Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΟΜΑΔΑΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΟΞΥΛΙΘΟΥ



Προχθές 30 Οκτωβρίου 2014, με έγγραφο του ο Αντιπρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Κ.Α. κ. Ευάγγελος Μπελιας κάλεσε στην κοινότητα Οξυλιθου την πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας και το τοπικό Συμβούλιο, καθώς και τους φορείς του χωριού, Σύλλογο των απανταχού Οξυλιθιωτών ο Ευαγγελισμός και τον  Σύλλογο Γονέων Οξυλίθου, με σκοπό την ενημέρωση σχετικά με την Ύδρευση.
Στη συνάντηση παρευρέθησαν εκτός του κ. Μπελιά, ο Αντιδήμαρχος κ. Αλέξανδρος Θεοδώρου. η πρόεδρος Οξυλίθου κυρία Κατσαρή, οι φορείς του Οξυλίθου, δηλαδή ο Σύλλογος Οξυλιθιωτών  που εκπροσωπήθηκε από τον κ. Κων/νο Τσακλάνο και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ο οποίος δεν προσήλθε, καθώς και πρώην πρόεδροι και πρώην σύμβουλοι όπως και υποψήφιοι Σύμβουλοι Οξυλίθου.
Είναι η πρώτη φορά εδώ και δεκαέξι χρόνια που γίνεται τέτοια συνάντηση για ένα  τόσο σοβαρό θέμα, και δείχνει την νοοτροπία της νέας Δημοτικής Αρχής, πόσο υπεύθυνα αντιμετωπίζει τα προβλήματα με τη συμμετοχή και την άποψη των πολιτών  για τόσο σημαντικά θέματα, και αξίζουν συγχαρητήρια στον Μπελιά για την πρωτοβουλία του.
Δυστυχώς η πρόεδρος Οξυλίθου μη έχοντας υπ όψιν την σοβαρότητα του θέματος, πόσο σημαντικό θέμα είναι η ύδρευση, και τι επιπτώσεις έχει για την υγεία των συμπατριωτών μας, έβαλε θέμα για την συμμετοχή της στη διαδικασία ποιοι πρέπει να  έχουν τα κλειδιά των αντλιοστασίων σύμφωνα με τον νόμο (έχει φαίνεται εμμονή με τα κλειδιά) και απειλώντας ότι θα προσφύγει στην Περιφέρεια αποχώρησε, και δεν ήλθε να δει την απελπιστική κατάσταση των αντλιοστασίων που τα περισσότερα ήταν χωρίς κλειδαριές και άλλα  δίχως πόρτες. Έγραψε όμως στο facebook κάνοντας παράπονα...
Για ενημέρωση της καθώς και των πολιτών παρουσιάζουμε τις πάρα κάτω φωτογραφίες για να γνωρίσουν όλοι τι παρέλαβε η νέα Δημοτική Αρχή.
Το αντλιοστάσιο στο Δημοτικό σχολείο    
          
Το αντλιοστάσιο της Αγίας Τριάδας
         
    οι κλειδαριές ασφαλείας !!!
        
Δεξαμενή Προφήτη Ηλία
                   
Ο περιποιημένος περιβάλλων χώρος και εδώ ¨ασφαλείας¨ δεν είναι μόνο η κλειδαριά αλλά ολόκληρη η πόρτα που δεν υπάρχει !!!
…και όλοι αναρωτηθήκαμε : από ποιες πόρτες θέλει τα κλειδιά η κ. Πρόεδρος; Μάλλον δεν ξέρει που είναι τα αντλιοστάσια!!!!!!
Επειδή το θέμα δεν προσφέρεται για πολιτική εκμετάλλευση Ομάδα Εθελοντών από πρώην προέδρους καθώς και πρώην συμβούλους του χωριού μας και όσοι άλλοι το επιθυμούν θα καθαρίσουμε τα αντλιοστάσια και θα κάνουμε ότι άλλο χρειασθεί ώστε αυτά να αποκτήσουν ανθρώπινο πρόσωπο και κυρίως να πληρούν απόλυτα τους κανόνες υγιεινής  για ασφάλεια όλων μας.   

                                            Για την ομάδα εθελοντών τοπικός σύμβουλος Οξυλιθου
                                                Κων/νος Τριανταφυλλου

ΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΙΕΡΟ ΙΔΡΥΜΑ ΤΗΝΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΤΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΑΘ. ΚΡΟΥΣΤΑΛΗ ΣΤΑ ΖΑΡΚΑ.


Πηγή:www.zarka.gr
Το Πανελλήνιο Ιερό Ίδρυμα Ευαγγελιστρίας Τήνου Ν.Π.Δ.Δ. με έδρα την Τήνο ανακοινώνει ότι από 22 Οκτωβρίου 2014 έως και 20 Δεκεμβρίου 2014 θα δέχεται γραπτές κλειστές προσφορές κατά τα αναλυτικώς αναφερόμενα στην από 3/10/2014 διακήρυξη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος, για την εκποίηση των κατωτέρω περιγραφόμενων ακινήτων που βρίσκονται στη Δημοτική Κοινότητα Ζαράκων της Δημοτικής Ενότητας Διστύων του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου στην Εύβοια, ιδιοκτησίας του Πανελληνίου Ιερού Ιδρύματος Ευαγγελιστρίας Τήνου εκ της κληρονομιάς Νικολάου Αθανασίου Κρούσταλλη, ήτοι:
Οικόπεδο στον οικισμό Ζάρακες της συνοικίας Καγκέλι εντός οικισμού, οικοδομήσιμο, εμβαδού 1.848,76 τ.μ., με ελάχιστο όρο προσφοράς το ποσό των 30.000,00 €.
Γεωτεμάχιο στον οικισμό Ζάρακες της συνοικίας Μουρίκη συνολικού εμβαδού 3.164,48 τ.μ., εκ των οποίων 321,06 τ.μ. βρίσκονται εντός οικισμού και 2.843,41 εκτός οικισμού, με ελάχιστο όρο προσφοράς το ποσό των 10.000,00 €.
Αγροτεμάχιο στον Οικισμό Ζάρακες στη συνοικία Μεγάλο Ρέμα εμβαδού 3.921,55 τ.μ., εκτός οικισμού, μη άρτιο, με ελάχιστο όρο προσφοράς το ποσό των 16.000,00 €.
Αγροτεμάχιο στον Οικισμό Ζάρακες στη συνοικία Άγιος Δημήτριος εμβαδού 1.048,83 τ.μ. εκτός οικισμού, μη άρτιο, με ελάχιστο όρο προσφοράς το ποσό των 3.000,00 €.

Αγροτεμάχιο στον Οικισμό Ζάρακες στη συνοικία Μόσχου εμβαδού 502,50 τ.μ. εκτός οικισμού, μη άρτιο,με ελάχιστο όρο προσφοράς το ποσό των 2.000,00 €.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΥΣΗΣ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΕΤ


ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΑΖΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΥΣΗΣ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ  ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΙΜΕΝΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ  ΑΓΕΤ


Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η
Σας καλούμε στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας την
Τετάρτη  5 Νοεμβρίου 2014 στις 6 .00 μμ
στο Εργατικό Κέντρο Αλιβερίου
κατά της απόφασης του ΥΠΕΚΑ πού εγκρίνει εκ νέου και επεκτείνει την καύση πάσης φύσεως βιομηχανικών και αστικών αποβλήτων (RDF, Λυματολάσπης κλπ )  από την ΑΓΕΤ LAFARGE  στο Μυλάκι Αλιβερίου


Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ, 4 ΝΟΕΜΒΡΗ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ. ΘΑ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙ ΤΟ ΦΛΕΓΟΝ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΣΟΣΚΕΛΙΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ



Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου, στην αίθουσα του Δημοτικού Καταστήματος Κριεζών,την Τρίτη 4 Νοεμβρίου  2014 και ώρα 18:00 με θέματα ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ τα παρακάτω:
1. Έγκριση  των 11, 12, 19,20, 21, 22/2014 αποφάσεων της Πρωτοβ/μιας Εκ/πσης του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου
2.Έγκριση συμψηφισμού οφειλής (εισφοράς σε χρήμα), με την αποζημίωση λόγω ρυμοτόμησης, της ιδιοκτησίας Κ.Α.010224, που προκύπτει από την υπ΄αριθ. 3η Διορθωτική Πράξη Εφαρμογής της υπ΄αριθ. 2/2002 πράξης εφαρμογής της Πολεοδομικής ΠΕ Κύμης
3.Παράταση της μίσθωσης του 2ο και 3ο Νηπιαγωγείου Αλιβερίου
4.Έγκριση μεταβίβασης φακέλων έργων, από τον Δήμο Χαλκιδέων Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών Αυτοτελές Τμήμα Υποστήριξης Εκτέλεσης έργων και μελετών Περιφερειακής Αν/ξης στο Δήμο Κύμης Αλιβερίου.
5.Έγκριση κοπής δέντρων
6.Βεβαίωση θέσης οικοπέδων εντός της ζώνης των 800μ
7.Ανάκληση της 188/2014 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου και λήψη νέας με θέμα «Τροποποίηση προϋπολογισμού και τεχνικού προγράμματος οικ. έτους 2014»
8. Έγκριση συμμετοχής του Δήμου σε Ευρωπαϊκό όμιλο εδαφικής συνεργασίας, υπό την επωνυμία «ΕΟΕΣ Εύξεινη πόλη-δίκτυο Ευρωπαϊκών Πόλεων για Βιώσιμη Ανάπτυξη».
9. Σχετικά με την Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την Εφαρμογή Π.Ο.Α.Υ  Β. και Ν. Ευβοϊκού Κόλπου και Διαλόγου Ωρεών.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΗΜΟΥ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ. ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ ΘΕΜΑ Η ΕΠΑΝΑΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ 4 ΧΑΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ.


Συνεδριάζει η  Οικονομική Επιτροπή στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Καταστήματος στα Κριεζά την  Τρίτη 4 του μηνός Νοεμβρίου  2014 και ώρα 17:10 με τα παρακάτω    θέματα  ημερήσιας διάταξης 
  1. Έγκριση των όρων της διακήρυξης του υποέργου (2) με τίτλο: «Έργα αποκατάστασης τεσσάρων ΧΑΔΑ στον Δήμο Κύμης-Αλιβερίου» της πράξης (366177)
  2. Έγκριση ή μη πρακτικού διενέργειας πρόχειρου διαγωνισμού για την εκτέλεση της προμήθειας «Λοιπές παροχές σε είδος για τους δικαιούχους εργαζόμενους του Δήμου Κύμης Αλιβερίου»
  3. Παράταση της μίσθωσης του 2ο και 3ο Νηπιαγωγείου Αλιβερίου
  4. Ανάκληση της 139/2014 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής  και λήψη νέας με θέμα «Τροποποίηση προϋπολογισμού –τεχνικού προγράμματος οικ. έτους 2014»
  5. Έγκριση συμψηφισμού οφειλής (εισφοράς σε χρήμα), με την αποζημίωση λόγω ρυμοτόμησης, της ιδιοκτησίας Κ.Α.010224, που προκύπτει από την υπ΄αριθ. 3η Διορθωτική Πράξη Εφαρμογής της υπ΄αριθ. 2/2002 πράξης εφαρμογής της Πολεοδομικής ΠΕ Κύμης
  6. Ορισμός δικηγόρων
  7. Διάθεση πιστώσεων


ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

Γιώργος Μπόκαρης
Αντιδήμαρχος
Πρόεδρος Επιτροπής Ποιότητας Ζωής
 
Συνεδριάζει Επιτροπή Ποιότητας Ζωής  του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου, στην αίθουσα του Δημοτικού Καταστήματος Κριεζών,  την  Τρίτη  4 Νοεμβρίου  2014 και ώρα 16:30 με  τα παρακάτω θέματα  ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ:
1.Σχετικά με την Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την Εφαρμογή Π.Ο.Α.Υ  Β. και Ν. Ευβοϊκού Κόλπου και Διαλόγου Ωρεών
2. Χορήγηση προέγκριση ίδρυσης καταστήματος

ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ Η ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Κωνσταντίνος Δημάς
Δημοτικός Σύμβουλος
Πρόεδρος Σχολικής Επιτροπής
Β΄βαθμιας Εκπαίδευσης
Δ. Κύμης Αλιβερίου
Συνεδριάζει η Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσής του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου, στην αίθουσα του Δημοτικού Καταστήματος Αλιβερίου, την  Δευτέρα, 3 Νοεμβρίου   2014 και ώρα 14:00, με τα παρακάτω  θέματα ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ:
1)     Προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης  για τις σχολικές μονάδες του Δήμου Κύμης Αλιβερίου.
2)     Προμήθεια ειδών καθαριότητας για τις σχολικές μονάδες του Δήμου Κύμης Αλιβερίου
3)     Προμήθεια ειδών φαρμακείου για τις σχολικές μονάδες του Δήμου Κύμης Αλιβερίου
4)     Εξέταση Αίτησης μείωσης ενοικίου κυλικείου Γυμνασίου & Λυκειου Κύμης
5)     Εξέταση Αίτησης μείωσης ενοικίου κυλικείου Γυμνασίου & λυκείου Κονιστρών
6)     Αύξηση μελών ( Διευθυντών )  για τις πάγιες προκαταβολές στα συγκροτήματα
ΚΥΜΗΣ – ΚΟΝΙΣΤΡΩΝ , 2 ΓΕΛ Αλιβερίου
7)     Επιλογή τεχνικού συνεργείου για ενεργειακή επιθεώρηση των  Σχολικών κτηρίων
α) Ενεργειακή πιστοποίηση κτηρίων  β) Έκδοση πιστοποιητικού ενεργειακής  απόδοσης γ) Σύνταξη  κοστολογημένων μελετών.

ΠΟΙΕΣ ΜΕΡΕΣ ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΗ ΘΑΝΑΙ ΓΙΑΤΡΟΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΑΝΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΠΛΑΤΑΝΑΣ
Την 12η και 26η του μηνός Νοεμβρίου 2014, ημέρα Τέταρτη και ώρα  07:30-11:30 θα λειτουργήσει ιατρείο στην αίθουσα του Δημοτικού Σχολειού του χωρίου.
Η Πρόεδρος Τ.Κ.Πλατάνας

Ταμβάκη-Βενιζέλου Δέσποινα

ΝΕΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΨΗΦΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΤΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΥΜΗΣ

Κύμη, Παρασκευή 31/10/2014
Γραφείο Διοικητή
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Διοικητής του Νοσοκομείου Κύμης
κ. Ευάγγελος Χατζημαργαρίτης
Ένα πολύ σημαντικό βήμα αναβάθμισης του ιατροτεχνολογικού του εξοπλισμού έκανε σήμερα το Γενικό Νοσοκομείο – Κέντρο Υγείας Κύμης μετά από την παραλαβή ενός σύγχρονου συγκροτήματος ψηφιοποίησης των απεικονιστικών εξετάσεων, συνολικού προϋπολογισμού 20.000€.
Η προμήθεια του εν λόγω μηχανήματος αποτελούσε επιτακτική ανάγκη του ακτινολογικού εργαστηρίου, καθώς πλέον τα ακτινολογικά μηχανήματα του νοσοκομείου αναδεικνύονται πλήρως όλες τις σύγχρονες τεχνικές και τα διεθνή πρωτόκολλα που υποστηρίζουν.
Σημειώνουμε δε, πως έχουν περάσει 8 μήνες από την παραλαβή του νέου σύγχρονου υπερήχου και 1 χρόνος σχεδόν από την παραλαβή ενός νέου σύγχρονου ακτινολογικού μηχανήματος.
Με την θετική αυτή εξέλιξη το ακτινολογικό εργαστήριο του Γ.Ν. – Κ.Υ. Κύμης εξοπλίζεται με σύγχρονα ψηφιακά απεικονιστικά μηχανήματα που προσφέρουν στους ασθενείς πολλαπλά οφέλη.
Τα οφέλη από την σημερινή παραλαβή του συγκροτήματος ψηφιοποίησης θα βοηθήσουν τόσο τους ιατρούς του νοσοκομείου, όσο και τους ασθενείς, ενώ θα συμβάλλουν και στην μετέπειτα επεξεργασία και αρχειοθέτηση των εξετάσεων. Αναλυτικά, τα οφέλη είναι τα εξής:
1. Λιγότερες επαναλήψεις εξετάσεων
2. Περισσότερες διαγνωστικές πληροφορίες σε μια μόνο εικόνα
3. Σταθερή ποιότητα εικόνας
4. Λιγότερη δόση ακτινοβολίας στους ασθενείς και λιγότερη δευτερεύουσα στους χρήστες ιατρούς.
5. Προστασία του Περιβάλλοντος
6. Περαιτέρω επεξεργασία απεικονίσεων
7. Αρχειοθέτηση σε οργανωμένο σύστημα διαχείρισης και αποθήκευσης εικόνων PACS
8. Τηλεμεταφορά με συνεργαζόμενα Νοσοκομεία ή Ιατρούς.
9. Οικονομικά οφέλη από μείωση στα λειτουργικά και εργασιακά κόστη
Ο Διοικητής του Γ.Ν. – Κ.Υ. Κύμης
Ευάγγελος Χατζημαργαρίτης





ΑΥΛΩΝΑΡΙ: Η ΚΑΛΗ ΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ!!!

Η δημοφιλής σελίδα κοινωνικής δικτύωσης " AVLONARI,such a lovely place εκφράζοντας και την γνώμη των απανταχού φίλων της ανέβασε ένα λίαν επαινετικό σχόλιο για την νέα Δημοτική Αρχή και ειδικότερα για τον Αντιδήμαρχο Γιάννη Κούκη και τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Βασίλη Μαυρομάτη για το πρώτο δίμηνο της θητείας τους. Κοντά τους ασφαλώς και ο Γιώργος Κότσαρης με την Σοφία Σταμούλη, δημοτικός σύμβουλος και τοπική σύμβουλος αντίστοιχα. Να ακούγονται λοιπόν και τα καλά λόγια γιατί έρχεται και η ώρα που δεν ακούγονται. Μακάρι πάντως να γίνονται και να ακούγονται πάντα καλά για τους παραπάνω γιατί και ξεχωρίζουν και το αξίζουν.
"Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται !!!!!!!
Σήμερα συμπληρώθηκαν δύο μήνες με την νέα Δημοτική Αρχή στο τιμόνι του Δήμου μας.
Είναι εμφανής η προσπάθεια που καταβάλλουν ο Αντιδήμαρχος Γιάννης Κούκης και ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Βασίλης Μαυρομάτης, για να βελτιώσουν την καθημερινότητα των δημοτών.
Στο μικρό αυτό διάστημα έγινε με τεράστια επιτυχία το Παζάρι Αυλωναρίου 6-14 Οκτωβρίου. Ένα απόλυτα επιτυχημένο παζάρι, από τα καλύτερα των τελευταίων ετών που έδωσε ανάσα στην περιοχή μας.
Ανοίχτηκαν και καθαρίστηκαν οι αγροτικοί δρόμοι, μια προσπάθεια που συνεχίζεται για να μπορούν οι κάτοικοι να πηγαίνουν στις ελιές και στα χωράφια τους.
Διορθώνονται αμέσως οι μικρές αλλά και οι μεγάλες βλάβες στο δίκτυο ύδρευσης. Εντοπίστηκαν τα προβλήματα στις πηγές προκειμένου τα χωριά μας να έχουν νερό.
Καθαρίστηκαν δημόσιοι χώροι όπως το σχολείο, το γήπεδο, το κοιμητήριο κ.α. και βελτιώθηκε σημαντικά η αποκομιδή των απορριμμάτων.
Αντιμετωπίζονται άμεσα τα προβλήματα που δημιουργούνται, όπως αυτό από την πρόσφατη κακοκαιρία στην Παναγίτσα.
Μετά από πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα παρελήφθηκε από το συνεργείο και είναι έτοιμο προς χρήση το αυτοκίνητο της «Βοήθειας στο Σπίτι».
Οι κάτοικοι είναι ευχαριστημένοι και ικανοποιημένοι γιατί βλέπουν ότι η Δημοτική Αρχή είναι καθημερινά δίπλα τους.
Το χωριό μας γίνεται κάθε μέρα και πιο καθαρό, πιο φωτεινό και πιο όμορφο….!!!!!"

Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΑΡΙΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΟΝΑΔΑ ΒΙΟΑΕΡΙΟΥ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΥΚΑ

        
                                  
          Ε Π Ι Σ Τ Ο Λ Η

Του Γιώργου Μαρίνου Περιφερειακού Συμβούλου με τη «ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»

Προς όλους τους κατοίκους του Αγίου Λουκά
 
Αρχικά, η εταιρεία ΕΝΕΡΤΖΥ διακίνησε στο χωριό ένα πανάκριβο φυλλάδιο με ένα  προβατάκι ! !  στο εξώφυλλο αλλά δεν έπεισε κανέναν για την αθωότητα της μονάδας καύσης Βιοαερίου, με πρώτη ύλη απόβλητα από χοιροστάσια  και βουστάσια, (όπως αναφέρεται στα «ντοκουμέντα» της εταιρείας)  και όχι καλάμια και κλαδιά. 
Τώρα επανέρχεται, συνεχίζοντας να προσβάλλει τη νοημοσύνη των συγχωριανών μας.
Πως έχει η κατάσταση :
•  700 κάτοικοι του χωριού μας τοποθετήθηκαν με τεκμηριωμένο υπόμνημα κατά της εγκατάστασης μονάδας καύσης Βιοαερίου που θα στηρίζεται στη χρησιμοποίηση υγρών αποβλήτων (ακαθαρσίες) από χοιροστάσια και βουστάσια.   
•   Το Τοπικό συμβούλιο επίσης απέρριψε την μονάδα που προσπαθεί να εγκαταστήσει η εταιρεία «ΕΝΕΡΤΖΥ» στην περιοχή  ΒΑΓΙΑ ,ΑΦΙΛΕΟΥ.  
• Την Παρασκευή 17 Οκτώβρη το Δημοτικό Συμβούλιο, του Δήμου Κύμης –Αλιβερίου  απέρριψε την εγκατάσταση της μονάδας στο χωριό και η απόφαση αυτή θα αποσταλεί στην  Περιφέρεια και στους άλλους αρμόδιους φορείς. 
Τα γεγονότα αυτά προκάλεσαν πανικό στους ανθρώπους της «ΕΝΕΡΤΖΥ» και προσπαθούν να ξεγελάσουν το χωριό πως οι ακαθαρσίες των γουρουνιών και των μοσχαριών μπορούν να γίνουν «χρυσός».
Το κυνηγητό του κέρδους και του πλούτου τυφλώνει.
Τα στοιχεία ομολογούν ότι στο χωριό θα  εισέρχονται 13.865 τόνοι αποβλήτων και θα εξέρχονται  8.395 τόνοι του υπολείμματος.
Ας αφήσουν τα παιχνίδια.  Η ουσία είναι πως το χωριό θα επιβαρύνεται κάθε χρόνο με περισσότερους από 22 χιλιάδες τόνους !! ακαθαρσίες που ανά πάσα στιγμή μπορούν να αυξηθούν.
Ακαθαρσίες δίπλα σε σπίτια, μέσα από τα σπίτια.
Το παραμύθι των παρακείμενων στάβλων και της χρησιμοποίησης αγροτικών δρόμων είναι για τους αφελείς.  
Ισχύουν όσα αναφέρονται στο υπόμνημα των 700 κατοίκων του χωριού και πολλά περισσότερα.
Μονάδα Βιοαερίου με απόβλητα:
•   Σε απόσταση 1.200 μέτρα από το χωριό.
•    Πάνω από την υδάτινη λεκάνη, κοντά στις γεωτρήσεις που πίνουν οι κάτοικοι  νερό. Ας αφήσουν τις αλχημείες. Η λασπουριά του χωραφιού που έχουν επιλέξει, και γνωρίζουν καλά οι παλαιότεροι,  δεν μπορεί να εξασφαλίσει καμία στεγανότητα.     
•  Μέσα σε δύο όμορφες ρεματιές, μέσα σε ελαιώνες απαξιώνοντας μια μεγάλη περιοχή, στερώντας τους κατοίκους από το δικαίωμα να εξασφαλίζουν το λάδι τους. 
Όπου υπάρχουν ακαθαρσίες, τόνοι από ακαθαρσίες, υπάρχει βρώμα , πολλαπλασιάζονται τα κουνούπια και οι μύγες.    
Ας αφήσουν τα τεχνάσματα
Οι σπουδές τους που διαφημίζουν μπορούν να χρησιμοποιηθούν τόσο για «καλό» , όσο και για «κακό», ανάλογα με τα συμφέροντα που υπηρετούν.
Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου υποστηρίξαμε : 
Ότι η βιβλιογραφία αναφέρει πως ακόμα και στις πιο σύγχρονες εγκαταστάσεις καύσης Βιοαερίου που στηρίζονται σε απόβλητα υπάρχουν σοβαρά προβλήματα.
ΓΙΑΤΙ :
•  Η πρώτη ύλη μπορεί να περιέχει χημικούς, βιολογικούς και φυσικούς μολυσματικούς παράγοντες, διάδοσης παθογόνων μικροοργανισμών.
•    Υπάρχουν σοβαροί κίνδυνοι ρύπανσης του εδάφους και των νερών.
• Η  παραγωγή μεθανίου και διοξειδίου το άνθρακα περικλείουν κινδύνους έκρηξης –πυρκαγιάς.
•  Προκαλείται έντονο πρόβλημα όχλησης λόγω οσμών , μυγών κλπ αλλά και από την αυξημένη κυκλοφορία  των φορτηγών για τη μεταφορά των αποβλήτων και των υπολειμμάτων. 
•  Κτηνιατρικά ερευνητικά προγράμματα στη Δανία ερεύνησαν την επιβίωση των βακτηριδίων , των ιών και των αυγών των παρασίτων στα απόβλητα.
•  Στη Γερμανία ανιχνεύτηκαν είδη Σαλμονέλας σε πάνω από το 90% των δειγμάτων των αποβλήτων.
Αυτή είναι η πραγματικότητα  και καμία  «ΕΝΕΡΤΖΥ»  δεν μπορεί να παίξει με το χωριό και τους κατοίκους του.   
Συνεχίζουμε τον αγώνα μας.  

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ



Γραμματεία Εύβοιας
ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο 1η Νοέμβρη στο Σύνταγμα στις 12.00μμ
Η Γραμματεία του ΠΑΜΕ στην Εύβοια καλεί όλους τους εργαζόμενους, άνεργους, συνταξιούχους και σπουδαστές να συμμετέχουν μαζικά στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ την 1η Νοέμβρη. 
Συνολικά στην Εύβοια μέχρι τώρα 20 Σωματεία και σύλλογοι έχουν πάρει απόφαση συμμετοχής.
Πανελλαδικά 933 εργατικά κέντρα, ομοσπονδίες , σωματεία και σύλλογοι έχουν πάρει απόφαση συμμετοχής. Δείτε αναλυτικά εδώ
Αναχωρήσεις λεωφορείων:

  1. 7.00πμ Λ. Αιδηψου (κεντρική πλατεία)
  2. 7.00πμ Ιστιαία (κεντρική πλατεία)
  3. 7.45πμ Αλιβέρι (παλιά πυροσβεστική)
  4. 8.00πμ Ψαχνά (διασταύρωση ΤΕΙ)
  5. 8.15πμ Αρτάκη (κεντρική πλατεία)
  6. 8.00πμ Βάθεια (κεντρική πλατεία)
  7. 8.15πμ Ερέτρια (κεντρική πλατεία)
  8. 8.00πμ Χαλκίδα (πάρκο βούρκου)





Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΠΟΥΡΑΝΤΑΣ ΖΗΤΑ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΟΔΟΣΤΡΩΜΑΤΟΣ ΣΤΟΝ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΡΟΜΟ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ


Δ Ε Λ Τ  Ι Ο    Τ Υ Π Ο Υ

Η υπογειοποίηση του Δικτύου Υψηλής Τάσης που πραγματοποίησε η Α.Δ.Μ.Η.Ε στο Αλιβέρι, έχει προκαλέσει επικίνδυνες ανωμαλίες στο κεντρικό οδικό δίκτυο.
Τα προβλήματα αυτά προκλήθηκαν από πλημμελή αποκατάσταση και κακοτεχνίες, δημιουργώντας πλείστους όσους κινδύνους σε όσους κινούνται στο συγκεκριμένο οδικό δίκτυο.
Ο δρόμος αυτός εξυπηρετεί τα οχήματα που κινούνται από και προς την πρωτεύουσα του Νομού και επι πλέον το Κέντρο Υγείας, το 2ο Γενικό Λύκειο και του ΕΠΑΛ Αλιβερίου , την Πυροσβεστική Υπηρεσία και το Δασαρχείο, με αποτέλεσμα να είναι ιδιαίτερα φορτισμένος.
Με επιστολή του, ο Δήμαρχος Κύμης – Αλιβερίου Αθαν. Μπουραντάς, ζητά από την  Α.Δ.Μ.Η.Ε., την άμεση αποκατάσταση των κακοτεχνιών και του οδοστρώματος, προκειμένου να αποφευχθούν πιθανά ατυχήματα που βάζουν σε  κίνδυνο τους διακινούμενους και τα οχήματα.

                Γραφείο Τύπου

Ο ΣΥΜΕΩΝ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΚΥΡΟΥ

Το απόγευμα της  27ης Οκτωβρίου  ο Συμεών Κεδίκογλου παραβρέθηκε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Σκύρου, όπου  ενημερώθηκε  διεξοδικά  για όλα τα θέματα που απασχολούν  το νησί.

Στη φωτογραφία, μετά το συμβούλιο, με το δήμαρχο  Μ. Χατζηγιαννάκη και τον αρχηγό της  μείζονος  αντιπολίτευσης  Ν. Μαυρίκο  σε ένα διαπαραταξιακό  στιγμιότυπο.

ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ: ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΔΙΑΝΟΙΞΗΣ ΔΡΟΜΟΥ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ ΑΥΛΩΝΑΡΙΟΥ

«ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ για το Δήμο Κύμης-Αλιβερίου»

Προς: Αντιδήμαρχο Δημοτικής Ενότητας Αυλώνος κ. Κούκη

Θέμα: Ολοκλήρωση διάνοιξης  δρόμου στα Χάνια Αυλωναρίου

Με την 24268-7-2014 απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη της Δ/νσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού κυρώθηκε η με αριθ.. 2/2014 (αριθ. πρωτ. 609/14-4-2014) πράξη τακτοποίησης και αναλογισμού στην οδό μεταξύ των ΟΤ 8 και 9 σχεδίου πόλης Χανίων Αυλωναρίου. (Πρόκειται για το τμήμα που αρχίζει από την επαρχιακή οδό και διέρχεται μεταξύ των ακινήτων Κασσιανής Παπασταματίου και Νικολάου Σταμούλη).
Για την ολοκλήρωση της διαδικασίας απαιτείται η άσκηση αίτησης στο Μονομελές Πρωτοδικείο Χαλκίδας προκειμένου να καθοριστεί η  προσωρινή τιμή μονάδος.
Η ολοκλήρωση του δρόμου αυτού έχει μεγάλη σημασία για την ανάπτυξη των Χανίων. Η χρησιμότητα αποδείχτηκε άλλωστε στη διάρκεια του παζαριού τα δύο τελευταία χρόνια που άτυπα διανοίχτηκε.
Σας προσκαλούμε όπως εγγράφως και μέσα στη νόμιμη προθεσμία, μας γνωρίσετε εάν και πότε θα ξεκινήσετε την διαδικασία ολοκλήρωσης, με την ανάθεση σε δικηγόρο της υποβολής σχετικής αίτησης.
                                              30/10/2014
Για τον συνδυασμό «Νέοι Ορίζοντες»
Δημήτρης Γ. Θωμάς



Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ "ΑΝΑΤΡΟΠΗ-ΝΕΑ ΑΡΧΗ"


Η Δημοτική παράταξη  «ΑΝΑΤΡΟΠΗ-Νέα Αρχή» που στηρίζεται στην εθελοντική ένωση δημοκρατών, προοδευτικών, ριζοσπαστών και αριστερών πολιτών με διευρυμένη βάση μελών και νέα γραμματεία άρχισε  την δράση της, στις νέες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί στα πράγματα του Δήμου Κύμης Αλιβερίου.
•             Ήδη η παράταξη μας πήρε ξεκάθαρη θέση κατά της καύσης πάσης φύσεως αποβλήτων, ακόμη και τοξικών, χωρίς περιβαλλοντική αξιολόγηση από την Lafarge- ΑΓΕΤ-ΗΡΑΚΛΗΣ στη συγκέντρωση φορέων και συλλόγων που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος την Τετάρτη 15 Οκτωβρίου και εξέφρασε ρητά και κατηγορηματικά την ίδια θέση στο Δημοτικό Συμβούλιο την Παρασκευή 17 Οκτωβρίου. Μέλη της γραμματείας μας συμμετέχουν ενεργά εδώ και μια δεκαετία στη συντονιστική επιτροπή που αγωνίζεται κατά της καύσης λυματολάσπης, RDF και πάσης φύσεως τοξικών αποβλήτων.
•  Επίσης την αρνητική θέση μας κατ’ αρχήν εκφράσαμε στο Δημοτικό συμβούλιο για την κατασκευή  εργοστασίου  Βιοαερίου στον Άγιο Λουκά που βρίσκει αντίθετη τη μεγάλη πλειονότητα των κατοίκων της περιοχής. Στο ζήτημα του Βιοαερίου που αποτελεί ΑΠΕ(Ανανεώσιμη πηγή ενέργειας)η απαίτηση για μια περιβαλλοντική μελέτη που να πληροί όλους τους όρους και να βρίσκει σύμφωνους τους κατοίκους της περιοχής είναι απαράβατος όρος για την εγκατάσταση και λειτουργία της.

ΤΗΝ ΕΡΧΟΜΕΜΗ ΚΥΡΙΑΚΗ Γ.Σ. ΚΥΜΗΣ- ΙΩΝΙΚΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ


ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΤΗΣ ΝΟΤΙΑΣ ΕΥΒΟΙΑΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ 1ης ΝΟΕΜΒΡΗ 2014 ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΜΕΤΑΛΛΟΥ Ν. ΕΥΒΟΙΑΣ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΝΟΤ. ΕΥΒΟΙΑΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΝΟΤΙΑΣ ΕΥΒΟΙΑΣ
                                                                                                ΑΛΙΒΕΡΙ 29-10-2014
ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο 1η Νοέμβρη
στο Σύνταγμα στις 12.00μμ
Αναχωρήσεις λεωφορείων: 
ΚΑΡΥΣΤΟΣ 06.30  τηλ επικοινωνίας: 6978294746
ΚΥΜΗ 06.30  τηλ επικοινωνίας: 6976688963
 ΑΛΙΒΕΡΙ 07.45 (από παλιά πυροσβεστική) τηλ επικοινωνίας: 6974434394

Εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, νέοι, γυναίκες διαδηλώνουμε και βροντοφωνάζουμε:
-Δε θα ζήσουμε με τα ψίχουλα
-Να ακουστεί η φωνή μας δυνατά!
-Να απαιτήσουμε ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ:
• Επίδομα ανεργίας 600 ευρώ για όλους τους ανέργους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις για όλη τη διάρκεια της ανεργίας.
•   Κανένας εργαζόμενος να μην εργάζεται με μισθούς κάτω από 751 ευρώ. Κανένας εργαζόμενος να μην εργάζεται ανασφάλιστος, χωρίς συλλογικές συμβάσεις. Να επανέλθουν οι κλαδικοί μισθοί στα επίπεδα του 2009.
•   Να καλυφθούν άμεσα όλες οι ανάγκες των ασφαλιστικών ταμείων από το κράτος και τη μεγαλοεργοδοσία. Πλήρης κρατική εγγύηση όλων των συντάξεων και των παροχών. Κατώτερη σύνταξη στα 600 ευρώ. Να επανέλθουν άμεσα ο 13ος και 14ος μισθός.
• Κατάργηση όλων των αντεργατικών και αντιασφαλιστικών νόμων που επηρεάζουν τους μισθούς, τις εργασιακές σχέσεις, την Κοινωνική Ασφάλιση και τις συντάξεις.
• Να μπει φρένο στη φοροληστεία και στην αφαίμαξη του λαϊκού εισοδήματος. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών και των φόρων που πλήττουν μισθούς και συντάξεις.
Δε θα αποδεχτούμε να ζούμε με τον εφιάλτη της ανεργίας!
Δε θα δεχτούμε να ζούμε σαν σύγχρονοι σκλάβοι!



Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2014

ΛΑΜΠΡΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΤΗΣ ΜΑΘΗΤΙΚΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΣΤΟ ΑΛΙΒΕΡΙ ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ κ. ΜΠΟΥΡΑΝΤΑ

Ο Δήμαρχος κ. Θανάσης Μπουραντάς, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Μπόκαρης και Μπαράκος, το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Αλιβερίου και εκπρόσωποι της Εκκλησίας στην εξέδρα των επισήμων 
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: NOTIA EVIA.GR
Ενώπιον του Δημάρχου Κύμης Αλιβερίου κ. Θανάση Μπουραντά έγινε η Παρέλαση στο Αλιβέρι αφού προηγήθηκε η κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο των Ηρώων της πόλης. Η προσέλευση του κόσμου παρά την αστάθεια του καιρού ήταν μεγάλη και η παρέλαση των μαθητών του Αλιβερίου καθώς και των Αθλητικών Συλλόγων ήταν από κάθε άποψη άψογη.


ΜΕ ΑΙΣΙΟΔΟΞΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ Η ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΦΙΑΣΜΕΝΗ ΚΥΜΗ

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ.κ. Σεραφείμ εν μέσω του Αντιδημάρχου κ. Αλέξανδρου Θεοδώρου και της Προέδρου του
Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας κ. Ασημίνας Παπαναστασίου
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Βασίλης Τσομάκας. koumiotis.blogspot.gr
Στην συνεφιασμένη Κύμη έγινε η Παρέλαση για την Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940. Την Δημοτική Αρχή εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος κ. Θεοδώρου ενώ παρέστει και η Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Ασημίνα Παπαναστασίου. Επίσης παρέστησαν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι και το Συμβούλιο Δημοτικής Κοινότητας Κύμης.
Η παρουσία δύο νέων ανθρώπων στην εξέδρα των επισήμων προκάλεσε άριστες εντυπώσεις στον λαό της Κύμης κυρίως διότι δίνει μήνυμα αλλαγής και αισιοδοξίας.





Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ 1η ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ


Γραμματεία Εύβοιας

ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο 1η Νοέμβρη στο Σύνταγμα στις 12.00μμ
Αναχωρήσεις λεωφορείων: 
•           7.00πμ Λ. Αιδηψου (κεντρική πλατεία)
•           7.00πμ Ιστιαία (κεντρική πλατεία)
•           7.45πμ Αλιβέρι (παλιά πυροσβεστική)
•           8.00πμ Ψαχνά (διασταύρωση ΤΕΙ)
•           8.15πμ Αρτάκη (κεντρική πλατεία)
•           8.00πμ Βάθεια (κεντρική πλατεία)
•           8.15πμ Ερέτρια (κεντρική πλατεία)
•           8.00πμ Χαλκίδα (πάρκο βούρκου)
τηλ επικοινωνίας: 6976975834, 6973311597, 6978017641 για Β. Εύβοια : 6973212503
Μέχρι σήμερα: 844 αποφάσεις συμμετοχής εργατικών συνδικάτων και μαζικών φορέων στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο 1η Νοέμβρη 12 μ.μ. στο Σύνταγμα
Κλιμακώνουμε με την πανελλαδική - πανεργατική απεργία στις 27 Νοέμβρη
Το ΠΑΜΕ καλεί όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, τα σωματεία, τις Ομοσπονδίες, τα Εργατικά Κέντρα να συνεχίσουν και μετά την 1η Νοέμβρη πιο αποφασιστικά τη δράση τους, να προχωρήσουν με εμπιστοσύνη στους εργαζόμενους τη συζήτηση για την οργάνωση της ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ - ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ, στις 27 του Νοέμβρη, κλιμακώνοντας τον αγώνα μας.
Ο δρόμος που έχει ανοίξει η προετοιμασία για το συλλαλητήριο της 1ης του Νοέμβρη στις 12 μ.μ. στο Σύνταγμα, στην οργάνωση της εργατικής τάξης, στο συντονισμό δυνάμεων, να συνεχιστεί με νέα δυναμική, πανελλαδικά, κατά κλάδο, κατά περιοχή, σε κάθε τόπο δουλειάς.
Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΓΣΕΕ, επέμεναν ότι προϋπόθεση για την οργάνωση και μαχητικοποίηση της εργατικής τάξης είναι το πλαίσιο των αιτημάτων που πρέπει να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων, των ανέργων, της νεολαίας, των γυναικών, για αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, για την ανακούφιση των ανέργων, κόντρα στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης για νέες ανατροπές στην Κοινωνική Ασφάλιση. Η αποκάλυψη της αιτίας που γεννά τα βάσανα της εργατικής τάξης, η κατεύθυνση και ο προσανατολισμός του κινήματος σε γραμμή σύγκρουσης με τα επιχειρηματικά συμφέροντα, την ΕΕ και τις κυβερνήσεις τους.
Στον αντίποδα, η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ παραμένει προσηλωμένη σε αιτήματα προσαρμοσμένα στις αντοχές της οικονομίας, στις ανάγκες των επιχειρηματιών, στη γραμμή που υπονομεύει το κίνημα και δημιουργεί προϋποθέσεις αναμονής, αυταπατών και τελικά υποταγής.
Καλούμε κάθε συνδικαλιστή που έχει ειλικρινείς αγωνίες και προβληματισμούς, κάθε σωματείο που ενδιαφέρεται για την πορεία του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος, που μάχεται ενάντια στην πολιτική που εξαθλιώνει το λαό να πάρει όλα τα μέτρα για την οργάνωση και την επιτυχία της.
Από τη δράση μας, τους αγώνες μας, τις διεκδικήσεις εξαρτάται η «σωτηρία» μας, η αξιοπρεπής ζωή, η μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα.
Με πίστη στο δίκιο και τη δύναμή μας η απεργιακή κινητοποίηση να είναι ακόμα ένα πιο ηχηρό μήνυμα αντίστασης και διεκδίκησης.
Δεν ανεχόμαστε τις συνθήκες της σύγχρονης εξαθλίωσης.

Δε συμβιβαζόμαστε με τα ψίχουλα.