Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015

Συνάντηση του Δημάρχου Χαλκίδας με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου

                                                        ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Στην Αθήνα μετέβη σήμερα, 27 Μαρτίου, ο Δήμαρχος Χαλκιδέων κ. Χρήστος Παγώνης σε προγραμματισμένη συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και Βουλευτή Ευβοίας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Βαγγέλη Αποστόλου, .
Η συνάντηση που έλαβε χώρα στο Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, είχε ευρεία θεματική, καθώς συζητήθηκαν τα σημαντικά και επίκαιρα προβλήματα που αφορούν στον Καλλικρατικό Δήμο Χαλκιδέων.
Στο πλαίσιο της συνάντησης, ο Δήμαρχος Χαλκιδέων ενημέρωσε τον Υπουργό για τις εξελίξεις που υπάρχουν σε κομβικά έργα που εκτελούνται ή πρόκειται να εκτελεστούν, στην περιοχή του Δήμου Χαλκιδέων, όπως είναι το νέο Νοσοκομείο Χαλκίδας, η σύνδεσή του με το οδικό δίκτυο, καθώς και η κατασκευή δικτύων ύδρευσης , αποχέτευσης και ομβρίων στην περιοχή, η μετεγκατάσταση του Σωφρονιστικού Καταστήματος Χαλκίδας, οι παρεμβάσεις στη Δημοτική Αγορά και οι ενέργειες που θα ακολουθήσουν στο προσεχές διάστημα.
Επιπλέον, ο κ. Παγώνης ζήτησε τη συνδρομή του Υπουργού, ώστε να εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση για την εκπόνηση μελέτης αποκατάστασης και ανάπλασης του Ληλάντιου Πεδίου, αίτημα στο οποίο υπήρξε η καταρχήν αποδοχή από πλευράς του Υπουργού.
Ένα ακόμα σημαντικό αίτημα το οποίο συζητήθηκε, ήταν η χρηματοδότηση σύνταξης μελέτης ενός ολοκληρωμένου δικτύου απορροής ομβρίων υδάτων στη Συνοικία Ζ΄ . Και αυτό το αίτημα ο κ. Αποστόλου το αντιμετώπισε θετικά, στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του.
Επίσης, τέθηκε εκ νέου το αίτημα παραχώρησης στον Δήμο Χαλκιδέων,  τμήματος του οικοπέδου του ΚΕΓΕ στην Αρτάκη , προκειμένου να αξιοποιηθεί προς το κοινό όφελος.
Τέλος ο Δήμαρχος Χαλκιδέων επεσήμανε το θετικό κλίμα στο οποίο πραγματοποιήθηκε η συνάντηση και διαπίστωσε από την πλευρά του, ταύτιση απόψεων μεταξύ των δύο πλευρών. Συμφωνήθηκε, μάλιστα, να υπάρχει τακτική επικοινωνία για την παρακολούθηση της πορείας των αναφερθέντων δράσεων.

                                                                                                                 Γραφείο Τύπου  

Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ στα Τσιμέντα Χαλκίδας

                                                                         
                        ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ


Χαλκίδα  26  Μάρτη  2015

Κλιμάκιο του ΣΎΡΙΖΑ  Εύβοιας,αποτελούμενο από τους Θοδωρή Ρουμελιωτάκη συντονιστή της Ν.Ε. Εύβοιας  και μέλος  της  Κ.Ε.  ΣΥΡΙΖΑ , Νίκο Σιόλια συντονιστή Ο.Μ. Χαλκίδας  και  μέλος της Ν.Γ. και Δημήτρη Γεωργακόπουλο μέλος  της  Ν.Ε. Εύβοιας επισκέφτηκε  σήμερα το πρωί τα Τσιμέντα Χαλκίδας  στην  εκδήλωση  που  διοργάνωσε  το Σωματείο  των  Εργαζομένων  για τα  2  έτη απο  την  έναρξη  του αγώνα  τους  για την  ανάκληση  των  απολύσεων και  την  επαναλειτουργία  του  εργοστασίου, δηλώνοντας για ακόμα μια φορά την στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ στους αγώνες των εργαζομένων.

Συγκεκριμένα  στον  σύντομο  χαιρετισμό  του  ο  Θοδωρής  Ρουμελιωτάκης  τόνισε  την αδήριτη ανάγκη  συνέχισης  του  αγώνα  των  εργαζομένων  με  τα αιτήματα  ανάκλησης των  απολύσεων  και  επαναλειτουργίας  του  εργοστασίου  βάζοντας  σε  νέο  προωθημένο πολιτικό πλαίσιο  στην  νέα  κατάσταση  που εχει  δημιουργηθεί  μετά  την  ανάληψη της  κυβέρνησης  απο  την κυβέρνηση  κοινωνικής  σωτηρίας ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Επιστολή του Βουλευτή του ΚΚΕ Γιώργου Μαρίνου για την αποφυγή της δημιουργίας Σταθμού Μεταφόρτωσης στον Άγιο Λουκά!!

           
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΑΡΙΝΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΚΚΕ

Προς : Δήμο Κύμης - Αλιβερίου
           Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας
           Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Πρόσφατα οι κάτοικοι του Αγίου Λουκά (Δήμος Κύμης-Αλιβερίου) ανέπτυξαν σημαντική δράση και απέρριψαν αποφασιστικά την εγκατάσταση μονάδας καύσης Βιοαερίου με πρώτη ύλη ζωικά απόβλητα, διαφυλάσσοντας το χωριό από τη μόλυνση του νερού, τη βρώμα κλπ.  
Στη συνέχεια διάφορα επιχειρηματικά συμφέροντα προσπάθησαν με κάθε τρόπο να αλλάξει η χρήση γης  και να πατήσουν πόδι στην περιοχή «ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ» -«ΠΛΑΚΕΣ» γνωρίζοντας ότι το χωριό διεκδικεί τα χτήματα αυτά που τα πήρε η ΔΕΗ με αναγκαστική απαλλοτρίωση στη δεκαετία του ΄70  έναντι πολύ χαμηλού αντίτιμου και δεν τα επέστρεψε στους ιδιοκτήτες τους παρά την σχετική πρόβλεψη της αρχικής σύμβασης. .
Την ίδια ώρα πίσω από τις πλάτες των κατοίκων του Αγίου Λουκά,   αποκαλύφθηκε σχεδιασμός δημιουργίας σκουπιδότοπου - «σταθμός μεταφόρτωσης σκουπιδιών» , στην ίδια περιοχή , δίπλα από το χωριό και  στο γήπεδο του , σε καλλιεργήσιμα χτήματα,  κοντά  και σε  υδροβιότοπο. 
Τα χτυπήματα είναι διαδοχικά και αναλαμβάνουν μεγάλες ευθύνες οι υπεύθυνοι. 
Η επιχειρηματολογία τους δεν μπορεί να πείσει κανέναν. Σκουπιδότοπος κοντά στο χωριό,  όπως και να ονομαστεί, βάζει σε περιπέτειες τους κατοίκους του και υποβαθμίζει τις συνθήκες της ζωής τους. 
Ακόμα και η μεταφορά των σκουπιδιών ενός μεγάλου δήμου , όπως είναι ο δήμος Κύμης –Αλιβερίου, είναι από μόνο του ένα πρόβλημα με πολύ αρνητικές συνέπειες για την ευρύτερη περιοχή. 
Κάθε απόπειρα επίλυσης του προβλήματος των σκουπιδιών κοντά σε κατοικημένες περιοχές είναι καταδικασμένο σε αποτυχία.    
Οι απόπειρες προώθησης επιχειρηματικών συμφερόντων, με τον έναν η τον άλλο τρόπο,  σε βάρος του χωριού,  επιβάλλεται να σταματήσουν άμεσα, πολύ περισσότερο που είναι γνωστό και το επαναλαμβάνουμε πως οι κάτοικοι του Αγίου Λουκά διεκδικούν τα χτήματα που πήρε η ΔΕΗ με αναγκαστική απαλλοτρίωση και πέρασαν στη συνέχεια στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, σε αντίθεση με την αρχική σύμβαση που προέβλεπε την επιστροφή στους ιδιοκτήτες τους. 
Οι κάτοικοι του Αγίου Λουκά, κι αυτή τη φορά , θα υπερασπιστούν τα δικαιώματα τους.
Καλούμε να σταματήσει η επιχείρηση αλλαγή χρήσης γης και κάθε προσπάθεια του  δήμου Κύμης –Αλιβερίου  που αποβλέπει στη δημιουργία σκουπιδότοπου δίπλα στο χωριό, με τη μια η την άλλη μορφή.
27 Μάρτη 2015
                                                                                         Γιώργος Μαρίνος

                                                                                        Βουλευτής του ΚΚΕ

Πρόσκληση για ενημέρωση σχετικά με τη Διαχείριση των απορριμμάτων του Δήμου και τους Σταθμούς Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (Σ.Μ.Α)

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                             
ΝΟΜΟΣ ΕΥΒΟΙΑΣ                                        
ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ-ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ                          

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ


Όπως είναι γνωστό ο Δήμος έχει εντάξει στο ΕΣΠΑ (Πρόγραμμα ΕΠΕΡΑΑ) (2) Σταθμούς Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (Σ.Μ.Α), για να εγκατασταθούν, ο ένας στην Περιοχή ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ και ο άλλος στην Περιοχή της ΚΥΜΗΣ, ώστε να είναι όσο πιο κοντά γίνεται στα δύο μεγάλα πολεοδομικά συγκροτήματα, εκεί που παράγεται ο μεγαλύτερος όγκος των απορριμμάτων.
Οι σταθμοί μεταφόρτωσης θα έπρεπε να είχαν ενταχθεί πριν από ένα (1) έως δύο (2) χρόνια, όπως έκανε ο Δήμος Καρύστου που βρίσκεται στην ίδια Διαχειριστική Ενότητα για τα απορρίμματα.
Δυστυχώς αυτό δεν έγινε και η νέα Δημοτική Αρχή αναγκαστικά ξεκίνησε από το μηδέν.
Ο χρόνος είναι απελπιστικά περιορισμένος και πρέπει άμεσα να επιλεγούν οι χώροι κατασκευής, ώστε να αποφύγουμε, όχι μόνο πρόστιμα, αλλά να μην αναγκαστεί ο Δήμος να πληρώσει από δικούς του πόρους, (που δεν υπάρχουν), τα έργα αυτά, αν δεν ολοκληρωθούν πριν το τέλος του 2015 και συγκεκριμένα μέχρι το τέλος Νοεμβρίου 2015.
Για αυτούς τους λόγους γίνεται προσπάθεια να βρεθούν οι κατάλληλες θέσεις σε περιοχές που δεν θα χρειάζονται μεγάλες διαδρομές για τα απορριμματοφόρα, ώστε και το κόστος να είναι το λιγότερο δυνατό.
Ο Δήμος έχει ξεκινήσει διαδικασίες διαβούλευσης με φορείς και πολίτες, η οποία πρέπει να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό.
Σε αυτά τα πλαίσια, καλούμε  τους φορείς και τους πολίτες  στην   αίθουσα του Εργατικού Κέντρου, στο ΑΛΙΒΕΡΙ, την Δευτέρα 30 Μαρτίου, στις 6:30 το απόγευμα, για την καλύτερη δυνατή ενημέρωση. Θα προβληθεί υλικό από ΣΜΑ που λειτουργούν, βίντεο κ.λ.π., ώστε η ενημέρωση να είναι ολοκληρωμένη.
Η συμμετοχή και η ενημέρωση είναι αναγκαία σε όλους, γιατί με μεγάλη ευκολία πολλές φορές, λέγονται πράγματα που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα.
                                                              Δήμος Κύμης – Αλιβερίου

      

Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015

Εκλογές στον Σύλλογο του Ωρολογίου, Μεγάλη Τετάρτη, 8 Απρίλη.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Το Δ.Σ. του εκπολιτιστικού συλλόγου περιοχής Ωρολογίου καλεί τα μέλη του στην ετήσια τακτική γενική συνέλευση τους την Μεγάλη Τετάρτη 8 Απριλίου και ώρα 15:00 στο πρώην δημοτικό σχολείο Ωρολογίου με αποκλειστικό θέμα συζήτησης:
Απολογισμός πεπραγμένων απερχόμενου Δ.Σ.
Θα ακολουθήσει εκλογή εφορευτικής επιτροπής και διενέργεια εκλογών μέχρι τις 19:00 για την ανάδειξη νέων Δ.Σ και εξελεγκτικής επιτροπής. Σε περίπτωση μη απαρτίας ορίζεται νέα ημερομηνία για την διεξαγωγή της Γ.Σ. και των εκλογών η Δεύτερα 13 Απριλίου (Δευτέρα του Πάσχα) στις 11:00 στον ίδιο χώρο.
Τελευταία ημερομηνία υποβολής υποψηφιοτήτων η Κυριακή 5 Απριλίου ( Κυριακή των Βαΐων), πληροφορίες για την υποβολή υποψηφιοτήτων στα τηλ.6978814479, 6972624679 & 6984243752 ή σε οποιοδήποτε μέλος του Δ.Σ.
Υπενθυμίζεται πως δικαίωμα συμμετοχής στην γενική συνέλευση έχουν όλα τα μέλη του συλλόγου αλλά δικαίωμα ψήφου τόσο στην Γ.Σ. όσο και στην εκλογική διαδικασία έχουν μόνο τα μέλη πού είναι τακτοποιημένα ταμειακά ή νόμιμα απαλλαγμένα, και επίσης ότι μπορεί να γίνει ταμιακή τακτοποίηση και την ήμερα διεξαγωγής των αρχαιρεσιών.Παρακαλούμε όσα μέλη διαθέτουν διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) να μας αποστείλουν e-mail με το ονοματεπώνυμό τους και το πατρώνυμο ή το όνομα συζύγου στην διεύθυνσή μας e.s.orologiou@gmail.com ώστε να συλλέξουμε τα e-mail's και να επικοινωνούμε μαζί σας ευκολότερα και οικονομικότερα.
Τέλος καλούμε όλα τα μέλη του συλλόγου να σκεφτούν την πιθανότητα πιο ενεργής συμμετοχής τους, υποβάλλοντας υποψηφιότητα για τα όργανα διοίκησης του συλλόγου. Καθώς ήδη αρκετά από τα μέλη της τωρινής διοίκησης είναι στο Δ.Σ. 3-4 χρόνια πιστεύουμε πως είναι απαραίτητη η υποβολή νέων υποψηφιοτήτων για μια ανανέωση των προσώπων του Δ.Σ.

Το Δ.Σ του εκπολιτιστικού συλλόγου περιοχής Ωρολογίου!!!

Νέοι Ορίζοντες: Δρόμος Πλατάνας: Το κρέας – ψάρι ή ασχετοσύνη; Σε κάθε περίπτωση πάντως, είναι πολλά τα ερωτηματικά!

Νέοι Ορίζοντες για το Δήμο Κύμης Αλιβερίου                    
      26 Μαρτίου 2015


Σε σχέση με τα όσα  ανεξήγητα και εκπληκτικά έχουν συμβεί μετά την ζημιά που υπέστη τμήμα του Παραλιακού δρόμου στην Πλατάνα στις αρχές Φεβρουαρίου, είμαστε υποχρεωμένοι να γνωστοποιήσουμε τα εξής:
Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 13 Φεβ 2015 ο κ. Μπουραντάς μας ενημέρωσε ότι είναι σε επαφή με την Περιφέρεια προκειμένου αυτή να συνδράμει από τη μεριά της στην αποκατάσταση της ζημιάς.
Πρόσφατα ενημερωθήκαμε από τον Αντιπεριφερειάρχη Εύβοιας με τον οποίο ήρθαμε σε επαφή, ότι ο Δήμος δεν δέχθηκε την ολοκληρωμένη αποκατάσταση της ζημιάς, με επίβλεψη και δαπάνες της Περιφέρειας!!   
Στις 13 Μαρτίου 2015 μέσω του < Διαύγεια> πληροφορηθήκαμε ότι στις 9 Φεβρουαρίου 2015 (πριν δηλαδή την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 13-2-15!!), ο Δήμαρχος με απόφασή του και επικαλούμενος το κατεπείγον του θέματος, ανέθεσε στον ΕΔΕ Απόστολο Αποστόλου την εργασία(;)  «Επισκευή κατεστραμμένου τμήματος παραλιακής οδού Πλατάνας» με τον υπερβολικό κατ εμάς προϋπολογισμό των  66.235,50€, συνοδευόμενη από μια γενικόλογη και εντελώς αόριστη τεχνική περιγραφή. Δηλαδή δίχως μελέτη και τις απαραίτητες κατά νόμο εγκρίσεις .
Στην οικονομική επιτροπή της 13-3-15 ο κ. Μπουραντάς  εισηγήθηκε την έγκριση των ενεργειών του! Ένα μήνα δηλαδή μετά την απόφασή του και ενώ είχαν μεσολαβήσει: Το Δημοτικό Συμβούλιο της 13-2-15 στο οποίο δεν ανέφερε το παραμικρό για την απόφασή του αυτή, και δυο - τρείς συνεδριάσεις της Οικονομικής επιτροπής.
Χαρακτηρίζεται δε η τεχνική αυτή  παρέμβαση σαν εργασία, ενώ είναι περισσότερο από  προφανές ότι πρόκειται για έργο,  για την ανάθεση του οποίου αρμόδια όργανα είναι η Οικονομική Επιτροπή και το Δημοτικό Συμβούλιο, μετά την σύνταξη της απαιτούμενης τεχνικοοικονομικής μελέτης από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου. Μάλιστα ο ίδιος αυτοαναιρείται αφού στο προχθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο της 23-3-2015, πρότεινε  την τροποποίηση του τεχνικού προγράμματος και του προϋπολογισμού, εντάσσοντας σε αυτά, αυτό το νέο έργο, όπως στην εισήγηση το χαρακτηρίζει!
Τα ερωτήματα λοιπόν που προκύπτουν, τα οποία και  θέσαμε στο προχθεσινό ΔΣ δίχως να πάρουμε καμία απάντηση, είναι τα εξής:
• Από πότε ο Δήμος απέκτησε την οικονομική δυνατότητα να μην δέχεται την οικονομική στήριξη από την Περιφέρεια, όταν τα χρήματα αυτά που προτίθεται να διαθέσει για το εν λόγω έργο, τα περικόπτει από τα ελάχιστα έργα που έχει προγραμματίσει να υλοποιήσει για εφέτος; Όταν έκοψε την φετινή ΣΑΤΑ σε  όλα σχεδόν τα χωριά για οικονομικούς λόγους όπως μας δήλωνε, πώς «πετά» σήμερα χρήματα που του προσφέρουν;

Εορταστικό ωράριο των καταστημάτων στο Αλιβέρι

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ
ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΠΑΣΧΑ    2015

KYΡΙΑΚΗ               
 5 Απριλίου
11:00 – 16:30
Μ. ΔΕΥΤΕΡΑ        
      6 Απριλίου
8:30 – 14:00  &  17:30 – 21:00
Μ. ΤΡΙΤΗ              
      7 Απριλίου
8:30 – 14:00  &  17:30 – 21:00
Μ.ΤΕΤΑΡΤΗ           
    8 Απριλίου
8:30 – 14:00  &  17:30 – 21:00
Μ.ΠΕΜΠΤΗ              
  9 Απριλίου
8:30 – 14:00  & 17:30 – 21:00
Μ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ     
 10 Απριλίου
13:00 – 18:00
Μ. ΣΑΒΒΑΤΟ           
 11 Απριλίου
8:30 – 18:00
ΚΥΡΙΑΚΗ ΠΑΣΧA 
 12 Απριλίου
ΚΛΕΙΣΤΑ
ΔΕΥΤΕΡΑ               
   13 Απριλίου
ΚΛΕΙΣΤΑ
ΤΡΙΤΗ                         14 Απριλίου
8:30 – 14:00  &  17:30 – 21:00
ΤΕΤΑΡΤΗ                 
 15 Απριλίου
            8:30 – 14:30  
ΠΕΜΠΤΗ                
   16 Απριλίου
8:30 – 14:00  &  17:30 – 21:00
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ         
   17 Απριλίου
ΖΩΟΔΟΧΟΥ ΠΗΓΗΣ -  ΚΛΕΙΣΤΑ
ΣΑΒΒΑΤΟ              
    18 Απριλίου
8:30 – 14:30
ΚΥΡΙΑΚΗ               
   19 Απριλίου
ΚΛΕΙΣΤΑ

*Στις 17 Απριλίου ημέρα Παρασκευή, στο εξωκλήσι της Ζωοδόχου Πηγής στου  Κουτρουλάρου θα γίνει ο καθιερωμένος Εκκλησιασμός με Αρτοκλασία και εορτασμός του Προστάτη, του Εμπορικού μας Συλλόγου.
*Στις 23 Απριλίου ημέρα Πέμπτη, εορτή του Πολιούχου μας, Αγίου Γεωργίου τα καταστήματα στην πόλη μας θα είναι ανοιχτά:  11:00 – 14:00   &    17:30 – 21:00

ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ
ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΠΡΟΤΙΜΗΣΤΕ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ
ΔΩΣΤΕ  ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ!
                 ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ!

Τετάρτη 25 Μαρτίου 2015

Το έργο της Σχολικής Επιτροπής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στο Δήμο Κύμης Αλιβερίου


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΕΥΒΟΙΑΣ                                                   
ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ-ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ  ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΙΔΕΙΑΣ     

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

    Η Πρωτοβάθμια Σχολική Επιτροπή Παιδείας του Δήμου Κύμης_Αλιβερίου , από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τα καθήκοντά  της, αφιέρωσε όλες της , τις δυνάμεις, προκειμένου να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της και στις τεράστιες ανάγκες που αντιμετώπιζαν όλες οι σχολικές μονάδες του Δήμου μας.    
Θεώρησε και θεωρεί πως είναι σημαντικότερη η προσπάθεια  για την επίλυση των προβλημάτων στο χώρο της εκπαίδευσης , από το να δαπανά το χρόνο της σε μια ανούσια επικοινωνιακή προσπάθεια προβολής του έργου της.
   Είμαστε όμως υποχρεωμένοι ύστερα από την έντεχνη διάχυση φημών που προέρχονται  από συγκεκριμένους κύκλους , να αναφερθούμε στις παρεμβάσεις μας, προκειμένου να αποκαταστήσουμε την αλήθεια.
Η πραγματικότητα είναι πως βρεθήκαμε μπροστά σε μια εικόνα εγκατάλειψης και υποχρεωθήκαμε σε άμεσες παρεμβάσεις για  την αποκατάσταση της εύρυθμης λειτουργίας των σχολικών μονάδων .

    Ενδεικτικά αναφερόμαστε
•  Στην συντήρηση  των κεραμοσκεπών στα Δημοτικά Σχολεία,  Νεοχωρίου, Μετοχίου, Αυλωναρίου, Τραχηλίου, Αγ. Αποστόλων  και στο 1ο & 2ο Νηπιαγωγείο Κύμης .  
•   Στην αλλαγή κουφωμάτων, την τοποθέτηση υδρορροών και στην αποκατάσταση ζημιών στο καυστήρα , στο Δημοτικό Σχολείο Μετοχίου.
•  Στην άμεση κατασκευή WC  για ΑΜΕΑ στο 1Ο Δ.Σ Αλιβερίου.
•     Στην άμεση αποκατάσταση των ζημιών που προήλθαν από την παραβίαση στο Ν/Π Αγ. Ιωάννη.
•  Στην τοποθέτηση προστατευτικών κιγκλιδωμάτων  στο Νηπιαγωγείο Μονοδρίου.
•   Στην επισκευή των παροπλισμένων & επαναλειτουργία ΦΑΧ , φωτοτυπικών & πολυμηχανημάτων στα: Δ.Σ Κοσκίνων, Μονοδρίου ,  Κριεζών, Δύστου, 1Ο Δ.Σχ.Αλιβερίου.
•   Στην αγορά laptop και βιντοπροβολέα στο 1ο -2ο Δημ. Σχ. Κύμης
•   Στην Αγορά νέων φωτοτυπικών μηχανημάτων σε Δ.Σχ. Δύστου &΄2ο-3ο Ν/π Αλιβερίου.
•     Στην Αγορά πολυμηχανημάτων σε Δ.Σχ. Τραχηλίου &΄ Δ.Σχ.Αργυρού.
•  Την πληρωμή του 25% επι των 180.000 € οφειλών της Σχ. Επιτροπής περασμένων ετών (2010-2014) σε  προμηθευτές.
•  Στην διακοπή Τηλεφωνικών &΄ Ηλεκτρικών συνδέσεων σε μη σχολικούς χώρους.
   Δρομολογήσαμε

Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

Ξηλώθηκαν οι Προϊστάμενοι των Υπηρεσιών της Εύβοιας που είχε ορίσει ο Μπουραντάς. Ο Μπακογιάννης και ο Σπανός έβαλαν τους δικούς τους

Εκ των απομακρυθέντων οι Μάρκου, Πέππας, Λολακάς

Με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη κ. Σπανού και με τις ευλογίες του κ. Μπακογιάννη  εκδιώχθηκαν τα διευθυντικά στελέχη της Διεύθυνσης Τεχνικών  Έργων. Ορισμένα από αυτά μπήκαν σε θέσεις «ψυγείου» και άλλα πήγαν στα αζήτητα.
Συγκεκριμένα:
Ο Γιώργος Μάρκου εκδιώχθηκε από την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων, θέση που κατείχε από το 2011 και προηγουμένως ήταν επί σειρά ετών Διευθυντής Προγραμματισμού. Στην θέση του τοποθετήθηκε ο Πολιτικός Μηχανικός Εμμανουήλ Κηλίφης με βαθμό μάλιστα Δ’
Ο Τάσος Λολακάς, επί σειρά ετών προϊστάμενος του Τμήματος Συγκοινωνιακών Έργων μετακινήθηκε στο Τμήμα Εργαστηρίων της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων και στην θέση του τοποθετήθηκε ο Αλέξανδρος Βαγγελάκος Πολιτικός Μηχανικός με βαθμό Δ’!!!
Η Σοφία Κουδούνη απομακρύνθηκε από το Τμήμα Δομών Περιβάλλοντος της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων και στην θέση της τοποθετήθηκε η Παναγιώτα Χατζηπάκου
Στην Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών απομακρύνθηκε η Διευθύντρια Περσεφόνη (Πέννυ) Ιωαννίδου και στη θέση της τοποθετήθηκε ο Ιωάννης Λιαλιάρης επίσης Μηχανολόγος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός.
Η Πέννυ Ιωαννίδου τοποθετήθηκε ως τμηματάρχης στο Τμήμα Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων
Ο Μιχαήλ Κατσαλίφης τοποθετήθηκε προϊστάμενος του Τμήματος Έκδοσης Αδειών Κυκλοφορίας της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών της Π.Ε. Εύβοιας
Ο Γεώργιος Σοφιάνωφ, ΤΕ Μηχανολόγος Μηχανικός με βαθμό Δ!!!τοποθετήθηκε προϊστάμενος στο Τεχνικό Τμήμα της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών
Στη Διεύθυνση Ανάπτυξης τοποθετήθηκε Διευθυντής ο κ. Γεώργιος Μαυροματάκης, Ηλεκτρολόγος Μηχανολόγος με βαθμό Δ!!!
Ο απομακρυνθείς Διευθυντής κ. Νίκος Πέππας ορίστηκε υποβιβάστηκε σε Τμηματάρχης στο Τμήμα Δια βίου μάθησης – Παιδείας και Απασχόλησης.
Στην Διεύθυνση Διοικητικού- Οικονομικού ορίστηκε Διευθύντρια η κ. Αδαμαντίνη Σωτηρίου και απομακρύνθηκε η κ. Συρμακέζη.
Στο Τμήμα της Ταμειακής Υπηρεσίας  ορίστηκε προϊσταμένη η κ. Γιαννουλάκου Αγγελική και αυτή με βαθμό Δ!!!
Όλες οι τοποθετήσεις είναι έως την εκλογή Προϊσταμένων από το Υπηρεσιακό Συμβούλιο, επιλογή που ασφαλώς θα επιδιωχθεί από την Περιφερειακή Αρχή να καθυστερήσει ή και να μην γίνει ποτέ έτσι ώστε να παραμένουν οι εκλεκτοί της.  Προξενεί πάντως εντύπωση ότι τοποθετήθηκαν Προϊστάμενοι υπάλληλοι με χαμηλό Βαθμό, δηλαδή Δ΄ που είναι χαμηλά στην ιεραρχία, έχουν λίγα χρόνια υπηρεσίας και κυρίως δεν έχουν – οι περισσότεροι από αυτούς- ασκήσει καθήκοντα προϊσταμένου!!!

Μπουραντάς προς ΠΕΔ: Προτάσεις για τα έργα των Δήμων Στερεάς Ελλάδας προς Κυβερνητικούς Παράγοντες

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                          Αλιβέρι 13/03/2015
ΝΟΜΟΣ  ΕΥΒΟΙΑΣ                                                   Αριθ.πρωτ. 4440
ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ-ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ                                                           
Ταχ. Δ/νση: Κ. Μπακόλα 30                          
Τηλ. 2223350311
Φαξ: 22230 24558
Τ.Κ. 345 00 ΑΛΙΒΕΡΙ
E-mail:  dimos.kimis-aliveriou@0902.syzefxis.gov.gr                    
                                                                                          ΠΡΟΣ  :         
                                                                         ΠΕΔ  Στερεάς Ελλάδας
                                                                Λεωνίδου  6 & Πατρόκλου
                                                               35100 Λαμία



ΘΕΜΑ : «Προτάσεις για τα έργα Δήμων Στερεάς Ελλάδας προς Κυβερνητικούς   Παράγοντες»
ΣΧΕΤΙΚΑ :Α.Π. 152/2-3-2015ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας
               
Κύριε Πρόεδρε
Κύριοι Δήμαρχοι & Δημοτικοί Σύμβουλοι
Μέλη του Δ.Σ. της ΠΕΔ
Αναφερόμενος στο σχετικό έγγραφο της ΠΕΔ σας ενημερώνω για τα εξής:
Όπως είναι γνωστό η  Π.Στ.Ε. μαζί με το Νότιο Αιγαίο θεωρούνται Περιφέρειες που έχουν <<πετύχει>> την σύγκληση, αφού πριν μερικά χρόνια, είχαν υπερβεί το 75% του μέσου όρου του ΑΕΠ των χωρών  της Ε.Ε.
Έχει αποδειχθεί όμως ότι το ΑΕΠ είναι πλασματικό και προέρχεται κυρίως από την μεγαλύτερη άτυπη συγκέντρωση βιομηχανιών της χώρας στην περιοχή της Βοιωτίας και της Ευβοίας, κατά δεύτερο λόγο, (Οινόφυτα-Σχηματάρι-Ριτσώνα –Θήβα) αλλά και από τα αιολικά πάρκα που είχαν στην αρχή εγκατασταθεί στην Νότια Εύβοια και τώρα σχεδόν σε ολόκληρη την  Στερεά Ελλάδα.
Το ΑΕΠ που παράγεται όπως προαναφέρθηκε, ελάχιστα επηρεάζει την οικονομία της περιφέρειας, αφού και οι εργαζόμενοι μεταφέρονται από την Αττική
και τα αιολικά πάρκα προσφέρουν ελάχιστη έως καθόλου απασχόληση.
Αν κανείς δει όλους τους δείκτες ευημερίας και όχι μόνο το ΑΕΠ, θα διαπιστώσει ότι η Περιφέρεια Στερεάς βρίσκεται στη μέση ίσως και πιο κάτω, σε σχέση με όλες τις Περιφέρειες της Χώρας.
Σήμερα και το πλασματικό ΑΕΠ βρίσκεται πολύ κάτω από το 75% αφού ολόκληρη η χώρα βρίσκεται σε πρωτοφανή κρίση, ανεργία και φτώχεια.
Η Ε.Ε. όμως έχει δυσκολία να αντιμετωπίσει την πραγματικότητα και να προσαρμόσει την πολιτική της στα νέα δεδομένα.
Ενώ θα έπρεπε την τρέχουσα, 5η Προγραμματική περίοδο, να ενισχυθούν όλες οι Περιφέρειες της Χώρας, χωρίς διακρίσεις, ιδιαίτερα λόγω της μεγάλης κρίσης και του γεγονότος ότι το ΑΕΠ (το μόνο κριτήριο που μετρά η Ε.Ε.) έχει πλέον καταβαραθρωθεί και αυτό δεν αμφισβητείται από καμία πλευρά.
  Όμως η Ε.Ε δεν ανησυχεί για την σημερινή πραγματικότητα της ελληνικής οικονομίας και ορισμένων ακόμα χωρών και καθορίζει τις χρηματοδοτήσεις για την περίοδο 2014-2020 των περιφερειών της χώρας με κριτήριο το ΑΕΠ των ετών 2007-2009.
Είναι φανερό ότι η οικονομική κατάσταση της χώρας, την τριετία 2007-2009,  δεν έχει καμία σχέση με  την σημερινή πραγματικότητα, αλλά όπως φαίνεται κανένας δεν συγκινείται στην Ε.Ε., αλλά και στην χώρα μας, όπως προκύπτει από το αποτέλεσμα.
Οι χρηματοδοτήσεις της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, από το Γ.Κ.Π.Σ. και μετά εμφανίζονται ως εξής :
-Γ.ΚΠΣ 734 εκ Ευρώ
-ΕΣΠΑ 525 εκ Ευρώ
-Νέο ΕΣΠΑ(ΣΕΣ)190 εκ Ευρώ

Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015

Χαιρετισμός του Αναπληρωτή Υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Βαγγέλη Αποστόλου στο Κιλελέρ

Αθήνα, 22 Μαρτίου  2015
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Σήμερα ο αγροτικός κόσμος της χώρας μας  αποτίει  φόρο τιμής στους αγωνιστές του Θεσσαλικού κάμπου, που με μπροστάρη το Μαρίνο Αντύπα έφεραν τη λύση στο αγροτικό  ζήτημα της εποχής τους.
Και είναι μεγάλη τιμή για μένα που  εκπροσωπώ  ως υπουργός της αγροτιάς  σ΄αυτή την εκδήλωση τη πρώτη Κυβέρνηση της Αριστεράς στο τόπο μας.
Οι αγώνες αυτοί   εμπνέουν τώρα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, τη δική μας, αλλά και  τη δική σας πορεία για τη ριζική αναγέννηση τόσο του αγροτικού χώρου, όσο και της θεσμικής του λειτουργίας.
Μας εμπιστευτήκατε τη διακυβέρνηση  της χώρας. Όμως  για την παραγωγική ανασυγκρότηση του αγροτικού χώρου  είναι αναγκαία και η  ενεργός συμμετοχή όλης της κοινωνίας της υπαίθρου.
Πρώτα και κύρια  των αγροτών, τόσο στη διαμόρφωση των πολιτικών όσο και στην υλοποίηση τους.
Γι αυτό και τους πρώτους που  συναντήσαμε στη πλατεία Βάθη,  με την ανάληψη της ευθύνης, ήταν  οι αγρότες με τους οποίους βρεθήκαμε στα μπλόκα.
Κι αυτούς  που δεν ήρθαν τότε θα τους υποδεχτούμε την ερχόμενη Πέμπτη.
Για να είμαστε όμως αποτελεσματικοί χρειάζεται να  προωθήσουμε και τη συνεργατική λειτουργία  του χώρου.
Δεν νοείται για μας  συνεταίρος κάποιος που δεν συνεργάζεται με τον συνεταιρισμό του.
Θα χτίσουμε ένα νέο συνεταιριστικό κίνημα  απαλλαγμένο από τους συνεταιρισμούς σφραγίδες, απαλλαγμένο από τα φαινόμενα των υπερχρεώσεων - ρυθμίσεων -  καταλογισμών και  ανακτήσεων.
Να δώσουμε  στους αγροτικούς συνεταιρισμούς και στις ομάδες παραγωγών  το ρόλο που πρέπει να έχουν, του υπερασπιστή  των μικρών και αδύναμων οικονομικά αγροτών, αλλά και της επιχειρηματικότητας του χώρου.
Στην προηγούμενη συνάντησή μας στη Λάρισα πριν λίγες ημέρες αναφέρθηκα διεξοδικά  στο πρόγραμμά μας, ανακοινώνοντας μάλιστα και συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα πληρωμών, το οποίο και άρχισε να υλοποιείται.
Σήμερα όμως προέχει η απόδοση τιμής στους ήρωες...
Και θα τους τιμήσουμε αν όλοι και όλες μαζί  δώσουμε τη μάχη  της ανατροπής και στον αγροτικό χώρο. Αν  κάνουμε πράξη τα προτάγματα  του Μαρίνου Αντύπα.


Διακρίθηκαν οι μαθητές του Γυμνασίου Κονιστρών σε αθλητικούς αγώνες

  

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ
Η Διευθύντρια και οι καθηγητές του Γυμνασίου Κονιστρών συγχαίρουν τους μαθητές που συμμετείχαν στους αγώνες Στίβου Γυμνασίων, οι οποίοι διοργανώθηκαν από την ομάδα Φυσικής Αγωγής της Διεύθυνσης Β΄θμιας Εκπαίδευσης Ν. Ευβοίας την Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015 στη Χαλκίδα. Συμμετείχαν 13 μαθητές μας:  1) Γιώργος Μπαμπαλής (Α΄τάξη), 2) Φένια Μαρινάγη (Β΄τάξη), 3) Σοφία Σασσάνη (Β΄τάξη), 4) Σπύρος Μύρκος (Γ΄τάξη), 5) Χρήστος Παπανικολάου (Γ΄τάξη), 6) Αντώνης Μυλωνάς (Γ΄τάξη – 6ος  στα 100μ.), 7) Τάσος Ψαριανός (Γ΄τάξη – 1ος στη σειρά του στα 300μ.) Ιδιαίτερες επιδόσεις, για τις οποίες έλαβαν μετάλλια, σημείωσαν οι μαθητές:  8) Ελένη Αντωνίου (Α΄τάξη – 3η στα 150μ.), 9) Σοφιανός Χιόνης (Β΄τάξη – 1ος στον Ακοντισμό),  10) Θέμης  Μαρτσούκος του Ευαγγέλου (Β΄τάξη - 2ος στον Ακοντισμό),  11) Φίλιππος Μπαρούμης (Β΄ τάξη – 3ος στη σφαιροβολία), 12) Αγγελοπούλου Βέρα (Γ΄ τάξη – 3η στη σφαιροβολία), 13) Γιώργος Κοντός (Γ΄τάξη – 1ος στο Άλμα εις  Ύψος).

Για το Γυμνάσιο Κονιστρών
Η  Διευθύντρια
                                                                   Η καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής
Κατερίνα  Γρύψα                                         Ηλιάνα  Παπαδοπούλου


Το Γυμνάσιο Κονιστρών συγχαίρει τους μαθητές του που μετείχαν στον διαγωνισμό της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας



                ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ
Η Διευθύντρια και οι καθηγητές του Γυμνασίου Κονιστρών συγχαίρουν όλους τους μαθητές των σχολείων  του Δήμου Κύμης- Αλιβερίου, οι οποίοι βραβεύτηκαν  για την επιτυχή συμμε-τοχή τους σε διαγωνισμούς  της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας (ΕΜΕ).   Η απονομή  των βραβείων έγινε την Κυριακή  15  Μαρτίου  2015 στην αίθουσα εκδηλώσεων  του Γυμνασίου Αλιβερίου παρουσία της Διευθύντριας  Β΄θμιας Εκπαίδευσης κ. Καραμάνου Αικατερίνης και διοργανώθηκε από το παράρτημα Ευβοίας της ΕΜΕ  με πρόεδρο  τον κ. Παπαλουκά Ιωάννη, Διευθυντή του Γυμνασίου Κριεζών.
Ιδιαίτερα συγχαίρουμε  το μαθητή της  Α΄ τάξης του Γυμνασίου Κονιστρών Χρήστο Μάγειρα του Δημητρίου ο οποίος διακρίθηκε στον Πανελλήνιο  Μαθηματικό Διαγωνισμό  «ΘΑΛΗΣ» και  του ευχόμαστε  Καλή Πρόοδο και πάντα επιτυχίες στη ζωή του.
Για το Γυμνάσιο Κονιστρών
Η  Διευθύντρια
Κατερίνα  Γρύψα


Πλατιά πολιτική εξόρμηση στο λαό οργανώνει η ΤΕ Εύβοιας του ΚΚΕ

Πλατιά πολιτική εξόρμηση στο λαό οργανώνει η ΤΕ Εύβοιας του ΚΚΕ με σύνθημα:
ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΕ ΓΙΑ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ
ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ- ΕΦΑΜΟΣΤΙΚΩΝ ΝΟΜΩΝ
ΑΝΑΚΤΗΣΗ ΑΠΩΛΕΙΩΝ
ΡΗΞΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΕ, ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ.
Η πολιτική εξόρμηση της ΤΕ Εύβοιας του ΚΚΕ περιλαμβάνει περιοδείες και εξορμήσεις σε χώρους δουλειάς και γειτονιές, ανοιχτές συγκεντρώσεις και συζητήσεις με κορύφωση τη
συγκέντρωση στη Χαλκίδα, την Τετάρτη 1 Απρίλη, στις 7 μ.μ., στο Θέατρο Παπαδημητρίου με ομιλητή το Γιώργο Μαρίνο, μέλος του Π.Γ. της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτή Εύβοιας.
​Συγκεκριμένα το πρόγραμμα για τις επόμενες ημέρες περιλαμβάνει:
Τρίτη 24/3
10.00 π.μ. Περιοδεία στους εργαζόμενους της Περιφέρειας στη Χαλκίδα, με επικεφαλής τη Σοφία Ντούρου, μέλος της ΕΠ Αν. Στερεάς- Εύβοιας του ΚΚΕ και περιφερειακή σύμβουλο.
10.30 π.μ. Περιοδεία στην πτηνοτροφική επιχείρηση ΑΓΡΟΖΩΗ ΑΕΒΕ, με επικεφαλής τη Γεωργία Πύθουλα, μέλος της ΕΠ Αν. Στερεάς- Εύβοιας του ΚΚΕ και δημοτική σύμβουλος Διρφύων- Μεσσαπίων.
Πέμπτη 25/3
11.00 π.μ. Συμμετοχή αντιπροσωπείας της ΤΕ Εύβοιας του ΚΚΕ με επικεφαλής το Γιώργο Μαρίνο, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτή Εύβοιας, στην εκδήλωση της Ένωσης Εργαζομένων Τσιμέντων Χαλκίδας, με αφορμή τη συμπλήρωση δύο χρόνων του αγώνα για την ακύρωση των απολύσεων, ενάντια στα σχέδια της πολυεθνικής Lafarge.
Εξορμήσεις στις επιχειρήσεις ΤΕΜΠΟ, Κελαϊδήτης ΕΠΕ και Αλλατίνη.
Παρασκευή 27/3
7.00 π.μ. Περιοδεία στην επιχείρηση Κελαϊδήτης ΑΕ, με επικεφαλής το Σπύρο Λοξό, μέλος της ΕΠ Αν. Στερεάς- Εύβοιας του ΚΚΕ.
10.00 π.μ. Περιοδεία στην επιχείρηση Zourasfarm, με επικεφαλής το Γιάννη Τζαβάρα, μέλος της ΕΠ Αν. Στερεάς- Εύβοιας του ΚΚΕ.
10.00 π.μ. Περιοδεία στο Κέντρο Υγείας Ψαχνών.
10.30 π.μ. Περιοδεία στην επιχείρηση Παλίρροια- Σουλιώτης ΑΕ, με επικεφαλής το Σπύρο Λοξό.
Εξόρμηση στους εργαζομένους της επιχείρησης ΣΟΓΙΑ.
Σάββατο 28/3
10.00 π.μ. Πικετοφορία στο κέντρο της Χαλκίδας