Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

Ο ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΦΡΑΓΜΑΤΟΣ ΣΤΑ ΜΑΝΙΚΙΑ


Όπως είχα ενημερώσει τους κατοίκους της Εύβοιας και ιδιαιτέρως της ευρύτερης περιοχής Κύμης – Αλιβερίου, τον τελευταίο περίπου ένα χρόνο προσπαθώ με συντονισμένες ενέργειες να αναβιώσω το έργο του φράγματος στα Μανίκια, το οποίο θεωρώ κεφαλαιώδες για την ανάπτυξη της περιοχής. Στα πλαίσια αυτά έχουν γίνει κατ’ επανάληψη συναντήσεις στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και στο Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων ώστε να εντοπιστούν τα σημεία που είχε «κολλήσει» το έργο, να χαραχθεί συγκεκριμένη στρατηγική και να συντονιστούν οι υπηρεσίες μεταξύ τους.
Η πρώτη οικονομική πράξη απεγκλωβισμού του έργου ήταν να εξοφληθούν οι επιπλέον μελέτες τις οποίες χρειάστηκε να κάνει ο ανάδοχος του έργου λόγω προβλημάτων που προέκυψαν κατά τη διάρκεια του έργου και ελλείψεων στις αρχικές μελέτες. Με τη βοήθεια του Υπουργού κ. Χρυσοχοΐδη βρέθηκαν τα χρήματα από εθνικούς πόρους, υπήρξε συμφωνία με την εταιρία και ολοκληρώθηκε η διαδικασία έγκρισης της σχετικής πίστωσης και εκταμίευσης των χρημάτων.
Την Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας θα λάβει 537.408,67 Ευρώ ώστε να εξοφληθούν οι μελέτες του εργολάβου και να μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην συνέχεια του έργου.
Σε συνεργασία με τον Υπουργό κ. Χρυσοχοΐδη και τις υπηρεσίες του Υπουργείου θα συνεχίσουμε τις ενέργειες που έχουμε συμφωνήσει για επικαιροποίηση των περιβαλλοντικών μελετών και ένταξη του έργου σε Ευρωπαϊκό πρόγραμμα.

Συνεχίζω με δραστικές ενέργειες για την αναβίωση του έργου και την ανάπτυξη της περιοχής Κύμης – Αλιβερίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου