Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014

ΣΤΕΝΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΑΚΗ - ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ ΤΗΣ ΛΙΝΑΡΙΑΣ

Συνάντηση Μίλτου Χατζηγιαννάκη-Κυριάκου Αντωνόπουλου
Πηγή: SYMPAN.GR 



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Την Τετάρτη, 10/9/14, ο Δήμαρχος Σκύρου, κ. Μίλτος Χατζηγιαννάκης, ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση του Προέδρου του Λιμενικού Ταμείου Σκύρου, κ. Κυριάκου Αντωνόπουλου,  συναντήθηκε μαζί του στο γραφείο του Λ.Τ. Σκύρου, σε μια τρίωρης διάρκειας ενημέρωση,  για το Λιμάνι και τα Λιμενικά Θέματα της Σκύρου.
Στη συνέχεια, ο Δήμαρχος «ξεναγήθηκε» στους λιμενικούς χώρους, τις εγκαταστάσεις του Λιμανιού και του τουριστικού καταφυγίου και εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίησή του για το επίπεδο των εγκαταστάσεων και των παρεχόμενων υπηρεσιών αλλά και για τον πλήρη εξοπλισμό του Λ.Τ. Σκύρου σε έγγραφα νομοθετικού και διοικητικού περιεχομένου, που αποτελούν εγγύηση αλλά και προϋπόθεση για τις τρέχουσες και μελλοντικές αναπτυξιακές πρωτοβουλίες στο Λιμένα.
Η συνάντηση αυτή του Δημάρχου Σκύρου και του Προέδρου του Λ.Τ. Σκύρου χαρακτηρίστηκε από την ταύτιση των θέσεών τους σε ό,τι αφορά τα Λιμενικά Θέματα, τις προοπτικές και τον τρόπο της μελλοντικής ανάπτυξης του Λιμένα της Λιναριάς και των υπό εξέλιξη πρωτοβουλιών του Λ.Τ. Σκύρου (Υδατοδρόμιο–Παράκτιος σταθμός καυσίμων- Λιμένας είσοδος-έξοδος Χώρας) αλλά και τις περαιτέρω αναπτυξιακές προσδοκίες (Λιμενικές  επεκτάσεις–Περιφερειακός Λιναριάς) που πρέπει να γίνουν με τη δράση και τη συνδρομή του  Δήμου.
Στα γενικότερα Λιμενικά της Σκύρου (Αχίλλι-Κυρά Παναγιά-Πεύκος-Καλαμίτσα- προστασία  παραλίας Γυρίσματα–Μαγαζιά-Αλιευτικό Μώλος), διαπιστώθηκε ταύτιση ιδεών σε ό,τι  αφορά τις λύσεις που συζητήθηκαν.
Τον Δήμαρχο και τον Πρόεδρο του Λ.Τ. Σκύρου απασχόλησαν θέματα της Εθνικής Λιμενικής  Πολιτικής, όπως αυτή εκφράζεται σήμερα, και οι επιπτώσεις που τυχόν μπορεί να προκληθούν στα συμφέροντα της Σκύρου με τον τρόπο που ασκείται. Κυρίαρχο ρόλο στη συζήτηση είχε και το σκέλος των ενεργειών που από κοινού θα απαιτηθούν για να διατηρήσει το Λιμενικό Ταμείο Σκύρου την αυτονομία του ώστε να υπάρξει κοινή δράση, αλλά και  καθολική αντίδραση σε τυχόν απόπειρα κατάργησης, συγχώνευσης ή υποβάθμισης του  Φορέα. Κοινή στόχευση του Δήμου και του Λ.Τ. Σκύρου θα είναι η διαφύλαξη του  δικαιώματος της τοπικής διαχείρισης και η λειτουργική αυτοτέλεια του Λιμένα, ο οποίος  λειτουργεί ως μοχλός Τουριστικής Ανάπτυξης και προβολής του Νησιού και η αποτροπή της  ιδιωτικοποίησης του τουριστικού λιμένα της Σκύρου (υπόθεση δήμου Σκύρου κατά της  παραχώρησης στο ΤΑΙΠΕΔ του τουριστικού λιμένα, η οποία εκκρεμεί στο Συμβούλιο της  Επικρατείας).
Ο Δήμαρχος διαπίστωσε το βαθμό δυσκολίας της διαχείρισης του Λ.Τ. Σκύρου, το οποίο, ως Φορέας Γενικής Κυβέρνησης και χωρίς να διαθέτει προσωπικό, έχει διαρκείς -υπό την απειλή  ποινών- υποχρεώσεις προς τις προϊστάμενες Υπηρεσίες & Υπουργεία, αλλά και υφίσταται  συνεχείς οικονομικούς ελέγχους με τακτικές υποβολές αναφορών (ΥΠ.ΟΙΚ. – ΥΝΑ- ΕΛ.ΣΤΑΤ- ΔΟΥ), κατάθεση προϋπολογισμών ανά 6μηνο και συνεχείς εφαρμογές μνημονιακών  υποχρεώσεων.
Κοινή παραδοχή αποτέλεσε το γεγονός ότι, προκειμένου να διατηρηθεί η διαχειριστική επάρκεια του Λ.Τ. Σκύρου, να είναι δυνατή η επίτευξη των στόχων του και η διασφάλιση του
Λιμανιού, θα πρέπει να διαφυλαχτεί η κεκτημένη διοικητική εμπειρία και στελέχωση. Ο Δήμαρχος και ο Πρόεδρος Λ.Τ. Σκύρου συμφώνησαν να επαναλαμβάνουν τις συναντήσεις τους τακτικά ώστε να αλληλοενημερώνονται και να αναλαμβάνουν κοινή δράση, όπου αυτό απαιτείται.

Σκύρος, 11/9/2014
Ο Δήμαρχος Σκύρου                                                       Ο Πρόεδρος του Λ.Τ. Σκύρου
Μίλτος Χατζηγιαννάκης                                                         Κυριάκος Αντωνόπουλος 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου