Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2015

Ο ΣΥΜΕΩΝ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ ΣΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΩΝ

Ο Συμεών Κεδίκογλου  μετέχει στον ηγετικό πυρήνα του Κινήματος των Δημοκρατών Σοσιαλιστών που ανακοίνωσε απόψε ο Γιώργος Παπανδρέου. Μάλιστα ήταν από τους πρώτους που προσήλθε στη σημερινή συγκέντρωση ενώ και τις προηγούμενες ημέρες δούλευε πυρετωδώς στο επιτελείο του νέου πολιτικού φορέα. Είναι βέβαιο ο Συμεών Κεδίκογλου θα είναι υποψήφιος Βουλευτής στην Εύβοια. Άλλα ονόματα δεν έχουν ακουστεί, οι πληροφορίες μας πάντως λένε ότι έχουν βολιδοσκοπηθεί αρκετά πολιτικά στελέχη του νομού όπως Πρώην Δήμαρχοι, Νομαρχιακοί Σύμβουλοι και εν ενεργεία Περιφερειακοί Σύμβουλοι. 

ΑΥΣΤΗΡΟΣ Ο ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

Ιδιαίτερα αυστηρός σύμφωνος όμως με τις ηθικές αξίες της Αριστεράς είναι ο Κώδικας Δεοντολογίας των υποψηφίων Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που μεταξύ των άλλων προβλέπει: 
"5. Υποψήφιοι
Απαραίτητες προϋποθέσεις για να ενταχθεί κάποιος/α στους εκλογικούς συνδυασµούς του ΣΥΡΙΖΑ είναι οι εξής:
 α) Να θέσει υπό την έγκριση των κεντρικών οργάνων του κόµµατος πλήρες και ακριβές βιογραφικό σηµείωµα.
 β) Να µην είναι υπόδικος για σοβαρά ποινικά αδικήµατα.
 γ) Να µην ελέγχεται για σοβαρές οικονοµικές υποθέσεις ή, σε περίπτωση που συµβαίνει κάτι τέτοιο, να έχει δώσει επαρκείς εξηγήσεις στη Γραµµατεία του κόµµατος.
 δ) Να αποδέχεται ενυπόγραφα και ανεπιφύλακτα τον Κώδικα ∆εοντολογίας και τον Κανονισµό της Κοινοβουλευτικής Οµάδας στο σύνολό τους.
 ε) Σε περίπτωση που έχει υπηρετήσει σε δηµόσια θέση ή αιρετό αξίωµα, να ενηµερώσει αναλυτικά και µε ακρίβεια το κόµµα για την περιουσιακή του κατάσταση και το πόθεν έσχες.
 στ) Σε περίπτωση που Γραµµατέας Νοµαρχιακής Επιτροπής ή µέλος του Οργανωτικού θελήσει να είναι υποψήφιος στις εκλογές, αναστέλλεται η ιδιότητά του µέχρι τη διενέργεια των εκλογών. Η αναστολή αρχίζει από όποια στιγµή αποφασίζουντα κεντρικά όργανα του κόµµατος και σε κάθε περίπτωση το αργότερο µέχρι την προκήρυξη των εκλογών."

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ Ο ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΞΗΡΟΣ



Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκεται εδώ και λίγη ώρα ο αρχιτρομοκράτης Χριστόδουλος Ξηρός μετά από οργανωμένη, και υπό άκρα μυστικότητα, επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής.

"ΚΙΝΗΜΑ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΩΝ" ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

Ο Γιώργος Παπανδρέου κατέθεσε στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου την ιδρυτική δήλωση του νέου κόμματός του την ονομασία «Κίνημα - Δημοκρατών Σοσιαλιστών».
Έμβλημα του νέου κόμματος είναι ένα ρόδο σε κόκκινο φόντο.
Με τις σαφείς σημειολογικές αναφορές στην 3η του Σεπτέμβρη, ο κ. Παπανδρέου καλεί τους πολίτες σήμερα στις 17:30 στο Μουσείο Μπενάκη, να παραστούν στην ιδρυτική εκδήλωση του νέου κόμματός του. Στο νέο κόμμα μετέχει σε ηγετική θέση ο Βουλευτής Ευβοίας Συμεών Κεδίκογλου.
Ολόκληρη η ανακοίνωση Παπανδρέου:
«Νέα χρονιά,
Νέο ξεκίνημα.
Ήρθε η ώρα για το επόμενο μεγάλο βήμα των προοδευτικών δυνάμεων του τόπου.
Ήρθε η ώρα για να οικοδομήσουμε, όλοι μαζί, το νέο πολιτικό σπίτι που θα στεγάσει τις προοδευτικές μας αξίες, τις αξίες που μας ένωσαν και μας ενώνουν.
Αφουγκραζόμενοι τη δική σας φωνή, την απαίτηση χιλιάδων πολιτών από όλη την Ελλάδα, παίρνουμε την πρωτοβουλία και απευθύνουμε κάλεσμα συμμετοχής σε όλους τους προοδευτικούς πολίτες σε αυτό το νέο ξεκίνημα.
Αύριο, στις 5:30 μμ, στο αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη - Πειραιώς 138, δεν ιδρύουμε ένα ακόμη κόμμα.
Από αύριο, συμμετέχουμε στην αφετηρία ενός Κινήματος, που μπορεί και πρέπει να ανταποκρίνεται ουσιαστικά στα μεγάλα διακυβεύματα που αφορούν τη χώρα και τον Ελληνικό λαό.
Ενός Κινήματος που θέλουμε να διασφαλίσει την παρουσία των πραγματικών δυνάμεων της προόδου στο επόμενο Κοινοβούλιο, των δυνάμεων που πιστεύουν και το έχουν αποδείξει στην πράξη με πραγματικές δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις, ότι η Ελλάδα δεν θα υπερβεί οριστικά την κρίση, δεν θα ανακάμψει οριστικά, αν δεν αλλάξει οριστικά, αν δεν αλλάξει συθέμελα, με βάση ένα "Ελληνικό Σχέδιο" και Θεσμούς που λειτουργούν - με τον πολίτη συμμέτοχο.
Ενός Κινήματος που θα εργαστεί στην επόμενη Βουλή για να διασφαλιστούν όλες οι αναγκαίες προϋποθέσεις για μια ασφαλή και οριστική έξοδο από την κρίση.
Ενός Κινήματος, που θα δώσει όλες του τις δυνάμεις για να γίνει πράξη η μετάβαση στη Μεταπελατειακή Ελλάδα, με όραμα την οικοδόμηση μιάς Ελλάδας Δικαιοσύνης και Δημιουργίας.
Ενός Κινήματος, η συγκρότηση του οποίου θα ολοκληρωθεί με ανοιχτό, συμμετοχικό Συνέδριο - που θα προσδιοριστεί μετά τις εκλογές, όπου θα αποφασιστούν τα πάντα. Κινηματικά, συμμετοχικά, με αρχές αυτοοργάνωσης, από τη βάση. Όπως αξίζει σε ένα Κίνημα που ανταποκρίνεται στις αρχές της Δημοκρατίας, του Σοσιαλισμού  και της Βιώσιμης Ανάπτυξης.
Ενός Κινήματος, που βάζει πρώτα την Ελλάδα και τους πολίτες της – όχι τα πάσης φύσεως πελατειακά ή άλλα συμφέροντα.
Με τις ευχές μου για καλή χρονιά σε όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες, απευθύνω κάλεσμα συμμετοχής,
Από αύριο, 3 του Γενάρη,
Πάμε.»

ΟΙ ΕΞΙ ΠΡΩΤΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΤΟΥ ΠΟΤΑΜΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ


Από το ΠΟΤΑΜΙ δόθηκαν στη δημοσιότητα τα ονόματα των 200 πρώτων υποψηφίων Βουλευτών. Από αυτούς στην Εύβοια ανακοινώθηκαν έξι(6) Υποψήφιοι. Οι εξής: 
ΒΑΡΕΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ, Επιχειρηματίας, Μηχανικός Η/Υ
ΚΑΚΑΤΣΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, Πολιτικός Μηχανικός
ΜΙΜΙΚΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ, Επιχειρηματίας
ΤΟΥΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ, Οικονομολόγος
ΣΤΕΦΑΝΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ, Βιβλιοπώλης
ΧΑΙΝΑΣ ΚΩΣΤΑΣ, Μαθηματικός, Περιφερειακός Σύμβουλος

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΙΜΟΥ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ ΣΤΗΝ ΕΦΗ ΝΤΙΝΗ

ΣΙΜΟΣ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣΕΥΒΟΙΑΣ
-ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                                                                      
                                                                               Χαλκίδα, 2 Ιανουαρίου 2015
Δελτίο Τύπου
Σίμος Κεδίκογλου: Δεν εγκαταλείπω στα δύσκολα. Δεν ακολουθώ ευκαιριακές τακτικές
Η Ελλάδα πρέπει να κρατηθεί σταθερή και οι Έλληνες στα πόδια τους, άλλος δρόμος δεν υπάρχει.
 «Κάποιοι έβαλαν τις κομματικές σκοπιμότητες πάνω απ’ όλα και επιδείξανε και την αντίστοιχη αλαζονεία η οποία θα τιμωρηθεί από τους πολίτες» δήλωσε ο Σίμος Κεδίκογλου βουλευτής Εύβοιας της ΝΔ σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Evripo 90 FM και στην δημοσιογράφο Έφη Ντίνη,  τονίζοντας  παράλληλα, ότι η διενέργεια των εκλογών έρχεται σε αντίθεση με το κοινό αίσθημα καθώς είχαν αρχίσει ήδη να φαίνονται τα πρώτα ουσιαστικά σημάδια εξόδου από την κρίση και βρισκόμασταν στην τελευταία φάση της δανειακής σύμβασης. Επεσήμανε  ότι το οικονομικό μοντέλο που είχαμε, το κρατικοδίαιτο μοντέλο του ολοένα και μεγαλύτερου δανεισμού έφθασε στο φυσικό του τέλος, στο σημείο όπου  δανειζόμασταν όλο και περισσότερο μέχρι που δεν μας δάνειζε πια κανείς και το μνημόνιο ήταν μία ειδική δανειακή σύμβαση για κάποιον που δεν τον δανείζει κανένας για αυτό  και είχε συγκεκριμένους όρους. Όπως είπε, πρέπει να αλλάξουμε. Πια δεν μας δανείζει κανένας και είναι επιτακτική ανάγκη να φτιάξουμε μία νέα σύγχρονη και ανταγωνιστική οικονομία σε υγιή θεμέλια.
Ο Σίμος Κεδίκογλου κάλεσε την αντιπολίτευση να απαντήσει στο ερώτημα που θα βρεθούν τα χρήματα για να καλυφθούν οι βασικές χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας για τα επόμενα δύο χρόνια  που ανέρχονται στο ύψος των 50 δις. Ευρώ και συγκεκριμένα που θα εξευρεθούν, αν ο ΣΥΡΙΖΑ επιλέξει να τα «σπάσει» με τους δανειστές.  «Οι Έλληνες –είπε- θα  πρέπει να θυμούνται πολύ καλά πότε άκουσαν ξανά ότι λεφτά υπάρχουν και ποια ήταν η συνέχεια», ζητώντας να μην επαναληφθεί η ιστορία,  γιατί επαναλαμβάνεται ως φάρσα και θα είναι μία τραγική φάρσα.
Παραδέχτηκε ότι σημειώθηκαν αστοχίες και έγιναν λάθη καθώς έπρεπε μέσα σε ελάχιστο χρόνο να γίνουν μαζεμένες αλλαγές που ΘΑ  έπρεπε να είχαν γίνει τα τελευταία 10 χρόνια, ωστόσο, διορθώνονται, διορθώθηκαν και θα συνεχίσουν να διορθώνονται.
Ο Σίμος Κεδίκογλου απαντώντας στη συνέχεια  στο ερώτημα τι θα σημάνει ενδεχόμενη αλλαγή κυβέρνησης για την πορεία των έργων υποδομής που έχουν δρομολογηθεί και συγκεκριμένα για την Εύβοια, όπως είναι το σημαντικό έργο της περιφερειακής παράκαμψης Χαλκίδας, υποστήριξε ότι  αν μία επόμενη κυβέρνηση αποφασίσει να τα σπάσει με την Ευρώπη δεν θα υπάρχει χρηματοδότηση μέσω ΕΣΠΑ.
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε σε μία σειρά έργων που δείχνουν τα πρώτα σημάδια ανάπτυξης τα οποία υπάρχει κίνδυνος να χαθούν,  υπογραμμίζοντας ότι η Εύβοια τον τελευταίο χρόνο απορρόφησε πάνω από τον μισό εθνικό προϋπολογισμό για λιμενικά έργα, γιατί είναι ο μόνος και ο πρώτος μέχρι αυτή τη στιγμή Νομός που έχει Οργανισμό Λιμένων. Επίσης, γίνονται πύλες εισόδου στην Κάρυστο, στην Κύμη και στην Αιδηψό, τα λιμάνια ήταν ξεχασμένα και παράνομα και  τώρα τα νομιμοποιούν, το Μαντούδι μετά από 15 χρόνια ξαναδουλεύει. Στη Χαλκίδα πουλήθηκε επιχείρηση βρέθηκαν νέοι επενδυτές. Επίσης, έχουμε τις μελέτες του βόρειου άξονα που ολοκληρώνονται και μπορεί να προωθηθεί για υλοποίηση,  το 2013 η Εύβοια εντάθχηκε στα Διευρωπαϊκά Δίκτυα. Ακόμα, στο Νότιο άξονα ξεκινάει ξανά το έργο Στύρα-Νέα Στύρα- Πόρτο Λάφια μπαίνει εργολάβος, αντίστοιχα στην παράκαμψη Αιδηψού στο δρόμο Άγιος Νικόλαος – Γιάλτρα στους Καλλιανούς, στον   Άγιο Δημήτριο στον Κάβο Ντόρο προχωράνε έργα.
Ερωτηθείς για το πως σχολιάζει τα όσα παράπονα ακούγονται για την περίοδο που διετέλεσε Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, ότι δηλαδή δεν ενδιαφέρθηκε για το Νομό, τους  παρέπεμψε σε συγκεκριμένες παρεμβάσεις του  στον τομέα της υγείας και της παιδείας, διευκρινίζοντας ότι  δεν μπορούσε ως κυβερνητικός εκπρόσωπος να βγάζει ανακοινώσεις και να περηφανεύεται για το τι έχει κάνει για τον τόπο του ή πόσα Λιμεναρχεία και λιμενικούς Σταθμούς κράτησε σε σύγκριση με άλλες περιοχές της Ελλάδας ή στα ΤΕΙ Ψαχνών όπου ο αριθμός των εισακτέων παρέμεινε σταθερός ενώ σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα στα ΤΕΙ μειώθηκε. «Θεωρώ, είπε χαρακτηριστικά, ότι έκανα το καθήκον μου. Το πρώτιστο καθήκον ήταν να κρατήσουμε ζωντανή τη χώρα και από εκεί και πέρα στην Εύβοια να προωθηθούν αυτά που χρειαζόμασταν για να μπούμε σε τροχιά ανάπτυξης».

ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ ΕΠΕΓΚΛΩΒΙΣΕ ΤΡΙΑ ΑΤΟΜΑ ΣΤΗΝ ΑΜΜΟΥΔΙΩΤΙΣΣΑ

Πηγή NEWSIT
Στον απεγκλωβισμό τριών ατόμων από αποκλεισμένο χωριό, λόγω του χιονιού, προχώρησαν οι αρχές στην Εύβοια.  Οι τρεις άνθρωποι, ηλικίας από 45 έως 65 ετών, είχαν εγκλωβιστεί στα εξοχικά τους στην Αμμουδιώτισα.
Αν και οι αρχές έκαναν προσπάθειες για να τους πλησιάσουν, δεν τα κατάφερναν, αφού το χιόνι σε πολλά σημεία ξεπερνούσε τα τρία μέτρα.

Έτσι το πρωί του Σαββάτου ελικόπτερο προσέγγισε την περιοχή και κατάφερε να τους παραλάβει. Οι τρεις μεταφέρθηκαν στην Τανάγρα όπου τους περίμενε ασθενοφόρο για να τους προσφέρει τις πρώτες βοήθειες. Οι πληροφορίες πάντως αναφέρουν πως είναι καλά στην υγεία τους.

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ

«Το ΚΚΕ απευθύνεται με αίσθημα ευθύνης και αισιοδοξία στους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους φτωχούς αγρότες, στους νέους και τις γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων της πατρίδας μας.

Το ΚΚΕ θα δώσει όλες του τις δυνάμεις για να ξεπεράσει ο λαός τις δυσκολίες, τα εκβιαστικά διλήμματα, αλλά και τις αυταπάτες, ώστε να γίνει τη νέα χρονιά ένα σημαντικό βήμα αγωνιστικής παρουσίας, λαϊκής συμμαχίας, δυναμικής αντιπολίτευσης, ενίσχυσης της πάλης για συνολική ανατροπή. Να γίνει ο ίδιος ο λαός πρωταγωνιστής στις εξελίξεις, ώστε να ξημερώσει μια καλύτερη μέρα με πραγματική ευημερία για το λαό και τα παιδιά του. Γι' αυτό χρειάζεται να είναι πολύ πιο δυνατό το ΚΚΕ, και μέσα στο λαϊκό κίνημα, και μέσα στο κοινοβούλιο.
Η νέα χρονιά μπορεί να είναι πραγματικά διαφορετική για το λαό, αν απέναντι στους εκβιασμούς, την κινδυνολογία και τις αυταπάτες κυβέρνησης - αξιωματικής αντιπολίτευσης, αντιτάξει τα δικά του όπλα.
Κι αυτά τα όπλα είναι ο αγώνας, η συμμαχία του για να διεκδικήσει τις σύγχρονες ανάγκες που θυσιάζονται στο βωμό της επιβίωσης ενός σάπιου συστήματος, είναι η μη αναγνώριση του χρέους, γιατί δεν το δημιούργησε ο ίδιος, είναι το αίτημα για ολοσχερή και μονομερή διαγραφή του, να το πληρώσουν αυτοί που το δημιούργησαν.
Είναι ο στόχος για αποδέσμευση από την Ευρωπαϊκή Ένωση, για κοινωνικοποίηση του πλούτου, για να μπορεί να πάρει ο λαός στα χέρια του τις παραγωγικές και αναπτυξιακές δυνατότητες που έχει η χώρα. Αυτά είναι τα όπλα του λαού, αυτό το δρόμο προτείνει το ΚΚΕ, και γι' αυτό και το δυνάμωμά του και στις εκλογές μπορεί να βάλει και εμπόδια στη σημερινή πολιτική, να διεκδικήσει μέτρα ανακούφισης για τη λαϊκή οικογένεια που υποφέρει, πάνω απ' όλα να ανοίξει το δρόμο για μία ριζικά διαφορετική προοπτική.

Παρασκευή 2 Ιανουαρίου 2015

Ο ΒΙΤΑΛΙΩΤΗΣ ΤΑΣΟΣ ΓΕΡΑΛΗΣ ΠΡΟΤΑΘΗΚΕ ΩΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Τάσος Γέραλης από το Βίταλο, ηγετικό στέλεχος της Κοινωνικής Συμφωνίας της Λούκας Κατσέλη προτάθηκε από την Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ της Εύβοιας για Υποψήφιος Βουλευτής. Προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ, ήταν και Γραμματέας της Περιφερειακής Επιτροπής Στερεάς Ελλάδας του ΠΑΣΟΚ και μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής. Όπως φαίνεται θα είναι σίγουρα στο ψηφοδέλτιο αφού σηματοδοτεί την διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ προς τους Πασοκογενείς. Πρόκειται για έναν χαμηλών τόνων αλλά συνεπή δημοκράτη αγωνιστή ο οποίος διακρίνεται για την ευρυμάθειά του, την μελέτη θεμάτων περιφερειακής ανάπτυξης και γενικώς είναι ένα πραγματικά νέο πρόσωπο που αξίζει να στηριχθεί ιδίως από την περιοχή από την οποία κατάγεται.
Για τα άλλα ονόματα το Λάλα το δεν θα σχολιάσει εκτός του ότι είναι μία συνεπής αριστερή πρόταση. Από την Νότια Εύβοια ξεχωρίζει ο παλαίμαχος αγωνιστής της Αριστεράς Παναγιώτης Μπερμπάτης και η Αγγέλα Καράπα από το Νεοχώρι, κόρη του παλαιού Προέδρου του Νεοχωρίου Γιάννη Καράπα. Τον κ. Κορατζάνη δεν τον γνωρίζουμε. Μακάρι να τους δούμε και τους δύο στο ψηφοδέλτιο. Λείπει πάντως η Σοφία Τσολάκη την οποία θεωρούμε την καλύτερη υποψηφιότητα όχι μόνο για την Νότια Εύβοια αλλά και για όλο τον Νομό αλλά όπως φαίνεται το καλύτερο είναι εχθρός του καλού….
Όσο για όσα άλλα ακούγονται …..θα σχολιαστούν εφόσον τελεσφορήσουν. 

ΟΙ ΔΕΚΑΞΙ ΠΡΟΤΑΘΕΝΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ Ν.Ε. ΕΥΒΟΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ


ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ  ΕΠΙΤΡΟΠΗ  ΕΥΒΟΙΑΣ
                                                    
ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ
Εύβοια  2/1/2015

  Η  Νομαρχιακή  επιτροπή  Εύβοιας  του  ΣΥΡΙΖΑ -μετά  από  προηγούμενη  διαβούλευση  με  τις οργανώσεις  μελών  του  ΣΥΡΙΖΑ  της  Εύβοιας- στην  σημερινή  της  συνεδρίαση  αφού  εξέτασε  ολες  τις  υποψηφιότητες  για  βουλευτές  στις  επερχόμενες  εκλογές που   είχαν  εκδηλωθεί  για  την  Εύβοια  και  θέλοντας  να  φτιαχτούν  ψηφοδέλτια με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ γνωστά και με απήχηση στην κοινωνία, με αγωνιστές που εργάστηκαν μαζί μας ή παράλληλα, για την ανατροπή του μνημονίου, ανθρώπους γνωστούς από την δράση τους στην κοινωνία, την οικονομία, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, που θέλουν να προσθέσουν και προσφέρουν με την συμμετοχή τους στην εκλογική νίκη και την ανατροπή με φιλοδοξία, αλλά χωρίς ιδιοτέλεια  κατέληξε  στην  παρακάτω  πρόταση  ,σύμφωνα  και  με  την  γεωγραφική  και  πληθυσμιακή  δομή  της  Εύβοιας   για  τους/τις  16 υποψήφιους/φιες  που  θα σταλούν  προς  την κεντρική  επιτροπή  ψηφοδελτίων  του  ΣΥΡΙΖΑ και  θα  ακολουθηθεί   συγκεκριμένη  διαδικασία  που  διαφυλάσσει  την  δημοκρατικότητα  της  τελικής  απόφασης παίρνοντας  υπ όψιν  όλες τις απαραίτητες  πολιτικές  παραμέτρους  :
                       
                       (με    αλφαβητική σειρά και ανα  περιοχή)  
1)      Ακριώτης  Γιώργος  (Κεντρική  Εύβοια)
2)      Αλεξίου  Δημήτρης   (Βόρεια  Εύβοια)
3)      Αποστόλου  Βαγγέλης  (Κεντρική  Εύβοια)
4)      Βαρδαρός  Σταμάτης  (Κεντρική  Εύβοια)
5)      Γέραλης  Αναστάσιος  (Νότια  Εύβοια)
6)      Γεωργακόπουλος  Δημήτρης  (Κεντρική  Εύβοια)
7)      Καλιανέζος  Ανδρέας  (Βόρεια  Εύβοια)
8)      Καράπα  Αγγελική  (Νότα  Εύβοια)
9)      Κορατζάνης  Γεώργιος  (Νότια  Εύβοια)
10)   Λιβανίου  Ζωή   (Κεντρική  Εύβοια)
11)   Μπερμπάτης  Παναγιώτης   (Νότια   Εύβοια)
12)   Νίκα  Χαρά  (Κεντρική  Εύβοια)
13)   Παππάς  Κώστας  (Κεντρική  Εύβοια)
14)   Σιόλιας  Νίκος  (Κεντρική  Εύβοια)
15)   Τήνιος  Ιωάννης  (Κεντρική  Εύβοια)
16)    Φωκάς  Δημήτρης (Κεντρική  Εύβοια)


Πέμπτη 1 Ιανουαρίου 2015

ΕΚΟΙΜΗΘΕΙ Ο ΕΦΗΜΕΡΙΟΣ ΤΗΣ ΚΑΤΩ ΣΤΕΝΗΣ ΠΑΤΗΡ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΣΟΥΝΗΣ. ΗΤΑΝ ΜΟΛΙΣ 34 ΕΤΩΝ

Στη θλίψη βυθίστηκε η Κάτω Στενή, αλλά και ολόκληρος ο Δήμος Διρφύων-Μεσσαπίων και όλη η Εύβοια, από τον θάνατο του πατρός Γεωργίου Τσουνή. Ο πατήρ Γεώργιος βρέθηκε σήμερα το πρωί νεκρός στην εκκλησία της Κάτω Στενής.
Ο πατήρ Γεώργιος Τσουνής γεννήθηκε στις 27 Αυγούστου του 1980 και είναι γιος του Δημητρίου Τσουνη και της Ελένης Τσουνή το γένος Πισινάρα. Η μητέρα του κατάγεται από την Κ. Στενή κόρη του Γεωργίου και της Αικατερίνης Πισινάρα, κατοίκους της Κ. Στενής. Μεγάλωσε στο χωριό του πατέρα του στην Αμφιθέα. Τελείωσε το γυμνάσιο στους Καθενούς και το λύκειο στο Βούρκο Χαλκίδας. Είναι απόφοιτος της Ριζαρρείου και της Ανωτέρας Εκκλησιαστικής Σχολής Αθηνών. Στις 30 Αυγούστου του 2003 παντρεύτηκε στο Μίστρο τη Μαρία Στυλιαρά και χειροτονήθηκε διάκονος στις 25 Ιανουαρίου του 2004. Στις 16 Απριλίου του 2005 χειροτονήθηκε πρεσβύτερος στην ενορία της Κ. Στενής όπου ήταν και εφημέριος. Επίσης λειτουργούσε και στην Ιερά Μονή Παναγίας Μυρτιδιώτισσας.
Όσοι γνώριζαν τον πατέρα Γεώργιο μιλούν με τα καλύτερα λόγια και έχουν βυθιστεί στη θλίψη με την είδηση του θανάτου του. Σύμφωνα με πληροφορίες η κηδεία του πατρός Γεωργίου θα γίνει το Σάββατο.

ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΑΥΛΩΝΑΡΙΟΥ. ΤΟ ΛΑΛΑ ΤΟ!!! ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ


ΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΥΛΩΝΑΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΟΘΗΚΟΦΥΛΑΚΕΙΟ

AVLONARI,such a lovely place
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ- ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΥΛΩΝΟΣ
Τ.Δ. Αυλωναρίου
………………………………
Δ/νση : Αυλωνάρι
Τ.Κ. :34009
Αυλωνάρι, 31/12/2014
Αριθ. Πρωτ.: Δ.Υ
Προς: κον Δήμαρχο Κύμης- Αλιβερίου
Κοιν: Υπουργείο Δικαιοσύνης
Η απόφαση του Δ.Σ. με σκοπό τη συγχώνευση των υποθηκοφυλακείων Αλιβερίου-Αυλωναρίου και με δεδομένο τη συνταξιοδότηση του Υποθηκοφύλακα Κύμης, δημιουργεί νέα δεδομένα που θίγουν την τοπική μας κοινότητα.
Οι προηγούμενες δημοτικές αρχές με τις ερήμην αποφάσεις τους, δεν άφησαν στην κοινότητα μας καμιά δημόσια υπηρεσία πλην των σχολείων.
Απαιτούμε την παραμονή και στέγαση του νέου ενιαίου υποθηκοφυλακείου που θα προκύψει,να στεγάζεται και να λειτουργεί στην κοινότητα Αυλωναρίου.
Αυτό θεωρούμε ότι εξυπηρετεί την εύρυθμη λειτουργία του και την καλύτερη εξυπηρέτηση δημοτών ολόκληρου του δήμου λόγω και της γεωγραφικής θέσεως του.
Η στέγαση του μπορεί να γίνει σε κτίρια που ήδη υπάρχουν και ανήκουν στο δήμο.
Ο πρόεδρος
Βασίλης Μαυρομάτης
Τα μέλη
1.Σοφία Σταμούλη

2.Γεώργιος θεοδώρου

ΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΥΛΩΝΑΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΛΗΣΤΕΙΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ- ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΥΛΩΝΟΣ
Τ.Δ. Αυλωναρίου
………………………………………
Δ/νση : Αυλωνάρι
Τ.Κ. :34009
Fax :22223032341
Αυλωνάρι,31/12/2014
Αριθ. Πρωτ.: Δ.Υ
Προς: A.T. Αλιβερίου
Μετά από τα πολλά και συνεχιζόμενα κρούσματα ληστειών που παρουσιάστηκαν στην περιοχή του Αυλωναρίου θα θέλαμε σαν τοπικό συμβούλιο να ζητήσουμε τη συμβολή σας προς αποφυγή νέων κρουσμάτων. Θα θέλαμε να ενταθεί η αστυνόμευση στην περιοχή και να γίνονται συχνές περιπολίες. Αν χρειαστεί κάπου η συμβολή μας ή οποιαδήποτε άλλη βοήθεια είμαστε στη διάθεση σας.
Ο πρόεδρος
Βασίλης Μαυρομάτης
Τα μέλη
1.Σοφία Σταμούλη
2.Γεώργιος θεοδώρου


ΒΥΘΙΣΤΗΚΕ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ Η ΝΟΤΙΑ ΕΥΒΟΙΑ!!!!

Το 2015 ήρθε με σκοτάδι στην Νότια Εύβοια. Μία μεγάλη βλάβη που προήλθε από έκρηξη στην παλαιά μονάδα της ΔΕΗ στο Αλιβέρι βύθισε την Νότια Εύβοια από την Κύμη έως την Κάρυστο στο σκοτάδι. Η ηλεκτροδότηση επανήλθε τις πρωϊνές ώρες και έτσι ο ρυθμός της ζωής ξαναγύρισε στα κανονικά στα πρώτα βήματα του νέου Χρόνου. Ας ελπίσουμε ότι δεν προμηνύει γενικότερο σκοτάδι αλλά απλώς μία άτυχη στιγμή στο ξεκίνημα ενός φωτεινού χρόνου.

ΤΟ ΛΑΛΑ ΤΟ!!! ΕΥΧΕΤΑΙ


ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ
ΚΑΛΟΤΑΞΙΔΟ ΤΟ 2015

Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2014

ΔΟΞΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΓΕΩΡΓΙΟ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                  
ΝΟΜΟΣ  ΕΥΒΟΙΑΣ                                                               
ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ-ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ
Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η
Για την Δοξολογία την  1η του έτους
Ο Δήμος Κύμης Αλιβερίου ενημερώνει την 1η Ιανουαρίου 2015 ημέρα Πέμπτη και ώρα 09.45, θα τελεσθεί στον Ιερό  Ναό Αγίου Γεωργίου στο Αλιβέρι  Δοξολογία για το Νέο Έτος .
Στην δοξολογία προσκαλούνται :
•             -Οι Δημότες .
•             -Οι Βουλευτές του Νομού.
•             -Η Πρόεδρος του περιφερειακού Συμβουλίου.
•             -Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της περιοχής.
•             -Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, οι Πρόεδροι και τα μέλη των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων.
•             Οι Πρόεδροι και τα μέλη των Δ.Σ. των Ν.Π.Δ.Δ
•             -Τα πολιτικά Κόμματα.
•             -Οι Αξιωματικοί ,οι υπαξιωματικοί και τα στελέχη  της Ελληνικής Αστυνομίας,  της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας  και του Λιμενικού Σώματος.
•             Οι Πρόεδροι και τα Διοικητικά Συμβούλια των εμπορικών , επαγγελματικών ενώσεων και των  Οργανώσεων των εργαζομένων και των συνταξιούχων.
•             -Οι Πολιτιστικοί  και αθλητικοί σύλλογοι .
  Αλιβέρι 29 Δεκεμβρίου 2014
  Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

                    ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Γ. ΜΠΟΥΡΑΝΤΑΣ

ΕΥΧΕΣ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΡΥΣΤΟΥ

Μια και το 2014 τελειώνει και το 2015 ξεκινάει,
ας πάρουμε τα πράγματα από την Αρχή.
Καλή χρονιά λοιπόν με Αγάπη, Αλήθεια, Αλληλεγγύη, Ανατροπές, 
Ανθρωπιά, Αντοχή αλλά πάνω απ' όλα Υγεία.

Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ Καρύστου

ΣΗΜΕΡΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΤΟΥ 65% ΤΩΝ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ



Μετά από συντονισμένη και επίπονη προσπάθεια της Αναπληρωτή Υπουργού Εθνικής Άμυνας  Φώφης Γεννήματα,  υπηρεσιών  του υπουργείου και στελεχών του πολιτικού σκέλους των ΕΑΣ, οι εργαζόμενοι-  οι οποίοι  ήταν για ενάμιση  χρόνο απλήρωτοι-   έλαβαν περίπου το 65% του δικαιούμενου ποσού, ενώ τις πρώτες ημέρες του Ιανουαρίου του 2015 θα πραγματοποιηθεί και η τελική εξόφληση.

ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΑΝΤΙΟΛΙΣΘΗΤΙΚΕΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΣΤΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. στην Εύβοια επιβάλλεται η χρήση αντιολισθητικών  αλυσίδων στα ακόλουθα τμήματα του οδικού δικτύου:
- Ε.Ο. Χαλκίδας - Αιδηψού, από 16η χ/θ έως 51η χ/θ κίνηση με αλυσίδες (απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών).
-Επαρχιακό και Εθνικό δίκτυο περιοχής Ιστιαίας
-Επ. Ο. Μαντουδίου – Ευβοίας
-Επ. Ο. Αιδηψού Ευβοίας
-Επ. Ο. Λίμνη Ευβοίας
-Επ. Ο. Αρτάκης και Ν. Αρτάκης – Στενής
-Επ. Ο. Στενής - Στροπώνων
-Επ. Ο. Αγ. Αθανασίου – Γλυφάδας
-Επ. Ο. Σταυρού – Αγ. Σοφίας
-Επ. Ο. Γυμνού – Σέττας
-Επ. Ο. Κύμης – Μετοχίου
-Επ. Ο. Κύμης – Μανικίων
-Επ. Ο. Κύμης – Βιτάλων
- Τα μεγάλα οχήματα (Φορτηγά-Λεωφορεία κ.λ.π) ακινητοποιούνται στη Καστέλλα
- Από Χαλκιδα 17 χ/θ προς Αιδηψό και στο Προκόπι 50 χ/θ προς Χαλκίδα.

- Εθνικό και Επαρχιακό Οδικό δίκτυο, αρμοδιότητας Α.Τ. Λίμνης Ευβοίας.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΣΥΜΕΩΝ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ ΣΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Δελτίο Τύπου

Το Μουσικό Σχολείο στο Παντείχι Χαλκίδας επισκέφθηκε την προηγούμενη εβδομάδα ο Συμεών Κεδίκογλου. Κατά την επίσκεψή του συνομίλησε για τις ανάγκες του σχολείου με τον Διευθυντή του σχολείου, εκπροσώπους του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, αλλά και δημοτικούς συμβούλους της περιοχής. Επιπλέον, συζητήθηκε και το πρόβλημα που υπάρχει με τη στέγαση του νηπιαγωγείου και του δημοτικού σχολείου στο Καλοχώρι-Παντείχι.
Υπενθυμίζεται ότι το Μουσικό Σχολείο είχε ιδρύσει με απόφασή του ο Συμεών Κεδίκογλου τον περασμένο Μάιο, κατά τη διάρκεια της θητείας του ως Υφυπουργού Παιδείας.


ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΪΝΑΣ: Η ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

Το πρόγραμμα που εξάγγειλε ο κος Τσίπρας στην Θεσσαλονίκη όπως το κοστολογεί ο ΣΥΡΙΖΑ, θα κοστίσει περίπου 12 δις. ευρώ και μάλιστα θα το υλοποιήσει ανεξαρτήτως των διαπραγματεύσεων με τους εταίρους και δανειστές της χώρας. Δηλαδή ενώ από τη μια ο ΣΥΡΙΖΑ τελευταία λέει σε όλους τους τόνους, ότι δεν θα προχωρήσει σε μονομερείς ενέργειες, αυτό όμως θα το κάνει μονομερώς! Και δεν μιλάμε για 1-2 δις. ευρώ. Μιλάμε για 12 δις. ευρώ, δηλαδή το 25% περίπου των τακτικών εσόδων του Κράτους! Το δεύτερο λοιπόν πρόβλημα που προκύπτει είναι που θα βρει αυτά τα 12 δις. για να χρηματοδοτήσει το πρόγραμμα ; Σήμερα βγήκε ο κος Σταθάκης και μέσα σε 5 δευτερόλεπτα έδωσε την απάντηση. 3 δις. από το ΕΣΠΑ, 3 δις. από το ΤΧΣ, 3 δις. από την επανεκκίνηση της οικονομίας και 3 δις. από την φοροδιαφυγή. Τόσα απλά. Ας δούμε όμως αναλυτικά τις πηγές αυτές χρηματοδότησης και πόσο μπορούν να ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. 
Τα 3 δις. ευρώ από το ΕΣΠΑ.
Όμως οι πόροι του ΕΣΠΑ, προορίζονται μέσα από αυστηρούς κανόνες σε συγκεκριμένα προγράμματα. Δηλαδή για παράδειγμα δεν μπορείς να πάρεις χρήματα του ΕΣΠΑ που προορίζονται για χρηματοδότηση επενδυτικών έργων και να τα διαθέσεις για να δώσεις βοηθήματα. Δεν γίνεται αυτό και αν δεν το ξέρει ο κος Σταθάκης, ας ρωτήσει κάποιον μελετητή προγραμμάτων ΕΣΠΑ. Παραβίαση τέτοιων κανόνων σημαίνει βαριά πρόστιμα για τη χώρα. Αν όμως το γνωρίζει τότε παραπλανά τους πολίτες. Αλλά και αυτό εάν επιτρεπόταν, θα έπρεπε κάποια προγράμματα του ΕΣΠΑ να απενταχθούν από τη χρηματοδότηση. Ποια είναι αυτά τα έργα που θα απεντάξει ο  ΣΥΡΙΖΑ; Μάλλον δεν υπάρχει απάντηση, γιατί προφανώς ο ΣΥΡΙΖΑ στην πίεση να απαντήσει στο ερώτημα, πως θα χρηματοδοτήσει το πρόγραμμά του, πολύ πρόχειρα σκέφτηκαν οι συντάκτες του και έβαλαν το ΕΣΠΑ ως πηγή χρηματοδότησης, χωρίς να εξετάσουν τις συνέπειες. Όμως έτσι επιβεβαιώνει την εκτίμηση για την προχειρότητα της κατάρτισης του προγράμματος του.

Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014

ΚΟΠΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ ΣΤΑ ΠΕΡΙΒΟΛΙΑ ΑΧΛΑΔΕΡΗΣ



Ιερος Ενοριακος Ναος Ευαγγελισμου της Θεοτοκου Ενοριας Περιβολιων
~ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ~
Με ιδιαιτερη χαρα το εκκλησιαστικο συμβουλιο της ΕΝΟΡΙΑΣ ΠΕΡΙΒΟΛΙΩΝ σας προσκαλει στην Πρωτοχρονιατικη κοπη πιτας οπου θα πραγματοποιηθει το Σαββατο 3/1/2015 στο εσωτερικο του Ιερου Ναου και ωρα 6 το απογευμα οπου θα λαβει μερος και χορωδια παιδιων τραγουδωντας καλαντα απο ολη την ελλαδα και υμνους !!!!
Στο περας της εκδηλωσης θα υπαρχει μπουφες απο διαφορα γλυκισματα ,αναψυκτικα και φαγητα τα οποια Θα προσφερουν κατοικοι του χωριου για ολους !!!
Παρακαληστε απαντες να μας τιμησετε με την παρουσια σας σας περιμενουμε.
ΤΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
 ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ 
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ ΤΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ 

ΕΥΧΕΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ

Η αλλαγή του έτους, αφορμή για αναζήτηση μιας
βαθύτερης αλήθειας που θα αλλάξει πρώτα τον
 εαυτό μας.....


          ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ !!!    ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ !!!
Με Υγεία, Δημιουργία, Χαμόγελο και Αισιοδοξία !!!!!
                           H ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΤΗΣ ΕΝΩΣΕΩΣ  ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΚΥΜΗΣ & ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ
               ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΧΟΝΔΡΟΝΙΚΟΛΑ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΡΥΣΤΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Με δυσκολία πραγματοποιούνται οι μετακινήσεις στο οδικό δίκτυο Καρύστου – Στύρων λόγω της έντονης χιονόπτωσης από τις πρωινές ώρες.
Λόγω της ολισθηρότητας του δρόμου παρακαλούνται οι οδηγοί να μην προβούν σε άσκοπες μετακινήσεις. Όσοι μετακινηθούν τις επόμενες ώρες θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί καθώς και να φροντίσουν να έχουν τον απαραίτητο εξοπλισμό για μετακίνηση σε χιονισμένο οδόστρωμα.
Η τεχνική υπηρεσία του Δήμου Καρύστου βρίσκεται σε επιφυλακή και καταβάλλει υπεράνθρωπες προσπάθειες για να διατηρήσει ανοιχτό το οδικό δίκτυο.

Ο Δήμαρχος Καρύστου Λευτέρης Ραβιόλος ζητά την κατανόηση και τη συνεργασία των συνδημοτών μας και των επισκεπτών του Δήμου μας και ευχαριστεί θερμά όλους όσους εργάζονται σκληρά για την άμεση αποκατάσταση των προβλημάτων που έχουν προκύψει.

ΕΥΧΕΣ ΝΕΩΝ ΟΡΙΖΟΝΤΩΝ


Ο «ΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ» ΕΦΕΡΕ 580.000 ΕΥΡΩ ΣΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΜΠΟΥΡΑΝΤΑ


Ο «Άγιος Βασίλης» ήρθε φέτος στον Δήμαρχο Κύμης Αλιβερίου κ. Μπουραντά και του έφερε «δώρο» περίπου 580.000 Ευρώ. Η χαρά του Δήμαρχου δεν περιγράφεται έως την στιγμή που ίσως κατάλαβε ότι το δώρο έχει μόνο «άυλη», λογιστική αξία δεν μπορεί να διατεθεί για να βελτιώσει την άθλια οικονομική κατάσταση του Δημοτικού Ταμείου.
Πράγματι, στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου όπου συζητήθηκε μεταξύ των άλλων και θέμα τροποποίησης του προϋπολογισμού του 2014, την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή και ενώ το οικονομικό έτος 2014 μας αποχαιρετά εγγράφηκαν στον προϋπολογισμό 585.003 ευρώ  από την επιχορήγηση του άρθρου 27 του ν.3756/2009.  Στον προϋπολογισμό είχαν γραφτεί μόνο 108.000 ευρώ, άγνωστο πότε!!! Με την προχθεσινή τροποποίηση το ποσόν ανήλθε σε 698.223 ευρώ. Η μηνιαία δόση είναι 58.185,25 ευρώ και το ποσόν που αναλογεί στον Δήμο αποδίδεται σε δώδεκα μηνιαίες δόσεις.
Οι πέντε πρώτες δόσεις είχαν διατεθεί με Υπουργική Απόφαση γύρω στις δημοτικές εκλογές του 2014 και ήταν 290.226,25 ευρώ. Η επόμενη δόση ήταν διπλή και δόθηκε στις αρχές του Ιουλίου, ήταν 116.370,50 ευρώ και κατόπιν ήρθαν άλλες τρεις, Αύγουστο, Σεπτέμβριο και Δεκέμβριο από 58.185,25 ευρώ. Δηλαδή από τον Μάιο έως τώρα εισπράχθηκαν 581.852,50 ευρώ.  Τα χρήματα είχαν έρθει προ πολλού αλλά δεν είχαν γραφτεί στον προϋπολογισμό!!! Γράφτηκαν στο παραπέντε της λήξης του οικονομικού έτους.
Καλά πως ισοσκέλισαν τον προϋπολογισμό στο δεύτερο και στο τρίτο τρίμηνο; Την δόση του Σεπτέμβρη δεν την πήραν χαμπάρι;

Κρίμα γιατί χάρηκε ο Δήμαρχος για το δώρο του «Αγίου Βασίλη», μόνο που ήταν «μούφα»

ΜΟΝΗ ΕΠΙΛΟΓΗ Η ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ



Απο το Ριζοσπάστη της Τρίτης 30 Δεκέμβρη 2014.
Οι επόμενες εκλογές «θα είναι αναμέτρηση ανάμεσα στο φόβο και την οργή» διατείνονται διάφοροι αστοί αναλυτές, προσπαθώντας να διαμορφώσουν κριτήριο ψήφου σε ευρύτερα εργατικά - λαϊκά στρώματα.
Η ΝΔ ποντάρει στο φόβο για να κινητοποιήσει ανάλογα ανακλαστικά που οδηγούν σε συντήρηση της υπάρχουσας κατάστασης. Ορθώνει σκιάχτρα επερχόμενης καταστροφής αν δεν συνεχιστεί η δική της εκδοχή πολιτικής υπέρ των μονοπωλίων. Καλεί σε έγκριση ενός δρόμου που, όπως ισχυρίζεται, «μέσα από κόπους και θυσίες» μπορεί να οδηγήσει σε φωτεινά μονοπάτια.
Από την πλευρά του, ο ΣΥΡΙΖΑ ποντάρει στη λαϊκή αγανάκτηση για την εφαρμοζόμενη πολιτική, για να καλλιεργήσει την ψευδαίσθηση ότι αρκεί να φύγουν αυτοί που κυβερνούν τώρα και να αναδειχτεί αυτός σε κυβέρνηση, να αλλάξει ορισμένα πράγματα στον τρόπο υλοποίησης της πολιτικής υπέρ του κεφαλαίου, χωρίς να αλλάξει η ουσία της. Ολα θα γίνουν εντός του πλαισίου που καθορίζουν η ΕΕ, οι στόχοι για ανάκαμψη των κερδών, για ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, διαβεβαιώνουν στελέχη του.
Σ' ένα τέτοιο πλαίσιο, η ΝΔ θέλει να εμφανιστεί ως εγγύηση στους φοβισμένους και ο ΣΥΡΙΖΑ ως ελπίδα στους θυμωμένους και αγανακτισμένους. Και οι δυο επιδιώκουν να αποπροσανατολίσουν, να συγκαλύψουν το ταξικό περιεχόμενο της πολιτικής τους, να κρύψουν ότι και οι δύο δουλεύουν για συμφέροντα ξένα και εχθρικά προς τα εργατικά - λαϊκά συμφερόντων, γι' αυτά των επιχειρηματικών ομίλων, του κεφαλαίου.
Για την εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα, δεν πρέπει να υπάρχουν πλαστά διλήμματα. Στις εκλογές - και στις εκλογές - εκφράζεται αυτούσια σε πολιτικό επίπεδο η ταξική αντιπαράθεση. Από τη μια, τα κόμματα που σε όλες τις παραλλαγές τους, παρ' όλες τις διαφορές, διαφωνίες και συγκρούσεις τους, ανταγωνίζονται για το ποιος είναι καλύτερος στην υλοποίηση των πολιτικών υπέρ του κεφαλαίου, των πολιτικών της ΕΕ, που διεκδικούν το χρίσμα απ' το κεφάλαιο ως επίδοξοι κυβερνήτες. Απ' την άλλη, το ΚΚΕ, που παλεύει ενάντια στη στρατηγική του κεφαλαίου και της ΕΕ, που καλεί τους εργαζόμενους να μην ματώσουν άλλο για τα μονοπώλια, που δίνει όλες του τις δυνάμεις για την ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος, τη συγκρότηση της Λαϊκής Συμμαχίας, που παλεύει για ανάκτηση των απωλειών των εργαζομένων από την κρίση, που ανοίγει το δρόμο για την προοπτική οι εργαζόμενοι να ζουν χωρίς αφεντικά.
Στη συστηματική προσπάθεια που κάνουν, μέσα από κοκορομαχίες, τα κόμματα του σύγχρονου αστικού διπολισμού να κρύψουν την ουσία της ταξικής αντιπαράθεσης, ώστε να βγει ενισχυμένη η πολιτική της ανταγωνιστικότητας με όποιο μείγμα διαχείρισης, το λαϊκό κίνημα έχει καθήκον να αντιτάξει τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων, να δείξει ότι αυτές δεν χωράνε στο πλαίσιο μιας πολιτικής που σε όποια παραλλαγή της υπηρετεί αποκλειστικά και μόνο τα συμφέροντα του κεφαλαίου.
Αρκετές φορές έως τώρα ο λαός επέλεξε το μικρότερο κακό, τιμώρησε τον ένα ή τον άλλο τους εκφραστές του κεφαλαίου, έκοβε τα κεφάλια της «Λερναίας Υδρας» χωρίς να εξαφανίσει την ίδια. Από κάθε σημείο ξεπήδαγαν άλλα δυο και τα λαϊκά βάσανα συνεχίζονταν.

Ο λαός μας δεν έχει ανάγκη άλλου Μανωλιού. Εχει ανάγκη να βαδίσει στο δικό του δρόμο κι αυτόν το δρόμο πρέπει να τον σηματοδοτήσει και μέσα από τις εκλογές, με την αποφασιστική ενίσχυση του ΚΚΕ.

Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014

ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ


Οι επαγγελματίες της πολιτικής έπαιξαν τα πολιτικά παιχνίδια τους, καθοδηγούμενοι από το κομματικό τους γινάτι. Τώρα είναι η ώρα των πολιτών. Καλούμε τις Ελληνίδες και τους Έλληνες να αποδοκιμάσουν τον τυφλό κομματισμό, ένα σύστημα που εργάζεται για τον εαυτό του, αδιαφορώντας για τις αγωνίες των απλών ανθρώπων. Το Ποτάμι είναι εδώ, έτοιμο για τις μεγάλες προκλήσεις.
Σταύρος Θεοδωράκης

29 Δεκεμβρίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Λίγο πριν την ανατολή του νέου έτους ξανανθίζει η ελπίδα.
Η Βουλή, δεν έδωσε λευκή επιταγή στη συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, για να συνεχίσει την αδιέξοδη πολιτική της βίαιης λιτότητας, της φτωχοποίησης, της υπονόμευσης των δημοκρατικών θεσμών, της διαιώνισης του νοσηρού πολιτικού κλίματος.
Εισερχόμεθα, και επισήμως, στην προεκλογική περίοδο.
Η νέα χρονιά θα σφραγιστεί από τη λαϊκή εντολή για προοδευτική ανατροπή. Για την Ελλάδα της αξιοπρέπειας, της αλληλεγγύης, της ανάπτυξης και της κοινωνικής δικαιοσύνης. Για την εθνικά κυρίαρχη και ανεξάρτητη Ελλάδα.
Η Κοινωνική Συμφωνία θα αγωνιστεί με όλες τις δυνάμεις της για τον νέο προοδευτικό συνασπισμό εξουσίας, που θα χαράξει έναν ρεαλιστικό και φιλολαϊκό οδικό χάρτη εξόδου από την κρίση και δημοκρατικής ανασυγκρότησης της χώρας, αντιμετωπίζοντας, ταυτόχρονα, αποφασιστικά τα εξωθεσμικά κέντρα, τη Διαπλοκή και τα συμφέροντα που λυμαίνονται τη χώρα.
Με αποφασιστικότητα και συλλογική δράση μπορούμε να διεκδικήσουμε καλύτερες μέρες για την Πατρίδα και τα παιδιά μας.