Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015

"Νέοι Ορίζοντες" προς Τριανταφύλλου: Ο Οξύλιθος «διαλύεται» από αμβλείς εγκεφάλους!

«ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ για τον ΔΗΜΟ ΚΥΜΗΣ- ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ»
                                                                                                      2 ιουνιου 2015
Ο Οξύλιθος «διαλύεται» από αμβλείς εγκεφάλους!
Σ΄ ένα από τα μεγαλύτερα και ομορφότερα χωριά του Δήμου μας, τον Οξύλιθο, εδώ και 13 χρόνια η πλειοψηφία του Τοπικού Συμβουλίου συμβαίνει να πρόσκειται στην αντιπολίτευση. 
Είναι περίεργο όμως το ότι χρειάστηκαν μόλις εννέα μήνες για να ανατραπεί η όποια πρόοδος συνέβαινε σε αυτή την Κωμόπολη, είτε με τις παρεμβάσεις του Δήμου είτε με τις παρεμβάσεις των φορέων του Οξυλίθου.
Πρώτη και μεγάλη απώλεια: Το κλείσιμο του ΚΑΠΗ (που βαφτίστηκε «προσωρινή αναστολή»).  Οι διαμαρτυρίες των κατοίκων, της Προέδρου του Τ.Σ. αλλά και των μελών της αντιπολίτευσης, έπεσαν στο κενό.        Ας μην αυταπατόμαστε: το ΚΑΠΗ είναι μεθοδευμένο να παραμείνει κλειστό μέχρι να φύγει «εθελοντικά» ο άνθρωπος που δούλευε εκεί και ζούσε την οικογένειά του (βαφτίστηκε κι αυτός «Θωμαϊκός»). Προκειμένου, κατά το πως λένε κάποιες ¨κακές γλώσσες¨, να μπορέσει να ορθοποδήσει η μετεγκατασθαθείσα  πλησίον του ΚΑΠΗ καφετέρια του «ημέτερου».
Δεύτερη σημαντική απώλεια: Κλείνει η παιδική χαρά του Νηπιαγωγείου Οξυλίθου και αναγκάζεται η Πρόεδρος του χωριού ( κατ εντολή του κ. Σαμαρά) να απομακρύνει όλα τα όργανα. Υποδείξτε μας κύριοι της Δημοτικής Αρχής, ένα άλλο σημείο του Δήμου μας που επιβάλατε κάτι τέτοιο. Στην Κύμη για παράδειγμα, (μετά από παρέμβαση μελών της αντιπολίτευσης), τα όργανα της παιδικής χαράς επισκευάστηκαν και τα παιδιά, ευτυχώς, συνεχίζουν να έχουν ένα χώρο να ψυχαγωγούνται!
Τρίτη επικείμενη απώλεια: Μεθοδεύεται η υπονόμευση του Συλλόγου των Απανταχού Οξυλιθιωτών, ενός υγιούς και ζωντανού κυττάρου που τόσα έχει προσφέρει διαχρονικά στον Οξύλιθο. Βρίζεται δημόσια η Πρόεδρος του συλλόγου, υποβαθμίζεται το σημαντικό έργο των μελών του Συλλόγου και κάτω από αυτές τις άσχημες συνθήκες που διαμορφώθηκαν αυτούς τους εννέα μήνες, ΚΑΝΕΙΣ πλέον δεν θέλει να ξαναασχοληθεί με  τον σύλλογο.
Τέταρτη απώλεια: Τα προβλήματα της καθημερινότητας συνεχώς αυξάνουν, αντί να αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά. Καθαρισμός κοινόχρηστων χώρων, Αγροτική οδοποιία, Ηλεκτροφωτισμός, Αποκομιδή απορριμμάτων, ύδρευση κτλ, σιγά σιγά αφήνονται «στο έλεος του Θεού»!
Αν τώρα προσθέσουμε στα παραπάνω και:
Τα επιπλέον προβλήματα που προκύπτουν καθημερινά (τα οποία φροντίζουν να δημιουργούνται, ή να διογκώνονται, τόσο ο τοπικός σύμβουλος Κων. Τριανταφύλλου, όσο  και δύο-τρεις παροικούντες της Ιερουσαλήμ),
Όπως επίσης και την παντελή σχεδόν έλλειψη παρουσίας  της διοίκησης του Δήμου στο χωριό,
είναι πασιφανής πλέον ο ποιοτικός κατήφορος που «σπρώχνουν» τον Οξύλιθο.
Και με την ευκαιρία μια ερώτηση στον κύριο Τριανταφύλλου:
Αλήθεια κ. Τριανταφύλλου το θέμα των ΣΜΑ (ΣΤΑΘΜΟΙ ΜΕΤΑΦΌΡΤΩΣΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΆΤΩΝ) δεν σας απασχολεί πλέον σήμερα;  Πρωτοστατούσατε και δείξατε περισσό ενδιαφέρον προκειμένου  να μην κατασκευαστεί από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή, μονάδα ανακύκλωσης-κομποστοποίησης στους Παραμερίτες, ή ΣΜΑ στο Πυργί! Συμμετείχες  ενεργά και δυναμικά, ψυχή τε και σώματι, στον όχλο που φώναζε και έβριζε χυδαία και ασχημονούσε, ενάντια στην εγκατάστασή τους σε εκείνες τις απομακρυσμένες από το χωριό σου περιοχές. Τώρα που προτείνονται από την σημερινή Δημοτική Αρχή των Μπουραντά- Θεοδώρου κτλ οι Κοκκινοεκκλησιές Οξυλίθου ως χώρος για συγκέντρωση σκουπιδιών (ΣΜΑ), δεν έχεις άποψη; Πάντως στο Δημοτικό Συμβούλιο της 22ας Μαΐου δεν ακούσαμε κουβέντα από το στόμα σου για όλα αυτά. Βουβάθηκες!
Κύριοι, παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις και η καθολική αντίδραση στα όσα πρωτόγνωρα συμβαίνουν, δεν θα αργήσει να έρθει.
Το «αποφασίζουμε και διατάζουμε» δεν το ανέχθηκε ποτέ ο Έλληνας και βέβαια ούτε ο Οξυλιθιώτης!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου