Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013

ΣΥΝΕΣΤΙΑΣΗ ΣΤΗΝ "ΚΤΗΜΑ ΚΕΚΗ" ΣΤΟ ΝΕΟΧΩΡΙ ΓΙΑ ΤΑ 95 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΚΚΕ



Ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΑΜΠΕΛΙΩΤΗΣ ΟΜΙΛΗΤΗΣ ΣΕ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΕΥΒΟΙΑΣ

Πηγη: EVIAKOSMOS.GR
Το Επιμελητήριο Εύβοιας στο πλαίσιο της συνεχούς έγκυρης και έγκαιρης ενημέρωσης των επαγγελματιών, σε επίκαιρα σημαντικά θέματα, διοργάνωσε Φορολογική Ημερίδα, την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013 και ώρα 18.30 στο Μέγαρο Επιμελητηρίου. Κύριο θέμα συζήτησης ήταν, οι ψηφισθέντες φορολογικοί νόμοι για τις επιχειρήσεις για τα έτη 2013 και
Εισηγητής της Ημερίδας - που συγκέντρωσε το πραγματικό ενδιαφέρον των επιχειρηματιών - ήταν ο διακεκριμένος Φοροτεχνικός κ. Ευάγγελος Αμπελιώτης, που συνέβαλε στην επίτευξη των καλύτερων αποτελεσμάτων. Οι συμμετέχοντες στις εργασίες της ημερίδας είχαν την ευκαιρία να υποβάλλουν κρίσιμα ερωτήματα στον κ. Αμπελιώτη και να ζητήσουν διάφορες διευκρινήσεις κυρίως για τους φορολογικούς νόμους. Μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν ο πρώην Πρόεδρος του ΕΟΠΠΥ κ. Λευτέρης Παπαγεωργόπουλος, ο Επίτιμος Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Μιχάλης Σίδερης και πολλοί εκπρόσωποι Επαγγελματικών Φορέων.
Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Παναγιώτης Σίμωσης απευθύνοντας σύντομο χαιρετισμό, ανέφερε ότι το Επιμελητήριο Εύβοιας, μέσα σε αυτό το δυσμενές οικονομικό περιβάλλον, προσπαθεί καθημερινά μέσα από συντονισμένη σειρά δράσεων να προστατέψει και να προασπίσει, στο μέτρο πάντοτε του δυνατού, την επιχειρηματικότητα. Προσπαθεί να δημιουργήσει και να αξιοποιήσει κάθε πρωτοβουλία και κάθε δυνατότητα που θα μπορούσε να βοηθήσει στην ανάκαμψη και στην ανάπτυξη των ευβοϊκών επιχειρήσεων. Την άρτια διοργάνωση της εποικοδομητικής εκδήλωσης συντόνισε και υποστήριξε ο κ.Βασίλειος Βαρελάς, Μέλος του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου.



ΑΙΣΧΟΣ!!! ΒΓΑΖΟΥΝ ΣΕ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΕΞΗΝΤΑΧΡΟΝΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΗ ΜΕ ΑΡΡΩΣΤΟ ΠΑΙΔΙ

Δικαστική απόφαση βγάζει σε πλειστηριασμό το σπίτι ενός 60χρονου δανειολήπτη στο Αλιβέρι, ο οποίος είναι καρκινοπαθής και πατέρας ενός ανήλικου παιδιού, το οποίο πάσχει από χρόνια πάθηση. Σοκ προκάλεσε η απόφαση του Δικαστηρίου, στη Χαλκίδα, με την οποία ο 60χρονος κάτοικος Αλιβερίου χάνει το σπίτι του για χρέη σε τράπεζα.
Όπως γράφει το eviazoom, πρόκειται για καρκινοπαθή, πρόσφατα εγχειρισμένο και πατέρα ενός ανήλικου παιδιού, το οποίο πάσχει από χρόνια πάθηση. Ο 60χρονος δανειολήπτης που αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα, έχει καταθέσει τα χαρτιά του για σύνταξη από το 2011.
Ο δανειολήπτης είχε αρχικά δικαιωθεί στο πρώτο
δικαστήριο που είχε γίνει, κάνοντας χρήση των διατάξεων του νόμου «Κατσέλη» για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, αλλά η τράπεζα έκανε έφεση και η καινούργια δικαστική απόφαση αναίρεσε όλα τα παραπάνω, με αποτέλεσμα το σπίτι του 60χρονου να βγεί στο "σφυρί".

Έντονες οι αντιδράσεις ειδικά των πρώην συναδέλφων του 60χρονου, (Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου Εύβοιας) οι οποίοι διοργανώνουν διαμαρτυρία στο Εργατικό Κέντρο Αλιβερίου, την Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου, στις 7 το απόγευμα, με στόχο την ματαίωση του πλειστηριασμού.

ΟΙ ΝΕΟΙ ΜΠΡΟΣΤΑ!!!!

Σε άρθρο μας στις 14 Αυγούστου 2013 με τίτλο: ΔΗΜΟΤΙΚΕΣΕΚΛΟΓΕΣ 2014: ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΔΡΟΜΟΣ Η ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΜΕ «ΝΕΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ» υποστηρίζοντας την πολιτική αναγκαιότητα της  ανατροπής  του παρακμιακού αυτοδιοικητικού χαβαλέ της περιοχής γράφαμε μεταξύ των άλλων ότι χρειάζονται  νέες δημιουργικές δυνάμεις μέσα από την τοπική κοινωνία. Συγκεκριμένα αναζητούσαμε: «Νέες  δυνάμεις ικανές να εμπνεύσουν και να επιβάλλουν στην πράξη και όχι στα λόγια αξίες και αξιοκρατία. Τις αξίες της χρηστής διοίκησης, της διαφάνειας, της ειλικρινούς και πλήρους λογοδοσίας, της διαρκούς και αποτελεσματικής διαβούλευσης με την τοπική κοινωνία, της πραγματικής και λειτουργικής ενδοδημοτικής δημοκρατίας, του συμμετοχικού αναπτυξιακού σχεδιασμού και της ολοκληρωμένης βιώσιμης ανάπτυξης. Νέες δυνάμεις ικανές και αποφασισμένες, με εντιμότητα και γνώση, να ρυθμίσουν τις σχέσεις της τοπικής κοινωνίας και του δήμου με τις παραγωγικές μονάδες της περιοχής σε μία νέα, διαφανή και ανοικτή στην κοινωνία αναπτυξιακή σύμπραξη και συνεργασία βασισμένη στην ανταποδοτικότητα, την βιωσιμότητα της παραγωγικής διαδικασίας, στον σεβασμό και την προστασία του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας. Αυτή η κρίσιμη σύμπραξη πρέπει να υπακούει στις αρχές της καθαρής και ορατής από την κοινωνία σχέσης, της λογοδοσίας για όλες τις δράσεις κοινωνικής ευθύνης, της διαφάνειας και της τακτικότητας στην καταβολή των νόμιμων οικονομικών υποχρεώσεων και στην παροχή  των συμφωνημένων ανταποδοτικών αντισταθμισμάτων  προς τον δήμο. Όλα στο φως, τίποτε κάτω από το τραπέζι. Όλα για την τοπική κοινωνία ούτε ευρώ για τους αιρετούς, τις παρατάξεις τους και τους παρατρεχάμενους.
Τέτοιες  Νέες Δυνάμεις ζητούνται, όχι παιδιά του κομματικού σωλήνα ή των παραπηγμάτων της εξουσίας και των συντεχνιών της διαφθοράς. Νέοι με τόλμη και όραμα να αλλάξουν τον τόπο και όχι νέοι που θωπεύονται από τους αγύρτες της τοπικής εξουσίας με λίγα ψίχουλα μαύρης επιχορήγησης ή με την ψευδαίσθηση της συμμετοχής στην πίττα της εξουσίας. Νέοι, ανεξαρτήτως ηλικίας,  με πίστη και όραμα για να τα αλλάξουν όλα και να τα κάνουν σωστά, συμμετοχικά, ανοικτά στην κοινωνία, δημοκρατικά. Αυτοί μπορούν να φέρουν την Ανατροπή.»
Σήμερα μερικούς μήνες μετά η διαπίστωση αυτή φαντάζει νομοτέλεια. Ας τα ξαναδιαβάσουν όσοι έχουν ακόμη τη νεανική φλόγα της ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ  που είναι ταυτόχρονα και φλόγα ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ. Γκρεμίστε για να κτίσετε.!!!

Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΜΕΤΑΛΛΟΥ Ν.ΕΥΒΟΙΑΣ: ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΩΝ


ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΜΕΤΑΛΛΟΥ Ν.ΕΥΒΟΙΑΣ
ΤΗΛ:6974434394 FAX:2223023708

                                                                                    ΑΛΙΒΕΡΙ 5 Δεκέμβρη 2013

Συνάδελφοι,
Δικαστική απόφαση βγάζει σε πλειστηριασμό το σπίτι του προηγούμενου προέδρου του Συνδικάτου μας, που εδώ και 1 χρόνο περίπου είναι καρκινοπαθής, πρόσφατα εγχειρισμένος, ενώ στην οικογένεια δεν υπάρχει άλλο εργαζόμενο μέλος και το ανήλικο παιδί του αντιμετωπίζει χρόνια πάθηση. Επιπρόσθετα ο συνάδελφος μας ακόμα περιμένει τη σύνταξη και το εφάπαξ από το ταμείο μετάλλου, από το 2011 που έχει καταθέσει τα χαρτιά του!!!
Οι τραπεζίτες, βιομήχανοι, εφοπλιστές κάνουν τα πάντα για να προστατεύσουν τα κέρδη τους. Μετά από τις μειώσεις μισθών, τους φόρους, τις περικοπές και τη διάλυση παιδείας – υγείας – πρόνοιας, σειρά παίρνουν οι πλειστηριασμοί των σπιτιών μας. Ήδη ετοιμάζουν σχετικό νομοσχέδιο αλλά απ’ ότι φαίνεται και από την περίπτωση του συναδέλφου δεν περιμένου να  ψηφιστεί ο νόμος!!!
Να σταματήσει τώρα ο πλειστηριασμός του σπιτιού του συναδέλφου, καθώς και κάθε πλειστηριασμός εργατικών – λαϊκών οικογενειών, ιδιαίτερα ότι αφορά την 1η κατοικία. Αυτό μπορεί να γίνει πραγματικότητα μόνο με την οργάνωσή μας.
Για το λόγο αυτό καλούμε σε σύσκεψη για να οργανώσουμε τη δράση μας απέναντι σε κάθε πλειστηριασμό που μεθοδεύεται και αφορά τις εργατικές – λαϊκές οικογένειες. Ελάτε να συζητήσουμε πως θα τους σταματήσουμε.
Κάτω τα χέρια από τα σπίτια των λαϊκών νοικοκυριών.
Κανένας πλειστηριασμός.
ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ
ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΣΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ
ΔΕΥΤΕΡΑ 9/12 ΣΤΙΣ 19:00μμ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

ΙΔΡΥΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΑΝΤΟΠΩΛΙΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Μία σημαντική πρωτοβουλία, κοινωνικής αλληλεγγύης, έλαβε ο Δήμος Κύμης-Αλιβερίου. Με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 18/11/2013 προχώρησε στη δημιουργία ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ   ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟΥ, ψηφίζοντας τον κανονισμό λειτουργίας του και ορίζοντας τον τρόπο διοίκησης και διαχείρισης.
Το εγχείρημα αυτό στηρίζεται κυρίως στον εθελοντισμό, αλλά και στο αίσθημα αλληλεγγύης που όλους πρέπει να μας διακατέχει, ιδιαίτερα σε αυτή τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε.
Το Δ.Κ.Π. στεγάζεται σε κτήρια καταρχήν στην Κύμη και στο Αλιβέρι και ήδη δέχεται αιτήσεις, τόσο εθελοντών, που θα προσφέρουν στήριξη, όσο και υποψήφιων δικαιούχων της στήριξης.
Με το ξεκίνημα του είναι σε θέση, να κάνει την πρώτη διάθεση αγαθών και για τον λόγο αυτό οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να υποβάλλουν τα δικαιολογητικά τους.
Είναι πολύ σημαντικό για όλους μας στους δύσκολους αυτούς καιρούς, να λειτουργούν στο μέγιστο τα κοινωνικά αντανακλαστικά και η αλληλοβοήθεια. Αυτό εξάλλου σημαίνει κοινωνία.
Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε όλους όσοι εργάζονται εθελοντικά γι αυτό το σκοπό.
Ας προσπαθήσουμε όλοι μας να δώσουμε  έστω και μικρές λύσεις σε τεράστια προβλήματα  
Ο Δήμαρχος
Δημήτρης Γ. Θωμάς
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΟΥ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΚΥΜΗΣ: ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΩΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Κύμη, 4/12/2013
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Πραγματοποιήθηκε χθες, 3/12/2013 η προγραμματισμένη κινητοποίηση των εργαζομένων της Ηλεκτρομηχανικής Κύμης ΕΠΕ στο Υπουργείο Οικονομικών. Στο πλευρό των εργαζομένων βρέθηκαν ο Υφυπουργός Παιδείας κ.Συμεών Κεδίκογλου, οι βουλευτές κ.κ. Βασίλης Αποστόλου, Α.Χατζηλάμπρου (ΣΥΡΙΖΑ) και Δ. Αναγνωστάκης (ΔΗΜΑΡ), ο Δήμαρχος Κύμης-Αλιβερίου, κ. Δ.Θωμάς με την αντιδήμαρχο Κύμης-Αλιβερίου κα Α.Μπάτσα-Θωμά, καθώς και αντιπροσωπείες των εργαζομένων από τα σωματεία του ομίλου ΕΑΣ.

Στη συνάντηση που ακολούθησε με τον Γενικό Δ/ντή του  γραφείου του Υπουργού Οικονομικών κ.Σκέρτσο οι εργαζόμενοι εξέθεσαν τα προβλήματα τους με κυρίαρχο θέμα τη μη καταβολή των δεδουλευμένων του έτους 2013. Όλοι οι παρευρισκόμενοι εξέφρασαν την ανάγκη άμεσης επίλυσης του προβλήματος. Οι εργαζόμενοι έλαβαν την διαβεβαίωση ότι θα έχουν απάντηση προς την κατεύθυνση αυτή μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ Η ΝΕΑ ΠΟΙΗΤΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΗ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΠΕΡΔΙΚΑΡΗ

ΑΝΤΩΝΗΣ ΠΕΡΔΙΚΑΡΗΣ
 «ΟΝΕΙΡΟ-ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΣ»
Ημερολόγιο Ποιημάτων
Ο οικονομολόγος και ποιητής Αντώνης Περδικάρης παρουσίασε  το Σάββατο 30 Νοεμβρίου με μεγάλη επιτυχία την ποιητική συλλογή του με τον τίτλο «ΟΝΕΙΡΟ-ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΣ» στον κατάμεστο από κόσμο ζεστό και ατμοσφαιρικό χώρο «Μεθυστάνες» στου Ψυρρή.
Εξήντα εννέα ποιήματα περιλαμβάνει η συλλογή του Περδικάρη. Οδηγός του ο Όνειρος των Αρχαίων Ελλήνων. Εάν για τον Σίγκμουντ Φροϋντ «Η ερμηνεία των Ονείρων» αποτέλεσε μελέτη και έρευνα ζωής, για τον ποιητή Αντώνη Περδικάρη το Όνειρο είναι ο ιστός που υφαίνει τα δίχτυα της ποιητικής του ψυχής. Στα ποιήματα του ο Περδικάρης αναφέρεται κυρίως στη θάλασσα. Δίπλα στη θάλασσα γεννήθηκε. Στον Οξύλιθο της Κύμης Ευβοίας. Στο επάγγελμα οικονομολόγος, επικοινωνιολόγος αλλά καθόλου τεχνοκράτης. «Τεχνίτης όμως στον λόγο και στην ψυχή…αθεράπευτα ρομαντικός και ονειροπόλος» ανέφερε μεταξύ των άλλων ο Νίκος Καρίμπας, που παρουσίασε το βιβλίο του Περδικάρη.  Ποιήματά του διάβασαν η Χρύσα Μιχαλοπούλου και η Στέλλα Βρακά.


Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013

ΑΚΥΡΩΣΑΝ ΤΙΣ ΗΔΗ ΑΚΥΡΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ

Δημοσιεύτηκε στο Δι@γεια η Απόφαση 333/2013 της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Κύμης Αλιβερίου με την οποία ακυρώνονται οι Αποφάσεις 103,121,144,147 του 2013 της Οικονομικής Επιτροπής με τις οποίες ανατέθηκαν και με την συμμετοχή και ψήφο του Αντιδημάρχου κ. Παππά οι αναθέσεις έργων στον γιό του εργολάβο κ. Νικόλαο Παππά. Οι Αποφάσεις αυτές όμως ήταν έτσι και αλλιώς άκυρες από την στιγμή που ελήφθησαν παρανόμως. Τι νόημα έχει η εκ των υστέρων ακύρωσή τους; Ανάκληση μπορούσαν να κάνουν. Έτσι και αλλιώς  η λήψη των αποφάσεων αυτών συνιστά πειθαρχικό παράπτωμα για τον κ. Παππά. Η ανάκληση ή η ακύρωση από την οικονομική επιτροπή δεν τον απαλλάσσει από το σοβαρό πειθαρχικό παράπτωμα. Ασφαλώς προσπαθούν έτσι να διασωθούν αλλά καθιστούν συνενόχους και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση η οποία εάν δεν ασκήσει πειθαρχική δίωξη θα έχει συγκαλύψει την παρανομία.
Θα ήταν χρήσιμο αφού είναι και υπέρ της διαφάνειας (!!!) να δημοσιεύσουν τα έγγραφα που αναφέρονται στην Απόφαση, δηλαδή το έγγραφο 4341/217161/8-11-2013 της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, το έγγραφο 32971/20-11-2013 του Δήμου, το 32972/27-11-2013 έγγραφο του κ. Νικολάου Παππά και το 33287/29-11-2013 έγγραφο του Αντιδημάρχου κ. Βασιλείου Παππά. Το τελευταίο την ίδια ημέρα που ελήφθη παραπάνω Απόφαση. Για να δούμε τι λένε; τώρα γνωρίστηκαν μεταξύ τους;
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ 333/2013 ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ Ο.Ε. ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΥΜΜΑΖΕΥΕΙ ΤΑ ΑΣΥΜΜΑΖΕΥΤΑ 


ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΑΥΡΙΟ ΣΤΙΣ 11.00 πμ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Κύμη,02/12/2013 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Την Τρίτη  3/12/2013, στις 11.00π.μ, οι εργαζόμενοι της Ηλεκτρομηχανικής Κύμης ΕΠΕ, θα πραγματοποιήσουν κινητοποίηση-διαμαρτυρία στο Υπουργείο Οικονομικών.
Οι απλήρωτοι για το έτος 2013 διεκδικούμε:
-       Την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων
-       Τη χρηματοδότηση της εταιρίας
-       Την ίση μεταχείριση μεταξύ των εργαζομένων του ομίλου
Καλούμε όλους τους βουλευτές, τους φορείς, τα σωματεία να βρίσκονται στο πλευρό μας στο δίκαιο αγώνα μας.
Απαιτούμε άμεση λύση στα μείζονα προβλήματα που ταλαιπωρούν εδώ και καιρό εργαζόμενους και εργοστάσιο.


ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ

Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013

Η ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ. ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΡΟΪΔΙΑ

Τον περασμένο Απρίλιο (29-4-2013) η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Κύμης Αλιβερίου αποφάσισε μεταξύ των άλλων και την ανάθεση τεσσάρων εργασιών ή μικρών έργων στον εργολάβο κ. Νικόλαο Παππά γιό του Αντιδημάρχου κ. Βασίλη Παππά ο οποίος ως μέλος της Οικονομικής Επιτροπής συμμετείχε στη συνεδρίαση και ψήφισε την ανάθεση των έργων συνολικού προϋπολογισμού 26.000 ευρώ στον γιό του. Η δημοτική παράταξη «Πολίτες της Αυτοδιοίκησης» κατήγγειλαν την παράνομη αυτή απόφαση στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση και κοινοποίησαν την καταγγελία τους σε διάφορους αποδέκτες όπως και στον Εισαγγελέα (Η ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΕΔΩ). Ο κ. Παππάς πρέπει να διωχθεί πειθαρχικά και να τεθεί σε αργία. Το παράπτωμά του είναι το πιο ατιμωτικό πειθαρχικό παράπτωμα για αιρετό της αυτοδιοίκησης. Δεν ξέρουμε τι θα κάνουν εκείνοι που οφείλουν να ελέγξουν και να αποδώσουν καθαρή την αυτοδιοίκηση από τέτοιες  άθλιες συμπεριφορές.
Αυτό που μάθαμε είναι ότι η Οικονομική Επιτροπή, εκτός ημερήσιας, διάταξης αποφάσισε να ανακαλέσει τις αποφάσεις αυτές, να βγει έξω από την πόρτα ο κ. Βασίλειος Παππάς και να ξανααναθέσει στον γιό του κ. Νικόλαο Παππά τα  ίδια έργα. Λες και αρκεί να ανακαλέσουν την Απόφαση για να την νομιμοποιήσουν και κυρίως να την εξαγνίσουν ηθικά. Αντί να ζητήσουν συγνώμη και να παραιτηθεί ο κ. Παππάς από Αντιδήμαρχος και μέλος της οικονομικής επιτροπής προκαλούν παίζοντας θέατρο. Αντί να απολογηθούν  για την ηθική και πολιτική τους κατάπτωση επιτέθηκαν στον Θοδωρή Βαρδακώστα γιατί τους αποκάλυψε. Και ζήτησαν και τα ρέστα γιατί δεν τους ενημέρωσε!!!
Δήμαρχος δώδεκα χρόνων και Αντιδήμαρχος επίσης δεν γνωρίζουν ότι στα όργανα της τοπικής αυτοδιοίκησης και σε κάθε συλλογικό διοικητικό όργανο το μέλος το οποίο συνδέεται με υλικό συμφέρον με το αντικείμενο της απόφασης υποχρεωτικά απέχει. Εάν δεν το κάνει η μεν απόφαση είναι άκυρη ο δε αιρετός τιμωρείται πειθαρχικά με την ποινή της αργίας.  Νομίζουμε ότι το ήξεραν και αδιαφόρησαν διότι το παίζουν ανεξέλεγκτοι και αυτοκράτορες. Γιατί εάν πιστέψουμε ότι  δεν το ήξεραν  τότε πέραν όλων των άλλων είναι επικινδύνως ακατάλληλοι.

Ο ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΓΙΑ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΔΗΜΗΤΡΗ ΘΩΜΑ

ΖΗΤΑ ΤΗΝ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΗ ΤΟΥ ΔΙΩΞΗ ΔΙΟΤΙ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΕΠΙΜΟΝΩΣ ΝΑ ΑΠΑΝΤΉΣΕΙ ΣΕ ΈΓΓΡΑΦΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ. ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΗΣ κ. ΓΕΡΑΚΟΥΔΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
ΙΔΟΥ ΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ




"ΣΥΡΙΖΑ" ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ- ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ - ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ (ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΩΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ ΤΗΣ)!!!

Αποστόλου- Στουπής- Ντόβολης: Ομιλητές στις συγκεντρώσεις του ΣΥΡΙΖΑ σε Κριεζά, Αυλωνάρι, Κύμη, Κονίστρες Αλιβέρι
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με την κορύφωση της Μεγάλης επίθεσης της Mνημονιακής Παράταξης (συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ – ΝΔ) , με όλα τα μέσα, απέναντι στην Αξιοπρέπεια ενός ολόκληρου Λαού και στη Δημοκρατία, προς όφελος των εγχώριων οικονομικών ελίτ και των δανειστών. Μια επίθεση που διαλύει την  κοινωνία, καταστρέφει τις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας ,αποστερεί τεράστιους πόρους από την  οικονομία και την κοινωνία , διατηρεί στο διηνεκές τη χώρα σε μια παγίδα χρέους και εξάρτησης, υποθηκεύοντας ταυτόχρονα την εθνική και λαϊκή κυριαρχία, περιορίζοντας τα στοιχειώδη δημοκρατικά  δικαιώματα.
Χιλιάδες νέες απολύσεις στον Ιδιωτικό Τομέα, διαθεσιμότητες και απολύσεις στον Δημόσιο Τομέα  που μέχρι το τέλος του 2013 προβλέπεται να φτάσουν τις 4.000, και το 2014 τις 15.000 τουλάχιστον.
Τεράστια φοροεπιδρομή υπό τον μνημονιακό κυβερνητικό στόχο άντλησης 10 δις €
έως το τέλος του 2013.
Κλείσιμο-συγχώνευση νοσοκομείων, διάλυση του ΕΟΠΠΥ, σημαντικές μειώσεις στην χρηματοδότηση για την  υγεία, μεταφορά μεγάλου μέρους του κόστους της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στους ασφαλισμένους,  περαιτέρω ιδιωτικοποίηση της υγείας..
Κατάργηση και συγχώνευση σχολείων με αποτέλεσμα την αδυναμία πολλών γονιών να
παράσχουν και τη  στοιχειώδη εκπαίδευση στα παιδιά τους, ιδιαίτερα στην περιφέρεια.
Σταδιακή άρση της αναστολής των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας το οποίο θα
έχει ως αποτέλεσμα  εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες να μείνουν χωρίς σπίτι.
Νέα μείωση συντάξεων ξεκινώντας από 01-01-2014 με εξαφάνιση σχεδόν των επικουρικών και περαιτέρω  περικοπή του εφάπαξ
Μείωση του κατώτερου μισθού στον ιδιωτικό τομέα, απελευθέρωση και των ομαδικών
απολύσεων,  κατάργηση 13ου & 14ου μισθού.
Ιδιωτικοποιήσεις με συνοπτικές διαδικασίες, ιδιαίτερα κερδοφόρων οργανισμών π.χ. Ο.Π.Α.Π. (ουσιαστικά ξεπουλήθηκε) και οργανισμών μεγάλης στρατηγικής ή κοινωνικής σημασίας, όπως Πολεμική Βιομηχανία,  ΕΥΔΑΠ, ΔΕΗ, ΕΑΣ, ΟΣΕ …
Κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων σε βάρος των ελεύθερων επαγγελματιών και μικρομεσαίων για χρέη  και υποχρεώσεις προς το Δημόσιο αδιάκριτα και ανεξάρτητα από τις δυνατότητές τους και την αντικειμενική  αδυναμία τους λόγω εφαρμογής των μνημονιακών πολιτικών να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους.
Καταστροφή εκατοντάδων χιλιάδων μικρομεσαίων επιχειρηματιών και μικρών επιχειρήσεων ( για την περιοχή μας ΒΙΟΜΕΚ, ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΙΚΗ, και άλλες μικρότερες ) που επιδεινώνει την ήδη τρομακτική ανεργία  και υποσκάπτει τις δυνατότητες για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.
Στοχεύουν σε έναν λαό χωρίς δικαιώματα, έναν λαό «φτωχό» και «φθηνό», έναν λαό χωρίς δημόσια αγαθά, έναν λαό γονατισμένο. Στο δίλημμα «Μνημόνιο ή χάος», που ως μονόδρομο μας θέτουν ,
Απαντάμε με την εναλλακτική : «Δημοκρατία και Οικονομία των κοινωνικών αναγκών».
Προτείνουμε πολιτική διέξοδο: Με καθημερινή αντίσταση και πάλη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ της  σημερινής Κυβέρνησης. Αντικατάστασή της με
μια ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΜΕ ΚΟΡΜΟ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ. Δημιουργία προϋποθέσεων για μια νέα πορεία της χώρας που θα  ανοίξει τους δρόμους της Κοινωνικής Δικαιοσύνης, της Ισότητας, της Αλληλεγγύης, της Δημοκρατίας και  της Αξιοπρέπειας.
Πολίτες του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου,