Σάββατο 8 Αυγούστου 2015

Αύριο Κυριακή 9 Αυγούστου το Μνημόσυνο της μακαριστής Ηγουμένης Ευφροσύνης στον Άγιο Χαράλαμπο


ΙΕΡΟΝ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟΝ
Επί τη συμπληρώσει έτους από της προς Κύριον εκδημίας
της Ηγουμένης της Ιεράς Μονής
ΑΓΙΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ ΛΕΥΚΩΝ
ΕΥΦΡΟΣΥΝΗΣ
ΜΟΝΑΧΗΣ
τελούμεν Ιερόν Αρχιερατικόν ΜΝΗΜΟΣΥΝΟΝ
την ΚΥΡΙΑΚΗ 9ην Αυγούστου 2015
εις τον Ιερόν Ναόν της Ι.Μονής.
Οι διατηρούντες την μνήμην του προσώπου
και του έργου αυτής, καλούνται
εις κοινήν μεθ΄ημών Προσευχήν
υπέρ αναπαύσεως της ψυχής αυτής
εν χώρα ζώντων και ευφροσύνης αιωνίου.

Η ΗΓΟΥΜΕΝΗ

Πρόβλημα στην Πλατεία του Αυλωναρίου τα βράδυα του σαβατοκύριακου για τα παιδιά!!!

Φωτογραφία από Avlonari, such a lovely place
Ένας Αυλωναρίτης πατέρας γράφει στην σελίδα του στο facebook γα το μεγάλο πρόβλημα της διεύλευσης των αυτοκινήτων από την Πλατεία του Αυλωναρίου τα καλοκαιρινά βράδυα, ή μάλλον τα καλοκαιρινά σαβατοκύριακα του Αυγούστου, που γεμίζει από κόσμο και παιδιά.
"ΑΥΛΩΝΑΡΙ 2015.7/8.Κεντρική πλατεία Αυλωναρίου.ώρα αργάμισι.
-Πιτσιρίκια παίζουν και τρέχουν κατά μήκος της πλατείας,η πλατεία γεμάτη από κόσμο,αυτοκίνητα περνούν συνέχεια,άλλοι αργά και προσεκτικά,άλλοι γρήγορα και χωρίς ιδιαίτερη προσοχή αναλόγως με το IQ του συγκεκριμένου οδηγού,οι γονείς που έχουν μικρότερα παιδιά ανάμεσα σε αυτούς και εγώ, όρθιοι. άλλοι φωνάζουν και άλλοι τρέχουν να μαζέψουν τα παιδιά με το που ακούν τον ήχο της μηχανής του αυτοκινήτου -και ρωτάω εύλογα τον πρόεδρο του χωριού Vasilis Mavromatis, και τον αντιδήμαρχο κ. Κούκη' 'γιατί κύριοι δεν κλείνετε την πλατεία;τουλάχιστον για κάποιες ημέρες του καλοκαιριού ή κάποιες βραδυνές ώρες;''και την ερώτηση να ξέρετε δεν την κάνω μόνο εγώ αλλά όλοι οι γονείς που ήταν εκεί απόψε το βράδυ,άλλοι δεν έχουν facebook, άλλοι δεν θέλουν να ''στιγματιστούν'',άλλοι απλά υπομένουν.
-εγώ όμως που είμαι ο τρελός του χωριού και δεν έχω τέτοια θέματα,κάνω την ίδια ερώτηση που έκανα κάποτε στον κ. Κατσούλη και αργότερα στον κ. Θωμά.και την ίδια ερώτηση θα την έκανα ακόμα και αν δεν είχα μικρά παιδιά διότι θεωρώ ότι από τις βασικές αρχές της εκάστοτε δημοτικής αρχής θα πρέπει να είναι η ασφάλεια των δημοτών της."
Έχει δίκιο και αναμένεται όχι η απάντηση του Δήμου αλλά η λήψη μέτρων, όπως το κλείσιμο της πλατείας, τις βραδυνές ώρες για τα οχήματα, Υπάρχουν και άλλοι δρόμοι να περνούν για πεντέξι ώρες δεν χάλασε ο κόσμος!!!

Ο "Ματωμένος Γάμος" απόψε στον Άγιο Ιωάννη, αύριο στο Αυλωνάρι


Θώδη - Βαζαίος απόψε στο Τραχήλι


Πανηγύρι με την Βάσω Χατζή απόψε στο Μαντράκι


Γιορτή της Σαρδέλας απόψε στην Παραλία Κύμης


Μανώλης: Η χαμένη μάχη της καθημερινότητας και οι απευθείας αναθέσεις του δημάρχου για δήθεν δράσεις περιβαλλοντικής διαχείρισης


Η αξιοσύνη και αποτελεσματικότητα μιας δημοτικής αρχής κρίνονται πρώτα και κύρια από τον τρόπο που αντιμετωπίζει τα καθημερινά προβλήματα των πολιτών και τις πραγματικές ανάγκες του δήμου. Το ότι ζούμε σε εποχή οικονομικής στενότητας και μιζέριας είναι κάτι που το γνωρίζουν όλοι, όπως βέβαια το γνώριζε και ο κ. Ραβιόλος την εποχή που ήταν αντιπολίτευση και κατηγορούσε με μικροψυχία την προηγούμενη διοίκηση Μανώλη, μοιράζοντας ταυτόχρονα ανεδαφικές υποσχέσεις δεξιά και αριστερά. Φαίνεται ότι το λεφτόδεντρο που φύτεψε προεκλογικά δεν έχει καρποφορήσει ακόμη. Ωστόσο, αυτό δεν τον εμποδίζει να σπαταλάει σε ανώφελα πράγματα μέχρι και το τελευταίο ευρώ των δοκιμαζόμενων φορολογούμενων δημοτών, ενώ τα ουσιαστικά προβλήματα παραμένουν άλυτα και ζημιώνουν ακόμη περισσότερο το δημόσιο ταμείο.
Εδώ και καιρό τόσο ο επικεφαλής, κ. Νίκος Μανώλης, όσο και δημοτικοί σύμβουλοι και στελέχη του συνδυασμού μας "Καρυστία μπροστά!" έχουμε ενημερώσει τόσο τον δήμαρχο όσο και τους συνεργάτες του για σπασμένους σωλήνες σε διάφορες περιοχές του δήμου που δημιουργούν προβλήματα στην ύδρευση, σπαταλούν υδάτινους και οικονομικούς πόρους και δημιουργούν υπαρκτούς κινδύνους για μόλυνση του νερού. Αντί της άμεσης αντιμετώπισης των προβλημάτων, παρατηρούμε την παθητική στάση της διοίκησης Ραβιόλου.
Απάθεια που μετατρέπεται σε πρόκληση, πρώτα και κύρια προς του δημότες, όταν διαβάζουμε στη "Διαύγεια" την με αριθμό 161/2015 απόφαση του δημάρχου Καρύστου, κ. Ελευθερίου Ραβιόλου, με την οποία προβαίνει σε απευθείας ανάθεση υπηρεσιών συμβούλου, για την υποβολή σχεδίου δράσης αειφόρου ενέργειας, αξίας 6.150 ευρώ.
Από τα παραπάνω ανάγονται τα εξής ερωτήματα:
Πρώτο, αποτελεί προτεραιότητα για τον δήμο Καρύστου η απευθείας ανάθεση της συγκεκριμένης υπηρεσίας σε εξωτερικό σύμβουλο, την στιγμή που ο δήμαρχος επικαλείται την οικονομική στενότητα για την μη αντικατάσταση των σωλήνων της ύδρευσης και της αδυναμίας του να διαχειριστεί ικανοποιητικά τις καθημερινές ανάγκες του τόπου; Κατά τη γνώμη μας, οι επιδιορθώσεις στην ύδρευση θα είχαν καλύτερο περιβαλλοντικό και οικονομικό αντίκτυπο από ότι θα έχει η ακριβή υποβολή πρότασης αειφόρου διαχείρισης.
Δεύτερο, 10 μέρες μετά την επιβολή των capital controls και το κλείσιμο των τραπεζών και 2 μέρες μετά την προ-συμφωνία ελληνικής κυβέρνησης και δανειστών, έχοντας μάλιστα γνώση ότι το νέο μνημόνιο φέρνει περαιτέρω περικοπές των πόρων για τους δήμους, η μόνη έγνοια του κ. Ραβιόλου ήταν να κάνει απευθείας ανάθεση σε μηχανικό μελετητή; Δεν σκέφτηκε καν το ενδεχόμενο μήπως με το συγκεκριμένο ποσό κάλυπτε μια άλλα πιο σημαντική ανάγκη; Καθορίζοντας τις προτεραιότητες, αυτό ήταν το πρώτο πράγμα που του ήρθε στο μυαλό; Έτσι οριοθετούν τις ανάγκες; Κατά αυτό τον τρόπο λαμβάνουν αποφάσεις; Η στρατηγική της διοίκησης Ραβιόλου περιγράφεται με την σοφή ρήση "εδώ καράβια χάνονται, βαρκούλες αρμενίζουν". 
Τρίτο, γιατί η συγκεκριμένη πρόταση δεν συντάσσεται από την ειδική σύμβουλο του δημάρχου, που είναι μάλιστα μηχανικός; Τι παραπάνω, πέρα από την σπατάλη 6.150 ευρώ, θα προσφέρει στον δήμο Καρύστου και τους δημότες ο ανάδοχος, με απευθείας ανάθεση του δημάρχου, του έργου;       
Οι εικόνες μιλούν από μόνες τους. Ο κ. Ραβιόλος όμως οφείλει να βρει να δώσει κάποιες πειστικές απαντήσεις!

Με αίσθημα ευθύνης,

Καρυστία μπροστά!   

Ο Δήμαρχος Καρύστου και η Πρόεδρος της Ε.Ε.Ε. της UNESCO στο Αρχαιολογικό Μουσείο Καρύστου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Το αρχαιολογικό μουσείο Καρύστου επισκέφθηκε, εχθές 05/08/2015, ο Δήμαρχος Καρύστου, Λευτέρης Ραβιόλος στα πλαίσια της συνάντησης του με την πρόεδρο της Ε.Ε.Ε για την Unesco κα.Μαρία - Αικατερίνη Παπαχριστοπούλου-Τζιτζικώστα.

Ο Δήμαρχος μαζί με την σύμβουλο του σε θέματα πολιτισμού, κυρία Ευαγγελία Αθανασίου, αφού ξενάγησαν την πρόεδρο στο αρχαιολογικό μουσείο, συζήτησαν για την ανάδειξη των ιστορικών και αρχαιολογικών χώρων της περιοχής μας , τη διατήρηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς καθώς και τις πιθανές ενέργειες που μπορούν να ενταχθούν στις δράσεις της Unesco.

Συνάντηση της Προέδρου της ΕΕΕ της UNESCO με τον πρώην Δήμαρχο Καρύστου κ. Μανώλη

Δείπνο εργασίας παρέθεσε στην πρόεδρο της Ε.Ε.Ε. της Unesco, κ. Μαρία - Αικατερίνη Παπαχριστοπούλου-Τζιτζικώστα, ο πρώην δήμαρχος Καρύστου και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, κ. Νίκος Μανώλης.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης τέθηκαν επί τάπητος δύο σημαντικά θέματα που αφορούν την πολιτιστική κληρονομιά της Καρυστίας και άπτονται των αρμοδιοτήτων της Unesco. Πιο συγκεκριμένα:
1) Ο κ. Μανώλης έθεσε το ζήτημα της σειριακής εγγραφής της σφυριχτής γλώσσας στον κατάλογο της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς της Unesco, έτσι ώστε να εξασφαλιστεί η διάσωση της και να αποτελέσει πόλο έλξης για την περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη του δήμου Καρύστου. Εδώ και 3 χρόνια, άλλωστε, και κατόπιν της προ διετίας συνάντησης του κ. Μανώλη με την κα. Τζιτζικώστα το σημαντικό αυτό θέμα έχει ήδη δρομολογηθεί. Απομένει να ολοκληρωθεί και να εμπλουτιστεί με επιπλέον στοιχεία ο φάκελος υποψηφιότητας από το υπουργείο Πολιτισμού και έπειτα να σταλθεί στην διεθνή επιτροπή της Unesco στο Παρίσι. Το σημαντικό αυτό ζήτημα πάντως βρίσκεται σε καλό δρόμο και παρακολουθείται στενά από συνεργάτες του κ. Μανώλη και της κας Τζιτζικώστα.
2) Τέθηκε το ενδεχόμενο να εγγραφούν στον κατάλογο της Unesco σημαντικά μνημεία της περιοχής όπως είναι τα Δρακόσπιτα και ο Ιερός Ναός της Αγίας Τριάδας. Ο κ. Μανώλης ενημέρωσε την πρόεδρο της Ε.Ε.Ε Unesco ότι για την αξιοποίηση των ιστορικών μνημείων, την ενοποίηση τους και την ανάδειξη των μονοπατιών έχει κατατεθεί μελέτη, επί δημαρχίας του, στο υπουργείο Πολιτισμού. Από την συζήτηση κατέστη εμφανές ότι πρέπει να δημιουργηθεί ένας οδικός χάρτης για τα βήματα που πρέπει να ακολουθηθούν, προκειμένου να τελεσφορήσουν οι σημαντικές αυτές πρωτοβουλίες που θα αποτελέσουν προστιθέμενη αξία για τον τόπο.  

Με αίσθημα ευθύνης,

Καρυστία μπροστά!

Παρασκευή 7 Αυγούστου 2015

Τροχαίο με έναν 39χρονο νεκρό, χθες απόγευμα στην Πλατάνα. ΝΕΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Ανακοίνωση της Αστυνομίας

Ένα ακόμη θανατηφόρο τροχαίο χθες το απόγευμα στις 4 στον δρόμο Πλατάνα- Στόμιο. Αυτοκίνητο με οδηγό μία 66χρονη συγκρούστηκε με μοτοσυκλέτα που οδηγούσε 39χρονος. Ο Οδηγός της μοτοσυκλέτας τραυματίστηκε θανάσιμα. Στο Νοσοκομείο Κύμης όπου διαμετακομίστηκε διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Σύμφωνα με την Αστυνομία "στην 1η χ/θ της επαρχιακής οδού Πλατάνας – Στομίου Οξυλίθου.
Δίκυκλη μοτοσικλέτα που οδηγούσε 39χρονος, συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με προπορευόμενο αυτοκίνητο που οδηγούσε 66χρονη, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του οδηγού της μοτοσικλέτας.
Παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής της σορού του θανόντα.
Η οδηγός του Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου συνελήφθη.
Ενεργείται προανάκριση, για τον προσδιορισμό των συνθηκών του θανατηφόρου τροχαίου ατυχήματος, από το Αστυνομικό Τμήμα Κύμης".

Σήμερα κλειστός ο Δήμος Κύμης Αλιβερίου. Μετακομίζουν στο νέο Δημαρχείο


Από την Δευτέρα το Δημαρχείο θα είναι στο κτίριο Καραμάνου. Μία νέα πραγματικότητα για τον Δήμο Κύμης Αλιβερίου.

4ωρη στάση σήμερα για καταβολή δεδουλευμένων

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΛΕΙΒΑΔΙΤΗ, ΖΟΥΡΑ, ΒΙΟΚΟΤ, ΕΛΙΖΑ ΑΛΚΟΤ
Αριθμ. Απόφ. Πρωτοδικείου Χαλκίδας, 217/2012, βιβλίο σωμ. 30/2012
ΜΕΛΟΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ
ΚΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΓΑΛΑΚΤΟΣ – ΤΡΟΦΙΜΩΝ – ΠΟΤΩΝ
τηλ. 6976975834, email: zavel2012@gmail.com, fax: 2221234254
Αριθμ. Πρωτ. 129             Χαλκίδα 05/08/2015


ΠΡΟΣ:   ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ
ΚΟΙΝ:    ΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ
Τους τελευταίους μήνες κάθε φορά υπάρχει και ένας διαφορετικός λόγος που καθυστερεί να καταβληθεί η μισθοδοσία μας. Την προηγούμενη εβδομάδα λάβαμε φαξ από την εταιρία ότι η μισθοδοσία θα ολοκληρωθεί μέχρι την Παρασκευή 7 Αυγούστου. Μέχρι σήμερα όχι απλά δεν έχει ολοκληρωθεί, αλλά για πολλούς συναδέλφους ακόμα δεν έχει αρχίσει!!! Για το λόγο αυτό ξεκινάμε κινητοποιήσεις διεκδικώντας την άμεση καταβολή της μισθοδοσίας που αφορά τον Μάιο και παράλληλα να κατατεθεί το πρόγραμμα αποπληρωμής των δεδουλευμένων που οφείλονται στην επιθεώρηση εργασίας της Θήβας που εκκρεμεί.
Προκηρύσσουμε για την Παρασκευή 7 Αυγούστου 4ωρη στάση εργασίας μεταξύ 10:30 – 14:30. Η στάση εργασίας θα πραγματοποιηθεί την ίδια ώρα για όλους τους συναδέλφους ανεξάρτητα από την βάρδιά τους.
Οι κινητοποιήσεις για τις επόμενες ημέρες θα εξαγγέλλονται το πρωί κάθε ημέρας μετά από συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου.
4ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2015 ΜΕΤΑΞΥ 10:30 – 14:30
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος
Τζαβάρας Γιάννης 
                                                                                                             Η γεν. Γραμματέας

                                                                                                              Ντούλτσα Πελαγία

Τετάρτη 5 Αυγούστου 2015

Μετακομίζουν οι υπηρεσίες του Δήμου


Από τον Δήμο Κύμης-Αλιβερίου, ανακοινώνεται ότι οι υπηρεσίες του Δήμου θα παραμείνουν κλειστές για το κοινό την Παρασκευή 7 Αυγούστου, λόγω της μετακόμισης στο Νέο Δημοτικό κατάστημα.
Οι υπηρεσίες θα λειτουργήσουν κανονικά από Δευτέρα 10 Αυγούστου, στην νέα Διεύθυνση στην οδό Αλιβερίου - Καράβου στο κτίριο Καραμάνου  το παλιό ασφαλιστικό της ΔΕΗ.
Με τον τρόπο αυτό, επιτυγχάνεται η συγκέντρωση των Δημοτικών υπηρεσιών σε ένα κτίριο με στόχο την καλύτερη οργάνωση τους και την αναβάθμιση. των παρεχομένων υπηρεσιών προς τους Δημότες.
Παράλληλα, γίνεται γνωστό πως στο χώρο του παλιού Δημαρχείου, Μπακόλα 30 Αλιβέρι, θα στεγαστούν οι Διοικητικές και οικονομικές υπηρεσίες της ΔΕΥΑΚΑ και το Τοπικό Συμβούλιο Αλιβερίου, ενώ θα παραμείνουν το κέντρο εξυπηρέτησης πολιτών (ΚΕΠ) και το Δημοτολόγιο.


                                                                                                                ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Προκαταρκτική εξέταση ζήτησε ο Γιάννης Πιλάτης

               
Προκαταρκτική εξέταση ζήτησε το μέλος της Οικονομικής Επιτροπής και Δημοτικός Σύμβουλος , Κύμης – Αλιβερίου, Γιάννης Πιλάτης στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο για να διαπιστωθεί εάν προκύπτουν  ευθύνες για τον τρόπο οικονομικής διαχείρισης του Δήμου Κύμης Αλιβερίου, επειδή από τον πίνακα οφειλών σε δημόσιους φορείς φαίνεται ότι, στο Δήμο δεν απέδιδαν  ορισμένες  κρατήσεις προς τους φορείς Γενικής Κυβέρνησης έως το  2010  και μέχρι το 2014, με αποτέλεσμα να έχουν καταστεί  ληξιπρόθεσμες έως την  1-4-2015. Δηλαδή   δεν απέδιδαν εισφορές των εργαζομένων  προς τα Ασφαλιστικά Ταμεία,  π.χ.  ΙΚΑ – ΕΤΑΜ , ΟΓΑ , ΝΠΙΔ, του Δημοσίου ,ΤΥΔΚΥ,  κλπ.
Ακόμη δεν απέδιδαν προς ΔΟΥ τον φόρο,  ως όφειλαν,  μετά την πάροδο ενός μηνός από την ημέρα που εξοφλείται το χρηματικό ένταλμα για το  φόρο που εισέπρατταν από προμήθειες καυσίμων και άλλων αγαθών , με αποτέλεσμα συνεχή πρόστιμα και προσαυξήσεις που έχουν ανεβάσει το ποσό στο ύψος των 849.366,00 € . Αποτέλεσμα οι ληξιπρόθεσμες οφειλές να έχουν φέρει τον δήμο σε δεινή οικονομική κατάσταση .
Σύμφωνα με την κατάσταση  μη αποδοθεισών κρατήσεων από 1-1-2013 έως 31-12-2013 προκύπτει ότι υπάρχουν μη αποδοθείσες κρατήσεις προς ΔΟΥ , ασφαλιστικά ταμεία, κλπ ποσού ύψους 230.907,27 €  . Ο κρατήσεις αυτές , εφόσον δεν είχαν αποδοθεί το έτος 2013 έπρεπε να μεταφερθούν μέσω χρηματικού υπολοίπου στην νέα χρήση οικονομικού έτους 2014 , προκειμένου να αποδοθούν στα αντίστοιχα ταμεία. Το μεταφερόμενο χρηματικό υπόλοιπο αφορούσε μόνο έκτακτα έσοδα για την κάλυψη έργων ή πιστώσεις προοριζόμενες για δημόσιες επενδύσεις .
Για το έτος 2014 οι  μη αποδοθείσες κρατήσεις ανέρχονται στο ποσό των 274.482,00 € που δεν έχουν αποδοθεί στα ταμεία , όπως έπρεπε να γίνει σε συγκεκριμένες ημερομηνίες που ορίζονται από τις κείμενες διατάξεις .
Αλήθεια τι θα πούνε οι  δημότες μαθαίνοντας αυτά  ;

Γιατί αυτή η κακοδιαχείριση;

Εκλογές στο Μονόδρι, ανήμερα τον Δεκαπενταύγουστο, ο Εκπολιστιστικός Προοδευτικός Σύλλογος Μονοδρίου


ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΟΝΟΔΡΙΟΥ



Το Σάββατο 15 Αυγούστου και ώρα 06:00 μ.μ. σας προσκαλούμε στην Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του συλλόγου με θέματα:
   Διοικητικός οικονομικός απολογισμός.
   Εκλογή νέου Διοικητικού συμβουλίου
Επιπλέον σας ενημερώνουμε ότι από τις 05:00μ.μ της ίδιας μέρας θα πραγματοποιηθούν νέες εγγραφές και ανανεώσεις.
Σε περίπτωση μη νομίμου απαρτίας, θα ακολουθηθούν οι διαδικασίες που προβλέπει το καταστατικό, στο αρθρο 14 παρ.2 .
με τιμή.
το ΔΣ

Σημεία ανακύκλωσης γυαλιού στη Δ.Ε. Δυστίων

ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ
 ΓΥΑΛΙΟΥ   -   ΓΥΑΛΙΝΩΝ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΩΝ

ΣΑΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΤΗ  Δ.Ε. ΔΥΣΤΙΩΝ  ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΕΙ   ΚΩΔΩΝΕΣ(ΚΑΔΟΙ)  ΕΝΑΠΟΘΕΣΗΣ –ΑΝΑΛΥΚΛΩΣΗΣ  ΓΥΑΛΙΟΥ &΄ ΓΥΑΛΙΝΩΝ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΩΝ

1.  ΚΡΙΕΖΑ:                  ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΓ. ΤΡΙΑΔΟΣ
2.  ΛΕΠΟΥΡΑ:             ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΔΡΟΜΟΣ
3.  ΑΓ. ΑΠΟΣΤΟΛΟΙ:  ΛΙΜΑΝΙ ΑΓ. ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ
4.  ΠΕΤΡΙΕΣ:               ΝΤΑΜΑΡΙ ΠΕΤΡΙΩΝ
5.  ΖΑΡΑΚΕΣ:             ΠΛΑΤΕΙΑ ΖΑΡΑΚΩΝ
6.  ΑΡΓΥΡΟ:               ΔΗΜ. ΣΧ. ΑΡΓΥΡΟΥ
ΟΛΟΙ  ΜΑΖΙ
Ø ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
Ø ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Ø ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΣΤΑ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

                                        ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ – ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

                                       Δ.Ε.   ΔΥΣΤΙΩΝ

Τρίτη 4 Αυγούστου 2015

To TEE για τον θάνατο του Γιώργου Γκίκα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΕΥΒΟΙΑΣ                                
Xαϊνά & Αποστολίδου 29, 34100 Χαλκίδα                      Χαλκίδα  : 04/08/2015
τηλ. 2221061285,86 fax: 2221061287
E-mail:tee_hal@tee.gr  

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Με την είδηση της απώλειας του Γεωργίου Γκίκα Διπλ. Πολιτικού Μηχανικού, εκλεκτού συναδέλφου - μέλους του ΤΕΕ/Π.Τ. Εύβοιας και πρώην Δημάρχου επί σειρά ετών του Δήμου Ταμυνέων, η Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ - Τμήματος Εύβοιας, αποφάσισε ομόφωνα τα παρακάτω:
•             Να καταθέσει στεφάνι στη σορό του εκλιπόντος.
•             Να εκδώσει σχετικό ψήφισμα.
•             Το ψήφισμα αυτό να δημοσιευθεί σε όλες τις τοπικές εφημερίδες.
Εκφράζουμε τα βαθύτατα συλλυπητήρια του κλάδου των μηχανικών, για την απώλεια του εξαιρετικού και αγαπητού συναδέλφου, στο στενό οικογενειακό και φιλικό του περιβάλλον.

                                                Για τη Δ.Ε. του ΤΕΕ/Π.Τ. Εύβοιας
                                                                  Ο Πρόεδρος
                                                               Κων/νος Λάππας


Κηδεύεται σήμερα στις 2μμ ο πρώην Δήμαρχος Γιώργος Γκίκας


Σήμερα το μεσημέρι στις 2μμ θα γίνει στο Αλιβέρι η κηδεία του πρώην Δημάρχου Αλιβερίου και μετέπειτα Ταμυναίων Γιώργου Γκίκα που άφησε την τελευταία του πνοή χθες μετά από ολιγόμηνη μάχη με τον καρκίνο. Η κηδεία του εκλιπόντος πρώην Δημάρχου δεν θα γίνει τελικά με δημοτική δαπάνη όπως ορίζει το άρθρο 140, παρ. 4 του Δημοτικού και Κοινοτικού Κώδικα ως ελαχίστη τιμή του Δήμου και της Πολιτείας στον πρώην Δήμαρχο για την προσφορά του στον Δήμο, κατόπιν εντόνου θερμής επιθυμίας της οικογενείας του εκλιπόντος η οποία δεν επιθυμεί την δημοτική δαπάνη. Κατόπιν αυτού το Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου έχει ως εξής: 

ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ -ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ                       

Ψήφισμα

 Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου, μόλις πληροφορήθηκε την θλιβερή είδηση του θανάτου του πρώην Δημάρχου Ταμυνέων Γιώργου Γκίκα, ο οποίος υπηρέτησε την Τοπική Αυτοδιοίκηση με ανιδιοτέλεια, ήθος και αξιοπρέπεια, συνεδρίασε, εκτάκτως, σήμερα Δευτέρα 3 Αυγούστου και αποφάσισε τα εξής :
•Να εκφρασθούν τα συλλυπητήρια του σώματος στην οικογένεια του
•Να κατατεθεί στεφάνι στη σωρό του
•Να εκφωνηθεί επικήδειος λόγος από τον Αντιδήμαρχο κ. Μπόκαρη   Γεώργιο
•Να παραστεί το Δημοτικό Συμβούλιο με επικεφαλής τον   Δήμαρχο στην εξόδια ακολουθία του.

Ο Πρόεδρος                       Τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου                                                                                     Κύμης – Αλιβερίου



Δευτέρα 3 Αυγούστου 2015

Έφυγε από την ζωή ο πρώην Δήμαρχος Αλιβερίου Γιώργος Γκίκας

Έφυγε από την ζωή ο πρώην Δήμαρχος Αλιβερίου και μετέπειτα Ταμυναίων Γιώργος Γκίκας. Ο γεγονός έχει βυθίσει το Αλιβέρι και την γύρω περιοχή στο πένθος γιατί ο Γιώργος Γκίκας επί πολλά χρόνια Δήμαρχος άφησε ανεξίτηλα την σφραγίδα του στον τόπο. 
Ο Δήμαρχος κ. Μπουραντά έκανε την ακόλουθη δήλωση ενώ το Δημοτικό Συμβούλιο εξέδωσε ψήφισμα. Η κηδεία του θα γίνει στο Αλιβέρι με δημοτική δαπάνη και με τις τιμές που αρμόζουν στον εκλιπόντα ο οποίος υπήρξε σημαντικό στέλεχος της ευβοϊκής αυτοδιοίκησης ενώ την περίοδο 1999-2002 ήταν και Γενικός Γραμματέας ΤΕΔΚ Εύβοιας.

ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ - ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ
ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
ΚΥΜΗΣ - ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ
            
Με θλίψη πληροφορηθήκαμε το θάνατο του επί σειρά ετών Δημάρχου Γιώργου Γκίκα.
Η παρουσία του στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και η ενασχόλησή του με τα κοινά, αποτελούν μια σημαντική προσφορά στον τόπο του, που υπηρέτησε με ανιδιοτέλεια, πάθος και συνέπεια.
Στην οικογένεια του και τους οικείους του εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια.

                                                                                                ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ψήφισμα

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου, μόλις πληροφορήθηκε την θλιβερή είδηση του θανάτου του πρώην Δημάρχου Ταμυνέων Γιώργου Γκίκα, ο οποίος υπηρέτησε την Τοπική Αυτοδιοίκηση με ανιδιοτέλεια, ήθος και αξιοπρέπεια, συνεδρίασε, εκτάκτως, σήμερα Δευτέρα 3 Αυγούστου και αποφάσισε τα εξής :
•             Να εκφρασθούν τα συλλυπητήρια του σώματος στην οικογένεια του
•             Να γίνει η κηδεία του με δημοτική δαπάνη
•             Να παραχωρηθεί τάφος στο Κοιμητήριο του Αλιβερίου
•             Να κατατεθεί στεφάνι στη σωρό του
•             Να εκφωνηθεί επικήδειος λόγος από τον Αντιδήμαρχο κ. Μπόκαρη   Γεώργιο
•             Να παραστεί το Δημοτικό Συμβούλιο με επικεφαλής τον   Δήμαρχο στην εξόδια ακολουθία του.

Ο Πρόεδρος                                                  Τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου                                                                                                                               

Ανακύκλωση γυαλιού και σε Κονίστρες και Μονόδρι

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Η υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου ενημερώνει τους συνδημότες μας.
Στην περιοχή της Δημοτικής Ενότητας Κονιστρών έχουν ήδη τοποθετηθεί κώδωνες στους οποίους γίνεται αποκλειστικά απόθεση γυάλινων αντικειμένων.
Οι κώδωνες συλλογής έχουν τοποθετηθεί στα παρακάτω σημεία :
1) Κονίστρες, έχουν τοποθετηθεί 2 κώδωνες, οι οποίοι βρίσκονται στις 2 εισόδους της πόλεως.
2) Μονόδρι, έχει τοποθετηθεί 1 κώδωνας στο κέντρο του οικισμού.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ
ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ.
ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ.
ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΣΤΑ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ.


                ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η 4η εθελοντική αιμοδοσία στην Οκτωνιά κατέληξε σε πανηγύρι...

Διεξήχθη χθες στην Οκτωνιά η 4η εθελοντική αιμοδοσία για την ενίσχυση της Τράπεζας Αίματος Οκτωνιάς. Η συμμετοχή ήταν ικανοποιητική.  Οι Οκτωνιάτες μας απέδειξαν για μία ακόμη φορά ότι....τους διακρίνει πνεύμα αλληλεγγύης για τον συνάνθρωπο και διέπονται πλέον από το πνεύμα και τις αξίες του εθελοντισμού . 
Συγκινητική ήταν όμως και η συμμετοχή σχεδόν όλων των διασωστών του ΕΚΑΒ Κύμης που βρέθηκαν εκεί αιμοδοτόντας για την στήριξη της Τράπεζάς. 
Και επειδή στην Οκτωνιά γνωρίζουν  πολύ καλά πώς να μετατρέπουν  κάθε τους συνάντησή σε γιορτή φρόντισαν  αυτό το γεγονός να το κάνουν.... πανηγύρι. Στήσανε έξω από το χώρο διεξαγωγής της αιμοδοσίας ψησταριά και με εκλεκτούς μεζέδες συνοδεία  άφθονης μπύρας, καταφέρανε να αναπληρώσουμε άμεσα το αίμα που δώσανε.   
Η Ομάδα Διασωστών Οκτωνιάς εκφράζει τις ευχαριστίες της σε:
-Όλους όσους προσήλθαν έχοντας την πρόθεση να αιμοδοτήσουν 
-Τις νοσηλεύτριες του Τμήματος Αιμοδοσίας του Γ.Ν Χαλκίδας καθώς και την   διευθύντριά τους ΚΟΥΚΟΥΡΑ Μαρία,
-Τους Ιατρούς ΖΕΡΒΑ Γεώργιο και ΜΠΟΥΛΗ Σταμάτη,
-Τους διασώστες του ΕΚΑΒ Κύμης, τον Προιστάμενό τους ΚΟΚΚΟ Νικόλαο και τον εκπαιδευτή τους ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ Τάσο.
-Το εμπόριο ποτών ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ στα Ζάρκα για την χορηγία12 κιβωτίων   μπύρας.
 -Το κρεοπωλείο ΛΥΚΟΣ για την προσφορά των κρεάτων.
-Το εμπόριο ποτών ΑΦΟΙ ΚΟΥΚΗ για την προσφορά δύο κιβωτίων με χυμούς και   δύο κιβωτίων με εμφιαλωμένα νερά.  

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα στην επαρχία Καρυστίας και την Αττική


Το Συνδικάτο Τροφίμων για το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΤΡΟΦΙΜΩΝ & ΠΟΤΩΝ ΕΥΒΟΙΑΣ – ΒΟΙΩΤΙΑΣ
Ανακοίνωση μετά τη συνεδρίαση του ΕΚΕ 
 Πέμπτη 30.7.2015
Στη συνεδρίαση του ΔΣ του ΕΚΕ στις 30/7 η Ταξική Ενότητα κατέθεσε αγωνιστικό πλαίσιο πάλης, ταξικά προσανατολισμένο, μπροστά στη νέα πραγματικότητα που δημιουργήθηκε μετά την ψήφιση του νέου μνημονίου.
Ένα πλαίσιο που αναδεικνύει το χαρακτήρα των μέτρων, σαν όπλα στα χέρια των κεφαλαιοκρατών για να υπερασπιστούν τα κέρδη τους, να  δρουν χωρίς περιορισμούς, να στέλνουν το λογαριασμό στους εργαζόμενους.
Ένα σύνολο από εφαρμοστικούς νόμους και μέτρα που ψήνονται για να σερβιριστούν το επόμενο διάστημα και θα εξασφαλίζουν φθηνά εργατικά χέρια, φοροληστεία του λαού για να απολαμβάνουν ζεστό χρήμα οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι και μέτρα τσακίσματος των αυτοαπασχολούμενων και των αγροτών για να απλωθούν αυτοί στις δραστηριότητές τους.
Πρέπει να είναι ξεκάθαρο σε κάθε εργάτη και εργάτρια ότι όλα αυτά δε γίνονται για το καλό μας. Να μην πέσει κανείς στην παγίδα του ότι δε γινόταν αλλιώς, πως έπρεπε να σωθεί η χώρα. Πως έγιναν σκληρές διαπραγματεύσεις αλλά δυστυχώς ο αντίπαλος ήταν πιο ισχυρός. Οι διαπραγματεύσεις έγιναν για το πώς τα αφεντικά μας, ντόπια και ξένα, θα μοιράσουν τον πλούτο που κλέβουν από εμάς. Μπροστά σε αυτή την κατάσταση δεν μπορεί ο εργάτης να παίρνει το μέρος του ενός ή του άλλου εκμεταλλευτή του. Αντίθετα το συνδικαλιστικό κίνημα πρέπει να χαράξει τη γραμμή πάλης του με βάση τις ανάγκες της εργατικής τάξης και όχι της κερδοφορίας του κεφαλαίου.

Προκλητική η εργοδοσία της Ευβοϊκής Ζύμης

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Προκλητική η εργοδοσία της Ευβοϊκής Ζύμης που ξεκίνησε απολύσεις προκειμένου να αυξήσει την κερδοφορία της. Στις 31 Ιούλη απέλυσε δύο εργαζόμενες και από ότι φαίνεται σκοπεύει να συνεχίσει. Διώχνονται οι παλαιότεροι που παίρνουν μερικά ψίχουλα παραπάνω, με ταβάνι τα 1000€ μετά από 20 – 25 χρόνια δουλειάς!!! Απολύθηκαν αυτές που έχουν κληθεί περισσότερες φορές από τους νεότερους να βάλουν πλάτη για να μείνει ανοιχτό το μαγαζί, για να έχουν δουλειά.
Δεν είναι οι πρώτη φορά που η εταιρεία, που σημειωτέο έχει λάβει και επιδοτήσεις, παίρνει αντεργατικά μέτρα. Σήμερα χρωστάει δεδουλευμένα. Τα προηγούμενα χρόνια έκανε μειώσεις μισθών προκειμένου να μειώσει το κόστος και «έφαγε» το διάλλειμα των εργαζομένων. Το χιλιοειπωμένο επιχείρημα ήταν ότι έτσι θα σωθεί η επιχείρηση και μαζί οι θέσεις εργασίας. Για άλλη μια φορά αποδείχθηκε ότι όσα και να παραχωρήσουν οι εργαζόμενοι, τα αφεντικά όταν έρθει η ώρα θα σκεφθούν τα δικά τους συμφέροντα, όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση που μετά από 20 – 25 χρόνια δουλειάς που οι συνάδελφοι έχουν προφέρει και ανεχτεί τα πάντα στέλνονται στην ανεργία.
Τέτοιες μεθοδεύσεις πηγαίνουν φυσικά μαζί και με τον αυταρχισμό. Η εταιρεία προσπαθεί να εμποδίσει με κάθε τρόπο τη συνδικαλιστική δράση. Έχει επιχειρήσει να  απολύσει συνδικαλιστές, σπέρνει κλίμα τρομοκρατίας, κάνει μηνύσεις στα σωματεία.
Φυσικά δεν αποτελεί εξαίρεση ο συγκεκριμένος χώρος. Η στάση της εργοδοσίας είναι απόλυτα ευθυγραμμισμένη με το σκοπό της παραγωγής στο σύστημα που ζούμε, που είναι το κυνήγι του μέγιστου κέρδους για τους ιδιοκτήτες των εργοστασίων με ανταγωνισμό για το ποιος από αυτούς θα πάρει πιο μεγάλο μερίδιο από τον πλούτο που παράγουν οι εργάτες. Από την άλλη απαιτούνται θυσίες στα δικαιώματα και τις ζωές μας.
Σύμμαχος στην αντεργατική επίθεση είναι οι κυβερνητικές πολιτικές πρώην και νυν που έχουν δώσει στην εργοδοσία όλο το νομοθετικό οπλοστάσιο (όπως οι μισθοί των 586€) για να προστατεύει και αυξάνει την κερδοφορία της, ενώ έπεται και η «πρώτη φορά αριστερή» συνέχεια. Παράλληλα συνεχίζουν να εξασφαλίζονται παχυλές ενισχύσεις.
Καλούμε τους συναδέλφους στην Ευβοϊκή Ζύμη συσπειρωμένοι στο ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ να αλλάξουμε την κατάσταση. Το έχουμε ξανακάνει. Τον πλούτο των παράγουμε εμείς και χωρίς τη δουλειά μας τα μηχανήματα είναι παλιοσίδερα, γι’ αυτό και έχουμε τη δύναμη να ανατρέψουμε τα σχέδιά τους. Η εργοδοσία δεν είναι ανίκητη.

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να δυναμώσουμε την οργάνωσή μας και σε αυτή την επιχείρηση, σε όλο τον κλάδο. Να ενισχύσουμε την αλληλεγγύη σε κάθε συνάδελφο, σε κάθε χώρο που δέχεται επίθεση. Με όλη την εργατική τάξη και το λαό να αγωνιστούμε για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας και την κάλυψη των αναγκών μας.