Πέμπτη 23 Ιουλίου 2015

Αλεξ. Θεοδώρου: Μιά απάντηση στα "πάνω - κάτω" του κ. Θωμά


Με πρόσφατη ανακοίνωσή του ο κ.Δ.Θωμάς αποφάσισε να ασχοληθεί "επιγραμματικά" με την κατάσταση που επικρατεί στην Κύμη. Δεν τόλμησε όμως να απαντήσει ούτε επιγραμματικά στα όσα του καταλογίζονται στην ανακοίνωση της ΔΕΥΑΚΑ.
Εμείς δεν θα απαντήσουμε αναλυτικά στη δική του ανακοίνωση. Μόνο κάποιες επισημάνσεις θα κάνουμε. Όσοι άλλωστε ζουν στην Κύμη και την περιοχή της γνωρίζουν την κατάσταση που (δεν) παρέδωσε πέρσι ο κ.Θωμάς και τον αγώνα της σημερινής Δημοτικής Αρχής.
1. Ο κ.Θωμάς αμφισβητεί ο ίδιος τα όσα γράφει λέγοντας ότι "η κατάσταση που επικρατεί είναι πάνω κάτω η εξής". Και για να δικαιολογήσει την κριτική του γράφει ότι οι καμένες λάμπες αντικαθίστανται (αλλά με δυσκολία), ότι τα κανάλια της τηλεόρασης λειτουργούν (αλλά όπως πριν από 15 χρόνια), ότι δεν υπάρχει πρόβλημα υδροδότησης (λόγω όμως των μεγάλων βροχοπτώσεων) και ελπίζει ότι θα υπάρξει στη συνέχεια του καλοκαιριού, ότι οι παιδικοί σταθμοί προμηθεύονται τρόφιμα (αλλά με πολύ μεγάλη δυσκολία), ότι το πρόγραμμα "βοήθεια στο σπίτι" λειτουργεί (αλλά με το ζόρι), ότι ο καθαρισμός των κοινόχρηστων χώρων γίνεται (αλλά είναι τουλάχιστον ελλιπής) και άλλα παρόμοια.  
2.  Χαρακτηρίζει ο κ. Θωμάς την πλατεία της Κύμη "βομβαρδισμένο τοπίο", δεν μας λέει όμως ποιός μελέτησε, σχεδίασε και αποφάσισε το βομβαρδισμό της.
3. Καταγγέλλει ο κ. Θωμάς ότι το σπίτι του Παπανικολάου παραδόθηκε ανακαινισμένο και τώρα είναι κλειδαμπαρωμένο. Δεν μας λέει, όμως τι να δείξουμε στους επισκέπτες. Μήπως τα μοντέρνα έπιπλα που προμηθεύτηκε τον τελευταίο μήνα πριν παραδώσει; Κι αλήθεια, μήπως μπορεί να μας πει τι έγιναν τα αυθεντικά έπιπλα του σπιτιού καθώς και άλλα κινητά αντικείμενα;
4. Για τη "νοικοκυροσύνη" του κ. Θωμά και τον "ορθό τρόπο λειτουργίας" του Δήμου άρχισαν να μιλούν αρμοδιότεροι από εμάς. Ήδη το Ελεγκτικό Συνέδριο εξέδωσε το πρώτο Φύλλο Μεταβολών και Ελλείψεων και τον καλεί να καταβάλει χρηματικό ποσό, "ως αναπλήρωση ελλείμματος που δημιουργήθηκε από την εξόφληση χρηματικών ενταλμάτων οικ. έτους 2014" σε τακτή προθεσμία και να τους στείλει το σχετικό γραμμάτιο είσπραξης υπέρ του προϋπολογισμού του Δήμου. Και δεν είναι μόνο αυτό. Εκκρεμούν ακόμα πολλές και σοβαρότερες υποθέσεις. Σε λίγο θα μιλήσουν και οι ορκωτοί λογιστές, ίσως και η Δικαιοσύνη. Ας περιμένουμε λοιπόν και τη συνέχεια.
5. Θεωρεί ο κ.Θωμάς την επαφή της Δημοτικής Αρχής με τον κόσμο "ελλιπή και ανεπαρκή", ίσως επειδή δεν στηνόμαστε σαν κι' αυτόν στα πανηγύρια και τις κηδείες στην πόρτα της εκκλησίας εκβιάζοντας τη χειραψία με τους πολίτες.
6. Τέλος, λίγα λόγια για το θέμα της αντικατάστασης του παρκέ του κλειστού της Κύμης. Το γυμναστήριο αυτό είναι Δημοτικό και όχι του Γυμναστικού, ο οποίος το χρησιμοποιεί σήμερα, μαζί με άλλα σωματεία, αύριο όμως μπορεί να μην το χρησιμοποιεί. Παρ' όλα αυτά, ο Γυμναστικός δέχθηκε να συμμετέχει στη δαπάνη κατά 50%. Ήδη, όμως η Διοίκηση του Γυμναστικού ζήτησε την ανάκληση της απόφασης.
Ας μας πει, όμως με την ευκαιρία αυτή ο κ. Θωμάς ποιός πλήρωνε επί δημαρχίας του τα έξοδα για τα διάφορα έργα όχι μόνο στο κλειστό, αλλά και στο γήπεδο του Γυμνασίου, το οποίο χρησιμοποιούσε αποκλειστικά ο ΑΟΚ, η δική του ομάδα; Ας μας πει ποιό ταμείο κάλυπτε τα έξοδα λειτουργίας αυτής της ομάδας, τις μεταγραφές, τους προπονητές και κυρίως τους μισθούς της διοίκησής της; Και για ποιό λόγο μαζί με το Δήμο εγκατέλειψε η οικογένειά του και την ομάδα;
Αυτά σαν μια πρώτη απάντηση στον "νοικοκύρη" πρ. Δήμαρχο. Φοβόμαστε, όμως ότι θα αναγκαστούμε να επανέλθουμε πολλές φορές ακόμα.
Κύμη, 22 Ιουλίου 2015

Αλέξανδρος Ι. Θεοδώρου
ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ Δ.Ε. ΚΥΜΗΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου