Τρίτη 1 Ιουλίου 2014

ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΜΕ ΤΙΣ ΕΥΛΟΓΙΕΣ ΤΩΝ ΕΑΣ!

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΚΥΜΗΣ 
ΧΗΛΗ ΚΥΜΗΣ  ΤΚ:34003 ΤΗΛ:22220-23053,23142 ΦΑΞ:22220-23669, e-mail somateioHMK@yahoo.gr Κύμη, 30/6/2014 Αρ.Πρωτ.: 11


Στις 30 Μαΐου, λίγες  ημέρες πριν φύγει, ο «άμεμπτος»  Υπουργός Οικονομικών και λάτρης των ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ διόρισε με Υπουργική απόφαση ΡΟΥΣΦΕΤΟΛΟΓΙΚΑ 45 ημετέρους με την διαδικασία της απόσπασης. Ανάμεσα τους, ο μοναδικός, στην ειδικότητα του, Χημικός Επιστήμονας της εταιρείας. Κίνηση που προκαλεί εύλογες απορίες:
 Ποιος υπέγραψε την απόσπαση, δεδομένου ότι στην εταιρεία δεν υπάρχει διαχειριστής;;;
Πως έγινε η απόσπαση, όταν η εταιρεία έχει μόνο 55 εργαζόμενους, υπάρχει ήδη ένας αποσπασμένος στο ΥΠΕΧΩΔΕ και είναι παράνομο να γίνει άλλη απόσπαση,  τουλάχιστον χωρίς την έγκριση της εταιρείας;;;
Αν την έγκριση την έχουν δώσει τα ΕΑΣ, τότε εγείρονται εύλογες απορίες, αφού όλο αυτό το διάστημα των 18 ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΜΗΝΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΦΗΣΕΙ ΑΠΛΗΡΩΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΗΜΚ διατείνονται ότι είμαστε ξεχωριστή εταιρία (!)...
Πως το ΥΠΟΙΚ τώρα και μας βλέπει και μας ξέρει, αφού αποσπά υπάλληλο της ΗΜΚ στην Υπηρεσία του;;; Κε Υπουργέ των Οικονομικών, είμαστε άλλοι 54.
Και σαν να μην έφτανε αυτό, έφτασε στα αυτιά μας ότι ο Σύμβουλος των ΕΑΣ μετά από οχλήσεις που δέχτηκε από πρώην Υπουργό, Βουλευτές, δηλώνει δυσαρεστημένος <<ΑΚΟΥΣΟΝ(!) ΑΚΟΥΣΟΝ(!)>> γιατί έχουν καθυστερήσει τα υπηρεσιακά έγγραφα του αποσπασμένου να πάνε στο ΥΠΟΙΚ, για να αρχίσει να πληρώνεται. << ΕΛΛΑΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΣΟΥ!>>
<<ΤΟ ΡΟΥΣΦΕΤΙ ΠΕΘΑΝΕ! ΖΗΤΩ ΤΟ ΡΟΥΣΦΕΤΙ!>> 
Να θυμίσουμε λοιπόν στον κύριο Σύμβουλο των ΕΑΣ ότι:

Οι 55 εργαζόμενοι της ΗΜΚ είναι 18 ΜΗΝΕΣ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ και σε επίσχεση εργασίας. Την ευαισθησία που δείχνει για να ευχαριστήσει ημετέρους, ΜΑΚΑΡΙ να την έδειχνε και για την Ηλεκτρομηχανική. Ένα στρατιωτικό εργοστάσιο που παράνομα και ετσιθελικά το βαφτίζουν πολιτικό τομέα και το οδηγούν ως άλλη Ιφιγένεια στο κλείσιμο για να «σωθούν» δήθεν τα ΕΑΣ. Το ΥΠΕΘΑ και τα ΕΑΣ αντιμετωπίζουν  τους εργαζομένους της ΗΜΚ ως <<ΠΛΗΒΕΙΟΥΣ>>  και τους αφήνουν απλήρωτους και εξαθλιωμένους εδώ και 18 μήνες, ενώ όλοι οι άλλοι πληρώνονται. Επιτρέπουν σε μια περιοχή, αυτή του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου, που είναι χαρακτηρισμένη ως άγονη και μειονεκτική με ιδιαίτερο ανάγλυφο, απαρχαιωμένο οδικό δίκτυο και απομακρυσμένη από αστικό κέντρο με ανεργία που αγγίζει το 80%, να χαθούν τόσες θέσεις εργασίας.
   Το εργοστάσιο που έχετε βάλει ως στόχο να κλείσετε Κύριοι & κα Γεννηματά, μπορεί να δημιουργήσει τις τριπλάσιες θέσεις εργασίας  , όχι μόνο με εξαγωγικές δραστηριότητες, αλλά με την κάλυψη του 5% των αναγκών του στρατού, αφού τα προϊόντα που παράγει η ΗΜΚ είναι ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΑΝΑΛΩΣΙΜΑ (ΚΡΑΝΗ, ΑΛΕΞΙΣΦΑΙΡΑ.ΣΤΟΛΕΣ ΡΒΧΠ κ.α - ΑΡΘΡΟ 346, Ν. 4028/2011,  ΑΠΟΦΑΣΗ ΥΠΕΘΑ αριθμ.121078/2006).
   Εμείς οι απλοί εργαζόμενοι, με την συμπαράσταση της τοπικής κοινωνίας  και ως μοναδικό όπλο την ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ, καταγγέλουμε κάθε απόπειρα διαχωρισμού εργαζομένων με κριτήρια ρουσφετολογικά και δηλώνουμε ότι  θα αγωνιστούμε μέχρι τέλους για τη διάσωση του εργοστασίου και τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας, καθώς μόνο η απρόσκοπτη λειτουργία του δημιουργεί τα εχέγγυα ανάπτυξης σε μια περιοχή που μαστίζεται από την  ανεργία.
Για το ΔΣ
Ο Αντιπρόεδρος                        Η Γεν. Γραμματέας
Γ. Θεοδώρου                                 Β. Γκατζιώνη      

2 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα....σιγά μην ιδρώσει το αυτί τους γιατί είναι οι 55 εργαζόμενοι απλήρωτοι και εξαθλιωμένοι εδώ και 18 μήνες. Οσο για την περιοχή, εδώ δεν ενδιαφέρθηκαν οι Ευβοιώτες (πολιτικοί και άλλοι) θα ενδιαφερθούν αυτοί?

    ΑπάντησηΔιαγραφή