Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2015

ΚΑΛΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΑΠΟΦΑΣΗ!!!


Το Λάλατο παρακολούθησε την προεκλογική περίοδο με βάση τις δημοσιεύσεις που ήρθαν σε αυτό από Δελτία Τύπου κυρίως ή σε πολύ μικρότερο βαθμό δικά του σχόλια. Υπήρξαν κόμματα που δεν έστειλαν ούτε ένα Δελτίο Τύπου ή υποψήφιοι που επίσης δεν έστειλαν στο Λαλα το εκλογικό υλικό τους. Πρέπει επίσης να σημειώσουμε ότι επειδή δεν είμαστε επαγγελματικό μέσον δεν δεχθήκαμε πληρωμένες καταχωρήσεις. Όσοι τίμησαν το Λάλα το ως μέσον επικοινωνίας και ενημέρωσης φιλοξενήθηκαν απολύτως Δωρεάν. Αυτό μας έδωσε ασφαλώς το δικαίωμα να εκφράζουμε και τις επιλογές ή προτιμήσεις μας. Παρακάτω παραθέτουμε τον αριθμό δημοσιεύσεων ανά "ετικέτα" πολιτικού κόμματος καθόλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου έως χθες βράδυ αργά. Σήμερα εξάλλου η προεκλογική περίοδος έχει κλείσει.
Βλέπεται ότι προηγείται με διαφορά ο ΣΥΡΙΖΑ, ακολουθεί το ΚΚΕ και το Ποτάμι και μετά το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών και η Νέα Δημοκρατία. Αλλαλούμ πολιτικό θα πουν κάποιοι. Εμείς κρατάμε την ικανοποίηση μίας ανοικτής φωνής των πολιτών με προοδευτική κατεύθυνση και εκφράζει την κοινωνία της ανατολικοκεντρικής Εύβοιας που κυρίως μας διαβάζει και την μεταφράζουμε σε εμπειρία ενός σημαντικού και γοητευτικού επικοινωνιακού πολιτικού εγχειρήματος που κλείνει κύκλους και ανοίγει καινούργιους.
Την Κυριακή το βράδυ η επόμενη ανάρτηση του εκλογικού αποτελέσματος. Έως τότε εάν κάτι δεν επιβάλλει δημοσίευση Καλές Εκλογές και Καλή Απόφαση!!!

"ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ, ΔΙΕΥΡΥΝΣΗ ΚΑΙ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ" Η ΕΝΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, με άρθρο του στην ΑΥΓΗ καλεί τον λαό να στηρίξει ολόπλευρα τη μεγάλη προοδευτική αλλαγή και να βάλει τέλος στο καθεστώς της ανεργίας, της ανασφάλειας και της φτώχειας. "Είναι ανάγκη ο ελληνικός λαός να δώσει στον ΣΥΡΙΖΑ την ευκαιρία να εφαρμόσει το πρόγραμμά του", αναφέρει ο Αλέξης Τσίπρας, που έχει σχέδιο και όραμα για την πατρίδα και δεσμεύεται για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, την επανεκκίνηση της οικονομίας, την απαλλαγή από τα Μνημόνια και το άχθος του χρέους, την προοδευτική μεταρρύθμιση του κράτους, τη διεύρυνση και εμβάθυνση της δημοκρατίας."

Ο ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΪΝΑΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΜΕ ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ


Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΦΕΡΝΕΙ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ

Ο Στέφανος Μπασινάς παρακολουθεί την συνυποψήφια Αγγέλα Καράπα με ιδιαίτερη προσοχή. Πρόκειται για δύο υποψηφιότητες που αξίζουν όχι μόνο τους δύο Σταυρούς στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ αλλά αξίζουν την εμπιστοσύνη μας. Δυο καθαρές προοδευτικές επιλογές στην κάλπη της Εύβοιας την Κυριακή
Κανείς πια δεν αμφιβάλει για την νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και τον σχηματισμό Κυβέρνησης από τον Αλέξη Τσίπρα. Το μήνυμα αυτό έχει γίνει πλέον αντιληπτό εντός και εκτός της χώρας. Όλα τα άλλα είναι δευτερεύοντα. Από την Δευτέρα η χώρα θα μπει σε μία άλλη φάση. Εμείς είμαστε αισιόδοξοι χωρίς να σημαίνει ότι τα βλέπουμε όλα ρόδινα. Η νέα κυβερνητική πλειοψηφία θα έχει μεγάλο πολιτικό φορτίο να σηκώσει. Είναι στο χέρι της να τα καταφέρει ή όχι. Μην ξεχνάμε ότι η αποτυχία θα είναι ολέθρια για τον τόπο. Είμαστε όμως σίγουροι ότι θα τα καταφέρει. Γιαυτό δεν ανησυχούμε.

ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΚΑΤΣΟΥ ΕΦΘΑΣΕ ΠΑΝΤΟΥ!!!

Δεν άφησε γωνιά της Εύβοιας να μην δώσει το παρών ο Γιώργος Κακάτσος. Αλλά εκεί που πράγματι αλώνισε τον τόπο είναι στην Καρυστία. Και που δεν πήγε, παντού. Και με ποιόν δεν μίλησε; Με όλους. Γράφει στην σελίδα του «Αλμυροπόταμος σήμερα. Δημοσιεύω τη φωτογραφία με την άδεια του κ. Κώστα τον οποίο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ , όπως και όλους εσάς για το ΧΑΜΟΓΕΛΟ με το οποίο με υποδέχεστε στους χώρους σας.»
Ο Γιώργος είναι το αγαπημένο παιδί της Καρυστίας αφού από τεσσάρων ετών εγκαταστάθηκε στην Κάρυστο αφήνοντας την γενέτειρά του την Αμάρυνθο. Η πολιτική του παρουσία πάντοτε φιλική με το χαμόγελο, αφιερώνει αμέτρητο χρόνο στις συζητήσεις με τους συμπολίτες που συναντά. Ένα ακόμη καλό και σοβαρό παιδί στον Ρου του Ποταμιού. Και ο άλλος σταυρός του αξίζει!!!

ΝΙΚΟΣ ΚΑΤΣΑΡΟΣ: ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΠΟΥΝ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟ ΒΡΑΔΥ...ΤΩΡΑ ΚΡΥΒΟΥΝ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΜΑΣ

Ο Νίκος Κατσαρός είναι παλιός στη δημοσιογραφική πιάτσα και ξέρει καλά πως παίζουν το παιχνίδι τα κανάλια της μιντιοκρατίας. Εξάλλου ο ίδιος προτίμησε να αφοσιωθεί στην Εύβοια, στο Δήμο και στη Νομαρχία και να προσφέρει στον τόπο του παρά να γίνει όργανο των καναλαρχών. Γιαυτό έχει σημασία όσα γράφει σήμερα για την αντιμετώπιση του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών. "Είχα γράψει οτι θα αλλάξει το τροπάριο από την περασμένη Δευτέρα. Άλλαξε Πέμπτη βράδυ. Οι λόγοι είναι προφανείς. Οι εταιρείες δημοσκοπήσεων ήξεραν εδώ και ημέρες οτι είχαν κάνει λάθος με το στατιστικό μοντέλο, αφού ο Γεώργιος Α. Παπανδρέου ανακοίνωσε την ίδρυση του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών στις 3 Ιανουαρίου και οι κυλιόμενες ήταν σε εξέλιξη. Και υποστηρίζουν οτι δεν είχαν τον χρόνο να το διορθώσουν. Γνωρίζουν όμως και το λένε σε κατ' ιδίαν συζητήσεις με δημοσιογράφους οτι υπάρχει δυναμική που δεν μπορούν να υπολογίσουν. Αν λοιπόν "πέσουν απο τα σύννεφα" την Κυριακή το βράδυ θα ειναι όλα καλά! Στατιστικό λάθος. Και μιας και άρχισαν να ψελλίζουν την αλήθεια μήπως κάποιος μπορεί να μας πεί τι δείχνει η μιά και μοναδική δημοσκόπηση που εχει γίνει στην ελληνική επαρχία και ειδικότερα στη Θεσσαλία (η πληροφορία δεν επιδέχεται αμφισβήτησης) για τα ποσοστά των κομμάτων που διεκδικούν την τρίτη θέση; Αυτά.."
Μην ξεχνάτε στον Νίκο οφείλουμε έναν Σταυρό και θα τον βρούμε στο ψηφοδέλτιο του Κινήματος Σοσιαλιστών Δημοκρατών του Γιώργου Παπανδρέου

ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ της Κ.Ο. Χαλκίδας του ΚΚΕ
Η επιλογή της Χρυσής Αυγής στη Χαλκίδα να παρουσιάσει ως εκλογικό περίπτερο ένα τραπεζάκι που στήνει όποτε βρίσκει κανέναν να το κουβαλήσει στο μνημείο της Εθνικής Αντίστασης στην παραλία αποτελεί μέγιστη προκλητική ενέργεια.
Μόνο και μόνο η παρουσία τους εκεί βρωμίζει και λερώνει το μνημείο που ανεγέρθηκε από την Πανελλήνια Ένωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης-  Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας.
Οι αναφορές της Χρυσής Αυγής περί σεβασμού του χώρου του μνημείου είναι αστείοι. Γιατί είναι οι φυσικοί και πολιτικοί απόγονοι των εχθρών της Εθνικής Αντίστασης, των γερμανοτσολιάδων, των Ταγμάτων Ασφαλείας, των Χιτών, των βασανιστών της Χούντας.  Γιατί τα φασιστοειδή που όπου σταθούν και όπου βρεθούν βγάζουν χολή για την Εθνική Αντίσταση και τον ηρωικό αγώνα του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας. Τέτοιοι ήταν, τέτοιοι είναι, και έτσι θα παραμείνουν. Όπλο του συστήματος της εκμετάλλευσης που τους γέννησε και τους θρέφει, τσιράκια των αφεντικών, στην υπηρεσία τους για να χτυπούν το λαϊκό κίνημα και την εμπροσθοφυλακή του, το ΚΚΕ.
Η πρόταση του ΚΚΕ στη διακομματική επιτροπή ήταν ξεκάθαρη: Καμιά διευκόλυνση στη Χρυσή Αυγή κατά την προεκλογική περίοδο. Πρόταση που δεν υιοθετήθηκε από κανέναν από τους εκπροσώπους των άλλων κομμάτων που πήραν μέρος στη διακομματική με τις ευθύνες να βαραίνουν  και τη δημοτική αρχή για την πρόσκληση που απέστειλε στη Χρυσή Αυγή για συμμετοχή στην επιτροπή.

Ο λαός της Χαλκίδας με τη δράση του και την ψήφο του έχει ευθύνη να καταδικάσει και να απομονώσει τη ναζιστική εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής και να στείλει τους φασίστες πίσω στα λαγούμια τους. 

ΣΤΟΝ ΡΟΥ ΤΟΥ "ΠΟΤΑΜΙΟΥ" Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΠΕΙΑΣ ΚΑΙ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑΣ: ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΧΑΪΝΑ

Σοβαρό πέρασμα έχει η υποψηφιότητα του Κώστα Χαϊνά με το Ποτάμι στην Εύβοια. Ο κόσμος της Εύβοιας έχοντας γνωρίσει τον Χαϊνά από την σεμνή παρουσία του ως Υποψήφιο στο Περιφερειάρχη Στερεάς τον περασμένο Μάιο και εν συνεχεία την συνετή και συναινετική συμμετοχή του στο Περιφερειακό Συμβούλιο γνωρίζει πολύ καλά ότι η προτίμηση σε αυτόν είναι μία επιλογή που σίγουρα πιάνει τόπο. Όπως μας έλεγε φίλος που είχε επιφυλάξεις για το Ποτάμι ότι διαβάζοντας την πρόσφατη συνέντευξη του Κώστα Χαϊνά στο EVIAPORTAL που δημοσίευσε χθες το Λαλα το άρχισε να αλλάζει γνώμη. Κάτι που όπως μας είπε δεν θα έκανε για άλλες φλύαρες και χωρίς πολιτική οντότητα συνεντεύξεις στο ίδιο ιστότοπο.
Συμφωνούμε λοιπόν ότι στον ρου του "Ποταμιού" ο ψηφοφόρος έχει μία επιλογή που πιάνει τόπο. Να σταυρώσει τον Κώστα Χαϊνά 

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΑ


ΣΥΜΕΩΝ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ: ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΠΑΡΩΝ


Το δυναμικό παρών και η αγάπη προς το πρόσωπο του Συμεών Κεδίκογλου τόσο στην συγκέντρωση στο Αλιβέρι προχθές όσο και στην Ιστιαία χθες είναι η καλύτερη δημοσκόπηση που γεμίζει με αισιοδοξία τον Συμεών και το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών.


Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015

ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΦΙΛΩΝ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΩΝ ΣΤΟ ΑΛΙΒΕΡΙ

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ NOTIA EVIA.GR

Με δυναμική παρουσία των φίλων του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών πραγματοποιήθηκε η προεκλογική συγκέντρωση χθες στο Αλιβέρι.Τη συζήτηση προλόγισε ο Γιώργος Παπαδιόχος ο οποίος παρουσίασε και τους υποψηφίους βουλευτές Εύβοιας του κόμματος.

Οι υποψήφιοι βουλευτές αναφέρθηκαν στους λόγους που οδήγησαν στη δημιουργία του νέου πολιτικού κινήματος και τις προοπτικές του.
ΜΑΡΙΑ ΧΑΡΤΣΑ
Υποψήφια Βουλευτής

ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΝΤΖΑΛΗΣ
Υποψήφιος Βουλευτής

ΣΥΜΕΩΝ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ
Υποψήφιος Βουλευτής

ΝΙΚΟΣ ΚΑΤΣΑΡΟΣ
Υποψήφιος Βουλευτής

ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΪΝΑΣ: Η ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ

Αναδημοσίευση από EVIAPORTAL
ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΪΝΑΣ
Υποψήφιος Βουλευτής Ν. Ευβοιας
με το ΠΟΤΑΜΙ

Το Eviaportal.gr έθεσε πέντε ερωτήματα σε υποψήφιους βουλευτές της Εύβοιας ενόψει των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου. Ο Κώστας Χαϊνάς υποψήφιος βουλευτής με το Ποτάμι στην Εύβοια μας απαντά.
Τελικά το μνημόνιο έφερε την κρίση ή η κρίση το μνημόνιο;
Για κάθε λογικό άνθρωπο ισχύει το δεύτερο. Η Ελλάδα βρισκόταν σε κρίση εδώ και πολλά χρόνια, αφού βρισκόταν σε ύφεση από το 2008, αλλά και τα ελλείμματα είτε δημοσιονομικά είτε διαρθρωτικά, αποτελούσαν μια συνήθης κατάσταση για τη χώρα. Ως ένας λοιπόν από τους πιο αδύνατους κρίκους της ευρωζώνης, στο πρώτο κύμα της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης που ξέσπασε, η Ελλάδα έπεσε στη δίνη της και μετά από πέντε χρόνια δεν έχουμε καταφέρει ακόμη να βγούμε.

Τι δεν κάναμε σωστά και έχουμε φτάσει μετά από 5 χρόνια να συζητάμε ακόμα την πιθανότητα εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ;
Δεν κατάφεραν να συμφωνήσουν οι βασικές δημοκρατικές δυνάμεις, σε ένα εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης της χώρας, σε ένα εθνικό μνημόνιο δηλαδή, ώστε να γίνουν οι αναγκαίες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις με ευρύτερες πλειοψηφίες και συναινέσεις. Το πολιτικό σύστημα επέλεξε να διατηρήσει σε μεγάλο βαθμό τις πελατειακές σχέσεις και ένα κρατικοδίαιτο σύστημα, αντί να συγκρουσθεί με τις συντεχνίες και τις ειδικές ομάδες συμφερόντων. Οι ευθύνες βαρύνουν το πολιτικό σύστημα της χώρας συμπολιτευόμενο και αντιπολιτευόμενο, για αυτά που δεν κάναμε και έπρεπε να είχαμε κάνει εδώ και πολλά χρόνια για να γίνουμε μια κανονική δημοκρατική και ευνομούμενη ευρωπαϊκή χώρα.

Γιατί η Ιρλανδία, η Πορτογαλία και η Κύπρος βγήκαν ή δείχνουν να βγαίνουν από την κρίση και εμείς δεν το έχουμε καταφέρει; Υπάρχει κάποιο παράδειγμα να ακολουθήσουμε;
Η βασική διαφορά με τις χώρες αυτές είναι η συνεννόηση και η συναίνεση που έλειψε παντελώς ανάμεσα στις πολιτικές δυνάμεις της χώρας μας. Όταν εκεί οι πολιτικές δυνάμεις συμφωνούσαν από κοινού για τις αναγκαίες αλλαγές που είχαν ανάγκη οι χώρες τους, εδώ συναγωνιζόντουσαν σε λαϊκισμό και σε παροχολογία χωρίς αντίκρισμα και ακόμη συνεχίζουν στο ίδιο μοτίβο λίγες μέρες πριν τις εκλογές. Το παράδειγμα είναι αυτό των ευρωπαϊκών χωρών. Που δεν αναζητούν “εχθρούς“ που τους επιβουλεύονται συνεχώς επικαλούμενοι θεωρίες συνομωσίας. Που παράγουν πλούτο και τον διανέμουν δίκαια και δεν στηρίζονται σε δανεικά και αγύριστα. Τις ευρωπαϊκές χώρες όπου οι πολιτικές δυνάμεις αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους και τουλάχιστον μπορούν και συνεννοούνται.

Αναφέρετε τις τρεις πιο σημαντικές παρεμβάσεις που πιστεύετε ότι θα πρέπει να γίνουν για να αλλάξει σελίδα η Εύβοια.
Η πιο σημαντική παρέμβαση για την Εύβοια είναι η παραγωγική της ανασυγκρότηση. Ένα αναπτυξιακό σχέδιο που θα μετασχηματίσει την οικονομία της, θα αξιοποιήσει τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα σε όλους τους τομείς της οικονομίας και ιδιαίτερα στον ποιοτικό και εναλλακτικό τουρισμό. Ένα σχέδιο που θα δώσει κίνητρα στην επιχειρηματικότητα για δημιουργία και επενδύσεις και ιδιαίτερα θα στηρίξει τους νέους που θα επιχειρήσουν μέσα από συγκεκριμένες φορολογικές και ασφαλιστικές ελαφρύνσεις και απαλλαγές, τουλάχιστον για τα πρώτα πέντε χρόνια της επιχειρηματικής τους δραστηριότητας.
Βασικό συστατικό στοιχείο αυτής της ανασυγκρότησης, είναι οι υποδομές που έχει ανάγκη ο νομός και πιο συγκεκριμένα το οδικό της δίκτυο, οι παρακάμψεις των πόλεών της, τα λιμάνια της και ειδικά το λιμάνι της Κύμης, που μπορεί να αποτελέσει την πύλη προς το Αιγαίο και τη Βόρεια Θάλασσα.

Τι χρειάζεται η Ελλάδα την 26η Ιανουαρίου ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα τω εκλογών; 
Συνεννόηση και συναίνεση των δημοκρατικών πολιτικών δυνάμεων. Κουλτούρα συνεργασίας. Τα προβλήματα είναι τόσο σοβαρά και οξυμένα, ώστε κανένα κόμμα από μόνο του, ακόμη και αν έχει πλειοψηφία, δεν μπορεί να τα αντιμετωπίσει και να δώσει τις λύσεις που έχουμε ανάγκη.
Για να διασφαλίσουμε την πολιτική σταθερότητα που την έχουμε τόσο πολύ ανάγκη ως χώρα και να μην ρισκάρουμε την συμμετοχή της στην ευρωζώνη και την ευρωπαϊκή της προοπτική.


Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015

ΣΑΒΒΑΤΟ 24/1/2-15 Γ.Σ.ΚΥΜΗΣ- Α.Σ. ΠΑΠΑΓΟΥ

Ο πρώτος γύρος του πρωταθλήματος της Β´ Εθνικής έκλεισε θετικά εντός έδρας με αντίπαλο το Ηράκλειο και έτσι η ομάδα μας πήρε άτυπα και δίκαια τον τίτλο του Πρωταθλητή χειμώνα. Το Σάββατο 24/1 και ώρα 17:00 ξεκινάει ο δεύτερος γύρος και πάλι στην έδρα μας με αντίπαλο την δυνατή και πάνω από ολα ιστορική ομάδα του Παπάγου. Το Σάββατο σας περιμένουμε όλους στο γήπεδο για να κάνουμε μαζί με εσάς μια ακόμα νίκη. Μην λείψει κανείς!!!

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΑΡΙΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΕΗ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΥΚΑ!!!


Στο Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας, το Δεκέμβρη του 2014, τέθηκε στην ημερήσια διάταξη το Θέμα : «Παραχώρηση της χρήσης του ακινήτου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης με δημοπρασία, εμβαδού 337.680 τ.μ στην περιοχή Αγίου Λουκά του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου» .
Η συζήτηση του θέματος αναβλήθηκε με το αιτιολογικό να εξεταστεί στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου και να εκφραστεί η θέση του. 
Πρόκειται για χτήματα 337 στρεμμάτων στην περιοχή Αποκάλυψη , Αβρακαρή , Κάναλος , Σκορδιλάκη, Μουρτερό κλπ που είχε απαλλοτριώσει αναγκαστικά η ΔΕΗ , το 1978-1979 για να προχωρήσει στην εκμετάλλευση του «επιφανειακού» λιγνίτη , έργο το οποίο κατάστρεψε  μια ολόκληρη περιοχή και εγκαταλείφθηκε στη συνέχεια.
Τα χτήματα αυτά παραχωρήθηκαν στο Υπουργείο Γεωργίας –Αγροτικής Ανάπτυξης και  μισθώνονται αυτά τα χρόνια για αγροτική χρήση.
Σήμερα, γύρω από τα χτήματα αυτά έχουν «βγει τα μαχαίρια», ανταγωνίζονται συμφέροντα για την απόκτηση τους με στόχο να γίνουν η βάση επιχειρηματικών συμφερόντων και να αλλάξει η χρήση γης.
Το τοπίο δεν έχει ξεκαθαρίσει,  οι διεκδικητές είναι πολλοί.
Άλλοι τα θέλουν για να στήσουν φωτοβολταϊκό πάρκο, άλλοι για Βιοαέριο, άλλοι για φυτώρια, θερμοκήπια κλπ , κλπ.
Όμως…..ανταγωνίζονται σε ξένο αχυρώνα……!!  Γιατί τα χτήματα αυτά τα πήρε η ΔΕΗ με αναγκαστική απαλλοτρίωση έναντι απαράδεκτα χαμηλού τιμήματος, οι κάτοικοι του χωριού Άγιος Λουκάς, η Κοινότητα, ο Πολιτιστικός Σύλλογος είχαν θέσει ως αίτημα και είχαν διεκδικήσει την επιστροφή των χτημάτων στους δικαιούχους τους.
Ο όρος της επιστροφής των χτημάτων στους δικαιούχους είχε περιληφθεί στην αρχική σύμβαση και αναιρέθηκε στη συνέχεια.    
Έτσι, σήμερα που είναι φανερό ότι εξελίσσεται σχέδιο αλλαγής χρήσης γης και πέρασμα των εκτάσεων αυτών σε συμφέροντα, σε επιχειρηματίες, απαιτούμε να σταματήσει κάθε συζήτηση για την παραχώρηση αυτών των εκτάσεων, απαιτούμε να σταματήσει η πίεση σε βάρος αυτών που έχουν μισθώσει και καλλιεργούν τα χτήματα αυτή τη χρονιά  και θέτουμε και πάλι το ζήτημα της επιστροφής των χτημάτων που απαλλοτριώθηκαν στους δικαιούχους, στους ιδιοκτήτες τους.
Το αίτημα αυτό  το κοινοποιούμε  στον Δήμο Κύμης –Αλιβερίου, στην Περιφέρεια Στερεάς και στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και οι κάτοικοι του Αγίου Λουκά θα το διεκδικήσουν μαζικά         
Γενάρης 2015       
                                                                                  Γιώργος Μαρίνος
                                                                     ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ 

                                                                           ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΡΑΒΙΟΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΡΥΣΤΟΥ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επιστολή προς το Υπουργείο Δημοσίας Τάξης, προς την Αστ. Δ/νση Ευβοίας, το Αστυνομικό τμήμα Καρύστου και το Λιμεναρχείο Καρύστου απέστειλε ο Δήμαρχος Λευτέρης Ραβιόλος με θέμα τις συνεχείς κλοπές  & ληστείες στο Δήμο Καρύστου, ζητώντας άμεση λύση στο μείζον θέμα που απασχολεί την περιοχή. Η επιστολή είχε ως εξής: 
"Σε συνέχεια της επικοινωνίας μας, των επανειλημμένων οχλήσεών μας αλλά και της υπ΄αριθμ. 396/2014 Απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Καρύστου η οποία και σας κοινοποιήθηκε.
Σας ενημερώνουμε ότι οι κλοπές και οι ληστείες στην περιοχή μας συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό θέτοντας σε συνεχή κίνδυνο τις περιουσίες  και τις ζωές των συνδημοτών μας.
Παρακαλούμε όπως μεριμνήσετε πράττοντας τα απαραίτητα  ώστε να λυθεί το μείζον θέμα που απασχολεί την περιοχή μας  και να επανέλθει το αίσθημα ασφάλειας και εμπιστοσύνης μεταξύ δημότη και πολιτείας.
Χωρίς  να θέλουμε να επέμβουμε στο έργο σας,  σας ενημερώνουμε ότι υπάρχει έντονη δυσαρέσκεια και διαμαρτυρία από την πλευρά των κατοίκων της περιοχής μας οι οποίοι δηλώνουν ότι αν δεν βρεθεί άμεσα λύση θα αναγκαστούν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους.
Για την αποφυγή τέτοιων περιστατικών αλλά και για την  επαναφορά της τάξης και της ασφάλειας σας παρακαλούμε για τις άμεσες δικές σας ενέργειες.
Θα είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε βοήθεια."



100 ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΟ ΚΚΕ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ

Εμείς που υπογράφουμε αυτό το κείμενο, συνδικαλιστές από όλο το Νομό Εύβοιας, μπροστά στις εκλογές της 25ης Γενάρη:
Γνωρίζουμε καλά ότι το ΚΚΕ με τη δράση του στα εργοστάσια και στους τόπους δουλειάς,  κράτησε τη φλόγα του αγώνα αναμμένη, έδωσε κουράγιο στον εργατόκοσμο της περιοχής. Οι δεκάδες ερωτήσεις που έκανε στη Βουλή για τα προβλήματα των εργαζομένων και των ανέργων συνέβαλλαν στην ανάδειξη των προβλημάτων που «καίνε» τη λαϊκή οικογένεια. Είμαστε βέβαιοι ότι η ισχυροποίησή του στις επερχόμενες εκλογές θα συμβάλλει στο φούντωμα της αντίστασης και της διεκδίκησης για την ανάκτηση των απωλειών της κρίσης, για να αναγεννηθεί το κίνημα, για να γιγαντωθεί η Λαϊκή Συμμαχία που θα βάλει στο περιθώριο τους εκμεταλλευτές, την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.
Βλέπουμε στο ΚΚΕ το κόμμα εκείνο που δίνει όλες του τις δυνάμεις για την υπεράσπιση των εργατικών- λαϊκών δικαιωμάτων, για να μπει στο επίκεντρο της πάλης του εργατικού κινήματος η ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας, για να ανοίξει ο μοναδικός φιλολαϊκός δρόμος ανάπτυξης με την κατάργηση της εκμετάλλευσης, με τον εργαζόμενο λαό στο τιμόνι της εξουσίας και της διακυβέρνησης.
Ξέρουμε ότι η 26η Γενάρη, με όποια κυβέρνηση και αν ξημερώσει, θα βρει το λαό αντιμέτωπο με όλους τους παράγοντες που τον ματώνουν. Γιατί θα είναι εδώ οι δεσμεύσεις στην ΕΕ, οι αντιλαϊκοί νόμοι και νέα μέτρα, τα μνημόνια διαρκείας, το χρέος που δε το δημιούργησε ο λαός μας και καλείται να το πληρώσει, τα μεγάλα συμφέροντα και το κυνήγι του κέρδους που οδηγεί στο τσάκισμα των δικαιωμάτων μας.
Δε μας τρομάζουν η κινδυνολογία και οι εκβιασμοί της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Δε μας ξεγελούν τα ψίχουλα που τάζουν προεκλογικά η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ, τα άλλα κόμματα του συστήματος. Η ζωή μας δε χωράει στα κοστολογημένα τους προγράμματα, στους προϋπολογισμούς που δίνουν ζεστό χρήμα στους επιχειρηματίες, στα ματωμένα πλεονάσματα και τα ελάχιστα εγγυημένα εισοδήματα της εξαθλίωσης. Δεν είμαστε επαίτες για να μας κλείσουν το στόμα τα κουπόνια σίτισης και άλλες δήθεν παροχές που δε διασφαλίζουν καν την επιβίωση των εργατικών οικογενειών, των συναδέλφων μας, των απλήρωτων και απολυμένων των δεκάδων εργοστασίων της περιοχής που τα έκλεισε το κυνήγι του κέρδους.
Έχουμε εμπιστοσύνη στους συναδέλφους μας, στους ανθρώπους του μόχθου. Έχουν πολλές αποδείξεις, πείρα και κριτήριο να αποδοκιμάσουν και με την ψήφο τους τα αλισβερίσια με τις μετεγγραφές υποψηφίων από το ένα κόμμα του συστήματος στο άλλο, γιατί έχουν κοινή βάση τις δεσμεύσεις στα μεγάλα συμφέροντα, στην Ε.Ε που είναι λυκοσυμμαχία του κεφαλαίου. Ψηφοδέλτια στα οποία βρίσκουν στέγη επιχειρηματίες, στελέχη κομμάτων με βιογραφικό την αντιλαϊκή διαχείριση, στελέχη του εργοδοτικού- κυβερνητικού συνδικαλισμού με μεγάλες ευθύνες για την κατάσταση του κινήματος, την προώθηση της ταξικής συνεργασίας, του κοινωνικού εταιρισμού, καλλιεργώντας την ανοχή των εργαζομένων απέναντι στους εκμεταλλευτές τους και τις κυβερνήσεις τους.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΡΑΒΙΟΛΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟ ΙΕΚ ΚΑΡΥΣΤΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
O Δήμαρχος Καρύστου Λευτέρης Ραβιόλος ανακοινώνει, σε όσους επιθυμούν να φοιτήσουν στο  ΙΕΚ Καρύστου, ότι τα μαθήματα  ξεκινούν 24 Φεβρουαρίου 2014
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να απευθυνθούν για την  εγγραφή τους στην Γραμματεία του ΙΕΚ ( κτίριο ΕΠΑΛ )  από 27/01/2015 μέχρι και 18/02/2015.
Οι ειδικότητες που θα λειτουργήσουν είναι:
1.Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας   (Υπηρεσία Υποδοχής – Υπηρεσία ορόφων – Εμπορευματογνωσία) 
2.Τεχνικός Εγκαταστάσεων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.
3. Τεχνικός Εφαρμογών Πληροφορικής (Πολυμέσα / Web Designer – Developer / Video Games)
Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στη γραμματεία του ΙΕΚ Καρύστου στο τηλέφωνο 2224024261

Και στη γραμματεία του Δήμου Καρύστου στο τηλέφωνο 2224350000

Ο ΣΙΜΟΣ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ ΣΤΟ ΑΛΙΒΕΡΙ


Δελτίο Τύπου
Η Εύβοια πρέπει να πρωτοστατήσει στην προσπάθεια να κρατηθεί η Ελλάδα σε ευρωπαϊκή τροχιά

Συγκινητική και δυναμική ήταν η συμμετοχή  του κόσμου στην  ομιλία του Σίμου Κεδίκογλου στο  Αλιβέρι από όπου έστειλε το μήνυμα, ότι η  Νέα Δημοκρατία πρέπει να κερδίσει τη μάχη των πιο κρίσιμων εκλογών για να μπορέσει η Ελλάδα να παραμείνει στον πυρήνα της Ευρώπης.
Ο Σίμος Κεδίκογλου τόνισε ότι η επιμονή του ΣΥΡΙΖΑ να προκαλέσει πρόωρες εκλογές για μικροκομματικά καθαρά συμφέροντα οδήγησε σε αδιέξοδο τις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές τη στιγμή που είχαν αρχίσει ήδη να φαίνονται τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης.
Κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ, που με  ψεύτικες υποσχέσεις προσπαθεί να αναλάβει την εξουσία, να απαντήσει που θα βρει τα χρήματα,  αν διακοπεί η κοινοτική χρηματοδότηση, υπογραμμίζοντας ότι το πιο επικίνδυνο ψέμα είναι το  ότι εγγυάται τις καταθέσεις.
Όπως κατηγορηματικά επεσήμανε ο Σίμος Κεδίκογλου :  «καμία κυβέρνηση -  ούτε η δική μας - δεν μπορεί να εγγυηθεί τις  καταθέσεις. Για να γίνει αυτό σημαίνει ότι έχεις τα μετρητά σε περίπτωση που χρειαστεί να καλύψεις την εγγύηση. Τις καταθέσεις τις εγγυάται η ΕΚΤ στις χώρες εκείνες που τηρούν τις  δεσμεύσεις τους απέναντί της και το πρώτο πράγμα που σκοπεύει να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι να τις αθετήσει»
Οι Έλληνες που έκαναν αιματηρές θυσίες για να αρχίσει να κερδίζει  η οικονομία μας την εμπιστοσύνη των επενδυτών έχει σημασία να γνωρίζουν ότι αν ο ΣΥΡΙΖΑ εφαρμόσει αυτά που λέει θα στραγγίξει η χώρα από ρευστό και α  μόνα λεφτά που θα υπάρχουν στην Ελλάδα θα είναι τα λεφτά από τις καταθέσεις των Ελλήνων τα οποία δεν θα έχουν πλέον την εγγύηση της ΕΚΤ και εκεί θα φτάσουμε στον αναγκαστικό εσωτερικό δανεισμό.
Οι πολίτες πρέπει να θυμούνται πότε άκουσαν ξανά «λεφτά υπάρχουν» και ποιες ήταν οι συνέπειες. Πρέπει να γνωρίζουν ότι εκείνοι  που θα βγουν χαμένοι είναι οι ασθενέστεροι και  εκείνοι που θα κερδίσουν τα περισσότερα είναι  αυτοί  που έχουν βγάλει  τα λεφτά τους  στο εξωτερικό.
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στα όσα έχουν επιτευχθεί σε περίοδο κρίσης στην Εύβοια,  όπου μετά από πολλά χρόνια εκτελούνται και έχουν δρομολογηθεί ανεπιστρεπτί έργα μεγαλύτερης αξίας απ’ ότι στο παρελθόν με πρώτο μεγάλο έργο, από την εποχή της Υψηλής Γέφυρας, την παράκαμψη της Χαλκίδας, προϋπολογισμού 160 εκατ. ευρώ. Επίσης, μόλις το 2013 εντάχθηκε η Εύβοια στα Διευρωπαϊκά Δίκτυα που σημαίνει ότι μπορούν να χρηματοδοτηθούν από κοινοτικούς πόρους τα οδικά μας έργα. Εξίσου σημαντικό είναι το ότι  Εύβοια είναι ο μόνος και πρώτος Νομός της Ελλάδας μέχρι στιγμής που έχει Οργανισμό Λιμένων  και χάρη σε αυτό απορροφήσαμε  πάνω από το μισό εθνικό προϋπολογισμό.  Χάρη στον ΟΛΝΕ καταφέραμε πολύ γρήγορα να ολοκληρώνεται το λιμάνι της Κύμης και ιδρύονται πύλες εισόδου στα λιμάνια μας για να ενταχθεί ο Νομός στους προορισμούς των κρουαζιερόπλοιων.
Τα έργα που γίνονται όπως ανέφερε είναι  πολλά και  για το Αλιβέρι, η παράκαμψη Αμαρύνθου, Βασιλικού επιτέλους ξεκινάνε,  και στη Νότια Καρυστία ολοκληρώνεται ο δρόμος στο  Κάβο Ντόρο, στη Βόρεια Εύβοια ολοκληρώνονται οι μελέτες του βόρειου οδικού άξονα, γίνεται νέος δρόμος Αιδηψός-Αγιος Νικόλαος – Γιάλτρα, ολοκληρώνεται η παράκαμψη της Αιδηψού.
«Η Εύβοια- είπε-  ο Σίμος Κεδίκογλου- πρέπει να πρωτοστατήσει στην προσπάθεια να κρατηθεί η Ελλάδα σε ευρωπαϊκή τροχιά. Η ΝΔ και οι Νεοδημοκράτες  της Εύβοιας πρέπει να δώσουμε ακόμα μεγαλύτερο αγώνα. Η ΝΔ πρέπει να έρθει πρώτη στις εκλογές για να ηγηθεί μίας φιλοευρωπαϊκής κυβέρνησης αλλιώς η Ελλάδα μπαίνει σε μεγάλες περιπέτειες».

Ο Σίμος Κεδίκογλου έστειλε το μήνυμα ότι η ΝΔ πρέπει να έχει βουλευτές εμπιστοσύνης γιατί στις εκλογές οι πολίτες δεν επιλέγουν μόνο κόμματα,  επιλέγουν  και πρόσωπα.  Πρέπει να  ξέρουν,  ότι ο βουλευτής που ψηφίζουν  θα παραμείνει στο κόμμα του με συνέπεια και σταθερότητα.

Ο ΣΥΜΕΩΝ ΣΕ 360 ΛΕΠΤΑ


ΣΗΜΕΡΑ, ΣΤΙΣ 6 ΣΤΟ ΚΑΦΕ ΝΑΟΣ ΣΤΟ ΑΛΙΒΕΡΙ


ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΩΛΗΣ: ΔΥΟ ΚΑΙΡΙΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ Κ. ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΚΟ


Τι κάνατε για την επίλυση του ιδιοκτησιακού κ. Κεδίκογλου;
Με απορία και θυμό πληροφορήθηκα την τοποθέτηση του κ. Σίμου Κεδίκογλου επί του Ιδιοκτησιακού ζητήματος, την Δευτέρα το βράδυ στην Κάρυστο. Ο πρώην Κυβερνητικός Εκπρόσωπος ισχυρίστηκε, εν ολίγοις, ότι τα δημοσιεύματα στα ΜΜΕ δεν του επέτρεψαν να δώσει λύση.
Επειδή το συγκεκριμένο ζήτημα είναι υψίστης σημασίας τόσο για την αναπτυξιακή πορεία του τόπου μας όσο και για τη βιωσιμότητα πολλών επαγγελματικών τάξεων της περιοχής (κτηνοτροφία, λατομεία, υλοτομία), ο κ. Κεδίκογλου οφείλει αφενός, να ζητήσει συγγνώμη, καθώς τον Ιούλιο έβγαζε ψευδή δελτία τύπου και μας πληροφορούσε ότι έλυσε το ζήτημα, και αφετέρου, να απαντήσει στα εξής ερωτήματα:
1. Τι κάνατε κ. Κεδίκογλου 2 χρόνια δίπλα στον Πρωθυπουργό; Αμέτρητες φορές, ως Δήμαρχος Καρύστου, σας επισκέφτηκα στο γραφείο σας στο Μαξίμου και σας έδωσα όλα τα απαραίτητα αποδεικτικά στοιχεία και έγγραφα για να δώσετε λύση. Επανειλημμένα κοροϊδεύατε τόσο εμένα όσο και τους κατοίκους της Νότιας Εύβοιας, καθώς σκοπίμως ή από αφέλεια ολιγωρήσατε.
2. Γιατί κ. Κεδίκογλου, πριν 1 μήνα, συρόμενος από τις εξελίξεις, ενώ καταθέσατε τροπολογία στη Βουλή δεν την στηρίξατε; Ποιοι λόγοι σας απέτρεψαν από το να εμφανιστείτε στο Κοινοβούλιο, προκειμένου να υποστηρίξετε την τροπολογία σας;
Κύριε Κεδίκογλου,
Λυπάμαι πραγματικά, γιατί αποτύχατε να δώσετε λύση σε ένα καίριο ζήτημα για την περιοχή μας. Φαίνεται ότι δύο χρόνια δίπλα στον Πρωθυπουργό, ως Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, δεν ήταν αρκετά! Είναι σαφές ότι δεν διαθέτετε ούτε το πολιτικό ανάστημα που απαιτούν οι περιστάσεις ούτε βέβαια την απαραίτητη βούληση για την επίλυση των προβλημάτων. Λυπάμαι, επίσης, που αντί να ζητήσετε συγγνώμη, βγαίνετε και πετάτε την μπάλα στην εξέδρα, υιοθετώντας την αστεία δικαιολογία «θα το ψήφιζα, αλλά δεν με άφησαν τα κανάλια και οι εφημερίδες».
Με εκτίμηση,
Νίκος Μανώλης

Επικεφαλής Μείζονος Αντιπολίτευσης

Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΑ


ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΑΡΙΝΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΤΡΑΚΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΕΥΒΟΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ. ΓΙΑ ΤΗΝ «ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΙΚΗ» ΚΑΙ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΗΣ ΚΥΜΗΣ


Το ΚΚΕ σταθερά και αταλάντευτα μέσα και έξω από τη βουλή παρεμβαίνει όλα τα χρόνια και διεκδικεί λύσεις στα προβλήματα του εργοστασίου της «ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ» και το Νοσοκομείο Κύμης.
Από την πρώτη στιγμή , το ΚΚΕ και ο Γιώργος Μαρίνος ως βουλευτής Ευβοίας καταδικάσαμε την πολιτική των κυβερνήσεων της Ν.Δ και του ΠΑΣΟΚ, την πολιτική της Ευρωπαικής Ενωσης και των κομμάτων που τη στηρίζουν , όπως ο ΣΥΡΙΖΑ,  που υλοποίησαν σχέδιο υποβάθμισης της Αμυντικής Βιομηχανίας , οδηγώντας την «ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΙΚΗ» σε απαξίωση και τους εργαζόμενους στην στέρηση ακόμα και των μισθών τους.
Η θέση του ΚΚΕ είναι σαφέστατη. ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΙΚΗ , ΜΠΟΡΕΊ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΟΝΤΑΣ ΑΛΕΞΙΣΦΑΙΡΑ ΓΙΛΕΚΑ , ΚΡΑΝΗ ΚΑΙ ΕΠΕΚΤΕΙΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΑΙΕΣ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΕΣ . ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ  ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ.
Είναι ντροπή οι υπεύθυνοι της απαξίωσης της «ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ» να ζητούν με θράσος την ψήφο των εργαζομένων και του λαού της περιοχής , να ζητά την ψήφο των εργαζομένων της περιοχής ο ΣΥΡΙΖΑ που ως αξιωματική αντιπολίτευση « έκανε το κορόιδο» για να παρουσιαστεί  σήμερα ως «Σωτήρας».
Το ίδιο ισχύει και για το Νοσοκομείο της Κύμης. Τα άλλα κόμματα έχουν ευθύνη για την υποβάθμιση και τις τεράστιες ελλείψεις,  για την εμπορευματοποίηση της υγείας που η Ε.Ε την οποία προσκυνούν την αντιμετωπίζει ως κόστος και χαρατσώνει το λαό.
Το ΚΚΕ αποφασιστικά πρόβαλλε τα προβλήματα του νοσοκομείου και με δεκάδες παρεμβάσεις αντιτάχθηκε στην υποβάθμιση και στο σχέδιο να κλείσει , διεκδίκησε την πρόσληψη του αναγκαίου ιατρικού , νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού, ανέπτυξε πλούσια δράση για αποκλειστικά δημόσιο –δωρεάν σύστημα υγείας –πρόνοιας.
Με αυτή τη δράση, απευθυνόμαστε σε όλους τους εργαζόμενους της περιοχής και ζητάμε την ψήφο του λαού , για να γίνει το ΚΚΕ ακόμα πιο δυνατό , να πρωταγωνιστεί στη λαική πάλη , στην εργατική –λαική αντιπολίτευση ενάντια στην αντιλαική πολιτική που θα εφαρμοστεί με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ η Ν.Δ  γιατί τα κόμματα αυτά είναι δεσμευμένα στις αποφάσεις της Ευρωπαικής Ενωσης που στρέφονται κατά των εργαζομένων, υπηρετούν τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου.
Φτάνει ποια !  τα δικομματικά παιχνίδια στοίχισαν πολύ ακριβά στο λαό μας.
Τώρα, ισχυρό ΚΚΕ !      
    
ΓΕΝΑΡΗΣ 2015 
                                                       ΓΙΩΡΓΟΣ  ΜΑΡΙΝΟΣ  ΚΑΙ ΚΩΣΤΑΣ ΤΡΑΚΟΣ 
                                                          ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ  ΤΟΥ ΚΚΕ


Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΝΤΖΑΛΗΣ ΜΕ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΩΝ

Ο Χρήστος Πάντζαλης Υποψήφιος Βουλευτής του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών που ίδρυσε ο Γιώργος Παπανδρέου είναι από εκείνους τους συμπολίτες που διαρκώς είναι παρών στους τοπικούς και ευρύτερους κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες με άποψη, θέση και πολιτική σεμνότητα. Είναι κατά κυριολεξία ένας από όλους εμάς τους απλούς πολίτες. Είναι ένας από αυτούς τους πολύτιμους υποψηφίους στους οποίους έχουμε την ευκαιρία να δηλώσουμε την προτίμησή μας τιμώντας στον σταυρό αυτό την ιστορία κάθε απλού, ανιδιοτελούς και ενεργού πολίτη. Ο ένας από τους δύο Σταυρούς αξίζει να πάει στον Χρήστο Πάντζαλη.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΣΟΦΙΑΣ ΝΤΟΥΡΟΥ, ΥΠΟΨΗΦΙΑΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΜΕ ΤΟ ΚΚΕ



Καλούμε όλους αυτούς που δεν θέλουν να σκύψουν το κεφάλι στο φόβο, αυτούς που δεν δέχονται να ζήσουν με  ψίχουλα και ψεύτικες υποσχέσεις, αυτούς που βλέπουν τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα, να μη συμβιβαστούν με το λιγότερο κακό. Να δείξουν εμπιστοσύνη στο  ΚΚΕ, να δώσουν δύναμη στο ΚΚΕ. Γιατί την επόμενη των εκλογών, όταν και πάλι, με όποια κυβέρνηση προκύψει, θα έρθουν αντιμέτωποι με τα ίδια προβλήματα που βιώνουν σήμερα, θα είναι πιο δυνατοί να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους, να αντιμετωπίσουν τους εκμεταλλευτές τους και τις κυβερνήσεις που τους εκπροσωπούν. Θα είναι πιο δυνατοί και πιο αποφασιστικοί στο να ανοίξει ο δρόμος όπου ο ίδιος ο λαός θα πάρει την υπόθεση στα χέρια του, θα έχει την εξουσία στα χέρια του, θα χτίσει μια νέα κοινωνία που θα απαντά στις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες. Υπάρχει πολύτιμη εμπειρία και καθόλου χρόνος για χάσιμο. Το πιο αισιόδοξο αποτέλεσμα των εκλογών στις 25 Γενάρη, το πιο ελπιδοφόρο, είναι η ενίσχυση του ΚΚΕ.

ΔΗΛΩΣΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΚΑΡΑΠΑ, Υποψήφιας Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ στον Ν. Ευβοίας


 Στις σημερινές συνθήκες όπου η εφαρμογή των βάρβαρων αντιλαϊκών μέτρων που εφαρμόζουν οι μνημονιακές κυβερνήσεις, εδώ και 5 χρόνια,  έχει εξαθλιώσει τις λαϊκές τάξεις  και έχει φτωχοποιήσει μεγάλα τμήματα του πληθυσμού των αστικών κέντρων ,αποτελεί τιμή η κάθοδος μου στην εκλογική αναμέτρηση της 25ης Ιανουαρίου 2015 για την εκπροσώπηση των λαϊκών τάξεων ως υποψήφιας στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ Εύβοιας. Μακριά από τις λογικές των επαγγελματιών πολιτικών και με εφόδια  το ήθος και τη αξιοπρέπεια που διαπνέει την επαγγελματική και κοινωνική μου παρουσία στα δρώμενα του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου και ευρύτερα του νομού Εύβοιας-που χρόνια τώρα είναι ρημαγμένος από ανεύθυνες πολιτικές- θα αγωνιστώ για την βελτίωση των όρων ζωής και με δυναμισμό θα αντικρούσω κάθε πολιτική υποτέλειας και εξάρτησης που υποδουλώνει τη χώρα μου και υποθηκεύει το μέλλον των επόμενων γενεών. Καλώ όλους τους πολίτες του νομού να στηρίξουν με λογική και συναίσθημα το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στις ιστορικές για τον τόπο εκλογές όπου διακυβεύεται η εθνική -κοινωνική και ατομική μας υπόσταση για να αλλάξει , επιτέλους, διάθεση και προοπτική η Ελλάδα, να γεννηθεί η ελπίδα, να φύγει η θλίψη και η μελαγχολία από το πρόσωπο του Έλληνα και της Ελληνίδας ,που υποφέρει από τις  αντιλαϊκές και βάρβαρες πολιτικές των άδικων φόρων και των περικοπών σε μισθούς και συντάξεις, από την ανεργία που γκρεμίζει τα όνειρα των νέων, από το κλείσιμο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, από την κατάργηση των δικαιωμάτων του σε κοινωνικά αγαθά όπως η παιδεία και η υγεία και την παρατεινόμενη διαρκώς ύφεση που βυθίζει στο τέλμα την ελληνική οικονομία.
   Ψηφίζουμε για την ζωή μας.

ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ

Δευτέρα 19 Γενάρη, κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής του υποψήφιους βουλευτές Γιώργο Μαρίνο και Αντώνη Κούκουρα επισκέφτηκαν το σταθμό πυροσβεστικής στη Χαλκίδα, οι οποίοι επαναβεβαίωσαν τη στήριξη του ΚΚΕ στα αιτήματα των πυροσβεστών και τους κάλεσαν να αντιταχθούν στην κινδυνολογία της Ν.Δ και στις αυταπάτες του ΣΥΡΙΖΑ , να δώσουν δύναμη στο ΚΚΕ ώστε να δυναμώσει η αντίσταση , η διεκδίκηση την επόμενη μέρα, ενάντια στην αντιλαική πολιτική που θα συνεχιστεί , να δυναμώσει η εργατική –λαική αντιπολίτευση και να ανοίξει ο δρόμος για την ανατροπή της βαρβαρότητας που επιβάλλουν τα μεγάλα συμφέροντα και η Ε.Ε στους εργαζόμενους.
Επίσης, κλιμάκιο του ΚΚΕ με τους βουλευτές Γιώργο Μαρίνο και Γιάννη Τζαβάρα επισκέφτηκε το Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων στην Αυλίδα και συζήτησε με τους εργαζόμενους.
Σε δήλωση του ο Γιώργος Μαρίνος ανάφερε τα εξής :
«Παρά τις φιλότιμες, ηρωικές προσπάθειες του προσωπικού η κατάσταση στο θεραπευτήριο παραμένει κρίσιμη. Χαρακτηριστικό στοιχείο είναι η υποχρηματοδότηση και οι μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό όλων των ειδικοτήτων.
Η κατάσταση δεν πάει άλλο. Οι ευθύνες είναι εγκληματικές και επιβάλλεται να καταλογιστούν με την ψήφο του λαού τόσο στην κυβέρνηση όσο και στο ΣΥΡΙΖΑ που ως αξιωματική αντιπολίτευση «σφυρίζει αδιάφορα»και πολύ περισσότερο στηρίζει την πολιτική της Ευρωπαικής Ενωσης που επιβάλλει την υποχρηματοδότηση στις δημόσιες κοινωνικές δομές και αντιμετωπίζει τις κοινωνικές υπηρεσίες ως κόστος.
Το ΚΚΕ σταθερά , επίμονα παρεμβαίνει, ασκεί πίεση για την στήριξη του Θεραπευτηρίου , την αντιμετώπιση των ελλείψεων και είναι στο πλευρό των εργαζομένων.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που φαίνεται πως θα σχηματιστεί , ανέφερε ο Γιώργος Μαρίνος θα ακολουθήσει κι αυτή αντιλαική πολιτική γιατί είναι δεσμευμένη στην στρατηγική της Ε.Ε και στα μεγάλα συμφέροντα. Γιαυτό τα συμφέροντα των εργαζομένων επιβάλλουν ενίσχυση του ΚΚΕ για να δυναμώσει η εργατική –λαική αντιπολίτευση, να ισχυροποιηθεί η πάλη των εργαζομένων την επόμενη μέρα για την ανάκτηση των απωλειών των εργατουπαλλήλων , τη στήριξη των δημόσιων κοινωνικών δομών και των άμεση πρόσληψη του αναγκαίου προσωπικού, για να επιταχυνθούν οι εξελίξεις για την εργατική –λαική εξουσία και διακυβέρνηση.
Αυτή η επιλογή απαντά στους κάθε λογής εκβιασμούς και στα δικομματικά ψευτοδιλλήματα.

Το βράδυ της Δευτέρας οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ Γιώργος Μαρίνος και Γιάννης Τζαβάρας μίλησαν σε συγκέντρωση στην Αρτάκη, στο δημαρχείο της πόλης.  

Η ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΕΛΩΝ ΣΥΡΙΖΑ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ ΣΑΣ ΚΑΛΕΙ ΣΕ ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 7.30 μμ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ.
ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΟΜΙΛΗΤΗΣ ΣΑΒΒΑΣ ΡΟΜΠΟΛΗΣ,ΟΜΟΤΙΜΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΠΑΝΤΕΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ, ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ.

ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΘΑ ΠΑΡΑΒΡΕΘΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΧΑΙΡΕΤΙΣΟΥΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ.

ΑΥΡΙΟ ΣΤΟ ΚΑΦΕ ΝΑΟΣ ΣΤΟ ΑΛΙΒΕΡΙ "ΑΝΑΚΡΙΝΕΤΑΙ" Ο ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΪΝΑΣ

ΑΥΡΙΟ, ΤΕΤΑΡΤΗ 21 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2015, ΩΡΑ 6 μμ ΣΤΟ ΚΑΦΕ ΝΑΟΣ  (Περιφερειακός Αλιβερίου) ΣΤΟ ΑΛΙΒΕΡΙ, ΠΙΝΩΝΤΑΣ ΚΑΦΕΔΑΚΙ, ΑΝΑΚΡΙΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΧΑΪΝΑ. 
ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ;

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Γ.ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΥΜΗΣ

Δελτίου Τύπου
O ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ
ΤΟΥ ΓΝ-ΚΥ ΚΥΜΗΣ
ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΧΑΤΖΗΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ
Στα πλαίσια δράσης για την πρόσληψη και συμβουλευτική φροντίδα υγείας στο χώρο ευθύνης του Γενικού Νοσοκομείου -ΚΥ Κύμης και τα σημαντικά οφέλη που αυτό επιφέρει στο βιοτικό επίπεδο και στην αύξηση του επιπέδου υγείας του πληθυσμού ευθύνης μας.
Μετά από σχετική απόφαση του Aναπληρωτή Διοικητή Χατζημαργαρίτη Ευάγγελου σας ενημερώνουμε για το πρόγραμμα επισκέψεων όπως έχει συνταχθεί από το Γενικό Νοσοκομείο – Κέντρο Υγείας Κύμης.
Η ομάδα φροντίδας αποτελείται από Γενικό Ιατρό, Κοινωνική Λειτουργό, οδοντίατρο και Νοσηλευτή.
Τόπος Επίσκεψης
Ημερομηνία
1ο Δημοτικό Σχολείο & 2ο Δημοτικό Σχολείο Κύμης
22-01-2015
Γυμνάσιο Κύμης
29-01-2015
Γενικό Λύκειο Κύμης
05-02-2014
Σχολή Εμπορικού Ναυτικού Κύμης
26-02-2015
Γηροκομείο Κύμης
26-02-2015
Δημοτικό Σχολείο Οξυλίθου
05-03-2015
Δημοτικό Σχολείο Βιτάλων
19-03-2015
Δημοτικό Σχολείο Μετοχίου
26-03-2015
Γενικό Λύκειο Κονιστρών
02-04-2015
Γυμνάσιο Κονιστρών
07-05-2015
Τεχνικό Επαγγελματικό Λύκειο Κονιστρών (ΕΠΑΛ)
14-05-2015
Δημοτικό σχολείο Κονιστρών
21-05-2015
Δημοτικό σχολείο Μονοδρίου
28-05-2015

O ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ
ΤΟΥ ΓΝ-ΚΥ ΚΥΜΗΣ
ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΧΑΤΖΗΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ