Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015

Επιστολή Θωμά για το Αστυνομικό Τμήμα Κύμης

                                             22 Νοεμβρίου 2015

ΠΡΟΣ:                   Υπουργό  Προστασίας του Πολίτη   κ.Νικόλαο Τόσκα
 Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης : κ. Αποστόλου Ευάγγελο
Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης: κ. Δημήτριο Αναγνωστάκη
Γενικό Γραμματέα Αγροτικής Ανάπτυξης: κ. Στουπή Νικόλαο
Βουλευτές Ν.Εύβοιας : κ.Γιώργο Ακριώτη, κ. Αναστάσιο Πρατσόλη, κα Ζωή Λιβανίου, κ. Σίμο Κεδίκογλου  και κ. Νίκο Μίχο 
 Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας: κ Ηλία Τσέλιγκα
 Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας: κ. Κώστα Μπακογιάννη



Θέμα: «Διατήρηση του Αστυνομικού Τμήματος Κύμης»

Αξιότιμοι κύριοι, στο Δήμο μας λειτουργούν δύο Αστυνομικά Τμήματα, αυτά της Κύμης και του Αλιβερίου. Με λύπη μας πληροφορηθήκαμε πρόσφατα την πρόθεση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη  για την κατάργηση του Αστυνομικού Τμήματος Κύμης και την διατήρηση μόνο αυτού του Αλιβερίου, που απέχει από την Κύμη 45 km! 
Ο Δήμος Κύμης –Αλιβερίου προήλθε μετά  την εφαρμογή του Καλλικράτη, από την συνένωση πέντε (5) Δήμων.
Αποτελείται από 47 Τοπικά Διαμερίσματα, από τα 156 που έχει ολόκληρη η Εύβοια!  Έχει 111 οικισμούς από τους 406 που έχει ολόκληρος ο Νομός!  
Έχει έκταση 805.000 στρεμμάτων, πληθυσμό 35.000 κατοίκους, ενώ τα δύο πιο απομακρυσμένα άκρα του, απέχουν μεταξύ τους περισσότερο από 100 χιλιόμετρα!  Πρόκειται λοιπόν για μια απομακρυσμένη περιοχή, εκτεταμένη γεωγραφικά, με  εκτεταμένο παραλιακό μέτωπο, με δύσβατο οδικό δίκτυο και δύσκολο γεωγραφικό ανάγλυφο.
Πρόκειται επίσης για ένα Δήμο με πολλές τουριστικές περιοχές που το καλοκαίρι ο πληθυσμός του ξεπερνά τους 110.000 κατοίκους.
Η νυν  Δημοτική Ενότητα Κύμης, ( πρώην Δήμος Κύμης), υπήρξε διαχρονικά  ο μεγαλύτερος σε πληθυσμό Δήμος  στην ευρύτερη περιοχή από την απογραφή του 1879 έως σήμερα.
Η Κύμη είναι η γενέτειρα του μεγάλου γιατρού Γεωργίου  Παπανικολάου και με το Ινστιτούτο, το υπό ίδρυση Μουσείο και Συνεδριακό Κέντρο «Γ.Ν. Παπανικολάου», τείνει να χαρακτηριστεί ως  «πόλη υγείας» με Παγκόσμιο ιατρικό και όχι μόνο  ενδιαφέρον. 
Η Κύμη τα τελευταία χρόνια αποτελεί σημείο αναφοράς για Πανελλήνιες και Διεθνείς, Πολιτιστικές - Αθλητικές εκδηλώσεις και δραστηριότητες.
Αναπτύσσεται συνεχώς τουριστικά, προβάλλοντας και διατηρώντας ταυτόχρονα την ιστορία και τον πολιτισμό της, τις παραδόσεις και το φυσικό της περιβάλλον.
Ο εκσυγχρονισμός του λιμένα της και η προσδοκώμενη λειτουργία του ως ανατολική πύλη της χώρας στο άμεσο μέλλον, το υπό ανέγερση και δημιουργία  Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, η Ανώτατη Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού, η προσπάθεια διάσωσης και ανάδειξης του ιστορικού κέντρου της πόλης προδιαγράφουν την ανάπτυξη της περιοχής και την ανάγκη για την περεταίρω διαφύλαξη της ασφάλειας της .
Από την επανίδρυσή του Ελληνικού Κράτους, από το 1835, έως σήμερα, η Κύμη αποτελεί έδρα Δημόσιων Υπηρεσιών, μεταξύ των οποίων και το Ειρηνοδικείο της Κύμης.   Διαθέτει όλες τις δημόσιες υπηρεσίες, (Νοσοκομείο, Τράπεζες, ΔΟΥ, Πολεοδομία, ΙΚΑ,   Πυροσβεστική, Λιμεναρχείο κλπ), προσφέροντας τη δυνατότητα εξυπηρέτησης των δημοτών της Κύμης, των όμορων Δήμων, αλλά  και της νήσου Σκύρου.
Η Δημοτική Ενότητα Κύμης (πρώην Δήμος Κύμης)  είναι ένας από τους πρώτους Δήμους (έτος ίδρυσης 1835) από ιδρύσεως του ελεύθερου ελληνικού κράτους.  Είναι η ιστορική έδρα του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου. Είναι πρωτεύουσα της επαρχίας Καρυστίας και Σκύρου από το 1835. Είναι έδρα της μιας εκ των δυο Μητροπόλεων του Νομού, της Ιεράς Μητρόπολης Καρυστίας και Σκύρου.
Παρά τις πολλαπλές συγχωνεύσεις δημόσιων υπηρεσιών, η πολιτική ηγεσία τα τελευταία χρόνια σεβόμενη την ιστορία αυτής της περιοχής και την εκφρασμένη μεγάλη προσπάθεια και αγωνία του Δήμου, των κατοίκων και των φορέων του, διατήρησε τα δύο  ειρηνοδικεία, (Κύμη και Αλιβέρι), τα δύο  ΙΚΑ, (Κύμη και Αλιβέρι), το Νοσοκομείο Κύμης και το Κέντρο Υγείας του Αλιβερίου, καθώς και  την Εφορεία, (ΔΟΥ) , στην Κύμη. 
Συνεπώς, η συνέχιση της αυτοτελούς λειτουργίας, των δύο αστυνομικών τμημάτων του Δήμου μας, είναι επιβεβλημένη εκ των αντικειμενικών συνθηκών που υπάρχουν.
Σε πρόσφατη συγκέντρωση οι κάτοικοι και οι φορείς, ομόφωνα εξέφρασαν την αντίθεση τους, αλλά και την ετοιμότητα τους για κινητοποιήσεις .
Αιτούμεθα λοιπόν την παρέμβασή σας ώστε να ανακληθεί η άδικη αυτή απόφαση και να διατηρηθεί το ΑΤ Κύμης. Ευελπιστούμε στην καθοριστική σας συμβολή για την επίλυση του πάνδημου και δίκαιου αυτού αιτήματός μας.
                                                            Με εκτίμηση                                                             
  Ο πρώην  Δήμαρχος Κύμης – Αλιβερίου  και νυν επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης 

                                                       Δημήτρης Γ. Θωμάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου