Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014

ΣΥΝΝΕΦΑ ΣΤΟΝ ΟΞΥΛΙΘΟ

Του Ανταποκριτή μας στον Οξύλιθο

Το καλό κλίμα μετάβασης που επιδιώκει ο νέος Δήμαρχος φαίνεται ότι δεν άγγιξε τον Οξύλιθο. Σούρουρο τον τελευταίο καιρό για την διαδοχή στην Προεδρία του χωριού μας. Φταίει το δράμα του δημοτικού συμβούλου κ. Δημητρίου Θωμά και η άρνηση του να δεχτεί την πραγματικότητα. Έστειλε την κουνιάδα του(Δημοτική Σύμβουλο κ. Μπάτσα)  να παραστεί σε κάποια διαδικασία παραλαβής και παράδοσης στον Οξυλιθο και αυτή από κακή συνηθεια έκατσε στο τραπέζι της συνεδριάσεως (όπως τον παλιό καλό καιρό) και έδινε εντολές στο γραμματέα πως θα κρατήσει τα πρακτικά Ο απερχόμενος πρόεδρος και σημερινός σύμβουλος κ Κων/ος Τριανταφυλλου την επανέφερε στην πραγματικότητα κατέθεσε το παρακάτω έγγραφο και έδωσε τέλος στην όλη διαδικασία
Ο δημοτικός σύμβουλος κύριος Θωμάς ανακάλυψε ότι ο απερχόμενους πρόεδρος δεν παρέδωσε το κλειδί της Κοινότητας, αλλά για το περιεχόμενο του έγγραφου δεν ανέφερε κουβέντα τα συμπεράσματα δικά σας. Αυτό το έγγραφο έχει ως εξής: 
 
Σύμβουλος Τοπικής                                                            Οξύλιθος 13/9/2014
Κοινότητας Οξυλίθου                                                       
                                                                                               ΠΡΟΣ  κ Κλειώ Κατσαρή
Κων/νος Τριανταφύλλου                                                    Πρόεδρο τ κ Οξυλίθου

                                                                                               ΚΟΙΝ:
                                                                                               1)   κ Αθανάσιο Μπουραντά
                                                                                                      Δήμαρχο Κύμης Αλιβερίου

                                                                                               2)   κ  Θεοδώρου Αλέξανδρο
                                                                                                      Αντιδήμαρχο
                                                                                                      Δημοτικής Ενότητας Κύμης

ΘΕΜΑ: Παράδοση Παραλαβή Τοπικής Κοινότητας Οξυλιθου

            Σε απάντηση του από 10 Σεπτεμβρίου έγγραφου σας με Θέμα Παράδοση Παραλαβή Τοπικής Κοινότητας Οξυλίθου σας κάνω γνωστά όπως σας είπα και από τηλεφώνου τα εξής:
Ότι δεν προβλέπεται από πουθενά παράδοση και παραλαβή σε επίπεδο τοπικής  Κοινότητας. Αν προβλεπόταν κάποια διαδικασία, βεβαίως και θα την τηρούσα. Σου είναι γνωστό φαντάζομαι ότι δεν παρέδωσαν επίσημα ο Δήμαρχος και οι Αντιδήμαρχοι, πόσο δε οι πρόεδροι τοπικών συμβουλίων. Σου δηλώνω λοιπόν και γραπτώς ότι σε όποιο θέμα χρειαστεί κάποια ενημέρωσή σου, ευχαρίστως και να σε ενημερώσω.
Μιας και πρόκειται όπως λες να μπουν και οι βάσεις συνεργασίας με στόχο το καλύτερο για τον τόπο, σου υπενθυμίζω όμως καθότι ο μπαμπάς σου ήταν Τοπικός σύμβουλος εκλεγμένος με τον συνδυασμό του απερχόμενου Δημάρχου, όπως και εσύ, ότι το σύστημα Θωμά σε όσους Προέδρους ήταν εκλεγμένοι με άλλη παράταξη (όπως συνέβαινε με όλους τους Πρόεδρους του χωριού μας) όχι μόνο δε συνεργάστηκε μαζί μας και δεν μας έδωσε καμία αρμοδιότητα, αλλά επέρριπτε τεχνηέντως σε εμάς την ευθύνη για την ομολογούμενη από όλους υποβάθμιση του χωριού μας όλα αυτά τα χρόνια.
Οι ύβρεις, οι χαρακτηρισμοί, οι απειλές, η δημόσια διαπόμπευσή μας από λαϊκά δικαστήρια (όπως είχε μετατρέψει τις λαϊκές συνελεύσεις τα καλοκαίρια), θα τις θυμούνται όλοι οι δημοκρατικοί άνθρωποι για χρόνια.
Θεωρώ λοιπόν ότι αυτό που μου ζητάς και με αυτό τον τρόπο, καθ’ υπόδειξη βέβαια της μέντοράς σου, ότι είναι υποκρισία με μοναδικό σκοπό τη δημιουργία εντυπώσεων. Έτσι  για να λέγονται σχόλια στο ΚΑΠΗ και στα καφενεία, όπως γινόταν τόσα χρόνια. Θα θυμόμαστε πάντα οι Οξυλιθιώτες: τι έγιναν τα καζάνια; τα έκλεψαν ή τα πούλησαν; Σηκωθείτε  από τους καναπέδες, πρέπει να γνωρίζουν τα μέλη του Συλλόγου  που πάνε οι εισφορές τους, έγραφε μετέπειτα μέλος του συλλόγου στο facebook ή ανέβαζε κείμενα και έγραφε από κάτω τα Δ.Σ. των Συλλόγων και άλλα. Κείμενα που εξαφανίστηκαν το βράδυ των εκλογών Δεν είχαμε νερό γιατί, πρέπει να μαζέψουμε τα κλειδιά έλεγε στην πλατεία ο Δήμαρχος  ή μπήκαν από το παράθυρο στο αντλιοστάσιο γι’ αυτό δεν είχαμε νερό το Πάσχα. Την ασύμμετρη απειλή μόνο δεν επικαλέστηκε. Θυμούνται οι πολίτες τα γνωστά μηνύματα μέχρι και την παραμονή των εκλογών και όλα αυτά για να καλυφτεί η ανικανότητα της Δημοτικής αρχής αλλά και των ανθρώπων της στο Δήμο και στο  χωριό.
Για τα κλειδιά που μου ζητάς θα μπορούσες να αλλάξεις τις κλειδαριές και να τελείωνε το θέμα αλλά εσύ θέλεις να δημιουργήσεις εντυπώσεις. Δεν είναι όμως απορίας άξιο πως ο μπαμπάς σου είχε κλειδιά της κοινότητας τόσα χρόνια. Είχε εκλεγεί πρόεδρος και δεν το ήξερα; Εσύ η ίδια  πως είχες κλειδιά και μπαινόβγαινες σε Δημόσια κτήρια τόσα χρόνια, μήπως με την ιδιότητα της πριγκίπισσας; Oι  πολίτες θυμούνται δεν ξεχνούν.
Επί της ουσίας δεν έχει γίνει κάποια καταγραφή επί των ημερών μου στην Κοινότητα ούτε προγενέστερα ούτε έχω παραλάβει τίποτα, για να παραδώσω, όπως όλοι οι πρόεδροι.
Τα προβλήματα του χωριού έχουν καταγραφεί με προτεραιότητα από λαϊκές συνελεύσεις που έγιναν με πρωτοβουλία μου. Μπορείς να ενημερωθείς από τα πρακτικά γιατί απουσίασες από αυτές όπως και ο μπαμπάς σου γιατί τέτοια εντολή είχατε. Προτιμούσατε να είστε χειροκροτητές στα λαϊκά δικαστήρια που οργάνωνε ο Δήμαρχός σας, όπου μιλούσε μόνος του και δεν έδινε το λόγο σε κανένα και ούτε τηρούνταν πρακτικά, για να λογοδοτήσει
Με απόφαση τοπικού συμβούλιου όπου δεν ψήφισε ο μπαμπάς σου, απόφαση λαϊκής συνέλευσης, απόφαση συνέλευσης φορέων, έκανα αίτηση στη ΔΕΥΑΚΑ στις 12/11/2012 για ίση μεταχείριση στην τιμή του νερού χωρίς να έχω απάντηση μέχρι σήμερα.
Έκανα ενέργειες να μάθω γιατί δεν υλοποιήθηκαν τα τεχνικά προγράμματα της περιόδου 2002-2013 όπου με χρήματα από ΣΑΤΑ θα γίνονταν τόσα έργα στο χωριό μας, αλλά συνάντησα σκοτάδι.  Ενδεικτικά αναφέρω:
Αποκατάσταση ζημιών διαμορφώσεις παράλιας Στομίου                25000 Σατα 2008
Συντήρηση βελτίωση δρόμων τ κ Οξυλιθου                                       30000 Σατα 2009
Διαμόρφωση χώρου πλατειάς Κληματαριου                                      10000 Σατα 2009
Διαμορφώσεις στο Στόμιο                                                                    20000 Σατα 2009
Διαμόρφωση ανάπλαση χώρου γεφύρας Οξυλιθου                           10000 Σατα 2009
Διαμόρφωση ανάπλαση χώρου πλατείας Κληματαριου                   12000 Σατα 2010
Διαμόρφωση πλατείας Στομίου                                                           12000 Σατα 2010
Συντήρηση βελτίωση δρόμων τ κ Οξυλιθου                                       45000 Σατα 2010
Αποκατάσταση δρόμων                                                                        30000 Σατα 2011
και τόσα άλλα με μικρότερα ποσά .
Τι απέγιναν τα χρήματα από τη θεομηνία 2009 όπου προβλέπονταν να τσιμεντοστρωθούν οι δρόμοι Άγιος Νικόλαος Καραγκιόζης, Βενζινάδικο προς παλιοπιγαδο, από κεντρικό Κήπων μέχρι νεκροταφείο, από Άγιο Γεώργιο προς Μουστερή μήκους 400 μέτρα; Γιατί δεν τελείωσαν οι εργασίες στην εκκλησία της Παναγίας; Τι απέγιναν τα χρήματα από το πρόγραμμα Θησέας  για ανάπλαση του κτήματος Οικονόμου 120.000 ευρω;  Έχει παραδοθεί και από ποια επιτροπή παρελήφθη το έργο Αρδευτικό Οξυλιθου; Έχουν γίνει οι εργασίες που προβλέπονταν από τη μελέτη; Γιατί δεν έχει δοθεί για χρήση προς όφελος των κατοίκων; Έτσι πάνε χαμένα 120.000 ευρώ.
Έχει διαπιστωθεί αν έγιναν οι επεκτάσεις δικτύου, που αναφέρονται στο τεχνικό πρόγραμμα της ΔΕΥΑΚΑ της περιόδου 2011-2013 στο χωριό μας;
Τι απέγιναν οι μελέτες που ήταν έτοιμες εδώ και χρόνια. (Ανάπλαση πλατείας Στομίου, Ανάπλαση κτήματος οικονόμου, Ανάπλαση κόμβου γέφυρας Οξυλιθου, Ανάπλαση Τούρλας, Ανάπλαση πλατείας Κληματαριου;)
Θεωρώ ότι σε ενημέρωσα και επί της ουσίας. Σε καλωσορίζω στο χώρο της Αυτοδιοίκησης και σου θυμίζω την επιθυμία της πλειοψηφίας  των πολιτών  για αποκοπή κάθε γέφυρας με νοοτροπίες του χθες, που έφεραν την πιο μεγάλη υποβάθμιση στον τόπο και στο χωριό και σε πλήρη ρήξη ανθρώπους ίδιων οικογενειών. Σε κάθε περίπτωση  δηλώνω παρών για ότι καλύτερο για το χωριό μας και τους κατοίκους του

Σύμβουλος Τ Κοινότητας Οξυλιθου

Κων/νος Τριανταφύλλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου