Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΜΥΝΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ: Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΚΥΜΗΣ ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ ΤΟ…SUCCES STORY ΤΗΣ κ. ΦΩΦΗΣ ΓΕΝΗΜΑΤΑ



Στις 21 Οκτωβρίου 2014 πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή συνάντηση ανάμεσα σε εκπροσώπους των εργαζομένων της Ηλεκτρομηχανικής Κύμης και τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο και Βουλευτή Α’ Πειραιά και Νησιών Θοδωρή Δρίτσα, τον Συντονιστή της Επιτροπής Ελέγχου Κοινοβουλευτικού Έργου Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και Βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας Γιώργο Βαρεμένο, τα μέλη της εν λόγω Επιτροπής Βουλευτή Αχαΐας Βασίλη Χατζηλάμπρου, Βουλευτή Β’ Αθηνών Ελένη Αυλωνίτου, Βουλευτή Σάμου Αγνή Καλογερή και εκπροσώπους των οργανώσεων του ΣΥΡΙΖΑ στις αμυντικές βιομηχανίες. 
Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων της Ηλεκτρομηχανικής Κύμης εξέφρασαν τη διαμαρτυρία τους για το γεγονός ότι 55 εργαζόμενοι παραμένουν εδώ και 21 μήνες απλήρωτοι, ενώ στο επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται να αντιμετωπίσουν πρόβλημα με την ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη. Παρά τις υποσχέσεις της Αναπληρώτριας Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Φ. Γεννηματά για εξόφληση των δεδουλευμένων, παραμένουν απλήρωτοι, ενώ το αίτημά τους για συνάντηση με την κ. Φ. Γεννηματά παραμένει αναπάντητο αρκετούς μήνες.
Οι εργαζόμενοι ενημέρωσαν την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ότι έχουν υποβάλει πρόταση προς το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας για μετατροπή της Ηλεκτρομηχανικής Κύμης σε Στρατιωτικό Εργοστάσιο, προκειμένου να αποφευχθεί η διάλυση της εταιρείας μέσω της θέσης της σε εκκαθάριση.
Οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασαν την απόλυτη συμφωνία τους με το αίτημα πλήρους και ολοσχερούς εξόφλησης των εργαζομένων και δεσμεύτηκαν να αναλάβουν κοινοβουλευτικές πρωτοβουλίες τόσο για την ικανοποίηση του δίκαιου αυτού αιτήματος, όσο και για την πραγματοποίηση συνάντησης ανάμεσα στους εργαζόμενους της Ηλεκτρομηχανικής Κύμης και την Αναπληρώτρια Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Φ. Γεννηματά.
Αποτελεί πάγια δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ ότι οι παραγωγικές μονάδες δεν κλείνουν, αλλά ανασυγκροτούνται παραγωγικά. Προς αυτή την κατεύθυνση ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει ανοιχτός στο διάλογο με τους εργαζόμενους της Ηλεκτρομηχανικής Κύμης και επεξεργάζεται ήδη τις προτάσεις τους, προκειμένου να βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου