Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2015

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΑ


ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΑ ΕΥΒΟΙΑ

Περιοδεία πραγματοποίησαν υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α στη Βόρεια Εύβοια στις περιοχές Ν. Πύργο, Αιδηψό και Ωρεούς.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους συνομίλησαν με τους κατοίκους και έγιναν αποδέκτες του θερμού κλίματος της κοινωνίας απέναντι στο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
Αποκορύφωμα της αποψινής περιοδείας τους αποτέλεσε η κεντρική προεκλογική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Ιστιαία.
Στην κατάμεστη αίθουσα του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας, μίλησαν οι υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α Εύβοιας Δημήτρης Αλεξίου, Βαγγέλης Αποστόλου, Ζωή Λιβανίου-Γκίκα, Στέφανος Μπασινάς, Νίκος Σιόλιας.
Γεφυρώνουμε τα χάσματα, αποκαθιστούμε την αλήθεια, εμπνέουμε την εμπιστοσύνη. Ευχαριστούμε τον Κυνηγετικό Σύλλογο Ιστιαίας για τη φιλοξενία της αποψινής μας εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε σε πλήθος κόσμου με πρωτοφανή συμμετοχή των πολιτών της Ιστιαίας.

Η παρουσία και οι εκδηλώσεις του ΣΥ.ΡΙΖ.Α, όπως σε όλη την Ελλάδα, έτσι και στην Εύβοια, δείχνουν την δυναμική του ΣΥ.ΡΙΖ.Α, την θέληση και την πεποίθηση του κόσμου για την ελπίδα που έρχεται.

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΧΑΪΝΑ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΠΟΤΑΜΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ


Ο ΣΥΜΕΩΝ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ ΣΕ ΓΥΜΝΟ ΚΑΙ ΕΡΕΤΡΙΑ



Με φίλους του βρέθηκε ο Συμεών Κεδίκογλου στο Γυμνό και την Ερέτρια. Όπως και σε όλες τις συναντήσεις που έχει καθημερινά, ο Συμεών έγινε δεκτός με αγάπη, καθώς η σχέση εμπιστοσύνης που έχει κτίσει μαζί τους είναι δυνατή.

ΣΥΡΙΖΑ: ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ κ. ΣΙΜΟΥ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΧΑΛΚΙΔΑΣ


Δίχως αμφιβολία η προεκλογική περίοδος συγκεντρώνει υψηλό βαθμό δυσκολίας τόσο για τους υποψήφιους βουλευτές των κομμάτων της Συγκυβέρνησης, όσο και για όλους εκείνους των παρατρεχάμενους, που με τις ευλογίες ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έχουν καταλάβει δημόσια αξιώματα και θέσεις ευθύνης. Η δυσκολία έγκειται στην ανάγκη να δικαιολογήσουν την τραγική κατάσταση τόσο των εισοδημάτων των πολιτών, όσο και των υποδομών της χώρας, ως αποτέλεσμα των μνημονιακών πολιτικών. Σε αυτήν την προσπάθεια η συνήθης πρακτική είναι η επίκληση στην αναγκαιότητα του Μνημονίου, η ωραιοποίηση της κατάστασης και φυσικά οι υποσχέσεις για ένα καλύτερο μέλλον. Και όλα αυτά από εκείνους που υπηρέτησαν τις πολιτικές που μας έφεραν εδώ.
Αυτό ακριβώς συνέβη στην πρόσφατη επίσκεψη του υποψήφιου βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κ. Σίμου Κεδίκογλου στο Νοσοκομείο της Χαλκίδας και στις δηλώσεις που ακολούθησαν τη συνάντησή του με τον διορισμένο από τη Συγκυβέρνηση Διοικητή του Νοσοκομείου κ. Καρούζο. Από τη συνάντηση προέκυψε ότι όλα πάνε καλά, ότι ο κ. Κεδίκογλου έχει υπάρξει αρωγός την υγειονομικής "άνοιξης" που συντελείται στην Εύβοια και ότι κάποια λίγα πράγματα έχουν μείνει να γίνουν  (μεταξύ αυτών και το νέο νοσοκομείο) προκειμένου να γίνουμε υγειονομικά η "Σουηδία του Νότου".
Δυστυχώς, αυτή η εικόνα απέχει πολύ από την πραγματικότητα. Ανεξαρτήτως του χρόνου περάτωσης (;) του νέου Νοσοκομείου της Χαλκίδας απαιτείται άμεση στελέχωση των κενών οργανικών θέσεων, ενώ σε πολλές ειδικότητες είναι αναγκαία η αύξηση των προβλεπόμενων οργανικών θέσεων, προκειμένου να μπορεί το νοσοκομείο να καλύπτει στοιχειωδώς το σύνολο των απαιτούμενων εφημεριών του.
Εκτός από το νοσοκομείο της Χαλκίδας είναι επιβεβλημένη η ουσιαστική ενεργοποίηση ως μονάδων δευτεροβάθμιας φροντίδας υγείας Περιφερειακών Νοσοκομείων Κύμης και Καρύστου. Αποτελεί άμεση προτεραιότητα της Κυβέρνησης της Αριστεράς η επαρκής στελέχωσή τους με νοσηλευτικό προσωπικό και επαρκή αριθμό γιατρών βασικών ειδικοτήτων (καρδιολόγους, παιδιάτρους, ορθοπεδικούς), καθώς και η αντικατάσταση του πεπερασμένου ιατρικού εξοπλισμού.
Στο "μέτωπο" του ΕΟΠΥΥ είναι γεγονός ότι ακόμη και οι ίδιες υπηρεσίες του Οργανισμού παραδέχονται ότι ο ελάχιστος αριθμός ιατρικού προσωπικού που απαιτείται προκειμένου να καλυφτεί κατ’ ελάχιστον η ζήτηση σε επισκέψεις ασθενών στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας απαιτεί τουλάχιστον 250 γιατρούς επιπλέον στις υγειονομικές μονάδες του ΠΕΔΥ. Στην περίπτωση που αυτές οι ανάγκες έπρεπε να καλυφτούν με συμβεβλημένους γιατρούς τότε το αντίστοιχο νούμερο προσεγγίζει τους 500 γιατρούς.
Σε κάθε περίπτωση η σημερινή εικόνα του υγειονομικού χάρτη της Εύβοιας δεν νοείται ως εξορθολογισμός της φροντίδας υγείας. Δεν μπορεί να υπάρξει Υγεία με θετικό κοινωνικό πρόσημο, όταν αυτή βασίζεται στη μνημονιακή πολιτική της λιτότητας, της συστηματικής κατεδάφισης της δημόσιας περίθαλψης και της μετακύλισης του μεγαλύτερου μέρους του κόστους στον πολίτη. Ειδικά στην περιοχή μας, που έχει χτυπηθεί με σφοδρότητα από την πολιτική της εσωτερικής υποτίμησης και τη δημοσιονομική προσαρμογή, όποιος πιστεύει ότι οι λιγοστοί συμβεβλημένοι γιατροί και το υπό-στελεχωμένο και υπό-χρηματοδοτούμενο ΕΣΥ μπορούν να καλύψουν τις υγειονομικές ανάγκες του πληθυσμού είναι, είτε υποκριτής, είτε άσχετος και σε κάθε περίπτωση επικίνδυνος.
Εκλογική Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Εύβοιας
Γραφείο Τύπου

2221087565

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΪΝΑΣ. ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ


ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΜΠΑΣΙΝΑΣ: Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ

Αγαπητοί συνάδελφοι και φίλοι,
Η χωρά μας τα τελευταία χρόνια είναι το συνώνυμο της κρίσης. Κρίση οικονομική, κρίση κοινωνική, κρίση αξιών.
Ως πολίτες αναζητούμε νέες καινοτόμες , φρέσκες λύσεις που θα μας δώσουν ελπίδα και προοπτική, τόσο για το μέλλον μας ,όσο και το μέλλον των παιδιών μας.
Τώρα είναι η πιο κατάλληλη στιγμή να παραγκωνίσουμε το παλιό και το φθαρμένο. Να αφήσουμε πίσω ότι μας χωρίζει και ενωμένοι να λειτουργήσουμε ως γροθιά, ως ομάδα ανασυγκρότησης της κοινωνίας μας.
Νέες ιδέες και νέες προοπτικές ξεπροβάλλουν στον ορίζοντα.
Για το λόγο αυτό και πάντα με γνώμονα τη δημιουργία μιας Ελλάδας δημοκρατίας , δικαιοσύνης και αξιοπρεπείας, θέτω τον εαυτό μου ως υποψήφιο βουλευτή , στο πλευρό του ΣΥΡΙΖΑ , στις ερχόμενες βουλευτικές εκλογές.
Η ελπίδα και η τύχη του τόπου είναι καθαρά στα χεριά μας. Το μέλλον δείχνει αισιόδοξο και το μέλλον έχει όνομα. Στις 25 Ιανουαρίου στηρίζουμε Σύριζα, ψηφίζουμε υπεύθυνα, αναζωογονούμε τη χωρά.

Στέφανος Μπασινάς.

ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙ ΤΗΝ ΚΥΜΗ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΥΡΟΔΗΜΟΣ. ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΑΛΙΒΕΡΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΝΟΤΙΑ ΚΑΡΥΣΤΙΑ

Αύριο θα περιοδεύσει στην περιοχή της Κύμης και των Κονιστρών ο Υποψήφιος Βουλευτής  Γιάννης Μπουροδήμος. Σήμερα θα περάσει από Αλιβέρι και θα κατευθυνθεί στην Νότια Εύβοια. Ο Γιάννης Μπουροδήμος στις επισκέψεις του στα χωριά της Εύβοιας γίνεται δεκτός με χαρά από τους πολλούς φίλους που έχει παντού. Εξάλλου όλοι οι παλιοί αυτοδιοικητικοί έχουν συνεργαστεί μαζί του και έχουν αξιοποιήσει τις συμβουλές και την εμπειρία του. Τώρα ήρθε η ώρα να του ανταποδώσουν την καλοσύνη και την φιλία ενισχύοντας την δυναμική του που θα το οδηγήσει μετά από τρεις αυτοδιοικητικές δεκαετίες στην Βουλή.

ΚΥΡΙΑΚΗ, 1η ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΚΟΒΕΙ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗ ΠΙΤΑ Η ΕΝΩΣΗ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΒΙΤΑΛΙΩΤΩΝ "ΤΑ ΚΟΤΥΛΑΙΑ"

Την Κυριακή 1η Φεβρουαρίου 2015, η Ένωση Απανταχού Βιταλιωτών "Τα Κοτύλαια", προσκαλεί τα μέλη και τους φίλους της, στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας που θα πραγματοποιηθεί στη ταβέρνα "Πλακιάς" στο Περιστέρι.
Τιμή εισόδου 17€ ανά άτομο (περιλαμβάνεται πλούσιο μενού και ζωντανή μουσική).
Σας περιμένουμε όλους
Με εκτίμηση
Το Δ.Σ. της Ένωσης
Για πληροφορίες και κρατήσεις:
- Σταματούλα Μπαμπαράκου τηλ.6983272703

- Ευαγγελία Βαρλάμου τηλ. 6972302897

ΑΛΚΗΣ ΠΑΥΛΟΒΙΤΣ: ΚΑΙΡΟ ΤΩΡΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΙΛΗΣΩ... Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΞΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

Παύλοβιτς Αλέξανδρος
Πολιτικός Επιστήμονας
Γραμματέας της Ν.Ε της ΔΗΜ.ΑΡ Ευβοιας
Μέλος της Κ.Ε της ΔΗΜ.ΑΡ

Αγαπητοί Συμπολίτες – Συμπολίτισσες – Φίλοι και Φίλες
Αισθανόμενος μεγάλη ευθύνη απέναντί σας ως εκ της γνωριμίας μας από τον θεσμικό μου ρόλο ως γραμματέας της ΔΗΜ.ΑΡ. Ευβοίας και της συμμετοχής μου ως ενεργός πολίτης στα πολιτιστικά και δημοτικά θέματα της πόλης.
Θέλω μ’ αυτή την επιστολή να σας καταστήσω κοινωνούς των πολιτικών μου απόψεων, ως διαμορφώθηκαν το τελευταίο 9μηνο, και ιδιαίτερα μετά την αποχώρηση της ΔΗΜ.ΑΡ. από την ¨τρικομματική Κυβέρνηση¨ και έκτοτε των συνεχών μεταλλαγών της, διακινδυνεύοντας ακόμη να χαρακτηρίζεται ως ¨βασιλικότερη της αντιπολίτευσης¨, με χειρισμούς της όπως η μη ψήφιση Προέδρου της Δημοκρατίας και της αναθεώρησης του Συντάγματος.
Κατά τη διάρκεια αυτού του διαρρεύσαντος χρόνου τελούσα στην βαθειά πίστη ότι η χώρα μπορεί μεν να παρέμεινε στην Ευρωζώνη, με τη βοήθεια και τη συμμετοχή της ΔΗΜ.ΑΡ. στην κυβέρνηση, όμως δεν είχε ολοκληρώσει την στήριξή της μ’ ένα σχέδιο αντιμετώπισης του χρέους και με σχέδιο βιώσιμης ανάπτυξης, προσέτι δε δεν βρέθηκε ένα συμφωνημένο σχέδιο κοινωνικής πολιτικής που θα μπορούσε τα βάρη του Λαού μας να τα κάνει πιο ανεκτά.
Πίστευα ότι γι’ όλα αυτά απαιτείτο μεγαλύτερος χρόνος.
Ως πολιτικός επιστήμονας πίστευα επίσης ότι ένα κόμμα σαν τη ΔΗΜ.ΑΡ. που θέλει να τιτλοφορείται ¨αριστερά της ευθύνης¨ και των προτάσεων (Κυβερνώσα αριστερά) θα επεδείκνυε μεγαλύτερη ανοχή και ευέλικτη στάση απέναντι στις αντιθέσεις που πιθανόν αναδεικνύονταν και ανεδείχθησαν εντός της τρικομματικής κυβέρνησης από κόμματα διαφορετικής πολιτικής αφετηρίας.
Η πορεία μου 51 χρόνια στην αριστερά με έκαναν επίσης να πιστεύω ότι ο όρος αριστερά δεν είναι πρόσημο αλγεβρικό, ως ο πρόεδρός μας αποζητούσε, διότι τότε χαρακτηρίζεται ως θετικό ή αρνητικό. Ούτε σηματοδοτείται από τις θέσεις που κατέχει το κόμμα στο κοινοβούλιο ως η Γαλλική επανάσταση το υιοθέτησε και το ονόμασε… αλλά έχει να κάνει με πολιτικές υπέρ των εργαζομένων και των πληττομένων από τον καπιταλισμό Λαϊκών στρωμάτων.
Γι όλα τα παραπάνω και άλλα που αποτελούν καταστάσεις που διαμορφώνονταν σε interna corporis στο χώρο της ΔΗΜ.ΑΡ. και που δεν θέλω να κοινοποιήσω σεβόμενος τους υπόλοιπους συντρόφους που έχουν άλλη άποψη από τη δική μου.
Παρέμεινα στη ΔΗΜ.ΑΡ. ως σήμερα.
Κοινοποιώντας σήμερα τις απόψεις μου χωρίς να περιμένω τα αποτελέσματα των εκλογών για να μη θεωρηθώ ως η λαϊκή ρήση θέλει ¨ποντικός που κατεβαίνει απ’ το πλοίο πριν την καταιγίδα.
Ως μέλος της Κ.Ε. της ΔΗΜ.ΑΡ. πρότεινα την μη κάθοδό μας σ’ αυτές τις εκλογές, μετά τη συρρίκνωση που υπέστη υπαιτιότητα της. Πρότεινα τη συγγραφή μιας διακήρυξης μας που θα περιείχε μια έντονη αυτοκριτική, που θα γινόταν ΤΩΡΑ σε αναγνώριση των λαθών μας και όχι σε 50 χρόνια όπως σε άλλα κόμματα.
Αυτό θα διατηρούσε την αξιοπιστία και τη σοβαρότητά μας αντλούμενη απ’ τις αρχές της ¨ανανεωτικής αριστεράς¨.
Θα απαιτείτο ένα εξάμηνο με μεταβατική ηγεσία, λόγω του ότι η σημερινή θα έπρεπε να αυτοκαταργηθεί.
Η τελευταία μου ενέργεια ως γραμματέας, ήταν να καταθέσω τις υποψηφιότητες των συντρόφων που αποφάσισαν να εκπροσωπήσουν τη ΔΗΜ.ΑΡ. στην Εύβοια.
Σ’ αυτούς εύχομαι καλή επιτυχία.
Σε όλους εσάς δε, ευχαριστίες για την κατανόηση και τη δυνατότητα που μου δίνεται να σας κοιτώ ίσια στα μάτια.
Υ.Γ. Η επιστολή μου αυτή, εκφράζει παντελώς προσωπικές μου απόψεις και για κανένα λόγο δεν επιθυμώ να ποδηγετήσει τις πολιτικές επιλογές και την ψήφο ουδενός.
Παύλοβιτς Αλέξανδρος
Πολιτικός Επιστήμονας
Γραμματέας της Ν.Ε της ΔΗΜ.ΑΡ Ευβοιας

Μέλος της Κ.Ε της ΔΗΜ.ΑΡ

Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΠΥΘΟΥΛΑ, ΜΕΛΟΥΣ Κ.Σ. της ΚΝΕ, ΚΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΑΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ


Αυτό που πραγματικά χρειάζεται η εργατιά, τα φτωχά λαϊκά στρώματα και τα παιδιά της είναι ισχυρό ΚΚΕ.
Μπροστά στα ψευτοδιλήμματα που βάζουν στον νέο για τις εκλογές  αυτός πρέπει να αποφασίσει με μοναδικό κριτήριο τι θα συμβεί στις 26 Γενάρη για εμάς τους νέους των εργατικών λαϊκών οικογενειών, όποια κυβέρνηση και αν προκύψει. Δηλαδή: θα συνεχίσει να στοιβάζεται στις ουρές των ανέργων; Θα εξακολουθούν να τον «πετάνε» στα 5μηνα και να τον κοροϊδεύουν ότι του λύνουν το πρόβλημα για δουλειά; Θα συνεχίσει να παίρνει απαξιωμένα πτυχία που είναι μόνο διαβατήρια για την ανεργία ή για κακοπληρωμένη δουλειά, αφού πρώτα οι γονείς του πληρώσουν ένα σκασμό λεφτά; Είναι, τελικά, το μέλλον που ονειρεύεται μια συνεχής περιπλάνηση ανάμεσα στην ανεργία και τη δουλειά χωρίς δικαιώματα;

Ο νέος εργαζόμενος, λοιπόν, ο άνεργος, ο σπουδαστής στα ΤΕΙ και στις σχολές μαθητείας του ΟΑΕΔ, στα ΕΠΑΛ και τις ΕΠΑΣ, δεν έχει κανένα συμφέρον να ψηφίσει κόμματα που «περπατάνε» στην ίδια κατεύθυνση απλά μαλώνουν για το πώς θα φτάσουν ως εκεί, που δουλεύουν για τα συμφέροντα των βιομηχάνων, των εφοπλιστών και των τραπεζιτών, που μας «πουλάνε» αγωνιστικότητα. Η ίδια η ζωή επιβεβαίωσε ότι δε θέλουν να δώσουν τίποτα στην εργατική τάξη και τα παιδιά της. Έχουν διαλέξει δρόμο. Ο κάθε νέος χρειάζεται να αξιοποιήσει για να βγάλει συμπεράσματα και τα πλούσια παραδείγματα στην Τοπική Διοίκηση, όπου τόσο οι δυνάμεις της ΝΔ όσο και του ΣΥΡΙΖΑ, γύρισαν την πλάτη στις πραγματικές και σύγχρονες ανάγκες του λαού, συνέχισαν τα στέλνουν χαράτσια, να προσφέρουν υπηρεσίες με ανταποδοτικά τέλη, ψήφισαν κατάπτυστους προϋπολογισμούς που καμία ανάγκη δεν καλύπτουν και διογκώνουν τα προβλήματα του λαού, δε διεκδίκησαν τίποτα και έδειξαν απόλυτη πειθαρχία στις κατευθύνσεις της κυβέρνησης και της ΕΕ. Την ίδια του τη ζωή να αξιοποιήσει ο κάθε νέος για να δει ποιος δίνει δυνάμεις καθημερινά και παλεύει να οργανώνει αγώνες μαζικούς για να διεκδικεί στην πράξη τη ζωή που μας ανήκει, αποκρούωντας νέα μέτρα, αποκαλύπτοντας τα σχέδια τους, στη ζωή και όχι στα λόγια. Το κεφάλαιο και τα κόμματα που το υπηρετούν κάνουν τη δουλειά τους. Εμείς όλοι  που ιδρώνουμε για τη ζωή μας και δεν την χρωστάμε σε κανέναν πρέπει να κάνουμε κι εμείς τη δική μας. Να μην τους χαρίσουμε άλλο τα χρόνια μας! Οργανωμένος λαός με ισχυρό ΚΚΕ! Αυτή πρέπει να είναι μαζικά η απάντηση μας σε αυτούς που μας μαυρίζουν τη ζωή! Το μόνο που θα τους τρομάξει είναι στις 26 Γενάρη ισχυρό ΚΚΕ!

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΣΤΗΝ ΑΥΓΗ "ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟΝ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ"


1. Υπήρξα υποψήφιος στις εθνικές και περιφερειακές εκλογές από το 1996 μέχρι σήμερα αρκετές φορές. Όμως ποτέ δεν συνάντησα τέτοιο πολιτικό κλίμα για την παράταξή μας και τέτοια καθημερινά αυξανόμενα αισιόδοξα μηνύματα για την εκλογική αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ. Η περίπτωση της αυτοδυναμίας όσο πλησιάζουν οι εκλογές όλο και ζυγώνει. Είναι φανερό πλέον σε σημαντικό πλειοψηφικό κομμάτι της κοινωνίας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο θα είναι το πρώτο κόμμα, αλλά και ότι χρειάζεται την αυτοδυναμία ως μια από τις απαραίτητες προϋποθέσεις για να εφαρμόσει το πρόγραμμά του για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και την σωτηρία του παραγωγικού και κοινωνικού ιστού της χώρας μας. Επιπλέον η σταθερή και αταλάντευτη θέση του για ευρύτατες συνεργασίες -ακόμη και με αυτοδυναμία- με στόχο τη δημιουργία κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ δίνει πρόσθετη βεβαιότητα συγκέντρωσης πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων για την επιτυχία του στόχου μας. Είναι βέβαια ξεκάθαρο ότι συνεργασία με αυτούς που οδήγησαν τη χώρα μας στα σημερινά χάλια δεν είναι δυνατή. Εμείς θα υλοποιήσουμε αταλάντευτα όλα όσα έχουμε δεσμευτεί για να ανασάνει η κοινωνία και να προχωρήσει η χώρα με αξιοπρέπεια, δικαιοσύνη και δημοκρατία.
Σε ό,τι αφορά την Εύβοια, θέλω να σημειώσω ότι μαζί με τους πολίτες θα αγωνιστούμε για την βελτίωση των τεχνικών υποδομών (διαμήκεις οδικοί άξονες, νέα ζεύξη, χωροταξικός σχεδιασμός ΒΙΠΕ κ.ά.), την προστασία των εδαφικών και υδατικών πόρων και του Ευβοϊκού, την απορρύπανση επιβαρυμένων περιοχών, την ορθολογική αξιοποίηση της θάλασσας και των ορεινών όγκων, τη δημιουργία Πρότυπου Περιβαλλοντικού Ενεργειακού Κέντρου στο Αλιβέρι, την αναβάθμιση των υποδομών Υγείας και Παιδείας και τη στήριξη της υγιούς επιχειρηματικότητας και των μικρομεσαίων.

Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΖΗΤΑ ΤΗΝ ΕΚΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΙΣΤΙΑΙΑΣ

   Ιστιαία 15-01-2015

Προς την Γ.Γ Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας κ. Γερακούδη.
Με την παρούσα αναφορά μας, ζητούμε, την έκπτωση του προέδρου του τοπικού συμβουλίου της δημοτικής κοινότητας Ιστιαίας, ο οποίος βάσει του άρθρου 79 του κώδικα λειτουργίας δημοτικών κοινοτήτων δεν έχει συγκαλέσει ακόμη και εκλέξει συμβούλιο και βάσει του άρθρου 88 δεν έχει ακόμη ούτε μια φορά συνεδριάσει, ως όφειλε τουλάχιστον μια φορά ανά μήνα .
Όπως γνωρίζετε ο νόμος προβλέπει στο εν’ λόγω άρθρο και την παράγραφο 5 αν παραλείψει αδικαιολόγητα και για συνεχείς μήνες να συγκαλέσει συμβούλιο τίθεται σε αργία η έκπτωση από το αξίωμα κατά την προβλεπόμενη πειθαρχική διαδικασία σύμφωνα με το άρθρο 234.
Παπανδρέου Παπαδάκη Ουρανία
Αναγνώστου Ιωάννης

Πετσής Ηλίας

ΤΕΤΑΡΤΗ 21 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ Η ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΑ. ΟΜΙΛΗΤΗΣ Ο ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ


ΣΥΜΕΩΝ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ: ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΕΒΑΙΝΩ ΜΕ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΤΩΡΑ!!!


Το Κίνημα των Δημοκρατών Σοσιαλιστών είναι το επόμενο μεγάλο βήμα και το νέο ξεκίνημα στον προοδευτικό χώρο. Δημιουργήθηκε από την ανάγκη της βάσης και από όλους τους πολίτες που δεν τους εκφράζουν τα σημερινά κόμματα και οι σημερινές ηγεσίες με βάση τις αξίες που μας ενώνουν.
Στο Κίνημα των Δημοκρατών Σοσιαλιστών λοιπόν για έξι κυρίως λόγους:
• Γιατί η χώρα, προκειμένου να πορευτεί με ασφάλεια στο μέλλον, χρειάζεται αποφασιστικότητα και πολιτικές δυνάμεις και ηγεσίες που βάζουν πρώτα την Ελλάδα χωρίς να υπολογίζουν προσωπικό ή πολιτικό κόστος.
•   Γιατί είναι αναγκαίο να εκπροσωπηθούν κοινοβουλευτικά οι δυνάμεις της προόδου.
• Γιατί είναι αναγκαία μια κυβέρνηση συνεργασίας με ξεκάθαρο προοδευτικό πλαίσιο.
•    Γιατί πρέπει να αποκαλύπτονται αλήθειες συνεχώς. Αλήθειες που πνίγηκαν κάτω από ένα πέπλο σιωπής και συνομωσιολογίας, καθώς πόναγαν ένα κατεστημένο που δεν άντεχε αλλαγές και μεταρρυθμίσεις απαραίτητες για μια μεταπελατειακή Ελλάδα ευνομούμενη και δίκαιη.
• Γιατί πρέπει να δώσουμε φωνή στους χιλιάδες πολίτες με τους οποίους μοιραζόμαστε τις ίδιες αξίες.
• Γιατί μόνο αν στηριχθούμε στις δυνάμεις μας με ένα ελληνικό σχέδιο για την επόμενη μέρα, εκμεταλλευόμενοι τα δικά μας πλεονεκτήματα και αλλάζοντας το κράτος συθέμελα, θα ξεφύγουμε οριστικά από την κρίση.


ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΕΩΝ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ ΣΤΗΝ ΚΥΜΗ, ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΙΣ 7


Φίλες και φίλοι,
Σας προσκαλώ σήμερα Παρασκευή στις 19:00 στο ξενοδοχείο Κύμη Palace στην Κύμη για να συζητήσουμε για τις εκλογές. Ας ξαναβρεθούμε! Πάμε με το ΚΙΝΗΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΩΝ!

Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015

ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΪΝΑΣ: ΜΙΑ ΕΝΙΑΙΑ ΚΑΙ ΣΟΒΑΡΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΓΙΑ ΌΛΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ


Στην συνεδρίαση της 14ης Ιανουαρίου το περιφερειακού Συμβουλίου  Στερεάς Ελλάδας συμμετείχε και ο Κώστας Χαϊνάς, παράτησε προς στιγμή τον προεκλογικό αγώνα και ήταν παρών  τιμώντας την ψήφο των πολιτών της Στερεάς Ελλάδας. Εκεί μεταξύ των άλλων  μας πληροφορεί ο Κώστας Χαϊνάς συζητήθηκε και το θέμα των Αναπτυξιακών εταιριών της Περιφέρειας όπου τοποθετήθηκε ως ακολούθως:

«Προτείναμε να δούμε μετά από σχετική μελέτη την ενοποίηση των Αναπτυξιακών Εταιριών σε μία και ενιαία για όλη την Περιφέρεια. Η ενοποίηση των αναπτυξιακών εταιριών όχι μόνο θα εξοικονομήσει πόρους, αλλά θα μπορέσουμε να δημιουργήσουμε το κατάλληλο εργαλείο αναπτυξιακής και παραγωγικής ανασυγκρότησης της Περιφέρειας. Σήμερα επικρατούν τοπικισμοί και ενδοπεριφερειακοί ανταγωνισμοί, οι οποίοι εμποδίζουν την ολιστική αντιμετώπιση των αναπτυξιακών προβλημάτων της Περιφέρειας. Μία και ενιαία Αναπτυξιακή Εταιρία θα στελεχωθεί από τους καλύτερους τεχνοκράτες της Περιφέρειας με αξιοκρατία και θα μπορέσουμε να θέσουμε προτεραιότητες και ιεραρχήσεις προς όφελος όλων των Περιφερειακών ενοτήτων και στο τέλος που όφελος της Περιφέρειας και της ανάπτυξης περιφερειακής συνείδησης.»

Ο ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΟ ΑΛΙΒΕΡΙ

Ο Κώστας Μαρκόπουλος το απόγευμα της Τρίτης, συνάντησε φίλους του από την περιοχή του Αλιβερίου στο καφέ «Ναός». Μεταξύ των παρευρισκομένων ο Παναγιώτης Σίμωσης πρόεδρος του επιμελητηρίου Ευβοίας, ο Αντιδήμαρχος του δήμου Κύμης Αλιβερίου Γιώργος Μπόκαρης και αρκετά στελέχη της παράταξης της περιοχής.
Στη σύντομη ομιλία του ο Κώστας Μαρκόπουλος μίλησε για τις παρεμβάσεις που έχει κάνει για την περιοχή και το όραμα του για αυτή. Ανέφερε χαρακτηριστικά τα δύο έργα πνοής στα οποία πιστεύει ότι πρέπει να δοθεί προτεραιότητα. Το οδικό δίκτυο μέχρι το λιμάνι της Κύμης, οι εργασίες στο οποίο ολοκληρώνονται και το φράγμα στα Μανίκια, έργο που ανέστησε ο Κώστας Μαρκόπουλος και με το οποίο θα επιτευχθεί η ύδρευση και άρδευση σε 78 οικισμούς τηςκεντρικής Εύβοιας αλλά και με κατάλληλη εκμετάλλευση μπορεί να αποτελέσει και τουριστικό πόλο έλξης.
Μετά την ομιλία του Κώστα Μαρκόπουλου το λόγο πήρε ο Παναγιώτης Σίμωσης όπου εξήρε τις προσπάθειες του βουλευτή για τα έργα στην περιοχή, δήλωσε την στήριξη του στο πρόσωπο του Κώστα Μαρκόπουλου και ζήτησε από όλους τους παρευρισκόμενους να αγωνιστούν για την επανεκλογή του.

Στις φωτογραφίες ο Κώστας Μαρκόπουλος με τον Αντιδήμαρχο του δήμου Κύμης Αλιβερίου Γιώργο Μπόκαρη και με το παλιό στέλεχος της παράταξης στην περιοχή Γιάννη Αστάρη.

3η ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΝΕΩΝ ΟΚΤΩΝΙΑΣ


ΧΑΪΝΑΣ: ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΑΜΕ ΤΗΝ ΜΕΤΑΣΤΕΓΑΣΗ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΗΣ ΜΕΡΥΠ (ΛΑΜΙΑ)


Στην συνεδρίαση της 14ης Ιανουαρίου το ΠΣ Στερεάς Ελλάδας συμμετείχε και ο Κώστας Χαϊνάς, από τους λίγους αν όχι ο μοναδικός Υποψήφιος Βουλευτής και περιφερειακός σύμβουλος που δεν απουσίασε από το συλλογικό όργανο της Περιφέρειας τιμώντας την ψήφο των πολιτών της Στερεάς Ελλάδας. Εκεί μεταξύ των άλλων  μας πληροφορεί ο Κώστας Χαϊνάς ότι συζητήθηκε και το  θέμα της στέγασης των υπηρεσιών της Περιφέρειας στο κτίριο της ΜΕΡΥΠ

«Υποστηρίξαμε την μετεγκατάσταση των υπηρεσιών της Περιφέρειας στο κτίριο της ΜΕΡΥΠ (Μεραρχία Υποστήριξης) στη Λαμία που ανήκει στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Η Περιφέρεια από την μετεγκατάσταση αυτή θα εξοικονομήσει πάνω από 400.000 ευρώ ετησίως. Τα πλεονεκτήματα θα είναι σημαντικά αφού θα συγκεντρωθούν σχεδόν όλες οι υπηρεσίες της Περιφέρειας σε ένα κτίριο και θα μπορεί να λειτουργεί ως Διοικητήριο. Η έκταση (11 περίπου στρέμματα) είναι σημαντική και θα πρέπει να έχουμε ως προσανατολισμό και στόχο την διεκδίκηση του χώρου στο μέλλον, ώστε να αποτελέσει μετά τις κατάλληλες επεκτάσεις και εργασίες εκσυγχρονισμού, το μελλοντικό διοικητήριο της Περιφέρειας, διαθέτοντας τα κεφάλαια που θα εξοικονομηθούν σε παραγωγικότερους τομείς. Μάλιστα προτείναμε η περίπτωση της ΜΕΡΥΠ να μελετηθεί και για ανάλογες περιπτώσεις στην Περιφέρεια, όπως για παράδειγμα στην Χαλκίδα (Σχολή Πεζικού, Τάγμα πεζοναυτών), όπου το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας έχει στην ιδιοκτησία του κτίρια, τα οποία θα μπορούσαν να διατεθούν στην τοπική και περιφερειακή αυτοδιοίκηση για την φιλοξενία των υπηρεσιών τους, εξοικονομώντας τεράστια ποσά που δίνουμε σήμερα σε μισθώματα.»

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΙΜΟΥ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΥΒΟΙΑΣ

                                       Πέμπτη,  15 Ιανουαρίου 2015


Δελτίο Τύπου
Συναντήσεις Σίμου Κεδίκογλου στην Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας
Υπηρεσίες της Εύβοιας επισκέφθηκε ο Σίμος Κεδίκογλου την Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015  στο πλαίσιο των περιοδειών που πραγματοποιεί. Στην Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας είχε διαδοχικές συναντήσεις με τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ Μπακογιάννη Κώστα, τον Αντιπεριφερειάρχη Εύβοιας κ. Σπανό Φάνη, τους θεματικούς Αντιπεριφερειάρχες κ.κ Κελαϊδίτη Γιώργο και Δημήτρη Βουρδάνο, τον Περιφερειακό Σύμβουλο κ. Γκάβαλη Σταμάτη, τον Εκτελεστικό Γραμματέα της Περιφέρειας κ. Χαρδαλιά Νικόλαο, ενώ συναντήθηκε και με υπηρεσιακούς παράγοντες. Στην Τεχνική Υπηρεσία ενημερώθηκε από τον διευθυντή κ. Μάρκου για την πορεία υλοποίησης των έργων που εκτελούνται και  έχουν δρομολογηθεί στο Νομό.

 Ο Σίμος Κεδίκογλου  επεσήμανε ότι τα έργα που γίνονται και τα οποία βασίζονται σε κοινοτική χρηματοδότηση είναι πολύ μεγαλύτερης αξίας απ’ ότι στο παρελθόν και δεν θα πρέπει να επιτρέψουμε να ματαιωθούν. «Το πιο σημαντικό - είπε-  είναι να παραμείνουμε στην καρδιά της Ευρώπης,  σχεδιάζοντας ένα καλύτερο μέλλον, αξιοποιώντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου μας και επιδιώκοντας την ανάπτυξη της οικονομίας μας.  

ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΑ


Στην κατάμεστη αίθουσα του Θεάτρου Παπαδημητρίου πραγματοποιήθηκε η προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στη Χαλκίδα. Εκατοντάδες εργαζόμενοι, άνεργοι, λαϊκοί άνθρωπο, νεολαίοι έδωσαν μαχητικό παρόν στο προσκλητήριο του ΚΚΕ να βγει πιο δυνατό από τις κάλπες της 25ης Γενάρη. Στη συγκέντρωση κυριάρχησαν τα συνθήματα «Ισχυρό ΚΚΕ αντεπίθεση λαέ», «Ψηφίζω δυναμώνω το ΚΚΕ παντού, δύναμη και ελπίδα είναι του λαού» και «ΚΚΕ δυνατό στη Βουλή και στο λαό».
Στη συγκέντρωση παρουσιάστηκε το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στο Νομό Εύβοιας το οποίο αποτελείται από τους (αλφαβητικά):
Κούκουρα Αντώνη
Λιαγκάκη Στάθη
Μαρίνο Γιώργο
Ντούρου Σοφία
Παπασταθοπούλου - Ραχιώτη Βαγγελιώ
Πύθουλα Γεωργία
Τζαβάρας Γιάννης
Τράκο Κώστα


Στην ομιλία του ο Γ. Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος βουλευτής τόνισε μεταξύ άλλων:

ΣΙΜΟΣ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ: ΑΡΩΓΟΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ

                                                            
                                       
Πέμπτη,  15 Ιανουαρίου 2015 
Δελτίο Τύπου

Την  κοινή προσπάθεια ανάδειξης και επίλυσης των ζητημάτων που αφορούν το Νοσοκομείο Χαλκίδας και τον τομέα υγείας σε όλο το Νομό και τη Σκύρο  δεσμεύτηκε ότι θα συνεχίσει ο Σίμος Κεδίκογλου κατά την επίσκεψή του στο Νοσοκομείο της  Χαλκίδας την Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015. Άλλωστε όπως τόνισε θεωρεί χρέος του να στέκεται αρωγός σε οτιδήποτε έχουν  ανάγκη χωρίς να παρεμβαίνει στα του Νοσοκομείου. Παράλληλα ευχαρίστησε τους Διοικητές των Νοσοκομείων Χαλκίδας, Κύμης και Καρύστου , το ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό και των ΚΥ, γιατί κάτω από αντίξοες συνθήκες και με λιγότερα μέσα από ότι απαιτούνται κατάφεραν ο κόσμος να νιώθει ασφαλής σε ό,τι αφορά τις υπηρεσίες υγείας. Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι  από όλες τις κρατικές δομές στην Εύβοια ελάχιστα παράπονα αφορούν τα Νοσοκομεία Χαλκίδας, Κύμης και Καρύστου  και για αυτό επανέλαβε ότι είναι άξιοι  συγχαρητηρίων, εκφράζοντας και την ευγνωμοσύνη του.
Χάρη στην κοινή προσπάθεια πέτυχαν σε δύσκολους καιρούς αρκετά προς την κατεύθυνση ενδυνάμωσης του Νοσοκομείου με την προκήρυξη των ιατρικών θέσεων μετά το ξεπάγωμα των διορισμών από το Υπουργείο Υγείας, την ενίσχυση των δομών του ΕΚΑΒ Εύβοιας και την ανάπτυξη νέων αι παλαιότερων τομέων με τη στελέχωση με νέο προσωπικό Κύμης, Καρύστου Αλιβερίου και Ιστιαίας, ενώ κύριος και στρατηγικός στόχος παραμένει η ολοκλήρωση της κατασκευής του νέου Νοσοκομείου κάτι που έχει δρομολογηθεί με την εξασφάλιση πόρων ύψους 50 εκατ. Ευρώ  για το 2015.


ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΑΜΕΣΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

«ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΚΥΜΗΣ- ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ»                15-1-2015
                                     
                                                                                                      
Προς:   Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γιάννη Μπενάκη
Θέμα: Άμεση σύγκλιση Δημοτικού Συμβουλίου
Κύριε Πρόεδρε,
Με προηγούμενη επιστολή μας, σας είχαμε ζητήσει να αναβληθεί το Δημοτικό Συμβούλιο της 29/12/14 λόγω μη έγκυρης αποστολής της πρόσκλησης καθώς και της ανυπαρξίας εισήγησης, για το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων (ΣΜΑ κτλ). Παρόλα αυτά προχωρήσατε εσπευσμένα στη διεξαγωγή του Δημοτικού Συμβουλίου.
Επειδή το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων στο Δήμο μας είναι πολύ σοβαρό, απαιτείται και μάλιστα επείγει διεξοδική συζήτηση και λήψη συνολικής απόφασης γι αυτό.
Αιτούμεθα λοιπόν με την παρούσα επιστολή μας όπως στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, όπως ο κώδικας των Δήμων ορίζει, προβείτε στην σύγκλιση συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου με βασικό θέμα συζήτησης την ''ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων στο Δήμο μας'', αποστέλλοντάς μας έγκαιρα την δυνατόν πιο πλήρη εισήγησή σας για το θέμα. Η έγκαιρη ενημέρωση των Δημοτικών και Τοπικών Συμβούλων καθώς και των Δημοτών είναι απολύτως αναγκαία.
Αιτούμεθα  επίσης όπως  συζητηθεί άμεσα και το θέμα της παραχώρησης του κλειστού γυμναστηρίου Κύμης στα τμήματα υποδομών μπάσκετ του  ΑΟ Κύμης για προπονήσεις, μετά την έντονη διαμαρτυρία που απέστειλε προς όλους μας το προαναφερόμενο αθλητικό σωματείο του Δήμου μας.
Οι αιτούντες Δημοτικοί Σύμβουλοι:

Δημήτρης Θωμάς (επικεφαλής του συνδυασμού)
Βλάχος Αναστάσιος
Κιούσης Νίκος
Μέξη Μαργαρίτα
Μπάτσα Αρετή
Ντόβολης Βασίλης
Ντούρας Στράτος
Παππάς Βασίλης
Ποθητάκης Άγγελος

ΜΙΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ!!!

Η συναδέλφισσα Αγγελική Καράπα υποψήφια με τον ΣΥΡΙΖΑ
Η Συναδέλφισσα μας και εκλεγμένη με το ψηφοδέλτιο της ΠΑΚ-ΕΛΤΑ στο Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου της Εύβοιας είναι υποψήφια στις ερχόμενες εκλογές της 25ης Ιανουαρίου με τον ΣΥΡΙΖΑ στο νομό Ευβοίας.
Καλή Επιτυχία συντρόφισσα & φίλη Αγγέλα.
Ελπίζουμε να γίνεις η πρώτη Ταχυδρομικός που ....
θα μας εκπροσωπήσει στη βουλή.

Καλό προεκλογικό αγώνα και με τη νίκη

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΙΠΕΡΓΙΑΣ: ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΣΣΟΜΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ

Πολλοί φίλοι και καλοί σύντροφοι με ρωτούν τι να κάνουμε στις προσεχείς εκλογές της 25ης Γενάρη και γιατί.
Είναι λογικό, με την πολυδιάσπαση και το φυγοκεντρισμό των δυνάμεων του σοσιαλιστικού χώρου, να υπάρχει, και μάλιστα έντονα, αυτός ο προβληματισμός, αφού οι ιστορικές αναμνήσεις, από τους αγώνες των τελευταίων δεκαετιών, ανακατεύονται με κοινωνικές αναγκαιότητες, συναισθήματα και πολιτικές σκέψεις .
Η κρισιμότητα της εκλογικής αναμέτρησης επιβάλει στον καθένα πολίτη την ενεργό συμμετοχή και την υποχρέωση να πάρει, με τη ψήφο του, θέση στο διακύβευμα της αναμέτρησης. Ιδιαίτερα όμως για όσους εμπιστεύθηκε ο Λαός και τους έδωσε εντολή να τον εκπροσωπήσουν στο εθνικό κοινοβούλιο, αποτελεί, πέρα από υποχρέωση και καθήκον να τοποθετηθούν όχι μόνο στην κάλπη αλλά και δημόσια πριν τις εκλογές.
Ανταποκρινόμενος σε αυτό το καθήκον αλλά και στις ερωτήσεις των καλών μου φίλων, παλαιών συναγωνιστών και συντρόφων δημοσιοποιώ τις άπόψεις - θέσεις μου.
Βιώνουμε εδώ και 5 χρόνια τώρα τα πολλαπλά αδιέξοδα της ασκούμενης βίαιης προσαρμογής στις απαιτήσεις ενός προγράμματος νεοφιλελεύθερης κατεύθυνσης και συντηρητικής-διαπλεκόμενης εκτέλεσης.
Βιώνουμε τον φαύλο κύκλο της λιτότητας, την ύφεση και αποδιάρθρωση των παραγωγικών δομών και των επιχειρήσεων και τη κατάργηση-ακύρωση των κοινωνικών δικαιωμάτων, που με αγώνες καταχτήσαμε τις προηγούμενες δεκαετίες. Η αποτυχία του «μνημονιακού μονόδρομου» επιβεβαιώθηκε πλήρως ,όχι μόνο από την συνεχιζόμενη- για έκτη χρονιά- ύφεση, την απώλεια του 25% και πλέον του ΑΕΠ, την καλπάζουσα ανεργία, την βίαιη φτωχοποίηση της μεγάλων τμημάτων της ελληνικής κοινωνίας και την συνακόλουθη κοινωνική πόλωση, αλλά και από την ουσιαστική κατάρρευση της συγκυβέρνησης και την επίσπευση των εκλογών.
Μεγάλα αδιέξοδα βιώνει και η Ευρώπη αφού η κρίση και η μονόπλευρη, ιδεοληπτική και δογματική αντιμετώπισή της, οδηγεί σε εκτροπές από την Ευρωπαϊκή Συνθήκη, διευρύνει τις ανισότητες, υποσκάπτει το Ευρωπαϊκό κοινωνικό κεκτημένο και τέλος υπονομεύει τους δημοκρατικούς θεσμούς.
Παρεπόμενο όλων αυτών ήταν η διάσπαση, έως διάλυση , του άλλοτε κραταιού σοσιαλιστικού χώρου, αφού το ΠΑΣΟΚ μεταλλάχθηκε πολιτικά και ιδεολογικά, ενώ με την στρατηγική επιλογή να αποτελέσει βασικό συγκυβερνήτη της Δεξιάς, μετετράπη σε κεντροδεξιά συνιστώσα της κυβέρνησης Σαμαρά.
Κάτω από τις συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί και με δεδομένη την κοινωνική και πολιτική πόλωση, η ανασυγκρότηση του σοσιαλιστικού χώρου θα συντελεστεί μόνο μέσα από τη ριζοσπαστική αναγέννηση της χαμένης αξιακής του ταυτότητας, τη ρήξη με το νεοφιλευθερισμό, τη χάραξη διαχωριστικών γραμμών από τη συντήρηση, την δημιουργική σύγκληση με τα προοδευτικά κινήματα και την Αριστερά, σε σχέση με τις νέες συνθήκες που αντιμετωπίζει η Χώρα μας,το νέο καταμερισμό εργασίας που επιφυλάσσουν οι γεωπολιτικές ανακατατάξεις στην ευρύτερη περιοχή και τις κοινωνικές ανάγκες που έχουν διαμορφωθεί. Η προσπάθεια αυτή δεν πρέπει να συντελεστεί σε πεδίο προσωπικών επιδιώξεων ούτε να αποτελέσει άλλοθι για την ασκούμενη πολιτική και προπαντός ανάχωμα (δεδομένου και του εκλογικού νόμου) στην αναγκαία Αλλαγή Πορείας της Χώρας.
Πιστεύω επομένως ότι το διακύβευμα των εκλογών είναι καθαρό και ισχυρό.
Αφορά την αλλαγή πορείας της χώρας στη βάση ενός προοδευτικού-πατριωτικού σχεδίου κοινωνικής-παραγωγικής και αναπτυξιακής ανασυγκρότησης της Χώρας . Απαιτεί σθεναρή διαπραγμάτευση στις Βρυξέλλες, τώρα που πληθαίνουν οι φωνές για την ανάγκη αναθεώρησης της ασκούμενης πολιτικής. Προϋποθέτει ισχυρή Λαϊκή εντολή, στρατηγική για ευρωπαϊκές συμμαχίες ,αποφασισμένη και υπεύθυνη νέα Ελληνική Κυβέρνηση, επίσης υπέρβαση ξεπερασμένων τακτικών που θυμίζουν σκατζόχοιρο και την ανάπτυξη ενός Παλλαϊκού Προοδευτικού Μετώπου τόσο για την ανατροπή της ασκούμενης πολιτικής όσο, κυρίως, την Οικοδόμηση της Ελλάδας του μέλλοντος μας, με παρουσία παντού, στις κοινωνικές-πολιτικές διεργασίες, τα κινήματα και τους θεσμούς.
Για όλους αυτούς τους λόγους συμπαραττάσομαι στις εκλογές με τον ΣΥΡΙΖΑ διατηρώντας όμως τις απόψεις μου.
Νίκη του ΣΥΡΙΖΑ θα αποδειχθεί καταλύτης σε διεργασίες που θα επιτρέψουν και την ανασυγκρότηση του σοσιαλιστικού χώρου. Θα είμαι παρών στις προσπάθειες που πρέπει ν΄ αναληφθούν κυρίως από στελέχη και τη Νεολαία που συμμερίζονται αυτέςτις απόψεις και αγωνιούν, σε μεγαλύτερο ίσως βαθμό , για το μέλλον που τους ανήκει.

15 Γενάρη 2015

Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015

Ο ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΜΠΑΣΙΝΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΒΟΥΛΗ

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΜΠΑΣΙΝΑΣ
Πρόεδρος Εργατικού Κέντρου Εύβοιας
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ Ν. ΕΥΒΟΙΑΣ
Ο ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο θα έρθει πρώτο κόμμα αλλά πιθανόν να σχηματίσει αυτοδύναμη Κυβέρνηση. Αυτό είναι μία εκτίμηση με βάση τα δημοσκοπικά και όχι μόνο δεδομένα. Γιαυτό οι επιλογές των ψηφοφόρων του έχουν ιδιαίτερη βαρύτητα. Δεν είναι όπως άλλες φορές μία ψήφος διαμαρτυρίας ή αγανάκτησης αλλά είναι ψήφος ευθύνης.
Εάν πράγματι θέλουμε να αλλάξουν τα πράγματα και να αλλάξει το παλαιό κομματικό κατεστημένο η θέληση αυτή πρέπει να μετρήσει και στην επιλογή των προτιμήσεων. Η ψήφος σε άτομα που γέρασαν μέσα στις κομματικές διαδικασίες και στις κομματικές ίντριγκες, στην καμαρίλα της κομματικής εξουσίας πολύ λίγα θα έχουν να προσφέρουν στον τόπο και στους πολίτες πολύ δε λιγότερα στην αλλαγή των νοοτροπιών της κυβέρνησης. Απλώς θα αλλάξει χέρια η εξουσία αλλά θα πέσει πάλι στα χέρια των επαγγελματιών της πολιτικής και έχουν και κλειστούς ορίζοντες σκέψης και λειψές κοινωνικές εμπειρίες αφού η κομματική ένταξη δεν συνοδεύεται πάντοτε με την ταξική συνείδηση.
Η μεγάλη επιλογή είναι να εκπροσωπηθεί η κοινωνία. Να εκπροσωπηθεί ο άνεργος, ο εργαζόμενος που δεν τα βγάζει πέρα, ο πολίτης που ριζοσπαστικοποιήθηκε μέσα από την κατάρρευση της μεσαίας τάξης και όχι το κομματικό κατεστημένο.  Κατά την γνώμη μας μία εναλλακτική προοδευτική προτίμηση είναι στην Αγγέλα Καράπα. Μία εργαζόμενη γυναίκα που ζει την αγωνία του απλού πολίτη. Μία άλλη σημαντική υποψηφιότητα είναι εκείνη του Στέφανου Μπασινά. Ενός πραγματικού αγωνιστή της εργατικής τάξης της Εύβοιας. Για σκεφθείτε πόσο σημαντικό και ελπιδοφόρο θα είναι για όλους μας στην Εύβοια η συμμετοχή του Στέφανου Μπασινά στην νέα προοδευτική κυβερνητική πλειοψηφία!!!

Η ΕΛΕΝΑ ΚΟΥΝΤΟΥΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΑ


ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΚΛΟΠΗΣ ΣΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ

ΠΗΓΗ: EVIAZOOM
Για την συγκεκριμένη υπόθεση, συνελήφθη χθες το απόγευμα ένας 25χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε σχετική ποινική δικογραφία...
Από το Αστυνομικό Τμήμα Αλιβερίου, εξιχνιάσθηκε άμεσα υπόθεση απόπειρας κλοπής και πρόκλησης φθορών, σε σχολείο στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη Ευβοίας.
Για την συγκεκριμένη υπόθεση, συνελήφθη χθες (13-01-2015) το απόγευμα στην ανωτέρω περιοχή, ένας 25χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για απόπειρα κλοπής και φθορά ξένης ιδιοκτησίας.
Ειδικότερα στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, μετά από καταγγελία που έγινε προχθές το μεσημέρι στο Αστυνομικό Τμήμα Αλιβερίου, από την διευθύντρια του σχολείου, προέκυψε ότι ο 25χρονος, πρώτες πρωινές ώρες της 12-01-2015, παραβίασε παράθυρο κουζίνας του σχολείου, ερεύνησε τους εσωτερικούς χώρους χωρίς να αφαιρέσει οτιδήποτε και προκάλεσε φθορές σε διάφορες πόρτες και παράθυρα, αξίας (500) περίπου ευρώ. 
Σημειώνεται ότι ο 25χρονος έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις Διωκτικές Αρχές, για διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.
Την προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Αλιβερίου, ενώ εξετάζεται η εμπλοκή του 25χρονου και σε άλλες συναφείς αξιόποινες πράξεις.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας

ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ: Ο ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ

14.1.2015
Συνέντευξη Βαγγέλη Αποστόλου στο ένθετο "Κυνήγι" της εφημερίδας ΕΘΝΟΣ.

1. Ποια είναι η θέση του αρμόδιου τμήματος για το περιβάλλον του ΣΥΡΙΖΑ για το κυνήγι;
– Η παραπληροφόρηση που γίνεται για το συγκεκριμένο ζήτημα, ενόψει των εκλογών, σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Κυκλοφορούν αφίσες, με τις οποίες διαστρεβλώνονται οι θέσεις του, φτάνοντας μέχρι του σημείου να τον κατηγορούν ότι θα καταργήσει το κυνήγι τις πρώτες 100 μέρες διακυβέρνησής του».
Σας παραθέτω αυτούσια τη σχετική παράγραφο από το πρόγραμμά μας:
•    «Αυστηρή εφαρμογή κείμενης νομοθεσίας περί κυνηγετικών αδειών.
•   Περαιτέρω περιορισμός της κυνηγετικής δραστηριότητας, χρονικά/χωρικά.
•    Δημιουργία νέων/επέκταση υφιστάμενων πάρκων προστατευόμενης άγριας ζωής.
• Ουσιαστική πάταξη λαθροθηρίας με αυτόφωρες διαδικασίες/αύξηση προστίμων/αποτελεσματικότερη φύλαξη.
•  Τακτικοί έλεγχοι για εξακρίβωση προϊόντων λαθροθηρίας σε καταστήματα εστίασης/πώλησης κρέατος και υπαίθριες αγορές/ αυστηροποίηση ποινών.
•     Αναβάθμιση της θηροφυλακής, μη εξαρτώμενης από το κυνηγετικό λόμπι.
•    Κατάργηση διατάξεων με τις οποίες παραχωρούνται δημόσιες εξουσίες σε ιδιωτικούς φορείς στον τομέα της δασοφυλακής-θηροφυλακής.»
Όντως υπάρχουν μερικές διατάξεις, όπως αυτές των παραγράφων 2 και 3 αλλά και η φράση «μη εξαρτώμενης από το κυνηγετικό λόμπι» της παραγράφου 6 που χρειαζόντουσαν καλύτερη και πιο συγκεκριμένη διατύπωση,αλλά πουθενά δεν αναφέρονται κι ούτε αφήνουν περιθώρια ερμηνείας για κατάργηση του κυνηγιού.
2. Το κυνήγι αποτελεί πατροπαράδοτη δραστηριότητα των λαϊκών τάξεων με ιδιαίτερη σημασία για τους ανθρώπους της υπαίθρου; Για ένα αριστερό κόμμα όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, πως δικαιολογείται η αστική προσέγγιση μιας υπαίθριας δράσης υπό το πρίσμα μάλιστα, μίας ξεπερασμένης οικολογικής ιδεοληψίας;
– Όντως το κυνήγι είναι πατροπαράδοτη δραστηριότητα των λαϊκών τάξεων με ιδιαίτερη σημασία για τους ανθρώπους της υπαίθρου, όμως δεν πρέπει να ασκείται ανεξέλεγκτα αλλά βάση κανόνων. Γι αυτό πρέπει να επανεξεταστούν κάποια θέματα οργάνωσης του κυνηγιού, μέσα από επιστημονικές μελέτες .
Ποιος λέει ότι ένα αριστερό κόμμα δεν λαμβάνει υπόψη του την επιστήμη, την οικονομική δυνατότητα των κυνηγών και όλους τους παράγοντες που απαιτούνται για την ορθολογική διαχείριση της άγριας πανίδας και ιδιαίτερα της θηραματοπανίδας;
Αντίθετα πιστεύω ότι η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων κυνηγών συμφωνεί με τις θέσεις μας που στόχο έχουν να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις τόσο για την προστασία των ζώων όσο και την άσκηση μιας δραστηριότητας , που διαχρονικά έχει συνδεθεί με τον τρόπο ζωής των ανθρώπων της υπαίθρου.
Προϋπόθεση και βασική αρχή που πρέπει να διέπει το κυνήγι είναι η αρχή της αειφορίας. Μια βασική ερώτηση αλλά και μεγάλο θέμα για τον τομέα της θήρας είναι πόσοι κυνηγοί εκδίδουν άδεια κάθε χρόνο και πόσοι κυνηγούν χωρίς άδεια. Ο αριθμός των τελευταίων και λόγω της οικονομικής κρίσης έχει αυξηθεί δραματικά. Αναμφισβήτητα λοιπόν κάποια πράγματα θα πρέπει να επανακαθοριστούν σε συνεργασία με τους κυνηγούς.

ΣΙΜΟΣ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ: ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ


                                                                           
                                                                      Τετάρτη,  14 Ιανουαρίου 2015

Δελτίο Τύπου

Παραγωγικές μονάδες της Εύβοιας επισκέφθηκε ο Σίμος Κεδίκογλου υποψήφιος βουλευτής Εύβοιας της ΝΔ την Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015 στο πλαίσιο των περιοδειών που πραγματοποιεί και συγκεκριμένα τις επιχειρήσεις   «Παλίρροια», «Κελαϊδίτης», «Αγγελάκης» και «Ευβοϊκή Ζύμη Ψαχνών».
Ο Σίμος Κεδίκογλου συνομίλησε με τους εργαζομένους τονίζοντας ότι είναι επιτακτική ανάγκη  να σταθεί η  οικονομία μας σε γερές βάσεις. Στο  πλαίσιο αυτό γίνονται προσπάθειες που στοχεύουν στη στήριξη της επιχειρηματικότητας και εξωστρέφειας που θα χρηματοδοτήσει το νέο ΕΣΠΑ, παρέχοντας τα κατάλληλα εργαλεία μέσω της καινοτομίας  για την επιβίωση και  περαιτέρω ανάπτυξη των παραγωγικών μονάδων. Γεγονός που θα σημάνει όχι μόνο τη διατήρηση των υπαρχουσών θέσεων εργασίας, αλλά και τη δημιουργία νέων.
Πρέπει μέσω στοχευεμένων  δράσεων  να δρομολογηθεί ανάπτυξη σε τομείς που η τοπική οικονομία έχει συγκριτικά πλεονεκτήματα και αυτή η προσπάθεια είναι απαραίτητο να είναι κοινή.
Ο Σίμος Κεδίκογλου την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2015 θα επισκεφθεί την Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας, την Αστυνομική Διεύθυνση του Νομού, Το Νοσοκομείο Χαλκίδας καθώς και το Σύλλογο Εθελοντών Δασοπυροσβεστών στα Ψαχνά.




Ο ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΪΝΑΣ ΜΕ ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ

ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΪΝΑΣ
Υποψήφιος Βουλευτής Εύβοιας

Ξεχωρίζει η υποψηφιότητα του Κώστα Χαϊνά με το Ποτάμι. Ο κ. Χαϊνάς είναι εκ των στενότερων συνεργατών του Σπύρου Λυκούδη και στον ηγετικό πυρήνα των Μεταρρυθμιστών που συνεργάζονται πλέον εκλογικά και όχι μόνο με το Ποτάμι. Όπως φαίνεται η «κοίτη» του Ποταμιού γίνεται πολυσυλλεκτική την ίδια ώρα που άλλοι φορείς της Κεντροαριστεράς διασπώνται. Η συμμετοχή του Κώστα Χαϊνά στο ψηφοδέλτιο του κόμματος του Σταύρου Θεοδωράκη ενισχύει την πολιτική δυναμική του νέου αυτού κόμματος το οποίο φιλοδοξεί να εκπροσωπηθεί κοινοβουλευτικά και στην Εύβοια. Η αγωνιστική πορεία του Κώστα Χαϊνά στην ανανεωτική μεταρρυθμιστική αριστερά, η δυναμική του παρουσία στο Περιφερειακό Συμβούλιο όπου μετέχει με προτάσεις και υπεύθυνες θέσεις για τα προβλήματα των εργαζομένων, της προστασίας του περιβάλλοντος και της τοπικής οικονομίας, ενισχύουν την πιθανότητα το Ποτάμι να πετύχει τον κοινοβουλευτικό του στόχο στην Εύβοια.