Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2015

ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΘΕΣΙΝΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΩΝ ΣΤΑ ΛΕΠΟΥΡΑ


Από τη χθεσινή  συνάντηση του Συμεών Κεδίκογλου και των άλλων Υποψηφίων Βουλευτών του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών στα Λέπουρα. Η μεγάλη προσέλευση και ο ενθουσιασμός  θύμισε άλλες εποχές! Αύριο το πρωί θα γίνει οργανωτική συνάντηση για τον συντονισμό της δράσης στην Χαλκίδα, Παλίρροια στις 11.π.μ.

ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΗΣ ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ

Κανέλλα Ζέρβα (γιατρός), 
Ειρήνη Καλαθέρη (αρχιτέκτονας),
 Θανάσης Καραγκούνης (αγρότης),
 Γιώργος Κάργας (καθηγητής Γεωπονικού Πανεπιστημίου),
Ιπποκράτης Κωστής (πολιτικός μηχανικός),
 Αγαθοκλής Λουκάς (μισθωτός), 
Θάλεια Μπαρδάνη (ψυχολόγος),
 Γιώργος Στεφανής (τεχνικός ΟΤΕ).

ΕΧΟΥΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΑΦΟΠΛΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΙΝΔΥΝΟΛΟΓΙΑ, ΤΟΥΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ!



Αυτό τόνισε ο Γιώργος Μαρίνος μέλος του Π.Γ της Κ.Ε του ΚΚΕ και υποψήφιος βουλευτής Ευβοίας, μιλώντας την Παρασκευή 9 Γενάρη σε μαζική συγκέντρωση εργαζομένων στο Αλιβέρι .
Στη συγκέντρωση χαιρετισμό απεύθυνε ο Κώστας Τράκος, υποψήφιος βουλευτής Εύβοιας του ΚΚΕ.
Ο Γιώργος Μαρίνος ανέφερε μεταξύ των άλλων τα ακόλουθα:  
Εμείς που συμμετέχουν στη μάχη που δίνει το ΚΚΕ έχουμε δύναμη στα χέρια μας γιατί υπερασπιζόμαστε το δίκιο του λαού μας.
Εχουμε κερδίσει την εκτίμηση του λαού της περιοχής και  μπορούμε να μπούμε σε πολλά λαικά σπίτια, να συζητήσουμε με τους εργαζόμενους, με τους ανέργους, με τους επαγγελματίες και τους αγρότες , τους συνταξιούχους, τους νέους και τις γυναίκες των λαικών οικογενειών , που στενάζουν από τα βάρη της αντιλαικής πολιτικής της συγκυβέρνησης Ν.Δ –ΠΑΣΟΚ  και της Ευρωπαικής Ενωσης, που βιώνουν τις οδυνηρές συνέπειες της επίθεσης του κεφαλαίου.
Έχουμε τη δύναμη να αφοπλίσουμε την κινδυνολογία , τους εκβιασμούς και τις αυταπάτες που καλλιεργούν η κυβέρνηση , ο ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα κόμματα του κεφαλαίου ώστε να γίνει χτήμα των εργαζομένων ότι:

ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΗΜΕΡΑ ο λαό μας ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΔΥΝΑΤΟ ΚΚΕ! ΔΥΝΑΤΗ ΛΑΪΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ,  ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΚΑΙ ΠΑΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ.
ΔΥΝΑΤΟ ΚΚΕ . Αυτό είναι το καρφί στο μάτι των αντιπάλων του λαού μας , αυτό ενοχλεί  τα μεγάλα συμφέροντα , αυτό πολλαπλασιάζει τη λαική δύναμη που  μπορεί να φέρει την πραγματική  ανατροπή αυτής της βάρβαρης κατάστασης , να ανοίξει το δρόμο για να γίνει ο λαός πραγματικός νοικοκύρης  στον τόπο μας.
Η συγκυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ μιλούν για την επόμενη μέρα και καλλιεργούν ψεύτικες προσδοκίες , κάνουν εμπόριο ελπίδων κρύβοντας την αλήθεια, θάβοντας την αλήθεια στα μπάζα της παραπλανητικής αντιπαράθεσης  του διπολισμού , όπως γίνεται τόσα χρόνια με το δικομματισμό που οδήγησε τις λαικές οικογένειες στα σημερινά  βάσανα.    
Να σκεφτεί καλά ο κάθε εργαζόμενος, η κάθε εργαζόμενη.
Πως θα είναι η επόμενη μέρα ;
Τα στοιχεία είναι ατράνταχτα και ο λαός πρέπει να τα γνωρίζει για να καθορίσει τη στάση του.  
Οποια κι αν είναι η κυβέρνηση, η πραγματικότητα θα είναι οδυνηρή.
Γιατί Θα  είναι στο σβέρκο του λαού η  Ευρωπαική Ενωση, η λυκοσυμμαχία του κεφαλαίου που την προσκυνάνε όλα τα κόμματα εκτός από το ΚΚΕ.
Γιατί θα είναι σε δράση   το αντιλαικό οπλοστάσιο που δημιούργησε το ευρωπαικό κεφάλαιο κατά των λαών , θα δείχνει  καθημερινά τα δόντια της  η κοινοτική νομοθεσία που χτυπάει τις Συλλογικές Συμβάσεις,  που ξεσχίζει  την πλήρη εργασία και εξαπλώνει   τις ελαστικές μορφές απασχόλησης, η νομοθεσία που διαλύει την κοινωνική ασφάλιση και μειώνει τις συντάξεις.
Γιατί θα συνεχίσει  η Κοινή Αγροτική Πολιτική της Ε.Ε να  ξεκληρίζει την αγροτιά.
Γιατί  θα προκαλεί πολέμους και επεμβάσεις  η Κοινή Πολιτική Ασφάλειας και Αμυνας της Ε.Ε και το ΝΑΤΟ.
Γιατί θα παραμείνει ο μόνιμος βραχνάς,   το πλαίσιο της συνεχούς επιτήρησης της χώρας  και τα  «μνημόνια διαρκείας», παλιά και νέα αντιλαϊκά μέτρα, που χρησιμοποιεί  το κεφάλαιο, για να κάνει φτηνότερη και φτηνότερη της εργατική δύναμη για να γίνει πιο ανταγωνιστικό στην παγκόσμια καπιταλιστική αγορά.
Γιατί θα συνεχίζει ο λαός να στενάζει από τους αντιλαϊκούς νόμους,, που ψήφισαν  οι κυβερνήσεις της Ν.Δ και του ΠΑΣΟΚ και δεν πρόκειται να καταργήσει ο  ΣΥΡΙΖΑ.
Γιατί θα πληρώνει ο λαός μας, χωρίς να έχει καμία ευθύνη  το αβάστακτο  χρέος, το οποίο  αναγνωρίζουν οι ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ.
Γιατί , θα κυβερνά το  κεφάλαιο, τα μονοπώλια , που έχουν στα χέρια τους τα κλειδιά της οικονομίας, την πραγματική εξουσία και θα απαιτούν και στη φάση της όποιας ανάκαμψης ακόμη περισσότερα προνόμια, σε βάρος πάντα του λαού.
Γιατί θα βασανίζει το λαός μας η  ανεργία και η φτώχεια , η αδυναμία να ικανοποιήσει τις ανάγκες του.

Γι' αυτό και την επόμενη μέρα, ο εργαζόμενος λαός χρειάζεται ένα δυνατό ΚΚΕ στη Βουλή, παντού, δύναμη εργατικής - λαϊκής αντίστασης και αντεπίθεσης.

ΕΚΠΛΗΞΗ Η ΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΤΑΣΟΥ ΓΕΡΑΛΗ ΣΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ


Έκπληξη προκάλεσε  η μη συμμετοχή του Τάσου Γέραλη στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στον νομό.  Η παρουσία του Τάσου Γέραλη θα ήταν για το ΣΥΡΙΖΑ η πρώτη νίκη ΜΑΤ στο παιγνίδι της πολιτικής σκακιέρας και αυτό που θα έκλεβε τις εντυπώσεις.
Ο Τάσος Γέραλης  κομματικό στέλεχος με μεγάλη διαδρομή μέσα στο ΠΑΣΟΚ αποχώρησε το 2012 είχε συχνές παρεμβάσεις  όλο αυτό το χρονικό διάστημα με την αρθρογραφία του  και με την κατάθεση θέσεων και θα έφερνε ένα αέρα ανανέωσης και ενός άλλου πολιτικού λόγου σε σχέση με ότι παρατηρείται στα ψηφοδέλτια. Κράταγε παλαιούς ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ να μην πάνε στο ΠΑΣΟΚ ή στο Κίνημα του Γιώργου Παπανδρέου ή στο ΠΟΤΑΜΙ και να μείνουν με περισσότερη ευκολία στο ΣΥΡΙΖΑ καθότι είναι ιδιαίτερα αγαπητός και είναι  γνωστή η κοινωνική του δράση στο νομό.
 Φαίνεται όμως  από πρώτη ανάλυση,  αυτό το πλεονέκτημα του ήταν και το  μειονέκτημα του, αφού στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ περιλαμβάνονται στελέχη χωρίς καμιά κοινωνική αναφορά και απλά είναι ένα αριθμητικό νούμερο για να εξυπηρετηθούν κάποιοι άλλοι .  

Το πώς το μεγάλο πλεονέκτημα ο ΣΥΡΙΖΑ στο Νομό σε σχέση με όλα τα άλλα ψηφοδέλτια των κομμάτων το έκανε μειονέκτημα, αυτό  μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ το ξέρει.

Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2015

ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ


Κατσαρός Νίκος, Δημοσιογράφος
Κεδίκογλου Συμεών, Ιατρός
Πάντζαλης Χρήστος, Εκπαιδευτικός
Φουτζόπουλος Κωνσταντίνος, Οικονομολόγος Διεθνολόγος
Χάρσα Μαρία

ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ

Ανακοινώθηκαν οι υποψήφιοι βουλευτές της Χρυσή Αυγής για την Εύβοια και είναι :

Βουλή Αικατερίνη Οικονοµολόγος ΜSc
Βουσουρέλης Αντώνιος Αυτοκινητιστής
∆έδε Μάνθα Οικιακά, Πολύτεκνη µητέρα
∆ήµου Γεώργιος Τεχνίτης Αλουµινοκατασκευών
Μιχαήλ Μιχαήλ Μηχανικός
Μίχος Νικόλαος Αγρότης, Βουλευτής
Μπάρου Αλεξάνδρα Αγροτικές Επιχειρήσεις
Τζάθας Ιωάννης Οικοδόµος

ΔΥΟ ΥΠΟΨΗΦΙΕΣ ΤΗΣ "ΤΕΛΕΙΑΣ " ΤΟΥ ΓΚΛΕΤΣΟΥ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ


Σπανού Μαγδαληνή

Παπακωνσταντίνου Δήμητρα

ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ


ΑΓΑΝΙΩΤΗΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ
ΜΠΑΡΑΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΜΠΕΛΑΒΡΑΚΗ  ΖΑΧΑΡΟΥΛΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ 
ΜΠΟΥΡΟΔΗΜΟΣ  ΙΩΑΝΝΗΣ Παναγιώτη ΓΕΟΛΟΓΟΣ
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ  ΓΕΩΡΓΙΟΣ Ιωάννη ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ
ΣΕΠΕΤΗΣ ΤΑΣΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΝΟΣΟΚ. ΛΑΜΙΑΣ
ΤΑΡΤΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ
ΧΟΤΖΟΓΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗΣ ΣΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ

ΕΚΤΟΣ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΩΝ ΣΥΡΙΖΑ Η ΛΟΥΚΑ ΚΑΤΣΕΛΗ ΚΑΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ

Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ της Λούκας Κατσέλη η οποία από την ίδρυσή της και μετά επεδίωκε σταθερά την εκλογική συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ τελικά εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:
«Η στενότητα του χρόνου σε συνδυασμό με την πολυπλοκότητα των διαδικασιών, δεν επέτρεψαν την ολοκλήρωση της εκλογικής συμφωνίας για συμμετοχή στελεχών μας στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ.
Για να μην υπάρξουν τριβές, αποφασίσαμε ως Κοινωνική Συμφωνία να αποσύρουμε τις υποψηφιότητες.
Η Κοινωνική Συμφωνία εξακολουθεί να δίνει τον αγώνα για τη δημιουργία ενός κοινωνικού μετώπου ανατροπής της αδιέξοδης κυβερνητικής πολιτικής.»
Αυτό διαπιστώθηκε εξάλλου και στην Εύβοια όπου η πρόταση της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ είχε συμπεριλάβει και τον στενό συνεργάτη της κ. Κατσέλη τον Βιταλιώτη κ. Τάσο Γέραλη αλλά σήμερα διαπιστώνουμε ότι δεν είναι στον συνδυασμό. Αντί αυτού μετέχει στέλεχος της Σοσιαλιστικής Τάσης του ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή του κομματικού μηχανισμού.
Προφανώς η κ. Κατσέλη και ο Τάσος ο Γέραλης ή άλλοι που στήριξαν δυναμικά τον ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι απαραίτητοι ή χρήσιμοι αλλά αντιθέτως είναι η Ραχήλ Μακρή που εξελέγη με το επίσης αντιμνημονιακό αλλά δεξιό κίνημα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων. Μακάρι να μην είναι βάσιμοι αυτοί οι συνειρμοί. Αλλά ξαναδιαβάζοντας το εύστοχο σχόλιο του Νίκου Στουπή φοβόμαστε ότι πολλά από τα ερωτήματα δεν θα έχουν την ευκταία απάντηση. Τουλάχιστον στην Εύβοια το ψηφοδέλτιο εκφράζει την αγωνία του Αποστόλου να γίνει Υπουργός και του Ακριώτη να γίνει Βουλευτής. Μακάρι να το κατορθώσουν


ΚΑΜΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΓΚΟΡΤΣΟΥ!!!

Προηγούμενη δημοσίευση Δελτίου Τύπου σχετικά με την παράδοση από τον Βουλευτή κ. Κεδίκογλου του Απινιδωτή στο Νοσοκομείο Κύμης  δικαίως προκαλεί ανάμικτα αισθήματα. Θλίψης για το κατάντημα του πολιτικού συστήματος αλλά και των Δημοσίων Λειτουργών όπως ο Διοικητής του Νοσοκομείου Κύμης ο οποίος πιθανόν άθελά του μετέχει στην τύπου «Γκόρτσου» προεκλογική προσπάθεια του κ. Κεδίκογλου. Για τον υπεύθυνο του ΕΚΑΒ δεν γεννάται λόγος είναι σταθερός κομματάρχης του Σίμου, όσο για τον κ. Αντιδήμαρχο εκτός της νεότητάς του και της απειρίας του θέλγεται ίσως από αυτές τις παλαιοκομματικές πρακτικές. Ακόμη και εάν ο απινιδωτής δόθηκε στο Νοσοκομείο  κατόπιν μεσολάβησης του Βουλευτή, σημείο της  παλαιοδεξιάς νοοτροπίας της Κυβέρνησης Σαμαρά και όχι ενός υγειούς, σοβαρού κοινωνικού κράτους, στοιχειώδης κανόνας  της πολιτικής ηθικής θα ήταν η αποφυγή της προβολής και κυρίως της ένταξης  στην προεκλογική καμπάνια του κ. Κεδίκογλου. Με τρόπον μάλιστα που να ρωτάει ο απλός ψηφοφόρος της Νέας Δημοκρατίας: Αυτός ο Μαρκόπουλος, γιατρός ών, δεν ενδιαφέρεται ή δεν του περνά ο λόγος; Να μην αναρωτηθούμε για την Ματίνα, την Τζοβάνα, τον Βοσκό  και τα άλλα τα γαλάζια αστέρια.
Δεν είμαστε βέβαιοι ότι και οι άλλοι δεν θα κάνουν τα ίδια. Ίσως και χειρότερα. Αλλά εμείς από θέση αρχής θα τα καταδικάζουμε και θα τα μουτζώνουμε αυτά τα πολιτικάντικα καμώματα που θυμίζουν αλλοτινές εποχές και δεν θα έπρεπε να τα βλέπουμε σήμερα.

ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΣΙΜΟΥ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΑΠΙΝΙΔΩΤΗ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ –Κ.Υ. ΚΥΜΗΣ


                                        Παρασκευή, 9 Ιανουαρίου 2015


Δελτίο Τύπου

Τη θερμή ανταπόκριση του κόσμου δέχεται ο Σίμος Κεδίκογλου υποψήφιος βουλευτής Εύβοιας της ΝΔ  κατά τις περιοδείες που πραγματοποιεί   σε χωριά του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου.
Μετά τις συναντήσεις που είχε με πολίτες  ο Σίμος Κεδίκογλου επισκέφθηκε την Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2015 το Γενικό Νοσοκομείο –Κέντρο Υγείας Κύμης παρουσία του αντιδημάρχου Αλέξανδρου Θεοδώρου και του Τομέαρχη του ΕΚΑΒ Κύμης-Καρύστου Νίκου Κόκκου, όπου έγινε ενημέρωση από τον Διοικητή για το θέμα των αγροτικών ιατρών και αν υπάρχει κάλυψη των αναγκών, καθώς και για το άμεσο ζήτημα της διάνοιξης του  κεντρικού δρόμου που οδηγεί στο Νοσοκομείο.

Στη συνέχεια έγινε η παράδοση στο Νοσοκομείο – ΚΥ Κύμης του εξωτερικού απινιδωτή η παραλαβή του οποίου έγινε με τη διαμεσολάβηση του Σίμου Κεδίκογλου, καθώς είχε παρέμβει στον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΣΦΑ κ. Ξιφαρά Κωνσταντίνο ο οποίος είχε ανταποκριθεί θετικά στο αίτημα να εξοικονομηθούν πόροι για έργα συντήρησης, για επισκευές και για την προμήθεια του εξωτερικού απινιδωτή.



ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΤΩΝ "ΠΡΑΣΙΝΟΙ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ"

Οι υποψήφιοι βουλευτές του συνδυασμού Πράσινοι – Δημοκρατική Αριστερά στην Εύβοια είναι:

ΒΟΥΚΟΥΤΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΜΕΓΑ ΑΝΝΗ

ΠΟΛΥΜΕΡΟΥ ΚΙΤΣΑ-ΜΑΡΙΝΑ

ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΟΥ ΠΟΤΑΜΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ




Αργυρός Βαγγέλης, Σύμβουλος Ανάπτυξης
Βαρελάς Δημήτρης, Επιχειρηματίας – Μηχανικός Η/Υ
Επιφάνη Αντωνία, επιχειρηματίας
Κακάτσος Γιώργος, πολιτικός μηχ/κός
Κονιδάρη Στέλλα, επιχειρηματίας
Μιμίκου Ευαγγελία, δικηγόρος
Τούσης Δημήτρης, οικονομολόγος
Χαϊνάς Κώστας, οικονομικός σύμβουλος


ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οι υποψήφιοι βουλευτές Εύβοιας των «Ανεξάρτητων Ελλήνων»  στις επερχόμενες εκλογές της  25ης Ιανουαρίου 2015 είναι, οι παρακάτω:
1.            Δαύρης Αλέξανδρος - Ιατρός
2.            Δροσάτος Μόδεστος - Κτηνίατρος
3.            Καρκαλέτσης Σταύρος – Ιστορικός συγγραφέας
4.            Μαυραγάνης Νικόλαος - Δικηγόρος
5.            Νίκου Σπυριδούλα (Ίριδα) - Επιχειρηματίας
6.            Παπαντωνίου Νικόλαος – Υπάλληλος ΔΕΗ
7.            Ρουμελιώτου Ελισσάβετ – Σύμβουλος επιχειρήσεων
8.            Στέφου Ελευθερία – Συνταξιούχος τραπεζικός

Από τη Συντονιστική Επιτροπή
ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ
ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ
ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ

ΣΙΜΟΣ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ: ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ ΜΑΖΙ

09/01/2015
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σίμος, Γκοσιμίδας, Μπόκαρης: Κάτι σοβαρό συζητούν... μάλλον για τον Δήμο... γιατί ο κ. Γκοσιμίδας όντας προφανώς με το Κίνημα δεν συνεργάζεται πολιτικά με την Δεξιά
Άμεση επαφή με τους πολίτες της Εύβοιας έχει καθημερινά ο Σίμος Κεδίκογλου στο πλαίσιο των περιοδειών που πραγματοποιεί. Μετά τη Νότια Καρυστία την Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2015 επισκέπτεται  το Αλιβέρι, το Αυλωνάρι, τις Κονίστρες, την Κύμη , τον Οξύλιθο και την Οκτωνιά με πρώτο σταθμό το Δημαρχείο και το Κέντρο Υγείας.
Ο Σίμος Κεδίκογλου τονίζει ότι είναι επιτακτική ανάγκη να συνεχιστεί το έργο που έχει ξεκινήσει και παράλληλα, ενημερώνει για σειρά παρεμβάσεών του σε αρμόδια Υπουργεία για την επίλυση σημαντικών ζητημάτων και την προώθηση έργων,  όπως για παράδειγμα στο Αλιβέρι: η ενίσχυση των δομών του ΕΚΑΒ, η δημιουργία και εγκατάσταση σταθμού ΕΚΑΒ στο Αλιβέρι, η διατήρηση και  αναβάθμιση του Νοσοκομείου – ΚΥ Κύμης με την εξοικονόμηση πόρων για τη χρηματοδότηση εργασιών απαραίτητων για την κάλυψη επειγουσών αναγκών, η δημιουργία πύλης εισόδου -  εξόδου στο λιμάνι της Κύμης, η διασφάλιση της λειτουργίας της Δ.Ο.Υ Κύμης, αλλά και η διατήρηση του ΑΗΣ στη Μεγάλη ΔΕΗ.
Ο Σίμος Κεδίκογλου στην Οικονομική Υπηρεσία τυ Δήμου Κύμης Αλιβερίου
Να σημειωθεί ότι στη χθεσινή επίσκεψή του στη Νότια Καρυστία ο Σίμος Κεδίκογλου έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις αλλεπάλληλες επαφές που είχε στο Υπουργείο ΥΠΕΚΑ για το θέμα της αδειοδότησης των Λατομείωνν Καρύστου για το οποίο κατέθεσε σχετική τροπολογία. 
Ο Σίμος Κεδίκογλου στις συνομιλίες του με τους πολίτες και τους επαγγελματίες τονίζει ότι στην Εύβοια άρχισαν να φαίνονται τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης και αυτή η πορεία δεν πρέπει να σταματήσει υπενθυμίζοντας ότι «όσοι μας εγκατέλειψαν το 2012 άλλαξαν την πολιτική ιστορία της Ελλάδα».





ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΜΙΛΙΕΣ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΑΡΙΝΟΥ ΣΤΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ .

Κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Γιώργο Μαρίνο μέλος του Π.Γ της Κ.Ε του ΚΚΕ και υποψήφιο βουλευτή Ευβοίας περιόδευσε στα εργοστάσια του Αλιβερίου και μίλησε με εργάτες και εργάτριες.
Στις ομιλίες του ο Γ. Μαρίνος  μεταξύ των άλλων ανέφερε :
 «Το ΚΚΕ είναι μαζί σας, μαζί με τους εργάτες της περιοχής, μέσα στους χώρους δουλειάς , είναι μαζί σας στα δύσκολα και δρα με κριτήριο τα δικά σας συμφέροντα , τις εργατικές – λαϊκές ανάγκες, τις σύγχρονες ανάγκες. 
Από αυτή τη σκοπιά το ΚΚΕ συγκρούεται με το κεφάλαιο, τα κόμματα που υπηρετούν τα δικά του συμφέροντα, τα κόμματα που υπερασπίζονται την Ε.Ε που κάθε μέτρο που παίρνει είναι εχθρικό απέναντι στα εργατικά δικαιώματα.  
Η εκτίμηση που δείχνουν οι εργάτες και οι εργάτριες στο ΚΚΕ πρέπει να ξεπεράσει τα λόγια, να εκφραστεί στην πράξη, να βαδίσουμε μαζί, να συναντηθούμε μαζί και στην κάλπη, στις 25 Γενάρη, να κάνουμε το ΚΚΕ πιο δυνατό.    
Μέσα από αυτή τη σχέση, με ισχυρούς δεσμούς ανάμεσα στο ΚΚΕ και στους εργάτες, μπορούμε να παλέψουμε από καλύτερες θέσεις, να αντισταθούμε στην επίθεση του κεφαλαίου, να διεκδικήσουμε και να ανοίξουμε το δρόμο που οδηγεί στην κατάργηση της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης, με την εργατική τάξη, το λαό στο τιμόνι της εξουσίας, της διακυβέρνησης.
Οι συσχετισμοί είναι αρνητικοί και θα μοχθήσουμε να τους αλλάξουμε ξεπερνώντας τις παγίδες του διπολισμού ανάμεσα στη Ν.Δ και το ΣΥΡΙΖΑ που θέλει και πάλι να εξαπατήσει το λαό μας, για να ακουμπήσει την ψήφο των εργαζομένων στην ποδιά της πλουτοκρατίας.
Να μην το επιτρέψετε και να υπολογίσετε καλά ότι όποια κυβέρνηση και να σχηματιστεί θα εφαρμόσει αντεργατική πολιτική γιατί τόσο η Ν.Δ , όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ έχουν δεσμεύσεις στα μεγάλα συμφέροντα, έχουν  δεσμεύσεις στην Ε.Ε που είναι λυκοσυμμαχία του κεφαλαίου.
Γι’ αυτό, μέσα από την κινδυνολογία της συγκυβέρνησης και τις αυταπάτες που καλλιεργεί ο ΣΥΡΙΖΑ στοχεύουν στην εργατική, λαϊκή συναίνεση, στην υποταγή των εργαζομένων για να εφαρμόσουν μετά τις 25 του μήνα τη γνωστή αντιλαϊκή πολιτική. 
Το ΚΚΕ επιμένει στις δικές σας, τις εργατικές ανάγκες και οι άλλοι προσπαθούν να ρίξουν την απαιτητικότητα σας με όλα τα μέσα, για να σας έχουν στο χέρι.
Το ΚΚΕ επιμένει στην ανάκτηση των απωλειών που έχει η εργατική τάξη στη διάρκεια της κρίσης ενώ τόσο η Ν.Δ , όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ μιλούν για την ακραία φτώχεια και τάζουν ψίχουλα.
Λέτε ότι γνωρίζετε τη Ν.Δ και πρέπει να φύγει. Να φύγει,  αλλά υπολογίστε καλά την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, την παγίδα του «μικρότερου» κακού που γίνεται συνεχώς και πιο μεγάλο, όπως δείχνει η πολύχρονη πείρα του δικομματικού παιχνιδιού. 
Υπολογίστε καλά γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ αρνείται την ανάκτηση των απωλειών και την κατάργηση του συνόλου των αντεργατικών νόμων, των αντεργατικών μέτρων που αφορούν το ξήλωμα των ΣΣΕ, των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων.
Υπολογίστε  καλά ότι όταν μιλάει για την επαναφορά του κατώτερου μισθού κρύβει πως αυτό δεν αγγίζει το μεγαλύτερο μέρος των εργατών και των εργατριών, ιδιαίτερα των νέων που δουλεύουν με ελαστικές μορφές απασχόλησης .
Πάρτε υπόψη πως χωρίς την εφαρμογή των κλαδικών συμβάσεων η επαναφορά των 751 ευρώ μικτά μπορεί να χρησιμοποιηθεί από την εργοδοσία για μείωση των μισθών που ξεπερνούν τον κατώτερο μισθό.  
Βαδίστε, αυτή τη φορά, σταθερά και συμπορευτείτε με το ΚΚΕ για να γίνει ισχυρή, ισχυρότατη η εργατική, λαϊκή αντιπολίτευση.
Να βγει δυνατό το ΚΚΕ στις εκλογές, να είναι δυνατό στο εργατικό κίνημα, να συμβάλλεται κι εσείς να ανασυγκροτηθεί, να γίνει μαζικό, με αγωνιστικό-ταξικό προσανατολισμό, να μετρήσουμε καλύτερα αποτελέσματα στη συμμαχία της εργατικής τάξης, με την αγροτιά και τους αυτοαπασχολούμενους, να δυναμώσει η λαϊκή συμμαχία που θα συγκρουστεί αποφασιστικά με τα μονοπώλια και το εκμεταλλευτικό σύστημα, μέχρι την ανατροπή του, μέχρι η εξουσία, η διακυβέρνηση του τόπου να περάσει στα δικά σας χέρια, στα χέρια αυτών που παράγουν τον πλούτο.

Σας καλούμε στις εκλογές να κάνετε την επιλογή που ταιριάζει στα δικά σας συμφέροντα, να δώσετε δύναμη στο δικό σας κόμμα, στο ΚΚΕ και να καταψηφίσετε τα κόμματα της Ε.Ε και του κεφαλαίου».        

ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ


Ακριώτης  Γιώργος, Εκπαιδευτικός, Αντιπρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου
Αλεξίου Δημήτρης, Εκπαιδευτικός
Αποστόλου Βαγγέλης, Βουλευτής
Καράπα Αγγελική, Υπάλληλος ΕΛΤΑ
Λιβανίου Ζωή, Πρόεδρος Θεατρικής Ομάδας 
Μπασινάς Στέφανος, Πρόεδρος ΕΚΕ, Συνεργαζόμενος
Πανταζής Στάθης, Δικηγόρος, Τραπεζικός Διαμεσολαβητής (Σοσιαλιστική Τάση ΣΥΡΙΖΑ)
Σιόλας Νίκος, Εκπαιδευτικός

ΜΠΑΣΙΝΑΣ ΚΑΙ ΣΤΑΘΗΣ ΠΑΝΤΑΖΗΣ ΣΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ, ΕΚΤΟΣ ΜΑΛΛΟΝ Ο ΤΑΣΟΣ ΓΕΡΑΛΗΣ


Σύμφωνα με δημοσίευμα της ηλεκτρονικής έκδοσης της Ευβοϊκής Γνώμης 
"Επικυρώθηκε πριν λίγη ώρα η συμφωνία που αποκάλυψε στη σημερινή έκδοση της η "Γνώμη" για την ένταξη του προέδρου του Εργατικού Κέντρου ΕύβοιαςΣτέφανου Μπασινά ως συνεργαζόμενου στο ψηφοδέλτιο Εύβοιας του ΣYPIZA.

Επίσημη ανακοίνωση του ψηφοδελτίου αναμένεται να γίνει σε λίγες ώρες από τα κεντρικά του κόμματος. Kατά πληροφορίες στο ψηφοδέλτιο είναι επίσης ο βουλευτήςΒαγγέλης Αποστόλου, ο πρώτος επιλαχών του 2012 Γιώργος Ακριώτης, οι καθηγητές Νίκος Σιόλιας(Χαλκίδα), Δημήτρης Αλεξίου (Βόρεια Εύβοια), Αγγελική Καράπα (Nότια Eύβοια), ο Στάθης Πανταζής από την Κύμη ως συνεργαζόμενος και η Ζωή Λιβανίου, πρόεδρος του θεάτρου Χαλκίδας."

Η ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΚΑΡΑΠΑ ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ



Η Αγγελική Καράπα, Υπάλληλος ΕΛΤΑ είναι μία από τους 8 Υποψηφίους Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην Εύβοια. Κατάγεται από το Νεοχώρι και είναι κόρη του πρώην Προέδρου της Κοινότητας Νεοχωρίου Γιάννη Καράπα.

ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ

 Συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας 

Ανακοινώθηκε το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στην Εύβοια. Πρόκειται για τους;
ΒΟΣΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΓΚΟΓΚΟΥ – ΛΙΑΛΙΑΡΗ ΙΩΑΝΝΑ (ΤΖΟΒΑΝΝΑ)
ΔΕΡΜΕΤΖΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ ΣΥΜΕΩΝ (ΣΙΜΟΣ)
ΛΑΙΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΡΕΤΣΑ ΣΤΑΜΑΤΙΑ (ΜΑΤΙΝΑ)
ΦΩΤΑΚΗΣ EMMANOYΛ

ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 13/1/2015 Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΜΙΛΑΕΙ ΣΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΑ

Την Τρίτη 13/1/2015 στις 18:30 στο ξενοδοχείο ΛΟΥΣΥ θα πραγματοποιηθεί προεκλογική συγκέντρωση της Ν.Ε. ΠΑ.ΣΟ.Κ. Εύβοιας με Κεντρικό ομιλητή τον Πρόεδρο του Κινήματος Ευάγγελο Βενιζέλο.Στην Εκδήλωση θα γίνει και η παρουσίαση των Υποψήφιων Βουλευτών μας.

Η ΚΥΜΗ ΝΤΥΘΗΚΕ ΣΤΑ ΛΕΥΚΑ, ΕΠΙ ΠΟΔΟΣ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ


                                                                                           Κύμη, 8 Ιανουαρίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Η Κύμη ντύθηκε στα λευκά
Στα λευκά ντύθηκε τις τελευταίες μέρες ο δήμος Κύμης-Αλιβερίου. Στην Κύμη το χιόνι άγγιξε τους 20 πόντους, ενώ στα ορεινά χωριά της, ξεπέρασε σε πολλές περιοχές τους 35 πόντους. Όπως είχε αποφασιστεί και στη σχετική σύσκεψη που έγινε στο δημαρχείο στο Αλιβέρι, ο Αντιδήμαρχος Κύμης Αλέξανδρος Θεοδώρου με τον Αντιπρόεδρο της ΔΕΥΑΚΑ και δημοτικό σύμβουλο, φρόντισαν έτσι ώστε να μην αποκλειστούν οι δρόμοι.
Τις τελευταίες βραδιές όπου το χιόνι έπεφτε πυκνό στην πόλη της Κύμης, η δημοτική αρχή διέθεσε όλα τα απαραίτητα μηχανήματα που άνοιγαν τους δρόμους έτσι ώστε να μην δημιουργηθούν προβλήματα στις μετακινήσεις των δημοτών.
   Η Πλατεία της Κύμης χιονισμένη
Στην επιχείρηση αποχιονισμού που στήθηκε από τον κ. Θεοδώρου στην Κύμη, συμμετείχαν 4 μηχανήματα της Δ.Ε ΚΥΜΗΣ, φορτωτές, γκρέιντερ και ένα φορτηγό ΟΥΝΙΜΟΚ, από το Αλιβέρι. Στους στενούς δρόμους της Δημοτικής Ενότητας Κύμης, όπου τα μεγάλα οχήματα δεν είχαν πρόσβαση, κινητοποιήθηκαν ιδιώτες με μηχανήματα έργου, τύπου μπομπ κατ.
 Ο Αντιδήμαρχος Κύμης Αλιβερίου, Αλέξανδρος Θεοδώρου με τον δημοτικό σύμβουλο Βαγγέλη Μπελιά επιβλέποντας την επιχείρηση εκχιονισμού στην Κύμη
Δίνοντας προτεραιότητα στον κεντρικό δρόμο που οδηγεί στο Νοσοκομείο της Κύμης, τα μηχανήματα δούλευαν νύχτα και μέρα έτσι ώστε να μην στρωθεί το χιόνι και δημιουργήσει προβλήματα στην κυκλοφορία.
Σημαντική η συμβολή και των Προέδρων όλων των χωριών που ενημέρωναν διαρκώς τον Αντιδήμαρχο για την κατάσταση που επικρατούσε στις περιοχές τους  και συνεργάστηκαν μαζί του για την άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων. Δεν παρουσιαστήκαν προβλήματα στην Ύδρευση ούτε στην Ηλεκτροδότηση.
Με εξαίρεση το Δημοτικό Διαμέρισμα Μετοχίου, όπου λόγο της υψομετρικής θέσης δεν ήταν άμεσα εύκολη η πρόσβαση των μηχανημάτων της Περιφέρειας και του Δήμου. Χάρη στην σημαντική συμμετοχή των ιδιωτών έγινε εκχιονισμός της περιοχής.
Τα σχολεία της Κύμης όπως και όλου του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου με απόφαση του δημάρχου Θανάση Μπουραντά, παρέμειναν κλειστά σήμερα Πέμπτη 8 Ιανουαρίου και θα παραμείνουν και αύριο κλειστά καθώς η θερμοκρασίες που επικρατούν σε όλο το δήμο είναι χαμηλές.
 Ο Αντιδήμαρχος Αλέξανδρος Θεοδώρου δίπλα στο εκχιονιστικό μηχάνημα
Ο Αντιδήμαρχος Κύμης-Αλιβερίου Αλέξανδρος  Θεοδώρου προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Αν και εμείς για πρώτη φορά σα δημοτική αρχή ήρθαμε αντιμέτωποι με τέτοια ακραία  καιρικά φαινόμενα , τα καταφέραμε χάρη στην βοήθεια και τη συνεργασία όλων. Υπήρχε σωστός συντονισμός και με το Δήμο αλλά και με την Αντιπεριφέρεια έτσι ώστε να αντιμετωπιστεί η κατάσταση και ο κόσμος να απολαύσει το χιόνι που έκανε την εμφάνιση του στην περιοχή μας. Θέλω να ευχαριστήσω όλους  εκείνους που στήριξαν αυτή την προσπάθεια. Το  Δήμαρχο Κύμης-Αλιβερίου Θανάση Μπουραντά, τον Αντιπεριφερειάρχη Εύβοιας Φάνη Σπανό,  το δημοτικό σύμβουλο Βαγγέλη Μπελιά, τους εργαζόμενους του δήμου, τους εργαζόμενους στα μηχανήματα  της Περιφέρειας και του Δήμου ,και τους ιδιώτες που βοήθησαν. Τέλος, ένα μεγάλο ευχαριστώ στους δημότες για την κατανόηση που μας έδειξαν.»

Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2015

ΤΑ ΠΟΣΑ ΑΝΑ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΜΟΙΡΑΣΤΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ-ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΔΕΗ ΛΟΓΩ ΑΙΟΛΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

ΚΟΜΙΤΟΥ ΚΑΡΥΣΤΟΥ 322.620,38
ΖΑΡΑΚΩΝ ΚΥΜΗΣ-ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ 288.387,56
ΜΕΣΟΧΩΡΙΩΝ ΚΑΡΥΣΤΟΥ 260.875,61
ΠΑΡΑΔΕΙΣΙΟΥ ΚΑΡΥΣΤΟΥ 185.032,68
ΑΡΓΥΡΟΥ ΚΥΜΗΣ-ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ 168.308,68
ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΚΥΜΗΣ-ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ 105.097,26
ΣΤΥΡΩΝ ΚΑΡΥΣΤΟΥ 97.457,51
ΠΟΛΥΠΟΤΑΜΟΥ ΚΑΡΥΣΤΟΥ 96.218,55
ΣΤΟΥΠΠΑΙΩΝ ΚΑΡΥΣΤΟΥ 94.867,42
ΜΕΛΙΣΣΩΝΟΣ ΚΑΡΥΣΤΟΥ 84.692,57
ΚΑΤΣΑΡΩΝΙΟΥ ΚΑΡΥΣΤΟΥ 47.359,80
ΚΟΣΚΙΝΩΝ ΚΥΜΗΣ-ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ 46.042,08
ΚΑΛΥΒΙΩΝ ΚΑΡΥΣΤΟΥ 25.788,92
ΝΕΩΝ ΣΤΥΡΩΝ ΚΑΡΥΣΤΟΥ 13.805,72
ΠΛΑΤΑΝΙΣΤΟΥ ΚΑΡΥΣΤΟΥ 12.050,77
ΜΑΡΜΑΡΙΟΥ ΚΑΡΥΣΤΟΥ 6.856,39
ΑΛΜΥΡΟΠΟΤΑΜΟΥ ΚΑΡΥΣΤΟΥ 5.304,92

ΚΛΕΙΣΤΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΡΥΣΤΟΥ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΑΥΡΙΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

ANAKOIΝΩΣΗ

Ο Δήμαρχος Καρύστου, Λευτέρης Ραβιόλος, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, ανακοινώνει το κλείσιμο όλων των σχολικών μονάδων του Δήμου Καρύστου την Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2015.

ΚΛΕΙΣΤΑ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

Α Π Ο Φ Α Σ Ι Ζ ΟΥ Μ Ε
Την αναστολή λειτουργίας όλων των σχολικών μονάδων της Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης του Δήμου Κύμης Αλιβερίου την Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2015 λόγω των δυσµενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή.
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Γ. ΜΠΟΥΡΑΝΤΑΣ

ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΪΝΑΣ: ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΜΕ ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΚΑΙ ΖΗΤΩ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ


Γιατί πιστεύω βαθιά στην σύνθεση των απόψεων και στη συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων, ιδιαίτερα σε περιόδους κρίσης. Και οι βασικές πολιτικές δυνάμεις δυστυχώς δεν μπόρεσαν να συνεννοηθούν στοιχειωδώς το προηγούμενο διάστημα. Τα προβλήματα της χώρας όμως είναι τόσο σοβαρά και οξυμένα, που απαιτούν ανθρώπους και πολιτικές δυνάμεις με κουλτούρα συναίνεσης και συνεργασίας για να υλοποιήσουν δύσκολες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις.
Γιατί εκτιμώ ότι ο φανατισμός και η πόλωση δεν ωφελεί κανέναν και προπαντός τη χώρα. Δεν μου αρέσει να βάζουμε ταμπέλες σε απόψεις και στους ανθρώπους και να μην ακούμε τα επιχειρήματα του άλλου. Όταν ακούς μαθαίνεις, γίνεσαι σοφότερος. Το θέμα είναι να κάνεις κάθε φορά τις υπερβάσεις που απαιτούνται.
Γιατί θεωρώ ότι κανένας δεν είναι γνώστης της απόλυτης αλήθειας, γιατί η πραγματικότητα έχει πολλές πλευρές ανάγνωσης. Ασφαλώς θα έχουμε διαφορές στις προτεινόμενες λύσεις για τα προβλήματα. Όμως μπορούμε και πρέπει να τις συζητάμε, χωρίς προκαταλήψεις και περιχαρακώσεις και η δημοκρατία έχει τους τρόπους και τα μέσα, ώστε να παίρνουμε τις σωστές αποφάσεις για το καλό της χώρας.
Γιατί πρέπει να τεθούν άμεσες προτεραιότητες για την αντιμετώπιση των οξυμένων προβλημάτων της κοινωνίας και ιδιαίτερα των νέων ανθρώπων. Το πρώτο πρόβλημα είναι η ανεργία, δηλαδή η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, μέσα από την διαδικασία μιας βιώσιμης ανάπτυξης, με την αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου από την κατανάλωση στην παραγωγή και στην δημιουργία νέου πλούτου, με εξωστρέφεια και καινοτομία, με κίνητρα την φορολογική και ασφαλιστική ελάφρυνση επιχειρήσεων και νοικοκυριών.
Γιατί σήμερα πρέπει να θέσουμε πάνω απ’όλα και να υπερασπιστούμε το καθολικό συμφέρον της κοινωνίας και όχι τα επί μέρους συντεχνιακά συμφέροντα ομάδων ειδικών συμφερόντων. Γιατί οι πολιτικές που ασκήθηκαν στο παρελθόν αλλά και στην περίοδο της κρίσης, ήταν εν πολλοίς άδικες, μεταρρυθμίσεις δεν έγιναν και οι άνθρωποι είναι απογοητευμένοι με την πολιτική και τους πολιτικούς. Χρειαζόμαστε σήμερα περισσότερο από ποτέ να σκεφτόμαστε και να λειτουργούμε με αλληλεγγύη και δικαιοσύνη και να εκλέγουμε τους εκπροσώπους μας με αξιοκρατία και όχι με στενά κομματικά κριτήρια.
Γιατί δεν πρέπει να διακινδυνεύσουμε την ευρωπαϊκή θέση και πορεία της χώρας, που αποτελεί μια σταθερή άγκυρα, στον πολυτάραχο  και πολύπλοκο κόσμο μας. Γιατί  η Ευρώπη είναι το κοινό μας σπίτι που πρέπει να προστατεύσουμε και να αναπτύξουμε δημοκρατικά μαζί με τους άλλους λαούς, σε ένα κόσμο που αλλάζει συνεχώς και σε ένα πλανήτη που οι φυσικοί του πόροι όλο και λιγοστεύουν.
Γιατί οι ευθύνες για τα προβλήματα και την πορεία της χώρα μας βαρύνουν εμάς πρωτίστως και όχι τους ξένους. Ασφαλώς οι ευθύνες δεν είναι οι ίδιες για όλους και βαρύνουν ιδιαίτερα τις δυνάμεις αλλά και τα πρόσωπα που άσκησαν εξουσία. Όμως η ευθύνη για την έξοδο από την κρίση είναι κυρίως δική μας υπόθεση και στις επιλογές που θα κάνουμε ως πολίτες στις επερχόμενες εκλογές της 25ης Ιανουαρίου.
Γιατί χρόνια τώρα μέσα από τους Ενεργούς Πολίτες αγωνίζομαι για τα προβλήματα της Εύβοιας. Για την ανεργία και ιδιαίτερα των νέων ανθρώπων, για μια βιώσιμη ανάπτυξη με νέες θέσεις εργασίας, για το οδικό της δίκτυο, για να πίνουμε καθαρό νερό, για ένα Ευβοϊκό χωρίς ρύπανση και χωρίς σκουριές, για την προστασία των δασών μας και για να μείνουν ελεύθερες και καθαρές οι παραλίες μας (http://www.energoipolitesstereas.blogspot.gr/)
Τέλος γιατί σε όλη την ενήλικη ζωή μου αισθάνομαι και δρω ως ενεργός πολίτης για τα κοινά μας προβλήματα και ταυτόχρονα δουλεύω σκληρά στον ιδιωτικό τομέα, για να ζήσω εγώ και η οικογένειά μου, όπως όλοι μας. Γιατί επιτέλους πρέπει να εκλέξουμε ανθρώπους που δεν βλέπουν την πολιτική ως καριέρα, αλλά ως συνεισφορά με ιδέες και προτάσεις για την επίλυση των προβλημάτων του τόπου μας και της χώρας.
Και στο ΠΟΤΑΜΙ αισθάνομαι ότι συμπλέουμε δημοκρατικοί, προοδευτικοί, φιλελεύθεροι, σοσιαλδημοκράτες και μεταρρυθμιστές της ανανεωτικής αριστεράς συμπολίτες, σε μια μεγάλη κοινή συλλογική προσπάθεια, για να προσπαθήσουμε να φέρουμε όλοι μαζί καλύτερες μέρες για τη χώρα μας. Γιατί απορρίπτουμε κάθε είδους λαϊκισμό και αύριο θα συμβάλλουμε στην δημιουργία προοδευτικών Κυβερνητικών λύσεων συνεργασίας με τους αξιότερους Έλληνες ως υπουργούς, μια Εθνική Ελλάδας δηλαδή, για την ρύθμιση του χρέους, τις αναγκαίες, αλλά δίκαιες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η χώρα και δεν τολμάει κανένας να μιλήσει γι αυτές, με διασφάλιση της ευρωπαϊκής της πορείας (http://topotami.gr/ ).