Σάββατο 21 Ιουνίου 2014

1o ΤΟΥΡΝΟΥΑ MINI BEACH SOCCER KDS 4X4, 28-29 ΙΟΥΝΙΟΥ 2014 ΠΑΡΑΛΙΑ ΠΟΝΤΙΚΟΥ ΑΛΙΒΕΡΙ

1o τουρνουα mini beach soccer kids στο Mistral Beach Volley Club ,παραλία Ποντικού Αλιβέρι
Ομάδες 4 παιχτών,
Ηλικιακές κατηγορίες 8-11 και 12-15 ετών!
Δηλώσεις συμμετοχής εώς 25 Ιουνίου!
Τηλ 22230-22883 6977674066,
Υπέυθυνος διοργάνωσης Παναγιώτης Καδδίτης

Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014

ΝΕΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΔΑΦΝΗΣ "Η ΑΜΑΔΡΥΑΔΑ"



Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι:
Μετά από τις αρχαιρεσίες που έγιναν το Σάββατο 14/6/2014 προέκυψε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο  του Πολιτιστικού. Συλλόγου Δάφνης "ΑΜΑΔΡΥΑΔΑ",

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΚΑΡΑΤΖΑ-ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΚΑΡΓΑ ΜΑΡΙΑ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ
ΤΑΜΙΑΣ: ΣΚΑΡΛΗ ΛΟΥΚΙΑ
ΜΕΛΗ: ΜΠΑΪΡΑΚΤΑΡΗ ΠΟΠΗ,
ΣΠΑΝΟΥ ΜΑΡΙΑ & ΤΖΑΒΑΡΑ ΡΟΥΛΑ.
Καλούμε όλους τους φίλους κ τα μέλη του συλλόγου μας να "αγκαλιάσουν" το νεο δ.σ. και να δώσουν τη δύναμη που χρειάζεται, για να συνεχιστεί η ωραία προσπάθεια τόσων χρόνων που γίνεται για το χωριό μας.!!!

4η ΓΙΟΡΤΗ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗΣ ΣΠΟΡΩΝ ΝΤΟΠΙΩΝ ΠΟΙΚΙΛΙΩΝ ΧΩΡΙΣ ΧΡΗΜΑΤΑ, ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΙ ΠΩΛΗΣΗ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ


ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΥΣΤΟΥ              
 ΔΗΜΟΥ ΚΥΜΗΣ- ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ  
4η ΓΙΟΡΤΗ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗΣ ΣΠΟΡΩΝ ΝΤΟΠΙΩΝ ΠΟΙΚΙΛΙΩΝ ΧΩΡΙΣ ΧΡΗΜΑΤΑ,
ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΙ ΠΩΛΗΣΗ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ

1 και 2 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ στο ΓΗΠΕΔΟ ΤΟΥ ΔΥΣΤΟΥ και  ΩΡΑ: 19:00 – 24:00
Μπροστάρηδες σε αυτή την προσπάθεια θα είναι οι πολιτιστικοί σύλλογοι, οι οποίοι εκτός του κεντρικού στόχου που είναι η συλλογή, διατήρηση και ανταλλαγή σπόρων ντόπιων ποικιλιών χωρίς χρήματα, θα μεριμνήσουν για την πιθανή οργάνωση δρώμενων πολιτιστικού περιεχομένου.
Εκτός των πολιτιστικών συλλόγων θα συμμετέχουν και οι παρακάτω:

1.                   Συνεταιρισμοί παραγωγής αγροτικών προϊόντων (όπως Συνεταιρισμός Σύκων Κύμης)
2.                   Ομάδες παραγωγών
3.                   Μεμονωμένοι παραγωγοί, π.χ. ελαιόλαδου, οπωροκηπευτικών, τυροκομικών προϊόντων, κρέατος, οσπρίων κ.λπ.
4.                   Αμπελουργοί (παραγωγή, εμφιάλωση)
5.                   Εταιρείες μεταποίησης προϊόντων διατροφής
6.                   Εταιρεία παραγωγής μπύρας
7.                   Δρακούλης (καφέδες)
8.                   Περιβαλλοντικοί Σύλλογοι
9.                   Εταιρεία Ευβοϊκών Σπουδών

Στο πλαίσιο της γιορτής θα γίνει προβολή ενός μικρού ντοκιμαντέρ για τους σπόρους και προβολή περιοχών με αρχαιολογικό και περιβαντολογικό ενδιαφέρον.

Η ΓΙΟΡΤΗ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗΣ θα πραγματοποιηθεί 1 - 2 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ και ΩΡΑ 19:00 - 24:00. Ο χώρος της γιορτής θα είναι το γήπεδο του Δύστου, όπου περιμετρικά θα στηθούν τα περίπτερα με πρόσοψη το διάδρομο του στίβου, όπου και θα γίνεται η κυκλοφορία. Η περιοχή διαθέτει ρεύμα, πάρκιν, νερό και τουαλέτες.
Στο τέλος θα προσφερθούν τσίπουρο, κρασί, ψωμί, τυρί, ελιές και άλλα τοπικά προϊόντα με τη συμμετοχή σας.
Η Γιορτή αυτή αν διατηρηθεί και διευρυνθεί ο χαρακτήρας της, θα βοηθήσει τόσο στην προστασία του περιβάλλοντος, της βιοποικιλότητας και της ελληνικής διατροφής, με βάση τις ντόπιες ποικιλίες, όσο και στην ανάπτυξη του «διατροφικού τουρισμού» και της τοπικής οικονομίας.
Η εκδήλωση γίνεται με την αρωγή του Επιμελητηρίου Ευβοίας και του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου.
Σας ευχαριστούμε και σας περιμένουμε!
Παρακαλούμε για τις συμμετοχές σας απευθυνθείτε στους υπεύθυνους της εκδήλωσης:

1. Πολυξένη Μουστάκα
6942262127
2. Ευάγγελος Αβδελάς,
6944508501 (08:00-14:00)
3. Γεωργία Σίμωση
6987087084

ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ
ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2013-2014
Τριήμερο πολιτιστικών εκδηλώσεων  στην
αίθουσα πολλαπλών χρήσεων…


Παρασκευή 20 Ιουνίου στις 19.30
ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΑΙΝΙΑΣ
«ΑΜΕΡΙΚΑ ΑΜΕΡΙΚΑ» του Ηλία Καζάν
Τετάρτη 25 Ιουνίου στις 19.30         
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ
Η ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΤΕΛΗ 19ΟΥ –ΑΡΧΕΣ 20ΟΥ ΑΙΩΝΑ.
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Παρασκευή   27 Ιουνίου  στις 19.30
Αποχαιρετιστήρια εκδήλωση    για τους μαθητές της Γ′ Γυμνασίου με τη συνδρομή του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων
Η παρουσίαση των προγραμμάτων και της εκδήλωσης θα γίνει από τους μαθητές του Γυμνασίου.

                                                            ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ  

Τρίτη 17 Ιουνίου 2014

ΑΥΛΩΝΑΡΙ: ΣΤΙΓΜΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑΣ

Τρίτη 17/6/2014

Ιούλης 2013, ένα ζεστό κυριακάτικο πρωινό, ο περιβαλλοντικός μας σύλλογος ΡΕΟΥΣΑ, ενεργεί την πρώτη του δράση. Με συμμετοχή του Δ.Σ., μελών και συμπολιτών μας, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα, αποφασίζει να καθαρίσει την κοίτη του ποταμού Κάναλη σε όλη την απόσταση ανάμεσα στις δύο γέφυρες, επίσης να καθαρίσει τον παραποτάμιο δρόμο, να βάψει την κάτω γέφυρα και να εξωραΐσει τον χώρο.

Η ζέστη μεγάλη, η θέληση μεγαλύτερη, οικονομικοί πόροι ανύπαρκτοι, προσφέρθηκε οικονομικά ένα φορτηγό και ένας φορτωτής συμπολίτη μας. Τρεις τεράστιες καρότσες φορτηγού με ότι μπορεί να σκεφτεί ο καθένας, από οικιακά σκουπίδια, μπάζα, κατεστραμμένα έπιπλα και οικιακές συσκευές, μέχρι και ζώα σε αποσύνθεση ήταν η συλλογή μας. Το αποτέλεσμα εκπληκτικό, εκεί που μέχρι εκείνη τη μέρα δεν θα περνούσες ή θα έκλεινες τα μάτια και τη μύτη, δημιουργήθηκε ένας θαυμάσιος δρόμος περιπάτου, δίπλα σε μια πεντακάθαρη κοίτη, Το κυριότερο όμως είναι ότι, επιβεβαιώθηκε η  πεποίθηση ότι μέσα από την κοινή δράση, τη συμμετοχή και τη συλλογικότητα μπορούμε πράγματι να βελτιώσουμε τη ζωή μας.
Γιατί περιβάλλον είναι ΖΩΗ.
Μάης 2014, στην κοίτη εμφανίζονται νάιλον σακούλες, μπουκάλια πλαστικά με αποκορύφωση δύο τεράστια δέματα, τόσο μεγάλα σε όγκο, που σίγουρα δεν χωράνε στην καρότσα ενός μικρού φορτηγού. Στο θέμα των μικρών σκουπιδιών ενδεχόμενα, μια πολύ μικρή μειοψηφία των συμπολιτών μας, από αμέλεια ή από συνήθεια δεν συνειδητοποιεί το αποτέλεσμα της ενέργειας, όταν αφήνει τα μικροσκουπίδια που συσσωρεύονται με το χρόνο, με αποτέλεσμα να απαξιώνεται το περιβάλλον και οι συλλογικές ενέργειες.

Όσον αφορά τα δύο τεράστια δέματα που βρίσκονται στην κοίτη, επειδή στη μικρή μας κοινωνία όλοι γνωριζόμαστε, είναι γνωστό, ποιος είναι ο συμπολίτης μας, που έκανε συνειδητά την συγκεκριμένη ενέργεια. Επειδή η ενέργεια του ενός δεν μπορεί να επιβαρύνει την ΖΩΗ (περιβάλλον), ούτε να ακυρώνει ενέργειες των πολλών, παρακαλείται να φροντίσει άμεσα για την μεταφορά των σκουπιδιών. Σε διαφορετική περίπτωση θα κληθούν οι υπηρεσίες του Δήμου για τον καθαρισμό, ο οποίος και θα χρεώσει με το ανάλογο κόστος το ακίνητο του συμπολίτη μας.        
            Ποιότητα στο Περιβάλλον – Ποιότητα στη ζωή μας


ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗΣ: Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΥΜΗΣ

Αναγνωστάκης Δημήτρης
  Βουλευτής Εύβοιας     
    
                                                                                    Χαλκίδα, 16/06/2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Θέμα: «Λειτουργία Νοσοκομείου Καρύστου - Κύμης».
Το Υπουργείο Υγείας απάντησε στην αναφορά 3534 με ημερομηνία 02/06/2014 του βουλευτή Εύβοιας της Δημοκρατικής Αριστεράς Δημήτρη Αναγνωστάκη σχετικά με την υποβάθμιση του Γενικού Νοσοκομείου Καρύστου – Κύμης, όπως προκύπτει  από την επιστολή διαμαρτυρίας που είχε προωθήσει ο Δήμος Κύμης – Αλιβερίου για το Νοσοκομείο.
Συγκεκριμένα, το Υπουργείο αναφέρει ότι η μετακίνηση του Ορθοπεδικού Γιατρού από το Νοσοκομείο της Κύμης για το Νοσοκομείο της Χαλκίδας ήταν μόνο για δύο ημέρες προκειμένου να καλυφθούν οι αυξημένες επιχειρησιακές ανάγκες του Νοσοκομείου Χαλκίδας  μέχρι την έναρξη λειτουργίας του ΠΕ.ΔΥ. Χαλκίδας.
Αναφέρει δε, ότι η διήμερη απουσία του εν λόγω γιατρού από τη μονή θέση Επιμελητή Β’ Ορθοπεδικού στο Νοσοκομείο Κύμης δεν επηρέασε τη λειτουργία του τμήματος.
Σύμφωνα όμως με επιστολή του προέδρου του Συλλόγου των εργαζομένων στο Γ.Ν. Κύμης, κ. Δουλγεράκη, από τις 24 Μάιου του 2014, το Νοσοκομείο Κύμης εξακολουθεί να μην έχει παιδίατρο, ενώ το Καρδιολογικό, Αναισθησιολογικό, Μικροβιολογικό, Ακτινολογικό και το Ορθοπεδικό τμήμα στελεχώνονται μόνο από ένα γιατρό το καθένα με συνέπεια να παραμένουν εφημεριακά ακάλυπτες για 23 από τις 30 ημέρες του μήνα.
Είναι προφανές ότι η αντίληψη της αναβάθμισης του εν λόγω Νοσοκομείου, καλύπτει μόνο τους δημοσιονομικούς στόχους του Υπουργείου και αδιαφορεί για τις επιπτώσεις των περικοπών στη δημόσια υγεία.





Η ΘΥΣΙΑ ΤΟΥ ΤΡΙΜΗΝΙΤΗ

Είχαμε ξεχάσει όσα συνέβησαν στις αρχές του 2014 με την απομάκρυνση Λαθουρά από την θέση του Αντιδήμαρχου και γιαυτό χθες αναφερθήκαμε στην παραίτηση Μπότη. Πολλοί αναγνώστες μας υπενθύμισαν ότι ο κ. Μπότης δεν ξαναορίστηκε Αντιδήμαρχος αλλά ο ίδιος ο Δήμαρχος ασκούσε τις αρμοδιότητες. Μάλιστα κάποιοι καχύποπτοι συνέδεσαν τον ορισμό του τριμηνήτη Αντιδημάρχου με την μετακύλιση στην πλάτη του της ευθύνης για τα σκουπίδια και τις χωματερές εν μέσω ενός καλοκαιριού που μπορεί να είναι πολύ δύσκολο. Όπως και να έχει η αυτοθυσία του Μιχάλη πρέπει να επαινεθεί.

Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014

ΞΑΝΑ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ Ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΛΑΘΟΥΡΑΣ


Με απόφαση του Δημάρχου που αναρτήθηκε σήμερα στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ ο Δήμαρχος ανακάλεσε προηγούμενες Αποφάσεις περί διορισμού Αντιδημάρχου στο Δήμο Δυστίων  και αντικατέστησε τον κ. Μπότη με τον κ. Μιχάλη Λαθουρά. Πρόκειται για την 972/2-6-2014 Απόφαση του Δημάρχου κ. Θωμά.
«Β. Ορίζει τον Δημοτικό Σύμβουλο της πλειοψηφίας κ. Λαθουρά Μιχάλη, με αντιμισθία, ως κατά τόπον Αντιδήμαρχο της Δημοτικής Ενότητας Δύστου, του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου, με θητεία από 1-6-2014 μέχρι 31-8-2014 αρμόδιο εκτός των κατά τόπων αρμοδιοτήτων όπως προβλέπονται από τις διατάξεις της παραγράφου 4 του άρθρου 59 του Ν.3852/2010 και για τις εξής καθ΄ύλην αρμοδιότητες α) Πρωτογενής Τομέας β) Καθαρισμός Ρεμάτων και παραλιών γ) ΧΑΔΑ του Δήμου δ) τέλεση πολιτικών γάμων, και τις αρμοδιότητες που απορρέουν από την παρ. 6 του άρθρου 80 του Ν. 3463/2006, παρακολούθηση και έκδοση αδειών λειτουργίας καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, αδειών μουσικών οργάνων, παιγνιόχαρτων στην Δημοτική Ενότητα Δυστίων.»

Άξιον απορίας είναι ότι μεταξύ των σχετικών αναφέρεται και «6. Το από 26-5-2014 έγγραφο του Δημοτικού Συμβούλου Λαθουρά Μιχάλη». Τι αναφέρει άραγε το έγγραφο αυτό μία ημέρα μετά τις εκλογές; Τι κρύβεται πίσω από αυτή την αλλαγή και τον ορισμό Τριμηνίτη Αντιδημάρχου; Παραιτήθηκε και πότε ο κ. Νίκος Μπότης;

ΓΕΜΙΣΕ Ο ΤΟΠΟΣ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ

Φαίνεται ότι κάποιες λειτουργίες του Δήμου, σε κρίσιμους και ευαίσθητους τομείς όπως η καθαριότητα έχουν ατονήσει. Αλλιώς δεν εξηγείται η επί μέρες εγκατάλειψη των σκουπιδιών στους κάδους σε νευραλγικά σημεία του Δήμου, όπως είναι το Δημοτικό Σχολείο Κονιστρών ή ο περίβολος του Αγίου Δημητρίου στα Χάνια Αυλωναρίου. Μάλιστα τα σκουπίδια ήταν εκεί όταν οι μαθητές του Δημοτικού αποχαιρετούσαν με  την καθιερωμένη γιορτή την σχολική χρονιά. Μετά αβγάτισαν βεβαια. Να σκεφθείτε ότι δύο εκπαιδευτικοί είναι δημοτικοί άρχοντες, πρώην και νυν Αντιδήμαρχος Κονιστρών. Είναι καλοκαίρι, να μην παίζουμε άλλο με την υγεία των δημοτών.

Ο ΘΩΜΑΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ. ΣΚΛΗΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΜΠΟΥΡΑΝΤΑ

Δήμος Κύμης – Αλιβερίου                                        16-6-2014

Κύριε Μπουραντά : Μετά τα όσα προκλητικά και πάλι δηλώσατε στις 13/06/2014 σε τηλεοπτικό σταθμό της Λαμίας, σας τονίζουμε: Οι εκλογές τελείωσαν και μαζί με αυτές και η ανοχή μας. Αποδείξτε όσα λέτε ή σταματήστε άμεσα τις αερολογίες, ειδάλλως θα επιληφθεί η Δικαιοσύνη. Οφείλετε να ενημερωθείτε για το τι ισχύει στο Δήμο και να υλοποιήσετε τα ελάχιστα  στα οποία αναφερθήκατε προεκλογικά.
Βρισκόμαστε σε μια εποχή εξαιρετικά δύσκολη για την κοινωνία, όπου δυστυχώς τα φαινόμενα παραπληροφόρησης και λαϊκισμού ανθούν. Γίνεται όμως ολοφάνερο ότι ο κ. Μπουραντάς, (την έπαρση και την αλαζονεία του οποίου αφήνουμε στην κρίση των συμπολιτών μας), έχει χάσει κάθε μέτρο, με απώτερο στόχο την μικροπολιτική εκμετάλλευση κάθε θέματος. 
Θεωρούμε σκόπιμο, μετά και τα όσα συνέχισε να  εκστομίζει σε πρόσφατη συνέντευξή του σε τηλεοπτικό κανάλι  να απαντήσουμε, όχι ως απολογία στα όσα ανέξοδα αναφέρει, αλλά για να του πούμε ότι :
Κύριε Μπουραντά:
1.    Βάλτε μια τελεία στην ανέξοδη καραμέλα περί οικονομικών ατασθαλιών. Και η πιο γλυκιά καραμέλα κάποτε τελειώνει. Κατά την διάρκεια των εκλογών, γνωρίζοντας τον τρόπο λειτουργίας σας ,  αποφασίσαμε να παρακάμψουμε   κάθε ποινική δίωξη εναντίον σας Και το κάνουμε από λόγους αρχής και πολιτικού πολιτισμού.    Οι εκλογές όμως  τελείωσαν και μαζί με αυτές και η ανοχή μας. Στο εξής οφείλεται να μιλάτε εμπεριστατωμένα και όχι με, εάν … άμα.. και εφόσον. Διαφορετικά η Δικαιοσύνη θα κληθεί να αξιολογήσει την εμμονή σας στη συκοφαντία. 
2. Παρότι δεν είστε δημότης Κύμης – Αλιβερίου οφείλετε  πλέον να ενημερωθείτε  για τα τοπικά δρώμενα. Η άγνοιά σας  φαίνεται και από τις αναφορές σας  για τον Αθλητικό Όμιλο Κύμης. Μια ομάδα στην διοίκηση της οποίας δεν συμμετέχω και  την οποία ο Δήμος Κύμης – Αλιβερίου την αντιμετώπισε ισότιμα με όλες τις ομάδες του Δήμου μας. Ουδέποτε του δόθηκε πρόσθετη χορηγία . Πέρα από ανακριβείς  οι αναφορές που γίνονται  εκ μέρους σας είναι  υβριστικές και συκοφαντικές,   αποσκοπώντας στην μείωση αλλά και την προσβολή της προσωπικότητάς μου. Κάτι που δεν προτίθεμαι να δεχτώ και θα το διαπιστώσετε, επίσης, στο άμεσο μέλλον ,εφόσον δεν αλλάξετε αυτή σας την συκοφαντική τακτική.
3. Η μη συμμετοχή σας όλα αυτά τα χρόνια στους αγώνες υπεράσπισης των συμφερόντων του Δήμου δικαιολογεί πλήρως την  άγνοια σας. Να σας γνωρίσουμε όμως ότι  για το λιμάνι της Κύμης από τον Εθνικό Χωροταξικό Σχεδιασμό έχει χαρακτηριστεί :  διεθνούς ενδιαφέροντος και εθνικής σημασίας.  Από την μέχρι σήμερα πορεία σας, έχει αποδειχθεί ότι επανειλημμένα  δεν υλοποιείται  τις αποφάσεις των θεσμικών οργάνων.  Ευελπιστούμε ότι με την ανάληψη των νέων σας καθηκόντων, δεν θα παρακάμψετε και τις αποφάσεις των Υπουργείων και πληθώρας άλλων φορέων για το θέμα αυτό. Υπάρχουν σχετικοί φάκελοι στην ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ που υποδεικνύουν τον ρόλο του λιμανιού.
Καλό θα ήταν έστω και τώρα να ενημερωθείτε και εσείς, όπως ενημερωμένη και αποφασισμένη πλήρως είναι και η τοπική κοινωνία.  Μείνετε λοιπόν στα όσα προεκλογικά λέγατε για το ρόλο του λιμανιού και αφήστε τους πρόσφατους προσωπικούς σας επανασχεδιασμούς,  για τον τρόπο λειτουργίας του στο μέλλον.  
Δεν πήρατε λευκή επιταγή στις πρόσφατες εκλογές  κύριε Μπουραντά!  
Όποιος  δεν θέλει να ζυμώσει για να παραχθεί ψωμί, ασχολείται με μικροπολιτικές ζυμώσεις για την παραγωγή αναθυμιάσεων και προκαλεί θορύβους για να στρέψει τα φώτα της δημοσιότητας επάνω του. Εκτός εάν, δεν θέλουμε να το πιστεύουμε, τα κάνει όλα αυτά για να καλύψει την ανεπάρκειά και την αδυναμία του στο άμεσο μέλλον.
 Όμως το αύριο, όλων όσων ζούμε σε αυτό τον τόπο,  το δικό μας και των παιδιών μας   είναι θέμα σημαντικό. Δείξτε λοιπόν σήμερα κύριε Μπουραντά την πρέπουσα σοβαρότητα και τον πρέποντα σεβασμό, ώστε αύριο να μπορούμε να ζούμε όλοι εδώ στον τόπο μας με εργασία και προκοπή.
Και παρά την μέχρι σήμερα συμπεριφορά σας, δηλώνουμε και πάλι ότι θα είμαστε δίπλα σας με σταθερή διάθεση συνεργασίας για το καλό του τόπου μας. Οι καιροί είναι πολύ δύσκολοι. Μόνο ενωμένοι θα μπορέσουμε να τα καταφέρουμε και αυτό πρέπει άμεσα να το κατανοήσετε.
                                                               Δήμαρχος Κύμης - Αλιβερίου

                                                                         Δημήτρης Θωμάς

Κυριακή 15 Ιουνίου 2014

ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ.

  Η ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
“Παρακαλείσθε να προσέλθετε στην τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου, στην αίθουσα του Δημοτικού Καταστήματος Αλιβερίου, που θα γίνει την Πέμπτη 19-6- 2014 και ώρα 13:30, προκειμένου να συζητήσουμε και να αποφασίσουμε για τα παρακάτω θέματα ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ:
  1. Υποβολή πρότασης για ένταξη της μελέτης: «Υπόλοιπες εργασίες Πράξης Εφαρμογής Πολεοδομικής Ενότητας II Αλιβερίου» στο Χ.Π. «Ολοκλήρωση Πολεοδομικού Σχεδιασμού 2014″ του ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ
  2. Υποβολή πρότασης για ένταξη της μελέτης: «Υπόλοιπες εργασίες Πράξης Εφαρμογής Πολεοδομικής Ενότητας IIΙ Αλιβερίου» στο Χ.Π. «Ολοκλήρωση Πολεοδομικού Σχεδιασμού 2014″ του ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ
  3. Υποβολή πρότασης για ένταξη της μελέτης: «Υπόλοιπες εργασίες Γ.Π.Σ. ΔΗΜΟΥ ΤΑΜΥΝΕΩΝ» στο Χ.Π. «Ολοκλήρωση Πολεοδομικού Σχεδιασμού 2014″ του ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ
  4. Υποβολή πρότασης για ένταξη της μελέτης: «ΠΡΑΞΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΣΧΕΔΙΟΥ ΕΠΕΚΤΑΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΚΥΜΗΣ» στο Χ.Π. «Ολοκλήρωση Πολεοδομικού Σχεδιασμού 2014″ του ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ
  5. Έγκριση 1ο Ανακεφαλαιωτικού πίνακα εργασιών του έργου «Πρόληψη και αποκατάσταση ζημιών πυρκαγιάς Αυγούστου 2012»
  6. Έγκριση παράτασης προθεσμίας του έργου : «Πρόληψη και αποκατάσταση ζημιών πυρκαγιάς Αυγούστου 2012»
  7. Έγκριση παράτασης προθεσμίας του έργου : «Κατασκευή κλειστού γυμναστηρίου ΔΔ Αλιβερίου»
  8. Έγκριση παράτασης προθεσμίας του έργου : «Ανάπλαση κέντρου Αλιβερίου ΔΚ Ταμυνέων»
  9. Γνωμοδότηση για την μετεγκατάσταση της μονάδας ιχθυοκαλλιέργειας της εταιρείας SEAFARM IONIAN AE
  10. Τροποποίηση προϋπολογισμού
  11. Έγκριση ηλεκτροδότησης δυο πίλαρ στο έργο «Ανάπλαση ιστορικού κέντρου Κύμης»

Ο Πρόεδρος

Άγγελος Ποθητάκης

ΟΡΙΣΜΟΙ ΜΕ ΣΗΜΑΣΙΑ

Mε την με αριθμό 73/2014 Απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής ο Δήμος Κύμης Αλιβερίου διόρισε Δικηγόρους για ποινικές υποθέσεις μελών της Δημοτικής Αρχής ακόμη για δικασίμους του Σεπτέμβρη όταν η Δημοτική Αρχή θα έχει απέλθει και η νέα θα έχει αναλάβει τα καθήκοντά της. Ακόμη και για τον Ταμβάκο, πρώην Αντιδήμαρχο Ταμυναίων από την εποχή της κ. Καράπα διόρισαν δικηγόρο. Η νέα δημοτική αρχή είναι φρόνιμο να εξετάσει με προσοχή και με φειδώ τον διορισμό συνηγόρων για ποινικές υποθέσεις των μελών της, Eξάλλου πρέπει να σημειώσουμε την καταψήφιση της Απόφασης από τα μέλη της Ο.Ε. κ. Βαρδακώστα και κ. Κούκη. Η απόφαση αναφέρεια τα ακόλουθα:
"Εξουσιοδοτεί τους δικηγόρους Γεώργιο Παπαγεωργίου, Άγγελο Ποθητάκη και Ιωάννη Ποθητάκη, όπως από κοινού ή ξεχωριστά, παραστούν:
Α) στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Εύβοιας, που συνεδριάζει στη Χαλκίδα στις 12/6/2014, και σε κάθε άλλη μετά από αναβολή δικάσιμο, και υπερασπισθούν τον Κωνσταντίνο Κρινή, στην εκδίκαση έφεσης του κατά της 961/2013 απόφασης του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Χαλκίδας. Επειδή αποτελούν απόρροια της άσκησης των καθηκόντων της ως προέδρου της τοπικής κοινότητας Βιτάλου,
Β) στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Χαλκίδας, που συνεδριάζει στη Χαλκίδα στις 5/9/2014, και σε κάθε άλλη μετά από αναβολή δικάσιμο, και υπερασπισθεί την Αικατερίνη Κουϊμτζή, στις κατηγορίες που απορρέουν από το με αριθμό ΒΜ 160/4-112014 κλητήριο θέσπισμα της Εισαγγελίας Χαλκίδας, επειδή αποτελούν απόρροια της άσκησης των καθηκόντων της ως αντιδημάρχου του Δήμου Κύμης,
Γ) στο Β΄ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Χαλκίδας, που συνεδριάζει στη Χαλκίδα στις 25/11/2014, και σε κάθε άλλη μετά από αναβολή δικάσιμο, και υπερασπισθεί τον Χρήστο Ταμβάκο, στις κατηγορίες που απορρέουν από το με αριθμό ΒΜ 1112/29-7-2011 κλητήριο θέσπισμα της Εισαγγελίας Χαλκίδας, επειδή αποτελούν απόρροια της άσκησης των καθηκόντων του ως αντιδημάρχου του Δήμου Ταμυνέων.
Δ) Στο Α Τριμελές Πλημμελειοδικείο Χαλκίδας, που θα συνεδριάσει στη Χαλκίδα, στην εκδίκαση της ματαιωθείσης λόγω των εκλογών, στην δικάσιμο της 14/5/2014, δίκης και υπερασπισθεί τον Νικόλαο Κιούση, στις κατηγορίες που απορρέουν από το με αριθμό 923/3-9-2013 κλητήριο θέσπισμα της Εισαγγελίας Χαλκίδας, επειδή αποτελούν απόρροια της άσκησης των καθηκόντων του ως αντιδημάρχου του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου

Ε) Στο Β Τριμελές Πλημμελειοδικείο Χαλκίδας, που θα συνεδριάσει στις 9/9/2014 και υπερασπισθεί το Δήμαρχο στο 1413/632 κλητήριο θέσπισμα επειδή αποτελεί απόρροια της άσκησης των καθηκόντων του."