Παρασκευή 10 Ιουλίου 2015

Φώτης Αναστασίου, Αντιπρόεδρος ΔΕΥΑΚΑ: Μία απάντηση και μία πρόσκληση στον πρώην Δήμαρχο Κύμης - Αλιβερίου

                                                                                                                    Αλιβέρι 10-07-2015 
Απύθμενο θράσος διακρίνει τον απελθόντα Δήμαρχο κ. Θωμά.
Εξακολουθώντας να παίζει τον προσφιλή του ρόλο, (το ρόλο του γκαιμπελίσκου), διαδίδει φήμες, αδιαφορώντας για τις συνέπειες τους.
Χρησιμοποιώντας ηλεκτρονικά φερέφωνα, εμφανίζει σε πλήρη διάλυση τη μονάδα Βιολογικού καθαρισμού Κύμης. Παρουσιάζει μία εικόνα πλήρους αποδιοργάνωσης με επιπτώσεις στη λειτουργία της μονάδας και στο περιβάλλον.
Επιτέλους, έστω και έτσι ευαισθητοποιήθηκε ο κ. Θωμάς. Mια και έδειξε ενδιαφέρον, είναι ευκαιρία να μας απαντήσει σε μια σειρά από ερωτήματα που εδώ και ένα χρόνο αποφεύγει εντέχνως, ακολουθώντας την τακτική « στρίβειν δια του αρραβώνος ». 
Κατ’ αρχάς, για τον Βιολογικό Κύμης, θα ήταν καλό να μην αρκείται στις ΄΄καταγγελίες΄΄ που επικαλείται, αλλά, να κάνει μία επίσκεψη στο χώρο της μονάδας για να διαπιστώσει τη διαφορά από την εικόνα της δικής του θητείας.
Με ποιο τρόπο η Διοίκηση του, έκανε τη συντήρηση της μονάδας;   Από το 2009 έως την λήξη της θητείας του, κάθε χειμερινή περίοδο η μονάδα λειτουργούσε και αν ναι με ποια ποιοτικά χαρακτηριστικά, όταν εισχωρούσαν σε αυτή όλα τα όμβρια ύδατα σε ένα διάτρητο αγωγό που ποτέ σας δεν αντικαταστήσατε;
 Κατασκευάστηκε ή παραλείφθηκε δίκτυο πυρόσβεσης;
Το κυριότερο, μιας και δείχνει ευαισθησία για το περιβάλλον, ας μας πει πόσες φορές έστειλε ως όφειλε αναλύσεις στο ΥΠΕΚΑ.
Εμείς μπορούμε να απαντήσουμε πως με διαφάνεια προχωρήσαμε στην ανάθεση του έργου της συντήρησης της μονάδας, προγραμματίσαμε το έργο του διαχωρισμού των όμβριων από το αποχετευτικό δίκτυο και το κυριότερο, συνεχώς και αδιαλείπτως αποστέλλουμε στο ΥΠΕΚΑ τις αναλύσεις όπως ακριβώς προβλέπεται από την νομοθεσία.
Επειδή ο κ. Θωμάς αποφεύγει όπως ο διάολος το λιβάνι τις συνεδριάσεις της Δ.Ε.Υ.Α.Κ.Α. και φροντίζει να δραπετεύει από τα Δημοτικά Συμβούλια ακριβώς πριν από τις συζητήσεις των θεμάτων που αφορούν τη Δ.Ε.Υ.Α.Κ.Α., είναι ευκαιρία να δώσει κάποιες διευκρινήσεις έστω και με τον τρόπο που ο ίδιος ξέρει.
Όπως και ο ίδιος λέτε στην τελευταία καταγγελία σας κ. Θωμά «ο πολίτης πληρώνει και θέλει να ξέρει», απαντήστε λοιπόν στα πάρα κάτω ερωτήματα.
-  Γιατί δημιουργήσατε ταμειακό έλλειμμα ύψους 285.930 € ( Όπως προκύπτει από την έκθεση των ορκωτών ελεγκτών.)
-  Γιατί δεν αποδώσατε ΦΠΑ 280.000 € και δημιουργήσατε προσαυξήσεις 61.000€ (Αφορά τις χρήσεις 2013-2014)
-  Γιατί δεν πληρώσατε στο ΤΣΜΕΔΕ εργοδοτικές εισφορές ύψους 182.000€ επιβαρύνοντας την ΔΕΥΑΚΑ με επί πλέον 30.000 € προσαυξήσεις, αφήνοντας ουσιαστικά ανασφάλιστο τον εργαζόμενο .
- Γιατί δεν πληρώσατε τις οφειλές προς τη ΔΕΗ (140.000 €)
-Γιατί δημιουργήσατε οφειλές στους προμηθευτές (960.000 €)
-Γιατί αφήσατε απλήρωτα ενοίκια και λογαριασμούς του ΟΤΕ
Κοντά σε όλα αυτά, μας αφήσατε προίκα οφειλές μέσω δικαστικών αποφάσεων ύψους 1.200.000 €, δανειακές υποχρεώσεις 425.000 € και οφειλές προς το ΙΚΑ 431.000  €.
 Μία ακόμα αναπάντητη απορία.
Με ποιο τρόπο πληρώσατε τις αποδείξεις Επαγγελματικών δαπανών που εκδόσατε κατά συρροή τον Αύγουστο του 2014, λίγο πριν εγκαταλείψετε (γιατί ποτέ δεν παραδώσατε) τη διοίκηση της Δ.Ε.Υ.Α.Κ.Α., με επιταγές ή τραπεζικές εντολές, που το ύψος τους φθάνει τις  300.000 €;
Σε ποια υπηρεσία της Επιχείρησης  προσέφεραν εργασία οι πάρα πάνω;       
Επειδή από ότι διαφαίνεται, είναι δύσκολο να συναντηθούμε, είτε στο Δ.Σ. της ΔΕΥΑΚΑ, είτε στο Δημοτικό Συμβούλιο όταν συζητούνται θέματα της Επιχείρησης, σας καλούμε κατά την προσφιλή σας τακτική να ζητήσετε εσείς την εισαγωγή του θέματος. Εκτός εάν για εσάς η ΔΕΥΑΚΑ είναι ήσσονος σημασίας, όπως ο βίος και η πολιτεία της θητείας σας, έχει αποδείξει.
Κύριε Θωμά, όσο και αν εντέχνως το αποφεύγετε, θα φθάσει η στιγμή που θα υποχρεωθείτε να απαντήσετε στα πάρα πάνω και όχι μόνο σε αυτά, ερωτήματα τα οποία έχουν προκύψει, από τον βίο και την πολιτεία της Διοίκησης σας.

Τα ψέματα και οι θεατρινισμοί δεν πείθουν πλέον κανέναν. Η αλήθεια και η πραγματικότητα  είναι αμείλικτες και δεν επιδέχονται φτιασιδώματα. Η ώρα της κρίσης έχει φθάσει και δεν μπορεί κανένας να την αποφύγει.                                                               

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου