Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΚΥΜΗΣ: Η ΚΟΡΟΪΔΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΚΥΡΙΑ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ

ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ

Μετά  από τον λόγο της κας Γεννηματά στην Βουλή, για την ψήφο εμπιστοσύνης στη Ελληνική Κυβέρνηση και όσα διθυραμβικά δήλωσε για την σωτηρία των ΕΑΣ και τις  900 απολύσεις που δεν έγιναν, της υπενθυμίζουμε ότι ξέχασε να αποδώσει φόρο τιμής στους 54 ΠΕΣΟΝΤΕΣ εργαζόμενους της Ηλεκτρομηχανικής που θυσιάζονται για «να σωθούν τα ΕΑΣ» (!).
Θυσία ανείπωτη και πρωτοφανής, αφού το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και τα ΕΑΣ αντιμετωπίζουν  τους εργαζομένους της ΗΜΚ ως <<ΠΛΗΒΕΙΟΥΣ>>, πραγματικό όνειδος, που εσκεμμένα θέλουν να «ξεχνούν» και τους αφήνουν απλήρωτους και εξαθλιωμένους εδώ και 21 μήνες, αδιαφορώντας πλήρως για την ίδια τους την επιβίωση!!!
Τι και αν ψηφίστηκε τροπολογία για τα δεδουλευμένα τους, τι και αν πήραν υποσχέσεις-δεσμεύσεις από πρώην Υπουργούς ότι θα αντιμετωπιστούν ισότιμα με τους συναδέλφους τους, των ΕΑΣ, το αποτέλεσμα παραμένει το ίδιο:
ΚΟΡΟΊ΄ΔΙΑ , ΨΕΜΑΤΑ, ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ!!!
  Ν Τ Ρ Ο Π Η  Σ Α Σ !
Αναπάντητα ερωτήματα  ταλανίζουν τους εργαζόμενους για την περίφημη τροπολογία:
•   Γιατί δεν έχει εφαρμοστεί ακόμα;;;
• Γιατί θα πρέπει τα χρήματα να δοθούν μέσα από τον «Νεκροθάφτη» της Ηλεκτρομηχανικής, εννοώντας τα ΕΑΣ, ενώ η τροπολογία αναφέρει ότι <<Το  Ελληνικό Δημόσιο δύναται κατόπιν αιτήματος του εποπτεύοντος Υπουργείου προς το Υπουργείο Οικονομικών, να επιχορηγεί την καταβολή δεδουλευμένων των εργαζομένων σε οποιαδήποτε από τις θυγατρικές αυτές εταιρείες που έχει ή πρόκειται να τεθεί σε ειδική εκκαθάριση  κατά τις διατάξεις του άρθρου 14Α του ν. 3429/2005;>>
• Γιατί θα πρέπει να τοποθετηθεί εκκαθαριστής πριν από την εκταμίευση, όταν η τροπολογία αναφέρει ότι " Ακολούθως, η θέση σε εκκαθάριση με απόφαση του αρμόδιου δικαστηρίου δεν πρέπει χρονικά να απέχει περισσότερο του εξαμήνου από την εκταμίευση της  επιχορήγησης".
Τελικά, γιατί θέλουν να συνδέσουν την καταβολή των οφειλομένων των εργαζομένων με την εκκαθάριση του εργοστασίου;;; Ποιοι εξυπηρετούνται;;;
ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΑΣΩΘΕΙ
 Εμείς οι εργαζόμενοι δηλώνουμε κάθετα αντίθετοι σε κάθε σχέδιο εκκαθάρισης - ιδιωτικοποίησης, πιστεύοντας ακράδαντα στο δημόσιο χαρακτήρα του εργοστασίου, καθώς και στις δυνατότητές του να εξυπηρετεί το δημόσιο συμφέρον και να προασπίζει την εθνική ασφάλεια με τα πολεμικά προϊόντα που παράγει. Υπάρχει  ξεκάθαρη λύση για το εργοστάσιο της Ηλεκτρομηχανικής και αποτελεί μονόδρομο, ενάντια σε κάθε σχεδιασμό εκμετάλλευσης του από επίδοξους μνηστήρες – «επενδυτές». Να γίνει   απορρόφηση της ΗΜΚ  από το ΥΠΕΘΑ, (βάσει αντίστοιχης πρότασης Υπ. Εθν. Άμυνας κ. Αβραμόπουλου, για την ΕΛΒΟ), σε αντικατάσταση της στρατιωτικής βάσης στον Πειραιά (700 ΣΕ), η  οποία, είτε  υπολειτουργεί  , είτε δεν λειτουργεί εξαιτίας έλλειψης προσωπικού και παράλληλα δεν έχει την ικανότητα να παράγει και να τροφοδοτεί τις  Ε.Δ με κράνη, αλεξίσφαιρα, στολές ΡΒΧΠ, στολές παραλλαγής, εξαρτήσεις, απάρτια όλμων, και τόσα άλλα προϊόντα  που παράγει η ΗΜΚ. Προϊόντα τα οποία θεωρούνται πολεμικό υλικό (ΑΡΘΡΟ 346, Ν. 4028/2011,  ΑΠΟΦΑΣΗ ΥΠΕΘΑ αριθμ.121078/2006).   
 Νωπή είναι η μνήμη από τον άδικο χαμό των τριών παλικαριών που ανέδειξε για άλλη μία φορά τις τεράστιες  ελλείψεις που έχουν οι ΕΔ σε προϊόντα ατομικής προστασίας (Κράνη, Αλεξίσφαιρα κ.α).
Είναι απορίας άξιο, πως το μοναδικό κρατικό εργοστάσιο που μπορεί να παράγει τέτοιου είδους προϊόντα, θέλουν να το οδηγήσουν στο κλείσιμο και βαφτίζουν τα προϊόντα του πολιτικά.
Η διάσωση του, η διασφάλιση των θέσεων εργασίας και η ανάπτυξη του, όπως έχουμε τονίσει, θα δώσει νέα οικονομική & εργασιακή πνοή στην περιοχή της Κύμης που είναι χαρακτηρισμένη ως άγονη και μειονεκτική, με ανεργία που ανέρχεται στο τεράστιο ποσοστό του 80%.           
Εμείς οι εργαζόμενοι της ΗΜΚ δεν είμαστε διατεθειμένοι να παραδώσουμε τα κλειδιά της εταιρίας μας. Περιφρουρούμε τη λειτουργία του εργοστασίου της Ηλεκτρομηχανικής και υποστηρίζουμε με κάθε τρόπο την ανάπτυξή του.
Εναντιωνόμαστε σε όσους  υπονομεύουν τη λειτουργία του και το εργασιακό μας μέλλον.
ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ
                                     Ο Πρόεδρος                                        Η Γεν. Γραμματέας
                                      Γ. Θεοδώρου                                       Β. Γκατζιώνη


     


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου