Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

ΒΡΟΝΤΕΡΟ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΥΣΗ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΥΛΗ



Εκατοντάδες πολίτες της περιοχής Αλιβερίου αψηφώντας τις άσχημες καιρικές συνθήκες απέκλεισαν την πύλη του εργοστασίου τη ΑΓΕΤ LAFARGE  στο Μυλάκι Αλιβερίου βροντοφωνάζοντας όχι στην καύση  rdf  ,λυματολάσπης και άλλων αποβλήτων από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Στην συγκέντρωση που οργάνωσε ο Δήμος μαζί με του Μαζικούς Φορείς της περιοχής, παρευρεθήκαν ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Φάνης  Σπανός , ο Περιφερειακός σύμβουλος κ. Ν. Στουπής ,ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ Ι. Μπενάκης, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ.Γ. Μπόκαρης  και Ν. Μπαράκος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ Γ .Παγώνης ,Γ Κότσαρης ,Δ. Θωμας. Β. Ντόβολης ,Ν. Κιουσης ,Στρ. Ντούρας ,Κ. Μιχαήλ ,ο Πρόεδρος της Κοινότητας Αλιβερίου κ.Χρ. Φούντας και οι κοινοτικοί σύμβουλοι κ Γ. Παπαδιόχος και κ. Κ. Παπουτσή.
Τέλος ο βουλευτής Β. Αποστόλου έστειλε μήνυμα συμπαράστασης γιατί τα κοινοβουλευτικά καθήκοντα δεν του επέτρεψαν να παραστεί
Στην συγκέντρωση παρευρεθήκαν και έδωσαν ένα ξεχωριστό αγωνιστικό παλμό αντιπροσωπεία μαθητών  από τα σχολεία της περιοχής
Σε σύντομο χαιρετισμό ο Αντιπεριφερειάρχης κ .Φ. Σπανός εξέφρασε την συμπαράσταση της Περιφέρειας στους αγωνιζόμενους κάτοικους της περιοχής. Εκ μέρους του Δήμου μίλησε ο Αντιδήμαρχος κ. Ν. Μπαράκος που τόνισε την ανάγκη παύσης της καύσης του RDF από τη τσιμεντοβιομηχανία και ότι ο αγώνας δεν στρέφεται εναντίον  των εργαζομένων της ΑΓΕΤ,  άλλα έχει σκοπό τη προάσπιση της υγείας των κατοίκων. Εκ μέρους της Συντονιστικής Επιτροπής μίλησε ο Γ.Λαγανάς τονίζοντας ότι το Αλιβέρι δεν θα γίνει ο αποτεφρωτήρας της Ευρώπης  ,και κατέληξε «Ματαιοπονούν όσοι νομίζουν ότι θα υποστείλουμε την σημαία του αγώνα μας ,στις 10 Δεκεμβρίου 2007 ήμαστε πάλι εδώ  στην πύλη ,σήμερα 26 Νοέμβρη του 2014 είμαστε πάλι εδώ , και το 2017 και το 2024 πάλι εδώ θα ήμαστε μέχρι να δικαιωθούμε ,έχουμε το δίκαιο και την αλήθεια με το μέρος μας και θα νικήσουμε»

Από τον Γραμματέα του Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος Ευαγ. Σπίθα διαβάστηκε το ψήφισμα των κατοίκων που ζητούν

1) «Nα σταματήσει άμεσα η ΑΓΕΤ LAFARGE κάθε ενέργεια για να κάψει κάθε είδους αποβλήτων στο εργοστάσιο στο Μηλάκι.
2) Το Υπουργείο Περιβάλλοντος να ανακαλέσει άμεσα την άδεια καύσης των αποβλήτων και να ζητήσει από την ΑΓΕΤ  νέα  Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων ΜΠΕ χωρίς τα εναλλακτικά καύσιμα και την εμπορία ασβεστόλιθου που θα διαλύσει τα σπίτια βόρεια του Αλιβερίου.
Αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον Αντιπεριφερειάρχη και τους Αντιδημάρχους τον Περιφερειακό Σύμβουλο κ.  Ν. Στουπή και μελών της Συντονιστικής ζήτησαν να μπουν στο εργοστάσιο και να επιδώσουν  το ψήφισμα,, η Διεύθυνση του εργοστασίου αρνήθηκε ,και έστειλε να το παραλάβει μέσα από τα κάγκελα ένας φύλακας περιφρονώντας τους αντιπροσώπους της τοπικής Αυτοδιοίκησης  και τους κατοίκους της περιοχής, δείχνοντας  για άλλη μια φορά την αλαζονεία των διοικούντων την ΑΓΕΤ LAFARGE.
Γ. Λαγανάς


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου