Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2015

Κλειστός ο δρόμος προς Παραλία στο ύψος των Κοκκινοκκλησιών από κατοίκους της περιοχής που διαμαρτύρονται για την κατασκευή ΣΜΑ.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της κατασκευής του ΣΜΑ στη θέση Κοκκινοκκλησιές Οξυλίθου πραγματοποιείται αυτή την ώρα με πρωτοβουλία των κατοίκων της περιοχής. Ο επαρχιακός δρόμος κατά διαστήματα μένει κλειστός στο ύψος του Βενζινάδικου του Μοναχού. Οι κάτοικοι διατρανώνουν την αντίθεσή του στην απόφαση του Δήμου να εγκαταστήσει εκεί Σταθμό μεταφόρτωσης Απορριμμάτων που να εξυπηρετεί τις Δημοτικές Ενότητες Κονιστρών και Κύμης.  Η επιλογή της ημέρας και της ώρας ήταν ιδιαίτερα εύστοχη λόγω της μεγάλης κίνησης λόγω Παρασκευής και εκλογών. Πάντως θα δούμε και πόσοι υποψήφιοι βουλευτές θα συμπαρασταθούν με την παρουσία τους στους κατοίκους. Όταν θα έχουμε φωτογραφικό υλικό θα υπάρξει νέα ενημέρωση.

Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2015

Επιστολή Μπουραντά στην ΑΔΜΗΕ Α.Ε

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                          Αλιβέρι 14/09/2015
ΝΟΜΟΣ  ΕΥΒΟΙΑΣ                                                             Αριθ.πρωτ.: 17454
 ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ-ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ                                                           
Ταχ. Δ/νση: Παπανικολάου 15                         
Τηλ. 2223350311
Φαξ: 22230 24558
Τ.Κ. 345 00 ΑΛΙΒΕΡΙ
E-mail:  dimos.kimis-aliveriou@0902.syzefxis.gov.gr                    

                          ΠΡΟΣ  :                      
                                                                                                                ΑΔΜΗΕ Α.Ε.
                                                                                             Δυρραχίου 89 & Κηφισού              
                                                                                                                104 43 Αθήνα

ΘΕΜΑ : «Υπογειοποίηση της γραμμής υψηλής τάσης 150 ΚV, από Αλιβέρι προς         
Χαλκίδα, στην περιοχή του οικισμού ΝΗΡΕΑ και Απομάκρυνση πυλώνων που   βρίσκονται μέσα στην πόλη του Αλιβερίου και δεν χρησιμοποιούνται».

          Τους τελευταίους μήνες, μας έχουν κοινοποιηθεί αρκετές επιστολές που απευθύνονται σε κατοίκους του οικισμού «ΝΗΡΕΑ», Αλιβερίου, με θέμα τις μειωμένες αποστάσεις των κατοικιών από τη γραμμή υψηλής τάσης και τους κινδύνους που υπάρχουν, από την μη τήρηση των αποστάσεων ασφαλείας.
Σας ενημερώνουμε ότι όλες οι κατοικίες στον οικισμό είναι νόμιμες και επομένως οι ιδιοκτήτες δεν έχουν καμιά ευθύνη για αυτό, χωρίς φυσικά να υποτιμούμε τους κινδύνους που υπάρχουν από τις μειωμένες αποστάσεις.
Ο οικισμός «ΝΗΡΕΑΣ» είναι μεγάλος και αναπτυσσόμενος, με πολλούς μόνιμους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής, αλλά και προερχόμενους από περιοχές εκτός Εύβοιας. 
Η γραμμή υψηλής τάσης θα έπρεπε να είχε υπογειοποιηθεί, μαζί με τις υπογειοποήσεις που έγιναν στο Αλιβέρι και στην Περιοχή της Χαλκίδας.
Αυτό που δεν έγινε τότε θα πρέπει να πραγματοποιηθεί σήμερα και μάλιστα το συντομότερο δυνατό αφού υπάρχουν  θέματα ασφαλείας των κατοίκων της περιοχής διέλευσης της γραμμής.
Επίσης από τον προηγούμενο χρόνο (2014) σε επικοινωνία που είχαμε με τον αρμόδιο προϊστάμενο, μας διαβεβαίωσε ότι οι πυλώνες, που δεν χρησιμοποιούνται,
και βρίσκονται μέσα στο Αλιβέρι ,θα είχαν απομακρυνθεί μέχρι τον Δεκαπενταύγουστο 2015.
Επειδή αυτή η δέσμευση δεν τηρήθηκε, παρακαλούμε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες διευθέτησης και των δύο προβλημάτων που τίθενται με αυτό το έγγραφο.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Γ. ΜΠΟΥΡΑΝΤΑΣ

65χρονη ανασύρθηκε νεκρή από την θάλασσα στην Πλατάνα

Δύο δύτες της Ομάδας Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Διασωστών Οκτωνιάς «Ο ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΗΣ» κλήθηκαν σήμερα το μεσημέρι από το Λιμενικό Σώμα να συνδράμουν τις έρευνες για τον εντοπισμό 65χρονης λουόμενης η οποία αγνοούνταν στην θαλάσσια περιοχή της Πλατάνας.
Δυστυχώς η άτυχη γυναίκα που κατάγονταν από το χωριό Ταξιάρχες βρέθηκε νεκρή. Τα μέλη της Ομάδας την ανέσυραν και την μετέφεραν έως την ακτή απ’ όπου παρελήφθει από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ Κύμης.

Τα αιτία του θανάτου της παραμένουν άγνωστα και θα διευκρινιστούν μετά από τη διενέργεια της σχετικής νεκροψίας.

Το Μετόχι Διρφύων επισκέφθηκε ο Σίμος Κεδίκογλου μαζί με τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κώστα Μπακογιάννη και τον Αντιπεριφερειάρχη Εύβοιας Φάνη Σπανό στο πλαίσιο των προεκλογικών περιοδειών που πραγματοποιεί.

Πηγή: http://kedikoglou.gr/

Ανακοινώσεις

Το Μετόχι Διρφύων επισκέφθηκε ο Σίμος Κεδίκογλου μαζί με τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κώστα Μπακογιάννη και τον Αντιπεριφερειάρχη Εύβοιας Φάνη Σπανό στο πλαίσιο των προεκλογικών περιοδειών που πραγματοποιεί.
Κατά τη συνάντησή τους με τους κατοίκους μιλήσανε για τα τοπικά ζητήματα που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης με σημαντικότερο το θέμα της κατασκευής του τμήματος του δρόμου Στρόπωνες-Μετόχι και του τμήματος Κύμη-Μετόχι, η ολοκλήρωση των οποίων θα συμβάλλει τα μέγιστα στην ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής, διευκολύνοντας τόσο τους κατοίκους όσο και τους επισκέπτες. Σύμφωνα με την ενημέρωση που έγινε για το δρόμο Στρόπωνες –Μετόχι γίνονται ενέργειες, προκειμένου να εξευρεθούν οι απαιτούμενοι πόροι, ενώ για το τμήμα Κύμη-Μετόχι αναμένεται το επόμενο διάστημα να διεξαχθεί διαγωνισμός.
Ένα ακόμα σημαντικό ζήτημα αφορά στην κάλυψη των υγειονομικών αναγκών των κατοίκων οι οποίοι νιώθουν ανασφάλεια λόγω της δυσκολίας πρόσβασης στο χωριό. Προς την κατεύθυνση ζητούν την τοποθέτηση αγροτικού ιατρού σε μόνιμη βάση. Παράλληλα, επισημάνθηκε ότι το Μετόχι θα αποκτήσει το δικό του πλήρως εξοπλισμένο ασθενοφόρο για την αντιμετώπιση των επειγουσών περιστατικών.

Επίσης, συζήτησαν τα προβλήματα που προκάλεσε στην οικονομική ζωή του τόπου η απαγόρευση συγκομιδής τσαγιού στο Μετόχι

Ο Νίκος Χουντής, Ομιλητής στην συγκέντρωση της Λαϊκής Ενότητας στην Χαλκίδα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Την Τετάρτη 16/09, 7:30 μ.μ. μίλησε στην κεντρική εκδήλωση της Λαϊκής Ενότητας Εύβοιας ο ευρωβουλευτής Νίκος Χουντής. Κατα την διάρκεια της ομιλίας παρουσίασε τις προτάσεις της Λαϊκής Ενότητας όσον αφορά την οικονομία και την πραγματική ανάπτυξη στην χώρα μας και αντέκρουσε την επιχειρηματολογία των άλλων πολιτικών σχηματισμών που στην πλειοψηφία τους έχουν ταχθεί στο άρμα των μνημονίων και της λιτότητας.


Το γραφείο τύπου

Κείμενο Στήριξης του ΚΚΕ από Συνδικαλιστές της Εύβοιας


Εμείς, οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες της Εύβοιας, γνωρίζουμε καλά ότι το ΚΚΕ, με τη δράση του στα εργοστάσια και στους τόπους δουλειάς, κράτησε τη φλόγα του αγώνα αναμμένη, έδωσε κουράγιο στον εργατόκοσμο της περιοχής. Οι δεκάδες Ερωτήσεις που έκανε στη Βουλή για τα προβλήματα των εργαζομένων και των ανέργων συνέβαλαν στην ανάδειξη των προβλημάτων που "καίνε" τη λαϊκή οικογένεια. Είμαστε βέβαιοι ότι η ισχυροποίησή του στις επερχόμενες εκλογές θα συμβάλει στο φούντωμα της αντίστασης και της διεκδίκησης για την ανάκτηση των απωλειών της κρίσης, για να αναγεννηθεί το κίνημα, για να ενισχυθεί η Λαϊκή Συμμαχία που θα βάλει στο περιθώριο τους εκμεταλλευτές, την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.
Βλέπουμε στο ΚΚΕ το κόμμα εκείνο που δίνει όλες του τις δυνάμεις για την υπεράσπιση των εργατικών - λαϊκών δικαιωμάτων, για να μπει στο επίκεντρο της πάλης του εργατικού κινήματος η ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας, για να ανοίξει ο μοναδικός φιλολαϊκός δρόμος ανάπτυξης με τον εργαζόμενο λαό ιδιοκτήτη του πλούτου που παράγει, στο τιμόνι της εξουσίας και της διακυβέρνησης.
Η εμπειρία των 7 τελευταίων μηνών της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, επιβεβαίωσε ότι δε μπορεί να υπάρξει φιλολαϊκή διακυβέρνηση στα πλαίσια του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης και της λυκοσυμμαχίας  της ΕΕ. Αποδείχθηκε ότι καμιά «αριστερή» διαχείριση δεν μπορεί να κάνει ανθρώπινη την εκμετάλλευση. Αποδείχθηκε πόσο κίβδηλος ήταν ο διαχωρισμός σε μνημονιακούς και αντιμνημονιακούς, που έκρυψαν και κρύβουν ότι τα μνημόνια είναι μέρος της στρατηγικής του κεφαλαίου και της ΕΕ.
Ξέρουμε άλλωστε ότι την επόμενη των εκλογών όποια κυβέρνηση και να προκύψει, το πρόγραμμά της είναι ήδη ψηφισμένο από ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ-ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ και είναι το 3ο μνημόνιο που κατοχυρώνει και τα άλλα δύο.
Εμπόδιο στην αντιλαϊκή πολιτική δεν αποτελούν νέα αναχώματα, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ Νο 2- το κόμμα του Λαφαζάνη, που στήριξε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ και έχει πρόταση που οδηγεί στη χρεοκοπία του λαού από άλλο δρόμο, αυτόν του εθνικού νομίσματος.
Καμιά εργατική- λαϊκή ψήφος στο ναζιστική Χρυσή Αυγή, που αποτελεί τη σιδερένια γροθιά του συστήματος και εγκληματεί σε βάρος εργατών, Ελλήνων και μεταναστών.
Μοναδική ελπίδα για την εργατική τάξη είναι η ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, η ανάπτυξή του σε ταξική κατεύθυνση, ώστε να βάλει φραγμό στην εφαρμογή των μέτρων της νέας αντεργατικής αντιλαϊκής συμφωνίας. Η ισχυροποίηση του ΚΚΕ και εκλογικά θα δώσει δύναμη σε αυτή την προσπάθεια, θα φέρει ανάταση στις αγωνιστικές διαθέσεις των εργαζομένων, θα δυναμώσει η φωνή των εργατικών λαϊκών συμφερόντων και μέσα στη βουλή.
Προϋπόθεση για την αναγέννηση του κινήματος είναι η αλλαγή του συσχετισμού στο εργατικό κίνημα, η απομόνωση του εργοδοτικού- κυβερνητικού συνδικαλισμού που έχει τεράστιες ευθύνες με την προώθηση της ταξικής συνεργασίας και του κοινωνικού εταιρισμού, με την ποικιλόμορφη στήριξη των διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης που ήταν εξ αρχής ναρκοθετημένη για τα λαϊκά συμφέροντα.
Απευθύνουμε κάλεσμα σε όλους όσοι προβληματίζονται και ανησυχούν για το μέλλον. Σε όλους όσοι δώσαμε μάχες πλάι - πλάι το προηγούμενο διάστημα, παρά τις επιμέρους διαφωνίες ή επιφυλάξεις που μπορεί ο καθένας να διατηρεί. Έχουμε μεγαλύτερη πείρα. Τους δοκιμάσαμε… Με κριτήριο τις ανάγκες μας και με ψηλά το κεφάλι, σας καλούμε: Τώρα με το ΚΚΕ! Υπάρχει λύση! Στο δρόμο της ανατροπής!
ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ 118 ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ 

Ζωή Λιβανίου: Μήνυμα Ζωής για τη ζωή Νέοι και Νέες να κερδίσουμε το Αύριο


16-09-15
ΖΩΗ ΛΙΒΑΝΙΟΥ
ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ
Ν. ΕΥΒΟΙΑΣ


Φίλες και φίλοι
Της ανεργίας, της εργασίας, των κοινωνικών κινημάτων, του πολιτισμού, της καθημερινότητας.
Νέες και νέοι
Σήμερα γίνετε όλο και πιο επιτακτική η ανάγκη να πούμε όλοι μαζί τα μεγάλα ΟΧΙ και τα μεγάλα ΝΑΙ για τη δική μας ζωή και τη ζωή όλων.
Σήμερα γίνετε όλο και πιο επιτακτική η ανάγκη να διεκδικήσουμε την πιο μεγάλη λαϊκή στήριξη ώστε να συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί το μέτωπο κατά της διαφθοράς και της διαπλοκής.
Να σταματήσει η ασυλία των ιδιοκτητών ΜΜΕ και να πληρώσουν όσα χρωστάνε στο δημόσιο.
ΝΑ ΞΕΜΠΕΡΔΕΥΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΠΑΛΙΟ
Της διαπλοκής, της διαφθοράς, του βιώσιμου χρέους, της κλεπτοκρατίας, του κομματικού κράτους, της ανισότητας, της ταξικής αδικίας.
ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΕΛΛΟΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΟΧΙ :
Στους δεσμοφύλακες της ζωής μας
Στα πολιτικά τζάκια
Στους κουμπάρους της διαφθοράς
Σε αυτούς που εξέθρεψαν, τη φοροδιαφυγή, το λαθρεμπόριο, τα καρτέλ.
Η αριστερά έδωσε δείγμα γραφής ενάντια σε όλα αυτά και θα συνεχίσει…
Νέοι και νέες
Με τη πρώτη κυβέρνηση με κορμό την αριστερά, τον ΣΥΡΙΖΑ και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ,ματώσαμε ,πληγωθήκαμε μα σταθήκαμε όρθιοι διεκδικώντας για άλλη μια φορά τη ζωή και την αξιοπρέπεια μας.
Νέες και νέοι
Σκεφτείτε μόνο πόσοι και πόσες έχουν μείνει στη χώρα;
Πρέπει να  σταματήσει το μαρτύριο της απόδρασης από τα χώματα που γεννήθηκαν.
Εσείς η γενιά που στα χρόνια της λιτότητας βρήκε φωνή, θέλουμε να πείτε τώρα το μεγάλο ΟΧΙ
Το ΝΑΙ σε μια νέα ζωή
να αφήσουμε πίσω τον παλιό κόσμο
να χτίσουμε τον δικό μας δρόμο για το μέλλον
Γιατί το μέλλονδιαρκείπολύ, όσο διαρκεί και η δίψα για τη ζωή…
Μην τους αφήσεις να κάνουν σχέδια σε βάρος σου
Βγες και ψήφισε
Διεκδίκησε τη ζωή σου
ΣΥΡΙΖΑ

Ζωή Λιβανίου- Γκίκα
Υπ. Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ για την Εύβοια








Επίσκεψη κλιμακίου υπ. βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ Ευβοίας, Βοιωτίας και Λειβαδιάς μαζί με τον πρ. Υφυπουργό Εθν. Άμυνας στην ΕΑΒ

Δελτίο Τύπου
16-09-15


Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ εχθές επισκέφτηκε την Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία. Συγκεκριμένα την ΕΑΒ επισκέφτηκαν ο υποψήφιος βουλευτής Βοιωτίας Ν. Θηβαίος, ο υποψήφιος και πρώην βουλευτής Εύβοιας Γ. Ακριώτης και οι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ Λειβαδιάς μαζί με τον πρ. Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας Ν. Τοσκα. Ενημερώθηκαν από την Διοίκηση για τη λειτουργία της βιομηχανίας και συνομίλησαν με τους εργαζόμενους όπου σύσσωμοι τους υποδέχτηκαν για να τους καταθέσουν τους προβληματισμούς και τα ερωτήματα τους. Η περιοδεία ολοκληρώθηκε με την συνάντηση τους με το Σωματείο Εργαζομένων της ΕΑΒ.
Γραφείο Τύπου

ΣΥΡΙΖΑ Ν. Εύβοιας

Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2015

Ομιλία του Γιώργου Μαρίνου στο Αλιβέρι, Πέμπτη 17 Σεπτέμβρη 2015

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
στο ΑΛΙΒΕΡΙ
ΠΕΜΠΤΗ 17 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ
στις 8:00 μ.μ.
Στο Άγαλμα του Λιγνιτωρύχου 
θα μιλήσει
ο Γιώργος Μαρίνος
μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ
υποψήφιος βουλευτής Εύβοιας



Έως τη Δευτέρα 21 Σεπτέμβρη οι εγγραφές στο ΙΕΚ Καρύστου

Η Διευθύντρια του ΙΕΚ κ. Γεωργία Τούρλα
Α Ν Α ΚΟ Ι Ν Ω Σ Η
Το ΙΕΚ Καρύστου ανακοινώνει ότι τον Οκτώβριο θα λειτουργήσουν οι παρακάτω νέες ειδικότητες:
1. Στέλεχος Διοίκησης και Οικονομίας στον τομέα της Αγροτικής Οικονομίας.(1)
2.Στέλεχος Μηχανογραφημένου Λογιστηρίου-Φοροτεχνικού Γραφείου.(2)
3. Τεχνικός Κομμωτικής Τέχνης.(3)
Οι εγγραφές των ενδιαφερομένων θα γίνονται ηλεκτρονικά στο  www.iek.sch.gr  ως και τη Δευτέρα 21/9/2015 και ώρα 12,00 μ.μ.
Επίσης  οι ενεργοί καταρτιζόμενοι του  ΙΕΚ Καρύστου των παρακάτω ειδικοτήτων:
1. Τεχνικός Εγκαταστάσεων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας
2.Τεχνικός Εφαρμογών Πληροφορικής (Πολυμέσα-Web Deisigner-Developer-Video Games)
3. Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας (Υπηρεσία Υποδοχής-Υπηρεσία Ορόφων- Εμπορευματογνωσία)
ενημερώνονται ότι οι αιτήσεις επανεγγραφής τους στο επόμενο εξάμηνο ( χειμερινό εξάμηνο 2015 Β’) θα γίνονται ως τις 30/09/2015 στη Γραμματεία του ΙΕΚ.
Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 2224024261 & 6979773090
                                                                                                               
                                                                                       Η Διευθύντρια
                                                                                    Τούρλα Γεωργία

Πολίτες της Αυτοδιοίκησης: 4 χρόνια απουσίας του Δημήτρη Παπαναστασίου

ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
ΔΗΜΟΥ ΚΥΜΗΣ-ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ                                                         16/9/2015


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συμπληρώνονται σήμερα τέσσερα χρόνια απουσίας του Δημήτρη Παπαναστασίου. Του Δήμαρχου Κονιστρών για δώδεκα (12) χρόνια (1999-2010), του Αντινομάρχη Ευβοίας για τέσσερα (4) χρόνια (1995-1998), του ηγέτη, του οραματιστή, του ανθρώπου που αφιέρωσε κυριολεκτικά την ζωή του στην αυτοδιοίκηση. Τον αυτοδιοικητικό που άφησε ανεξίτηλη την σφραγίδα του στην Εύβοια και ιδίως στην περιοχή μας. Τον επιστήμονα, τον δάσκαλο που μετέδωσε τις γνώσεις του σε χιλιάδες νέους, της δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.
Όλοι εμείς που συμπορευτήκαμε μαζί του αυτά τα χρόνια, που είχαμε την εξαιρετική τιμή να είμαστε συνεργάτες και φίλοι του, κάθε χρόνος που περνάει νιώθουμε πιο πολύ την απουσία του από τα τεκταινόμενα στον τόπο μας. Μας λείπουν οι νηφάλιες σκέψεις, απόψεις του, ιδιαίτερα, στην δύσκολη συγκυρία που βιώνουμε, στον τόπο και την πατρίδα μας. Μας λείπει ο φίλος, ο σύντροφος, ο συναγωνιστής, ο εμπνευστής μιας προσπάθειας που μας σημάδεψε όλα αυτά τα χρόνια.
Μας συνοδεύουν όμως, οι πάγιες ιδέες του , που μας μετέδωσε.
˝ Είμαστε  αυτοδιοικητικοί  και υπηρετούμε  Πολίτες. ˝
˝ Έχουμε  αντιπάλους μόνο προεκλογικά, μετά έχουμε δημότες με ίδια δικαιώματα. ˝
˝ Είμαστε περαστικοί από την αυτοδιοίκηση, όχι μόνιμοι .˝
˝ Η αυτοδιοίκηση είναι μεράκι και όραμα για προσφορά  στον τόπο. ˝
˝ Δεν χρειάζεται να λες πολλά για να γίνεις πιστευτός, ο κόσμος καταλαβαίνει. ˝
Ιδιαίτερα θα θυμόμαστε τα κάδρα που είχε σε περίοπτη θέση στο γραφείο του που έγραφαν:
˝ Ουδείς ασφαλέστερος εχθρός του ευεργετηθέντος.˝
˝ Οι ζευγάδες φεύγουν ,  η σπορά μένει και φυτρώνει και καρπίζει και ρίχνει νέους σπόρους στην γη .˝
˝ Όλα χάνονται! Του καθενός έρχεται η ώρα! Όλα μένουν! Εγώ φεύγω, εσείς να δούμε τώρα!! ˝
Εμείς που μείναμε θα τον θυμόμαστε πάντα! Θα τον τιμούμε και θα προσπαθήσουμε να διατηρήσουμε ζωντανές τις αρχές, τις ιδέες, τις απόψεις και το όραμά του.




Θανάσης Μπουραντάς: Προτάσεις για το Β1 στάδιο Περιφερειακού Σταδίου Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης.


Αγαπητοί Συνάδελφοι,
Όπως προέκυψε με σαφήνεια, κατά την συζήτηση του Β1 Σταδίου του ΠΠΧΣΑΑ, η μελετητική ομάδα έχει αναλάβει εργολαβικά, να περιορίσει τις δυνατότητες ανάπτυξης, άλλων περιοχών  και κυρίως της Εύβοιας και πιστεύει ότι με αυτό τον τρόπο θα είναι ανοιχτός ο δρόμος να αναπτυχθεί η Λαμία και η Φθιώτιδα.
Δίνει έμφαση σε ότι εξυπηρετεί αυτόν τον στόχο και υποβαθμίζει όλα τα άλλα.
  Σε ότι αφορά στην Εύβοια η μελέτη, κάνει αναφορά για να δημιουργήσει την εντύπωση ότι δεν τα αγνόησε αλλά πάντα υπάρχει ένα αλλά, για να ακυρώσει την οποιαδήποτε προοπτική.
Δίνει έμφαση στον άξονα της Αδριατικής για να στηρίζει τον Ε – 65 και τον διαγώνιο, Αντίριο – Ιτέα, Άμφισσα – Λαμία κ.α..
 Για να έχουμε μία καλύτερη εικόνα, παρατίθενται οι οδικοί άξονες και Σιδηρόδρομοι (ΔΕΔ-Μ) που περνούν από την Λαμία είναι:
-              Ο ΠΑΘΕ( Πάτρα –Αθήνα-Λαμία-Θεσσαλονίκη κλπ)
-              Ο άξονας Αντίρριο –Ιτέα –Λαμία-(προγραμματιζόμενο )
-              Ο άξονας Ε65( Λαμία προς Εγνατία Οδό –υποκατασκευή)
-              Ο άξονας Λαμία –Καρπενήσι-Αγρίνιο (διασύνδεση με Ιόνια οδός).
      Σιδηροδρομικοί άξονες:
 Η υπό ολοκλήρωση (2015) σιδηροδρομική γραμμή υψηλών ταχυτήτων του σιδηροδρομικού ΠΑΘΕ από Ανατολική Αθήνα/ΣΜΑ – Λαμία – Λιανοκλάδι – Δομοκός προς Θεσσαλονίκη
  Η Προγραμματιζόμενη μεταφορική σιδηροδρομική γραμμή υψηλών ταχυτήτων του σιδηροδρομικού ΠΑΘΕ από Δυτική Αθήνα – Θριάσιο - Θήβα προς Λαμία – Θεσσαλονίκη.
Ο κόμβος συνδυασμένων μεταφορών Rail-Road στη Λαμία, με επόμενους κόμβους στον Ελληνικό Χώρο, στην Κοζάνη, την Θεσσαλονίκη/Αλεξανδρούπολη και στον Βαλκανικό Χώρο, Σόφια.
Προβλέπεται Διαμετακομιστικό Κέντρο στη Λαμία, κάτι που δεν προβλέπεται για την περιοχή Οινοφύτων, Σχηματαρίου, Ριτσώνα, Θήβα, στην οποία λειτουργεί η μεγαλύτερη συγκέντρωση βιομηχανιών και διακινούνται τεράστιες ποσότητες α΄ υλών και εμπορευμάτων.
                Δεν αρνούμαστε όλα αυτά τα έργα που εκτελούνται ή προγραμματίζονται.
Για να κατασκευαστούν όμως, απαιτούνται τεράστια ποσά, τα οποία θα στερηθούν ενδεχομένως άλλες περιοχές, όπως και η Εύβοια , η οποία δεν ζητά τεράστια ποσά, αλλά δικαιούνται ένα οδικό δίκτυο, σύγχρονο που να παρέχει ασφάλεια στις μετακινήσεις και τις μεταφορές ενώ παράλληλα πρέπει να αξιοποιηθούν προς όφελος της χώρας, τα Λιμάνια προς το Αιγαίο, όπως το Λιμάνι της Κύμης, αφού είναι η μοναδική Πύλη προς το Εύξεινο Πόντο, τα Τουρκικά παράλια και το Αιγαίο, ενώ μέσα από το Λιμάνι του Μαντουδίου μπορούν να διακινηθούν, με κέρδος αρκετών ωρών, οι επιβάτες προς τις Βορ. Σποράδες, αλλά και εμπορεύματα επίσης προς το Αιγαίο κλπ.

Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2015

Μήνυμα του Δημάρχου κ. Μπουραντά για την έναρξη της Νέας Σχολικής Χρονιάς


                        
                                        ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αγαπητοί μαθητές , εκπαιδευτικοί και γονείς,
Η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, μας δίνει την ευκαιρία, απευθυνόμενοι στο σύνολο της σχολικής κοινότητας, να ευχηθούμε καλή και δημιουργική χρονιά στους μαθητές, δύναμη και κουράγιο σε εκπαιδευτικούς και γονείς.
 Είναι γνωστές σε όλους μας, οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει η χώρα μας, οι οποίες δυστυχώς έχουν αρνητικές επιπτώσεις και στο χώρο της εκπαίδευσης.
 Παρόλα αυτά, γνωρίζουμε το μέγεθος της ευθύνης που μας αναλογεί και την υποχρέωση να συνεισφέρουμε με όλες μας τις δυνάμεις, προκειμένου να βελτιώσουμε τις συνθήκες λειτουργίας των σχολικών μονάδων και να αντιμετωπίσουμε κάθε αδυναμία.
Σε αυτή την προσπάθεια είναι αναγκαία η επίτευξη της μεγαλύτερης δυνατής συνεννόησης μεταξύ όλων των εμπλεκομένων φορέων, διδασκόντων, γονέων και μαθητών, ώστε σε συνεργασία με τις Δημοτικές Επιτροπές  Παιδείας να επιλύουν κάθε πρόβλημα, όταν και όπου αυτό προκύπτει.
Στο νέο ξεκίνημα, στο δρόμο της γνώσης και της προόδου στεκόμαστε με ελπίδα και αισιοδοξία, για μια εποικοδομητική χρονιά σε σχολεία που βασίζονται σε αρχές, αξίες κι ήθος, προς όφελος των μαθητών και της κοινωνίας γενικότερα.
Ευχόμαστε ολόψυχα σε εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς, υγεία, δύναμη και κάθε επιτυχία στο δύσκολο έργο που επιτελούν.

                                                                                             Καλή σχολική χρονιά.
                                                                                             Με ιδιαίτερη εκτίμηση
               
                                                                                                  Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

                                                                                           Αθανάσιος Γ. Μπουραντάς


                                                                                              


Ενημερώθηκε το Οριό από τον Δήμο για τον ΣΜΑ. Διατηρούνται οι ανησυχίες.

Χθες βράδυ, έστω και καθυστερημένα, οι Οριώτες ενημερωθήκαμε για το θέμα του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων, του ΣΜΑ. Οι αρμόδιοι του Δήμου ανέπτυξαν το σχέδιό τους και οι κάτοικοι του Οριού με τον πιο σαφή τρόπο έδειξαν την ανησυχία τους και τη διαφωνία τους για τον τρόπο με τον οποίο  ο Δήμος χειρίζεται ένα τόσο σοβαρό θέμα. Έγινε σαφές ότι οι Οριώτες δεν πρόκειται να μπούμε σε γαϊτανάκι συγκρούσεων με άλλα χωριά. Ζητήσαμε ενημέρωση και ίσως χρειαστεί και άλλη για να λυθούν όλες οι απορίες μας. Ένα είναι σίγουρο. Με την πιθανή μεθόδευση να έρθει ο ΣΜΑ στο Οριό διαφωνούμε και θα αντιταχθούμε δυναμικά. Όχι γιατί το χωριό μας είναι ο ομφαλός της γης αλλά γιατί αυτή η λύση δεν εξυπηρετεί την κοινή λογική, την λειτουργία που πρέπει να έχει ένας ΣΜΑ και εντέλει δεν εξυπηρετεί ένα σωστό σχέδιο συνολικής διαχείρισης. Εάν συμβεί θα είναι το κατάντημα μίας απόλυτης αποτυχίας του Δήμου να διαχειριστεί ένα τόσο σημαντικό αλλά ταυτόχρονα και απλό θέμα σε σχέση με άλλα πιο σύνθετα. Μία τέτοια λύση θα έδειχνε πόσο ανίκανοι είναι να σκεφθούν και να σχεδιάσουν απλά και μεθοδικά και αποτελεσματικά οπότε αφού δεν μπορούν στα λιγότερο δύσκολα δεν θα μπορέσουν και στα δυσκολότερα.
Αυτό που έδειξαν οι Οριώτες είναι ότι δεν θα παραμείνουν θεατές και κυρίως δεν θα πάψουν να επαγρυπνούν αγωνιζόμενοι για την καλύτερη λύση.
Ένας αγωνιζόμενος Οριώτης

Υ.Γ. Με στενοχώρια διαβάζουμε σχόλια σε προηγούμενη επιστολή μας στο ΛΑΛΑ ΤΟ για το ίδιο θέμα. Σίγουρα οι σχολιάζοντες δεν έχουν καταλάβει τι λέμε και από κεκτημένη ταχύτητα ψάχνουν προβοκάτορες για να ξεπεράσουν την έκπληξή τους για την συμπεριφορά της Δημοτικής Αρχής που κάποιοι στήριξαν έστω και από κομματικό πατριωτισμό. Αυτά έχει η ζωή!!!

Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2015

Περιοδεία της Λαϊκής Ενότητας σε Αλιβέρι και Κριεζά

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κλιμάκιο  της  Λαικής Ενότητας  Χαλκίδας  μαζί  με  το  μέλος  και   υποψήφιο  στο  νόμο  Αττικής      Πριμικήρη  Βασίλη   έκανε  περιοδεία  στο  Αλιβέρι  και  στα  Κριεζά   το  Σάββατο   12-9-2015  προσπαθώντας  να  μεταφέρουν  το  μήνυμα  ότι  υπάρχει  και  άλλος  δρόμος  εκτός  από  τα  μνημόνια.
Στην  περιοδεία   συμμετείχαν  ο  υποψήφιος  βουλευτής  της  Λαϊκής  Ενότητας  Ευβοίας Ρουμελιωτάκης   Θεόδωρος,   μαζί  με   μέλη  και  φίλους  της  Λαϊκή  Ενότητας.



Το γραφείο Τύπου

Eυχαριστίες του Συλλόγου Γονέων ΑΜΕΑ για την επιτυχή θεατρική παράσταση "Παραμύθι χωρίς όνομα"



 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Tο Διοικητικό Συμβούλιο του Πανευβοϊκού Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων & Φίλων ΑμεΑ «Άνθρωπος –Ελπίδα-Πολιτισμός» Α.με.Α ευχαριστεί θερμά τους μικρούς θεατές και τους γονείς τους  που προσήλθαν στο Δημοτικό Θερινό Θέατρο «Ορέστης Μακρής» για να απολαύσουν την εξαιρετική και διδακτική Θεατρική Παράσταση «Παραμύθι χωρίς όνομα» της αξιαγάπητης και ασυναγώνιστης  Κάρμεν  Ρουγγέρη, η οποία ανέβηκε με τη συμπαράσταση του ΔΟΑΠΠΕΧ.                                                                               
Η Κάρμεν  Ρουγγέρη  είναι η καλλιτέχνης που εδώ και 15 περίπου χρόνια ανταποκρίνεται  πάντα στο κάλεσμα,  στις προσπάθειές και στους σκοπούς μας συμπράττοντας  στην ενίσχυσή τους Επίσης το  Δ.Σ. ευχαριστεί όλους  όσοι  εργάστηκαν για τον  κοινωφελή σκοπό. Η έκκληση για αθρόα συμμετοχή παρά τους δύσκολους καιρούς  που διάγουμε  αναδεικνύει  το πνεύμα αλληλεγγύης και ανθρωπιάς.   Επίσης ευχαριστούμε  τον  Έντυπο και Ηλεκτρονικό Τύπο
Τους  Χορηγούς  Επικοινωνίας  :
97,7 FM  ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ  Ι. ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ  , ΑΡΜΟΝΙΑ 96,7  FM ,   9,65 FM ΣΤΑΘΜΟΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ  και το  BLOGSPOT   EVIA TOP                                     
Τους ευγενείς χορηγούς μας   τα  Καταστήματα :        
AISOPOS Ανδρική- Γυναικεία Ένδυση
Άρτος & Γεύση  - ΒΟΥΡΓΙΑΣ
ΜΠΑΡΟΥΤΟ  ΞΥΛΟ                                                                                         
ΜOSTAR     &    PANTHEON  1900
GELATO   TARTUFO 
Φορέας  παροχής υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας ΦΕΚ 1349/1.8.07 Υγείας & Κοιν/κής Αλληλεγγύης ΜΚΟ  με αρ. Ειδικού & Εθνικού Μητρώου. Εθελοντική Υπηρεσία «Συνήγορος Κατά των Διακρίσεων με Σύμπραξη ΔΣΧ [απόφαση 8.8.08] , Μέλος  ΠΟΣΓΚΑμεΑ , ΕΣΑμεΑ, Μέλος Οργανισμού  Special Olympics Ελλάς , Μέλος  Εθελοντών Κοινωνία                           
Καθώς και  τα Καταστήματα που συνέδραμαν στη προπώληση των εισιτηρίων  :     
ΑΜΠΆΡΙΖΑ – Παιδικά  Παιχνίδια
AISOPOS Ανδρική- Γυναικεία Ένδυση
GELATO   TARTUFO    
REX  Θερινό Κινηματογράφο - ΔΟΑΠΠΕΧ                                                                                                                                                                                                          

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Η Πρόεδρος                    Η Γραμματέας                                                       
  Ειρήνη Μερτζιάνη             Μαρία Μπασούκου

Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2015

Αύριο στην Χαλκίδα ο Λαφαζάνης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Δευτέρα 14/09 και ώρα 14:30 θα παρευρεθεί στο Εργατικό Κέντρο Εύβοιας ο πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης όπου θα συναντήσει σωματεία και κοινωνικούς φορείς της Εύβοιας. Εκεί θα πραγματοποιηθεί συζήτηση και θα ανταλλαχθούν απόψεις  για τα προβλήματα της περιοχής με την συμμετοχή και των πολιτών της Εύβοιας.


Το γραφείο Τύπου

Μαρκόπουλος: Ο Μεϊμαράκης νικητής στο Debate. Η Νέα Δημοκρατία Κερδίζει παντού.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
11-09-2015

«Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης ήταν αυτός που κέρδισε τις εντυπώσεις από το debate των πολιτικών αρχηγών, γιατί ήταν αυτός που έδειξε έτοιμος να συγκροτήσει κυβέρνηση συνεργασίας με στόχο την επαναφορά της χώρας στην σταθερότητα και την ανάπτυξη, μετά το καταστροφικό εφτάμηνο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.» Την πεποίθηση του αυτή, εξέφρασε ο Κώστας Μαρκόπουλος στο χθεσινό κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Νότια Ελληνική Τηλεόραση, ο οποίος καλύπτει όλη την Πελοπόννησο.
Ο Κώστας Μαρκόπουλος επίσης ανέφερε ότι «ο Τσίπρας βρέθηκε σε θέση άμυνας και παραδέχθηκε ότι έκανε λάθη ως πρωθυπουργός. Τα λάθη όμως αυτά κόστισαν στην χώρα πολλά δις ευρώ, επιβαρύνοντας την ήδη άσχημη οικονομική κατάσταση της πατρίδας μας. Την στιγμή που η χώρα άρχισε να εμφανίζει πλεονάσματα, έστω και πενιχρά, που μας έδιναν όμως την δυνατότητα να ελαφρύνουμε τις οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα, ξαναγυρίσαμε σε ελλείμματα, γεγονός που θα γίνει αισθητό σε όλους και οδυνηρό ιδιαίτερα στις φτωχές οικογένειες.
Ο Τσίπρας στην αγωνία του να προστατέψει το δημόσιο τομέα καταστρέφει τον ιδιωτικό, που αποτελεί όμως το 70% της οικονομίας. Το νέο μνημόνιο του Τσίπρα και οι ατέρμονες αλλά αναποτελεσματικές διαπραγματεύσεις, πλήττουν τους ελεύθερους επαγγελματίες, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τους αγρότες, αποδεικνύοντας ότι πραγματικά ο Τσίπρας μισεί οτιδήποτε ιδιωτικό.
Η λύση του προβλήματος δεν είναι τα δάνεια αλλά η ανάπτυξη της χώρας και χωρίς ιδιωτικό τομέα και επενδύσεις, ανάπτυξη δεν γίνεται.
Χρειάζεται σταθερή κυβέρνηση συνεργασίας, η οποία θα συντάξει και θα εφαρμόσει ένα σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας, για να επιστρέψουμε στην ανάπτυξη και την ευημερία.
Αυτή η κυβέρνηση μπορεί να επιτευχθεί μόνο με κορμό τη Νέα Δημοκρατία.

Είμαι σίγουρος ότι στις εκλογές στις 20 Σεπτεμβρίου η Νέα Δημοκρατία θα είναι πρώτη και νικητής θα είναι η Ελλάδα.»

Συγκέντρωση υποψηφίων Βουλευτών ΠΑΣΟΚ στα Ψαχνά


Την Παρασκευή στα Ψαχνά πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση των υποψήφιων Βουλευτών του Πασοκ στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου παρουσία πολλών φίλων.Θέλουμε για ακόμη μια φορά να πούμε ένα μεγάλο Ευχαριστώ σε όλους τους φίλους ,σε όλα τα μέλη μας που έχουν αγκαλιάσει την νέα μας προσπάθεια...το νέο μας αυτό ξεκίνημα!!
Το ΠΑΣΟΚ Εύβοιας ενωμένο σαν γροθιά δίνει την μάχη του για την τρίτη θέση ,ωστε στις 20 του Σεπτέμβρη να είναι η Δημοκρατική Συμπαράταξη ο καταλύτης των πολιτικών εξελίξεων.
ΠΑΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ!!!
Ενημερώνουμε οτι σήμερα 12/9/2015 οι Υποψήφιοι Βουλευτές μας θα βρίσκονται το πρωι στην Ερέτρια και στην Αμάρυνθο και το απόγευμα στο Βασιλικό.


Γραφείο Τύπου ΝΕ ΠΑΣΟΚ ΕΥΒΟΙΑΣ

Στάθης Πανταζής: ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ


Αγαπητοί συμπατριώτες στις 20 Σεπτέμβρη με τη ψήφο μας καθορίζουμε το μέλλον της χώρας. Με τη ψήφο μας καλούμαστε να κάνουμε μια κρίσιμη επιλογή για εμάς και τα παιδιά μας.
Από τη μια μεριά υπάρχει το πολιτικό σύστημα που οδήγησε τη πατρίδα μας τα τελευταία χρόνια σε οικονομικό και κοινωνικό αδιέξοδο. Το πολιτικό σύστημα που δημιούργησε 1,5 εκ. ανέργους, που μείωσε το μέσο εισόδημα των μισθωτών και συνταξιούχων πλέον του 40%, που οδήγησε τρία εκατομμύρια Έλληνες κάτω από τα όρια της απόλυτης φτώχειας, που διέλυσε οικονομικά χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες.
Αυτό το πολιτικό σύστημα είναι το παλιό και το αποτυχημένο. Παλιό γιατί συνέχισε τα λάθη του παρελθόντος, βυθίζοντας τόσο τη χώρα, αλλά και το Νομό μας στη μεγαλύτερη ύφεση των τελευταίων ετών. Αποτυχημένο γιατί ουδέποτε διαμόρφωσε συνθήκες διευρυμένης και στρατηγικής παραγωγικής ανάπτυξης για το τόπο μας.
Από την άλλη υπάρχει η ελπίδα. Για πρώτη φορά και στον ελάχιστο χρόνο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, πάρθηκαν μέτρα που είχαν να κάνουν με την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης (οικονομική ενίσχυση των οικογενειών που έχουν πληγεί από την ανθρωπιστική κρίση, ρυθμίσεις σε ότι αφορά τις οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία, δωρεάν παροχή υγείας, κλπ). Δόθηκαν οι εγγυήσεις στον ελληνικό λαό ότι ξεκίνησε επιτέλους ο αγώνας κατά της διαφθοράς και της διαπλοκής. Άρχισε να διαφαίνεται ότι γίνεται πράξη η απονομή της κοινωνικής δικαιοσύνης και η ισότιμη αντιμετώπιση του έλληνα πολίτη. Η χώρα απέφυγε την άτακτη χρεοκοπία και την έξοδο από την Ε.Ε. και το ευρώ που κάποιοι σχεδίαζαν. Το δημόσιο χρέος της χώρας που το παλιό πολιτικό σύστημα θεωρούσε «βιώσιμο» μετατράπηκε σε διαπραγματεύσιμο.   
Δεν απαλείφω τα λάθη που έγιναν κατά την επτάμηνη διακυβέρνηση. Αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η χώρα απειλήθηκε και έφθασε κοντά σε άτακτη χρεοκοπία. Κάποιοι σήμερα που εμφανίζονται ως επικριτές της συμφωνίας που πέτυχε ο Αλέξης Τσίπρας, παρακάμπτουν με περισσή ευκολία ότι οι καταθέσεις των Ελλήνων που δεν έβγαλαν τα λεφτά τους στο εξωτερικό, τέθηκαν σε κίνδυνο. Ξεχνούν ότι η εφαρμογή του Αγγλικού δικαίου σε περίπτωση μη πληρωμής των δανειακών υποχρεώσεων της χώρας που άλλοι μας «κληρονόμησαν», θα οδηγούσε σε κατάρρευση του δημοσίου τομέα, με αποτέλεσμα το κλείσιμο σχολείων, νοσοκομείων και των μονάδων πρόνοιας.
Αποσιωπούν ότι με τη συμφωνία που επιτεύχθηκε, η χώρα θα ενισχυθεί με 35 δισεκατομμύρια ευρώ για την ενίσχυση της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας και την καταπολέμηση της ανεργίας,  ότι εξασφάλισε την αποπληρωμή του δημοσίου χρέους μέχρι το έτος 2019, ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα εγγυάται πλέον ρητά τις τραπεζικές καταθέσεις και τη ρευστότητα των ελληνικών τραπεζών.
Είναι πολύ εύκολο κάποιοι να αποσιωπούν τα τραγικά λάθη τους που οδήγησαν τη χώρα σε αυτή τη κατάσταση και να εμφανίζονται σήμερα ως «σωτήρες». Είναι πολύ εύκολο όλοι αυτοί να μας καλούν να κάνουμε αυτά που οι ίδιοι δεν έκαναν εδώ και πολλά χρόνια. Να μας κατηγορούν για ένα αντιπαραγωγικό κράτος που οι ίδιοι δημιούργησαν. Να μας κατηγορούν για τα προβλήματα στο τραπεζικό σύστημα που οι ίδιοι προκάλεσαν με τα κόκκινα δάνεια και την απώλεια εμπιστοσύνης των καταθετών που οδήγησε σε εκροή καταθέσεων. Να μας προτάσσουν υποκριτικά το  δάκτυλο κατηγορώντας μας για έλλειψη επενδύσεων που οι ίδιοι δεν έφεραν. Για καταστροφή της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας που οι ίδιοι πραγμάτωσαν με το κλείσιμο χιλιάδων επιχειρήσεων κατά τη διάρκεια της πεντάχρονης θητείας τους.
Είναι πολύ εύκολο και για κάποιους άλλους να υπόσχονται ότι θα σώσουν τη χώρα επιστρέφοντας στο εθνικό νόμισμα. Να μη λένε λέξη όμως για το ποια θα είναι η καθημερινή υποτίμηση του εθνικού νομίσματος, για το πώς θα γίνονται εισαγωγές με ένα νόμισμα που ανά ώρα, και όχι ανά μέρα, θα χάνει την αξία του, για την αποπληρωμή των δανείων που έχουν συναφθεί σε ευρώ, και πολλά άλλα που έχουν να κάνουν με την εκτίμηση του χρόνου για την ομαλοποίηση της οικονομίας. Δυστυχώς στη κοινωνία και ιδίως στην οικονομία δε γίνονται πειράματα. Μόνο καταστροφές έρχονται, όταν το μικρο - κομματικό συμφέρον υπερισχύει της λογικής. 
Ο ελληνικός λαός, ξέρει ότι ο Αλέξης Τσίπρας, έβαλε πάνω από όλα τη πατρίδα. Δεν έπαιξε στα ζάρια το μέλλον της χώρας. Ο ελληνικός λαός ξέρει ποιο είναι το παλιό και ποια είναι η ελπίδα. Στις 20 Σεπτέμβρη ψηφίζει ΣΥΡΙΖΑ και δίνει ρητή εντολή στον Αλέξη Τσίπρα να προχωρήσει τη χώρα μπροστά.   

ΣΤΑΘΗΣ ΠΑΝΤΑΖΗΣ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥ.ΡΙΖ.Α Ν. ΕΥΒΟΙΑΣ

Περιοδείες Β. Αποστόλου στην Εύβοια

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Τις περιοδείες του στην εκλογική του Περιφέρεια την Εύβοια ξεκινά ο πρ. Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου, κλείνοντας τον κύκλο των επισκέψεων του σε όλη την Ελληνική Περιφέρεια.
Συγκεκριμένα αύριο Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου θα βρίσκεται στο Αλιβέρι και το απόγευμα τις ίδιας ημέρας θα επισκεφτεί τις περιοχές της Καρύστου και το Μαρμάρι.
Στη συνέχεια την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσει από την περιοχή της Αιδηψού (11.00 π.μ.) και το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα βρεθεί στην Ιστιαία.
Την Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου θα επισκεφτεί τη Λίμνη (11.00 πμ.) και θα καταλήξει στις 19.30 το απόγευμα στο Μαντούδι.

Χαλκίδα 12/9/2015

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ