Σάββατο 25 Ιουλίου 2015

Νέοι Ορίζοντες: Μια Οφειλόμενη απάντηση στον Φώτη Αναστασίου

«ΝΕΟΙ  ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ» ΓΙΑ ΤΟ
ΔΗΜΟ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ
Δημήτρης  Θωμάς                                                                                25-7-2015

Προς κ. Φώτη Αναστασίου, Αντιπρόεδρο Δ.Ε.Υ.Α.Κ.Α



Κύριε Αναστασίου,
Δεν θα σας ακολουθήσουμε   στο ύφος, την φρασεολογία και το υβρεολόγιο της από 10-7-2015 γραπτής ανακοίνωσης σας. Ο τρόπος με τον οποίο ο καθένας αντιλαμβάνεται την πολιτική αντιπαράθεση  και τα όρια  της είναι προσωπικός και αναλόγως κρίνεται. Το πολιτικό ήθος πάντως, είτε υπάρχει είτε όχι, είναι  δύσκολο να διδαχθεί.
Οφείλουμε όμως μια απάντηση στα όσα ψευδώς και ανυπόστατα  αναφέρονται σε αυτήν σε σχέση με την δική μας θητεία στην Δ.Ε.Υ.Α.Κ.Α .
Πρώτα από όλα για το  «περιβόητο» ταμειακό έλλειμμα που ισχυρίζεστε ότι δημιουργήσαμε. Γνωρίζετε και εσείς καλά ότι είναι ανύπαρκτο, αφού  «προκύπτει» από την δική σας άρνηση να αναγνωρίσετε δαπάνες της Επιχείρησης για τις οποίες υπάρχουν τα νόμιμα παραστατικά.
Σε ότι αφορά την έκθεση ορκωτών λογιστών που επικαλείσθε, έντεχνα αποκρύπτετε ότι αυτή δεν είναι η ετήσια διαχειριστική έκθεση ελέγχου της Επιχείρησης από Ορκωτούς Λογιστές που ορίζονται για αυτό από την Περιφερειακή Διοίκηση   και αφορά το σύνολο λειτουργίας της, αλλά για λογιστές που εσείς ορίσατε, με συγκεκριμένο «σκοπό» και «κατεύθυνση» ελέγχου. Ίσως για αυτό η έκθεση ρητά αναφέρει ότι τα αποτελέσματα της δεν μπορούν να δημοσιοποιηθούν, κάτι βέβαια που εσείς δεν είχατε δυσκολία να καταστρατηγήσετε.
Σε σχέση με τις οφειλές της Επιχείρησης προς προμηθευτές να σας γνωρίσουμε ότι, παρά ότι το γνωρίζετε αλλά το αποκρύπτετε, οι αντίστοιχες οφειλές που εμείς παραλάβαμε ανέρχονταν στο ύψος του 1.600.000 €, παραδίδοντάς τες  σε εσάς σε ύψος 900.000 € , μειωμένες δηλαδή σε ποσοστό 45%.
Γενικότερα δε σε ότι αφορά τις οφειλές της επιχείρησης προς προμηθευτές και άλλους πιστωτές (Δ.Ε.Η, Ασφαλιστικοί Οργανισμοί κλπ) παραλάβαμε χρέος 2.750.000 € περίπου και παραδώσαμε οφειλές 2.000.000 € περίπου.
Εάν λοιπόν μας «εγκαλείτε» για το ότι στις δύσκολες περιόδους που διερχόμαστε δεν καταφέραμε να μηδενίσουμε το χρέος, αυτό το θέτουμε στην κρίση του κάθε σώφρονα πολίτη.
Και μια και αναφερθήκαμε σε δυσκολίες να σημειώσουμε ότι όλα αυτά έγιναν:
- Σε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο , όχι μόνο λόγω της οικονομικής κρίσης που βιώνουμε  και που αναγνωρίζουμε ότι αφορά και την δική σας Διοίκηση, αλλά και της μεταβατικότητας της από την πρώτη εφαρμογή του Νόμου  «Καλλικράτης».
-  Με ελάχιστο μόνιμο,  κύρια εργατοτεχνικό προσωπικό. Να σημειώσουμε εδώ ότι σε αυτό τον τομέα η συνεισφορά του πρώην Δήμου Δυστίων , στον οποίο επί σειρά ετών διατελέσατε αντιδήμαρχος , ήταν μηδενική!!
-  Με  μεγάλα προβλήματα σε ότι αφορά την διοικητική οργάνωση αλλά και τις υποδομές των δικτύων. Ο πρώην Δήμος Δυστίων πχ μας κληρονόμησε τα περισσότερα προβλήματα ( καταναλώσεις που είχαν 4 χρόνια να μετρηθούν και να αποσταλούν λογαριασμοί, ανύπαρκτο αρχείο καταναλωτών που δημιουργήθηκε από την αρχή, μεγάλα τμήματα αγωγών υδροδότησης που ήταν επιφανειακά κλπ.)
Τέλος σε ότι αφορά την «προίκα» του δανείου που αναφέρετε, γνωρίζετε πολύ καλά ότι στην θητεία μας δεν συνάφθηκε κανένα δάνειο από την Δ.Ε.Υ.Α.Κ.Α.  Οι δανειακές υποχρεώσεις στις οποίες αναφέρεστε μας παραδόθηκαν και εμάς ως «προίκα» από την προηγούμενη από εμάς Διοίκηση. Μας φόρτωσαν μάλιστα με επιπρόσθετα έξοδα από την ανάγκη να κατασκευαστούν με ίδιους   πόρους της Επιχείρησης έργα που προβλεπόταν να γίνουν και να  χρηματοδοτηθούν από το δάνειο αυτό και που ουδέποτε εκτελέστηκαν όπως πχ  ο αγωγός αποχέτευσης  του Πρασίνου.
Και βέβαια να αναφέρουμε ότι όταν παραλάβαμε τον Δήμο, στο προσωπικό της ΔΕΥΑ Αλιβερίου οφείλονταν 8 μηνιαίοι μισθοί!
Ως προίκα μας παραδόθηκαν και οι οφειλές προς το Ι.Κ.Α, για τις οποίες καταβλήθηκε μεγάλη προσπάθεια ώστε να ενταχθούν σε ρύθμιση και να μην διογκώνονται από πράξεις επιβολής προστίμων.
Κύριε Αναστασίου,

Κλείνοντας αυτή μας την απάντηση, αν κατά ανάγκη πρέπει να συμφωνήσουμε σε κάτι με εσάς, τότε να συμφωνήσουμε αυτούσια με αυτό που εσείς αναφέρετε: «Τα ψέματα και οι θεατρινισμοί  δεν πείθουν πλέον κανένα».

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΑΡΙΝΟΥ μέλους του Π.Γ της Κ.Ε του ΚΚΕ και Βουλευτή Ευβοίας για τα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ


Οι εργαζόμενοι της Εύβοιας και γενικότερα της Στερεάς Ελλάδας στενάζουν από τα χίλια μύρια προβλήματα που προκαλεί όλα τα χρόνια η επίθεση του κεφαλαίου, η στρατηγική της Ε.Ε., η αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων της Ν.Δ –ΠΑΣΟΚ που συνεχίζει  η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Η διαρκής επίθεση κατά της εργατικής τάξης, κατά των λαϊκών στρωμάτων, η κατάργηση εργατικών – λαϊκών δικαιωμάτων υπηρετούν την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία των μεγάλων, μονοπωλιακών οικονομικών ομίλων .
Όλα για την αύξηση της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης. Σ’ αυτό το βωμό θυσιάζεται το δικαίωμα στη δουλειά, οι μισθοί και οι συντάξεις, τα κοινωνικά δικαιώματα.
Ο ΣΥΡΙΖΑ έπαιξε με την αγωνία του λαού, καλλιέργησε ψεύτικες προσδοκίες,  υποσχέθηκε ότι θα σκίσει τα μνημόνια, υποσχέθηκε ότι θα επαναφέρει τις Συλλογικές Συμβάσεις και τον κατώτερο μισθό, τη 13η σύνταξη. Υποσχέθηκε ότι θα καταργήσει τον ΕΝΦΙΑ και τα άλλα φορομπηκτικά μέτρα, θα καθορίσει το αφορολόγητο στα 12.000 Ευρώ.
Παραμύθιασε τις λαϊκές οικογένειες με τις «σκληρές διαπραγματεύσεις», καλλιέργησε την ανοχή στην αντιλαϊκή πολιτική, δουλεύει για τη μείωση της απαιτητικότητας των εργαζομένων.    
Οι μάσκες έχουν πέσει.
Μέσα σε 5 μήνες  αποδείχθηκε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ εξαπάτησε το λαό μας.
Στην πράξη αποκαλύφθηκε ότι οι διαπραγματεύσεις με την Τρόικα δεν έχουν καμία σχέση με τα λαϊκά συμφέροντα. Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων ήταν και είναι πόσα ακόμα θα χάσουν οι εργαζόμενοι, πως θα πληρώσουν το χρέος που δημιούργησε η πλουτοκρατία,  πόσα θα κερδίσει το μεγάλο κεφάλαιο.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνειδητά, σχεδιασμένα μετέτρεψε το «ΟΧΙ» του δημοψηφίσματος σε «ΝΑΙ» στο 3ο μνημόνιο, σε μια αβάσταχτη αντιλαϊκή συμφωνία και σκληρά μέτρα που βαθαίνουν τη φτώχεια του λαού μας, όπως είχε προειδοποιήσει το ΚΚΕ.    
Μαζί με τη Ν.Δ., το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι, η κυβέρνηση ψήφισε ήδη στη βουλή τα προαπαιτούμενα για το νέο μνημόνιο. 
•             Διατηρεί τον ΕΝΦΙΑ και επιβάλλει νέα σκληρά φορολογικά μέτρα, αυξάνει το ΦΠΑ και εντάσσει στο υψηλό συντελεστή του 23% τα τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης, τα αγροτικά εφόδια κ.ά.
•             Διατηρεί όλα τα αντιασφαλιστικά μέτρα των κυβερνήσεων της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ και επιβάλλει την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων, τη μείωση των συντάξεων και την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης- ετοιμάζει νέα σαρωτική επίθεση στο όνομα της βιωσιμότητας των ασφαλιστικών ταμείων που τα λήστευσαν το αστικό κράτος και η μεγαλοεργοδοσία. .
•             Διατηρεί την ανεργία σε υψηλά επίπεδα και τον εργασιακό μεσαίωνα στους χώρους δουλειάς. Διαιωνίζει την απλήρωτη εργασία, ενισχύει τις ελαστικές μορφές απασχόλησης.
•             Έχει εγκληματικές ευθύνες για την άθλια κατάσταση στο δημόσιο σύστημα Υγείας, την υποχρηματοδότηση των νοσοκομείων και των κέντρων υγείας, τις τρομακτικές ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.
•             Συνεχίζει τις ιδιωτικοποιήσεις. 
•             Οδήγησε τους συνταξιούχους, τις λαϊκές οικογένειες στις ουρές των τραπεζών.
•             Εμπλέκει τη χώρας και το λαό μας στο κουβάρι των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, σε νέους πολέμους και επεμβάσεις.
Ο λαός μας έχει υποχρέωση να βγάλει συμπεράσματα, να απορρίψει αποφασιστικά τα ψεύτικα διλλήματα. Οι προηγούμενες κυβερνήσεις χρησιμοποίησαν το δίλλημα «ΝΑΙ στα αντιλαϊκά μέτρα, ΝΑΙ στα μνημόνια για να μην καταστραφούμε…». 
Τον ίδιο επικίνδυνο δρόμο ακολουθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Πλήθος εκβιασμών, «επένδυση» στη λογική του μικρότερου κακού που πάντα γίνεται μεγαλύτερο σε βάρος των λαϊκών οικογενειών.  
Ο λαός μας να αξιοποιήσει την πείρα του να μην παγιδευτεί στα νέα αναχώματα, όπως «η αριστερή πλατφόρμα του Σύριζα» που παρουσιάζει ως λύση τη διατήρηση της καπιταλιστικής  εκμετάλλευσης και της λαϊκής φτώχειας …με δραχμή, διαφοροποιείται  από τα κυβερνητικά μέτρα και την ίδια ώρα ορκίζεται ότι στηρίζει με θέρμη την κυβέρνηση που τα εφαρμόζει. 
Το ΚΚΕ είπε την αλήθεια στο λαό μας, καταψήφισε όλα τα μνημόνια,  αποκάλυψε έγκαιρα και αντιπάλεψε την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης  ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που υπηρετεί τα συμφέροντα του κεφαλαίου, διαθέτει τις δυνάμεις του για την οργάνωση της εργατικής - λαϊκής πάλης, για την κατάργηση των μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων, για την ανάπτυξη της αλληλεγγύης, τη διεκδίκηση των απωλειών που έχουν οι εργαζόμενοι στη διάρκεια της κρίσης.   
Το ΚΚΕ καλεί την εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα να οργανωθούν και να δυναμώσουν την πάλη τους ενάντια στο 3ο μνημόνιο «Τσίπρα». Να δουλέψουν αποφασιστικά στα συνδικάτα, το μαζικό κίνημα, να ισχυροποιήσουν τη λαϊκή συμμαχία της εργατικής τάξης, της αγροτιάς και των αυτοαπασχολούμενων της πόλης,  να αλλάξουν το συσχετισμό δύναμης.
 Όλοι οι τρόποι διαχείρισης του καπιταλισμού δοκιμάστηκαν.
Το εκμεταλλευτικό αυτό σύστημα γεννάει ανεργία, φτώχεια, πολέμους.
Η Ε.Ε είναι ένωση του κεφαλαίου, γίνεται συνεχώς πιο αντιδραστική και επικίνδυνη.
Τα λαϊκά συμφέροντα ταυτίζονται με την πολιτική πρόταση του ΚΚΕ.
Μόνο με την οργάνωση του λαού και τη δική του συμμαχία, μόνο με την εργατική – λαϊκή εξουσία μπορεί να ανοίξει ο δρόμος για να εξασφαλιστεί το δικαίωμα στη σταθερή δουλειά για όλους, δωρεάν, αναβαθμισμένες κοινωνικές υπηρεσίες, να εξασφαλιστεί το μέλλον της νεολαίας.   

Η  εργατική – λαϊκή εξουσία και η κοινωνικοποίηση των οικονομικών εργαλείων,  των μέσων παραγωγής, μπορεί να εγγυηθούν τη σχεδιασμένη ανάπτυξη της οικονομίας με κριτήριο τις λαϊκές ανάγκες, τη μονομερή διαγραφή του χρέους, την αποδέσμευση  της χώρας από τα «σαγόνια» της Ε.Ε και του ΝΑΤΟ και την ανάπτυξη αμοιβαία επωφελών  σχέσεων  με άλλα κράτη και λαούς.   

Διαφορετικότητες και Ιδεολογίες


Γράφει ο Στάθης Πανταζής
Δικηγόρος – Κοινωνιολόγος


Δυστυχώς στη πολιτική ότι δε το λύσεις γρήγορα  κάποια στιγμή θα έλθει να σε βρει. Στο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα δεν υφίσταται μια διαφωνία, αλλά ένα καίριο ιδεολογικό ξεκαθάρισμα, που έπρεπε κατά τη... γνώμη μου να έχει γίνει εδώ και αρκετό καιρό. Δεν είναι η μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ σε κεντροαριστερό κόμμα όπως εσφαλμένα κάποιοι υποστήριξαν, αλλά η σαφής ιδεολογική του περιχαράκωση, χωρίς αμφισβητήσεις, παρερμηνείες και ιδεολογικές ασάφειες.
Είμαστε με το καπιταλιστικό σύστημα  ή θέλουμε την εκ βάθρων αλλαγή του;
Θα κρατικοποιήσουμε τα μέσα παραγωγής, οδηγώντας σε ένα πλήρη κρατισμό την οικονομία  ή  θα βελτιώσουμε τον καπιταλισμό επιβάλλοντας κανόνες στη λειτουργία του;
Είμαστε με την Ευρώπη και το δυτικό κόσμο ή θέλουμε να μείνουμε μόνοι μας ακολουθώντας την τύχη κάποιων ελαχίστων χωρών που άλλες κάνουν κινήσεις προσέγγισης (Κούβα) και άλλες έχουν καταστεί περίγελος των διεθνών μέσων ενημέρωσης λόγω των ιδιοτροπιών των τυραννικών ηγετών τους; (Β.Κορέα)
Στο ΣΥΡΙΖΑ πάντοτε  αρνηθήκαμε το μοντέλο των λίγων και εναπομείναντων καθεστώτων «ανατολικού τύπου», εκεί δηλαδή που η κομματική νομενκλατούρα ελέγχει τα πάντα. Δεν αποδεχθήκαμε όμως ποτέ και τον άκρατο νέο - φιλελευθερισμό καπιταλιστικού τύπου που διευρύνει τις κοινωνικές ανισότητες και επιβάλλει στην κοινωνία την τραπεζική κυριαρχία και το αδίστακτο κέρδος σε βάρος των αδυνάτων. Οραματιστήκαμε μια κοινωνία που έχει ως πρωταρχικό σκοπό να υπηρετεί τον άνθρωπο, να αναδιανέμει δικαιότερα τον παραγόμενο πλούτο, να βελτιώνει το κοινωνικό κράτος, να προστατεύει και να προάγει τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα.
Η Ελλάδα είναι μια καπιταλιστική κοινωνία, μια κοινωνία του αναπτυγμένου δυτικού κόσμου.  Αυτό ήθελε η κοινωνία.  Το κόμμα που αντιτίθεται σαφώς σε αυτή τη πολιτική λογική, είναι το ΚΚΕ, το οποίο έχει ταυτιστεί με πολιτικά συστήματα  που σε καμιά περίπτωση δε συνάδουν με το κοινώς «πολιτικόν» αίσθημα του ελληνικού λαού. Αυτό δείχνει άλλωστε και η πολιτική του πορεία , καθώς  πάντοτε τα εκλογικά του ποσοστά δεν ξεπερνούσαν το  7%. Αυτό το σημείο άλλωστε αποτέλεσε και τη κύρια διαφοροποιητική  πολιτική παράμετρο με εμάς. Εμείς που ανήκαμε στη νεολαία του ΚΚΕ εσωτερικού, το Ρήγα Φεραίο, αλλά και το κόμμα συνολικά, δεν υπερασπιστήκαμε ποτέ τα τυραννικά καθεστώτα τύπου Τσαουσέσκου στη Ρουμανία  και γενικότερα τον ηγεμονισμό της άλλοτε Σοβιετικής Ένωσης που έφτασε στο αποκορύφωμα του με τις εισβολές στη Πράγα και στη Βουδαπέστη. Εμείς ποτέ δεν εναντιωθήκαμε στην ιδέα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε αντίθεση με το ΚΚΕ, καθώς πάντα πιστεύουμε και συνεχίζουμε προφανώς να πιστεύουμε σε μια Ευρώπη των λαών και όχι των πολυεθνικών και των τραπεζών. Για όλους εμάς που ερχόμαστε από αυτή τη πλευρά της αριστεράς, η Ευρώπη ήταν, είναι, και θα είναι πάντα το σπίτι μας. Στη παρούσα χρονική συγκυρία η Ευρώπη με τις εφαρμογές των πολιτικών της λιτότητας εμφανίζει πισωγύρισμα, αλλά σε καμιά περίπτωση εμείς δεν θα εξυπηρετήσουμε τα σχέδια των νεοφιλελεύθερων κύκλων εγκαταλείποντας τον κοινό μας πολιτισμό.
Οι παραπάνω δύο βασικές πολιτικές θέσεις, ότι δηλαδή
1ον:  εμείς παλεύουμε για μια κοινωνία ισότιμη, αξιοκρατική και δημοκρατική, για τη βελτίωση της κοινωνικο – οικονομικής θέσης των λαϊκών στρωμάτων, για την επιβολή κανόνων με σκοπό την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς, έτσι ώστε να αντιπαρέλθουμε στη λαίλαπα του νεοφιλευθερισμού, σεβόμενοι όμως πάντα την ατομική ιδιοκτησία, και
2ον : ότι εμείς παλεύουμε για μια Ευρώπη των λαών και όχι των τραπεζών, θεωρώντας ότι είμαστε ισότιμοι εταίροι σε μια Ευρώπη του πολιτισμού, της δημοκρατίας και της αλληλεγγύης, ήταν και παραμένουν  οι πυλώνες της ιδεολογικής μας ταυτότητας.
Δεν ήταν ποτέ κάποιες απλές διαφορετικότητες. Καθόριζαν και καθορίζουν τη βασική μας αρχή σε ότι αφορά τον πολιτικό μας λόγο προς το λαό και τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις. Για αυτό άλλωστε ο λαός μας έδωσε τη λαϊκή εντολή σε αντίθεση με το ΚΚΕ και τα κόμματα της δραχμής. Αυτά πρεσβεύαμε, αυτά πρεσβεύουμε και αυτά συνυπογράψαμε με τον ελληνικό λαό στις 25 του Γενάρη.

Στην  ιδεολογία  δεν μπορεί να υπάρχει διαφορετικότητα, αλλά υποχρεωτική συνταύτιση αρχών και αξιών. Δε μπορεί να γίνει διαφορετικά, γιατί η ιδεολογία δεν είναι άποψη, πολιτική ερμηνεία, οργανωτική παρέμβαση. Η ιδεολογία είναι το  «άγγιγμα» προς το λαό και ο λαός δεν μπορεί να νιώθει δύο χέρια. Χρειάζεται υποχρεωτικά μόνο ένα.  Και αυτό πρέπει να είναι αληθινό.  

Πέμπτη 23 Ιουλίου 2015

Εργατικό Φεστιβάλ στην Χαλκίδα 23-24 Ιουλίου 2015


Δημοπρατείται η ασφαλτόστρωση του δρόμου Κάλαμος- Κορασίδα


ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ
της πράξης:
 «ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΟΔΟΠΟΙΙΑ ΚΑΛΑΜΟΥ-ΚΟΡΑΣΙΔΑΣ»
Ο Δήμος Κύμης – Αλιβερίου διακηρύττει ότι την 18η του μηνός Αυγούστου του έτους 2015 ημέρα Τρίτη και ώρα 10:00 π.μ. (λήξη παράδοσης των προσφορών) στο Δημαρχείο Κ. Μπακόλα 30, Αλιβέρι 34500, θα διεξαχθεί με ανοιχτή Δημοπρασία με το σύστημα: προσφοράς με επί μέρους ποσοστών έκπτωσης κατά ομάδες ομοειδών εργασιών και έλεγχο ομαλότητας των προσφερομένων επί μέρους ποσοστών έκπτωσης, πάνω σε συμπληρωμένο έντυπο οικονομικής προσφοράς της υπηρεσίας σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 1418/84 όπως τροποποιήθηκε, συμπληρώθηκε και βελτιώθηκε με τους Ν.3669/08, N. 3263/04, Ν. 3212/03, Ν. 2940/01, Ν. 2372/96, Ν. 2338/95, Ν. 2229/94, τις διατάξεις του Π.Δ. 334/00, Π.Δ. 609/85, Π.Δ. 210/97, κ.α. όπως τροποποιήθηκαν και ισχύουν σήμερα για την κατασκευή του έργου με τίτλο:
«ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΟΔΟΠΟΙΙΑ ΚΑΛΑΜΟΥ-ΚΟΡΑΣΙΔΑΣ».
Ο κωδικός Ο.Π.Σ.Α.Α. του έργου είναι: 949726 και πρόκειται για το υποέργο με τίτλο «…………….………».
Το έργο συντίθεται από τις ακόλουθες κατηγορίες εργασιών: α) κατηγορία Χωματουργικά, με προϋπολογισμό 46.260,13 (δαπάνη εργασιών, ΓΕ και ΟΕ και απρόβλεπτα) β) κατηγορία Τεχνικά Έργα με προϋπολογισμό 94.062,22 (δαπάνη εργασιών, ΓΕ και ΟΕ και απρόβλεπτα) γ) κατηγορία Οδοστρωσία με προϋπολογισμό 359.435,38 (δαπάνη εργασιών, ΓΕ και ΟΕ και απρόβλεπτα)
Ο προϋπολογισμός των δημοπρατούμενων εργασιών του έργου, με βάση τη μελέτη με αριθμό θεώρησης 02/ 2014 από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Κύμης - Αλιβερίου, ανέρχεται στο ποσό των 499.757,72 ΕΥΡΩ (χωρίς αναθεώρηση και Φ.Π.Α.) και στο ποσό των 614.702,00 ΕΥΡΩ (με Φ.Π.Α.).
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να λάβουν γνώση, να παραλαμβάνουν τα συμβατικά τεύχη του διαγωνισμού (Διακήρυξη, Συγγραφή Υποχρεώσεων κ.λ.π.) από την έδρα του Δήμου Κύμης Αλιβερίου, Κ. Μπακόλα 30, Αλιβέρι 34500, μέχρι τις 13/08/2015 ημέρα Πέμπτη.
Η διακήρυξη του έργου έχει συνταχθεί κατά το εγκεκριμένο από τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ υπόδειγμα τύπου
Β.
Στο διαγωνισμό γίνονται δεκτές εργοληπτικές επιχειρήσεις που κατέχουν εργοληπτικά πτυχία: :
Στο διαγωνισμό δικαιούνται να συμμετάσχουν:
1. Μεμονωμένες εργοληπτικές επιχειρήσεις:
α. Εγγεγραμμένες στο Μητρώο Εργοληπτικών Επιχειρήσεων (Μ.Ε.ΕΠ.) που τηρείται στη Γ.Γ.Δ.Ε. του Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε., εφόσον ανήκουν στην 1 η  τάξη και άνω για έργα κατηγορίας Οδοποιίας
β. Προερχόμενες από κράτη - μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (Ε.Ο.Χ.) ή από κράτη που έχουν υπογράψει την συμφωνία για τις Δημόσιες Συμβάσεις (Σ.Δ.Σ.) του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (Π.Ο.Ε.), στα οποία τηρούνται επίσημοι κατάλογοι αναγνωρισμένων εργοληπτών, εφόσον είναι εγγεγραμμένες στους καταλόγους αυτούς και σε τάξη και κατηγορία αντίστοιχη με τις καλούμενες του Ελληνικού Μητρώου Μ.Ε.Ε.Π.
γ. Προερχόμενες από ως ανωτέρω β΄ κράτη, στα οποία δεν τηρούνται επίσημοι κατάλογοι αναγνωρισμένων εργοληπτών, εφόσον αποδεικνύουν ότι έχουν εκτελέσει έργα παρόμοια με το δημοπρατούμενο, από ποιοτική και ποσοτική άποψη.
2. Κοινοπραξίες Εργ. Επ. των παραπάνω περιπτώσεων α, β και γ σε οποιονδήποτε συνδυασμό μεταξύ τους, υπό τους όρους του άρθρου 16 παρ. 7 του Ν. 3669/08 (ΚΔΕ) (Κοινοπραξία στην ίδια κατηγορία) και υπό τον όρο ότι κάθε Εργοληπτική Επιχείρηση θα συμμετέχει στο κοινοπρακτικό σχήμα με ποσοστό όχι μικρότερο του 25% της καλούμενης κατηγορίας.
3. Κοινοπραξίες εργοληπτικών επιχειρήσεων για την κάλυψη των διαφόρων κατηγοριών των εργασιών του έργου υπό τους όρους της παρ. 3 του άρθρου 16 του Ν. 3669/08 (ΚΔΕ). Το ποσοστό συμμετοχής της κάθε επιχείρησης στο κοινοπρακτικό σχήμα προκύπτει από τον προϋπολογισμό της κατηγορίας για την οποία αυτή συμμετέχει και δεν είναι απαραίτητο να αναγράφεται. Κατηγορία εργασιών με ποσοστό κάτω του 10% του προϋπολογισμού του έργου (χωρίς αναθεώρηση και Φ.Π.Α.), εφόσον δεν καλείται στη δημοπρασία, αθροίζεται στον προϋπολογισμό της μεγαλύτερης κατηγορίας.
4. Κάθε εργοληπτική επιχείρηση συμμετέχει είτε μεμονωμένα είτε ως μέλος ενός κοινοπρακτικού σχήματος. Γίνονται επίσης δεκτές και μεμονωμένες εργοληπτικές επιχειρήσεις ή κοινοπραξίες εργοληπτικών επιχειρήσεων κατ΄ εφαρμογή της παρ. 9 του άρθρου 16 του ν. 3669/08 («κύρια κατηγορία»).
Κατά τα λοιπά εφαρμόζονται οι ισχύουσες διατάξεις για τη συμμετοχή εργοληπτικών επιχειρήσεων σε διαγωνισμούς για την κατασκευή Δημοσίων Έργων.
Εγγύηση συμμετοχής στον διαγωνισμό ορίζεται σε 2 % επί του προϋπολογισμού του έργου χωρίς το κονδύλι του Φ.Π.Α. δηλαδή 9.996,00 ΕΥΡΩ και η σχετική εγγυητική επιστολή θα απευθύνεται προς το Δήμο Κύμης – Αλιβερίου. Η ισχύς της θα είναι τουλάχιστον 210 ημερών, μετά την ημέρα διεξαγωγής του διαγωνισμού. Ο χρόνος ισχύος των προσφορών είναι 180 ημέρες.
Οι εργολάβοι Δημοσίων έργων υποχρεούνται να προσκομίσουν όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, που προβλέπονται από τις σχετικές διατάξεις για τα δημόσια έργα καθώς και δελτίο φορολογικής ενημερότητας. Η προθεσμία περάτωσης του έργου είναι 3 (τρεις) μήνες.
Το έργο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα "Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2007 - 2013" με ποσοστό συγχρηματοδότησης 50% από το Ε.Γ.Τ.Α.Α. και 50% από Εθνική Δαπάνη (Αριθμός ΣΑΕ 282/8). Το αποτέλεσμα της δημοπρασίας θα εγκριθεί από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου.
Περισσότερες πληροφορίες μπορούν να πάρουν οι ενδιαφερόμενοι από το Δήμο Κύμης – Αλιβερίου, αρμόδιος υπάλληλος Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Τόλιζα Αγγελική (τηλ.: 22230-25619 Φαξ: 22230- 23756), τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.
Αλιβέρι, 23 / 07 / 2015
Ο Δήμαρχος

 Αθανάσιος Μπουραντάς

Καταλογισμοί σε ρυθμό….. capital control

Ξεκίνησαν οι καταλογισμοί για τις  δαπάνες που έγιναν μετεκλογικά στο Αλιβέρι με διπλή εντολή  πρώην Δημάρχου. Πρόκειται για τις πρώτες 12.000 περίπου που καλείται να πληρώσει στον Δήμο  πρώην Δήμαρχος. Λέγεται ότι το συνολικό ποσόν είναι δυσθεόρατο τουλάχιστον για τα μεγέθη του χειμαζόμενου από την φτώχεια δημότη. Ίσως η ροή να είναι μικρόποση και βασανιστική όπως είναι και τα αποτελέσματα των capital control. Βλέπετε έπεσαν όλα μαζεμένα, πρόθυρα χρεωκοπίας, επιβολή αυστηρών πολιτικών από την Κυβέρνηση – επιτέλους- κατά της διαφθοράς και έπεται συνέχεια….

Μαχητικό μήνυμα από το Αλιβέρι

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


                                                                                                                ΑΛΙΒΕΡΙ 23-7-2015

Μαχητικό, αισιόδοξο, αποφασιστικό, ηχηρό μήνυμα έστειλε το χθεσινό συλλαλητήριο στο ΑΛΙΒΕΡΙ των σωματείων του ΠΑΜΕ  στέλνοντας σαφές μήνυμα σε κάθε εργαζόμενο που εκβιάζεται και τρομοκρατείται, για να δεχθεί την απληρωσιά, τη διαθεσιμότητα, τη μείωση του μισθού του, σε κάθε άνεργο που δε βλέπει να περισσεύει για αυτόν ούτε ψίχουλο από τα «πακέτα» χρηματοδότησης των μονοπωλιακών ομίλων, σε κάθε συνταξιούχο που η σύνταξή του μετατρέπεται σε φιλοδώρημα, για οργάνωση και αγώνα που να πει «όχι» στο τρίτο μνημόνιο και τα σκληρά του μέτρα, να γυρίσουν οι εργαζομενοι την πλάτη στα αντιλαϊκά μέτρα και αφεντικά, να διεκδικήσουν άμεσα μέτρα ανακούφισης και ανάκτηση των απωλειών του, να παλέψουν με αιχμή αιτήματα διαμορφωμένα με βάση τις ανάγκες τους.

ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ


Αλεξ. Θεοδώρου: Μιά απάντηση στα "πάνω - κάτω" του κ. Θωμά


Με πρόσφατη ανακοίνωσή του ο κ.Δ.Θωμάς αποφάσισε να ασχοληθεί "επιγραμματικά" με την κατάσταση που επικρατεί στην Κύμη. Δεν τόλμησε όμως να απαντήσει ούτε επιγραμματικά στα όσα του καταλογίζονται στην ανακοίνωση της ΔΕΥΑΚΑ.
Εμείς δεν θα απαντήσουμε αναλυτικά στη δική του ανακοίνωση. Μόνο κάποιες επισημάνσεις θα κάνουμε. Όσοι άλλωστε ζουν στην Κύμη και την περιοχή της γνωρίζουν την κατάσταση που (δεν) παρέδωσε πέρσι ο κ.Θωμάς και τον αγώνα της σημερινής Δημοτικής Αρχής.
1. Ο κ.Θωμάς αμφισβητεί ο ίδιος τα όσα γράφει λέγοντας ότι "η κατάσταση που επικρατεί είναι πάνω κάτω η εξής". Και για να δικαιολογήσει την κριτική του γράφει ότι οι καμένες λάμπες αντικαθίστανται (αλλά με δυσκολία), ότι τα κανάλια της τηλεόρασης λειτουργούν (αλλά όπως πριν από 15 χρόνια), ότι δεν υπάρχει πρόβλημα υδροδότησης (λόγω όμως των μεγάλων βροχοπτώσεων) και ελπίζει ότι θα υπάρξει στη συνέχεια του καλοκαιριού, ότι οι παιδικοί σταθμοί προμηθεύονται τρόφιμα (αλλά με πολύ μεγάλη δυσκολία), ότι το πρόγραμμα "βοήθεια στο σπίτι" λειτουργεί (αλλά με το ζόρι), ότι ο καθαρισμός των κοινόχρηστων χώρων γίνεται (αλλά είναι τουλάχιστον ελλιπής) και άλλα παρόμοια.  
2.  Χαρακτηρίζει ο κ. Θωμάς την πλατεία της Κύμη "βομβαρδισμένο τοπίο", δεν μας λέει όμως ποιός μελέτησε, σχεδίασε και αποφάσισε το βομβαρδισμό της.
3. Καταγγέλλει ο κ. Θωμάς ότι το σπίτι του Παπανικολάου παραδόθηκε ανακαινισμένο και τώρα είναι κλειδαμπαρωμένο. Δεν μας λέει, όμως τι να δείξουμε στους επισκέπτες. Μήπως τα μοντέρνα έπιπλα που προμηθεύτηκε τον τελευταίο μήνα πριν παραδώσει; Κι αλήθεια, μήπως μπορεί να μας πει τι έγιναν τα αυθεντικά έπιπλα του σπιτιού καθώς και άλλα κινητά αντικείμενα;
4. Για τη "νοικοκυροσύνη" του κ. Θωμά και τον "ορθό τρόπο λειτουργίας" του Δήμου άρχισαν να μιλούν αρμοδιότεροι από εμάς. Ήδη το Ελεγκτικό Συνέδριο εξέδωσε το πρώτο Φύλλο Μεταβολών και Ελλείψεων και τον καλεί να καταβάλει χρηματικό ποσό, "ως αναπλήρωση ελλείμματος που δημιουργήθηκε από την εξόφληση χρηματικών ενταλμάτων οικ. έτους 2014" σε τακτή προθεσμία και να τους στείλει το σχετικό γραμμάτιο είσπραξης υπέρ του προϋπολογισμού του Δήμου. Και δεν είναι μόνο αυτό. Εκκρεμούν ακόμα πολλές και σοβαρότερες υποθέσεις. Σε λίγο θα μιλήσουν και οι ορκωτοί λογιστές, ίσως και η Δικαιοσύνη. Ας περιμένουμε λοιπόν και τη συνέχεια.
5. Θεωρεί ο κ.Θωμάς την επαφή της Δημοτικής Αρχής με τον κόσμο "ελλιπή και ανεπαρκή", ίσως επειδή δεν στηνόμαστε σαν κι' αυτόν στα πανηγύρια και τις κηδείες στην πόρτα της εκκλησίας εκβιάζοντας τη χειραψία με τους πολίτες.
6. Τέλος, λίγα λόγια για το θέμα της αντικατάστασης του παρκέ του κλειστού της Κύμης. Το γυμναστήριο αυτό είναι Δημοτικό και όχι του Γυμναστικού, ο οποίος το χρησιμοποιεί σήμερα, μαζί με άλλα σωματεία, αύριο όμως μπορεί να μην το χρησιμοποιεί. Παρ' όλα αυτά, ο Γυμναστικός δέχθηκε να συμμετέχει στη δαπάνη κατά 50%. Ήδη, όμως η Διοίκηση του Γυμναστικού ζήτησε την ανάκληση της απόφασης.
Ας μας πει, όμως με την ευκαιρία αυτή ο κ. Θωμάς ποιός πλήρωνε επί δημαρχίας του τα έξοδα για τα διάφορα έργα όχι μόνο στο κλειστό, αλλά και στο γήπεδο του Γυμνασίου, το οποίο χρησιμοποιούσε αποκλειστικά ο ΑΟΚ, η δική του ομάδα; Ας μας πει ποιό ταμείο κάλυπτε τα έξοδα λειτουργίας αυτής της ομάδας, τις μεταγραφές, τους προπονητές και κυρίως τους μισθούς της διοίκησής της; Και για ποιό λόγο μαζί με το Δήμο εγκατέλειψε η οικογένειά του και την ομάδα;
Αυτά σαν μια πρώτη απάντηση στον "νοικοκύρη" πρ. Δήμαρχο. Φοβόμαστε, όμως ότι θα αναγκαστούμε να επανέλθουμε πολλές φορές ακόμα.
Κύμη, 22 Ιουλίου 2015

Αλέξανδρος Ι. Θεοδώρου
ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ Δ.Ε. ΚΥΜΗΣ


Ο Δήμος Σκύρου για την πυρκαγιά στο νησί.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Δήμαρχος Σκύρου κ. Μίλτος Χατζηγιαννάκης
Αντιμέτωπο με τον πύρινο εφιάλτη είναι το νησί μας τα τελευταία εικοσιτετράωρα , μετά από την εκδήλωση της πυρκαγιάς στις 18 Ιουλίου 2015 και ώρα 2:00μμ, όπου μέχρι το απόγευμα της ίδιας ημέρας η πτώση της έντασης των ανέμων έδωσε την ευκαιρία στις πυροσβεστικές δυνάμεις να περιορίσουν το μέτωπο της φωτιάς και να ανακόψουν την καταστροφική της πορεία .Ευτυχώς, αυτήν τη στιγμή η κατάσταση βρίσκεται υπό πλήρη έλεγχο, καθώς στο σημείο έσπευσαν αμέσως οι πυροσβεστικές δυνάμεις του νησιού μας. Κατέφτασαν στο νησί εγκαίρως επιπλέον  υδροφόρα οχήματα και πυροσβέστες ώστε να σβήσει αμέσως η φωτιά και να μην επεκταθεί στις γύρω περιοχές ,με τις ανάλογες καταστροφικές συνέπειες. Επιπλέον σε συνεργασία του Δημάρχου κ.Χατζηγιαννάκη Ε.Μιλτιάδη με την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας κατά τις πρωινές ώρες του Σαββάτου, πού ξέσπασε η φωτιά, κατέφθασαν τέσσερα πυροσβεστικά αεροπλάνα  τα οποία λόγω των ισχυρών ανέμων αποχώρησαν από το νησί και το Αρχηγείο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας απέστειλε ελικόπτερο, το οποίο έμεινε έως το μεσημέρι της Δευτέρας, πραγματοποιώντας πάνω από πενήντα ρίψεις. Παράλληλα ο Δήμος Σκύρου, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, διέθεσε όλα τα μηχανήματα έργου και όλα τα οχήματα,  καθώς επίσης μίσθωσε μηχανήματα ιδιωτών για την διάνοιξη δρόμων αντιπυρικής προστασίας και την διαρκή τροφοδοσία των πυροσβεστικών οχημάτων με νερό.
Από την πρώτη στιγμή εκδήλωσης της φωτιάς έσπευσαν στο σημείο ο Αντιδήμαρχος Σκύρου κ.Τραχανάς Ματζουράνης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ.Μανωλάκης Νίκος και ο Ειδικός Σύμβουλος του Δήμαρχου κ.Αρβανίτης Γιώργος. Ταυτόχρονα όλοι οι υπάλληλοι του Δήμου Σκύρου βρίσκονταν επί ποδός όλες τις ημέρες  για την κατάσβεση της πυρκαγιάς μαζί με τους πυροσβέστες και τους εθελοντές πυροσβέστες, των οποίων  η συμβολή ήταν εξαιρετικά  σημαντική. Ο Δήμος Σκύρου προσέφερε δωρεάν σίτιση σε όλους και υπεύθυνοι   για τον σκοπό αυτό ήταν η Αντιδήμαρχος κα.Κουτσούπη Αναστασία και ο κ.Ελευθεριάδης Ιωάννης.
Ο Δήμαρχος Σκύρου κ.Χατζηγιαννάκης Ε.Μιλτιάδης ευχαριστεί όλους όσους βοήθησαν στην δύσκολη αυτή κατάσταση, τους πυροσβέστες,  τους εθελοντές αλλά και τους δημοτικούς υπαλλήλους του Δήμου Σκύρου, καθώς το έργο τους ήταν πραγματικά πολύ δύσκολο γιατί πέραν του δύσβατου σημείου που έκαιγε η φωτιά, έπνεαν και ισχυροί άνεμοι. Επίσης βεβαιώνει όλους τους Σκυριανούς πολίτες πως έχουν παρθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία του Δάσους, καθώς όλες οι δυνάμεις βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα και πως θα υπάρξει άμεση αποκατάσταση στις πληγείσες περιοχές.


Εκ του Δήμου

Επίσκεψη Γάλλου Υφυπουργού Ευρωπαϊκών Υποθέσεων

Αθήνα, 23 Ιουλίου 2015
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Τον Υφυπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Harlem Desir υποδέχτηκε σήμερα στο υπουργείο ο Αναπληρωτής Υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης  Βαγγέλης Αποστόλου.
Στη συνάντηση τονίστηκε από τις δύο πλευρές η καλή ελληνογαλλική σχέση, η οποία κατά τη διάρκεια της μεταρρύθμισης της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, συνέβαλε στην διατήρηση κατάλληλων «εργαλείων» για τη ρύθμιση των γεωργικών αγορών, ενώ επισημάνθηκε ότι η κρίση που καλύπτει το σύνολο του αγροτικού τομέα αναζητά μια Ευρωπαϊκή απάντηση.
Παράλληλα, συζητήθηκε η ενεργοποίηση πολιτικών για τη ρύθμιση των γεωργικών αγορών προς όφελος της κτηνοτροφίας, του γαλακτοκομικού τομέα,  καθώς και της παραγωγής τροφίμων (φρούτα και λαχανικά).
Επίσης, στη συνάντηση υπογραμμίστηκε η άριστη και επί ετών συνεργασία των δύο χωρών που θα  επιτρέψει την ταχεία ανάκαμψη των εμπορικών σχέσεων μεταξύ Γαλλίας και Ελλάδας στον αγροτικό τομέα.
Συγκεκριμένα,  αναδείχθηκε η κοινή βούληση να ενισχυθεί η διμερής συνεργασία, που θα συμβάλλει στην ανάπτυξη της ελληνικής γεωργίας, δίνοντας έμφαση στη χρήση των διαρθρωτικών ταμείων, τη διαχείριση της γεωργικής γης, την υπεράσπιση των γεωγραφικών ενδείξεων στο πλαίσιο των εμπορικών διαπραγματεύσεων και την γεωργική έρευνα.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός επωφελήθηκε της ευκαιρίας να προσκαλέσει προσεχώς στην Ελλάδα τον ομόλογό του Υπουργό Γεωργίας, Τροφίμων και Δασικών Εκτάσεων, Stephane Le Foll. 

Τρίτη 21 Ιουλίου 2015

Πως έφτασε ως εδώ ο Σύλλογος Οξυλιθιωτών. Επιστολή Τάσου Βελισσαρίου και Δημήτρη Νάνου


Επειδή το τελευταίο διάστημα ακούμε πολλές ανακρίβειες από τους εναπομείναντες του Δ.Σ. του συλλόγου, οι οποίοι λειτουργούν με έναν τρόπο που εκφράζει απόλυτα την ρήση «τα παιδία παίζει», καλό θα ήταν να ενημερώσουμε υπεύθυνα τους Οξυλιθιώτες για την πραγματική κατάσταση του συλλόγου, υπηρετώντας πάντοτε την αλήθεια.
 Καταρχάς, επιτρέψτε μου να σας θυμίσω μια επιστολή την οποία είχε συντάξει η κα Γλυκού Ζωή τον Ιούλιο του 2013 και στην οποία η συντάκτης, παρακολουθώντας τα δρώμενα του συλλόγου από την Κύπρο, με πόνο ψυχής κατέθετε τις αγωνίες της για το μέλλον του συλλόγου και τους φόβους της για επικείμενη διάλυσή του. Προφανώς η κα Γλυκού διέθετε προφητικές ικανότητες, αν κρίνουμε εκ του αποτελέσματος! Στην εν λόγω επιστολή αναρωτιόταν γιατί κάποιοι ήθελαν να καταστρέψουν ό,τι είχε φτιαχτεί με κόπο στο παρελθόν, δήλωνε αδυναμία οι νεοεκλεγέντες να παραλάβουν από τους προηγούμενους, «ντρεπόταν» για όσα συνέβαιναν, απαιτούσε Γενική Λαϊκή Συγκέντρωση και κατάθεση απολογισμού και ισολογισμού του προηγούμενου Δ.Σ., ώστε κάθε Οξυλιθιώτης να γνωρίζει τα έργα του συλλόγου και την οικονομική υπόστασή του και τέλος καλούσε τους Οξυλιθιώτες να ξεσηκωθούν από τους καναπέδες κατά των προηγούμενων Δ.Σ. .
 Στην χρονική στιγμή που βρισκόμαστε, ας απαντήσει η κα Γλυκού Ζωή στην προφητική της επιστολή για την διάλυση του συλλόγου κατά την διάρκεια της θητείας της.
Το ίδιο θα μπορούσαν να πράξουν και όλοι οι εναπομείναντες του  Δ.Σ. και εν συνεχεία να απαντήσουν εάν δύνανται σε «καυτά» ερωτήματα και εύλογες απορίες που γεννώνται και να δώσουν λόγο για τα έργα τους ή για να είμαστε πιο ακριβείς… για την παντελή έλλειψή τους.
 Αγαπητό Δ.Σ. του συλλόγου μπορείτε λοιπόν να απαντήσετε στο εξής ερώτημα: τι παραλάβατε πριν δύο χρόνια και τι παραδίδετε τώρα; Και αν η μνήμη σας είναι «κοντή», θα σας απαντήσουμε εμείς.

Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην Ιστιαία


Άνοιγμα των εξαγωγών φρούτων στην Κίνα

                                                                   
Αθήνα, 21 Ιουλίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Με στόχο το άνοιγμα νέων αγορών για εξαγωγές ελληνικών φρούτων σε αγορές Τρίτων Χωρών, το Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, μετά από συντονισμένες προσπάθειες των αρμόδιων Υπηρεσιών του, απέστειλε μέσω των αρμοδίων Υπηρεσιών του Υπουργείου Εξωτερικών (Γραφείο Εμπορικού Ακόλουθου στο Πεκίνο) στην Αρμόδια Κινεζική Αρχή AQSIQ (General Administration of Quality Supervision, Inspection and Quarantine) τους τεχνικούς φακέλους που αφορούν στην έναρξη διαδικασίας για την εξασφάλιση δυνατότητας εξαγωγής τεσσάρων ειδών ελληνικών φρούτων στην Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας. Τα φρούτα αυτά είναι τα επιτραπέζια σταφύλια, τα δαμάσκηνα, τα κεράσια και τα πορτοκάλια.
Έτσι, μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών, εκτός από το ακτινίδιο που οι εξαγωγές του στην Κίνα έχουν εγκριθεί από το 2012, ανοίγεται η αγορά της Κίνας και για τα τέσσερα παραπάνω φρούτα.
Το σχετικό ενδιαφέρον από την πλευρά των εξαγωγέων και τα αιτήματα εξαγωγής εκκρεμούσαν για μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά τα τεχνικά προβλήματα ξεπεράστηκαν και τα επίσημα αιτήματα κατατέθηκαν στην Κινεζική Αρχή.

Ανάλογα αιτήματα και ενδιαφέρον για εξαγωγές νωπών φρούτων υπάρχουν και για άλλες Τρίτες Χώρες (πχ Ινδία, Κορέα, κλπ) και οι ελληνικές αρχές θα ανταποκριθούν προς όφελος των ελληνικών εξαγωγών και της εμπορικής διεξόδου των Ελλήνων παραγωγών και συσκευαστών/εξαγωγέων, ιδιαίτερα μετά και την επιβολή του ρωσικού εμπάργκο.

Συγκέντρωση Σωματείων στο Αλιβέρι, αύριο 22 Ιούλη 2015.

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΜΕΤΑΛΛΟΥ Ν. ΕΥΒΟΙΑΣ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΝΟΤ. ΕΥΒΟΙΑΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΝΟΤΙΑΣ ΕΥΒΟΙΑΣ
ομάδα γυναικών ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ - ΟΓΕ
                                                                                       Αλιβέρι 21-7-2015


ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΚΑΤΩ Η ΝΕΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΗΣ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ!
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΣΤO ΑΛΙΒΕΡΙ
ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 22 ΙΟΥΛΗ στις 08μμ
ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΤΟΥ ΛΙΓΝΙΤΩΡΥΧΟΥ
Τα παραπάνω σωματεία καλούν σε μαζική, μαχητική απάντηση ενάντια στο 2ο πακέτο μέτρων στα πλαίσια του 3ου μνημονίου της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ που έχει και την πλήρη στήριξη των ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ.
Να απαντήσουμε στο νέο σφαγιασμό!
Τα μέτρα αυτά θα προστεθούν πάνω σ' αυτά των δύο προηγούμενων μνημονίων και θα ενισχύσουν παραπέρα την φτωχοποίηση της εργατικής τάξης, των συνταξιούχων, των αυτοαπασχολουμένων, της φτωχής αγροτιάς και των παιδιών τους.
Κανείς δεν μένει εκτός της επίθεσης του κεφαλαίου, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των πολιτικών δυνάμεων που τους υπηρετούν. Οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, η φτωχή αγροτιά, είναι τα θύματα αυτής της πολιτικής που επιδιώκει την καπιταλιστική ανάκαμψη, τη θωράκιση της κερδοφορίας των μονοπωλιακών ομίλων..
ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΣΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ
ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΜΕ ΑΝΤΙΛΑΪΚΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΑΦΕΝΤΙΚΑ
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΣΤO ΑΛΙΒΕΡΙ
ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 22 ΙΟΥΛΗ στις 08μμ
ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΤΟΥ ΛΙΓΝΙΤΩΡΥΧΟΥ


Δευτέρα 20 Ιουλίου 2015

Νέοι Ορίζοντες: Μέσα στην λαίλαπα της οικονομικής κρίσης ο Δήμος ξοδεύει 25.000 για το Κλειστό της Κύμης!!!

«ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ»                                                 Κύμη 20 Ιουλίου 2015  
      
Μέσα σε αυτή την λαίλαπα της   οικονομικής κρίσης, ο Δήμος αποφάσισε να διαθέσει από τα ταμεία του 25.000 € (από τα 40.000€  που όλα κι όλα έχει για έργα στην περιοχή της Κύμης και των χωριών της), για να αντικατασταθεί το παρκέ στο κλειστό γήπεδο της Κύμης!!!

Αγαπητοί συνδημότες, σε αυτή την πολύ δύσκολη εποχή που όλοι βιώνουμε, η Κύμη με τα γύρω χωριά της, περνάει και αυτή πολύ δύσκολες μέρες.
Σε σχέση με τα του Δήμου μας, επιγραμματικά η κατάσταση που επικρατεί, μπορούμε να πούμε ότι είναι πάνω κάτω η εξής: 
Οι δρόμοι είναι στη πλειοψηφία τους παρατημένοι. Η πλατεία της Κύμης μοιάζει με βομβαρδισμένο τοπίο. Ο καθαρισμός των παραλιών. των πλατειών, των κοινόχρηστων χώρων, των νεκροταφείων,  είναι τουλάχιστον ελλιπής. Η ανακύκλωση έχει σταματήσει. Οι  καμένες λάμπες με δυσκολία αντικαθίστανται. Τα κανάλια της τηλεόρασης λειτουργούν όπως πριν 15 χρόνια. Στον τομέα της υδροδότησης, οι φετινές μεγάλες βροχοπτώσεις έχουν ευτυχώς βοηθήσει σε ένα βαθμό μέχρι τώρα την κατάσταση. Το καλοκαίρι όμως είναι μπροστά μας ακόμη. Στον πολιτιστικό τομέα τίποτα δεν κινείται. Καμιά εκδήλωση δεν έχει προγραμματιστεί για το φετινό καλοκαίρι. Τα  ΚΑΠΗ ή κλείνουν ή υπολειτουργούν. Οι παιδικοί σταθμοί με πολύ μεγάλη δυσκολία  προμηθεύονται τρόφιμα και τα υπόλοιπα απαραίτητα για τις ανάγκες των μικρών παιδιών. Το πρόγραμμα «βοήθεια στο σπίτι» με το ζόρι λειτουργεί.
Για το καμένο 1ο Δημοτικό Σχολείο Κύμης, ακόμη δεν έχουν φροντίσει  να συνταχθούν  οι απαιτούμενες μελέτες προκειμένου  να διεκδικηθούν τα χρήματα και να δρομολογηθεί η αποκατάστασή του.
Το σπίτι του Παπανικολάου που παραδόθηκε ανακαινισμένο και στην εντέλεια, είναι κλειδαμπαρωμένο, εγκαταλελειμμένο και αναξιοποίητο.
Καμία εκδήλωση δεν έχει προγραμματιστεί. Τα πανελλήνια συνέδρια που γίνονταν  και είχαν καθιερωθεί, φαίνεται πλέον να καταργούνται.
Τα μεγάλα έργα, ( Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Έργο πλατείας, Βιολογικός Παραλίας κτλ), είναι σταματημένα και οι χρηματοδοτήσεις τους απ ότι πληροφορούμαστε κινδυνεύουν  να χαθούν. Οι ενέργειες για την αξιοποίηση του Λιμανιού και την κατασκευή του νέου οδικού άξονα Κύμη- Χαλκίδα είναι μηδενικές.
Το Δημαρχείο της Κύμης δεν λειτουργεί όπως πρέπει προκειμένου να εξυπηρετούνται οι πολίτες. Δήμαρχος δεν υπάρχει για την Κύμη.  Πολλές από τις εργασίες που γίνονταν σε αυτό, μεταφέρθηκαν πλέον στο Αλιβέρι. Η οργάνωση των υπηρεσιών του Δήμου, η νοικοκυροσύνη του, ο ορθός τρόπος λειτουργίας του, η επαφή του με τον κόσμο, είναι ελλιπείς και ανεπαρκείς. Και το χειρότερο είναι ότι κάθε μέρα που περνάει  τα πράγματα δυστυχώς χειροτερεύουν.
Και ενώ υπάρχουν όλα αυτά τα προβλήματα, η σημερινή Δημοτική Αρχή  αποφάσισε στο προχθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο της 15-7-2015  να διαθέσει ο Δήμος 25.000 € για να αντικατασταθεί το παρκέ στο κλειστό γήπεδο Κύμης για τις ανάγκες του Γυμναστικού!!! Χρήματα που θα τα πάρουν από τις  40.000€ που υπάρχουν όλα κι όλα στο Δήμο, για έργα και παρεμβάσεις στην Κύμη και στα γύρω  χωριά της. 
Σημειωτέον ότι το παρκέ όπως είναι σήμερα καλύπτει πλήρως τις ανάγκες των αθλούμενων νέων και των ερασιτεχνικών αθλητικών συλλόγων της περιοχής μας.
Αντιδράσαμε στο ΔΣ λέγοντας, εκτός των άλλων, ότι αν χρειάζεται αντικατάσταση του παρκέ για τις ανάγκες του Γυμναστικού, το κόστος να το αναλάβει εξ ολοκλήρου η διοίκηση αυτής της ομάδος και όχι να αναλάβει μόνο το υπόλοιπο μισό  που απαιτείται, όπως αυτή δήλωσε. Δυστυχώς δεν εισακουστήκαμε.

Μετά από όλα αυτά κρίναμε σκόπιμο να σας ενημερώσουμε μέσω αυτής της ανακοίνωσης. Το ίδιο θα πράξουμε και για οποιαδήποτε άλλη ενέργεια προβούμε στο άμεσο μέλλον.

Κυριακή 19 Ιουλίου 2015

Πολύ Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο Δευτέρα 20/7/2015


Πυρκαγιά και στον Κάλαμο σήμερα το πρωί

Πυρκαγιά απείλησε για μία ακόμη φορά την κατακαμένη περιοχή της Αμπελουσίας, μεταξύ Καλάμου και Μάγειρα. Η Πυρκαγιά εκδηλώθηκε τις πρωϊνές ώρες αλλά η άμεση επέμβαση των δυνάμεων της Πυροσβαστικής, Εθελοντών και ενός ελικοπτέρου κατέσβησαν γρήγορα την φωτιά και απέτρεψαν την εξάπλωσή της παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες λόγω του δυνατού ανέμου. Έτσι ο εφιάλτης πέρασε γρήγορα.
Οι φωτογραφίες από σελίδα χρήστη του facebook

Πυρκαγιά στον Οξυλιθο

Πυρκαγιά στον Οξυλιθο σε δασική περιοχή κοντά μάλιστα στην ιστορική για το χωριό  εκκλησία του Ευαγγελισμού 
Η πυρκαγιά ξεκίνησε κάτω από μεγάλα πεύκα στην αρχή του δάσους, στην άκρη αγροτικού δρόμου, ευτυχώς που ο ισχυρός άνεμος που φυσούσε ήταν αντίθετος προς το δάσος και η φωτιά κατευθύνει προς το χωριό σε αγροτικές αλλά προσβασιμες εκτάσεις .με αποτέλεσμα να περιφρουρηθεί και να κατασβησθεί άμεσα.
Είναι απορίας άξιο πως εκδηλώθηκε η φωτιά κάτω από τα πεύκα με αυτό τον αέρα, και μάλιστα υπό σκιά. Αν ο αέρας ήταν αντίθετος, φυσούσε προς το δάσος τότε οι συνέπειες για  τα Χωριά της περιοχής θα ήταν ανυπολόγιστες.
Συγχαρητήρια στην Πυροσβεστική υπηρεσία, στους εθελοντές, στην νεολαία του Χωριού για τη μεγάλη συμμετοχή, και σε όλους όσους συνέβαλαν στην κατάσβεση της   πυρκαγιάς  πριν αποβεί καταστροφική για το χωριό μας      
   Τοπικός σύμβουλος Οξυλιθου
    Κων/νος Τριανταφυλου