Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014

ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ: 41 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ.... ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΖΕΙ

ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ για το Δήμο Κύμης – Αλιβερίου              
     17-11-2014

Η 17η Νοεμβρίου, είναι η ημέρα μνήμης και τιμής στη φοιτητική νεολαία  του Πολυτεχνείου, τους αγωνιστές της Δημοκρατίας, στον πολίτη, στον ανώνυμο Έλληνα που εγκαταλείπει τον μικρόκοσμό του και το ατομικό του συμφέρον για να υπηρετήσει το κοινωνικό, το συλλογικό, το Εθνικό συμφέρον. 
Πριν 41 χρόνια τρείς λέξεις, Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία, ήχησαν δυνατά, ήχησαν εκκωφαντικά και  ένωσαν όλους τους πολίτες απέναντι σε ένα αυταρχικό καθεστώς, το οποίο και γκρέμισαν. Οι τρείς αυτές λέξεις και το αίμα που χύθηκε, γκρέμισε μία δικτατορία και έθεσε τις βάσεις για να χτιστεί η δημοκρατία.
Πέρασαν 41 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Οι  μνήμες μπορεί να ξεθώριασαν,  όμως το μήνυμα αυτής της εξέγερσης, το μήνυμα του Πολυτεχνείου παραμένει επίκαιρο όσο ποτέ, γιατί η τυραννία δεν σταμάτησε στην χούντα των Συνταγματαρχών. Συνεχίστηκε φορώντας νέο ένδυμα,  το ένδυμα του ρατσισμού του κοινωνικού αποκλεισμού, της ανεργίας, της φτώχειας, της υποβάθμισης της υγείας, της παιδείας, της πρόνοιας.
Σε μια κρίσιμη στιγμή, όπου η ανεργία και η ανέχεια μετατρέπονται σε πληγή για πολλούς συμπολίτες μας στερώντας τους ακόμα και τα βασικά όπως το Ψωμί…
Σε μια περίοδο που η Παιδεία στη χώρα μας εξακολουθεί να πάσχει από υποδομές, είναι αποσυνδεδεμένη από την εργασία και οδηγεί χιλιάδες νέους στο εξωτερικό ή στην ανεργία….
Σε μια κρίσιμη καμπή της σύγχρονης ιστορίας μας, που η Ελευθερία που την θεωρούσαμε δεδομένη, καταλύεται καθημερινά από εκπτώσεις, εξαρτήσεις και παραχωρήσεις….
Σήμερα, που οι βασικές αξίες της κοινωνίας μας κινδυνεύουν περισσότερο από ποτέ και που δυστυχώς οι πύλες των αξιών και των ιδεών του Πολυτεχνείου έχουν αρχίσει να πέφτουν, όχι κάτω από το βάρος των τανκς αλλά από την απληστία των χρηματοπιστωτικών αγορών.
Όλοι μας είμαστε υποχρεωμένοι να παλέψουμε και να αντισταθούμε!
Είμαστε υποχρεωμένοι να κρατήσουμε αυτές τις πύλες όρθιες, γιατί το οφείλουμε και  στους αγωνιστές του Πολυτεχνείου και  σε αυτούς που δεν εξαργύρωσαν τον αγώνα τους με οφίτσια και εξουσία.
Έχουμε χρέος απέναντι και στους αγωνιστές του Πολυτεχνείου να δώσουμε τον συνειδητό δικό μας αγώνα. Το οφείλουμε και σε όλους  αυτούς που φυλακίστηκαν και εξορίστηκαν, που έχυσαν το αίμα τους, στα πέτρινα χρόνια της δικτατορίας.
Το Πολυτεχνείο απέδειξε με τον πλέον σαφή τρόπο ότι δεν υπάρχουν χαμένοι κοινωνικοί και πολιτικοί αγώνες.
Τιμούμε λοιπόν τη θυσία εκείνων των νέων. Ο αγώνας όμως συνεχίζεται!  Για μια κοινωνία ισονομίας, συνοχής και κοινωνικής αλληλεγγύης, για μια κοινωνία στην οποία οι Δημοκρατικοί θεσμοί θα αποκτήσουν ουσιαστικό περιεχόμενο.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ Γ. ΘΩΜΑΣ
Επικεφαλής του συνδυασμού
ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ για το Δήμο Κύμης-Αλιβερίου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου