Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015

Τοπική Αυτοδιοίκηση, Φορείς και Δημότες της Κύμης είπαν ΟΧΙ στην κατάργηση του Αστυνομικού Τμήματος.

ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ-ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ                   Αλιβέρι 21-11-2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Μεγάλη συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε χθες Παρασκευή στην Κύμη, στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου (Γηροκομείο), με πρωτοβουλία του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου.
Οι συγκεντρωθέντες διατράνωσαν την αντίθεσή  τους στην εξαγγελθείσα πρόθεση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, να καταργήσει το Αστυνομικό Τμήμα της Κύμης.
Ο Δήμαρχος Θανάσης Μπουραντάς, στην λεπτομερή ενημέρωση που έκανε στους συγκεντρωθέντες, τόνισε ότι η πρόταση του Υπουργείου είναι πέρα από κάθε λογική και ότι η επιλογή των τμημάτων που προγραμματίζει να καταργήσει δεν γίνεται με ίσα μέτρα και σταθμά. Γι' αυτό κάλεσε τους φορείς και τους δημότες σε εγρήγορση και ετοιμότητα ώστε με κάθε νόμιμο μέσο να ασκηθεί πίεση για την ανάκληση αυτής της λανθασμένης επιλογής του Υπουργείου.
Ο Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Κύμης Αλέξανδρος Θεοδώρου αναφέρθηκε στις προοπτικές ανάπτυξης που έχει η περιοχή της Κύμης, κυρίως λόγω της επέκτασης του λιμανιού της, αλλά και στη μορφολογία του εδάφους, που δημιουργεί πρόσθετες δυσκολίες στην αστυνόμευση. Για τους λόγους αυτούς και για πολλούς άλλους, ιστορικούς, οικονομικούς, κοινωνικούς κλπ είπε ότι το Αστυνομικό Τμήμα Κύμης μάλλον ενίσχυση χρειάζεται και όχι κατάργηση.
Στο ίδιο μήκος κύματος και οι τοποθετήσεις του Αντιδημάρχου Δ.Ε. Κονιστρών Δημήτρη Μούντριχα, η περιοχή του οποίου επίσης αστυνομεύεται από το Αστυνομικό Τμήμα της Κύμης, καθώς και του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Γιάννη Μπενάκη και του Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Κύμης Δημήτρη Πόγκα.
Στη συνέχεια τοποθετήθηκαν Πρόεδρος του Σωματείου των Εμπόρων – Επαγγελματιών Μαρία Λιάπη και πρώην Δήμαρχοι. Ο Δημήτρης Θωμάς σημείωσε ότι ο αγώνας πρέπει να δοθεί με όλους ενωμένους, ο Γιώργος Σιδεράκης, τόνισε ότι με την κατάργηση δεν επιτυγχάνεται οικονομικό όφελος για το κράτος και ο Βαγγέλης Στάμου, μιλώντας και εκ μέρους της Εταιρείας Ευβοϊκών Σπουδών, αναφέρθηκε στα προβλήματα που η μη αστυνόμευση θα δημιουργήσει στα μουσεία και τα αξιόλογα μνημεία της περιοχής, αλλά και στην ασφάλεια των χρηματαποστολών και τη λειτουργία των Τραπεζών.
Τοποθετήθηκαν επίσης τοπικοί σύμβουλοι, καθώς και απλοί πολίτες, που εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην όποια υποβάθμιση του Αστυνομικού Τμήματος Κύμης.
Τέλος εξουσιοδοτήθηκε η Δημοτική Αρχή για την έκδοση σχετικού Ψηφίσματος, αλλά και την κλιμάκωση του αγώνα.

                                                                               

                                                                Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου