Παρασκευή 22 Μαΐου 2015

Κακολύρι, Το Μαρτυρικό Χωριό της Εύβοιας

 ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ – ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

Αλιβέρι 22-05-2015
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η εκτέλεση των 30 συμπατριωτών μας στο Κακολύρι ( Ταξιάρχες ), στις 24 Μαΐου 1944, έχει καταχωρηθεί στην συνείδηση των συμπολιτών μας, ως μια από τις πιο μεγαλειώδεις και ηρωικές στιγμές του απελευθερωτικού και αντιφασιστικού αγώνα του λαού μας.
Η εκτέλεση τους από τις γερμανικές δυνάμεις κατοχής, ως πράξη εκδίκησης για την αντιστασιακή και αντιναζιστική δράση του λαού μας, αποτελεί το μεγάλο τίμημα ενός μικρού χωριού στον αγώνα για Λευτεριά και Ανεξαρτησία.
Έχουμε χρέος, τιμώντας την μνήμη των νεκρών της αντίστασης, να κρατήσουμε ζωντανή την ιστορία της, για να γνωρίσουν οι επερχόμενες γενιές τις θυσίες του Λαού μας ενάντια στο φασισμό και τον ναζισμό.
Το Κακολύρι, έχει μια θέση, δίπλα στην Καισαριανή, στα Καλάβρυτα, το Δίστομο και κάθε άλλη μαρτυρική περιοχή της πατρίδας μας που γνώρισε την ναζιστική θηριωδία.
Η θυσία των 30 αγωνιστών, αποτελεί την μεγάλη συνεισφορά του τόπου μας, στον Αντιφασιστικό αγώνα των λαών της Ευρώπης και στην Απελευθέρωση της πατρίδας μας από τις  ναζιστικές δυνάμεις κατοχής.
Το Κακολύρι, έχει την δική του ξεχωριστή θέση στην ιστορία του Απελευθερωτικού και Αντιφασιστικού αγώνα του λαού μας και πρέπει η πολιτεία να το χαρακτηρίσει με απόφασή της όπως προβλέπεται, μαρτυρικό χωριό.
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Λουνα Παρκ της Ανακύκλωσης στο Δήμο Καρύστου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Ο Δήμος Καρύστου στην προσπάθειά του να προωθήσει την ιδέα της Ανακύκλωσης, απευθύνεται σε όλα τα Δημοτικά Σχολεία και τα Γυμνάσια του Δήμου, ζητώντας τη συμμετοχή τους σε ένα  πρόγραμμα παρουσίασης-ενημέρωσης των παιδιών, του σκοπού και της αξίας της Ανακύκλωσης.
Η παρουσίαση θα αφορά ότι έχει σχέση με την Ανακύκλωση Συσκευασιών, δηλαδή τα υλικά που ανακυκλώνονται, ο τρόπος της συλλογής  με τους μπλε κάδους, αλλά και η διαλογή τους στα κέντρα διαλογής (ΚΔΑΥ), για την συγκέντρωση των αξιοποιήσιμων υλικών .
Παράλληλα σε συνεργασία με το αδειοδοτημένο (σύμφωνα με το Ν 2939/2001) σύστημα εναλλακτικής διαχείρισης συσκευασιών,  την Ελληνική Εταιρία Ανακύκλωσης Αξιοποίησης (ΕΕΑΑ), ο Δήμος θα παρουσιάσει το εκπαιδευτικό Λούνα Πάρκ, για τα παιδιά των Δημοτικών Σχολείων Καρύστου και Μαρμαρίου στην πλατεία Καρύστου την Τετάρτη 27 Μαίου από 9.30 έως 13.00 και για τα παιδιά των Δημοτικών Σχολείων Νέων Στύρων, Στύρων και Αλμυροποτάμου στην πλατεία των Νέων Στύρων την Πέμπτη 28 Μαίου από 9.30 έως 13.00.
Η παρουσίαση θα γίνει από εξειδικευμένη ομάδα συνεργατών της ΕΕΑΑ. Σκοπός της δράσης είναι:
να εξοικειωθούν τα παιδιά με την ιδέα της Ανακύκλωσης μέσα από το παιχνίδι,
να εκπαιδευτούν για το ποια υλικά ανακυκλώνονται και
να παροτρύνουν τους μεγαλύτερους για ενεργό και συνειδητή συμμετοχή με στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής όλων μας.



Ο Σίμος Κεδίκογλου για την παραίτηση του Προέδρου της ΝΟΔΕ Εύβοιας Αποστόλη Βαρδακώστα

Παρασκευή, 22 Μαΐου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Όλοι χρωστάμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Αποστόλη Βαρδακώστα για την ανιδιοτελή προσφορά του όλα αυτά τα χρόνια στους αγώνες της παράταξης για μία καλύτερη πατρίδα. Στο διάστημα της θητείας του ως πρόεδρος της ΝΟΔΕ ανέλαβε μόνος του -κυριολεκτικά- όλα τα βάρη της οργάνωσης, στους αλλεπάλληλους και εξαιρετικά δύσκολους εκλογικούς αγώνες.
Η υποβολή παραίτησής του στοιχίζει στην παράταξη και όλοι ελπίζουμε να ξεπεραστούν σύντομα τα προσωπικά προβλήματα και να επανέλθει.
Όσοι υποστηρίζουν το αντίθετο, προφανώς απουσίαζαν χρόνια από τους αγώνες μας…


Κώστας Μαρκόπουλος: Μία χρήσιμη παραίτηση

ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ
ΠΡΩΗΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΟΜΟΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
21-05-2015

Η παραίτηση του προέδρου  της ΝΟΔΕ Ευβοίας δεν με δυσαρέστησε καθόλου. Έπρεπε από καιρό να τον είχε "παραιτήσει" η ΝΔ, η οποία ωστόσο δεν είχε το θάρρος να διακρίνει τον βασικό υπεύθυνο της διάλυσης της κομματικής οργάνωσης στον νομό. Το είχα πολλές φορές επισημάνει αλλά δεν εισακούστηκα, διότι ο τέως πρόεδρος είχε πολιτική προστασία στον παρακμιακό σχεδιασμό του. Δεν είναι τυχαίο πως ο μόνος νομός που εξέλεξε 100% δημάρχους προερχόμενους από το ΠΑΣΟΚ όταν αυτό πολιτικά κατέρρεε ήταν η Εύβοια. Αυτό έγινε με μεθοδευμένες μετακινήσεις στελεχών με την συμμετοχή του.. Η θητεία αυτή εξέφρασε την πολιτική παρακμή και την κοσμοθεωρία της συναλλαγής. Αυτός ο τέως πρόεδρος μετέτρεψε την ΝΟΔΕ σε βουλευτικό παραγραφείο και εξετράπη σε εκατοντάδες κάλπικες υποσχέσεις έναντι ψήφων, προσβάλλοντας την αξία της πολιτικής και την ΝΔ.

Η ΝΔ εάν θέλει να έχει μέλλον, εάν επιθυμεί να ακούγεται από την κοινωνία ‎και να αποτελέσει εκ νέου κυβερνητική επιλογή, οφείλει να έχει αξιακό σύστημα και στην οργάνωση της και στα πρόσωπα που προωθεί. Μόνο αν κτίσει μια νέα μοντέρνα και αξιόπιστη οργάνωση μπορεί να δικαιούται να έχει όραμα για μια νέα Ελλάδα με αξιόπιστους και σοβαρούς ανθρώπους.

Συζητήθηκε στη βουλή η επίκαιρη ερώτηση του ΚΚΕ για τα προβλήματα στα Νοσοκομεία και ΚΥ της Εύβοιας


Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να δείξουν καμία ανοχή τόνισε ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του Κόμματος, αναφερόμενος στην αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζεται στον τομέα της Υγείας.
Η συγκεκριμένη τοποθέτηση έγινε κατά τη διάρκεια συζήτησης της επίκαιρης ερώτησης που κατέθεσε στη Βουλή, για τα προβλήματα στα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας της Εύβοιας.
Ο Γιώργος Μαρίνος χαιρέτισε τις απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην Υγεία. Όπως είπε, όλες οι δυνάμεις μέσα στο εργατικό - λαϊκό κίνημα και στους υγειονομικούς, θα πρέπει να διεκδικήσουν αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας και πρόνοιας, με πρόληψη, με πρωτοβάθμια φροντίδα Υγείας, με αναβάθμιση των υπηρεσιών στα Νοσοκομεία, με κρατική χρηματοδότηση και με κάλυψη όλων των ελλείψεων, καθώς και να σταματήσουν τα χαράτσια που ακόμα πληρώνει ο λαός.
Αφού ανέδειξε τις πολύ μεγάλες ευθύνες της προηγούμενης συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ για την κατάσταση που επικρατεί στον χώρο της Υγείας, επισήμανε ότι η σημερινή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ακολουθεί τον ίδιο ακριβώς δρόμο της εμπορευματοποίησης της Υγείας, της υποχρηματοδότησης και της εφαρμογής της στρατηγικής της ΕΕ.
Ειδικά για την κατάσταση στα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας της Εύβοιας, αναφέρθηκε στις μεγάλες ελλείψεις προσωπικού. Είναι ενδεικτικό ότι στους γιατρούς είναι κενό το 45% με 50%, ακόμα και αυτών των οργανικών θέσεων οι οποίες υπολείπονται κατά πολύ των πραγματικών αναγκών.
Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, ανακοίνωσε ότι στις μονάδες Υγείας της Εύβοιας θα προσληφθεί προσωπικό από τις 906 θέσεις μόνιμου προσωπικού που προκηρύχθηκαν πανελλαδικά. Επίσης υποστήριξε ότι τα προηγούμενα χρόνια υπήρξε ένα συνειδητό σχέδιο αποδιοργάνωσης του δημόσιου συστήματος Υγείας, και η σημερινή κυβέρνηση προσπαθεί να σταθεροποιήσει «στοιχειωδώς» την κατάσταση.
Ο Γιώργος Μαρίνος του ανταπάντησε ότι με ευχές και με συνθήματα δεν λύνονται τα προβλήματα, προσθέτοντας ότι η αντιμετώπιση των προβλημάτων δεν είναι θέμα χρονοδιαγράμματος, αλλά προσανατολισμού. Μάλιστα υπενθύμισε στον υπουργό ότι η κυβέρνηση διατηρεί το μνημόνιο και όλους τους αντιλαϊκούς εφαρμοστικούς νόμους, υπερασπίζεται τη στρατηγική της ΕΕ, ακολουθεί τη λογική των ανταγωνιστικών και βιώσιμων μονάδων Υγείας, που σημαίνει νοσοκομεία επιχειρήσεις και ασθενείς πελάτες.

Σχολιάζοντας τη διακήρυξη του υπουργού για 900 προσλήψεις, υπογράμμισε ότι δεν είναι ούτε καν σταγόνα στον Ωκεανό, αφού μόνο τα τελευταία τρία χρόνια έχουν μειωθεί οι θέσεις εργασίας κατά 5.200 άτομα.

Πρόσθετη ενίσχυση αιγοπροβάτων

                Αθήνα, 22 Μαΐου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Βαγγέλη Αποστόλου, καθορίστηκε για το 2014 το ύψος της πρόσθετης ενίσχυσης αιγοπροβάτων, στο πλαίσιο των μέτρων ειδικής στήριξης του άρθρου 68 του Κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 73/2009 του Συμβουλίου και του Κανονισμού 1120/2009 της Επιτροπής για τον τομέα αιγοπρόβειου κρέατος.
Ειδικότερα, το ύψος της πρόσθετης ενίσχυσης καθορίστηκε ως εξής:
α) 3 € ανά επιλέξιμο ζώο, για τους δικαιούχους της πρόσθετης ενίσχυσης
β)  4 € ανά επιλέξιμο ζώο, για τους δικαιούχους της συμπληρωματικής πρόσθετης ενίσχυσης
γ)    4 € ανά επιλέξιμο ζώο, για τους δικαιούχους μετακινούμενους αιγοπροβατοτρόφους.


Εισφορά για την προώθηση του Ελληνικού Κρέατος

Αθήνα, 22 Μαΐου 2015
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Με απόφαση που υπέγραψε ο Αναπληρωτής Υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Βαγγέλης Αποστόλου κηρύσσεται ως δεσμευτική η απόφαση της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Κρέατος (ΕΔΟΚ)  σχετικά με τον καθορισμό εισφοράς στα μέλη της.
Η εν λόγω εισφορά αρχικά θα καταβάλλεται από τους κτηνοτρόφους κατά ένα ποσό που θα υπολογίζεται ανά τόνο κρέατος σφάγιων ζώων που σφάζονται στην Ελλάδα. Όταν πρόκειται για ζώντα ζώα, θα γίνεται κατά την πώληση αναγωγή του βάρους τους σε σφάγιο σύμφωνα με τις ζωοτεχνικές παραδοχές.
Ανά είδος κρέατος η εισφορά ορίστηκε ως εξής:
•             Αιγοπρόβατα, εισφορά 3 € /τόνο κρέατος
•             Χοιρινά, εισφορά 0,5 € /τόνο κρέατος
•             Βοοειδή (ζώα κρεατοπαραγωγής),  εισφορά 1 € /τόνο κρέατος
•             Βοοειδή (ζώα γαλακτοπαραγωγής), εισφορά 3 € /τόνο κρέατος
•             Κοτόπουλα, εισφορά 0,3 € /τόνο κρέατος
Το ποσό της εισφοράς θα αναγράφεται υποχρεωτικά επί του τιμολογίου πώλησης κρέατος η ζώντος ζώου από τον παραγωγό και θα παρακρατείται από τον έμπορο ο οποίος θα το αποδίδει συγκεντρωτικά κάθε μήνα υπέρ της ΕΔΟΚ σε σχετικό τραπεζικό λογαριασμό.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης δήλωσε τα εξής: «Αποδεχθήκαμε την πρόταση και απόφαση της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Κρέατος προκειμένου να συγκεντρώνονται κατ΄ έτος τα απαραίτητα κονδύλια που θα επιτρέψουν να πραγματοποιηθούν οργανωμένες και συντονισμένες ενέργειες για την προώθηση του ελληνικού κρέατος τόσο στην Ελλάδα όσο και σε τρίτες χώρες. Εκτιμούμε ότι, με μια σωστή διαχείριση και υπό αυστηρό έλεγχο, τα πολύ μικρά ποσά που θα καταβάλλουν ως εισφορά οι παραγωγοί θα «πιάσουν τόπο» και θα τους επιστραφούν στο πολλαπλάσιο από την αύξηση της ζήτησης και της αξίας των προϊόντων τους».

Γιάννης Μανώλης: Χωρίς νερό οι Στουπαίοι

Από την προηγούμενη Τετάρτη έχει διακοπεί η παροχή ύδρευσης στου Στουπαίους. Παρότι οι λογαριασμοί ύδρευσης έρχονται διπλοί και τριπλοί, συμπεριλαμβανομένων και προηγούμενων λογαριασμών που έχουν προ καιρού εξοφληθεί, η δημοτική αρχή Καρύστου επιδεικνύει χαρακτηριστική αδράνεια και αδιαφορία να επιλύσει ένα μείζον ζήτημα.
Περιοχές του δήμου Καρύστου έχουν ήδη πει "το νερό, νεράκι", πληρώνοντας υπέρογκα ποσά ενώ ταυτόχρονα δεν έχουν νερό. Ο θεός να βάλει το χέρι του, κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, όπου οι ανάγκες και τα προβλήματα με την ύδρευση πολλαπλασιάζονται.

Με εκτίμηση,

Γιάννης Μανώλης

Καθορισμός διαδικασιών κατανομής επιλέξιμων βοσκοτόπων και βοσκήσιμων γαιών


                                                  Αθήνα, 22 Μαΐου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Υπεγράφη από το Υπουργείο ΠΑΠΕΝ και αναμένεται να εκδοθεί σε ΦΕΚ, η υπουργική απόφαση με την οποία καθορίζονται τα κριτήρια επιλεξιμότητας και η διαδικασία κατανομής των επιλέξιμων βοσκοτόπων και βοσκήσιμων γαιών για χρήση από κτηνοτρόφους της χώρας.
Τα νέα δεδομένα που εισάγονται με την εφαρμογή της παραπάνω απόφασης είναι τα εξής:
•η διαδικασία κατανομής των επιλέξιμων βοσκοτόπων γίνεται σε ψηφιακό περιβάλλον, μέσω ειδικής εφαρμογής που παρέχεται από τον ΟΠΕΚΕΠΕ
•η κατανομή προϋποθέτει τη συνεργασία των οικείων Δήμων με τις Περιφερειακές Ενότητες της χώρας
•διασφαλίζονται οι προϋποθέσεις για ορθή διαχείριση των βοσκήσιμων γαιών
•αμβλύνονται οι διαφοροποιήσεις στην έκταση των κατανεμημένων βοσκήσιμων γαιών μεταξύ των κτηνοτρόφων, χωρίς να παραβλέπονται οι ιδιαίτερες τοπικές συνθήκες της κάθε περιοχής
•τηρούνται οι διατάξεις των Ευρωπαϊκών Κανονισμών σχετικά με την επιλεξιμότητα των βοσκήσιμων γαιών, ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος καταλογισμών εις βάρος της χώρας μας
•αποφεύγονται μη ρεαλιστικές λύσεις όπως είναι μετακινήσεις κτηνοτρόφων και ποιμνίων σε πολύ μεγάλες αποστάσεις από την έδρα της κτηνοτροφικής εκμετάλλευσης
•όσοι από τους κτηνοτρόφους των περιοχών που διαθέτουν λιγότερες από τις απαιτούμενες επιλέξιμες εκτάσεις, επιθυμούν να κάνουν χρήση βοσκοτόπου μεγαλύτερου από αυτόν που τους αναλογεί, μπορούν οικειοθελώς να αιτηθούν χορήγηση επιπλέον βοσκοτόπου στις περιοχές όπου υπάρχει απόθεμα. Αυτοί θα υπόκεινται στους όρους των μετακινούμενων κτηνοτρόφων και συνεπώς θα πρέπει να αποδεικνύουν και τη μετακίνηση τους

•παρέχεται η δυνατότητα προσαρμογής των τιμών των κατανεμημένων εκτάσεων σε νέα δεδομένα, όπως αυτά θα διαμορφωθούν στη συνέχεια με την εκπόνηση και έγκριση των προσωρινών διαχειριστικών σχεδίων βόσκησης και την υιοθέτηση των τοπικών παραδοσιακών πρακτικών βόσκησης, όπως αυτές έχουν διατυπωθεί και ανακοινωθεί από το Υπουργείο στις αρμόδιες Υπηρεσίες της Ε.Ε.

Αναζητώντας την Αρχαία Κύμη: Πρώτος σταθμός- Περίπατος, Ξενάγηση στην Ποταμία


                          

Αγαπητά μέλη και φίλοι των Πολιτιστικών Δεσμών, ο σύλλογός μας υπηρετώντας έναν  από τους βασικούς στόχους του, που είναι « η γνωριμία και αξιοποίηση του πολιτισμού της περιοχής μας», διοργανώνει περίπατο με ξενάγηση στο χωριό Ποταμία  το Σάββατο 30 Μαϊου στις 5.30 μ.μ.
Η ξενάγηση στην Ποταμία περιλαμβάνει:
1)Περίπατο από το σημείο που θα σταθμεύσουν τα αυτοκίνητα ( στους πρόποδες του λόφου) μέχρι το λόφο Καστρί. Για τις ανασκαφές που έγιναν στον Αρχαιολογικό χώρο της Ποταμίας-  στο λόφο  Καστρί -και για τα ευρήματα θα μας μιλήσει ο αρχαιολόγος και επιμελητής των κλασικών αρχαιοτήτων Ευβοίας κ. Κ.Μπουκάρας.
2)Επίσκεψη στο χώρο που στεγάζεται η αρχαιολογική συλλογή. Θα μας ενημερώσει ο υπάλληλος της αρχαιολογικής υπηρεσίας κ. Γ. Καραχάλιος.
3)Περίπατος στο χωριό. Για τη νεότερη ιστορία του χωριού θα μας μιλήσει η εκπαιδευτικός Γαρυφαλλιά Μοσχάτου. Κατά τον περίπατο θα επισκεφτούμε κι ένα ξεχωριστό  Λιοτρίβι που λειτουργούσε από τα μέσα του 19ου αιώνα και σήμερα αποτελεί μουσειακό χώρο.
Τους επισκέπτες  θα υποδεχθεί ο πρόεδρος του Χωριού και ο Πολιτιστικός σύλλογος Ποταμίας θα προσφέρει αναψυκτικά.
Γι’ αυτήν την ξενάγησή μας στην Ποταμία στις 30 ΜαΪου  και για την επόμενη που  προγραμματίζουμε να γίνει  στις αρχές του φθινοπώρου στο λόφο Βιγλατούρι του Οξυλίθου, δώσαμε ως τίτλο: «ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΚΥΜΗ».
Δώσαμε αυτόν τον τίτλο ,επειδή επικρατεί ακόμη αβεβαιότητα για τη θέση της Αρχαίας Κύμης, της δραστήριας πόλης που άποικοί της ίδρυσαν την Αιολική Κύμη στα νότια παράλια της Μικράς Ασίας και  την Κύμη ή Κούμα της Μεγάλης Ελλάδος στην  Ιταλία, κοντά  στον κόλπο της Νάπολης. Ακόμη  το πεδίο των συζητήσεων και των ερευνών για τον εντοπισμό της αρχαίας Κύμης είναι ανοικτό. 

Από ιστορικούς, αρχαιολόγους και άλλους ερευνητές πιστεύεται ότι η περιοχή μας έχει μεγάλη προϊστορία που αρχίζει από το 2.500π.Χ. Τα αρχαιολογικά ευρήματα στην Ποταμία, τα χάλκινα τάλαντα που βρέθηκαν στη θάλασσα της Πλατάνας, οι θολωτοί Μυκηναϊκοί τάφοι στο Στόμιο, οι θαλαμωτοί της Μονής Μάντζαρη ,τα λείψανα του οικισμού στο Βιγλατούρι  καθώς και  πολλά άλλα ευρήματα αποδεικνύουν τη μεγάλη προ- ιστορική  και ιστορική σημασία της περιοχής μας.

Πέμπτη 21 Μαΐου 2015

Εμπορικός Σύλλογος Αλιβερίου: Εντυπωσιακή ήταν η συμμετοχή των μελών του αλλά και το εποικοδομητικό πνεύμα που επικράτησε σε όλη την διάρκεια της συνέλευσης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Την  Δευτέρα 18 Μαΐου 2015 πραγματοποιήθηκε η πρώτη τακτική Γενική Συνέλευση του νέου Δ.Σ του Εμπορικού Συλλόγου Αλιβερίου.
Εντυπωσιακή ήταν η συμμετοχή των μελών του αλλά και το εποικοδομητικό πνεύμα που επικράτησε σε όλη την διάρκεια της συνέλευσης.
Η Δημοτική Αρχή  εκπροσωπήθηκε από τους Αντιδημάρχους, κ. Μπόκαρη  Γεώργιο και τον κ. Μπαράκο Νικόλαο οι οποίοι ενημέρωσαν για την πορεία των έργων ανάπλασης, την διαχείριση των απορριμμάτων, για τα προβλήματα που απασχολούν  τα καταστήματα εστίασης και τους ενοίκους στον πεζόδρομο της πόλης καθώς και για την δημιουργία τουριστικού φυλλαδίου της ευρύτερης περιοχής.  Στη συνέχεια άκουσαν με προσοχή τους προβληματισμούς, τις απόψεις  και τις προτάσεις όλων των μελών που πήραν τον λόγο και δεσμεύτηκαν για διάλογο και  συνεργασία προκειμένου να βρεθούν οριστικές λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο εμπορικός κόσμος Αλιβερίου.
Τα μέλη ομόφωνα μετέφεραν την  εμπιστοσύνη τους στις πρωτοβουλίες του Δ.Σ που έχει δημιουργήσει ένα νέο κλίμα αισιοδοξίας και συμφώνησαν στην αλλαγή του καταστατικού που προβλέπει την διεύρυνση του ρόλου του Συλλόγου σε Εμπορικό Επαγγελματικό και Βιοτεχνικό Σύλλογο Αλιβερίου.
Έγινε αναφορά στη διοργάνωση ημερίδων και σεμιναρίων του ΕΣΠΑ  ενώ   ο κ. Κρόκος Κων. ενημέρωσε για τα προγράμματα του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Κύμης Αλιβερίου.
Η απόλυτα ήρεμη διάθεση για συνεργασία που χαρακτήρισε την Γενική Συνέλευση έδωσε δύναμη και μεγαλύτερο αίσθημα ευθύνης σε όλα τα μέλη του Δ.Σ του συλλόγου, να συνεχίσει με πολλές νέες προτάσεις και έντονη δράση, το έργο του, με μοναδικό στόχο την τόνωση της αγοράς του Αλιβερίου.
             Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                               Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

  ΒΟΤΣΗ ΚΟΛΛΙΑ ΣΟΦΙΑ                                ΛΕΒΕΝΤΗ ΣΤΑΜΑΤΟΥΛΑ

Ο Περιφερειάρχης στην Κάρυστο


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Δήμαρχος Καρύστου, Λευτέρης  Ραβιόλος υποδέχθηκε εχθές στη πόλη μας τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδος κ. Κων/νο Μπακογιάννη  ο οποίος συνοδευόταν από τρεις αντιπεριφερειάρχες τους κ. Φάνη Σπανό, κ. Γιώργο  Κελαϊδίτη και κ. Δημήτρη Βουρδάνο, την πρόεδρο του περιφερειακού συμβουλίου Ασημίνα Παπαναστασίου καθώς και εκπροσώπους της Περιφέρειας.
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου στο οποίο συμμετείχε και ο Περιφερειάρχης, ο Δήμαρχος αφού τον  καλωσόρισε, του  παρουσίασε αναλυτικά το προγραμματισμό των δράσεων του δήμου καθώς και τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή.
 Ο κ. Περιφερειάρχης δεσμεύτηκε πως θα συνδράμει στις προσπάθειες της δημοτικής αρχής με όλες του τις δυνάμεις.

Μέτρα Πυροπροστασίας στο Δήμο Κύμης Αλιβερίου



ΔΗΜΟΣ  ΚΥΜΗΣ – ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ
ΜΕΤΡΑ  ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ
Από 1ης Μαΐου μέχρι 31ης  Οκτωβρίου, το άναμμα φωτιάς και οποιαδήποτε  καύση, σε δασικές, χορτολιβαδικες  και αγροτικές  εκτάσεις.
Η πραγματοποίηση εργασιών που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά . (π.χ.αλυσοπρίονα, ηλεκτοσυγκολήσεις κλπ)
Το πέταμα αναμμένων σπίρτων και τσιγάρων.
  ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΔΙΑΤΑΞΗ 1/2015
ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΧΩΡΩΝ
Οι ιδιοκτήτες, νομείς, επικαρπωτές, οικοπέδων και λοιπών ακάλυπτων χώρων που βρίσκονται μέσα στους οικισμούς και σε απόσταση 100μ. από αυτούς, υποχρεούνται να κόψουν και να απομακρύνουν τα ξερά χόρτα και κάθε εύφλεκτο υλικό.
Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης, ο Δήμος θα προχωρήσει σε καθαρισμό των οικοπέδων και θα κοινοποιήσει πρόστιμα και δαπάνες στους ιδιοκτήτες.
ΝΟΜΟΣ 3852/2010
Η ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΩΝ ΠΥΡΚΑΓΙΩΝ ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ


Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΔΑΣΩΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΘΥΝΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ

Τρίτη 19 Μαΐου 2015

Τοποθέτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης στην ενημέρωση για τις Δικαστικές εκκρεμότητες στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας στο Π.Σ. της Δευτέρας 15/5/15

                             ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Πρόκειται για πολύ σημαντικό πρόβλημα, αφού παραπέμπει σε οικονομικές  υποχρεώσεις της περιφέρειας αξίας πολλών εκατομμυρίων.
Εκτίμηση μας, πέρα από την διαφορετικότητα που παρουσιάζει κάθε περίπτωση, είναι πως οι διαστάσεις του προβλήματος είναι πολιτικές και παραπέμπουν στον  τρόπο που ασκούταν η διοίκηση σε κάθε χώρο αλλά και στο θεσμικό πλαίσιο που  υπήρχε και άφηνε περιθώρια για τέτοιου είδους γεγονότα.  Στα περιθώρια που υπάρχουν εκεί που το κεφάλαιο και η διαδικασία  συσσώρευσης πλούτου κυριαρχούν. 
Αφήνει περιθώρια να σκεφτεί κανείς πολλά πράγματα για αμέλεια, εξυπηρετήσεις, εκδουλεύσεις ακόμα και παράνομες συναλλαγές σε αυτές τις διαδικασίες.
Δεν θεωρούμε πως η αιτία των προβλημάτων βρίσκεται στην έλλειψη  εφαρμογής του διπλογραφικού ή σε κακούς υπαλλήλους.
Ίσως και αυτά συνετέλεσαν. Ίσως υπάρχει κάποιος μικρός βαθμός τέτοιας  μορφής επίδρασης από αυτούς τους παράγοντες.  Αυτό, όμως, δεν ανατρέπει τις πολιτικές ευθύνες της διοίκησης που ασκούσαν  εναλλασσόμενοι η Ν.Δ και το ΠΑΣΟΚ.
Δεν ακυρώνει τις ευθύνες εκείνων που είχαν τη ευθύνη οργάνωσης και  λειτουργίας των υπηρεσιών και ταυτόχρονα τις άφηναν αβοήθητες και,  όπως εκ των πραγμάτων αποδεικνύεται, ουσιαστικά, ανεξέλεγκτες. 
Αποδεικνύει πόσο ανεπαρκές είναι το θεσμικό πλαίσιο που καθορίζει την  λειτουργία των συλλογικών οργάνων της λεγόμενης αυτοδιοίκησης ώστε να  διαμορφώνει συνθήκες καλής και αποτελεσματικής παρακολούθησης των  όσων συμβαίνουν  στον χώρο ευθύνης της, εξασφαλίζοντας τις αναγκαίες  διαφανείς και αδιάβλητες διαδικασίες.
Σε κάθε περίπτωση επιβεβαιώνονται οι παρατηρήσεις που κατά καιρούς εκφράζαμε για αυτά τα ζητήματα και τις σχέσεις του Δημόσιου με τον  ιδιωτικό τομέα. Για την έκταση και το βάθος του δημόσιου ελέγχου. Είναι χαρακτηριστικές οι προτάσεις που είχαμε υποβάλλει στην προηγούμενη  Οικονομική επιτροπή για καταγραφή όλων των υποχρεώσεων της περιφέρειας.
Στην συγκεκριμένη περίπτωση, σύμφωνα με όσα προκύπτουν από την έκθεση,  θεωρούμε πως, σε γενικές γραμμές, κινούνται σε παραδεκτά επίπεδα,  οι περιπτώσεις που αναφέρονται σε Φωκίδα, Βοιωτία και Φθιώτιδα. Ενώ υπάρχει ένας μικρός προβληματισμός για την Ευρυτανία.
Σοβαρό, όμως ζήτημα προκύπτει για την Εύβοια όπου οι πρώτοι υπολογισμοί μιλάνε για  εκκρεμείς υποχρεώσεις ύψους  29.000.000 ευρώ και για τόκους  που τρέχουν καθημερινά.
Καλή είναι η ενημέρωση…… Ακόμη καλύτερο όμως θα ήταν να είχαμε τις απόψεις  της διοίκησης και του κ. Περιφερειάρχη για το τι πρέπει να γίνει.
Θα ήταν χρήσιμο να είχαμε την γνώμη της νομικής υπηρεσίας και του Νομικού  Συμβουλίου του Κράτους.
Σε κάθε περίπτωση είμαστε της άποψης να γίνει κάθε δυνατός έλεγχος και να αποσαφηνιστούν όλες οι περιπτώσεις…. Να επιμεριστούν ευθύνες και να  υπάρξει προσφυγή στην δικαιοσύνη.
Να υπάρξει ενημέρωση του λαού, χωρίς την καλλιέργεια κλίματος σκανδαλολογίας. Σημειώνουμε πως οι διαχειριστικού χαρακτήρα παρατηρήσεις και προτάσεις,  που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ όσο ήταν στην αντιπολίτευση  αλλά  και η διατήρηση από  μέρους  του, του ίδιου θεσμικού πλαισίου σήμερα που είναι κυβέρνηση,  δεν του επιτρέπουν να δημαγωγήσει……..
18/5/15
ΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ
ΣΟΦΙΑ ΝΤΟΥΡΟΥ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΚΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Ακριώτης στο Επιμελητήριο Εύβοιας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
19 Μαΐου 2015

Το Επιμελητήριο Εύβοιας  και τον πρόεδρο του Σίμωση Παναγιώτη επισκέφτηκε χτες ο Ακριώτης Γιώργος, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ στην Εύβοια  και η υπεύθυνη για το ΣΕΒΕ εκ μέρους της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, Τζελφέ Καίτη στα γραφεία του Επιμελητηρίου.
Στην προγραμματισμένη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα αναφορικά με τη λειτουργία του Επιμελητηρίου και το δύσκολο ρόλο του στα πλαίσια της γενικότερης ανάπτυξης και των συμφερόντων της εθνικής οικονομίας έπειτα από την επέλαση των μνημονιακών πολιτικών των προηγούμενων κυβερνήσεων.
Στα πλαίσια αυτά συζητήθηκε το ζήτημα των πυρόπληκτων δανείων και η δυσκολία αποπληρωμής τους από τους επαγγελματίες σημειώνοντας την ανάγκη τέτοιου τύπου δάνεια να μπορούν  να ρυθμίζονται  με όρους που να δίνουν την δυνατότητα αποπληρωμής και προς το οποίο προσανατολίζεται η κυβέρνηση ενώ συζητήθηκε και το  πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τους μικρομεριδιούχους της Ευβοϊκής Τράπεζας, θέμα που θα συζητηθεί στο προκαθορισμένο ραντεβού της Πέμπτης με τον Υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού  κ. Σταθάκη.
Η συζήτησε κατέληξε με τις δύο πλευρές να συμφωνούν στην ανάγκη για την ανασυγκρότηση των Επιμελητηρίων ώστε με ευελιξία να εξυπηρετούν το ρόλο τους, μακριά από παλαιοκομματικές τακτικές, ανασχεδιάζοντας τον τρόπο λειτουργίας τους και τις αρμοδιότητες τους μέσα σε νέο νομοθετικό πλαίσιο.


Διορισμός Ιατρού στο Γενικό Νοσοκομείο Κ.Υ. Καρύστου.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Οι  συντονισμένες ενέργειες που έγιναν από την πλευρά της Διοίκησης του Νοσοκομείου Καρύστου σε συνεργασία με τις υπηρεσίες του Νοσοκομείου όλη την προηγούμενη περίοδο οδήγησε στην επίσπευση των προγραμματισμένων διορισμών ιατρών στο Γενικό Νοσοκομείο Καρύστου.
Έτσι τις επόμενες ημέρες αναλαμβάνει υπηρεσία μια Γενική Ιατρός (σε βαθμό Επιμ. Α΄) της οποίας η παρουσία θα ενισχύσει την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας καθώς και την καλύτερη και ποιοτικότερη κάλυψη των ορεινών και παραθαλάσσιων περιοχών.
Στη συνέχεια, σειρά έχουν οι υπόλοιπες θέσεις οι οποίες είτε εκκρεμούν στο Υπουργείο Υγείας και βρίσκονται στο στάδιο του διορισμού όπως του Γενικού  Χειρουργού, του Μικροβιολόγου και του Ορθοπεδικού είτε βρίσκονται στο στάδιο των οριστικών αποτελεσμάτων της προκήρυξης για πρόσληψη επικουρικών ιατρών όπου το Νοσοκομείο Καρύστου έχει ζητήσει έναν Παιδίατρο.
Παράλληλα, βρίσκεται σε εξέλιξη και το σχέδιο ενίσχυσης και του υπόλοιπου προσωπικού (νοσηλευτικού, παραϊατρικού και διοικητικού) για την ολοκλήρωση του οποίου ο Αναπληρωτής Διοικητής του Νοσοκομείου, κος Τάσος Μίχας, έχει  ενημερώσει αρμοδίως και τον Υπουργό Υγείας. Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι παρότι δεν ανήκει στην δικαιοδοσία του Νοσοκομείου η λειτουργία του ΕΚΑΒ, η Διοίκηση του Νοσοκομείου Καρύστου έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσίες για τα μεγάλα κενά κάλυψης των βαρδιών, για τους κινδύνους που ελλοχεύουν καθώς και τρόπους αντιμετώπισης του προβλήματος.
                                                                          Ο Αναπληρωτής Διοικητής
                                                                                     Γ.Ν.-Κ.Υ. Καρύστου                                                                                             ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΜΙΧΑΣ

Ακριώτης Γιώργος, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Εύβοιας, πρώην εκπαιδευτικός και μέλος της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής: «πρώτη ημέρα των πανελλαδικών εξετάσεων, εύχομαι καλή επιτυχία στους μαθητές για τις εξετάσεις που θα κρίνουν την εισαγωγή τους στις επόμενες βαθμίδες εκπαίδευσης».


Ανακοίνωση του Τμήματος Παιδείας ΣΥΡΙΖΑ:
Το Τμήμα Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ εύχεται καλή δύναμη και καλή επιτυχία στους μαθητές και στις μαθήτριες που δίνουν τη μάχη των Πανελλαδικών Εξετάσεων. Τους ευχόμαστε καλή δύναμη και να επιτύχουν τους στόχους τους, ξέρουμε όμως πολύ καλά ότι αυτές οι εξετάσεις είναι μια δοκιμασία με τεράστιο ψυχολογικό και δυσβάσταχτο οικονομικό κόστος για τους ίδιους και τις οικογένειές τους.
Επειδή στόχος της εκπαιδευτικής ανασυγκρότησης που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι όχι οι αποκλεισμοί αλλά η κατοχύρωση του καθολικού δικαιώματος στη γνώση, όχι η μέτρηση των ικανοτήτων των μαθητών αλλά η ανάπτυξη αυτών των ικανοτήτων, όχι το ανταγωνιστικό και παράλληλα φτωχό σχολείο αλλά ένα ανοιχτό, δημοκρατικό και δημόσιο, «χωρίς σύνορα», σχολείο που θα παρέχει σύγχρονη, κριτική και δημιουργική γνώση, που δεν θα χρειάζεται να πληρώνουν οι γονείς για την μόρφωση των παιδιών τους συνεχίζουμε το διάλογο με όλη την κοινωνία ώστε να προχωρήσουμε άμεσα στις επιβεβλημένες αλλαγές που
  Θα καθιερώνουν: 

Δευτέρα 18 Μαΐου 2015

Ο Πρόεδρος της Δ.Ε. Παιδείας Κύμης- Αλιβερίου κ. Χρήστος Σαμαράς εύχεται στους μαθητές που ξεκινούν τις Πανελλήνιες Εξετάσεις

Αγαπητά μου Παιδιά,.
Ενόψει των πανελληνίων εξετάσεων θα ήθελα να  σας ευχηθώ, από καρδιάς, καλή επιτυχία και καλή δύναμη.
Οι πανελλήνιες εξετάσεις είναι μία από τις πρώτες μάχες που καλείστε να δώσετε στη ζωή σας,  με συνοδοιπόρους τους γονείς και τους καθηγητές σας.
Αντιμετωπίστε τις εξετάσεις ως μία δοκιμασία, η οποία θα σας ανοίξει το δρόμο για την ανώτατη εκπαίδευση, την επένδυση στη γνώση καθώς και σε ένα ευρύ κύκλο εμπειριών και νέων οριζόντων.
Θα πρέπει να γνωρίζετε όμως ότι οι πανελλήνιες, ανεξαρτήτου αποτελέσματος, είναι απλά μία στάση στη μεγάλη διαδρομή της ζωής σας.
Δεν είναι μοναδική, ούτε η τελευταία ευκαιρία, για να πετύχετε τους στόχους που έχετε βάλει στη ζωή σας.
Συνεχίστε να διεκδικείτε τα όνειρα σας με εμπιστοσύνη στις δυνάμεις σας και να είστε σίγουροι ότι η ζωή θα σας δικαιώσει.
Καλή επιτυχία και επίτευξη των στόχων σας, χωρίς άγχος, με καθαρή σκέψη, υπομονή και αισιοδοξία.

                                                            Ο πρόεδρος της Δημ. Επιτροπής Παιδείας
                                                                                 Κύμης –Αλιβερίου

                                                                             Σαμαράς  Χρήστος 

Κυριακή 17 Μαΐου 2015

ΕΥΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΡΥΣΤΟΥ ΣΤΟΥΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΣΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ


Εύχομαι σε όλους εσάς που θα ξεκινήσετε τις Πανελλαδικές εξετάσεις τη Δευτερα, καλή επιτυχία, θάρρος, συγκέντρωση  και ψυχραιμία! Και μην ξεχάσετε οτι οι δοκιμασίες στη ζωή ειναι για να μας γεμίσουν εμπειρίες και εφόδια και να μας κάνουν  καλύτερους και δυνατότερους !
Καλή επιτυχία
Ο Δήμαρχος Καρύστου

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΡΑΒΙΟΛΟΣ