Τετάρτη 15 Απριλίου 2015

Ερώτηση Βουλευτών του ΚΚΕ για τα προβλήματα του Νοσοκομείου Κύμης


«Θέμα: Προβλήματα του Νοσοκομείου Κύμης.
Τα προβλήματα του νοσοκομείου της Κύμης που καλύπτει μια μεγάλη γεωγραφική περιοχή παραμένουν άλυτα και οξύνονται, η κατάσταση έχει γίνει ανυπόφορη.
Λόγω των ελλείψεων, επειδή υπάρχουν μονήρεις ειδικότητες, το νοσοκομείο δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες των εφημεριών. Παρά το γεγονός ότι το οργανόγραμμα δεν ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες, υπάρχουν ελλείψεις ακόμα και σε οργανικές θέσεις γιατρών και νοσηλευτών, ενώ οι διοικητικές υπηρεσίες στηρίζονται σε προσλήψεις μέσω εργολάβου, με 4ωρα και 247 ευρώ το μήνα.
Συχνά παρατηρούνται ελλείψεις σε αναλώσιμα και υπήρξε περίοδος που το νοσοκομείο "δανείστηκε" φίλτρα για την αιμοκάθαρση από το Νοσοκομείο Χαλκίδας.
Τα ασθενοφόρα είναι παλιά και οι οδηγοί, που είναι και διασώστες, δεν επαρκούν. Οι δύο τραυματιοφορείς δεν μπορούν να καλύψουν στοιχειώδεις ανάγκες.
Οι ελλείψεις στα μαγειρεία έχουν ξεπεράσει κάθε όριο. Χρέη μαγείρου καλούνται να κάνουν εργαζόμενες στα πλυντήρια, τραπεζοκόμοι και βοηθοί θαλάμου.
Οι ανάγκες που επιβάλλουν αυξημένη κοινωνική φροντίδα έχουν πολλαπλασιαστεί και δεν μπορούν να καλυφθούν από τη μοναδική κοινωνικό λειτουργό του νοσοκομείου, πολύ περισσότερο που δεν υπάρχουν οργανωμένες κοινωνικές υπηρεσίες στην περιοχή.
Οι ευθύνες είναι μεγάλες. Τα αποτελέσματα της πολιτικής της εμπορευματοποίησης και υποχρηματοδότησης της Υγείας είναι οδυνηρά. Η συνθηματολογία της κυβέρνησης αποτελεί εμπαιγμό σε βάρος των εργαζομένων της περιοχής. Στην πράξη συνεχίζεται η πολιτική που οξύνει τα προβλήματα των ασθενών και των εργαζομένων του νοσοκομείου.
Ερωτάται ο κ. υπουργός, τι προτίθεται να κάνει η κυβέρνηση για να καλυφθούν τα κενά σε ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό με εργαζόμενους με μόνιμη σχέση εργασίας, τι προτίθεται να κάνει για την πρόσληψη οδηγών, μαγείρων, για να ενισχυθούν οι κοινωνικές υπηρεσίες του νοσοκομείου;».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου