Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2015

ΠΑΜΕ: Αλληλεγγύης στους εργάτες του ΖΟΥΡΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΝΟΜΟΥ ΕΥΒΟΙΑΣ

Συμπαραστεκόμαστε στους συναδέλφους του ομίλου Ζούρα και στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις τους ενάντια στην επίθεση που έχει εξαπολύσει εναντίον τους η εργοδοσία. Οι εξελίξεις στο συγκεκριμένο χώρο πρέπει να σημάνουν συναγερμό για όλο το συνδικαλιστικό κίνημα.
Το προηγούμενο διάστημα οι εργαζόμενοι συσπειρωμένοι στο ταξικό τους συνδικάτο πέτυχαν να βελτιώσουν σημαντικά τους όρους αμοιβής και εργασίας τους, να σπάσουν την τρομοκρατία και να κερδίσουν την αξιοπρέπειά τους. Οι αγώνες τους αποτέλεσαν σημείο αναφοράς για όλο τον κλάδο, το παράδειγμα και η δράση τους βοήθησε στην οργάνωση της εργατικής τάξης στον κλάδο τους αλλά και αλλού. Έδωσαν μαθήματα ταξικής αλληλεγγύης συμβάλλοντας στην κοινή δράση όλης της εργατικής τάξης απέναντι στο κεφάλαιο. Παλεύουν μαζί Έλληνες και μετανάστες σφυρηλατώντας την ταξική ενότητα. Έχουν καθοριστικό ρόλο στην αλλαγή των συσχετισμών και μέσα στο εργατικό κίνημα υπέρ της ταξικής του κατεύθυνσης.
Οι κατακτήσεις τους ήταν εμπόδιο για την αύξηση της κερδοφορίας του εργοδότη τους ενώ η δράση τους ενόχλησε σημαντικά και όλους τους μεγαλοεπιχειρηματίες του κλάδου που φοβόντουσαν την αφύπνιση και των δικών τους εργατών.

Η εργοδοσία όμως δεν ανέχεται να διεκδικούν οι εργαζόμενοι τα δικαιώματά τους γιατί είναι εμπόδιο στη γιγάντωση της κερδοφορίας της. Τους θέλει υποταγμένους για να περνάει ανενόχλητα τα σχέδιά της να μην αμφισβητείται η κυριαρχία της. Έτσι και ο συγκεκριμένος όμιλος προχώρησε σε τρομοκρατικές απολύσεις, επιβάλλει μονομερώς τετραήμερα και έχει αφήσει απλήρωτους τους εργαζόμενους. Τα επιχειρήματα της εργοδοσίας εκεί είναι επικίνδυνα για κάθε εργαζόμενο και πρέπει να απαντηθούν από όλους μας. Απροκάλυπτα λένε ότι αφού οι ανταγωνιστές δεν πληρώνουν πρέπει κι αυτοί να κάνουν το ίδιο κι εγκαλούν τους εργαζόμενους που διεκδικούν τα δεδουλευμένα τους ότι κάνουν κακό στην επιχείρηση που όταν υπάρχει κάπου πρόβλημα είναι ξαφνικά δική μας ενώ στα κέρδη είναι δική τους.
Αυτή η στάση των εργοδοτών ενισχύεται από την πολιτική της ΕΕ και των κυβερνήσεων, τόσο των προηγούμενων όσο και αυτής των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που τους εξοπλίζει με αντεργατικά νομοσχέδια τα οποία θα συνεχιστούν με την εφαρμογή του τρίτου μνημονίου. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας διαθέτει λεφτά για εξαγορές και επενδύσεις, αλλά κλαίγεται όταν είναι να πληρώσει τους εργάτες του.
Ενισχύεται και από τη στάση της πλειοψηφίας του συνδικαλιστικού κινήματος που καλλιεργούν το συμβιβασμό για να έχουμε δουλειά, αναζητάνε διέξοδο στην καπιταλιστική ανάπτυξη και στηρίζουν τις ελπίδες της εργατικής τάξης σε αλλαγές κυβερνήσεων.

Καλούμε όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να στηρίξουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο ΖΟΥΡΑ με αποφάσεις και φυσική παρουσία. Να μετατρέψουμε αυτόν και κάθε χώρο δουλειάς που αντιστέκεται σε κάστρο της τάξης μας. Να είναι αυτή η κινητοποίηση ένα ακόμα βήμα στην ανάπτυξη του εργατικού κινήματος και της αλληλεγγύης. Της κοινής δράσης όλης της εργατικής τάξης σε συμμαχία με τα άλλα λαϊκά στρώματα για την απόκρουση αυτής της πολιτικής της διεκδίκησης της ζωής που δικαιούμαστε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου