Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΘΩΜΑ ΣΤΟΝ ΜΠΟΥΡΑΝΤΑ

«ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ για το Δήμο Κύμης – Αλιβερίου»         15-12-2014


     Η δακρύβρεχτη οπερέτα Μπουραντά με τίτλο «Παραλάβαμε χάος» συνεχίζεται, με νέα ανακοίνωσή του! 
Όμως η  επίκληση χάους  δεν αρκεί για να καλύψει την ανικανότητα της νέας Δημοτικής Αρχής για ορθή οργάνωση και  λειτουργία του Δήμου, αλλά και για την  ολοκλήρωση των  σε εξέλιξη ή  δρομολογημένων από εμάς έργων!

Η μόνιμη επωδός του κυρίου Μπουραντά «παραλάβαμε χάος» και το απερίγραπτο μένος του απέναντι στην προηγούμενη Δημοτική αρχή σαν δικαιολογία για το χείριστο ξεκίνημα της Δημαρχιακής του θητείας αλλά και της ανικανότητας του να ολοκληρώσει έργα τα οποία  είχαμε ξεκινήσει, ή είχαμε ωριμάσει  και εξασφαλίσει την χρηματοδότηση  τους, δεν πείθει κανέναν τρεισήμισι  μήνες μετά!
Από τη στιγμή που επέλεξε να επικοινωνούμε μέσα από τα ΜΜΕ και όχι στο Δημοτικό Συμβούλιο ως είθισται, του απαντάμε στο δελτίο τύπου που πρόσφατα εξέδωσε
1.            Βιολογικός Καθαρισμός Αυλώνος :
Τα χρήματα δεν δόθηκαν στον εργολάβο διότι είχαν προηγηθεί κατασχέσεις  από οφειλόμενα της κυρίας Καράπα.  Να του θυμίσουμε για άλλη μια φορά ότι το έργο είχε δημοπρατηθεί από τον πρώην Δήμο Αυλώνος (με τα μισά χρήματα εξασφαλισμένα, τα οποία και χάθηκαν πριν αναλάβουμε)  σε ξένο κατά το ήμισυ  οικόπεδο . Αγοράσαμε λοιπόν  το ξένο οικόπεδο και τον Μάιο του 2014 εντάξαμε το έργο  στο ΕΣΠΑ εξασφαλίζοντας την χρηματοδότησή του κατά 100%.
Απομένει σε εσάς πλέον κ. Μπουραντά να το ξεκινήσετε άμεσα και να το ολοκληρώσετε.
Θα το κάνετε ή θα συνεχίσετε να ρίχνετε λάσπη και στάχτη για να καλύψετε και τις πομπές της «κολλητής σας»  κ. Καράπα,  όπως κάνετε και με την υπόθεση του κλειστού γηπέδου του Αλιβερίου;;

2              2ος ΒΙΟΚΑ Κύμης: 

Και  αυτό το έργο το  έχουμε ωριμάσει και έχουμε εξασφαλίσει 2.166.000 € για την κατασκευή του. Απομένει σε εσάς να το δημοπρατήσετε. Θα το κάνετε ή θα συνεχίσετε να κινδυνολογείτε; Οφείλεται ένα μικρό ποσό για την αποπληρωμή της μελέτης το οποίο και αυτό είναι χρηματοδοτούμενο και  εκκρεμεί  μόνο η γραφειοκρατική διαδικασία. Ούτε αυτό δεν μπορείτε να κάνετε ;;

3              Αποκατάσταση ΧΑΔΑ Κύμης, Αλιβέρίου Μετοχίου και Νεοχωρίου:
Οι μελέτες είχαν ωριμάσει από εμάς και είχαμε εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση 2.6 εκατομμυρίων ευρώ από το ΕΣΠΑ.  Το μόνο που είχατε να κάνετε ήταν η επαναδημοπράτησή του. Και αυτή όμως την κάνατε κατά πολλούς παράτυπα, με ορατό τον κίνδυνο να χαθεί η χρηματοδότηση.  
Το μερίδιο των ευθυνών μας στο ότι δεν λύθηκε το πρόβλημα  της διαχείρισης των απορριμμάτων στα 3,5 χρόνια που ήταν στην δική μας αρμοδιότητα το αναλαμβάνουμε, παρότι κάναμε ό,τι ήταν δυνατόν. Εσείς βέβαια ήσασταν για άλλη μια φορά κρυμμένος εκείνη την εποχή, όπως συνηθίζετε χρόνια τώρα να πράττετε στα δύσκολα, και καμία πρωτοβουλία δεν πήρατε για να βοηθήσετε ως Αντιπεριφερειάρχης. 
Στα πλαίσια της διαβούλευσης που κάναμε είδαμε την αντίδραση του κόσμου, που την υποκινούσαν κατά κύριο λόγο οι σημερινοί δικοί σας πρώτοι συνεργάτες. Την δική σας όμως ευθύνη για το θέμα των απορριμμάτων ,την αναλάβατε ποτέ όντας επί   20  χρόνια Νομάρχης  και Αντιπεφερειάρχης  κ. Μπουραντά; 
Το μόνο που καταφέρατε ήταν   η παράνομη χωροθέτηση ΧΥΤΑ στο Γαβαλά!  Και λέγοντας παράνομη εμείς μιλάμε με αποφάσεις αρμοδίων οργάνων και όχι με τα «όσα ακούσαμε ή μας είπαν στο καφενείο». 

Σας θυμίζουμε  ότι δεν παρουσιαστήκατε ξαφνικά από το πουθενά ή  από παρθενογένεση !  Είστε ο κύριος υπαίτιος των όσων δεν έγιναν στο νομό μας εδώ και 20 χρόνια.

4              Πλατεία Κύμης : 

Με την διευκρίνιση ότι μάλλον αναφέρεστε σε μέρος της Ανάπλασης του  Ιστορικού  Κέντρου της Κύμης, καλόν είναι πλέον μια και βρεθήκατε στον τόπο μας, να μάθετε και τα έργα σωστά. Οι όποιες αναγκαίες μικρές  τροποποιήσεις της αρχικής μελέτης κατά τη διάρκεια της κατασκευής του έργου, έγιναν μετά από συνεννόηση της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου με την διαχειριστική αρχή του Υπουργείου σύμφωνα πάντα με τα προβλεπόμενα από την κείμενη νομοθεσία.  Το έργο το παραλάβατε ολοκληρωμένο σε πολύ μεγάλο ποσοστό. 
Τόσο δύσκολο σας είναι να το τελειώσετε ;;!!

5              Ανάπλαση Κέντρου Αλιβερίου :

Με συντονισμένες προσπάθειες (!) πήγατε να ρίξετε ασφαλτικό που απαιτούσε αποξήλωση του παλιού, τον Δεκέμβρη μήνα!!!
Κάνατε το κέντρο της πόλης ποτάμι και τους καταστηματάρχες να αγανακτούν.  Επιπρόσθετα θα διπλοπληρώσετε το έργο που κάνατε μετά τις ζημιές των βροχοπτώσεων! 
Αρχίστε επιτέλους να  λειτουργείτε με φρόνηση, ενημερώνοντας τους δημότες πως  όλα τα έργα για να γίνουν σωστά, θέλουν τον απαιτούμενο χρόνο. Έτσι ίσως καταφέρετε να ολοκληρώσετε κάποιο από τα έργα που σας παραδώσαμε σε εξέλιξη, ή είχαμε δρομολογήσει.
Σε σχέση με την όψιμη για σας εμφανισθείσα δικομανία σας και τις υπόλοιπες ανέξοδες αναφορές σας:
Καταρχήν να σας υπενθυμίσουμε ότι  Δήμαρχος εκλεχτήκατε κ. Μπουραντά και όχι δικαστής.
Για το θέμα της δικής μας οικονομικής διαχείρισης πριν καν αναλάβετε καθήκοντα και ενημερωθείτε στα Δημοτικά Συμβούλια και από τις Υπηρεσίες του Δήμου, επειδή έτσι σας είπαν, έχετε προσφύγει στη δικαιοσύνη, αναγκάζοντας και εμάς να κάνουμε το ίδιο για εσάς στη συνέχεια. 
Στην δικαιοσύνη βέβαια εναντίον σας έχει προσφύγει και η Περιφέρεια για τα δικά σας σκάνδαλα, που κατά την κατηγορία είναι πολλών  εκατομμυρίων ευρώ.
Στη δικαιοσύνη  είχαμε προσφύγει και εμείς για την κυρία Καράπα μετά όμως από τις απαιτούμενες συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, για την οποία ΕΣΕΙΣ στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο αρνηθήκατε να ελεγχθεί, όπως αρνηθήκατε να ελεγχθούν και πολλοί από τους Δημοτικούς σας συμβούλους που προΐσταντο στους πρώην Δήμους.
Πρόσφατα μάθαμε , πάντα από τα ΜΜΕ μια και η απαξίωση του Δημοτικού Συμβουλίου από τη μεριά σας δεν έχει όρια, ότι προσφύγατε στον Εισαγγελέα και για το Ινστιτούτο Παπανικολάου. Επιτέλους σεβαστείτε λίγο τους θεσμούς κ. Μπουραντά. Πρώτα έρχονται τα θέματα στο Δ.Σ.  Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφασίζει και εξουσιοδοτεί, εάν το κρίνει επιβεβλημένο,  το Δήμαρχο για περαιτέρω ενέργειες.
'Όσο για  αυτά που επικαλείστε περί προφορικών αναθέσεων κτλ, λέγεται ότι εξπέρ στο είδος είστε εσείς. Δεν έχουμε σκοπό να σας πάρουμε τον τίτλο. Μακριά από μας   προφορικές  αναθέσεις ή πληρωμές. Ψεύδεστε για άλλη μια φορά ασύστολα!!
Όπως για παράδειγμα το παραμύθι περί κινητών τηλεφώνων. Ουδέποτε πληρώθηκε λογαριασμός κινητής τηλεφωνίας την προηγούμενη δημοτική περίοδο για κανένα από τα στελέχη της, αφού κανένα από αυτά δεν επέλεξε να έχει τζάμπα κινητό τηλέφωνο τα προηγούμενα χρόνια.
Εσείς το επιλέξατε  μόλις αναλάβατε και  το κάνετε πράξη. Πρόσφατα αποφασίστηκε από το Δημοτικό συμβούλιο μετά από αίτημά σας η πληρωμή από τους δημότες των κινητών τηλεφώνων του δικού σας, των δημοτικών συμβούλων σας και των συνεργατών σας.

Όσον αφορά το προσωπικό του Δήμο:
Η πρωτόγνωρη απαξίωση, ο εκφοβισμός, οι διακρίσεις και η ανασφάλεια  που γνωρίζει το προσωπικό του Δήμου από εσάς και τους μόνιμους συνεργάτες σας από τη Χαλκίδα δεν έχει ξαναγίνει. Και οι πέτρες το γνωρίζουν! Είναι κρίμα να τους συμπεριφέρεστε έτσι. Πως περιμένετε αυτοί οι άνθρωποι να αποδώσουν έργο; Αντιμετωπίστε τους επιτέλους ως συνεργάτες και όχι ως υποτακτικούς.
Κύριε Μπουραντά κάθε καραμέλα όσο  ανθεκτική στο μάσημα ή στο  γλείψιμο κι αν είναι, λιώνει τρεισήμισι  μήνες μετά!
Εμείς ποτέ δεν μασήσαμε την καραμέλα «παραλάβαμε χάος»,  από   την οικονομική κατάσταση την οποία  μας παρέδωσαν  οι συνεργάτες σας
Δεν λέμε  βέβαια ότι παραλάβαμε χάος και παραδώσαμε ένα παράδεισο, αλλά το συνολικό χρέος του Δήμου στις 1-1-2011 ήταν 11 εκ ευρώ και εμείς σας αφήσαμε  οφειλές κάτω των  3.000.000 ευρώ. Δηλαδή μπορέσαμε και μειώσαμε το χρέος κατά 70% μέσα σε 3,5 χρόνια, σε περίοδο κρίσης και με τις κρατικές επιχορηγήσεις προς τους  Δήμους  να έχουν μειωθεί κατά 80% .
Για  αυτό δεν  έχετε να πείτε κάτι;  Μπορεί να δουλεύαμε στα όρια της νομιμότητας, αλλά και νομιμότητα υπήρξε και δουλειά και- το κυριότερο- αποτελεσματικότητα!!  Η δική σας διοίκηση όμως, πιστή στο προεκλογικό της όραμα εξαντλείται στη κριτική  και στην κατασυκοφάντηση της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής.
Είναι   εύκολο όταν "κυβερνάς" έναν τόπο – είτε Δήμο, είτε χώρα – να κατηγορείς τους  προηγούμενους και να ρίχνεις το φταίξιμο στους προκατόχους σου, δικαιολογώντας έτσι την δική σου ανεπάρκεια, αναποτελεσματικότητα  και ανικανότητα.
Όμως το «παραλάβαμε χάος και καμένη γη»,  η καραμέλα των πολιτικών αρχηγών που πιστά υπηρετήσατε  όλα αυτά τα χρόνια κ. Μπουραντά,  που είχε ως  αποτέλεσμα να παραδοθεί  κόλαση στην πατρίδα μας!
 «ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ για το Δήμο Κύμης-Αλιβερίου»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου