Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015

ΠΑΜΕ: Ξεσηκωμός για να ματαιώσουμε τη νέα αντιλαϊκή συμφωνία!

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
  ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΥΒΟΙΑΣ
        τηλ. επικοινωνίας: 6978441358, 6978017641



ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ στις 11 ΙΟΥΝΗ
ΧΑΛΚΙΔΑ 7.30μμ ΠΛΑΤΕΙΑ   ΑΓΟΡΑΣ
ΑΛΙΒΕΡΙ 8μμ ΠΛΑΤΕΙΑ ΛΙΓΝΙΤΩΡΥΧΟΥ 
ΙΣΤΙΑΙΑ 7.30 μμ ΠΛΑΤΕΙΑ

Πάνε 4 μήνες που ανέλαβε η νέα «αριστερή» κυβέρνηση. Κι όμως τα χαράτσια πληρώνονται κανονικά, ο 13ος και14ος μισθός δεν καταβάλλονται, νέα διόδια ετοιμάζονται στη Χαλκίδα, η αξιολόγηση παραμένει, οι διορισμοί τόσο μονίμων όσο και αναπληρωτών προβλέπονται για την επόμενη χρονιά πολύ λιγότεροι από τις ανάγκες των σχολείων. Η κυβέρνηση, όπως είχε προβλέψει το ΠΑΜΕ συνεχίζει από κει που σταμάτησε η προηγούμενη, στον ίδιο αντιλαϊκό δρόμο της καπιταλιστικής ανάπτυξης και της ΕΕ. Επιμένει να πληρώσει ο λαός ένα χρέος για το οποίο δεν ευθύνεται ο ίδιος, αλλά τα κέρδη του κεφαλαίου. Αν έδειξε κάτι η μέχρι τώρα «διαπραγμάτευση» αυτό είναι ότι:
•             Η ΕΕ δεν αλλάζει, η κυβέρνηση παίρνει πίσω ακόμα και τα ψίχουλα που έταξε.
•             Η αντιμνημονιακή συγκυβέρνηση θα υπογράψει ένα νέο μνημόνιο
•           Αποδεικνύεται ότι ο διαχωρισμός σε μνημονιακές και αντιμνημονιακές δυνάμεις ήταν ψεύτικος.
Με τη νέα συμφωνία θα έχουμε νέα επέλαση  στα εργασιακά και στο ασφαλιστικό-συνταξιοδοτικό και τις συλλογικές συμβάσεις και νέα φορολογικά βάρη, ένταση της φορολογίας για λαϊκά και μεΑσαία στρώματα. Διατηρούνται όλα τα αντιλαϊκά μέτρα των προηγουμένων μνημονίων που τσάκισαν λαϊκά και εργασιακά δικαιώματα.  Παραμένουν σε ισχύ όλες οι κατευθύνσεις για το «φτηνό και ευέλικτο κράτος», της κινητικότητας, της αξιολόγησης, των ελαστικών σχέσεων εργασίας και της φοροληστείας.
 Η παγίωση της φτώχειας δεν είναι «έντιμος συμβιβασμός»!
Η αναμονή, ο συμβιβασμός είναι χαμένος χρόνος για το λαό. Θα χαρίσει χαμόγελα σε δανειστές και μεγαλοεργοδοσία, νέα προνόμια, νέες απαλλαγές, φρέσκο κρατικό χρήμα σε αυτούς που πλούτισαν και πλουτίζουν σε βάρος της συντριπτικής λαϊκής πλειοψηφίας που βασανίζεται και υποφέρει.

Η λύση βρίσκεται στην οργάνωση και στον αγώνα!
Οι ανάγκες μας δε μπορούν να περιμένουν! Οργανώνουμε την πάλη, συμμετέχουμε στα ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ του ΠΑΜΕ που οργανώνουν εκατοντάδες συνδικάτα στις 11 ΙΟΥΝΗ, σε κάθε πόλη, σε όλη την Ελλάδα. Ενάντια στα νέα «μνημόνια», στις νέες αντιλαϊκές συμφωνίες. Για να μην παρθούν νέα μέτρα, για να καταργηθούν όλοι οι αντεργατικοί νόμοι.
Τώρα είναι η ώρα της αγωνιστικής απάντησης!
Κλιμακώνουμε τον αγώνα προετοιμαζόμαστε για απεργία
Πιέζουμε από τα κάτω για κήρυξη γενικής απεργίας. Καλούμε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια συνδικαλιστικά όργανα σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα να πάρουν αποφάσεις για απεργία μέσα στον Ιούνη που λήγει και η ΕΓΣΣΕ.
Διεκδικούμε:
•   Αποκατάσταση όλων των απωλειών
•  Άμεσους, μαζικούς διορισμούς 25.000 μόνιμων εκπαιδευτικών στη πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, έναντι των 3.600 που προωθεί η κυβέρνηση.
•   Άμεση επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού.
•   Ουσιαστικές αυξήσεις σε όλους και ιδιαίτερα στους νεώτερους συναδέλφους, ώστε να μικρύνει η ψαλίδα με τους παλιότερους.
•   Άμεση επαναφορά των ωριμάνσεων που κρατούν καθηλωμένους τους μισθούς εδώ και 5 χρόνια.
•   Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν παιδεία για όλους.
•   Όχι στη νέα αξιολόγηση που φέρνει ο Κατρούγκαλος, με νέο περιτύλιγμα, αλλά ίδια στην ουσία της
Απαραίτητη προϋπόθεση η αλλαγή των συσχετισμών στα συνδικαλιστικά όργανα και η σύγκρουση με τον ανακαινισμένο κυβερνητικό συνδικαλισμό. Είναι χαρακτηριστικό πως η ΕΛΜΕ Εύβοιας απέρριψε τη συμμετοχή στο συλλαλητήριο επειδή καλεί το ΠΑΜΕ, ενώ δήθεν συμφωνούσε με τα αιτήματα. Η αλήθεια είναι ότι καλλιεργεί τη γραμμή της αναμονής και της ανοχής απέναντι στην κυβέρνηση την ώρα που απαιτείται ετοιμότητα και οργάνωση της πάλης απέναντι στη συνεχιζόμενη επίθεση που εκδηλώνεται με τη νέα αντιλαϊκή συμφωνία
Συνεχίζουμε δυναμώνουμε τον αγώνα για το σχολείο των λαϊκών αναγκών.
ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ στις 11 ΙΟΥΝΗ
ΧΑΛΚΙΔΑ 7.30μμ ΠΛΑΤΕΙΑ   ΑΓΟΡΑΣ
ΑΛΙΒΕΡΙ 8μμ ΠΛΑΤΕΙΑ ΛΙΓΝΙΤΩΡΥΧΟΥ ΙΣΤΙΑΙΑ 7.30 μμ ΠΛΑΤΕΙΑ


Το ΠΑΜΕ για το συλλαλητήριο της 11ης Ιούνη. Σωματεία που συμμετέχουν

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
  ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΥΒΟΙΑΣ
τηλ. επικοινωνίας: 6978441358, 6978017641


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η γραμματεία Εύβοιας του ΠΑΜΕ καλεί όλα τα σωματεία της περιοχής να πάρουν αποφάσεις συμμετοχής στα πανελλαδικά συλλαλητήρια της 11ης Ιούνη ενάντια στη νέα αντιλαϊκή συμφωνία. Να στείλουν μαχητική αγωνιστική απάντηση στο νέο μνημόνιο που ετοιμάζεται. Να οργανωθεί η πάλη για να αντισταθούμε στο σφαγιασμό των δικαιωμάτων μας.
Πρέπει να ανοίξει η συζήτηση σε κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς να προγραμματιστούν γενικές συνελεύσεις και να διαμορφωθούν πλαίσια στη γραμμή της κάλυψης όλων των απωλειών και της διεκδίκησης με βάση τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες.
Τα σωματεία που έχουν πάρει μέχρι τώρα απόφαση στην Εύβοια είναι:
1.            Ένωση ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας
2.            Συνδικάτο Μετάλλου Νομού Εύβοιας
3.            Συνδικάτο τροφίμων –ποτών Εύβοιας Βοιωτίας
4.            Σωματείο εργαζομένων Κελαϊδίτη
5.            Σωματείο εργαζομένων ομίλου Νηρέα
6.            Σωματείο εργαζομένων ομίλου Ζούρα
7.            Σωματείο οικοδόμων Λουτρών
8.            Σωματείο εργαζομένων ΟΤΑ β. Εύβοιας
9.            Σύλλογος δασκάλων Κύμης
10.          Σύλλογος εργαζομένων Νοσοκομείου Χαλκίδας
11.          ΕΙΝΑΒ
12.          Σύλλογος Συνταξιούχων Κύμης-Αλιβερίου
13.          Σύλλογος Συνταξιούχων Χαλκίδας
14.          Σύλλογος οικοτρόφων Εστίας ΤΕΙ Χαλκίδας


Αισιοδοξία για την Ηλεκτρομηχανική Κύμης

Κύμη, 4/6/2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μια ακόμη συνάντηση στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας πραγματοποιήθηκε για το θέμα της Ηλεκτρομηχανικής την Τετάρτη 3 Ιουνίου. Τη συνάντηση προκάλεσε το Σωματείο Εργαζομένων και συμμετείχε και ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας κ.Μπασινάς Στέφανος. Οι εργαζόμενοι είχαν μια εκτεταμένη συζήτηση με τον Γενικό Διευθυντή του Πολιτικού Γραφείου του Αν.Υπ. Εθνικής Άμυνας, κ. Παπαδέα.
Το γενικό κλίμα ήταν αισιόδοξο αφού, όπως δήλωσε ο κ.Παπαδέας, στόχος του Υπουργείου είναι πλέον η επαναλειτουργία της Ηλεκτρομηχανικής σε σχέση με την πρόταση που έχει καταθέσει το Σωματείο Εργαζομένων της.  Θέματα νομικά και διαδικαστικά, συμπλήρωσε ο κ.Παπαδέας ότι ευελπιστούν πως θα  ξεπεραστούν μέσα στο επόμενο δίμηνο. Η συζήτηση επικεντρώθηκε σε θέματα συμβάσεων, πληρωμής των εργαζομένων αλλά και περαιτέρω ανάπτυξης της εταιρείας.
Το Σωματείο Εργαζομένων και το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας, παρά τα αισιόδοξα μηνύματα, δεν θα επαναπαυτούν  μέχρι την οριστική επίλυση των θεμάτων που ταλανίζουν τους εργαζόμενους, θεωρώντας ότι η Ηλεκτρομηχανική Κύμης θα δώσει μια μέρα πνοή ανάπτυξης στην Κύμη και την ευρύτερη περιοχή.


Η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ για την Επίσχεση εργασίας εργαζομένων Νοσοκομείου Χαλκίδας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Χαλκίδα  4/6/2015
Η όψιμη επαναστατική διάθεση διαφόρων συλλογικοτήτων, που ελεγχόμενες από πλειοψηφίες, οι οποίες τα χρόνια της μνημονιακής Συγκυβέρνησης είχαν επιδοθεί σε ασκήσεις αφωνίας και ακινησίας μόνο ως έκφανση διαμόρφωσης ενός "κινήματος κατσαρόλας" μπορεί να γίνει κατανοητή. Ενός "κινήματος" δηλαδή εμπνευσμένου από την εποχή της προεδρίας Αλιέντε στην Χιλή, που θα εκμεταλλεύεται καθημερινά την εύλογη ανυπομονησία και τα πραγματικά προβλήματα των μεσαίων στρωμάτων, αλλά και των λαϊκών τάξεων, που δεν λύνονται προφανώς από τη μια στιγμή στην άλλη προκειμένου να φθείρει την Κυβέρνηση Κοινωνικής Σωτηρίας.
Δεν εξηγείται αλλιώς η κομματικά κατευθυνόμενη απόφαση για επίσχεση εργασίας στο Νοσοκομείο της Χαλκίδας από τον Σύλλογο Εργαζομένων με σκοπό το αυτονόητο αίτημα πληρωμής νυχτερινής εργασίας και αργιών την στιγμή που έχει υπογραφεί η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση και μέχρι τέλος του μήνα θα πληρωθούν οφειλές τουλάχιστον τετραμήνου. Είναι επίσης δύσκολο να εξηγηθεί με διαφορετικό τρόπο η προηγούμενη  σιωπή  τους  στα  καθυστερούμενα  μηνών  απο  την  προηγούμενη  φιλικά  κομματική  τους  συγκυβέρνηση .
Σε κάθε περίπτωση οι εργαζόμενοι και οι συλλογικές τους εκφράσεις οφείλουν να διεκδικούν και να υπερασπίζονται τα δικαιώματά τους. Σε αυτήν όμως την αγωνιστικότητα προσδοκούσαμε ματαια απο  ορισμένους συνδικαλιστές που στήριζαν τις τότε   κυβερνήσεις  και την πενταετία της μνημονιακής λαίλαπας, που διέλυσε τα πάντα στον χώρο της υγείας, παραδίδοντας ένα Σύστημα Υγείας υπό κατάρευση, απαξιωμένες υποδομές, κακοπληρωμένο και λιγοστό προσωπικό και ένα πλήθος ασθενών με μοναδικό αποκούμπι το δημόσιο σύστημα υγείας.
Εκφράζοντας την υποστήριξη στα δικαία αιτήματα των εργαζομένων στο ΓΝ Χαλκίδας καλούμε την πλειοψηφία του Σωματείου να υπερβεί τις κομματικές γραμμές και τους τακτικισμούς και να κοιτάξει τα  οφέλη προς την κοινωνία.
 Έτσι κι αλλιώς εμείς μαζί με  την  κοινωνία και τους  εργαζόμενους  είμαστε!
ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Εύβοιας
Τμήμα Υγείας


Περιβαλλοντική Εκπαίδευση με άρωμα Αρχαίας Ελλάδας

2ο Γενικό Λύκειο Αλιβερίου 2014-15: Μια χρονιά γεμάτη Προγράμματα 2

Ο τίτλος του φετινού Προγράμματος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης ΤΟΥ 2ου Γενικού Λυκείου Αλιβερίου  είχε τίτλο: «Παρά θίν' αλός». Θέμα του ήταν οι παραλίες του τόπου μας. Αναζητήσαμε πληροφορίες για τα οικολογικά προβλήματα που παρουσιάζονται στην ακτογραμμή της περιοχής μας. Ο δήμος μας εκτείνεται από τον Ευβοϊκό έως το Αιγαίο Πέλαγος. Άναρχη δόμηση στις παραλίες, ρύπανση, ιχθυοκαλλιέργειες και υπεραλίευση ήταν μερικά από τα θέματα που μας απασχόλησαν. Σαν πολίτες ενός παραθαλάσσιου τόπου οι μαθητές όπως όλοι μας πρέπει να ενημερωθούμε, να ευαισθητοποιηθούμε και να διαμορφώσουμε οικολογική συνείδηση ώστε να γίνουμε ενεργοί πολίτες παίρνοντας έγκαιρα μέτρα αειφορικής προστασίας σε ατομικό, τοπικό και εθνικό επίπεδο.
Στο πλαίσιο του προγράμματος πραγματοποιήθηκαν δύο πολυήμερες εκπαιδευτικές εκδρομές στο Νομό Φθιώτιδας με την Α’ τάξη και στην Ανατολική Μακεδονία με τη Β’ τάξη αντίστοιχα.

Οι μαθητές της Β΄ τάξης επισκέφτηκαν το Σπήλαιο Αλιστράτης, την πόλη της Δράμας, το βαπτιστήριο της Αγίας Λυδίας – η Λυδία ήταν η πρώτη Ευρωπαία χριστιανή που βαπτίστηκε από τον Απόστολο Παύλο στις Κρηνίδες - και συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Φιλίππων: «Γνωρίζοντας την παραδοσιακή κατοικία, σχεδιάζουμε και κατασκευάζουμε την κατοικία του σήμερα» που περιελάμβανε περιήγηση και ξενάγηση στην παλιά πόλη της Καβάλας και στον Αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων, εργασίες εμπέδωσης θεωρητικού μέρους και διάφορες δραστηριότητες.

Οι μαθητές της Α’ τάξης επισκέφτηκαν τη Μονή Αγάθωνος, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Οίτης, το Βυζαντινό Μουσείο Υπάτης, τη Γέφυρα Γοργοποτάμου, το Μουσείο Υδροκίνησης και το Αισθητικό πάρκο Παύλιανης και συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Κ.Π.Ε. Στυλίδας-Υπάτης: «Γεωμυθολογικά-Γεωπεριβαλλοντικά Μονοπάτια» που περιελάμβανε περιήγηση και ξενάγηση στις θερμές πηγές και στο Κέντρο Ιστορικής Ενημέρωσης Θερμοπυλών, διάφορες εργασίες και δραστηριότητες. Υπεύθυνη καθηγήτρια ήταν η κ. Γλάρου Κονδύλω.

Ευρωπαϊκά προγράμματα με άρωμα ζεστού ψωμιού

2ο Γενικό Λύκειο Αλιβερίου 2014-15: Μια χρονιά γεμάτη Προγράμματα

Στο τέλος κάθε σχολικής χρονιάς συνήθως ολοκληρώνουμε και τα σχολικά προγράμματα. Στο 2ο Γενικό Λύκειο Αλιβερίου φέτος που το πρόγραμμα αδελφοποίησης σχολείων (eTwinning) γιόρταζε τα 10 χρόνια εκπονήσαμε πρόγραμμα με θέμα «Τον άρτον υμών τον επιούσιον» (“Our daily bread”). Αφορούσε την αξία του ψωμιού ως βασική τροφή του ανθρώπου. Συμμετείχαμε έξι χώρες και εννέα σχολεία (Ελλάδα-Κροατία-Γεωργία με δύο σχολεία-Γερμανία- Πολωνία και Ιταλία με τρία σχολεία). Γνωρίσαμε τον τύπο του ψωμιού που καταναλώνεται στην κάθε χώρα και τον τρόπο παραγωγής του. Μάθαμε πως το ψωμί έχει σχέση με τον πολιτισμό, τις παραδόσεις και τα έθιμα των λαών. Κάναμε επίσης έρευνα σχετικά με τις διατροφικές συνήθειες των μαθητών του σχολείου και επικεντρωθήκαμε στα οφέλη της Μεσογειακής Δίαιτας που συγκαταλέγεται στον κατάλογο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ανθρωπότητας της UNESCO από το 2010. Αναφερθήκαμε στις μικρές επιχειρήσεις τροφίμων της περιοχής μας (Τυροκομείο Ζαράκων, Σύκα Κύμης κ.ά.) και ερευνήσαμε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της συμβατικής και βιολογικής καλλιέργειας. Στόχος ήταν να συνειδητοποιήσουν οι μαθητές τι εννοούμε με τον όρο «υγιεινή διατροφή» και πώς η αποσύνδεση από την παραδοσιακή διατροφή οδηγεί σε ανθυγιεινά τρόφιμα, παχυσαρκία, διαβήτη και καρδιακές παθήσεις. Η επικοινωνία γινόταν με τακτικές τηλεδιασκέψεις και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η ανάγκη για προσωπική και άμεση επαφή εξαφάνισε γρήγορα την αμηχανία των μαθητών που ανυπομονούσαν για την επόμενη συνάντηση και είχαν τη ευκαιρία να εξασκήσουν τις Ξένες Γλώσσες. Για τις ανάγκες του προγράμματος προσκαλέσαμε τη διατροφολόγο κα. Διαμάντω Μπίλιου να μιλήσει για την υγιεινή διατροφή και διοργανώσαμε τηλεδιάσκεψη με θέμα «Διατροφή στις εξετάσεις» από την υπεύθυνη της Εθνικής Δράσης για την υγεία των Νέων (ΕΥ ΖΗΝ) κα Άννα Καούρη που συντονίζει το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας & Θρησκευμάτων.
Παράλληλα συμμετείχαμε στον εκπαιδευτικό διαγωνισμό που συντόνιζε το Ιταλικό Υπουργείο Παιδείας “Together In EXPO, Milan 2015” στο πλαίσιο της παγκόσμιας έκθεσης που εγκαινιάστηκε 1η Μαΐου 2015 στο Μιλάνο με θέμα: «Σίτιση του πλανήτη, ενέργεια για τη ζωή» (“Feeding the planet: Energy for life” ). Μέχρι στιγμής κατέχουμε την 79η θέση σε 2745 σχολεία από όλον τον κόσμο έχοντας ολοκληρώσει 69 αποστολές. Στο πλαίσιο του διαγωνισμού τρεις Ομάδες συνεργάστηκαν με τρεις αντίστοιχες Ομάδες Ιταλικών σχολείων. Θέματα με τα οποία ασχοληθήκαμε ήταν: “Bread@Bread” με θέμα τη σημασία του ψωμιού για το οποίο φτιάξαμε ηλεκτρονικό βιβλίο και blog, “Chocost@ge” με θέμα την ιστορία της σοκολάτας για το οποίο φτιάξαμε άλλο blog και “Fare Trade: A path to justice” με θέμα την ιστορία του καφέ και το δίκαιο εμπόριο που παρουσιάσαμε με βίντεο. Υπεύθυνη καθηγήτρια σε όλα τα Προγράμματα ήταν η κα. Γλάρου Κονδύλω.
Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στις παρακάτω ιστοσελίδες:
http://twinspace.etwinning.net/620/home eTwinning “Our daily bread”
https://vimeo.com/129639343 “Coffee: A path to justice”
https://animoto.com/play/REIIUfRhVnlyRJ4U5Of7bA «Τον άρτον ημών τον επιούσιον»

Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015

Κώστας Τριανταφύλλου: Απάντηση στον (οξύνου!!!) κ. Δ. Θωμά


  
Κώστας Τριανταφύλλου
Τοπικός Σύμβουλος Οξυλίθου

Ο απελθών λοιπόν έκανε την ανακάλυψη του αιώνα, διαπίστωσε ότι ο Οξύλιθος μετά την παρέλευση εννέα μηνών και την ¨μεγάλη ανάπτυξη¨ επί των ήμερων του διαλύεται σήμερα από αμβλείς εγκεφάλους. Αυτόν τον τίτλο έδωσε ο ίδιος σε ανάρτηση του στο διαδίκτυο και αλλού. Ο επί δώδεκα χρόνια δήμαρχος, κύριος υπεύθυνος για την πανθομολογούμενη καθολική διάλυση του Οξυλίθου.
Και αντί να σωπάσει, αντί να κάνει την αυτοκριτική του για το κακό που έκανε στο χωριό μην κάνοντας κανένα έργο, την εποχή μάλιστα που δόθηκαν εκατομμύρια στην τοπική αυτοδιοίκηση που δεν θα ξαναδοθούν ποτέ στο μέλλον, που δεν μπόρεσε καν ούτε να συντηρήσει τα έργα που είχε παραλάβει από μια μικρή Κοινότητα και ενώ κατηγορούσε τους πρόεδρους τόσα χρόνια για ό,τι αυτός δεν έκανε, τώρα που η πρόεδρος προέρχεται από τον συνδυασμό του άλλαξε ρότα, τώρα για όλα φταίει ο τοπικός σύμβουλος και κάποιοι ¨παροικούντες την Ιερουσαλήμ¨, έτσι τον συμφέρει να λέει. Ξαναθυμήθηκε τον παλιό κακό του εαυτό, επιδιώκοντας δημοσιότητα με γενικόλογες συκοφαντίες, δηλαδή κατινιά.
Με αφορμή δήθεν το κλείσιμο του υποτιθέμενου ΚΑΠΗ ψευδολογεί λέγοντας ότι έκλεισε για να ορθοποδήσει η μετεγκατασταθείσα καφετέρια ¨ημετέρου¨, έτσι έχει μάθει να χαρακτηρίζει τους επαγγελματίες που δεν υπακούουν στα κελεύσματά του, μην έχοντας το θάρρος να αναφέρει το όνομα του ιδιοκτήτη της καφετέριας που είναι γνωστό σε ποιον ανήκει.

"Νέοι Ορίζοντες" προς Τριανταφύλλου: Ο Οξύλιθος «διαλύεται» από αμβλείς εγκεφάλους!

«ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ για τον ΔΗΜΟ ΚΥΜΗΣ- ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ»
                                                                                                      2 ιουνιου 2015
Ο Οξύλιθος «διαλύεται» από αμβλείς εγκεφάλους!
Σ΄ ένα από τα μεγαλύτερα και ομορφότερα χωριά του Δήμου μας, τον Οξύλιθο, εδώ και 13 χρόνια η πλειοψηφία του Τοπικού Συμβουλίου συμβαίνει να πρόσκειται στην αντιπολίτευση. 
Είναι περίεργο όμως το ότι χρειάστηκαν μόλις εννέα μήνες για να ανατραπεί η όποια πρόοδος συνέβαινε σε αυτή την Κωμόπολη, είτε με τις παρεμβάσεις του Δήμου είτε με τις παρεμβάσεις των φορέων του Οξυλίθου.
Πρώτη και μεγάλη απώλεια: Το κλείσιμο του ΚΑΠΗ (που βαφτίστηκε «προσωρινή αναστολή»).  Οι διαμαρτυρίες των κατοίκων, της Προέδρου του Τ.Σ. αλλά και των μελών της αντιπολίτευσης, έπεσαν στο κενό.        Ας μην αυταπατόμαστε: το ΚΑΠΗ είναι μεθοδευμένο να παραμείνει κλειστό μέχρι να φύγει «εθελοντικά» ο άνθρωπος που δούλευε εκεί και ζούσε την οικογένειά του (βαφτίστηκε κι αυτός «Θωμαϊκός»). Προκειμένου, κατά το πως λένε κάποιες ¨κακές γλώσσες¨, να μπορέσει να ορθοποδήσει η μετεγκατασθαθείσα  πλησίον του ΚΑΠΗ καφετέρια του «ημέτερου».
Δεύτερη σημαντική απώλεια: Κλείνει η παιδική χαρά του Νηπιαγωγείου Οξυλίθου και αναγκάζεται η Πρόεδρος του χωριού ( κατ εντολή του κ. Σαμαρά) να απομακρύνει όλα τα όργανα. Υποδείξτε μας κύριοι της Δημοτικής Αρχής, ένα άλλο σημείο του Δήμου μας που επιβάλατε κάτι τέτοιο. Στην Κύμη για παράδειγμα, (μετά από παρέμβαση μελών της αντιπολίτευσης), τα όργανα της παιδικής χαράς επισκευάστηκαν και τα παιδιά, ευτυχώς, συνεχίζουν να έχουν ένα χώρο να ψυχαγωγούνται!

Αναβάθμιση των Υπηρεσιών Υγείας στην Σκύρο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΠΟΛΥΔΥΝΑΜΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΣΚΥΡΟΥ

Προ δύο εβδομάδες υπεγράφη η σύμβαση από την ανάδοχο εταιρία για την ολοκλήρωση των κτιριακών εργασιών και της προμήθειας-εγκατάστασης εξοπλισμού στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Σκύρου.
Ο εξοπλισμός που θα έχει πλέον στην διάθεση του το προσωπικό, θα είναι υψηλής τεχνολογίας. Επίσης θα ολοκληρωθεί και μεγάλο μέρος των κτιριακών υποδομών.
Ενδεικτικά αναφέρουμε:
1.            Νέο ακτινολογικό μηχάνημα
2.            Νέο Οδοντιατρικό μηχάνημα και εξοπλισμός οδοντιατρείου
3.            Ψηφιοποιητής ιατρικών απεικονίσεων
4.            Νέο μηχάνημα Υπερήχων
5.            Τροχήλατα Νοσηλείας
6.            Νοσηλευτικές Κλίνες
7.            Καρέκλα αιμοδοσίας
8.            Μικροσκόπιο
9.            Εξοπλισμός γραφείου (Καρέκλες, γραφεία, πολυμηχανήματα fax κλπ)
10.          Διάφορες κτιριακές επιδιορθώσεις και παρεμβάσεις (αποχέτευση, νεκροθάλαμος, περίφραξη κλπ)
Οι εργασίες θα ξεκινήσουν μέσα Ιουνίου και έως τέλος του καλοκαιριού θα έχουν ολοκληρωθεί όλες οι εργασίες και η εγκατάσταση εξοπλισμού.
Παράλληλα ο Δήμος Σκύρου ιδιαίτερα μετά από διαβεβαιώσεις του δημάρχου θα προσφέρει τα μέγιστα ώστε να καλυφθούν εργασίες οι οποίες έχουν προκύψει έκτακτα εκτός της εν λόγω συμβάσεως.
Για ακόμα μια φορά η εξαιρετική συνεργασία του κου Ε. Χατζημαργαρίτη Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου – Κέντρου Υγείας Κύμης και των κ.κ  Μ. Χατζηγιαννάκη  νυν και πρώην Δημάρχων  Σκύρου, έφερε τα μέγιστα ώστε ο εξοπλισμός και οι κτιριακές υποδομές του ΠΠΙ Σκύρου να ολοκληρωθούν και να είναι στην διάθεση των κατοίκων και των τουριστών της Νήσου.
Θεωρούμε πως αυτό είναι ένα σημαντικό βήμα στην αναβάθμιση των Υπηρεσιών Υγείας του Νησιού.  Συνδυαστικά με τα ανωτέρω,  βρισκόμαστε στο στάδιο της   προκήρυξης  των θέσεων ιατρικού και λοιπού προσωπικού από το Υπουργείο Υγείας.
Ο Αναπληρωτής Διοικητής
Του Γ.Ν-Κ.Υ Κύμης

Εύαγγελος Χατζημαργαρίτης

Ο Βουλευτής Γ. Ακριώτης στον Υπουργό Υγείας Π. Κουρουμπλή



Συνάντηση στο υπουργείο Υγείας  πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα με τον βουλευτή Εύβοιας κ.Γιώργο Ακριώτη και τον υπουργό Υγείας κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή για τρέχοντα θέματα στον τομέα της Υγείας που απασχολούν τον ιατρικό κόσμο αλλά και τους ασθενείς του Νομού. Συγκεκριμένα τέθηκαν τα εξής ζητήματα με σκοπό την διευθέτηση τους:
Α. η πλήρωση των αναγκών σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και η εξέλιξη μεταθέσεων ιατρών στο Νοσοκομείο Χαλκίδας.
Β. η αναθεώρηση του  νομοθετικού πλαισίου και η σχέση των κέντρων Υγείας με τα Νοσοκομεία, ζήτημα το οποίο προωθεί η κυβέρνηση αλλά και η παράταση συνεργασίας με τις Υ.ΠΕ. των Διευρυμένων  Περιφερειών έως ότου ρυθμιστεί νομοθετικά.
Γ. η επιτακτική ανάγκη για ακτινολογικό μηχάνημα στο κέντρο Υγείας Ιστιαίας.

Σε κλίμα συνεργασίας  και τα 3 ζητήματα βαίνουν προς διευθέτηση.

Ανακοίνωση για την κατάσταση στην Επιχείρηση Κελαϊδίτης και Σία Α.Ε.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ  &  ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΓΑΛΑΚΤΟΣ  ΤΡΟΦΙΜΩΝ & ΠΟΤΩΝ
Πειραιώς 1-Αθήνα Τ.Κ 10552 Τηλ:210-5221137 Fax: 210-5238163
site: www.trofimapota.gr        e-mail:poeygtpn@gmail.com
Αρ.Πρωτ: 52                                                                    Αθήνα 02-06-2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΚΕΛΑΙΔΙΤΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Α.Ε

Προκλητική η εργοδοσία της Δ. ΚΕΛΑΪΔΙΤΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΑΕ με έδρα στον Πισσώνα Ευβοίας που για να μεγιστοποιήσει τα κέρδη της επιτίθεται στα δικαιώματα των εργαζομένων. Η εργοδοσία δεν καταβάλλει τις ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων από τον 6ο του 2014 και είναι ο μεγαλύτερος οφειλέτης του Ι.Κ.Α. στο νομό της Εύβοιας με χρέη που ξεπερνάνε τα 10 εκατομμύρια ευρώ!!!
Το καλοκαίρι του 2013 εφάρμοσε με το έτσι θέλω μειώσεις που δεν πήρε πίσω παρά τις κινητοποιήσεις που έγιναν τότε και που μέχρι σήμερα οι συνάδελφοι διεκδικούν την ανάκλησή τους. Μεγάλη πρόκληση είναι και το ότι χρωστάει δεδουλευμένες αποδοχές μέχρι και 6μήνες σε μετανάστες συναδέλφους!!!
Την ίδια ώρα οι ιδιοκτήτες της Δ. ΚΕΛΑΪΔΙΤΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΑΕ βρίσκουν χρήματα για επενδύσεις που γίνονται ασταμάτητα αλλά και για να εγκαταστήσουν κάμερες παρακολούθησης του προσωπικού!!! Παράλληλα έχουν ιδρύσει και άλλη εταιρία, την ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ ΚΕΛΑΪΔΙΤΗΣ ΕΠΕ, μία ενέργεια από την οποία μπορούν να προκύψουν επικίνδυνα σενάρια για το σύνολο το δικαιωμάτων των εργαζομένων.
Προειδοποιούμε την εργοδοσία ότι απάντηση σε αυτούς τους σχεδιασμούς θα δώσουν ενιαία οι εργαζόμενοι όλου του κλάδου. Η Ομοσπονδία μας από
τις 26 Μαΐου έχει καλέσει τριμερή συνάντηση στο υπουργείο εργασίας η οποία θα πραγματοποιηθεί μέσα στις επόμενες ημέρες.
Καλούμε τους συναδέλφους στην Δ. ΚΕΛΑΪΔΙΤΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΑΕ να βρίσκονται σε ετοιμότητα για απάντηση στην εργοδοσία.  Να υπάρξει προετοιμασία για κλαδική απεργία μπροστά στην μάχη για την υπογραφή νέων Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.
Να δώσουμε δυναμικό παρόν στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ στις 11 Ιούνη σε όλη την Ελλάδα, στην Χαλκίδα στην πλατεία αγοράς στις 7:30 το απόγευμα, καταδικάζοντας και με αυτόν τον τρόπο την κατάσταση που βιώνουμε, συμβάλλοντας στην ενιαία απάντηση όλων των εργαζομένων και του λαού.
ΣΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ Η ΔΥΝΑΜΗ

ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ Η ΕΛΠΙΔΑ

Δευτέρα 1 Ιουνίου 2015

Συνάντηση Αποστόλου με Αγροτοκτηνοτροφικό Συνεταιρισμό Κύμης.



Ο Αγροτοκτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Κύμης επισκέφθηκε την Δευτέρα 25 Μαίου 2015 τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βαγγέλη Αποστόλου και συζήτησαν προβλήματα της αγροτοκτηνοτροφίας στην περιοχή της Κύμης. Ο Υπουργός διαβεβαίωσε τα μέλη της Διοίκησης του Συνεταιρισμού ότι θα σταθεί στο πλευρό τους και θα προωθήσει την επίλυσή τους διαβεβαίωση που ικανοποίησε τα μέλη του Συνεταιρσμού.

Έλενα Παναρίτη: Ας το κάνουμε όπως στο Περού

Γίνεται πολύς λόγος για την Έλενα Παναρίτη που ο Βαρουφάκης προόριζε για εκπρόσωπο της Ελλάδας στο ΔΝΤ. Μεταξύ αυτών που της αποδίδουν είναι και η συνεργασία της με τον Fujimori στο Περού. Ας διαβάσουμε τι γράφει η ίδια στο Protagon.gr τον περασμένο Δεκέμβρη. Λίγο καιρό μετά μπήκε στην Διαπραγματευτική Ομάδα της σημερινής Κυβέρνησης. Η Παναρίτη πέρα από στέλεχος της Παγκόσμιας Τράπεζας υπήρξε και Σύμβουλος του Γιώργου Παπανδρέου από το 2009-2012 και Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ. Ενόψει της πιθανότατης απομάκρυνσής της λόγω και των αντιδράσεων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ το ΛΑΛΑ ΤΟ δημοσιεύει το παρακάτω χαρακτηριστικό άρθρο της για να βγάλει ο καθένας, ανάλογα με τις αντιλήψεις του, τα συμπεράσματά του.

Αναδημοσίευση από PROTAGON.GR
Πέρασαν 20 και πλέον χρόνια από τότε που ξεκίνησε το ταξίδι της αλλαγής του Περού αλλά και το πείσμα μου για την αλλαγή του οικονομικού αναπτυξιακού μοντέλου που χρησιμοποιούσε η Παγκόσμια Τράπεζα (ΠΤ) και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) μέχρι τότε.
Πώς λοιπόν το Περού κατάφερε να ξεφύγει από την κρίση καθώς και την απόλυτη φτώχια και χρεοκοπία; Τι πρέπει να μας διδάξει; Πως από το 7,000%/ μήνα πληθωρισμό τώρα έχει 2.86%/ χρόνο. Πώς από μία χώρα τραγωδία – ‘Αποτυχημένο Κράτος’ (Failed State) έγινε ένα εξαιρετικό παράδειγμα μεταρρυθμιστικού Success Story φτιάχνοντας μια εύρωστη και κραταιά μεσαία τάξη, αντιστρέφοντας τις αναταραχές και τον συνεχή τρόμο που επικρατούσε στη χώρα σε μία ειρηνική κατάσταση. Παράλληλα η χώρα, κατέγραψε μείωση φτώχειας κατά 40+ μονάδες (60-22%) καθώς και για 12 συναπτά έτη υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης.
Ακούγοντας τους πρωταγωνιστές των μεταρρυθμίσεων να περιγράφουν το διαλυμένο Περού θυμήθηκα τα δυνατά συναισθήματα τρόμου που είχα τότε. Ένιωσα στο πετσί μου τη μυρωδιά του φόβου όταν έβγαινε κανείς να περπατήσει στους δρόμους στη Λίμα το 1991, αφού κάθε βράδυ έπεφταν περίπου 60 βόμβες και γίνονταν απαγωγές συνεχώς. Ένιωσα ξανά το πάγωμα του βλέμματος όλων όταν ακουγόταν κρότος και ριπές. Το ρίγος που με διαπερνούσε όταν δεν ήξερα εγώ μαζί με άλλους εάν θα υπάρχει αύριο. Η τέλεια ανασφάλεια. Κάθε βράδυ τόνοι εκρηκτικών από τον ένοπλο αγώνα των τρομοκρατικών ομάδων το Sendero Luminozo- Movimiento Revolucionario Tupac Amaru. Οι νεκροί ανήλθαν σε πάνω από 100 χιλιάδες. Το Περού σήκωσε τα χέρια και απλά είπε «δεν μπορώ να πληρώσω τα εσωτερικά ούτε τα εξωτερικά χρέη». Και διέκοψε και την πληρωμή των «μνημονιακών» δανείων με την Παγκόσμια Τράπεζα και το ΔΝΤ.

Στη Λεωφόρο μαζί με τα παιδιά του ο Καραμανλής


Στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας βρέθηκε το βράδυ της Κυριακής ο Κώστας Καραμανλής, ο οποίος πήγε μαζί με τα δυο του παιδιά στο γήπεδο και παρακολούθησε την αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΟΚ για τα πλέι οφ της Super League.
Ο πρώην Πρωθυπουργός δεν έχει κρύψει άλλωστε ποτέ τα Παναθηναϊκά του αισθήματα και δεν έχασε την ευκαιρία να παρακολουθήσει από κοντά την αγαπημένη του ομάδα, έχοντας μαζί του τον γιο του και την κόρη του.

Στιγμές χαλάρωσης και ευτυχίας για την οικογένεια Καραμανλή, που έφυγε ασφαλώς ικανοποιημένη από το γήπεδο μετά τη νίκη του Παναθηναϊκού επί του ΠΑΟΚ.

Τα παιδιά της Καρύστου μαθαίνουν την Ανακύκλωση. Σημαντική πρωτοβουλία του Δήμου

Ο Δήμος Καρύστου σε συνεργασία με την  Ελληνική Εταιρία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ),  στα πλαίσια των εκπαιδευτικών δράσεων που γίνονται για την Ανακύκλωση μετέτρεψε στις 27/5  & 28/5 τις  πλατείες Καρύστου και Ν. Στύρων σε χώρο παιχνιδιού για τους μαθητές των Δημοτικών σχολείων της περιοχής μας.
Στόχος της δράσης ήταν να εξοικειωθούν τα παιδιά με την ιδέα της Ανακύκλωσης, να εκπαιδευτούν για το ποια υλικά ανακυκλώνονται  και να υιοθετήσουν ως αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας την ανακύκλωση των συσκευασιών, με σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής μας.

Τα παιδιά συμμετείχαν και διασκέδασαν, ενημερώθηκαν για την ανακύκλωση και πήραν αναμνηστικά δώρα για να μην ξεχάσουν να … ανακυκλώνουν !
Ο Δήμαρχος Καρύστου κ. Ραβιόλος και ο Υπέυθυνος ανακύκλωσης κ. Αλούκος, Δημοτικός Σύμβουλος Καρύστου και πρώην Δήμαρχος Αλίμου Αττικής

Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων στις Πτηνοτροφικές Επιχειρήσεις

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΛΕΙΒΑΔΙΤΗ, ΖΟΥΡΑ, ΒΙΟΚΟΤ, ΕΛΙΖΑ ΑΛΚΟΤ
Αριθμ. Απόφ. Πρωτοδικείου Χαλκίδας, 217/2012, βιβλίο σωμ. 30/2012
ΜΕΛΟΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ
ΚΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΓΑΛΑΚΤΟΣ – ΤΡΟΦΙΜΩΝ – ΠΟΤΩΝ
τηλ. 6976975834, email: zavel2012@gmail.com, fax: 2221234254
Αριθμ. Πρωτ. 115             Χαλκίδα 31/05/2015


ΠΡΟΣ:   ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ
ΚΟΙΝ:    ΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΜΕ 4ΩΡΕΣ ΣΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Με ομόφωνη απόφαση της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε σήμερα 31 Μαΐου 2015 κλιμακώνουμε τις κινητοποιήσεις για την καταβολή των δεδουλευμένων αποδοχών που μας οφείλονται. Από αύριο Δευτέρα 1η Ιουνίου 2015 και μέχρι και το Σάββατο 6η Ιουνίου θα γίνονται 4ωρες στάσεις εργασίας σε όλα τα τμήματα. Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν μαζικά στις στάσεις εργασίας ως απάντηση στην απληρωσιά.
Με επίσης ομόφωνες αποφάσεις:
• Προκηρύσσουμε 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση με ανοιχτή ημερομηνία μέσα στον Ιούνιο για την υπογραφή των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας που έχει καταθέσει η Ομοσπονδία μας, Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων Γάλακτος – Τροφίμων & Ποτών, στο Σύνδεσμο Ελλήνων Βιομηχάνων και την υπογραφή της Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας που έχουμε καταθέσει και η οποία προβλέπει αυξήσεις 5% + 5% σε 2 δόσεις.
• Συμμετέχουμε στα συλλαλητήρια που διοργανώνει το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο σε όλη την Ελλάδα την Πέμπτη 11 Ιούνη 2015, στη Χαλκίδα στην πλατεία αγοράς στις 19:30. Για να βάλουμε φρένο στα νέα μέτρα που έρχονται.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος
Τζαβάρας Γιάννης 
Η γεν. Γραμματέας
Ντούλτσα Πελαγία

Η ωραία ταινία που έφτιαξαν οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου ΤραχηλίουΜπράβο



Συναντήσεις με το χθες και το σήμερα

Στην δράση "Αφηγήσεις στο Μουσείο" συμμετείχαν Σχολεία του Δήμου Κύμης Αλιβερίου.

 Έκθεση παιδικής φωτογραφίας διοργάνωσε το Σχολείο του Τραχηλίου

Πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία οι δράσεις με θέμα "Αφηγήσεις στο Μουσείο" από τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης Εύβοιας, με την επιμέλεια και το συντονισμό της Υπεύθυνης Σχολικών Δραστηριοτήτων Θάλειας Καλαμπαλίκη, την περίοδο 18-29 Μαίου 2015.
Σε κεντρικό επίπεδο έγιναν αφηγήσεις στο Αρχαιολογικό Μουσείο Χαλκίδας, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ερέτριας, στο Λαογραφικό Μουσείο Κύμης και στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Αλιβερίου  και ακολούθησαν βιωματικές δημιουργικές δραστηριότητες για τους μαθητές. Τα μουσεία γέμισαν με μικρούς εξερευνητές που προσπαθούσαν να ανακαλύψουν τους πολύτιμους θησαυρούς τους ενώ ακούστηκαν με ευφάνταστους τρόπους ιστορίες από την ελληνική μυθολογία και λαϊκά παραμύθια.
Παράλληλα στην Κύμη και το Αλιβέρι οργανώθηκε με πρωτοβουλία του Δημοτικού Σχολείου Τραχηλίου έκθεση παιδικής φωτογραφίας με θέμα "Χίλιες εικόνες μια σκέψη". Έλαβαν μέρος τα Δημοτικά Σχολεία 1ο & 2ο Κύμης,1ο,2ο & 3ο Αλιβερίου, Αυλωναρίου, Οξυλίθου, Οκτωνιάς, Νεοχωρίου, Δύστου, Βέλους,
Τα αποτελέσματα της συνεργασίας και της συνέργειας σε όλες τις δράσεις ήταν εκπληκτικά!!!

Εκλέχθηκε νέα Διοίκηση στον Α.Ο. Αυλωναρίου

Σε ζεστό κλίμα πραγματοποιήθηκε η γεν. συνέλευση της ομάδας όπου προέκυψε το νέο ΔΣ. Ο Πρόεδρος της ομάδας Δημ Φραγκούλης έκανε τον απολογισμό το απερχόμενου Συμβουλίου, όπου έδωσε όλα τα οικονομικά στοιχεία της περασμένης χρονιάς αλλά και της Ακαδημίας. Καταλήγοντας δήλωσε ότι δεν θα είναι στο νέο ΔΣ αλλά θα είναι κοντά στην ομάδα, ευχαρίστησε όλα τα μέλη αλλά και τον κόσμο του Αυλωναρίου για την στήριξη στην ομάδα.  Ακολούθησε η έγκριση του οικονομικού απολογισμού και άρχισε η διαδικασία εκλογής των νέων μελών του ΔΣ.
Την εφορευτική επιτροπή αποτελούσαν οι κ. Χροναίος Βασ. Κούκης Παναγ και Κούκης Λεωνίδας.
Το νέο Δ/Σ του ΑΟ Αυλωναρίου.
Τακτικά μέλη (9)
Σταμούλη Σοφία
Κούκης Περικλής
Μαυρομάτης Βασίλης
Σταμέλος Βαγγέλης
Γλυκός Αντώνης
Παππάς Δημήτρης
Αίδίνης Ιωάννης
Παππάς Σπύρος
Κοτρόζος Ιωάννης
Αναπληρωματικά μέλη (4)
Κούκης Ιωάννης
Κακουλίδης Κυριάκος
Σίδερη Αγγελική
Ηλία Κούκη Αγγελική
Εξελεκτική Επιτροπή μέλη (3)
Φραγκούλης Δημήτρης
Ηλία Κούκη Αγγελική
Αποστολίδης Αποστόλης
Την Πέμπτη 4 Ιουνίου το νέο ΔΣ θα συγκροτηθεί σε σώμα για την κατανομή των αρμοδιοτήτων και φυσικά του νέου Προέδρου του ΑΟ Αυλωναρίου


Θανατηφόρο δυστύχημα χθες βράδυ στην Οκτωνιά. Τρακτέρ καταπλάκωσε τον 53χρονο χειριστή του.

Χθες βράδυ στις 21.55 στην Οκτωνιά, στη θέση Λούρος υπήρχε ανατροπή γεωργικού ελκυστήρα και ήταν εγκλωβισμένος ο χειριστής του Α.Κ. ο οποίος βρήκε τραγικό θάνατο.
Στην προσπάθεια διάσωσης συμμετείχαν διασώστες του ΕΚΑβ και της Ομάδας Εθελοντών Πυροσβεστών της Οκτωνιάς με 13 εθελοντές και τρία οχήματα.
Ο άτυχος 53χρονος Α.Κ είναι μόνιμος κάτοικος Χαλκίδος, πατέρας δύο παιδιών και επισκεπτόταν το στο χωριό του προκειμένου να καλλιεργεί τα κτήματά του.