Τρίτη 26 Μαΐου 2015

Ο Γιάννης Πιλάτης για την Παγκόσμια ημέρα Νοσηλευτή.


Ο εντεταλμένος Σύμβουλος του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου για θέματα Υγείας, Γιάννης Πιλάτης, στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Νοσηλευτών –Νοσηλευτριών εύχεται Χρόνια Πολλά σε όλους τους Νοσηλευτές και Νοσηλεύτριες των δομών του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου, που σήμερα παρά τις δύσκολες εργασιακές συνθήκες αγωνίζονται καθημερινά βελτιστοποιώντας και προσφέροντας ποιοτικές υπηρεσίες υγείας στην κοινωνία και στους πολίτες.
Οι Νοσηλευτές, ως ο μεγαλύτερος επαγγελματικός φορέας στον τομέα της υγείας, έχουν την εμπειρία και την γνώση που θα οδηγήσει σε βελτίωση της αποδοτικότητας και της αποτελεσματικότητας, στην παροχή ποιοτικής φροντίδας και στην επίτευξη βέλτιστων θεραπευτικών παρεμβάσεων στους ασθενείς και στο γενικό πληθυσμό. Είναι σημαντικό οι Νοσηλευτές και οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής, να επικεντρώνονται στην παροχή αποτελεσματικής νοσηλευτικής φροντίδας και οικονομικά αποδοτικών συστημάτων υγειονομικής περίθαλψης ως βασική προϋπόθεση για την επίτευξη καλύτερης υγείας για όλους.
Ο ρόλος των Νοσηλευτών είναι πολυεπίπεδος και πολυδιάστατος στην κοινότητα, στο νοσοκομείο και στην εκπαίδευση.Η Νοσηλευτική επιστήμη και πράξη έχει πάντα στο επίκεντρο τον άνθρωπο και δρα πάντα με γνώμονα τις αξίες του ανθρωπισμού. Στη χώρα μας η κρίσιμη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί σήμερα στο χώρο της υγείας με περιορισμένους ανθρώπινους πόρους και ανθρώπινο δυναμικό, τους εξαντλητικούς ρυθμούς εργασίας, έχει οδηγήσει το Νοσηλευτικό προσωπικό στα όρια κατάρρευσης του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου