Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014

ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΜΟΝΑΔΑΣ ΒΙΟΑΕΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ "ΒΑΓΙΑ" ΑΓΙΟΥ ΛΟΥΚΑ

Το Δημοτικό Συμβούλιο Κύμης Αλιβερίου στην χθεσινή του συνεδρίαση δεν γνωμοδότησε θετικά για την εγκατάσταση Μονάδας Καύσης Βιοαερίου με παραγωγή ενέργειας στην θέση Βάγια του Αγίου Λουκά. Ως γνωστόν στην συγκεκριμένη επένδυση υπήρξε έντονη αντίδραση μεγάλου αριθμού κατοίκων του Αγίου Λουκά ενώ η πρωτοβουλία της διαμαρτυρίας ξεκίνησε κυρίως από την Λαϊκή Συσπείρωση. Το Δημοτικό Συμβούλιο εξέφρασε επιφυλάξεις για την θέση της Μονάδας και τις επιπτώσεις στον υδροφόρο ορίζοντα.
Όπως συνήθως γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις παρατάξεις και κόμματα τοποθετούνται σε επιστημονικά θέματα ενώ αποφεύγουν να τοποθετούνται αρκετές φορές σε πολιτικά θέματα. Η ουσία είναι ότι πρόκειται για μία επένδυση σε έναν περιβαλλοντικό τομέα κρίσιμο για το μέλλον, την παραγωγή ενέργειας από καύση βιοαερίου και την αξιοποίηση γιαυτό αποβλήτων της ζωϊκής παραγωγής. Η επένδυση γίνεται από μία Εταιρία νέων επιστημόνων και αυτό δεν πρέπει κανείς να το παραβλέπει, αντιθέτως μάλιστα οι νέοι πρέπει να ενθαρρύνονται σε καινοτόμες ή μη επενδυτικές δράσεις. Ενδεχομένως η επιλογή της θέσης να μην είναι η κατάλληλη ή εφόσον το λέει αυτό και το αρμόδιο για να εκφράσει την τοπική κοινωνία όργανο, το Δημοτικό Συμβούλιο η άποψη αυτή έχει βαρύτητα.
Θα ήταν χρήσιμο όταν άρχισε η διαδικασία διαβούλευσης, αντί να θαφτεί ο φάκελος στα συρτάρια,  αλλά και πρωτύτερα να είχε διερευνηθεί η θέση και να είχε κατευθυνθεί η επένδυση σε κατάλληλη θέση. Μακάρι αυτό να μπορεί να γίνει τώρα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου