Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2015

Κινδύνεψαν άνθρωποι στην Μουρτερή από την θεομηνία

Τεράστια προβλήματα από την σημερινή θεομηνία παρουσιάστηκαν στην Οκτωνιά και την Μουρτερή. Δύο άτομα εγκλωβίστηκαν στον Μπουρνιά ενώ οι Διασώστες της Οκτωνιάς και η Πυροσβεστική απεγκλώβισαν οικογένεια από σπίτι που πλημμύρισε στην Μουρτερή. 



Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015

Και στο Σωματείο Εργαζομένων στις Ιχθυοκαλλιέργειες στις κινητοποιήσεις της Πέμπτης 22 Οκτώβρη

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΜΙΛΟΥ
ΝΗΡΕΑΣ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΝΟΜΟΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Αριθμ. Απόφ. Ειρηνοδικείου Χαλκίδας 1511/2014, Βιβλ. Σωμ. 13/2014
τηλ. 6978441358, email: somonirev@gmail.com
Αριθμ. Πρωτ. 89               18/10/2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Μπροστά στο νέο έγκλημα που συντελείται σε βάρος της Εργατικής Τάξης και του λαού δεν επιτρέπεται κανείς να μείνει απαθής. Ενώ ήδη υποφέρουμε από την εφαρμογή των προηγούμενων μέτρων, κατεδαφίζεται ό,τι γνωρίσαμε σαν κοινωνική ασφάλιση και ακολουθούν ανατροπές στα εργασιακά, στην υγεία, στη φορολογία.
Είναι ψέμα ο ισχυρισμός της κυβέρνησης πως είναι αναγκαία και πως αν εφαρμοστούν σωστά θα βγούμε από την κρίση, θα έρθει ανάπτυξη και τότε θα φύγει το μνημόνιο και θα ζήσουν αυτοί καλά κι εμείς καλλίτερα. Ο στόχος των μέτρων είναι να ολοκληρώσει το έργο των προηγούμενων κυβερνήσεων και της ΕΕ φορτώνοντας στην πλάτη μας τα βάρη της κρίσης και κάνοντάς μας ακόμα πιο φθηνούς να αυξήσει τα κέρδη των αφεντικών μας, να κάνει τη χώρα επενδυτικό παράδεισο με εργάτες χωρίς δικαιώματα που θα δουλεύουν για ένα κομμάτι ψωμί.
Δεν θα μείνει κανείς εργαζόμενος, και κανένας χώρος δουλειάς ανεπηρέαστος από τα μέτρα. Κανένα σωματείο δεν πρέπει να μείνει εκτός της μάχης για την απόκρουση αυτής της επίθεσης, κλείνοντας τη δράση του στα όρια μιας επιχείρησης. Αντίθετα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στο δικό μας χώρο θα τα καταπολεμήσουμε μόνο παράλληλα με τη μάχη για τα γενικά, στην κοινή δράση με όλο τον κλάδο και όλη την εργατική τάξη.
Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να σπάσει το κλίμα της μοιρολατρίας και της συναίνεσης που προσπαθούν να μας επιβάλουν και χωρίς καθυστέρηση να οργανώσουμε την πάλη μας. Δεν θα πάμε σαν πρόβατα στη σφαγή, να σημάνουμε κλίμα ξεσηκωμού.
Στα πλαίσια αυτά ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της ομοσπονδίας μας και του κλαδικού μας συνδικάτου συμμετέχουμε μαζί με εκατοντάδες σωματεία σε όλη τη χώρα στα πανελλαδικά συλλαλητήρια στις 22 Οκτώβρη και καλούμε όλα τα σωματεία του κλάδου και γενικά να κάνουν το ίδιο.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ ΣΤΗ ΣΦΑΓΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΑΣ
ΕΜΕΙΣ ΠΑΡΑΓΟΥΜΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ

ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΠΕΜΠΤΗ 22 ΟΚΤΩΒΡΗ
ΧΑΛΚΙΔΑ 6.30ΜΜ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
ΙΣΤΙΑΙΑ 7.00ΜΜ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ

ΑΛΙΒΕΡΙ 7.00ΜΜ ΠΛΑΤΕΙΑ ΛΙΓΝΙΤΩΡΥΧΟΥ

Επιστολή Μπουραντά στον Σπίρτζη για το οδικό δίκτυο της Εύβοιας

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                  ΑΛΙΒΕΡΙ 13/10/2015                                    
ΝΟΜΟΣ  ΕΥΒΟΙΑΣ                                                         Αριθ.πρωτ. 20213
ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ-ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
Ταχ. Δ/νση: Παπανικολάου 15
Τηλ. 2223350201                                                                 Προς :  Υπουργό Υποδομών
Φαξ: 2223350210                                                                       Μεταφορών Δικτύων
Τ.Κ. 345 00 ΑΛΙΒΕΡΙ                                                       κ. Χρήστο Σπίρτζη                               
E-mail:  dimos.kimis-aliveriou@0902.syzefxis.gov.gr    
ΘΕΜΑ : Βασικό Οδικό Δίκτυο της Εύβοιας και Διόδια Σχηματαρίου-Χαλκίδας.
          Κύριε Υπουργέ ,
Το βασικό οδικό δίκτυο της Εύβοιας, ο διαμήκης άξονας, που διατρέχει τον Νομό από το βόρειο μέχρι το νότιο άκρο και προς την Κύμη, είναι από τα πλέον επικίνδυνα της χώρας με πολύ μεγάλη κυκλοφορία και με πολλούς νεκρούς κάθε χρόνο όπως και σοβαρούς τραυματισμούς.
Είναι οδικό δίκτυο, που θα έπρεπε να είχε κατασκευαστεί πριν από κάποιες δεκαετίες.
Η Εύβοια είναι μέσα στην πρώτη δεκάδα των μεγαλύτερων Νομών της χώρας.  Βρίσκεται δίπλα στο λεκανοπέδιο Αττικής και είναι τόπος επίσκεψης και αναψυχής εκατοντάδων χιλιάδων επισκεπτών, κάθε χρόνο, κυρίως από το λεκανοπέδιο Αττικής, με αποτέλεσμα, μεγάλα χρονικά διαστήματα, οι συνθήκες κυκλοφορίας να είναι εφιαλτικές.
 Πρέπει να σημειωθεί ότι σε όλο το Νομό και κυρίως στις παραλίες, αλλά και στις ορεινές περιοχές οι παραθεριστικές κατοικίες είναι χιλιάδες και συνεχώς αυξάνονται.
Οι υποδομές που υπάρχουν και όχι μόνο οι οδικές, δεν επαρκούν να καλύψουν τις τεράστιες ανάγκες που δημιουργούνται.
Ιδιαίτερα τους μήνες του καλοκαιριού που πέρασε, η κατάσταση ξέφυγε από κάθε έλεγχο.
Πρέπει επιτέλους η Πολιτεία να ασχοληθεί με τα προβλήματα των υποδομών στην Εύβοια, γιατί οι κάτοικοι του λεκανοπεδίου Αττικής, δεν μένουν μόνο στην Αττική, αλλά μετακινούνται κυρίως στις πλησιέστερες περιοχές και ταλαιπωρούνται μαζί με τον ντόπιο πληθυσμό της Εύβοιας, που είναι η πλησιέστερη και ιδιαίτερα ελκυστική περιοχή.
Στον τομέα των υποδομών οδοποιίας του Νομού, που είναι το μεγαλύτερο και σοβαρότερο πρόβλημα και κυρίως στον διαμήκη άξονα, έργο αρμοδιότητας του Υπουργείου και της Κρατικής Περιφέρειας μέχρι 30/06/2011, και στην συνέχεια της  Αιρετής, δεν έχει διατεθεί μέχρι σήμερα από το Ταμείο Συνοχής ούτε ένα ευρώ.  Δεν έχει διατεθεί βέβαια ούτε από άλλο πρόγραμμα και φυσικά αναφερόμαστε στο Ε θ ν ι κ ό   Ο δ ι κ ό  Δ ί κ τ υ ο, από  Αιδηψό – Χαλκίδα – Λέπουρα

Συγκέντρωση Σωματείων στο Αλιβέρι

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΜΕΤΑΛΛΟΥ Ν. ΕΥΒΟΙΑΣ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΝΟΤ. ΕΥΒΟΙΑΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΝΟΤΙΑΣ ΕΥΒΟΙΑΣ
Αλιβέρι 15-10-2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΠΕΜΠΤΗ 22 ΟΚΤΩΒΡΗ στις 7 το απόγευμα
όλοι στο ΑΓΑΛΜΑ του ΛΙΓΝΙΤΩΡΥΧΟΥ
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΣΤO ΑΛΙΒΕΡΙ
Εργαζόμενη, εργαζόμενε, άνεργε, νέα και νέε, αυτοαπασχολούμενοι, αγρότες
Οργανώνουμε την εργατική λαϊκή απάντηση στο νέο κύμα επίθεσης! Μπορούμε να ανατρέψουμε τις αρνητικές εξελίξεις, να μην συνθηκολογήσουμε στο γκρέμισμα σε ότι έχει απομείνει. Να γίνουμε εμείς πρωταγωνιστές των εξελίξεων!
 Απευθύνουμε κάλεσμα αγωνιστικού ξεσηκωμού σε όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις. Να συζητήσουμε και να αποφασίσουμε την εργατική λαϊκή απάντηση με στόχο την παρεμπόδιση της νέας επίθεσης σφαγιασμού των δικαιωμάτων μας. Με στόχο την κατάργηση των αντεργατικών και αντιασφαλιστικών νόμων, την κάλυψη των απωλειών που είχαμε την περίοδο της κρίσης για τα κέρδη της καπιταλιστικής μεγαλοεργοδοσίας. Με στόχο την διεκδίκηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών, της ζωής που μας αξίζει.
Απευθύνουμε κάλεσμα συμπόρευσης σε συνδικαλιστές που πιθανά έχουμε διαφορετικές εκτιμήσεις σε διάφορα ζητήματα, όμως δεν ανεχόμαστε συνδικάτα και Ομοσπονδίες να βρίσκονται κάτω από τον κυβερνητικό και εργοδοτικό έλεγχο. Μαζί να οργανώσουμε την πάλη!
Απευθύνουμε πρόταση αγωνιστικής απάντησης, να προετοιμαστούμε ταυτόχρονα για ΑΠΕΡΓΙΑ στις 12 Νοέμβρη!
ΠΕΜΠΤΗ 22 ΟΚΤΩΒΡΗ στις 7 το απόγευμα
όλοι στο ΑΓΑΛΜΑ του ΛΙΓΝΙΤΩΡΥΧΟΥ
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΣΤO ΑΛΙΒΕΡΙ


Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2015

Στο Υπουργείο οι Δήμαρχοι για το αδιέξοδο στον ΦΟΣΔΑ Στερεάς Ελλάδας αλλά χωρίς άμεσες λύσεις. Συμμετείχε και ο Θανάσης Μπουραντάς,


Στις 16 Οκτωβρίου 2015 πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Υπουργείο Εσωτερικών με αντικείμενο την εξεύρεση λύσης στο θέμα που έχει δημιουργηθεί στην λειτουργία του Περιφερειακού Φο.Δ.Σ.Α Στερεάς Ελλάδας.
Στην συνάντηση παραβρέθηκαν ο Υφυπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μπαλάφας, ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Αποβλήτων Ευάγγελος Καπετάνιος, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Φο.Δ.Σ.Α Νικόλαος Σταυρογιάννης, Δήμαρχος Λαμιέων, τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, Νικολάου Σπυρίδων, Δήμαρχος Θηβαίων, Αθανάσιος Παναγιωτόπουλος, Δήμαρχος Δελφών, Ευθύμιος Παπαευθυμίου, Δήμαρχος Μακρακώμης, Αθανάσιος Μπουραντάς, Δήμαρχος Κύμης – Αλιβερίου καθώς και ο Γώγος Γεώργιος Δήμαρχος Αμφίκλειας –Ελάτειας.
Τέθηκε υπόψη του κου Υφυπουργού το μείζον ζήτημα της λειτουργίας του Περιφερειακού Φο.Δ.Σ.Α, το οποίο έχει άμεση σχέση με την ομαλή λειτουργία
των έργων & εγκαταστάσεων διαχείρισης απορριμμάτων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και ειδικότερα των αποφάσεων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας, οι οποίες δεν επιτρέπουν σειρά ενεργειών από τον Περιφερειακό Φο.Δ.Σ.Α στη διαχείριση των έργων.
Με δεδομένη την παραπομπή του ζητήματος της μετατροπής της νομικής
μορφής του Περιφερειακού Φο.Δ.Σ.Α, στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους (ΝΣΚ) και μέχρι της γνωμοδότησής του, είναι αυτονόητο ότι η διαχείριση και
λειτουργία των έργων θα πρέπει να συνεχιστεί.
Αυτή είναι και η θέση του συνόλου των 23 Δημάρχων που συμμετέχουν στον Περιφερειακό Φο.Δ.Σ.Α, η οποία και μεταφέρθηκε στον κο Υφυπουργό.
Τονίσθηκε επίσης ότι η παράταση της εκκρεμότητας δημιουργεί άμεσο πρόβλημα στην λειτουργία των 4 ΧΥΤΑ, με ότι αυτό συνεπάγεται για τη δημόσια
υγεία και το περιβάλλον.
Ο κος Υφυπουργός κατανόησε το μέγεθος του προβλήματος και δεσμεύθηκε τις αμέσως επόμενες ημέρες να δώσει λύση.


Ο Λευτέρης Ραβιόλος στις Βρυξέλες για το Σύμφωνο Δημάρχων. Συνάντηση με Τσίπρα

Ο Δήμος Καρύστου συμμετέχει πλέον στο Σύμφωνο των Δημάρχων, την κυριότερη Ευρωπαϊκή κίνηση στην οποία συμμετέχουν τοπικές και Περιφερειακές αρχές, η τελετή, στην έδρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες, συνέπεσε με τη Σύνοδο Κορυφής.
Πολύ σύντομα θα έχουμε επίσημες ανακοινώσεις για τη δημιουργία του "θερινού Νταβός" στο νησί των Στύρων του Δήμου Καρύστου, την Νήσο Αιγιλεία. Πρόκειται για την κατασκευή ενός σύγχρονου Παγκόσμιου Πολιτιστικού κέντρου που θα συνεισφέρει στο μέγιστο βαθμό στην ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής μας .

Ο Δήμος Καρύστου προοδεύει και αναπτύσσεται και αγωνιζόμαστε καθημερινά σε μια δύσκολη περίοδο, να προωθούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα συμφέροντα του Δήμου και των δημοτών μας για νέες προοπτικές στην τοπική ανάπτυξη κι ευημερία.

Μόνο με ραντεβού η συνταγογράφηση στο Νοσοκομείο Καρύστου

ΔΙΟΚΛΕΙΟ» ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ
  ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΡΥΣΤΟΥ                                     
                                            
                                                                                                              Κάρυστος,  20-10-2015
Δελτίο τύπου
Η Διοίκηση του Νοσοκομείου Καρύστου στα πλαίσια της αναδιάρθρωσης των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας και για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ασθενών, ενημερώνει ότι από τη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2015 η συνταγογράφηση στο Γενικό Νοσοκομείο – Κ.Υ. Καρύστου θα γίνεται μόνο κατόπιν ραντεβού.
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να καλούν στη Γραμματεία Εξωτερικών Ιατρείων  στο τηλ. 22243-50113 από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή και ώρες 08:30 π.μ. με 14:00 μ.μ.
Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ
Γ.Ν. –Κ.Υ. Καρύστου

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Γ. ΜΙΧΑΣ