Παρασκευή 18 Απριλίου 2014

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ ΜΠΟΥΡΑΝΤΑ ΑΠΟ 21/4- 26/4



ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΡΙΟΔΕΙΩΝ 21/4/2014 – 26/4/2014
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ
ΗΜΕΡΑ
ΩΡΑ
ΤΟΠΟΣ
21 / 04 / 2014
ΔΕΥΤΕΡΑ
18.30
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ
ΣΥΖΗΤΗΣΗ  ΜΕ ΝΕΟΛΑΙΑ
22 / 04 / 2014
ΤΡΙΤΗ
10.00
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ (ΑΓΕΤ κ.ά) ΚΑΙ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ
20.00
ΠΕΡΙΦΟΡΑ ΕΙΚΟΝΑΣ ΑΓ  ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ
23 / 04 / 2014
ΤΕΤΑΡΤΗ
18.45
ΒΡΥΣΗ

ΕΠΙΣΚΟΠΗ
20.30
ΜΕΤΟΧΙ
24 / 04 / 201
ΠΕΜΠΤΗ
19.30
ΒΕΛΟΣ

ΚΟΥΤΟΥΜΟΥΛΑ
20.30
ΔΥΣΤΟΣ
25 / 04 / 2014
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19.30
ΠΑΡ  ΚΥΜΗΣ
20.30
ΠΛΑΤΑΝΑ
26 / 04 / 2014
ΣΑΒΒΑΤΟ
20.00
ΕΓΚΑΙΝΙΑ    ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ   ΚΕΝΤΡΟΥ
ΚΥΜΗΣ

ΧΩΡΙΣ ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟ ΜΕΝΕΙ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΥΜΗΣ

Σήμερα λάβαμε το παρακάτω ανησυχητικό μήνυμα για την απομάκρυνση του  μοναδικού ορθοπεδικού του Νοσοκομείου Κύμης για να απασχοληθεί στο Νοσοκομείο Χαλκίδας και να επισκέπτεται την Κύμη μόνο δύο φορές την Εβδομάδα. Η εξέλιξη αυτή δείχνει όχι μόνο την τραγική κατάσταση στην στελέχωση της υγείας στην Εύβοια αλλά ειδικότερα την προσπάθεια αποδυνάμωσης και υποβάθμισης του Νοσοκομείου της Κύμης. Εάν δεν τους σταματήσουμε σήμερα αύριο θα είναι ίσως αργά.
 «ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΟΥ ΤΟΥ ΝΟΣ.ΧΑΛΚΙΔΑΣ Κ.ΚΑΡΟΥΖΟΥ ,ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΚΑΙ ΕΠ΄ΑΟΡΙΣΤΟΝ Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟΣ ΤΟΥ ΝΟΣ.ΚΥΜΗΣ ΜΕΤΑΚΙΝΕΙΤΑΙ ΣΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΑ ΟΠΟΥ ΘΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΦΗΜΕΡΕΥΕΙ.
ΤΗΝ ΚΥΜΗ ΘΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΤΑΙ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΟΠΟΥ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ.
Ο ΚΟΣΜΑΚΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΨΑΧΝΕΙ ΝΑ ΒΡΕΙ ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟ ΣΤΗΝ ΔΥΣΚΟΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥ ΩΡΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΡΥΣΟΠΛΗΡΩΝΕΙ Η ΝΑ ΤΡΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΑ Η ΑΘΗΝΑ.

ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ ΣΤΟ ΛΟΥΚΕΤΟ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΥΜΗΣ ΑΦΟΥ ΜΕΘΟΔΙΚΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΟΧΛΕΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΕΙΚΤΕΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΔΙΟΙΚΗΣΗ»

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΚΥΤΤΑΡΟΛΟΓΙΑΣ ΓΙΑ ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΘΩΜΑ

  ΔΗΜΟΣ  ΚΥΜΗΣ – ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ                                                                            ΑΛΙΒΕΡΙ 17/04/2014
 
Η αποκατάσταση της αλήθειας για την μεγάλη προσφορά  του Δημάρχου Κύμης – Αλιβερίου στο Ινστιτούτο Παπανικολάου από την  Ελληνική Εταιρία Κλινικής Κυτταρολογίας!
Την απόλυτη στήριξή της στον Δήμαρχο Κύμης – Αλιβερίου Δημήτρη Θωμά και στο Δημοτικό Συμβούλιο, για τις προσπάθειες που καταβάλλουν όλα  αυτά τα χρόνια αναφορικά με την ανάδειξη του έργου του  Ινστιτούτου « Γεώργιος Ν. Παπανικολάου», εκφράζει με επιστολή της η Ελληνική Εταιρία Κλινικής Κυτταρολογίας. Στην επιστολή αναφέρονται εκτενώς οι ενέργειες του Δημάρχου, σε Εθνικό και διεθνές επίπεδο για την ανάδειξη του Ινστιτούτου.
Πρόκειται για την εταιρία που ίδρυσε ο ίδιος ο Γεώργιος Παπανικολάου και η οποία συνεχίζει το έργο του, αποτελώντας την επίσημη επιστημονική έκφραση των Ελλήνων κυτταρολόγων.
Η επιστολή που επισυνάπτεται, αποτελεί την καλύτερη απάντηση στους όψιμους υποστηρικτές του μεγάλου επιστήμονα. Όσοι,  παραμονές εκλογών πληροφορήθηκαν   την  ύπαρξη του παγκόσμιου ευεργέτη Γεώργιου Παπανικολάου, ας αντιληφθούν την  διεθνώς αναγνωρισμένη εμβέλεια του Ινστιτούτου Παπανικολάου.  Δίπλα στην   γέφυρα της Χαλκίδας  "Γεωργίου Παπανικολάου" υπάρχει ο ανδριάντας του,  που δυστυχώς όλοι οι επισκέπτες της Εύβοιας διαπιστώνουν καθημερινά ότι έχει πνιγεί στα σκουπίδια και στα αγριόχορτα. Χρόνια τώρα δυστυχώς ούτε η Νομαρχία , ούτε η αντιπεριφέρεια  είχαν την ευαισθησία να απομακρύνουν.

Ακολουθεί η επιστολή:

ΔΗΛΩΣΗ- ΔΙΑΨΕΥΣΗ

ΔΗΛΩΣΗ –ΔΙΑΨΕΥΣΗ
Εγώ ο Σταμάτιος Σίμωσης , κάτοικος Δύστου θα ήθελα να προβώ στην κάτωθι δήλωση –διάψευση της ανακοίνωσης της παράταξης «Λαική Συσπείρωση» που με εμφανίζει ως στηρίζοντα το ψηφοδέλτιο της ,εν αγνοία μου και χωρίς την  συναίνεση μου, και να ξεκαθαρίσω ότι στις επερχόμενες εκλογές έχω αποφασίσει να στηρίξω και να συμμετέχω στο ψηφοδέλτιο της παράταξης «Ανατροπή τώρα-Νέα Αρχή» με υποψήφια δήμαρχο την Δέσποινα Μαρίνου που στηρίζεται από το ΣΥΡΙΖΑ, στην Δ.Ε. Δυστίων.
Οι αυταρχισμοί και οι αυθαίρετες επιλογές χωρίς συναίνεση υποψηφίων με βρίσκουν κάθετα αντίθετο και τις καταδικάζω καθότι τέτοιες ενέργειες παραβιάζουν το δικαίωμα της ελεύθερης επολογής στο δικαίωμα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι.
Ελπίζω και ευελπίστω ότι αυτή μου η δήλωση αποσαφηνίζει την στάση μου προς αποφυγή παρεξηγήσεων και ότι θα γίνει σεβαστή.
Σταμάτιος Σίμωσης


ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΜΠΟΥΡΑΝΤΑ ΣΕ ΠΕΤΡΙΕΣ ΚΑΙ ΑΓΙΟΥΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥΣ


Στην ανυπαρξία στρατηγικού σχεδιασμού και στην έλλειψη αναπτυξιακών στόχων, που διακρίνει την σημερινή Δημοτική Αρχή, αναφέρθηκε ο υποψήφιος Δήμαρχος Κύμης - Αλιβερίου , Θανάσης Μπουραντάς, στην συνάντηση που είχε με τους κατοίκους και τους αλιείς των Πετριών και των Αγίων Αποστόλων το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης.
Ο κ. Μπουραντάς κατήγγειλε, πως η Δημοτική Αρχή υποβάθμισε την σημασία, απέφυγε τον διάλογο και την ενημέρωση των Δημοτών, για το ΣΧΟΑΠ του πρώην Δήμου Δυστίων που η Περιφέρεια ενέταξε και χρηματοδότησε με ποσό 370.000 ευρώ.
Η ολοκλήρωση του ΣΧΟΑΠ, θα καθορίσει το σύνολο των δραστηριοτήτων και τον αναπτυξιακό προσανατολισμό στην ευρύτερη περιοχή, αποτελώντας ένα σημαντικό εργαλείο, που θα δώσει στην οικονομία ενός δυναμικά αναπτυσσόμενου Διαμερίσματος, στην αλιεία και τον τουρισμό, όπως είναι αυτό των Πετριών και των Αγίων Αποστόλων.
Ο κ. Μπουραντάς αναφέρθηκε στα έργα υποδομής ,αλιευτικό καταφύγιο, δρόμους κλπ ύψους περίπου 4.000.000 που πραγματοποιήθηκαν από την Νομαρχία και την Περιφέρεια  ενώ προέταξε ως αναγκαιότητες για το άμεσο μέλλον το αποχετευτικό, τον βιολογικό καθαρισμό των λυμάτων , τις αθλητικές εγκαταστάσεις, τις αναπλάσεις κοινόχρηστων χώρων και την ολοκλήρωση των εργασιών του Αλιευτικού καταφυγίου.

ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΜΑΡΙΝΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ
«ΑΝΑΤΡΟΠΗ – Νέα αρχή»

Αγαπητοί συμπολίτες
Σας παρουσιάζουμε σήμερα τις απόψεις μας για την επίλυση των προβλημάτων του Δήμου μας, που χρονίζουν για δεκαετίες.
Αν μας εμπιστευτείτε, υποσχόμαστε ότι θα βάλουμε όλες μας τις δυνάμεις για την επίλυσή τους.
Πάγια αρχή μας θα είναι να είμαστε κοντά σας και να πετύχουμε καλύτερη ποιότητα ζωής για όλους μας.
Ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο δεν θα είναι οι ηγεμόνες σας, εσείς με την διαρκή παρουσία σας, με τις ιδέες σας, θα είστε οι άρχοντες του τόπου μας.
Θα αλλάξουμε ριζικά το ύφος και το ήθος της εξουσίας. Η Δημαρχοκεντρική αρχή ,που επιβλήθηκε με τον Καλλικράτη, θα γίνει Αρχή των Πολιτών και ο Δήμαρχος θα είναι ο μαέστρος της ορχήστρας που θα αποτελείται από εσάς.
Πρώτη μας προτεραιότητα η δραστηριοποίηση των κοινοτικών Συμβουλίων για την βελτίωση της ποιότητας ζωής στις πόλεις και στα χωριά.
Δεν είμαστε επαγγελματίες της τοπικής αυτοδιοίκησης, όλοι μας έχουμε επάγγελμα και ζούμε από αυτό.
Είμαστε απλά ενεργοί πολίτες που μας καίει η κατάντια του τόπου μας.
Ας ενώσουμε τις δυνάμεις μας!
Όλοι μαζί μπορούμε,
να κάνουμε πολλά για εμάς και τα παιδιά μας!
ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΗΜ. ΕΝΟΤΗΤΕΣ
1.Βελτίωση της ποιότητας ζωής (νερό, λύματα , φωτισμός, οδοποιία κτλ)
2.Ενίσχυση κοινωνικών υπηρεσιών προς τα ευπαθέστερα τμήματα του πληθυσμού (ουσιαστική ενίσχυση κοινωνικών δομών και δραστηριοτήτων και όχι έργα βιτρίνας. Προστασία ανέργων και πασχόντων και όχι ψηφοθηρία)
3. Ειλικρινής και ουσιαστική ενίσχυση του εθελοντισμού (χωρίς «καπέλωμα»)
4. Ανάδειξη και αξιοποίηση πολιτιστικής κληρονομιάς
5. Ουσιαστική και οργανωμένη πολιτική προστασία

Πέμπτη 17 Απριλίου 2014

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΠΟΥΡΑΝΤΑ ΣΤΙΣ ΠΕΤΡΙΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΓ. ΑΠΟΣΤΟΛΟΥΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Στην ανυπαρξία στρατηγικού σχεδιασμού και στην έλλειψη αναπτυξιακών στόχων, που διακρίνει την σημερινή Δημοτική Αρχή, αναφέρθηκε ο υποψήφιος Δήμαρχος Κύμης - Αλιβερίου , Θανάσης Μπουραντάς, στην συνάντηση που είχε με τους κατοίκους και τους αλιείς των Πετριών και των Αγίων Αποστόλων το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης.
Ο κ. Μπουραντάς κατήγγειλε, πως η Δημοτική Αρχή υποβάθμισε την σημασία, απέφυγε τον διάλογο και την ενημέρωση των Δημοτών, για το ΣΧΟΑΠ του πρώην Δήμου Δυστίων που η Περιφέρεια ενέταξε και χρηματοδότησε με ποσό 370.000 ευρώ.
Η ολοκλήρωση του ΣΧΟΑΠ, θα καθορίσει το σύνολο των δραστηριοτήτων και τον αναπτυξιακό προσανατολισμό στην ευρύτερη περιοχή, αποτελώντας ένα σημαντικό εργαλείο, που θα δώσει στην οικονομία ενός δυναμικά αναπτυσσόμενου Διαμερίσματος, στην αλιεία και τον τουρισμό, όπως είναι αυτό των Πετριών και των Αγίων Αποστόλων.
Αναφέρθηκε στα έργα υποδομής ,αλιευτικό καταφύγιο, δρόμους κλπ ύψους περίπου 4.000.000 που πραγματοποιήθηκαν από την Νομαρχία και την Περιφέρεια, ενώ προέταξε ως αναγκαιότητες για το άμεσο μέλλον το αποχετευτικό, τον βιολογικό καθαρισμό των λυμάτων , τις αθλητικές εγκαταστάσεις, τις αναπλάσεις κοινόχρηστων χώρων και την ολοκλήρωση των εργασιών του Αλιευτικού καταφυγίου.

  

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ Γ.ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΤΗΣ κ. ΜΑΡΙΝΟΥ

ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ «ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ  ΑΓΩΝΑ    ΤΡΑΧΗΛΙΟΥ, ΠΑΡΑΜΕΡΙΤΩΝ, ΘΑΡΡΟΥΝΙΩΝ, ΑΓΙΟΥ ΛΟΥΚΑ, ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ, ΚΡΕΜΑΣΤΟΥ, ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ,  ΠΑΡΘΕΝΙΟΥ»

Συνδημότισσα – συνδημότη
Πέρασαν τέσσερα χρόνια από τότε που η σημερινή Δημοτική Αρχή του κ. Θωμά ανέλαβε τη διοίκηση του νέου Καλλικρατικού Δήμου Κύμης-Αλιβερίου. Tέσσερα χρόνια δυστυχώς άκαρπα και αναξιοποίητα για το Δήμο μας.
Mια τετραετία που την χαρακτηρίζει η ανυπαρξία έργων υποδομής, η αδυναμία διαχείρισης των μεγάλων και σοβαρών προβλημάτων που μας απασχολούν, η πλημμελής παρουσία  στα προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η επιλεκτική επίλυση προβλημάτων των δημοτών. Μια τετραετία που ο δημαρχοκεντρικός χαρακτήρας του θεσμού σημαδεύτηκε από αυταρχισμό, εγωκεντρισμό εκδικητικότητα. Μια τετραετία που χαρακτηρίζει  η απουσία ουσιαστικής κοινωνικής πολιτικής για τις ευάλωτες κοινωνικά ομάδες που πλήττονται περισσότερο από την κρίση, οι σκιές που αφήνουν τα αναπάντητα ερωτήματα στη χρηστή διαχείριση, η υποβάθμιση των θεσμών και η κατάργηση στην πράξη των αρμοδιοτήτων των Προέδρων των Τοπικών Συμβουλίων.
Μια τετραετία όπου υποβαθμίστηκαν οι θεσμοί και τα όργανα, που οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας ψήφιζαν ότι απαιτούσε ο δήμαρχος χωρίς καν στην συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων να τοποθετούνται στο Δημοτικό Συμβούλιο. Ένα Δημοτικό Συμβούλιο που απαξιώθηκε από το ίδιο το λεξιλόγιο και τη συμπεριφορά του Δημάρχου του. Μια τετραετία όπου το δόγμα «ενός ανδρός αρχή» αυτή του απερχόμενου δημάρχου-,κυριάρχησε .
Οι «νέοι ορίζοντες», τελικά, αποδείχθηκαν πολύ μικροί, πεπαλαιωμένοι, κλειστοί, που χώρεσαν μέσα μόνο τις παλαιοκομματικές αντιλήψεις και μεθόδους του επικεφαλής τους.
Μεγάλη ευθύνη όμως για αυτή την κατάσταση φέρει και το μεγαλύτερο μέρος της αντιπολίτευσης. Αυτοί που σήμερα στην πλειοψηφία τους στελεχώνουν το ψηφοδέλτιο της «Συμπολιτείας». Χωρίς θέσεις για τα προβλήματα της περιοχής, χωρίς ουσιαστική κριτική στη Διοίκηση του Δήμου, χωρίς  συνεργασία με τους Μαζικούς Φορείς, δεν μπόρεσαν να βρουν κοινό τόπο συνεννόησης στην επίλυση προβλημάτων για το καλό το δημοτών.
Είναι αυτοί από την αντιπολίτευση, που μέσα από «πρωτόγνωρες δημοκρατικές διαδικασίες», όπως είπαν, προσπάθησαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους προκειμένου να διοικήσουν το Δήμο.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΚΥΜΗΣ

       Κύμη, 15/4/2014
                                                                                                                              Αρ.Πρωτ.: 9

   Ενόψει της τροπολογίας που προτίθεται να καταθέσει το ΥΠΕΘΑ σύμφωνα με την οποία προβλέπεται η απόδοση στην ελληνική αμυντική βιομηχανία περίπου 200 εκατ. ευρώ για να υλοποιηθεί το σύνολο των αντισταθμιστικών ωφελημάτων που έχουν μείνει ανεκτέλεστα, αποτελεί ευκαιρία διάσωσης ενός εργοστασίου και μιας ολόκληρης περιοχής.
Μια μικρή αναδρομή στο παρελθόν για τα κράνη και την ΗΜΚ:
Το Μάρτιο του 2002 υπεγράφη συμφωνία άδειας παραγωγής κρανών με τη γαλλική MSA Gallet για την κατασκευή κρανών TC640G, εφόσον δινόταν  σύμβαση πλαίσιο με τις ΕΔ για 70.000 τεμάχια τουλάχιστον. Οι φάσεις θα ήταν τρεις με κλιμακούμενη μεταφορά μεριδίου εργασίας προς τα ΕΑΣ.
Στην 1η φάση θα κατασκευαζόταν το εσωτερικό μέρος των κρανών και θα γινόταν η συναρμολόγηση  (για τα πρώτα 10000 τεμάχια).
Στην 2η φάση η βαφή και το φινίρισμα  (για τα επόμενα 60000 τεμάχια)   και
Στην 3η φάση η κατασκευή πλήρους κελύφους (για τα υπόλοιπα, άνω των 70000 τεμαχίων).
Η χρηματοδότηση του προγράμματος έγινε στα πλαίσια υποχρεώσεων από τη Dassault  για  Αντισταθμιστικά Ωφελήματα (ΑΩ) από την πώληση μαχητικών αεροσκαφών. H ΕΑΣ δεν έχει μέχρι σήμερα επιβαρυνθεί για επενδύσεις στο πρόγραμμα αυτό.
Το πρόγραμμα περιλάμβανε τη βιομηχανοποίηση του κράνους της MSA GAllet στις εγκαταστάσεις της ΕΑΣ. Η υπογεγραμμένη συμφωνία των 2 μερών προέβλεπε:
•             Μεταφορά τεχνογνωσίας του πλήρους κράνους της Gallet
•             Παροχή εξοπλισμού για τη παραγωγή του εσωτερικού του κράνους που ήδη υπάρχει στην Ηλεκτρομηχανική , η οποία έχει κατασκευάσει και παραδώσει 3500 τεμάχια για ανάγκες του Λιμενικού Σώματος.
•             Παροχή εξοπλισμού για τη βαφή - φινίρισμα του κελύφους. Υπάρχει ήδη ο εξοπλισμός αυτός στην ΗΜΚ.
•             Εκπαίδευση προσωπικού στη Γαλλία (έχει ολοκληρωθεί μέρος της εκπαίδευσης).
•             Παροχή τεχνικής υποστήριξης από Γάλλους.
Η συνέχιση και ενεργοποίηση της συμφωνίας δεν έγινε ποτέ.
Αντιθέτως, τα ΕΑΣ το 2008  υπογράφουν συμφωνία  αποκλειστικής συνεργασίας,  επταετούς διάρκειας με ιδιώτη, χρήζοντας τον βιομηχανικό συνεργάτη για τα κράνη, παρακάμπτοντας την ΗΜΚ!!!!
Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα. Για όλους αυτούς που διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους για την ανάπτυξη της Αμυντικής Βιομηχανίας, διότι με την ενεργοποίηση της συμφωνίας μεταξύ ΕΑΣ και Gallet, η ΗΜΚ καθίσταται ως η  μοναδική, αποκλειστική,  βιομηχανική μονάδα παραγωγής  κρανών και την εκτοξεύει δημιουργικά, παραγωγικά, αναπτυξιακά, τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό.
Διαφορετικά  εξηγούνται πολλά και κυρίως γιατί θέλουν να εντάξουν την ΗΜΚ στον πολιτικό τομέα και να την οδηγήσουν στο κλείσιμο.
<<ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΑΡΗ!!!>>
Για το ΔΣ
Ο Αντιπρόεδρος            Η Γεν.Γραμματέας

Γ.Θεοδώρου                       Β.Γκατζιώνη

Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ ΤΟ ΝΕΟ ΡΟΠΤΡΟ

Κυκλοφόρησε το νέο ΡΟΠΤΡΟ τεύχος 42. Μερικά από τα θέματα που θα διαβάσετε.
1)      Η αυγή της εκπαίδευσης στο Αυλωνάρι (1841-1843),(μέρος τέταρτο) .
2)      Αφιέρωμα στις Αυτοδιοικητικές εκλογές στους δήμους Αυλώνος, Ταμυνέων, Κυμαίων, Κονιστρίων και Κοτυλαίων τα έτη 1835-1914.
3)      Μια επίθεση στο Σταθμό Χωροφυλακής Αυλωναρίου το 1947
4)      Συνέντευξη με το μαέστρο της Χορωδίας Αυλωναρίου Αλέξη Πρίφτη.
5)      Εικόνες από το Αυλωνάρι που χάθηκε.
6)      Τάσος Στουπής, ένας ακούραστος λαϊκός τεχνίτης του μαρμάρου.
7)      Η ανέγερση του Συνεταιριστικού ελαιουργείου  στο Αυλωνάρι το 1928


ΕΥΧΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ


Τρίτη 15 Απριλίου 2014

ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ «Γ.Ν.ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ» ΑΠΟ ΤΟ ΠΙΟ ΑΡΜΟΔΙΟ ΠΡΟΣΩΠΟ.


Σας κοινοποιούμε αλληλογραφία του υποψήφιου Δημάρχου Κύμης - Αλιβερίου Αθαν. Μπουραντά με τον καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Κ. Κάππα σχετικά με το Ινστιτούτο Παπανικολάου.  Το έγγραφο του καθηγητή είναι αποκαλυπτικό της φιλοσοφίας και της λειτουργίας του απερχόμενου Δημάρχου, για όσους φυσικά περίμεναν 12 χρόνια για να την αντιληφθούν.
Εμείς θα περιοριστούμε σε μερικά μόνο σχόλια:
1. Το «Ινστιτούτο Γ. Ν. Παπανικολάου» είναι πια μόνο μια ιστοσελίδα με την παγκόσμια πρωτοτυπία ότι διαθέτει και Διοικητικό Συμβούλιο, και μάλιστα, κατά το Καταστατικό, αμειβόμενο ανά συνεδρίαση.
2. Η ιστοσελίδα αυτή, στον επίσημο ιστότοπο του Δήμου, έχει να ενημερωθεί από το 2006, προφανώς για να μη μάθουν οι πολίτες ποιά είναι σήμερα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και ότι κατάργησαν το Επιστημονικό Συμβούλιο. Αν την ενημέρωναν θα έπρεπε να διαγράψουν και τη βιτρίνα που εκμεταλλεύονται, δηλαδή τόσο το «υπό την επιστημονική καθοδήγηση του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας» όσο και όσα αναφέρουν για τη λειτουργία του.
3. Η κατάργηση του Επιστημονικού Συμβουλίου έγινε προφανώς όταν το Διοικητικό Συμβούλιο διαπίστωσε ότι οι επιστήμονες-μέλη του ή δεν ήταν διατεθειμένοι να παίζουν τα μικροπολιτικά παιχνίδια του Δημάρχου ή δεν είχαν την επιστημονική επάρκεια για να κάνουν τη δουλειά τους. Έτσι, αποφάσισαν να τους καταργήσουν και να αναθέσουν στους εαυτούς τους και το βάρος της επιστημονικής εκπροσώπησης του Ινστιτούτου !!!
4. Ένας άλλος λόγος για την κατάργηση του Επιστημονικού Συμβουλίου είναι ασφαλώς ότι ο Δήμος διαφωνεί με την άποψη του καθηγητή για απογείωση του Ινστιτούτου «με ελάχιστα καύσιμα» και προτιμά την υπογειοποίησή του με πολλά καύσιμα.
5. Η περιέργεια του καθηγητή «ποιοι και τι απαντούν στους ασθενείς, τους πολίτες κλπ όταν προστρέχουν στο Ινστιτούτο για τα φώτα του στον καρκίνο» δείχνει ότι δεν γνωρίζει τα προσόντα του Δημάρχου και των συνεργατών του. Όταν έχεις εξαφανίσει σχολεία, έστω και «εκ παραδρομής», έχεις καταργήσει όλους τους προκατόχους σου, και έχεις καπηλευθεί τα πάντα, είναι εύκολο για σένα να πιστεύεις ότι μπορείς να υποδυθείς καιτον καθηγητή και να δίνεις ακόμα και ιατρικές συμβουλές.
6. Όσο για τα οικονομικά θέματα, δωρεές κλπ, που γράφει ο καθηγητής ότι δεν τον  αφορούν, αυτά θα διερευνηθούν μετά τις εκλογές, γιατί τους δημότες τους αφορούν και τους ενδιαφέρουν και πολύ μάλιστα.
 Κάποιοι προβληματίζονται ποιο ελάττωμα είναι χειρότερο για τους  ασχολούμενους με την πολιτική: η αλαζονεία της εξουσίας, ο αμοραλισμός, η υποτίμηση  του πολίτη, η οικογενειοκρατία, η υποκρισία, το θράσος;


Δυστυχώς, στο Δήμο Κύμης - Αλιβερίου δεν υπάρχει τέτοιος προβληματισμός.  Γιατί όλοι ξέρουν ότι η απερχόμενη Δημοτική Αρχή τα διαθέτει όλα αυτά. Και μάλιστα  στον υπέρτατο βαθμό.

ΑΝΑΦΟΡΑ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΟ 1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΥΜΗΣ

Προς το Προεδρείο της Βουλής
ΑΝΑΦΟΡΑ
Για τους κ.κ. Υπουργούς Παιδείας και Θρησκευμάτων και
Πολιτισμού και Αθλητισμού
Οι βουλευτές: Θανάσης Παφίλης, Γιάννης Γκιόκας, Χρήστος Κατσώτης
Κατέθεσαν ΑΝΑΦΟΡΑ την ανακοίνωση των Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων 1ουΟ/Μ Δημοτικού Σχολείου &2ου2ΘΟ/Μ Νηπιαγωγείου Κύμης και 2ου  Ο/Μ Δημοτικού Σχολείου & 1ου 2Θ Ο/Μ Νηπιαγωγείου Κύμης με την οποία ζητούν να προχωρήσει άμεσα η ανακατασκευή του διατηρητέου κτηρίου του 1ου Ο/Μ Δημοτικού Σχολείου και 2ου 2Θ  Ο/Μ Νηπιαγωγείου Κύμης που καταστράφηκε ολοσχερώς από πυρκαγιά.
                                                             Αθήνα, 14 Απριλίου 2014
                                                                                      Οι καταθέτοντες βουλευτές

Η ανακοίνωση:

Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ κ. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕ ΣΗΜΕΡΑ ΤΗΝ ΚΑΡΥΣΤΟ


Ο Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας του συνδυασμού ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΕΡΕΑΣ κ. Δημήτρης Κατσούλης επισκέφθηκε σήμερα την Κάρυστο όπου συναντήθηκε με τον Δήμαρχο κ. Μανώλη στο Δημαρχείο της Πόλης. Ο κ. Δήμαρχος ενημέρωσε τον κ. Κατσούλη για τα φλέγοντα προβλήματα του Δήμου δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση σε αυτά που εμπλέκεται η Περιφέρεια είτε ως Ο.Τ.Α είτε ως Διαχειριστική Αρχή, όπως είναι τα εκκρεμή έργα στο οδικό δίκτυο, ο χωροταξικός σχεδιασμός  κ.α Επίσης συζήτησαν για τα μεγάλα προβλήματα της τοπικής κοινωνίας όπως το ιδιοκτησιακό, η απομάκρυνση δημοσίων υπηρεσιών και η άρση της απομόνωσης της Νότιας Καρυστίας.
Ο κ. Δημήτρης Κατσούλης ευχαρίστησε τον Δήμαρχο για την ενημέρωση και τον διαβεβαίωσε ότι οι ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΕΡΕΑΣ έχουν ως προτεραιότητα να φέρουν το προβλήματα και τα αιτήματα των απομακρυσμένων από την Χαλκίδα και την Λαμία τοπικών κοινωνιών της Στερεάς Ελλάδας στο προσκήνιο και να διαμορφώσουν μαζί με τις τοπικές κοινωνίες τους δρόμους της οριστικής τους επίλυσης. Είναι αδιανόητο σήμερα περιοχές όπως η Νότια Καρυστία και το Καβοντόρος να παραμένουν τόσο απομονωμένες την στιγμή που η άρση της απομόνωσης και η ανάδειξη της «νησιωτικότητας» της Νότιας Εύβοιας έπρεπε να αποτελούν προ πολλού προτεραιότητες για την Πολιτεία. Το ότι η περιοχή προτιμάται για την παραθεριστική κατοικία των κατοίκων της Αττικής αυτό δεν σημαίνει ότι παύει να είναι τόπος απομόνωσης για τους κατοίκους του. Αυτή ακριβώς την κατάσταση ερχόμαστε να ανατρέψουμε υπογράμμισε το κ. Κατσούλης.
Στην συνέχεια το Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης επισκέφθηκε το Νοσοκομείο Καρύστου. Εκεί συνάντησε τον Διοικητή κ. Μίχα από τον οποίο ενημερώθηκε για την κατάσταση του Νοσοκομείου, για τις προσπάθειες της Διοίκησης να επιλύσει τα προβλήματα ιδίως της υποστελέχωσης   καθώς και της αυξημένης κίνησης που παρατηρείται τους θερινούς μήνες ενώ η έλλειψη προσωπικού καθιστά αδύνατη την ανταπόκριση στις ανάγκες για δημόσια υγειονομική περίθαλψη των κατοίκων και των οικιστών της Νότιας Εύβοιας. Αναφέρθηκε επίσης στη συνεργασία με τους τοπικούς φορείς  και στην συμβολή της στην ύπαρξη και την λειτουργία του Νοσοκομείου.

Δευτέρα 14 Απριλίου 2014

ΗΤΑΝ ΜΟΛΙΣ 33 ΧΡΟΝΩΝ

Ενας από τους πιο γνωστούς αθλητές του body buliding με καταγωγή από το Μονόδρι έφυγε σήμερα το μεσημέρι από τη ζωή σε ηλικία μόλις 33 χρόνων. Πρόκειται για τον Γιώργο Τσομάκα, ο οποίος ήταν πολύ γνωστός στην πόλη και ιδιαίτερα αγαπητός.
Ο Τσομάκας ήταν καθηγητής γερμανικών και είχε διδάξει σε αρκετά σχολεία της Χαλκίδας. Εργαζόταν ακόμη στο Tobacco Store που βρίσκεται στην οδό Φαρμακίδου (πάνω από το Frenzi), ενώ ασχολιόταν και με το μπάσκετ.
Ωστόσο, μεγάλη του αγάπη ήταν το body building στο οποίο είχε αφιερώσει πολλές ώρες προπόνησης κερδίζοντας αρκετές διακρίσεις.

Ο θάνατός του επήλθε το μεσημέρι της Κυριακής. Oι πρώτες πληροφορίες λένε πως βρισκόταν στις Αλυκές, όπου και ξαφνικά κατέρρευσε, χωρίς να  μπορέσει να επανέλθει στη ζωή.

Κυριακή 13 Απριλίου 2014

Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΤΙΜΗΣΕ ΤΟΝ ΧΟΥΛΙΟ ΛΟΣΑΝΤΑ!!!

Το τιμώμενο πρόσωπο στη φετινή φιέστα του Ολυμπιακού ήταν ο Χούλιο Λοσάντα. Ο μεγάλος άσος του Θρύλου τη δεκαετία του 1970. Ένας ποδοσφαιριστής που το όνομά του έγινε σύνθημα στα χείλη εκατομμυρίων Γαύρων.
 «Στην μπάντα, στην μπάντα, περνάει ο Λοσάντα» φώναζαν οι οπαδοί του Θρύλου πριν από μερικές δεκαετίες και αυτό το σύνθημα ακούστηκε και πάλι απόψε στο ΝΑΟ. Από τα μεγάφωνα άρχισαν να προβάλλονται στιγμιότυπα με τα μαγικά που έκανε ο Λοσάντα στο παρελθόν, στο στάδιο Καραϊσκάκη, αλλά και τα υπόλοιπα γήπεδα της Ελλάδας και της Ευρώπης. Τότε που φορούσε την «ερυθρόλευκη» και ριγωτή και έκανε… όργια μέσα στους αγωνιστικούς χώρους.
Ο μεγάλος Χούλιο Λοσάντα έκανε την εμφάνισή τους και ο ΝΑΟΣ πήρε φωτιά. Η αποθέωση ήταν απίστευτη και ο Χούλιο Λοσάντα συγκινήθηκε ιδιαίτερα. Δεν μπορούσε να κρύψει τη χαρά του. Κι όταν ήρθε ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Σάββας Θεοδωρίδης για να τον βραβεύσει, τρελάθηκε.
Εκτός από την τιμητική πλακέτα πήρε και μια φανέλα με το νούμερο 41 και το όνομά του. Μόλις την παρέλαβε τρελάθηκε κι άρχισε να πανηγυρίζει έξαλλα, με τους Γαύρους που ήταν στις εξέδρες του κατάμεστου ΝΑΟΥ να τον καταχειροκροτούν.
Φίλησε τη φανέλα και μετά τόνισε: «Θέλω να πω δυο κουβέντες, ένα  μεγάλο ευχαριστώ στον πρόεδρο που μου έδωσε την ευκαιρία να νιώσω την καλύτερη στιγμή της ζωής μου και να την αφιερώσω, εκ μέρους όλων των ποδοσφαιριστών που έχουν πάρει αυτά τα 41 πρωταθλήματα, σε εσάς τον κόσμο, τον 12ο παίκτη μας».

Και μετά πανηγύρισε και πάλι με τρέλα, επιδεικνύοντας το πολύτιμο δώρο που είχε στα χέρια του, την «ερυθρόλευκη» φανέλα του Ολυμπιακού!

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΣΟΦΙΑΣ ΤΣΟΛΑΚΗ, ΥΠΟΨΗΦΙΑΣ ΠΕΡ. ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ

Αγαπητοί συμπολίτες,
Φίλες και Φίλοι,
Στις προσεχείς εκλογές του Μαΐου θα είμαι υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος της ΠΕ Ευβοίας, με τον συνδυασμό “Η Στερεά σε Νέα Τροχιά” του υποψήφιου Περιφερειάρχη Βαγγέλη Αποστόλου.
Δίνω το παρόν ενώνοντας τη φωνή μου με τη δική σας σε μια δύσκολη πολιτική και οικονομική συγκυρία που όλοι βιώνουμε.
Όταν ο τόπος και οι συμπολίτες μας βάλλονται….
Όταν οι άνθρωποι που μεγαλώσαμε μαζί επιστρέφουν στον τόπο τους γεμάτοι όνειρα και ελπίδες και, τελικά, αναγκάζονται να τον εγκαταλείψουν με πόνο και απογοήτευση….
 Όταν η δική μας γενιά, προικισμένη με μόρφωση και ικανότητες, χαρακτηρίζεται “χαμένη” και θυσιάζεται στο βωμό της σωτηρίας των λίγων και ισχυρών….
Όταν διαπιστώνεις ότι η μόνη διέξοδος που σου δίνουν είναι να αποδεχθείς ένα άθλιο μεροκάματο ή να μεταναστεύσεις στο εξωτερικό για καλύτερη τύχη ….
Όταν οι βασικές υποδομές του τόπου σου παρουσιάζουν τόσες ελλείψεις και τα μεγάλα αναπτυξιακά έργα αργούν απελπιστικά ….
Όταν τα σχολεία στερούνται τις αναγκαίες υποδομές και συρρικνώνονται

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΚΩΣΤΗ ΔΕΛΗΓΙΩΡΓΗ ΣΤΟΝ ΠΥΡΓΟ ΚΥΜΗΣ

Δημοσιεύουμε το κείμενο που απέστειλε για δημοσίευση ο κ. Δεληγιώργης. Είναι προφανές ότι το περιεχόμενο δεν εκφράζει απαραιτήτως το lala to και ιδίως οι αναφερόμενοι επιθετικοί προσδιορισμοί

"Επίσκεψη του Θανάση Μπουραντά υποψήφιου Δήμαρχου  για τον Δήμο Κύμης –Αλιβερίου στο χωριό Πύργος Κύμης.
Καλωσόρισμα και προλόγηση από τον πρώην Πρόεδρο της κοινότητας Κωστής Δεληγιώργη
"Αγαπητέ αυριανέ Δήμαρχε,
πήρα την πρωτοβουλία να  σε καλωσορίσω στο χωριό μας, σαν παλιός συνεργάτης και φίλος και να σε ευχαριστήσω δημόσια, για την στήριξη που μου παρείχες και την χρηματοδότηση επί Νομαρχίας σου, ώστε να τελειώσει ο δρόμος, που ξεκίνησαν οι χωριανοί μας  το 1928 και παρέμενε για 67 χρόνια ατέλειωτος.
Σου είχα ζητήσει τότε να έρθεις να κάνουμε τα εγκαίνια. Το απέφυγες ευγενικά, λέγοντάς μου:  «δεν μου ταιριάζουν εμένα αυτά». Ούτε σε μένα ταίριαζαν, έτσι αυτό το σημαντικό για το χωριό μας έργο, έμεινε χωρίς εγκαίνια.
Ας δεχτούμε την επιλογή του χωριού μας, ως αφετηρία για την επίσημη προεκλογική σου εκστρατεία, κάτι σαν  εγκαίνια, που χρωστούσες από τότε σε αυτό το έργο.
Κλείνοντας το καλωσόρισμά μου, επίτρεψέ μου να σου πω μέσα από την καρδιά μου δυο λόγια, έτσι όπως τα έχω στο μυαλό μου, χωρίς να με παρεξηγήσεις. 
Ξεκινάμε αυτή την προσπάθεια, με  το συγκριτικό μειονέκτημα που μας υπαγορεύει το ήθος μας, οι αξίες που υιοθετεί ο κάθε ένας από εμάς, η ακεραιότητά μας, όλα αυτά που δεν μας επιτρέπουν, και καλά κάνουν, να γίνουμε ψιλικατζήδες της πολιτικής, έμποροι της ελπίδας, και του ονείρου ή ακόμα ψυχροί εκβιαστές, προκειμένου να αποσπάσουμε, να υφαρπάξουμε ψήφους. Όλα αυτά βέβαια, θα ήταν πλεονεκτήματα, αν η κεντρική πολιτική σκηνή δεν είχε διαμορφώσει το συγκεκριμένο κοινωνικό-οικονομικό περιβάλλον, μέσα στο οποίο  γίνονται οι εκλογές.
Με τον κοινωνικό ιστό διαρρηγμένο, λόγω της βίαιης εξώθησής μεγάλου μέρους της εκλογικής βάσης  στην φτώχεια. Με τον φόβο, του τι μας ξημερώνει. Ένα περιβάλλον κρίσης αξιών, που το χαρακτηρίζει ο οχαδερφισμός, ο ατομικισμός, η μοναχικότητα, η φιλοσοφία του … όλοι ίδιοι είναι ή …«ο σώζων εαυτόν σωθείτω». Υπερασπιστές της δημοκρατίας, σ’ αυτό περιβάλλον, στο οποίο μόνο η δημοκρατία δεν μπορεί να   λειτουργήσει.
Και σαν να μην έφτανε αυτό, έχουμε να αντιμετωπίσουμε και μια αντίληψη τύπου,  capo di tutti kapi (το αφεντικό των αφεντικών).
Εμείς ζητάμε την ψήφο του εκλογικού σώματος, μιλώντας για ισονομία, ισοπολιτεία,  δίκαιη μεταχείριση, ή ότι άλλο χαρακτηρίζει την  δημοκρατία, κι’ ο capo την παίρνει με το έτσι θέλω, δίκην kosa nostra.
Με μιa αντίληψη τσαμπουκά,  με περιρρέουσα ατμόσφαιρα μαφιόζου, έτοιμου να πουλήσει προστασία,  δημιουργώντας έτσι χώρο για χειραγώγηση με εκδουλεύσεις,    απειλές, ή και τα δυο αναλόγως, χωρίς δισταγμό.
Εμφανιζόμενος ως αφεντικό ενός μαγαζιού και όχι ως υποψήφιος να υπηρετήσει ένα θεσμό, όπως προβλέπεται από τον ίδιο τον θεσμό.
Θα ‘θελα να προβληματιστείς  προσωπικά με αυτά,  ξέρω ότι δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις.
 Σου τα είπα γιατί με βασανίζουν.

Σου εύχομαι ολόψυχα καλό κουράγιο και καλή επιτυχία."