Σάββατο 18 Ιουλίου 2015

Υψηλός Κίνδυνος Πυρκαγιάς, σήμερα 18/7/2015


Πυρκαγιά στην Σκύρο

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 02:10 σήμερα, σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Ατσίτσα στη Σκύρο. Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν 17 πυροσβέστες με 5 οχήματα, 3 υδροφόρες ΟΤΑ και 4 Α/Φ. Επίσης θα μεταβούν μέσω Κύμης 8 πυροσβέστες με 4 οχήματα.

Εκδήλωση σήμερα στο ΧΑΝΙ


Ανακοίνωση του ΚΚΕ για τις πυρκαγιές


Οι νέες πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν στην Αθήνα, στη Λακωνία και την Εύβοια και η καταστροφή των δασών και του φυσικού περιβάλλοντος αποτελούν τεράστιο έγκλημα σε βάρος του λαού. Έστω και τώρα πρέπει να υπάρξει η μέγιστη κινητοποίηση δυνάμεων και μέσων, προκειμένου να μην κινδυνέψουν ανθρώπινες ζωές, σπίτια και λαϊκές περιουσίες.
Το σημερινό αποτέλεσμα δεν ξαφνιάζει. Η σημερινή κυβέρνηση, συνεχίζοντας την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων, διατηρεί τη γύμνια του καπιταλιστικού κράτους, όταν πρόκειται για τις λαϊκές ανάγκες, την προστασία της λαϊκής κατοικίας, των πόλεων, του ευρύτερου περιβάλλοντος και των δασών. Στο βωμό της δημοσιονομικής προσαρμογής αφήνει για άλλη μια φορά απροστάτευτα τα δάση και διατηρεί τις τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό, μέσα και κονδύλια στις υπηρεσίες πρόληψης και αντιμετώπισης των δασικών πυρκαγιών (πυροσβεστική δασική κλπ).
Επιβεβαιώνεται με τραγικό τρόπο για άλλη μια φορά η επικαιρότητα και η αναγκαιότητα των προτάσεων που έχει καταθέσει το ΚΚΕ.
Ζητάμε:
•      Άμεση ενίσχυση αρμόδιων δυνάμεων πυροπροστασίας - πυρόσβεσης.
•      Άμεσα μέτρα αντιπυρικής προστασίας.
•     Άμεση κάλυψη των αναγκών σε τεχνικά μέσα, κυρίως επίγεια (πυροσβεστικά οχήματα, κρουνοί, υδατοδεξαμενές κά).
•       Άμεση και δραστική χρηματοδότηση.
•     Πλήρης και ακριβής καταγραφή των καμένων εκτάσεων και άμεση κήρυξή τους ως αναδασωτέες χωρίς καμία απολύτως εξαίρεση. Καμιά αλλαγή χρήσης στις καμένες εκτάσεις.
•    Άμεσα να γίνει σχεδιασμός των απαραίτητων δασοτεχνικών - αντιδιαβρωτικών - αντιπλημμυρικών έργων και εξασφάλιση των αναγκαίων πιστώσεων


Πέμπτη 16 Ιουλίου 2015

Νέοι Ορίζοντες: Σκαιόν το πλουτείν κ’ άλλο μηδέν ειδέναι

"Αποφασίζουμε και διατάσσουμε" από τη δημοτική αρχή, απαξιώνοντας
Δημοτικό, Τοπικό Συμβούλιο, Τεχνική Υπηρεσία,  καταλύοντας την νομιμότητα
 και προβάλλοντας προσωπικές φιλοδοξίες!
Σκαιόν το πλουτείν κ’ άλλο μηδέν ειδέναι
(είναι φοβερό να πλουτίζεις και να μην ξέρεις τίποτε άλλο)

Μετά λύπης μας παρακολουθούμε το τελευταίο διάστημα στα δημοτικά συμβούλια να νεκρανασταίνονται και να εφαρμόζονται τακτικές μιας άλλης εποχής.
Το «κερασάκι στην τούρτα» το ζήσαμε δυστυχώς στο χθεσινό συμβούλιο της 15ης Ιουλίου 2015.
Εκτός ημερήσιας διάταξης ο Δήμαρχος του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου κ. Μπουραντάς παρουσίασε το θέμα της ανάγκης επισκευής του παρκέ του κλειστού Δημοτικού Γηπέδου «Ν.ΜΑΡΙΝΟΣ». Η ανάγκη αυτή εκτιμάται, όπως είπε, ότι θα ανέλθει στα 40.000  € + ΦΠΑ, εκ των οποίων τα μισά θα τα διαθέσει ο πρόεδρος του Γυμναστικού Συλλόγου και Αντιδήμαρχος κ. Θεοδώρου ενώ το υπόλοιπο (25.000€ περίπου με το ΦΠΑ) θα το διαθέσει ο Δήμος από το μόνο ποσό που υπάρχει στον προϋπολογισμό της Δ.Ε. Κύμης (40.000€), για τεχνικά έργα, εργασίες συντήρησης δρόμων και κοινόχρηστων χώρων στα 11χωριά της Κύμης και την Κύμη.
Τον λόγο πήρε ο Αντιδήμαρχος κ. Θεοδώρου ο οποίος είπε δημόσια ότι ήδη έχει ξηλωθεί το παρκέ και έχουν ξεκινήσει οι εργασίες στο κλειστό γήπεδο.

Δήλωση Γιώργου Ακριώτη, Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ για την Εύβοια σχετικά με την ψηφοφορία της 15ης Ιουλίου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
16 Ιουλίου 2015

Στήριξα με την ψήφο μου την κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό σε μια δύσκολη στιγμή, όπου το κρίσιμο είναι να διασφαλιστεί, κατά το δυνατόν, η πολιτική και οικονομική σταθερότητα. Βρισκόμαστε ήδη σε μία κατάσταση οικονομικής ασφυξίας και διεθνών πολιτικών εκβιασμών, σε μια ΕΕ που μυρίζει σφαγείο. Δεν τολμώ να φανταστώ την κατάσταση στην οποία θα μπορούσε να περιέλθει η χώρα εάν, υπό τις συνθήκες αυτές, έπεφτε και η κυβέρνηση.
 Μετά από μία ήττα, κάναμε ένα βήμα πίσω για να μην χάσουμε και τον πόλεμο. Ο χρόνος που κερδίσαμε, βάζοντας τη λογική πάνω από τα συναισθήματά μας, θα πρέπει να αξιοποιηθεί για να προετοιμαστούμε για την επόμενη σύγκρουση, που είναι κατά τη γνώμη μου αναπόφευκτη. Από την άποψη αυτή θεωρώ αναγκαίες παρεμβάσεις στην κατεύθυνση της αντιμετώπισης της διαπλοκής, της διαφθοράς, των προνομίων της ολιγαρχίας, των ελεγχόμενων ΜΜΕ, του εξορθολογισμού του κράτους και του εκδημοκρατισμού της αστυνομίας.
Ο αγώνας θα είναι συνεχής και πολυμέτωπος. Στις στιγμές αυτές είναι πολύτιμη η ενότητα και στο κόμμα και στον λαό μας.

16 Ιουλίου 2015
Ακριώτης Γιώργος,

Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ για την Εύβοια

Τετάρτη 15 Ιουλίου 2015

Βαγγέλης Αποστόλου: Να κάνουμε βιώσιμη την Συμφωνία

   
                                                                         Αθήνα, 15 Ιουλίου  2015

Ομιλία Αναπληρωτή Υπουργού Βαγγέλη Αποστόλου στην Κοινή Συνεδρίαση των Επιτροπών της Βουλής, επί του νομοσχεδίου «Επείγουσες ρυθμίσεις για τη διαπραγμάτευση και σύναψη συμφωνίας με το Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης (Ε.Μ.Σ).»

Αγαπητοί συνάδελφοι, δεν είναι η ώρα για αναδρομικές συζητήσεις. Πρέπει να καταλάβουμε ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μια σκληρή πραγματικότητα. Όλοι μας, ο καθένας μας έχει την πορεία του, τις ιδεολογικές του αναφορές, που τον εμποδίζουν πράγματι να αποδεχθεί μια συμφωνία, η οποία όντως είναι προϊόν ενός επώδυνου συμβιβασμού.
Πλήττεται η ελληνική κοινωνία, αλλά πλέον, εκ των πραγμάτων, αποτελεί μονόδρομο. Δεν υπάρχει εναλλακτική λύση, αλλά και να υπήρχε εναλλακτική λύση, δεν υπάρχει ο χρόνος να εφαρμοστεί. Άρα, πρέπει να απαντήσουμε σε αυτήν την πραγματικότητα που διαμορφώνεται.
Από εκεί και πέρα, επειδή θέλω για λίγο να ασχοληθώ με τον αγροτικό χώρο, έναν χώρο που πραγματικά όλοι μας θεωρούμε ότι πρέπει να τον στηρίξουμε, διότι όχι μόνο συμβάλλει στην κάλυψη της διατροφικής επάρκειας, αλλά κυρίως στην συγκράτηση του πληθυσμού στην ύπαιθρο, πολλά μπορούμε να πούμε, είναι ένας χώρος τον οποίο πονάμε.
Όμως, αυτό απέχει πολύ από την παραπληροφόρηση που επιχειρείται και δεν θέλω να αναφερθώ σε αυτά που έγιναν παραμονές του δημοψηφίσματος, όπου, όπως όλοι ξέρετε, η παραπληροφόρηση έφτασε μέχρι του σημείου να λένε ότι, όταν ο αγρότης ψηφίσει όχι, αυτό σημαίνει ότι χάνει τις κοινοτικές ενισχύσεις και τους πόρους του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης, ενώ είδατε ότι το αποτέλεσμα δεν έφερε τέτοιες επιπτώσεις.
Θα ήθελα να σταθώ και σε αυτά που η συγκεκριμένη ρύθμιση, την οποία συζητάμε, και η συμφωνία γενικότερα αναφέρονται στον αγροτικό χώρο. Στο παράρτημα 3 του άρθρου 2 υπάρχει σαφής αναφορά στον εξορθολογισμό του Φ.Π.Α των αγροτικών εφοδίων και της αγροτικής παραγωγής των προϊόντων των τροφίμων. Το 13% υπήρχε και εξακολουθεί να ισχύει για όλο το φάσμα που είπα προηγουμένως. Πιστεύουμε ότι αν εφαρμοστούν τα σχέδια που έχουμε για τον εξορθολογισμό του Φ.Π.Α εισροών-εκροών του αγροτικού χώρου, τότε θα προκύψει και ένα όφελος και κυρίως δεν θα δίνεται η δυνατότητα σε όλους τους μεσάζοντες που λυμαίνονται και τον Φ.Π.Α του χώρου. Μέσα από αυτήν τη διαδικασία ενδέχεται να προκύψει και ένα τέτοιο όφελος για τους αγρότες.
Επειδή στις επόμενες ρυθμίσεις, διότι προβλέπεται από τη σχετική συμφωνία, αναφέρθηκε το ζήτημα της υποχρέωσής μας να προσαρμόσουμε την φορολόγηση του αγροτικού εισοδήματος με τις αντίστοιχες άλλες επαγγελματικές ομάδες και τάξεις, αν προσέξατε, υπάρχει μια ιδιαίτερη αναφορά που μας δίνει την δυνατότητα να προσεγγίσουμε τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες μέσα από ένα ειδικό καθεστώς φορολογικής μεταχείρισης.
Δεν είναι της ώρας, όμως, αυτό. Όταν θα έρθει η σχετική συζήτηση, βεβαίως, θα υπάρξουν περισσότερες λεπτομέρειες.
Αυτό που θέλω να ξεκαθαρίσω είναι, ότι έχοντας μπροστά μας ένα Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης που στοχεύουμε να το αξιοποιήσουμε όσο γίνεται πιο αποδοτικά, έχοντας σχεδιάσει την ορθολογικότερη αξιοποίηση των κοινοτικών πόρων, τότε πιστεύουμε ότι ο αγροτικός χώρος, όπως μέχρι σήμερα ήταν ο χώρος που δεν επλήγη, τόσο όσο άλλες ομάδες του πληθυσμού της χώρας, θα συνεχίσει να στέκεται όρθιος και θα μας δώσει τη δυνατότητα για μία αποδοτικότερη αξιοποίηση όλων των πόρων.
Εμείς πιστεύουμε ότι μέσα από αυτή τη διαδικασία θα δοθούν πάρα πολλές δυνατότητες στον αγροτικό χώρο. Άρα, λοιπόν, ας δούμε πώς τη συμφωνία, που, όντως, έχει δυσκολίες, θα την κάνουμε βιώσιμη και, κυρίως, να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στις ανάγκες που έχει η ύπαιθρος χώρα.

Ανάληψη καθηκόντων Ιατρού στο Γενικό Νοσοκομείο Κ.Υ. Καρύστου.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Από την ερχόμενη Δευτέρα 20 Ιουλίου θα ενισχυθεί το δυναμικό των ιατρών του Γ.Ν. –Κ.Υ. Καρύστου με ένα επιπλέον άτομο. Πρόκειται για την κα Κιπενή Δήμητρα, Γενική Ιατρός σε βαθμό Επιμελητή Α΄.
Η πολύχρονη εμπειρία της σε συνδυασμό με την επιστημονική της κατάρτιση θα ενισχύσει την ετοιμότητα του Νοσοκομείου Καρύστου εν μέσω καλοκαιριού και θα αναβαθμίσει την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας με την καλύτερη και ποιοτικότερη κάλυψη των ορεινών και παραθαλάσσιων περιοχών.
Για την βέλτιστη μάλιστα παροχή υγειονομικών υπηρεσιών, υπήρξε συνάντηση την προηγούμενη εβδομάδα στην έδρα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, στη Λαμία, μεταξύ του Περιφερειάρχη κου Μπακογιάννη με τους Διοικητές των Νοσοκομείων της Στ. Ελλάδος. Εκεί συμφωνήθηκε να δοθεί από την πλευρά της Περιφέρειας επίδομα στους επικουρικούς ιατρούς και στους ιατρούς υπηρεσίας υπαίθρου (αγροτικούς), ισόποσου αξίας 400€ ανά ιατρό, μηνιαίως, για όλη τη διάρκεια της θητείας τους.   
Στη συνάντηση παρεβρέθει και ο Αναπληρωτής Διοικητής του Νοσοκομείου Καρύστου, κος Μίχας Αναστάσιος  ο οποίος εξέθεσε τις ιδιαιτερότητες και τις ανάγκες της περιοχής και στον οποίο δόθηκε η δέσμευση ότι το επίδομα θα αφορά το σύνολο των ιατρών (επικουρικών και αγροτικών) που θα υπηρετήσουν και στη Νότια Εύβοια.
                                                                          Ο Αναπληρωτής Διοικητής
                                                                             Γ.Ν.- Κ.Υ. Καρύστου
                                                      

                                                                           ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΜΙΧΑΣ

Τρίτη 14 Ιουλίου 2015

Αυτοκτονία στο Αυλωνάρι

Το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε σήμερα στις 14:30 το μεσημέρι στο Λοφίσκο Αυλωναρίου...
Η 57χρονη Αγγελική Κούκη πήγε σε στάβλο και κρεμάστηκε με ένα σχοινί με αποτέλεσμα να βρει ακαριαίο θάνατο. Την άτυχη γυναίκα εντόπισε ο αδερφός της, ο οποίος ειδοποίησε λίγο αργότερα την αστυνομία.

Προανάκριση για την υπόθεση ενεργεί το αστυνομικό τμήμα Αλιβερίου.

Ανοικτή Επιστολή του Λευτέρη Ραβιόλου στους επαγγελματίες της Νότιας Καρυστίας. Ενθαρρύνει την πληρωμή με χρεωστική κάρτα για τη διευκόλυνση των τουριστών και παραθεριστών..

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Ενόψει της αυξημένης κίνησης της  τρέχουσας  τουριστικής περιόδου αλλά και της δύσκολης συγκυρίας που αντιμετωπίζει ο τουρισμός λόγω της γενικότερης οικονομικής κατάστασης, ο Δήμος Καρύστου προτρέπει τους επαγγελματίες της ευρύτερης περιοχής μας να προμηθευτούν  εξοπλισμό για πληρωμή με χρεωστική κάρτα, έτσι ώστε να διευκολυνθούν οι επισκέπτες του Δήμου μας, οι οποίοι στην παρούσα φάση δεν μπορούν να προμηθευτούν μετρητά.
Έχοντας ως γνώμονα  την εξυπηρέτηση και την φιλοξενία, θα πρέπει άμεσα,  τα πρακτορεία πλοίων στα λιμάνια Μαρμαρίου ,Στύρων, Ραφήνας και  Αγίας Μαρίνας, τα ξενοδοχεία, οι επιχειρήσεις εστίασης καθώς και τα πρατήρια βενζίνης  να προβούν στις κατάλληλες ενέργειες προμήθειας εξοπλισμού.
Ο Δήμος Καρύστου κρίνει πως το μέτρο θα λειτουργήσει ανταποδοτικά για τις επιχειρήσεις, οι οποίες θα καταφέρουν να αυξήσουν τον κύκλο εργασιών τους αλλά και να φανούν αντάξιες των προσδοκιών όσων αποφασίσουν να επισκεφθούν  την περιοχή μας.
Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Καρύστου ζήτησε με επιστολή του προς όλους τους διευθυντές υποκαταστημάτων τραπεζών της περιοχής μας , καθ΄όλη τη διάρκεια της θερινής περιόδου να ανεφοδιάζονται επαρκώς και άμεσα τα μηχανήματα ΑΤΜ που υπάρχουν σε όλο το Δήμο μας (Κάρυστος, Μαρμάρι και Στύρα) ώστε να λειτουργούν απρόσκοπτα, προσφέροντας όσο το δυνατόν μεγαλύτερη και ταχύτερη εξυπηρέτηση στους δημότες και επισκέπτες που επιθυμούν να λάβουν μετρητά.
                                                                                                                  Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΡΥΣΤΟΥ
                                                                                                                               

                                                                                                                       ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΡΑΒΙΟΛΟΣ

Συλλατηρήριο του ΠΑΜΕ στην Χαλκίδα

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ!
ΤΕΤΑΡΤΗ 15 ΙΟΥΛΗ, παραλία Χαλκίδας (Στρογγυλό) 8.00μμ
ΚΑΤΩ Η ΝΕΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΗΣ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ!
Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ όπως και οι προηγούμενες μας ματώνουν, μας σφαγιάζουν για να σώσουν με κάθε τρόπο την κερδοφορία των μονοπωλιακών ομίλων. Χωρίς να καταργήσουν ούτε μισό άρθρο από τους νόμους που πτώχευσαν το λαό τα προηγούμενα χρόνια, φέρνουν νέα μέτρα ολικής εξόντωσης των εργαζόμενων και του λαού.
Χρήμα, νέα προνόμια και προστασία στους επιχειρηματικούς ομίλους!
Το ΠΑΜΕ είχε προειδοποιήσει τους εργαζόμενους από νωρίς για το ρόλο της νέας κυβέρνησης! Τώρα που ήρθε η ώρα των αποφάσεων φάνηκε ξεκάθαρα ο βαθιά εχθρικός ρόλος της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προς τα εργατικά-λαϊκά συμφέροντα. Όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, δεν έκανε λάθος, δεν είναι ανίκανη. Αντιθέτως είναι αρκετά ικανή ώστε να φέρει συνολικά όλο το πακέτο πτώχευσης του λαού και με το νέο μνημόνιο που υπέγραψε να ικανοποιήσει όλες τις πάγιες επιδιώξεις και τους πόθους των βιομηχάνων-εφοπλιστών-μεγαλοεργοδοσίας.
Μόνο στη δική μας δύναμη, στην οργάνωση μας μπορούμε να στηριζόμαστε!
Ετοιμαζόμαστε για νέους πιο σκληρούς και δύσκολους αγώνες, παντού!
Λέει ψέματα η κυβέρνηση πως με το νέο μνημόνιο θα πληρώσουν οι έχοντες και η ολιγαρχία, ότι τα μέτρα θα βασίζονται στην «κοινωνική δικαιοσύνη». Στόχος είναι το ξεζούμισμα του λαού, το παραπέρα πετσόκομμα των μισθών και των συντάξεων, η παραπέρα εκμετάλλευση των εργαζόμενων.
ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΝΕΑ ΒΑΡΒΑΡΑ ΜΕΤΡΑ!
Να ακυρωθούν σε κάθε εργοστάσιο, τόπο δουλειάς!
Να δώσει άμεση απάντηση κάθε εργατική-λαϊκή γειτονιά!

Παρέμβαση της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δημοτικό Συμβούλιο Ερέτριας

ΕΡΕΤΡΙΑΣ


Η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ερέτριας στις 13/7/2015 ήρθε μετά από τις ραγδαίες εξελίξεις στη χώρα, μετά την συμφωνία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για νέο μνημόνιο – λαιμητόμο για τα λαϊκά νοικοκυριά, μετά την κοινή δήλωση – παρέμβαση στο Δημοψήφισμα των Δημάρχων της Εύβοιας για την στήριξη της πολιτικής του Ευρωμονόδρομου, μετά και την έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΚΕΔΕ.
Αφού λοιπόν μεσολάβησαν όλα αυτά, καμιά παράταξη δεν είχε να πει ή να σχολιάσει το οτιδήποτε! Ξεκίνησε η διαδικασία με μοναδική παρέμβαση για τις εξελίξεις από τη Λαϊκή Συσπείρωση, η οποία κιόλας προσπεράστηκε δια σιωπής, παρότι εμπεριείχε κάλεσμα στους υπολοίπους να τοποθετηθούν.
Η Λαϊκή Συσπείρωση καταγγέλλει τη στάση των δημάρχων που με κοινή τους δήλωση στήριξαν την πολιτική της ΕΕ, μια πολιτική που αποδεδειγμένα, χρόνια τώρα και στην Τοπική Διοίκηση φέρνει τις λαϊκές οικογένειες σε αδιέξοδα, με την πλάτη στον τοίχο. Καταγγέλει επίσης τη στάση της ΚΕΔΕ που καλεί σε σύναξη τους δημάρχους της χώρας όχι για να αντιμετωπίσουν ως όφειλαν τα προβλήματα και τις ανάγκες του λαού, αλλά για να εξυψώσουν τη λεγόμενη εθνική ενότητα, τη συναίνεση, δηλαδή, και την υποταγή του λαού στις μυλόπετρες ΕΕ - ΔΝΤ και αστικών δυνάμεων.
Μετά από τις τελευταίες αρνητικές εξελίξεις για ο λαό, το ζήτημα για την τοπική διοίκηση είναι πως θα παρθούν μέτρα και πρωτοβουλίες αλληλεγγύης, προστασίας των πιο ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού, όπως είναι τα παιδιά, η λαϊκή φτωχή οικογένεια, οι γέροντες, οι άνεργοι, οι εργαζόμενοι που μένουν ή θα μείνουν πιθανά απλήρωτοι, οι συνταξιούχοι. Όχι στη λογική του να πάρουν ένα κομμάτι ψωμί για να κλείσουν το στόμα τους αλλά να μπορέσουν να επιβιώσουν για να υψώσουν την αντίθεσή τους  σε όλα αυτά τα δεινά που φέρνει η καινούρια συμφωνία. Η Τοπική Διοίκηση χρειάζεται να πάρει όλα εκείνα τα μέτρα ώστε κάθε λαϊκός άνθρωπος που θα βρεθεί σε ανάγκη να μπορεί να χτυπήσει την πόρτα των δημοτικών υπηρεσιών, να μη βρεθεί μόνος του.

Λαϊκή Συσπείρωση Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας: Άμεσα μέτρα προστασίας του Λαού.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΗΛΩΣΗ

Σήμερα που η ζωή του λαού μας τσακίζεται στην ανέχεια, την απληρωσιά, στην ανεργία και τις απολύσεις, στον εκβιασμό των κλειστών τραπεζών που δίνουν τη σύνταξη και το μισθό με τη σταγόνα, στο φόβο να εξανεμιστούν και οι λιγοστές λαϊκές αποταμιεύσεις είναι πρόκληση  οι δηλώσεις της κυβέρνησης  και  των κομμάτων  του ευρωμονόδρομου, ότι «τα καταφέραμε παρά τον πόλεμο που μας άσκησαν οι ευρωπαίοι εταίροι», αφού αυτό που κατάφεραν είναι  ένα νέο, ακόμα πιο άγριο και αντιλαϊκό μνημόνιο που θα πέσει και αυτό στις πλάτες του λαού. Πρόκληση είναι και η αξιοποίηση του Δημοψηφίσματος  με στόχο  ο λαός μας  να συναινέσει  στο νέο κύμα των αντιλαϊκών μέτρων.
Σήμερα  έχουμε την υποχρέωση και την ευθύνη  να συνδράμουμε στις ανάγκες και τις αγωνίες του λαού. Να θέσουμε με όποιον τρόπο και μέσο μπορούμε τις λειτουργίες, τις υπηρεσίες και το ανθρώπινο δυναμικό των δήμων και της Περιφέρειας στην υπηρεσία τους. Καλούμε τον Περιφερειάρχη, το Περιφερειακό Συμβούλιο, δημοτικά συμβούλια, δημάρχους και πρώτα και κύρια τους εργαζόμενους στους δήμους και την περιφέρεια και τα σωματεία τους να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας στην οργάνωση και την προστασία του λαού, για να μη φοβηθεί, να σταθεί στα πόδια του, να αντιπαλέψει τη νέα λαίλαπα που έρχεται.

Συγκέντρωση Σωματείων και Φορέων στο Αλιβέρι κατά της Συμφωνίας

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΜΕΤΑΛΛΟΥ Ν. ΕΥΒΟΙΑΣ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΝΟΤ. ΕΥΒΟΙΑΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΝΟΤΙΑΣ ΕΥΒΟΙΑΣ
ομάδα γυναικών ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ - ΟΓΕ
                                                                                       ΑΛΙΒΕΡΙ 14-7-2015

ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΚΑΤΩ Η ΝΕΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΗΣ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ!
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΣΤO ΑΛΙΒΕΡΙ
ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 15 ΙΟΥΛΗ στις 08μμ
ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΤΟΥ ΛΙΓΝΙΤΩΡΥΧΟΥ
Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ όπως και οι προηγούμενες μας ματώνουν, μας σφαγιάζουν για να σώσουν με κάθε τρόπο την κερδοφορία των μονοπωλιακών ομίλων. Χωρίς να καταργήσουν ούτε μισό άρθρο από τους νόμους που πτώχευσαν το λαό τα προηγούμενα χρόνια, φέρνουν νέα μέτρα ολικής εξόντωσης των εργαζόμενων και του λαού.
Χρήμα, νέα προνόμια και προστασία στους επιχειρηματικούς ομίλους!
Το ΠΑΜΕ είχε προειδοποιήσει τους εργαζόμενους από νωρίς για το ρόλο της νέας κυβέρνησης! Τώρα που ήρθε η ώρα των αποφάσεων φάνηκε ξεκάθαρα ο βαθιά εχθρικός ρόλος της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προς τα εργατικά-λαϊκά συμφέροντα. Όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, δεν έκανε λάθος, δεν είναι ανίκανη. Αντιθέτως είναι αρκετά ικανή ώστε να φέρει συνολικά όλο το πακέτο πτώχευσης του λαού και με το νέο μνημόνιο που υπέγραψε να ικανοποιήσει όλες τις πάγιες επιδιώξεις και τους πόθους των βιομηχάνων-εφοπλιστών-μεγαλοεργοδοσίας.

Επίκαιρη Ερώτηση της Λαικής Συσπείρωσης στο αυριανό Περιφερειακό Συμβούλιο για το Νέο Νοσοκομείο Χαλκίδας

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

Ενημερωθήκαμε για τη σύσκεψη για τα νοσοκομεία και τα Κ.Υ της περιοχής και την προγραμματική σύμβαση που υπογράψατε με την 5η ΥΠΕ  για χρηματοδότηση, καύσιμα, ιατρικό-νοσηλευτικό προσωπικό κ.λ.π. αλλά ζητάμε να μας διευκρινίσετε με τι κονδύλια θα καλυφθούν όταν Δήμοι και Περιφέρεια αποφασίσατε να στραγγίσετε τα ταμεία σας προκειμένου να εφαρμόσετε την ΠΝΠ της Συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ για τα αποθεματικά; Επειδή στα σχέδια, που ετοιμάζονται εδώ και καιρό, είναι και η μεταφορά αρμοδιοτήτων Υγείας στην Τ.Δ. η οποία θα εξασφαλίζει και τη χρηματοδότηση (μέσα από πρόσθετη φορολόγηση και ανταποδοτικά τέλη) ζητάμε να ξεκαθαρίσετε τη θέση σας.
Τέλος, ενημερωθήκαμε ότι διακόπηκαν, για άλλη μια φορά οι εργασίες  για την κατασκευή του νέου νοσοκομείου Χαλκίδας. Επειδή πρόσφατα δηλώσατε ότι τα χρήματα έχουν εξασφαλιστεί αλλά δεν δώσατε και σαφή απάντηση τι συνέπειες θα έχει και για το συγκεκριμένο θέμα η απόφασή σας να παραδώσετε τα αποθεματικά της Περιφέρειας ζητάμε να μας ενημερώσετε αν θα συνεχιστεί το έργο.
15/7/15
ΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ
ΣΟΦΙΑ ΝΤΟΥΡΟΥ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΚΟΠΟΥΛΟΣ



Δευτέρα 13 Ιουλίου 2015

Δήλωση Β. Αποστόλου για την συμφωνία με τους εταίρους, στο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας της Ε.Ε


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κατά την παρέμβασή του στο σημερινό Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Βαγγέλης Αποστόλου αναφέρθηκε στην συμφωνία της χώρας μας με τους εταίρους της, τονίζοντας προς τους ομολόγους του τα εξής:
«Η σημερινή μέρα έχει μια ιδιαίτερη σημασία για την Ευρώπη και τη χώρα μου. Με την υπογραφή της νέας συμφωνίας διασφαλίζεται η ευρωπαϊκή πορεία της Ελλάδας, αλλά και υπηρετούνται οι βασικές αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αυτές της αλληλεγγύης και της συνοχής. Η συμφωνία είναι δύσκολη. Η εφαρμογή της θα έχει και αρνητικές επιπτώσεις για τον ελληνικό λαό. Αποτελεί όμως, εκ των πραγμάτων, μονόδρομο για την παραμονή μας στην Ευρωζώνη. Δεσμευόμαστε ότι θα την υλοποιήσουμε με συνέπεια».