Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015

Συνάντηση του Δημάρχου Χαλκίδας με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου

                                                        ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Στην Αθήνα μετέβη σήμερα, 27 Μαρτίου, ο Δήμαρχος Χαλκιδέων κ. Χρήστος Παγώνης σε προγραμματισμένη συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και Βουλευτή Ευβοίας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Βαγγέλη Αποστόλου, .
Η συνάντηση που έλαβε χώρα στο Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, είχε ευρεία θεματική, καθώς συζητήθηκαν τα σημαντικά και επίκαιρα προβλήματα που αφορούν στον Καλλικρατικό Δήμο Χαλκιδέων.
Στο πλαίσιο της συνάντησης, ο Δήμαρχος Χαλκιδέων ενημέρωσε τον Υπουργό για τις εξελίξεις που υπάρχουν σε κομβικά έργα που εκτελούνται ή πρόκειται να εκτελεστούν, στην περιοχή του Δήμου Χαλκιδέων, όπως είναι το νέο Νοσοκομείο Χαλκίδας, η σύνδεσή του με το οδικό δίκτυο, καθώς και η κατασκευή δικτύων ύδρευσης , αποχέτευσης και ομβρίων στην περιοχή, η μετεγκατάσταση του Σωφρονιστικού Καταστήματος Χαλκίδας, οι παρεμβάσεις στη Δημοτική Αγορά και οι ενέργειες που θα ακολουθήσουν στο προσεχές διάστημα.
Επιπλέον, ο κ. Παγώνης ζήτησε τη συνδρομή του Υπουργού, ώστε να εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση για την εκπόνηση μελέτης αποκατάστασης και ανάπλασης του Ληλάντιου Πεδίου, αίτημα στο οποίο υπήρξε η καταρχήν αποδοχή από πλευράς του Υπουργού.
Ένα ακόμα σημαντικό αίτημα το οποίο συζητήθηκε, ήταν η χρηματοδότηση σύνταξης μελέτης ενός ολοκληρωμένου δικτύου απορροής ομβρίων υδάτων στη Συνοικία Ζ΄ . Και αυτό το αίτημα ο κ. Αποστόλου το αντιμετώπισε θετικά, στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του.
Επίσης, τέθηκε εκ νέου το αίτημα παραχώρησης στον Δήμο Χαλκιδέων,  τμήματος του οικοπέδου του ΚΕΓΕ στην Αρτάκη , προκειμένου να αξιοποιηθεί προς το κοινό όφελος.
Τέλος ο Δήμαρχος Χαλκιδέων επεσήμανε το θετικό κλίμα στο οποίο πραγματοποιήθηκε η συνάντηση και διαπίστωσε από την πλευρά του, ταύτιση απόψεων μεταξύ των δύο πλευρών. Συμφωνήθηκε, μάλιστα, να υπάρχει τακτική επικοινωνία για την παρακολούθηση της πορείας των αναφερθέντων δράσεων.

                                                                                                                 Γραφείο Τύπου  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου