Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2015

Ενημερώθηκε το Οριό από τον Δήμο για τον ΣΜΑ. Διατηρούνται οι ανησυχίες.

Χθες βράδυ, έστω και καθυστερημένα, οι Οριώτες ενημερωθήκαμε για το θέμα του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων, του ΣΜΑ. Οι αρμόδιοι του Δήμου ανέπτυξαν το σχέδιό τους και οι κάτοικοι του Οριού με τον πιο σαφή τρόπο έδειξαν την ανησυχία τους και τη διαφωνία τους για τον τρόπο με τον οποίο  ο Δήμος χειρίζεται ένα τόσο σοβαρό θέμα. Έγινε σαφές ότι οι Οριώτες δεν πρόκειται να μπούμε σε γαϊτανάκι συγκρούσεων με άλλα χωριά. Ζητήσαμε ενημέρωση και ίσως χρειαστεί και άλλη για να λυθούν όλες οι απορίες μας. Ένα είναι σίγουρο. Με την πιθανή μεθόδευση να έρθει ο ΣΜΑ στο Οριό διαφωνούμε και θα αντιταχθούμε δυναμικά. Όχι γιατί το χωριό μας είναι ο ομφαλός της γης αλλά γιατί αυτή η λύση δεν εξυπηρετεί την κοινή λογική, την λειτουργία που πρέπει να έχει ένας ΣΜΑ και εντέλει δεν εξυπηρετεί ένα σωστό σχέδιο συνολικής διαχείρισης. Εάν συμβεί θα είναι το κατάντημα μίας απόλυτης αποτυχίας του Δήμου να διαχειριστεί ένα τόσο σημαντικό αλλά ταυτόχρονα και απλό θέμα σε σχέση με άλλα πιο σύνθετα. Μία τέτοια λύση θα έδειχνε πόσο ανίκανοι είναι να σκεφθούν και να σχεδιάσουν απλά και μεθοδικά και αποτελεσματικά οπότε αφού δεν μπορούν στα λιγότερο δύσκολα δεν θα μπορέσουν και στα δυσκολότερα.
Αυτό που έδειξαν οι Οριώτες είναι ότι δεν θα παραμείνουν θεατές και κυρίως δεν θα πάψουν να επαγρυπνούν αγωνιζόμενοι για την καλύτερη λύση.
Ένας αγωνιζόμενος Οριώτης

Υ.Γ. Με στενοχώρια διαβάζουμε σχόλια σε προηγούμενη επιστολή μας στο ΛΑΛΑ ΤΟ για το ίδιο θέμα. Σίγουρα οι σχολιάζοντες δεν έχουν καταλάβει τι λέμε και από κεκτημένη ταχύτητα ψάχνουν προβοκάτορες για να ξεπεράσουν την έκπληξή τους για την συμπεριφορά της Δημοτικής Αρχής που κάποιοι στήριξαν έστω και από κομματικό πατριωτισμό. Αυτά έχει η ζωή!!!

2 σχόλια:

  1. Γιατί ανησυχείς "αγωνιζόμενε"; Δεν σε έπεισαν τα βίντεο του Μπαράκου χθες;
    Αφού σε διαβεβαίωσε ότι θα δουλεύει σωστά ο ΣΜΑ...
    Ας είναι... καλοδεχούμενη η κωλοτούμπα σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μια απο οσους σχολίασαν προηγούμενο άρθρο ήμουν κ εγω. Σχολίασα επώνυμα οπως και επώνυμα παραβρέθηκα στη χτεσινή συγκέντρωση στο Οριό.... Αν νομίζεις πως ενημερωθηκατε τοτε θα σου πω οτι λανθανεις... Δε σου ειπαν τπτ.... Μονο πως οποτε θέλετε να πάτε να δειτε τα ΣΜΑ απο κοντά. Να πατε και στης Κηφισιάς και στο Σχιστό που χρηζει μεγαλου ενδιαφεροντος...Καθως και την καταγγελία του ΒΙ.ΠΑ. που βρίσκεται διπλα στο ΣΜΑ....Δε σας ενημερωσαν πως οι αποφάσεις εχουν σχεδον ολοκληρωθει με κάθε αδιαφάνεια. ... Απο το Μάρτιο συζητείται στο Δημο....Παρθηκαν αποφάσεις αγορας οικοπέδου,εγιναν "μελέτες ", εγινε διαγωνισμός για ευρεση οικοπέδου. ...Και πολλοι οπως και εγώ δε γνωριζα....Όσοι γνωριζαν δε μιλησαν....οι Οξυλιθοωτες λοιπον δε θελουν το ΣΜΑ καν στην περιοχή μας... Τι παραπάνω τι παρακάτω απο κει που έχει σχεδόν οριοθετηθει στις Κοκκινοεκκλησίες Κηπων....Μην απορρησεις λοιπον αν σε λιγο θα παρουν και επίσημα την απόφαση δημιουργιας εκει του ΣΜΑ.....Εγω ως Δέσποινα, ως Οξυλιθιωτισσα, ως μελος του συλλογου κ της επιτροπης κατα του σμα θα ειμαι εκεί μαζί με αλλους Οξυλιθιωτες α διαμαρτυρηθουμε και να αποτρεψουμε την αποφαση αυτη....χωρις κανένα πολιτικο/κομματικο κινητρο....Αλλα για να προταστεψουμε την ποιότητα της ζωής μας των παιδιων μας...Την υγεία μας και το καλο του τοπου μας......
    Καρυαδη Δέσποινα
    Γενικός Γραμματέας Συλλογου Των Απανταχού Οξυλιθιωτών και
    Μέλος της Επιτροπής Κατα της δημιουργίας του ΣΜΑ στις Κοκκινοεκκλησίες Κηπων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή