Σάββατο 25 Απριλίου 2015

Αύριο Κυριακή 26 Απρίλη, η Δ.Ε. Κονιστρών μαζί με τους φορείς της Βρύσης και του Αγίου Βλάση καθαρίζουν τα χωριά την


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η Δ.Ε. Κονιστρών του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου, σε συνεργασία με τους Πολιτιστικούς  Συλλόγους και τις Τοπικές Κοινότητες Αγ. Βλασίου και Βρύσης, την Κυριακή 26-4-2015 θα πραγματοποιήσει τον καθαρισμό των χωριών μας. Είναι μια δράση που αποφασίστηκε στη συνάντηση των Πολιτιστικών Συλλόγων της Δ. Ε. Κονιστρών το Σάββατο 04-04-2015,στα πλαίσια του προγράμματος Let’s do it Greece.
Καλούμε όλους τους συνδημότες μας και ιδιαίτερα τους νέους μας, να συμμετάσχουν σ’ αυτή την δράση η οποία μας αφορά όλους. Ανάλογες πρωτοβουλίες και συνεργασίες προγραμματίζουμε και το επόμενο διάστημα στις άλλες Τοπικές Κοινότητες.
Ώρα συγκέντρωσης 09.00 π. μ. στις πλατείες Αγ. Βλασίου και Βρύσης.

Δ. Ε. Κονιστρών

Παπαλυμπέρης: Δυστυχώς το Δ.Σ. Καρύστου δεν καταδίκασε τη Χρυσή Αυγή


Αναλυμένες επαγγελματικές υποχρεώσεις, δυστυχώς, με ανάγκασαν να απέχω από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 16 Απριλίου.
Δεν μπορώ όμως να μην πάρω θέση σχετικά με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να μην καταδικάσει τις δολοφονικές πράξεις μελών της Χ.Α., καθώς και το ρόλο της εν λόγω φασιστικής και ναζιστικής οργάνωσης.
Πως είναι δυνατόν το Δημοτικό Συμβούλιο, ένα κατεξοχήν πολιτικό όργανο, να θεωρεί ότι είναι αναρμόδιο να παίρνει ξεκάθαρη θέση απέναντι σε τέτοια ζητήματα ή να αποφεύγει τη λήψη καταδικαστικής απόφασης με την πρόφαση των εν εξελίξει δικαστηρίων!
Οι αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου είναι κατεξοχήν ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ πράξεις!
Η καταδίκη και απομόνωση των φασιστικών συμπεριφορών και της αναβίωσης του ναζισμού δεν είναι υπόθεση των δικαστηρίων, αλλά της κοινωνίας. Άρα οι Δημοτικοί Σύμβουλοι οφείλουν να παίρνουν ξεκάθαρη θέση.
Ζητώ συγνώμη από τους Δημότες για την απουσία μου.

Παπαλυμπέρης Δ. Ισίδωρος

Παρασκευή 24 Απριλίου 2015

Συνεδριάζει αύριο στις 11, το Δημοτικό Συμβούλιο στα Κριεζά

Συνεδριάζει αύριο στις 11:00π.μ προκειμένου  το Δημοτικό Συμβούλιο Κύμης ΑΛιβερίου, Στα Κριεζά, με τα παρακάτω  θέματα της  ημερήσιας διάταξης:
  1.    Έγκριση ή μη παράτασης προθεσμίας του έργου : «Ανάπλαση ιστορικού κέντρου Κύμης»
  2. Έγκριση ή μη  πρωτοκόλλου προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου : «Αποκατάσταση χώρων ανεξέλεγκτης διάθεσης απορριμμάτων Τ.Δ  Κριεζών της Δ.Ε Δυστίων του Δήμου Κύμης Αλιβερίου».
  3. Ορισμό μελών επιτροπής οριστικής παραλαβής του έργου : «Αποκατάσταση κατεστραμμένου δικτύου ύδρευσης Δήμου Κονιστρών»
  4.  Καθορισμός των κοινόχρηστων χώρων των οποίων επιτρέπεται η παραχώρηση της χρήσης και  επιβολή τελών
  5.  Έγκριση της 11/2015 απόφασης της ΔΕΥΑΚΑ με θέμα: Τροποποίηση Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας
  6. Ακύρωση της 18/2015 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου και έγκριση της 21/2015 απόφασης του ΝΠΔΔ Κοινωνικής  Προστασίας  Παιδείας και Αθλητισμού του Δήμου Κύμης –Αλιβερίου με θέμα: «Ακύρωση της υπ. αριθ. 84/2014 απόφασης ΔΣ και επασύνταξη προϋπολογισμού του ΝΠΔΔ Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας και Αθλητισμού Δήμου Κύμης Αλιβερίου έτους 2015»
  7. Έγκριση  της 11/2015 απόφασης του ΝΠΔΔ Κοινωνικής  Προστασίας  Παιδείας και Αθλητισμού του Δήμου Κύμης –Αλιβερίου με θέμα: « Υποβολή αιτήματος πρόσληψης προσωπικού ορισμένου χρόνου για κάλυψη αναγκών»
  8. Έγκριση  της 12/2015  απόφασης του ΝΠΔΔ Κοινωνικής  Προστασίας  Παιδείας και Αθλητισμού του Δήμου Κύμης –Αλιβερίου με θέμα: «Υποβολή αιτήματος πρόσληψης προσωπικού ορισμένου χρόνου για κάλυψη αναγκών Β/Ν Σταθμών »
  9. Κατανομή στις Σχολικές Μονάδες του Δήμου για την κάλυψη λειτουργικών δαπανών τους.
  10.   Έγκριση της 6/2015 απόφασης της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας περί : «Παραχώρηση αιθουσών Σχολείων»
  11.   Οικονομική ενίσχυση σε άπορους
  12.    Έκδοση άδειας λαϊκής αγορά
  13. Τροποποίηση προϋπολογισμού οικ. έτους 2015


Προκοπιείς της Καππαδοκίας στην Χαλκίδα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Συνάντηση με Προκοπιείς της Καππαδοκίας είχε ο Δήμαρχος Χαλκιδέων Χ. Παγώνης, στο πλαίσιο της επίσκεψης τους στη Χαλκίδα.
Πρόκειται για μέλη του Συλλόγου Τουρισμού και Πολιτισμού των Ουργκιουκλούδων Τουρκίας, οι οποίοι σε συνεργασία με τον Σύλλογο Προκοπιέων Χαλκίδας πραγματοποίησαν εθιμοτυπικές επισκέψεις σε φορείς του νομού, με στόχο την ανταλλαγή απόψεων και τη σύσφιξη σχέσεων. Επικεφαλής της αντιπροσωπείας ήταν ο Πρόεδρος των απανταχού Προκοπιέων Τουρκίας κ. Zekai Ulusoy.
Ο Δήμαρχος Χαλκιδέων τόνισε την ανάγκη ενίσχυσης των δεσμών ανάμεσα σε μη κυβερνητικές οργανώσεις της Ελλάδας και της Τουρκίας, ώστε το γεγονός αυτό, να συμβάλλει  στο να μετατραπεί το Αιγαίο πέλαγος σε μια θάλασσα που δεν θα χωρίζει, αλλά θα ενώνει τους δύο λαούς. Μίλησε για την ιστορία της Χαλκίδας, για το φαινόμενο του πορθμού του Ευρίπου και για τα μνημεία της πόλης.
Στην αντιφώνησή του ο επικεφαλής της τούρκικης αντιπροσωπείας συμφώνησε για την ανάγκη συμφιλίωσης των δύο λαών και εξέφρασε τον εντυπωσιασμό του  για τη φιλοξενία των Αρχών του τόπου , για τις ομορφιές της Χαλκίδας, την ιστορία και τον πολιτισμό της.


                                                                                                         Γραφείο Τύπου

«Νεοι Ορίζοντες για το Δήμο Κύμης – Αλιβερίου»: Καταγγελία και αποχή από το Δημοτικό Συμβούλιο

«Νεοι Ορίζοντες για το  Δήμο Κύμης – Αλιβερίου» 
                                                                                    24-4-2015/ 11.30 πμ
Προς:  Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μπενάκη
Κοινοποίηση:  Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας –Στ. Ελλάδος

Θέμα:  Καταγγελία και αποχή από το Δημοτικό Συμβούλιο
Για πολλοστή φορά η πρόσκληση του Δημοτικού Συμβουλίου που μας αποστείλατε, (σε όσους την αποστείλατε γιατί οι περισσότεροι Δημοτικοί Σύμβουλοι δεν την έχουν παραλάβει), για το Δημοτικό Συμβούλιο που θα πραγματοποιηθεί αύριο Σάββατο στα Κριεζά στις 11 το πρωί, δεν συνοδεύεται από τις εισηγήσεις όλων των θεμάτων. Συγκεκριμένα, από τα 13 θέματα της ημερήσιας διάταξης στα πιο κάτω 6 περιγραφόμενα θέματα δεν υπάρχει ίχνος εισήγησης.
Σήμερα Παρασκευή 24-4-15 στις 10 πμ μεταβήκαμε στο γραφείο της Γραμματέως του Δημοτικού Συμβουλίου αναζητώντας τις  εισηγήσεις των πιο κάτω θεμάτων οι οποίες και πάλι δεν ήσαν διαθέσιμες.
Τα θέματα για τα οποία δεν υπάρχει εισήγηση:
υπ’ αριθμ. 4.Καθορισμός των κοινόχρηστων χώρων των οποίων επιτρέπεται η παραχώρηση της χρήσης και  επιβολή τελών
υπ΄ αριθμ. 6. Ακύρωση της 18/2015 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου και έγκριση της 21/2015 απόφασης του ΝΠΔΔ Κοινωνικής  Προστασίας  Παιδείας και Αθλητισμού του Δήμου Κύμης –Αλιβερίου με θέμα: «Ακύρωση της υπ. αριθ. 84/2014 απόφασης ΔΣ και επανασύνταξη προϋπολογισμού του ΝΠΔΔ Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας και Αθλητισμού Δήμου Κύμης Αλιβερίου έτους 2015»
υπ’ αριθμ. 7.Έγκριση  της 11/2015 απόφασης του ΝΠΔΔ Κοινωνικής  Προστασίας  Παιδείας και Αθλητισμού του Δήμου Κύμης –Αλιβερίου με θέμα: «Υποβολή αιτήματος πρόσληψης προσωπικού ορισμένου χρόνου για κάλυψη αναγκών»
υπ’ αριθμ. 11. Οικονομική ενίσχυση σε άπορους
υπ’ αριθμ. 12. Έκδοση άδειας λαϊκής αγοράς
υπ’ αριθμ. 13. Τροποποίηση προϋπολογισμού οικ. έτους 2015
Μετά από όλα αυτά είμαστε εκ των πραγμάτων πλέον υποχρεωμένοι να καταγγείλουμε το επαναλαμβανόμενο από την μεριά σας γεγονός, το οποίο υποβαθμίζει τα μέγιστα την λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου και να απόσχουμε από την αυριανή συνεδρίαση.
Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση στην οποία κοινοποιείται το παρόν  παρακαλείται για τις δέουσες ενέργειές της.
                                                             Δημήτρης. Γ. Θωμάς

                           πρώην Δήμαρχος, επικεφαλής μείζονος αντιπολίτευσης

Βαγγέλης Αποστόλου: «Ο λαός έχει επενδύσει ελπίδες σε εμάς»


Προσθήκη λεζάντας
Συνέντευξη του    Αναπληρωτή Υπουργού Βαγγέλη Αποστόλου στην ιστοσελίδα  press publica και το δημοσιογράφο Γιώργο Κιούση

«Δεν θα ήμουν ειλικρινής αν σας έλεγα ότι με ικανοποιεί γιατί οι ανάγκες της κοινωνίας είναι πολύ μεγάλες και χρειάζονται μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα στις κινήσεις μας. Όμως πολλές από αυτές εγκλωβίζονται από διαδικασίες που η αντιμετώπισή τους απαιτεί χρόνο και επιμονή. Και σ΄ αυτό φαίνεται ότι μας στηρίζει ο Ελληνικός λαός». Για την μέχρι τώρα πορεία του κυβερνητικού έργου μιλά στην Press Publica o αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου.
«Έχοντας συχνή επαφή με τον κόσμο της επαρχίας μπορώ να σας αναφέρω πολλά τέτοια παραδείγματα: Στην επίσκεψή μου στην Άρτα τις ημέρες που η περιοχή πληττόταν από τις πλημμύρες ήταν πολλοί οι κάτοικοι που μου έλεγαν «προχωράτε, μην κάνετε ούτε ένα βήμα πίσω, εμείς αντέχουμε». Πιστεύω ότι με την ολοκλήρωση των συζητήσεων της 24ης Απριλίου θα σφραγιστεί η συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου, που θα μας απαλλάξει από την εσωστρέφεια αλλά και θα μας δώσει τη δυναμική για να δικαιώσουμε τις ελπίδες που ο λαός έχει επενδύσει σε μας με τη κατάθεση της εντολής του για τη διακυβέρνηση της χώρας.

Δήλωση του Γιώργου Μαρίνου για την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου


Το ΚΚΕ καταδικάζει αποφασιστικά την  πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για τη δέσμευση ταμειακών διαθέσιμων και αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων, του ΟΑΕΔ, των ΟΤΑ και των άλλων δημόσιων φορέων.
Η κυβερνητική απόφαση είναι μέρος της συνολικής αντιλαϊκής πολιτικής, και αποτελεί πρόκληση κατά των εργαζομένων και των ανέργων.
Η αρπαγή των χρημάτων με την Πράξη Νομοθετικού για να εξοφλήσει η κυβέρνηση τους δανειστές- για δάνεια για τα οποία καμία ευθύνη δεν έχει ο λαός- στεγνώνει πραγματικά τα Νοσοκομεία, τον ΟΑΕΔ, τα ασφαλιστικά ταμεία, τις περιφέρειες και τους δήμους, με πολύ αρνητικές συνέπειες για τις εργατικές –λαϊκές οικογένειες.  
Κάτω τα χέρια από τα χρήματα των εργαζομένων. Να μην προχωρήσει καμιά δέσμευση ταμειακών διαθέσιμων και αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων, του ΟΑΕΔ, των ΟΤΑ και των άλλων δημόσιων φορέων. Να επιστραφούν  όσα έχουν ήδη δεσμευτεί και να αποκατασταθούν οι απώλειες που υπέστησαν τα τελευταία χρόνια, όπως στην περίπτωση του PSI.
22.4.15

                                                                               Γιώργος  Μαρίνος

Τρίτη 21 Απριλίου 2015

Ο Εμπορικός Σύλλογος Κονιστρών στηρίζει την κίνηση "ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΚΑΘΑΡΟ ΣΧΟΛΕΙΟ"


«Ο ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΟΝΙΣΤΡΩΝ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ “ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΚΑΘΑΡΟ ΣΧΟΛΕΙΟ!!!” ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ & ΛΥΚΕΙΟΥ ΚΟΝΙΣΤΡΩΝ.
ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΚΙΝΗΣΗ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΕΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ. 
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΧΟΥΧΟΥΜΗΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ.»

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Βαγγέλης Αποστόλου στο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας και Αλιείας


(Λουξεμβούργο, 20/04/15)
Ο Αναπληρωτής Υπουργός Βαγγέλης Αποστόλου συμμετείχε στη σύνοδο του Συμβουλίου Υπουργών Γεωργίας και Αλιείας, που πραγματοποιήθηκε στο Λουξεμβούργο στις 20 Απριλίου. Τα θέματα που απασχόλησαν τους Υπουργούς ήταν οι θέσεις που θα υποστηρίξει η ΕΕ στο Φόρουμ των Ηνωμένων Εθνών για τα Δάση, η συνεργασία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για τη διευκόλυνση της χρηματοδότησης των γεωργικών επενδύσεων, το πολυετές σχέδιο διαχείρισης στη Βαλτική θάλασσα και η παγκόσμια έκθεση ΕΧΡΟ Μιλάνο 2015.
Σε ότι αφορά στις θέσεις που θα υποστηρίξει η ΕΕ στο Φόρουμ για τα Δάση, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις αρχές Μαΐου στην Νέα Υόρκη με κύριο θέμα την προοπτική μιας Διεθνούς Συμφωνίας για τα Δάση, ο Αν. Υπουργός ανέφερε ότι η αειφορία των Δασών αποτελεί κεντρικό θέμα στον παγκόσμιο διάλογο. Τόνισε όμως πως η αειφόρα διαχείριση προϋποθέτει τη συμμετοχή των τοπικών κοινωνιών στην οικονομική αξιοποίηση και την προστασία των Δασών από φυσικές καταστροφές όπως οι πυρκαγιές.

Ενημέρωση για το Πρόβλημα την Πλατάνας

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                        
ΝΟΜΟΣ ΕΥΒΟΙΑΣ                                                  
ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ-ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Είναι γνωστό ότι μετά από κάποιες επεμβάσεις που έγιναν παλαιότερα στην Πλατάνα, άλλαξαν τελείως τα δεδομένα στην παραλία, με αποτέλεσμα να εξαφανιστεί  η αμμουδιά και τα κύματα να διαβρώνουν συνεχώς και να υποσκάπτουν τον δρόμο και να υπάρχουν φόβοι ακόμα και για τα σπίτια.
Μέχρι σήμερα γίνονταν  συνεχώς επεμβάσεις για αποκατάσταση των διαβρώσεων του δρόμου που τελικά αποτελούσαν «μπαλώματα » και όχι οριστική λύση.
Έχει αποδειχθεί ότι, δεν μπορούμε να έχουμε οριστική λύση, με τις επεμβάσεις που γίνονται για την αντιμετώπιση της υποσκαφής του δρόμου.
Για αυτόν ακριβώς τον λόγο, η Νομαρχία από τα προηγούμενα χρόνια, ανέθεσε στο Πολυτεχνείο την έρευνα του φαινομένου με σκοπό να  προτείνει μέτρα ριζικής και μόνιμης αντιμετώπισης του προβλήματος.
Το Πολυτεχνείο έχει ολοκληρώσει την έρευνα και έχει καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις, μεταξύ των οποίων, την κατασκευή εμποδίων για να σταματά η ορμή και η ταχύτητα των κυμάτων ώστε να εξαλειφθεί το πρόβλημα της υποσκαφής και να επανέλθει η αμμουδιά που υπήρχε παλαιότερα και να προστατεύει την παράκτια ζώνη. Για την επαναφορά της αμμουδιάς, μετά την κατασκευή του προβλεπόμενου έργου, θα χρειαστεί πιθανότητα η μεταφορά άμμου από άλλη θαλάσσια περιοχή, όπως έγινε και στην παραλία των Αγ. Αποστόλων Πετριών.
Από το 2010 η Νομαρχία έχει εντάξει στο Τεχνικό Πρόγραμμα της την μελέτη για την κατασκευή των έργων που πρότεινε το πολυτεχνείο.
Λογικά θα έπρεπε η μελέτη να είχε ολοκληρωθεί.
Επειδή όμως οι πιστώσεις δεν διατίθενται πλέον και θα μπορούσαμε να πούμε, ότι αυτό το πρόγραμμα έχει ουσιαστικά καταργηθεί, για αυτό υποθέτουμε ότι δεν έχει ακόμα ανατεθεί η μελέτη, η οποία επείγει και πρέπει άμεσα να ενταχθεί σε πρόγραμμα που έχει χρηματοδότηση ώστε να προωθηθεί και να ολοκληρωθεί η μελέτη και να αντιμετωπιστεί οριστικά το πρόβλημα.
Στις αρχές Φεβρουαρίου  δημιουργήθηκε το σημερινό πρόβλημα της Πλατάνας για το οποίο ο Δήμος είχε ενημερώσει την περιφέρεια, πριν προκύψει το πρόβλημα (16/1/15), όχι μόνο για την Πλατάνα, αλλά και το Στόμιο, που επίσης έχει σοβαρό πρόβλημα.
Όταν εμφανίστηκε το πρόβλημα, η Τεχνική Υπηρεσία συνέταξε «Τεχνική Έκθεση »με την οποία περιέγραψε και ανάμεσα σε άλλα πρότεινε να γίνει  εκτροπή της κυκλοφορίας, πράγμα πολύ δύσκολο έως αδύνατο για  μεγάλα φορτηγά και για λεωφορεία.
Αυτές οι προτάσεις μας έκαναν να βιαστούμε και να αποφασίσουμε να επέμβουμε, άμεσα, για να προλάβουμε τα χειρότερα για τα οποία φοβόταν και η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, διατυπώνοντας την εκτίμηση ότι αν συνεχιστεί η υποσκαφή θα προέκυπταν σοβαρά κυκλοφοριακά προβλήματα .
Οι  φόβοι αυτοί ευτυχώς δεν επιβεβαιώθηκαν και για αυτό το λόγο η Δημοτική Αρχή αποφάσισε να προχωρήσει στην ανάθεση ολοκληρωμένης μελέτης, ώστε να κατασκευαστεί το έργο όσο πιο σωστά γίνεται, με διαγωνισμό και όχι με απευθείας ανάθεση.
Με την μελέτη και το έργο, το οποίο θα γίνει το συντομότερο δυνατό (υπολογίζουμε μέσα στο Μάιο), έχουμε στόχο να μη δημιουργηθεί πρόβλημα για 3-5 χρόνια, ελπίζοντας ότι μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα θα κατασκευαστούν τα έργα για την ριζική και μόνιμη αντιμετώπιση του προβλήματος.

                                                                                                   Γραφείο Τύπου

Δευτέρα 20 Απριλίου 2015

Κονίστρες: Όλοι μαζί για καθαρό σχολείο!!!


Την Παρασκευή 24 Απριλίου 2015 και ώρα 10:00 π.μ. καθαρίζουμε το Γενικό Λύκειο και το Γυμνάσιο Κονιστρών.
Σας περιμένουμε!!!!!
                                                                                              
  ΣΥΛΛΟΓΟΙ  ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ  - ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΟΝΙΣΤΡΩΝ

΄΄ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΟΝΙΣΤΡΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ   ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ 2ας ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ  ΔΗΜΟΥ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ΄΄

Η Δ.Ε. Κονιστρών μαζί με τους φορείς της Βρύσης και του Αγίου Βλάση καθαρίζουν τα χωριά την Κυριακή 26 Απρίλη 2015


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η Δ.Ε. Κονιστρών του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου, σε συνεργασία με τους Πολιτιστικούς  Συλλόγους και τις Τοπικές Κοινότητες Αγ. Βλασίου και Βρύσης, την Κυριακή 26-4-2015 θα πραγματοποιήσει τον καθαρισμό των χωριών μας. Είναι μια δράση που αποφασίστηκε στη συνάντηση των Πολιτιστικών Συλλόγων της Δ. Ε. Κονιστρών το Σάββατο 04-04-2015,στα πλαίσια του προγράμματος Let’s do it Greece.
Καλούμε όλους τους συνδημότες μας και ιδιαίτερα τους νέους μας, να συμμετάσχουν σ’ αυτή την δράση η οποία μας αφορά όλους. Ανάλογες πρωτοβουλίες και συνεργασίες προγραμματίζουμε και το επόμενο διάστημα στις άλλες Τοπικές Κοινότητες.
Ώρα συγκέντρωσης 09.00 π. μ. στις πλατείες Αγ. Βλασίου και Βρύσης.

Δ. Ε. Κονιστρών

"Οι γειτονιές του κόσμου" στο Αλιβέρι

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


                                                                                                                 ΑΛΙΒΕΡΙ 20-4-2015

9η Μάη 1945, η Γερμανία συνθηκολογεί άνευ όρων σφραγίζοντας τη νίκη των λαών κατά του φασιστικού ιμπεριαλιστικού μπλοκ που αποτελούσαν τα καπιταλιστικά κράτη Γερμανία - Ιαπωνία - Ιταλία και οι σύμμαχοί τους.
9η Μάη 2015 70 χρόνια μετά τιμάμε αυτή την αντιφασιστική νίκη με τη θεατρική παράσταση «οι γειτονιές του κόσμου» του Γιάννη Ρίτσου στην αίθουσα του εργατικού κέντρου στο Αλιβέρι στις 08.30 μ.μ.
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΝΟΤΙΑΣ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΝΟΜΟΥ ΕΥΒΟΙΑΣ


Δήλωση Γιώργου Μαρίνου για την κατάργηση όλων των διοδίων

         ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΑΡΙΝΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΥΒΟΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ  ΤΩΡΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ !
ΝΑ ΑΚΥΡΩΘΟΥΝ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΓΙΑ ΝΕΑ ΔΙΟΔΙΑ
ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙΟΥ- ΧΑΛΚΙΔΑΣ!

Το ΚΚΕ και οι βουλευτές του σταθερά, με αποφασιστικότητα διεκδικούν την κατάργηση των διοδίων.
Η θέση αυτή εκφράζει τα λαϊκά συμφέροντα και αποκτά ιδιαίτερη σημασία σήμερα που η γίνεται καθαρό πως η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζει την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων, διατηρώντας και επεκτείνοντας τα διόδια προσπαθώντας να ρίξει στάχτη στα μάτια του λαού με την προβολή του συστήματος της χιλιομετρικής χρέωσης. 
Η πραγματικότητα είναι οδυνηρή.
Οι εργαζόμενοι πληρώνουν φορολογία και ξαναπληρώνουν στις μεγάλες κατασκευαστικές εταιρείες που λυμαίνονται τους εθνικούς δρόμους μέσα από τις συμβάσεις παραχώρησης.
Η εθνική οδός και παράπλευροι δρόμοι είναι ζωσμένοι από διόδια. Στο τμήμα Αθήνα-Λαμία έχουν στηθεί 4 σταθμοί διοδίων και το κόστος για το πήγαινε –έλα είναι 25,60 Ευρώ ! 
Ενώ, και με ευθύνη της σημερινής κυβέρνησης έχει δρομολογηθεί κατασκευή διοδίων στο δρόμο  Σχηματαρίου- Χαλκίδας που θα χαρατσώνει τις λαϊκές οικογένειες.

Ερώτηση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για τον καταρροϊκό πυρετό

Αλιβέρι 20/4/2015.


ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ
Την περσινή χρονιά οι κτηνοτρόφοι του Δήμου μας βιώσαν το θάνατο πολλών αιγοπροβάτων τους
από κρούσματα καταρροϊκού πυρετού, φοβούμενοι να τα δηλώσουν, γιατί ο υποχρεωτικός σταβλισμός των κοπαδιών οδηγεί σε οικονομική επιβάρυνση, με την αγορά των ζωοτροφών, τη στιγμή που δεν έχουν ρευστότητα για τα απολύτως αναγκαία. Ακόμα πιο δύσκολη ήταν η κατάσταση στους μετακινούμενους κτηνοτρόφους που - από τη φύση της δουλειάς τους - δεν μπορούν να ανταποκριθούν σε τέτοιου είδους περιοριστικά μέτρα.
Ταυτόχρονα, οι περισσότεροι μικρομεσαίοι παραγωγοί δεν πήραν ούτε την εξισωτική αποζημίωση. Αφενός ο αποχαρακτηρισμός των βοσκοτόπων, αφετέρου ο καταρροϊκός πυρετός, καθιστούν την κατάσταση δραματική για τους φτωχομεσαίους κτηνοτρόφους.
Σ' αυτά προστίθενται:
•    Οι μεγάλες ελλείψεις σε κτηνιάτρους στις κρατικές Κτηνιατρικές Διευθύνσεις και η αδυναμία των ελαχίστων να ελέγξουν, λόγω μη κάλυψης της μετακίνησής τους με οχήματα και καύσιμα.
•   Η απουσία ψεκασμών σε περιοχές που διαχειμάζει το κουνούπι-ξενιστής, αλλά και ελέγχων σε όλα ανεξαιρέτως τα κοπάδια.
• Η ανυπαρξία διανομής δωρεάν στους κτηνοτρόφους εντομοκτόνων και εντομοαπωθητικών, αλλά και ζωοτροφών σε όσα κοπάδια έχουν προσβληθεί.
•   Η ανυπαρξία προγραμματισμού αποζημιώσεων για το σύνολο της χαμένης παραγωγής, των απολεσθέντων ζώων και του εισοδήματος, δεδομένου ότι ο ΕΛΓΑ δεν καλύπτει αυτή την ασθένεια.
Αυτήν την κατάσταση εκμεταλλεύτηκαν οι μεγαλέμποροι που αν και η συγκεκριμένη ασθένεια δεν έχει καμιά επίπτωση στην ανθρώπινη υγεία, εκβίαζαν για να πάρουν σε ακόμα χαμηλότερες, εξευτελιστικές τιμές γάλα και σφάγια. Με τον τρόπο αυτόν αισχροκερδούν σε βάρος των κτηνοτρόφων και των καταναλωτών.
Ρωτάμε το κ. Δήμαρχο σε ποιες ενέργειες έχει προβεί ο Δήμος ώστε:
•             Να μην επαναληφτεί και φέτος η εξάπλωση της ασθένειας
•             Να στελεχωθούν άμεσα οι Κτηνιατρικές Υπηρεσίες του Δήμου
•             Θα γίνουν οι απαραίτητοι ψεκασμοί; Πού και πότε;
                                  Για τη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
                                         ο Δημοτικός Σύμβουλος

                                          ΚΩΣΤΑΣ ΜΙΧΑΗΛ

Κυριακή 19 Απριλίου 2015

Ξενάγηση Μαθητών του Αλιβερίου στο Αυλωνάρι


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Το Τοπικό Τμήμα  Αλιβερίου της Εταιρείας Ευβοϊκών Σπουδών στα πλαίσια εκπαιδευτικών επισκέψεων σε μνημεία της περιοχής  πραγματοποίησε ξενάγηση την Πέμπτη 2-4-15 στο Αυλωνάρι Ευβοίας.
Συγκεκριμένα ο αντιπρόεδρος του Τ.Τ. Αλιβερίου Δημήτρης Γκιζελής ξενάγησε τους μαθητές της Β΄ Τάξης του 1ου ΓΕΛ Αλιβερίου στο βυζαντινό μνημείο-ιστορικό ναό του Αγ. Δημητρίου στα Χάνια και στον Ενετικό Πύργο στην ακρόπολη του χωριού. Οι μαθητές περιηγήθηκαν στον παραδοσιακό οικισμό, παρατήρησαν την ενδιαφέρουσα ρυμοτομία του καθώς και τις ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής οικίες με τα μαρμάρινα μπαλκόνια. Την ομήγυρη των μαθητών συνόδευσαν ο εφημέριος του Αυλωναρίου φιλόλογος π. Γ. Κόσσυφας ο οποίος συνέβαλε ουσιαστικά στην κατατοπιστική ξενάγηση των μαθητών, η διδάσκουσα την Βυζαντινή ιστορία καθηγήτρια Μ. Κάργα, άλλοι εκπαιδευτικοί του Λυκείου, και ο Γραμματέας του Τ.Τ. Αλιβερίου της ΕΕΣ  Θ. Γκέκας.
                                                                     Για το Δ.Σ.
            Ο πρόεδρος                                                                             Ο γραμματέας

              Γ. Τζάνης                                                                                Θ. Γκέκας