Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2015

Ενημέρωση- Δελτίο Τύπου Τοπικής Κοινότητας Πλατάνας

Πλατάνα,  Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015



 "Μετα τις έντονες καθιζήσεις εξαιτίας  της  παράκτιας  διάβρωσης  από τους μεγάλους κυματισμούς που επικρατήσαν στην τοπική κοινότητα Πλατανας το τελευταίο χρονικό διάστημα και συγκεκριμένα το Σάββατο 07/02/2015 η οδός υπέστη εκτεταμένες καθιζήσεις με αποτέλεσμα η κυκλοφορία των οχημάτων να διεξάγεται στο ένα ρεύμα κυκλοφορίας και η κατάσταση να κρίνεται εξαιρετικά επικίνδυνη για τη διέλευση των οχημάτων . Στις 14/01/2015 σε συνεργασία με τον Αντιδήμαρχο κ.Αλεξανδρο Θεοδώρου απέστειλα ένα «προφητικό» όπως αποδεικτικέ στη συνέχεια, έγγραφο επισημαίνοντας την επικινδυνότητα και αναζητώντας λύσεις πριν γίνει αυτό που έγινε.
 Με αυτό το έγγραφο έχουν ενημερωθεί ο Περιφερειάρχης κ. Κώστας Μπακογιάννης , ο Αντιπεριφερειάρχης  κ. Φάνης Σπανός, ο  Οργανισμός Λιμένων Ευβοίας ,η Κτηματική Υπηρεσία και η Ελληνική Αστυνομία.
Αξίζει να σημειωθεί πως και ο Δήμαρχος Κύμης-Αλιβερίου είχε κάνει ανάλογο έγγραφο στις 16/01/2015.Κατα συνέπεια από τη μεριά της Δημοτικής Αρχής είχε γίνει κάθε εφικτή προσπάθεια για την επίλυση του προβλήματος, πριν δημιουργηθεί μεγαλύτερο.
 Στη συνέχεια, μετά τις 07/02/2015 όπου και υπέστη ζημία το επαρχιακό οδικό δίκτυο ο Δήμαρχος Θανάσης Μπουραντας ήρθε σε επικοινωνία με τον Αντιπεριφερειαρχη κ.Φανη Σπανό και αποφάσισαν οι εργασίες αποκατάστασης του δρόμου να γίνουν από κοινού.
Έτσι οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Κύμης Αλιβερίου  αναμένεται να συνεργαστούν με τις τεχνικές υπηρεσίες της περιφέρειας για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, διαθέτοντας τα κατάλληλα μέσα αλλά και τα χρήματα που απαιτούνται για να ολοκληρωθεί μέρος του δρόμου που χρήζει ειδικών εργασιών καθώς η δύναμη της θάλασσας είναι μεγάλη και δύσκολα αντιμετωπίσιμη.
Ενώ τις επόμενες μέρες, αναμένονται και οι αρμόδιοι υπάλληλοι που θα υποδείξουν τον τρόπο εκτροπής των οχημάτων.
Αντιλαμβανόμαστε όλοι μετά τα παραπάνω, πως υπάρχει μία άριστη συνεργασία μεταξύ Δήμου και Περιφέρειας. Με λύπη μου ενημερώθηκα μέσα από το διαδίκτυο  και συγκριμενα από δηλώσεις του στο Eviakosmos ότι ο Περιφερειακός Σύμβουλος Νίκος Στουπής, ο οποίος έφερε το θέμα στο σημερινό Περιφερειακό Συμβούλιο, επέλεξε να έρθει με συνεργείο από τον Οργανισμό Λιμένων και άλλους ειδικούς στην Πλατάνα χτες, προκειμένου να έχει ιδίαν αντίληψη επί του θέματος.
Θα περίμενε κανείς από έναν αιρετό και μάλιστα συντοπίτη μας, με καταγωγή από περιοχή του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου, ο οποίος μάλιστα όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα προτίμησε τους κατοίκους της Πλατάνας για να ενημερωθεί για την προϋπάρχουσα κατάσταση του δρόμου, να είχε καλέσει σε μία τόσο σημαντική επίσκεψη τόσο την Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας της Πλατάνας, όσο και τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο της Κύμης, οι οποίοι ενδιαφέρονται για την περιοχή τους.
Εκτός και αν κάποιοι έχουν την αίσθηση ότι ο τόπος μας έχει ανάγκη από ΣΩΤΗΡΕΣ που τον θυμήθηκαν τώρα και μάλιστα προ τετελεσμένων γεγονότων, προκειμένου να αποδείξουν στους ψηφοφόρους τους ότι είναι κοντά τους στα δύσκολα.
Ακόμη και έτσι όμως να είναι δεν αγνοείς τους τοπικούς άρχοντες μίας περιοχής που δίνουν καθημερινά τη μάχη για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της περιοχής.
Δεκτή κάθε βοήθεια για το κοινό καλό, αλλά ΠΑΝΤΑ σε συνεργασία με τους άμεσα ενδιαφερόμενους και όχι μεμονωμένα!
Εγώ όπως και εκείνοι που έχουν εκλέγει για να υπηρετήσουν αυτό τον τόπο με την ψήφο των συμπολιτών μας, ΘΕΛΟΥΜΕ την ανάπτυξη της περιοχής μας που τόσα χρόνια μαραζώνει  και ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΜΕ  για όλους εκείνους που θέλουν να φτιάξουν την πολιτική τους καριέρα στις πλάτες των κατοίκων της Πλατάνας, παίζοντας ενδεχομένως τα δικά τους επικοινωνιακά παιχνίδια υπό μορφή  «γκαλόπ», μια Κυριακή πρωί στους κατοίκους της περιοχής, χωρίς να έχουν ενημερώσει κανέναν για την παρουσία τους και ποσό μάλλον για τις προθέσεις τους. Όταν σε ενδιαφέρει κάτι το επικοινωνείς αλλά όχι μικροπολιτικά….!
Η Πρόεδρος
Τοπικής Κοινότητας Πλατάνας
ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΤΑΜΒΑΚΗ"


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου