Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015

Ολοκληρώνεται το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κύμης

ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ - ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΥΜΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η σημερινή Δημοτική Αρχή και η Δημοτική Ενότητα Κύμης από την πρώτη μέρα της ανάληψης των καθηκόντων τους έθεσαν ως στόχο, εκτός των άλλων, την ολοκλήρωση όσων έργων είχαν ξεκινήσει και μας παραδόθηκαν ημιτελή.
Προτεραιότητά μας ήταν η ολοκλήρωση του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης για το οποίο έχουν ήδη διατεθεί μεγάλα ποσά, που κινδύνευαν να χαθούν, μετά από την πολύχρονη εγκατάλειψη.
Ο Δήμος, σε συνεργασία με τον Μητροπολίτη μας, έκανε συντονισμένες ενέργειες προς την κατεύθυνση της εξεύρεσης των αναγκαίων πόρων για την ολοκλήρωση του έργου, το οποίο με τη λειτουργία του μπορεί να βοηθήσει πολλαπλά την Κύμη και την ευρύτερη περιοχή. Καθένας αντιλαμβάνεται τη δυσκολία της προσπάθειας λόγω της οικονομικής κρίσης, που όλοι μας βιώνουμε, και των περιορισμένων πόρων που διαθέτει πλέον η Τοπική Αυτοδιοίκηση, αλλά και των αυξημένων κοινωνικών και άλλων αναγκών που πρέπει να καλύψει. 
Παρά ταύτα, σήμερα είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι, όπως μας γνώρισε η Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας, το έργο της διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κύμης δημοπρατείται στις 24 Νοεμβρίου 2015 με προϋπολογισμό 350.000 ευρώ.
Το γεγονός αυτό, αποδεικνύει την αξία της συνεργασίας του Δήμου με τους τοπικούς φορείς, αλλά και της σωστής και χωρίς υστεροβουλίες διεκδίκησης.  
Η Δημοτική Ενότητα Κύμης εκφράζει τις ευχαριστίες της στον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Εύβοιας Φάνη Σπανό για την αποδοχή του αιτήματος της ολοκλήρωσης του έργου που ξεκίνησε ως Νομάρχης ο σημερινός Δήμαρχος Κύμης Αλιβερίου.
Θέλουμε παράλληλα να διαβεβαιώσουμε ότι θα συνεχίσουμε τη διεκδίκηση της επίλυσης και άλλων τοπικών προβλημάτων με την ειλικρινή συνεργασία που ξεκινήσαμε με όλους τους τοπικούς φορείς, η οποία, με τη συμπαράσταση των συνδημοτών μας, έχει αρχίσει ήδη να αποδίδει καρπούς.  

Κύμη 16 Νοεμβρίου 2015
Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ Δ.Ε. ΚΥΜΗΣ

Αλέξανδρος Ι. Θεοδώρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου