Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2013

"ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ" : ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΥΜΗΣ ΧΩΡΙΣ "ΜΕΛΕΤΗ" ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΟ

ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
ΔΗΜΟΥ ΚΥΜΗΣ- ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η πολυδιαφημισμένη από τον κ. Θωμά ανάπλαση του ιστορικού κέντρου Κύμης, πριν καν ξεκινήσει, διαπιστώθηκε ότι είναι φτιαγμένη και σχεδιασμένη πρόχειρα και στο «γόνατο». Δεν μπορεί να εφαρμοστεί, αφού όπως φαίνεται, η πλατεία είναι σε υψηλότερο επίπεδο από το Ναό του Αγ. Αθανασίου, με αποτέλεσμα όταν ολοκληρωθεί το έργο να εισέρχονται τα νερά στο Ναό!!
Τόσο καλά μελετημένο και σχεδιασμένο είναι το έργο της ανάπλασης, που διαπιστώσαμε ότι δεν υπάρχει πρόβλεψη για την κατασκευή αποχέτευσης όμβριων υδάτων στο χώρο του σπιτιού Παπανικολάου!!! Συνέπεια των οποίων είναι να έχουν διακοπεί οι εργασίες, αν και έχει ολοκληρωθεί η πρώτη φάση των εργασιών.
Τέτοιες μελέτες φτιάχνει ο δήμαρχος και μηχανικός κ. Θωμάς. Τις αναθέτει όλες με απ’ ευθείας ανάθεση. πάντα στο ίδιο μελετητικό γραφείο πληρώνοντάς τες αδρά. Απλά αλλάζουμε τα ονόματα για να μην μας πάρουν χαμπάρι οι αδαείς. Προσλαμβάνουμε και ως ειδικό συνεργάτη του δημάρχου εργαζόμενη στο ίδιο μελετητικό γραφείο. Τα περί νομιμότητας και ηθικής ο δήμαρχος τόσα χρόνια δεν τα έχει καταλάβει.
Όταν διαπιστώθηκε από τον εργολάβο το πρόβλημα που υπήρχε στη μελέτη (η οποία έχει εγκριθεί με τυμπανοκρουσίες από το 2009) προσπάθησαν να βρουν άλλους τρόπους αντιμετώπισης του προβλήματος με κατασκευή ράμπας και ανύψωσης του δαπέδου του Ναού. Πρόταση εξοργιστική η οποία προκάλεσε την αγανάκτηση του  Μητροπολίτη μας, ο οποίος απέστειλε την γνωστή επιστολή.
Τώρα προσπαθεί να αλλάξει την μελέτη διαβεβαιώνοντας το εκκλησιαστικό συμβούλιο, ότι δεν θα χρειαστεί να ανυψωθεί το δάπεδο του Ναού, αλλά θα κατέβει το ύψος του δρόμου και της πλατείας. Δεν είμαστε βέβαιοι ότι κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει, μιας και το έργο χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ και οι μελέτες δεν επιτρέπεται να τροποποιηθούν μετά την ανάθεση του έργου.
Προσπαθώντας να υποβαθμίσει το μεγάλο πρόβλημα το οποίο έχει προκύψει, συγκεντρώνει επιλεκτικά εμπόρους και καταστηματάρχες για ενημέρωση στο δημαρχείο Κύμης( συμμετείχαν μόνο 6). Δεν επιτρέπει να συζητηθεί το Θέμα του Δ.Κ Κύμης την Παρασκευή 4/10/2013 όπου είναι θέμα ημερήσιας διάταξης γιατί έχει ήδη γίνει γνωστή η από 3/10/2013 επιστολή του Μητροπολίτη μας.

Με τέτοιες μελέτες, μεθοδεύσεις και επικοινωνιακές λειτουργίες προσπαθεί να επιλύσει τα προβλήματα του τόπου μας χωρίς βέβαια καμία απολύτως αποτελεσματικότητα. Χωρίς όραμα, σχέδιο και μελέτη ποτέ ένας τόπος δεν αναπτύχθηκε.    

ΧΩΡΙΣ ΑΛΕΞΙΚΕΡΑΥΝΟ


Παρόλο την δημοσίευση  του άρθρου μου, πριν 1 χρόνο περίπου στο ηλεκτρονικό και έντυπο τύπο, σαν να μην πέρασε  μια μέρα, σαν να τιτίβιζαν πουλιά στον αέρα, το Μονόδρυ παραμένει χωρίς αλεξικέραυνο, είναι η γεωγραφική του θέση τέτοια ώστε  οι κεραυνοί είναι συχνό φαινόμενο, αν η πολιτεία  δεν πάρει τα μέτρα της θα θρηνήσουμε ζωές, πάλι έπεσαν κεραυνοί σε σπίτια , ευτυχώς  που έχουμε υλικές ζημιές μέχρι τώρα, δεν γίνετε να τρέμουν ανυπεράσπιστοι οι κάτοικοι  σε κάθε μπόρα, δεν μας νοιάζουν τα αίτια  δεν μας νοιάζει ο τρόπος μας ενδιαφέρει να λυθεί το πρόβλημα, να μην γράφουμε του χρόνου για νεκρούς  σε καιρό ειρήνης, άλλες περιοχές ίσως να μην έχουν τόσο έντονο το πρόβλημα  το Μονόδρυ και ειδικά το πάνω Μονόδρυ  οι ζωές κινδυνεύουν των κατοίκων.
Δεν είναι θέμα οικονομικής κρίσης να πάρει τα μέτρα που οφείλει η πολιτεία  για την προστασία του δημότη, δεν είναι σωστό ζωές να αφήνονται στην τύχη τους, δεν ζούμε στον μεσαίωνα, δεν αξίζει τίποτα μια οργανωμένη πολιτεία, ένα αλεξικέραυνο δεν αξίζει όσο μια ζωή, γυμνοί οι κάτοικοι  και στο να προφυλάξουν τις περιουσίες τους αλλά κυρίως το μεγαλύτερο αγαθό την ίδια τους την ζωή, απαιτούμε δεν ζητάμε δεν επαιτούμε  να γίνει τώρα η τοποθέτηση αλεξικέραυνου, να προστατευτεί η ζωή και η περιουσία όλων μας.
Μπ.Γκαρούτσος

Τεχνολόγος έργων 

Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

ΜΗΠΩΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ RDF ΚΑΙΓΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΝΤΙΜΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΜΗΛΑΚΙ;


Πέρασαν τρεις ημέρες από την ημέρα ( Τρίτη, 8 Οκτώβρη) που το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε την διοργάνωση κινητοποιήσεων κατά της καύσης του RDF στο εργοστάσιο της ΑΓΕΤ στο Μηλάκι. Ακόμη όμως δεν ανακοινώθηκε τίποτε σχετικό. Εν τω μεταξύ απ΄ότι λένε το RDF καίγεται ήδη!!!
Η ανάθεση της πρωτοβουλίας σε διαπαραταξιακή επιτροπή, όπως για τους ΡΟΜΑ, επιβεβαιώνει πάντως αυτό που όλοι έχουν από καιρό καταλάβει. Ο Δήμαρχος και η πλειοψηφία του δεν επιθυμούν να ηγηθούν, με τον τρόπο που συνηθίζουν, του αγώνα ενάντια στην καύση του RDF. Ψάχνουν πάλι συνένοχους να τους ρίξουν τον μουτζούρη. Θεωρούν τον αγώνα ενάντια στα σχέδια της ΑΓΕΤ απευκταίο και πάντως ψηφοθηρικά ή και παραταξιακά ανώφελο έως και αρνητικό. Είτε διότι η ΑΓΕΤ μπορεί να κλείσει την στρόφιγγα των ενισχύσεων ή τυχόν χορηγιών είτε διότι  έχουν ήδη υπογράψει δεσμεύσεις.  Έντιμη είναι πάντως η στάση της καθαρής τοποθέτησης ενώπιον της τοπικής κοινωνίας και όχι το κρυφτό πίσω από το δάκτυλο.
Με τη διαπαραταξιακή ή με την δήθεν ανίσχυρη νομική αρωγή έδειξαν την πόρτα και Σ τον Σύλλογο Προστασίας Περιβάλλοντος. Εάν ο Δήμαρχος ήθελε να εναντιωθεί στα σχέδια της ΑΓΕΤ, πέραν της ηγεσίας του δυναμικού πολιτικού αγώνα μπορούσε κάλλιστα να ενισχύσει τον δικαστικό αγώνα προσφέροντας την αρωγή των νομικών του συμπαραστατών από την υπόθεση των σκουπιδιών. Το Δικηγορικό Γραφείο Κατρούγκαλου- Παπακωνσταντίνου λέγεται ότι είναι από τα καλύτερα στα θέματα της προστασίας του περιβάλλοντος. Ο Δήμος και ο Δήμαρχος συνεργάζεται μαζί τους γιατί να μην αναθέσει και την υποστήριξη της προσπάθειας του Συλλόγου; Ή έστω με άλλο μεγάλο δικηγορικό γραφείο εξειδικευμένο  στο δίκαιο της προστασίας του περιβάλλοντος;

Η απραξία και η αμηχανία της δημοτικής αρχής δεν είναι φυσικά η μόνη. Πολλές απουσίες διαπιστώνονται τον τελευταίο καιρό ή άλλα λόγια να αγαπιόμαστε!!! Είναι η ώρα που ο Σύλλογος πρέπει να μετρήσει τους φίλους του και τους συναγωνιστές του πραγματικά κοιτώντας την ματιά τους και μετρώντας τα λόγια τους.  Αν κάποιοι έχουν άλλη άποψη ας καθίσουν να την πουν ξεκάθαρα στους πολίτες. Οι αγώνες δεν γίνονται με φερετζέδες!!!

ΜΕ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ…. ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ!!!

Για την απόλυτη και προκλητική ασυδοσία  που έχει αναγορευτεί σε πολιτική μαγκιά έχουμε αναφερθεί πολλές φορές. Δεν θα σταματήσουμε να την καταγγέλλουμε μέχρις ότου αναγκαστούν οι αρμόδιες κρατικές και δικαστικές αρχές να παρέμβουν δραστικά και αποφασιστικά εφαρμόζοντας σκληρά και χωρίς έλεος τον νόμο. Σήμερα μας καταγγέλθηκε ότι μηχανήματα Δημοτικού Συμβούλου και τέως Αντιδημάρχου, μέλους βασικού πάντως της Δημοτικής Αρχής Κύμης Αλιβερίου, συνέχιζαν  ανενόχλητα την  αμμοληψία από τον Μανικιάτη λίγες μόλις δεκάδες μέτρα από την γέφυρα του Μονοδρίου. Υπάρχει άραγε σχετική άδεια και εάν ναι πως εκδόθηκε και γιατί δεν την έχουν άλλοι;. Το να λυμαίνεται   τον δημόσιο φυσικό πλούτο κάποιος που  εκτός των άλλων ασκώντας εξουσία ελέω Δημάρχου και όχι μόνο καλύπτεται και δεν ελέγχεται είναι πέρα για πέρα αντιδημοκρατικό, πολιτικά προκλητικό και καταδικαστέο. Πόσο μάλλον όταν είναι και παράνομο.

Για μαζευτείτε λοιπόν, και οι αρμόδιες αστυνομικές και εισαγγελικές αρχές ας κάνουν άμεσα την δουλειά τους. Στο πάρτυ πρέπει να δοθεί τέλος. Άντε γιατί πολύ τους ανεχτήκαμε!!!


Ο ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΑΤΗΜΕΝΑ ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΟΠΩΣ ΚΑΘΑΡΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΡΟΜΑ ΤΟΥ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ


Έντονη κινητικότητα επιδεικνύει τα τελευταία εικοσιτετράωρα ο Δήμαρχος Κύμης Αλιβερίου για να αναδείξει τις ευθύνες του Δασαρχείου και της σημερινής Δασάρχου η οποία βρίσκεται στη θέση αυτή από το 2011 για την υπόθεση στο Στενό Αλιβερίου  η οποία επίσης βρίσκεται σε εξέλιξη από το 2009 και μετά άρα και από το 2011 και μετά που αυτός είναι Δήμαρχος Κύμης Αλιβερίου. Κάλιο αργά παρά ποτέ!!!
Το ζήτημα προέκυψε όταν απέτυχε η δημοτική αρχή να μεταφέρει τους ΡΟΜΑ που έχουν καταλάβει τον χώρο του λατομείου  σε άλλη περιοχή με την πρόθεση μάλιστα να δημιουργήσει οργανωμένο καταυλισμό. Αρχικός στόχος συνεπώς δεν ήταν η εκδίωξη αλλά η μετεγκατάσταση των ΡΟΜΑ. Αυτή η προσπάθεια απέτυχε παταγωδώς διότι οι εμπνευστές της δεν είχαν στη διάθεσή τους περισσότερες της μίας εναλλακτικές προτάσεις και διότι δεν τόλμησαν να αναλάβουν και το πολιτικό  κόστος. Γίνεται όμως ομελέτα χωρίς να σπάσεις αυγά;
Έτσι προέκυψε κατά ευτυχή για  τον Δήμαρχο συγκυρία μία ακόμη ευκαιρία να εκθέσει την Δασάρχη την οποία θέλει να εκδιώξει διότι δεν είναι του χεριού του και διότι δεν παίζει τα παιχνίδια της διαπλοκής.  Πρέπει όμως να καταλάβει και αυτός και οι συν αυτώ ότι ανεξάρτητα από τις πρωτοβουλίες του Δασαρχείου το πρόβλημα εξακολουθεί να είναι στα χέρια του και προφανώς αποτελεί «καυτή πατάτα». Εάν η αστυνομία εκδιώξει τους ΡΟΜΑ  πράγμα αρκετά απλό εφόσον προηγηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες  αυτοί κάπου αλλού θα  κατασκηνώσουν και κάποιους άλλους σε άλλη θέση του Αλιβερίου θα ενοχλούν. Ταυτόχρονα όμως θα έχει χάσει και το άλλοθι της κοινωνικής ευαισθησίας αφού εξαιτίας της πρωτοβουλίας του θα γίνει η εκδίωξη ενώ ο στόχος αρχικά ήταν η αντιμετώπιση του προβλήματος με κοινωνική ευαισθησία. Είτε τους διώξει το Δασαρχείο είτε τους διώξει ο Δήμος εκείνος που θα χρεωθεί την κοινωνική αναλγησία και την ρατσιστική συμπεριφορά (εξάλλου δεν ψηφίζουν εδώ) θα είναι προσωπικά ο Δήμαρχος. Γιατί απλούστατα δεν κατόρθωσε να δώσει σε αυτούς τους ανθρώπους την ευκαιρία να διαβιώσουν σε ανθρώπινες και υγιείς συνθήκες. Τέτοια συμπεριφορά δεν αρμόζει σε προοδευτικό και αριστερό Δήμαρχο!!!
Ας αφήσει λοιπόν τις σπασμωδικές κινήσεις και να προσπαθήσει έστω και την τελευταία στιγμή να χαράξει μία πολιτική κοινωνικής ευαισθησίας και ανθρωπιστικής αντιμετώπισης του προβλήματος.
Αλλά τώρα που ξεκίνησε με τον έλεγχο της αδιαφορίας του Δασαρχείου για τα Λατομεία οφείλει, αν είναι εντάξει, να καταγγείλει πάραυτα εντός 24 ωρών την παράνομη κατάληψη Λατομείων στην περιοχή της Κύμης ή στον Άγιο Βλάσση και να στείλει στον εισαγγελέα όσους δεν κάνουν σωστά την δουλειά τους και όσους καταπατούν αυτές τις δημόσιες δασικές εκτάσεις. Άλλες υπηρεσίες έχουν πάρει πρωτοβουλία. Ο Δήμος γιατί σιωπά και αδιαφορεί; Τέτοια συμπεριφορά δεν αρμόζει σε προοδευτικό, οικολόγο και αριστερό Δήμαρχο!!!

Όποιος λέει ότι φοράει παντελόνια πρέπει να τα φοράει σε όλη την επικράτεια του Δήμου και να αποδεικνύει ότι τα αξίζει, γιατί τα παντελόνια είναι παράξενα ρούχα.

Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

ΔΙΑΛΕΞΗ ΜΕ ΘΕΜΑ: ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΝΑΥΑΓΙΑ ΣΤΟ ΝΟΤΙΟ ΕΥΒΟΪΚΟ

   
           ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΥΒΟΪΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ                SOCIETY STUDIES OF EYBOEAN                        
        ΤΟΠΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ                                                          LOCAL BRANCH OF ALIVERI
      Τ.Κ 34500 ΑΛΙΒΕΡΙ                           GR – 34500  ALIVERI
  ΤΗΛ – FAX: 22230 23244                                                                                TEL : 22230 23244                
                                                                                                                                                                                                  ΑΛΙΒΕΡΙ   5/10/2013                                                                                                                                                       
                 ΠΡΟΣ: ΜΜΕ
                                                                                    ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ
 Το Τοπικό Τμήμα  Αλιβερίου της ΕΕΣ διοργανώνει εκδήλωση - διάλεξη με θέμα «Τα αρχαία ναυάγια, η ναυσιπλοΐα και η θαλάσσια εμπορική διακίνηση στο Νότιο Ευβοϊκό» με ομιλητή τον καταδυόμενο αρχαιολόγο Γεώργιο Κουτσουφλάκη Διδάκτορα του Πανεπιστημίου Αθηνών με τον οποίο το Τοπικό Τμήμα έχει συνεργαστεί και στο παρελθόν σε ανάλογη εκδήλωση.
 Η διάλεξη εντάσσεται στην γενικότερη προσπάθεια  του Τ.Τ.Α. της Ε.Ε.Σ. να αναδείξει και να προβάλει σημαντικά γεγονότα από το χώρο της επιστήμης και της τέχνης που σχετίζονται με τις πολιτιστικές αξίες του τόπου μας και της ευρύτερης περιοχής .
Στον Ν. Ευβοϊκό εντοπίστηκαν πρόσφατα αρχαία ναυάγια σε καλή κατάσταση χρονολογούμενα μεταξύ του 3ου αι. π.Χ. και 1ου αι. μ.Χ. Η παρουσία των ναυαγίων υποδηλώνει την ύπαρξη θαλάσσιου δρόμου μεγάλης σημασίας, με τον οποίο ενώνονταν το Βόρειο με το Νότιο Αιγαίο, προσφέροντας την είσοδο μίας εναλλακτικής διαδρομής για πλοία, που ήθελαν να αποφύγουν τον επικίνδυνο διάπλου ανατολικά της Εύβοιας. Ο ίδιος χώρος δημιουργούσε την προβαθμίδα για την περαίωση στις Κυκλάδες και τη μικρασιατική ακτή. Σε άμεση γεωγραφική συνάφεια με τη θαλάσσια αυτή περιοχή, βρίσκονταν πόλεις που έπαιξαν σημαίνοντα ιστορικό ρόλο ή κατείχαν σημαντικές από άποψη γεωπολιτικής σημασίας θέσεις, όπως η Αθήνα, η Ερέτρια και η Χαλκίδα.
Τα ναυάγια του Ν. Ευβοϊκού τεκμηριώθηκαν, και μελετήθηκαν συστηματικά παρέχοντας πλέον μία στερεή βάση δεδομένων για τη κατανόηση τόσο της ναυσιπλοΐας και της ναυσιπλοϊκής συμπεριφοράς, όσο και της θαλάσσιας εμπορευματικής διακίνησης προϊόντων σε ένα εύρος που εκτείνεται σε χρονικό ορίζοντα δύο χιλιετιών. 
•  Στην εκδήλωση, για την υποβρύχια αποτύπωση των αρχαιοτήτων, θα μιλήσει η αλιβεριώτισσα και συνεργάτις του Γ. Κουτσουφλάκη, τοπογράφος - μηχανικός  Ελένη Διαμαντή.
•  Θα προβληθεί επίσης το βραβευμένο ντοκιμαντέρ «"Αιγιλεία, Ναυάγιο 6"»
•  Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013 και ώρα 19:00  στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γυμνασίου Αλιβερίου.

                     Για το Δ.Σ.
  Ο Πρόεδρος            Ο Γραμματέας                                                                                        
 Γ.     ΤΖΑΝΗΣ               Θ. ΓΚΕΚΑΣ                                                                                                                                                                                                                       


ΡΟΜΑ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ : ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΗΜΟΥ ΠΡΟΣ ΔΑΣΑΡΧΕΙΟ


ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                      Αλιβέρι 07-10-2013
ΝΟΜΟΣ ΕΥΒΟΙΑΣ                                                Αριθμ. Πρωτ : 26.520
 ΔΗΜΟΣ:  ΚΥΜΗΣ – ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ                
(ΔημοτικήΕνότηταΤαμυνέων)                                                                       
Ταχ. Διευθ : K. Μπακόλα 30
Τ.Κ : 34500
Τηλ : 22230/ 23130
FAX :  22230/23756
Πληρ: Υπατίδη Παν.
                                                            ΠΡΟΣ : Αποκεντρωμένη Διοίκηση
                                                                            Θεσσαλίας Στερεάς Ελλάδας
                                                                            Γενική Διεύθυνση Δασών
                                                                            & Αγροτικών Υποθέσεων
                                                                            Διεύθυνση Δασών Ν. Εύβοια
                                                                            Δασαρχείο Αλιβερίου
                                                                            ΚΥΜΗ 34003
                                                                          ( Υπόψη κ. Γκοτζαμάνη )

ΚΟΙΝ: ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ
 ΘΕΜΑ : « Διαχείριση Δημόσιας Δασικής Έκτασης στην θέση Στενό Αλιβερίου »      
         ΣΧΕΤ  :α) Το υπ΄αριθμ 3943/186145 από 27-09-2013 έγγραφο σας
Σε συνέχεια του  παραπάνω σχετικού εγγράφου σας, και παρότι  η έκταση αυτή είναι Δημόσια Δασική  Έκταση, την δε  διαχείριση,  και την φύλαξη της είχε πάντα η υπηρεσία σας και όχι ο Δήμος, σας γνωρίζουμε ότι τα αναφερόμενα σε αυτό είναι ανακριβή διότι:
1) Η έκταση αυτή είχε παραχωρηθεί από εσάς σε ιδιώτη για την δημιουργία λατομείου στην περιοχή . Το λατομείο αυτό είναι ανενεργό εδώ και πολλά χρόνια και καμία ενέργεια δεν φαίνεται να έχει γίνει για την αποκατάσταση και την φύλαξη του χώρου αυτού  από την υπηρεσία σας .
2) Σύμφωνα με το υπ΄αριθμ 45317/4352  6 Ιουλίου 2009 έγγραφο της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Χωροταξίας τμήμα Περιβάλλοντος και Χωροταξικού Σχεδιασμού, ο τέως  Δήμος Ταμυνέων  είχε  πάρει έγγραφη ειδοποίηση να λάβει μέτρα απομόνωσης του χώρου   ώστε να παρεμποδιστεί η ανεξέλικτη  αποκομιδή αδρανών υλικών , η διάθεση στέρεων αποβλήτων  και η  εναπόθεση διαφόρων μπαζών ,  μέχρι την σύνταξη Ειδικής Μελέτης Εξυγίανσης –Αποκατάστασης του χώρου του παλαιού λατομείου .    Για το λόγο αυτό ο τέως Δήμος Ταμυνέων προέβη σε εφαρμογή των όσων υπέδειξε  η  Διεύθυνση Περιβάλλοντος, τοποθετώντας ογκόλιθους κλπ. Τα αναφερόμενα στην σχετική επιστολή σας, περί «αναχωμάτων μέσα στο χώρο του λατομείου με αδυναμία πρόσβασης »  αντιλαμβάνεστε ότι   αποτελούν απαιτητή ενέργεια για την προφύλαξη – απομόνωση  του χώρου . Μια ενεργεία που θα έπρεπε να είχε γίνει από την δική σας υπηρεσία για την ασφάλεια των πολιτών  , έως ότου ολοκληρωθεί η Ειδική  Μελέτη  Εξυγίανσης – Αποκατάστασης του χώρου του παλαιού  λατομείου. Μελέτη που την αποκλειστική ευθύνη για την σύνταξη της και την αποκατάσταση του χώρου  αυτού , έχει ο φορέας διαχείρισης της έκτασης , δηλαδή η υπηρεσία σας . 

Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

"ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ" ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΥ ΚΥΜΗΣ-ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Στο δήμο Κύμης-Αλιβερίου η διαφάνεια και η νομιμότητα δεν φαίνεται να απασχολούν καθόλου τον δήμαρχο και την δημοτική αρχή. Συνεχίζοντας την πάγια τακτική σε ότι αφορά την οικονομική διαχείριση του δήμου, δεν χορηγεί κανένα στοιχείο που έχουμε ζητήσει εγγράφως εδώ και 2 χρόνια με την ανοχή και την συγκάλυψη(?) δυστυχώς κυρίως της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας- Στ. Ελλάδας (κ. Γερακούδη) όσο και του Υπουργείου Εσωτερικών.
Καθυστερεί μονίμως και παράνομα, να συντάσσει τις προβλεπόμενες από το νόμο για λόγους διαφάνειας, τριμηνιαίες εκθέσεις της οικονομικής επιτροπής, χωρίς καμία απολύτως επίπτωση από αυτούς που υποτίθεται ότι έχουν την ευθύνη ελέγχου της νομιμότητας.
Έχουν φτάσει στην ακραία πρακτική να αλλάζουν συνεχώς τα στοιχεία που μας έχουν χορηγηθεί, κατά την διάρκεια των συνεδριάσεων (αυτό έχει συμβεί κατ’ επανάληψη), λες και τα στοιχεία είναι καταγεγραμμένα σε κάποιο τεφτέρι κάποιου μπακάλικου του περασμένου αιώνα. Το ίδιο έπραξαν παράνομα και χθες 9/10/2013 στην συζήτηση των τριμηνιαίων εκθέσεων τόσο στην οικονομική επιτροπή όσο και στο Δ.Σ.
Μετά από όλα αυτά η παράταξή μας κατήγγειλε την πάγια αυτή πρακτική του δήμου, με το συνημμένο  έγγραφο που κατατέθηκε και το οποίο είναι υποχρεωμένος ο δήμος να καταγράψει στα πρακτικά που θα συνοδεύσουν τις αποφάσεις της Ο.Ε και του Δ.Σ.
Δηλώνουμε ότι θα καταφύγουμε σε κάθε νόμιμο μέσο, για να επιβάλλουμε και στο δήμο μας τη διαφάνεια, νομιμότητα και χρηστή διαχείριση των οικονομικών πόρων του δήμου.
ΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΑΖΑΡΙΟΥ ΑΥΛΩΝΑΡΙΟΥ 2011-2012: ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ΝΑ ΑΓΑΠΙΟΜΑΣΤΕ!!!

Κάθε χρόνο ο Δήμος Κύμης Αλιβερίου βγαίνει και καυχάται ότι διοργανώνει το καλύτερο παζάρι στο Αυλωνάρι. Το ίδιο θα κάνει και φέτος. Χτες όμως στο Δημοτικό Συμβούλιο κανείς δεν ήταν σε θέση να απαντήσει στον καταιγισμό ερωτημάτων από την αντιπολίτευση. Τα έσοδα το 2011 ήταν 169.385,29 ευρώ , το 2012 ήταν 148.603,55 ευρώ  όσο για τα έξοδα ποτέ δεν αναφέρουν ποσόν αλλά μιλάνε για τα μεγάλα έργα τα οποία δυστυχώς δεν βλέπει κανείς. Αυτά όλα που επικαλούνται, μας είπε συνομιλητής που γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα δεν κοστίζουν πάνω από 15.000 ευρώ. Που πήγαν τα υπόλοιπα χρήματα;
Εμείς ήδη έχουμε γράψει ότι τα έσοδα που θα εγγράψουν στον προϋπολογισμό θα είναι 450.000 ευρώ, γεγονός που επιβεβαιώνει και η ηγεσία του Δήμου η οποία ενημερώνεται απολύτως σωστά διαβάζοντας το Λάλα το!!! Ας μην είναι όμως τόσο σίγουροι γιαυτό.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασαν χθες  η μείωση των εσόδων στην διετία 2011-2012 ανέρχεται στο  21,5 %. Ως προς τι λοιπόν οι κομπασμοί; Τα έσοδα του Παζαριού ασφαλώς δεν μειώθηκαν για τις αιτίες που αναφέρει η εισήγηση της οικονομικής υπηρεσίας διότι οι αιτίες αυτές είναι ανύπαρκτες. Ο δρόμος  από τον Άγιο Δημήτριο  έως την γέφυρα ποτέ δεν έμεινε άδειος ενώ ο δρόμος παραπλεύρως του Αγίου Δημητρίου ποτέ δεν  γέμισε σε παζάρι!!! Όσο για την απομάκρυνση των παρανόμων αλλοδαπών λόγω της Χρυσής Αυγής - η οποία βεβαίως δεν πλησίασε ποτέ την τελευταία διετία το Παζάρι Αυλωναρίου, ανεπισήμως όμως βρίσκεται μέσα-  αυτοί που απωθήθηκαν (μαύροι, τσιγγάνοι) σπανίως πλήρωναν, συνεπώς η απουσία τους δεν δικαιολογεί μείωση εσόδων πέρα ίσως των 5.000 ευρώ. Οικονομικά συνεπώς το Παζάρι του Αυλωναρίου δεν έχει αποτελέσματα  των πιο προηγουμένων χρόνων  έτσι ώστε να μπορεί να καυχιέται η Δημοτική Αρχή.
Τώρα βέβαια πως δημοτικός παράγοντας μιλώντας  στο πλαίσιο ερευνητικής εργασία μαθητών του Λυκείου Αυλωναρίου η οποία δημοσιεύεται στο διαδίκτυο αναφέρει ότι τα ετήσια έσοδα του Παζαριού ανέρχονται σε 200.000 ευρώ ενώ τα έξοδα σε 50.000!!! Το Λούνα Πάρκ λένε πληρώνει τον Δήμο 12.000 ευρώ κ.ο.κ. Τελικά θα αποφασίσουν να μας πουν την αλήθεια πόσα είναι τα έσοδα του Παζαριού; Και μια που είπαμε για το Λούνα Πάρκ ας δώσουν στη δημοσιότητα τα παραστατικά είσπραξης από το Λούνα Πάρκ  για το 2011, 2012 και 2013, Αν τα έχουν φυσικά!!! Ας απαντήσουν πως προσλήφθηκαν και πως πληρώνονται και πόσοι είναι και πόσο κοστίζουν όλοι όσοι απασχολούνται στο Παζάρι.
Πάντως κάθε απάντηση να είναι σοβαρή και τεκμηριωμένη διότι εμείς ψάξαμε και μιλήσαμε με ανθρώπους που έχουν την δυνατότητα να βλέπουν απλώς το παζάρι και να βγάζουν κατευθείαν το ποσόν που εισπράχθηκε. Οι αριθμοί αυτοί διαψεύδουν τον απολογισμό του Δήμου.


ΑΝΤΕ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ!!!

Απόλυτο φιάσκο στην οικονομική υπηρεσία του Δήμου Κύμης Αλιβερίου. Ενώ επιμένει παραβιάζοντας το καθήκον να μην καταθέτει εμπροθέσμως τα στοιχεία για την σύνταξη των εκθέσεων της Οικονομικής Επιτροπής προς το Συμβούλιο συμπράττοντας μάλιστα στην επιμονή του Δημάρχου να ξεφύγει από τον ουσιαστικό πολιτικό και οικονομικό έλεγχο, στέκεται ανήμπορη να απαντήσει σε παρατηρήσεις  μέλους της Οικονομικής Επιτροπής  και τροποποιεί στα στοιχεία εν μέσω συνεδριάσεως του  Δημοτικού Συμβουλίου!!! Άραγε ποια έκθεση υποβάλει η οικονομική επιτροπή; Ποια έκθεση συζητά και τελικά ψηφίζει το Δημοτικό Συμβούλιο;. Εκτός των άλλων η έκθεση αυτή ήταν κολοβή γιατί έλειπε ο ισολογισμός του εξαμήνου τον οποίο αποφεύγουν να δώσουν στους συμβούλους όπως ο διάβολος το λιβάνι. Λέτε άραγε να είναι και αυτός όπως ο ισολογισμός της ΔΕΥΑΚΑ;
Ένα είναι βέβαιο. Όλο αυτή η κωμωδία έχει έναν σκοπό. Να συσκοτίσει την αλήθεια και να την κρύψει. Να αποφύγουν την λογοδοσία και να αποθαρρύνουν τον έλεγχο. Πρέπει όμως να μην ξεχνούν ότι εάν σε μία από τις πολλές φορές που πάνε στην βρύση, σπάσει η στάμνα τότε θα τρέχουν και δεν θα φτάνουν.

Οφείλει πάντως και η αντιπολίτευση να μην τους αφήσει τα περάσουν αυτή την συσκότιση. Τρόποι και διαδικασίες υπάρχουν. Η χθεσινή δεν ήταν συζήτηση ήταν παρωδία και πρέπει να γίνει αφετηρία κάθαρσης. Άντε είναι καιρός!!!


Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

Η ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΑΠΟΝΤΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ


Τι άλλο θα δουν τα μάτια μας σε αυτόν τον διαλυμένο δήμο. Απουσίαζε ο Πρόεδρος και Δήμαρχος από την χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και υποτίθεται ότι προήδρευσε ο Αντιπρόεδρος ο οποίος προέρχεται από την Αντιπολίτευση. Το γράφουν στο Πρακτικό αλλά δεν αναφέρουν το όνομά του για τους γνωστούς ψυχολογικούς τους λόγους. Ο προεδρεύων Αντιπρόεδρος έπρεπε να υπογράψει το Πρακτικό της Επιτροπής καθώς και τα αντίγραφα του πρακτικού και όχι ο απών Πρόεδρος. Άντε όμως να τολμήσει άλλος να βάλει υπογραφή!!! Έτσι ο απών πρόεδρος έβαλε την παρούσα υπογραφή του!!! Κωμικοτραγικα!!!
"Από το πρακτικό 11/2013 της συνεδρίασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.
ΘΕΜΑ: Προέγκριση άδειας ίδρυσης και λειτουργίας καταστημάτων
Σήμερα την 7-10-2013, ημέρα Δευτέρα και ώρα 10:00 η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του
Δήμου Κύμης – Αλιβερίου, συνήλθε σε τακτική συνεδρίαση στο Δημοτικό Κατάστημα Αλιβερίου,
ύστερα από την με αρ. 27099/4-10-2013 πρόσκληση του προέδρου, που δημοσιεύθηκε και
επιδόθηκε με αποδεικτικό στα μέλη, σύμφωνα με το άρθρο 75 του Ν.3852/2010.
Πριν την έναρξη της συνεδρίασης ο αντιπρόεδρος διαπίστωσε ότι από τα μέλη της
Επιτροπής Ποιότητας Ζωής ήταν:
ΠΑΡΟΝΤΕΣ
1. Παπαϊωάννου Ιωάννης
2. Ντόβολης Βασίλειος
3. Ρήγας Μιχαήλ
4. Μπενάκης Ιωάννης
5. Κότσαρης Γεώργιος
6. Μιχαήλ Κωνσταντίνος
ΑΠΟΝΤΕΣ
(αν και νόμιμα ειδοποιήθηκαν)
1. Θωμάς Δημήτρης
2. Μπάτσα Αρετή
3. Βλάχος Αναστάσιος..................................
..................................................................................................
Η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, αφού έλαβε υπόψη τα στοιχεία του φακέλου και είδε τις
κείμενες διατάξεις,
ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΟΜΟΦΩΝΑ
Χορηγεί την προέγκριση για την ίδρυση καταστημάτων στους:
α. Μανδραβέλο Αθανάσιο του Δημητρίου, για την ίδρυση καταστήματος «ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ  CATERING - ΤΑΒΕΡΝΑ» στην Τ.Κ. Οκτωνίας της Δ.Ε. Αυλώνος.
β. Νικολάου Νικόλαο του Σταματίου, για την ίδρυση καταστήματος «ΚΑΦΕΝΕΙΟ -  ΨΗΤΟΠΩΛΕΙΟ» στην Δάφνη της Δ.Ε. Αυλώνος και
γ. Παπαϊωάννου Χρήστο του Δημητρίου, για την ίδρυση καταστήματος  «ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ» στην Τ.Κ. Αγίου Λουκά της Δ.Ε. Ταμυνέων.
Η παρούσα απόφαση δεν συνιστά άδεια και δεν επιτρέπει την έναρξη λειτουργίας των
καταστημάτων.
 Αφού δεν υπάρχει άλλο θέμα για συζήτηση, λύεται η συνεδρίαση.
Γι’ αυτό γράφτηκε και υπογράφτηκε το παρόν πρακτικό.
Ακριβές Απόσπασμα
ΤΥ Υπογραφή
Ο Πρόεδρος
Θωμάς Δημήτρης
Τα μέλη

ΤΥ Υπογραφές"

Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

Ο ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΚΑΡΥΣΤΙΑΣ ΚΑΙ ΣΚΥΡΟΥ ΕΤΕΛΕΣΕ ΤΟΝ ΑΓΙΑΣΜΟ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ.κ. Σεραφείμ ως Αντιπρόεδρος της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου και ως Αντιπρόεδρος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος τέλεσε λόγω απουσίας του Αρχιεπισκόπου κ.κ. Ιερωνύμου τον αγιασμό στην Βουλή για την έναρξη της νέας Περιόδου. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 

ΤΕΛΙΚΑ Η ΜΕΛΕΤΗ ΑΛΛΑΖΕΙ ΕΠΙ ΤΟΠΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙ ΠΟΔΟΣ ΌΠΩΣ ΕΞΑΛΛΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΌΛΑ!!!

Τελικά μετά την αναστάτωση που προκάλεσε η αποκάλυψη  για την μελέτη ανάπλασης του Ιστορικού Κέντρου της Κύμης μας πληροφορούν ότι αυτή την στιγμή ο εργολάβος και το μέλος της Ομάδας που εκπόνησε την μελέτη (τοπογραφική και κυκλοφοριακή) και ειδική συνεργάτης του Δημάρχου κ. Πελαγία Λιάρου τροποποιούν επί τόπου την μελέτη!!! Και θα κατεβάσουν αντί να ανεβάσουν τον δρόμο. Συνεπώς δεν εφαρμόζεται η μελέτη  με την οποία δημοπρατήθηκε έργο 1.000.000 ευρώ με κίνδυνο βεβαίως να χαθεί η χρηματοδότηση εάν γίνει σχετική καταγγελία γιατί τα χρήματα προέρχονται από τον ΕΣΠΑ. Αυτό μπορεί να διορθωθεί μόνο εάν υλοποιηθούν οι νόμιμες διαδικασίες για τροποποίηση της μελέτης. Τώρα πως μία τέτοια τροποποίηση του ποδιού αλλά και πως το αυτονόητο γίνεται μετά από την αντίδραση του Μητροπολίτη αλλά και των επαγγελματιών της πλατείας ενώ έως εκείνη την στιγμή όλα κινήθηκαν στο μουγκό και στο αυθαίρετο; δεν είναι απορίας άξιο αλλά απολύτως αναμενόμενο σε αυτό το μπάχαλο που λέγεται Δήμος Κύμης Αλιβερίου και μάλιστα εν προκειμένω Τεχνική Υπηρεσία ενός δήμου που λέγεται και καυχάται ότι έχει και διαχειριστική επάρκεια ενώ στην πράξη αποδεικνύεται ότι έχει και μάλιστα επικινδύνως άριστη διαχειριστική ανεπάρκεια.
Πάντως μέχρι και αυτή την στιγμή δεν είναι δεδομένο ότι υπάρχει η περιβόητη μελέτη του έργου στο Δημαρχείο. Σε ποιο Δημαρχεία άλλωστε. Η μισή (αρχιτεκτονική) βρίσκεται στην Κύμη αλλά κανείς δεν την βρήκε και ή άλλη (τεχνική, τοπογραφική κυκλοφοριακή) βρίσκεται στο Αλιβέρι αλλά και εκεί δεν υπάρχει κανένας για να την βρει.
Πάντως εάν τελικά βρεθεί η μελέτη αξίζει να προσέξει κανείς ποιος την υπογράφει ως συντάκτης. Διότι σε αυτόν τον παράξενο Δήμο συμβαίνουν μεταξύ των πολλών και άλλα κωμικοτραγικά πράγματα. Η ΤΥΔΚ δηλώνει ότι δεν μπορεί να εκπονήσει την μελέτη ενός έργου και αυτό είναι προυπόθεση για να ανατεθεί η εκπόνηση σε ιδιώτες. Όταν οι ιδιώτες φτιάχνουν την μελέτη τότε την υπογράφει ως συντάξας μηχανικός της ΤΥΔΚ ή της Τεχνικής Υπηρεσίας!!!

Τέλος πάντων, προς το παρόν φαίνεται ότι το χαστούκι του ξεσηκωμού το έφαγε η δημοτική αρχή και έβαλε την ουρά στα σκέλια προκειμένου να διορθώσει την απελπιστικά ανόητη γκάφα της. Η μελέτη του έργου ως προς την πλατεία τουλάχιστον δεν εφαρμόζεται. Ο κόσμος όμως και οι φορείς της Κύμης ας έχουν τον νου τους γιατί κάτι άλλο «φασούλι» ανά πάσα στιγμή μπορεί να ξεφυτρώσει. Μην ξεχνάτε ότι όλα αυτά λένε οι πληροφορίες μας. Εμείς τα μισά είδαμε με τα μάτια μας.

Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2013

ΞΕΚΙΝΑ ΑΥΡΙΟ ΔΕΥΤΕΡΑ 7 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2013 Η ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΖΗΜΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ 2012 ΓΙΑ ΓΕΩΡΓΟΥΣ ΚΑΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥΣ

Υποβολή αιτήσεων για το πρόγραμμα Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων "ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ 2012"
 Ο ΕΛ.Γ.Α  καλεί τους ενδιαφερόμενους να υποβάλουν αιτήσεις, με συνημμένα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, από Δευτέρα 7-10-2013 έως και Τρίτη 5-11-2013, για το σύνολο των γεωργοκτηνοτροφικών τους εκμεταλλεύσεων που ζημιώθηκαν από πυρκαγιές  που εκδηλώθηκαν το  έτος 2012 και κρίθηκαν επιλέξιμες ενίσχυσης 
Οι ενισχύσεις χορηγούνται εφόσον έχει καεί μία ενιαία έκταση ίση ή μεγαλύτερη των 500 στρεμμάτων και ειδικά για τη νησιώτικη χώρα μεγαλύτερη των 300 στρεμμάτων (Στη νησιωτική χώρα δεν περιλαμβάνονται η Κρήτη και η Εύβοια).

Για  πληροφορίες ή διευκρινήσεις μπορείτε να  στείλετε μήνυμα στις ηλεκτρονικές  διευθύνσεις m.loukidou@elga.gr, a.belesioti@elga.gr και   a.spanou@elga.gr ή να απευθυνθείτε  τηλεφωνικώς στο Υποκ/μα ΕΛ.Γ.Α της περιοχής σας (Ανταποκριτές του ΕΛ.ΓΑ).
Στην Εύβοια αφορά τις παρακάτω επιλέξιμες πυρκαγιές: 
ΕΥΒΟΙΑΣ
 ΙΣΤΙΑΙΑΣ- ΑΙΔΗΨΟΥ (ΒΟΥΤΑ)
6/7/2012
ΚΥΜΗΣ-ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ (ΑΧΛΑΔΕΡΗΣ, ΠΥΡΓΙΟΥ, ΟΡΙΟΥ, ΟΚΤΩΝΙΑΣ, ΠΕΤΡΙΩΝ)
24/8/2012
 ΚΑΡΥΣΤΟΥ (ΜΑΡΜΑΡΙΟΥ)
3/9/2012
ΚΥΜΗΣ-ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ (ΟΚΤΩΝΙΑΣ)
3-4/9/2012
ΚΑΡΥΣΤΟΥ (ΠΛΑΤΑΝΙΣΤΟΥ)
9/9/2012

ΑΣ ΠΡΟΣΕΛΘΟΥΝ ΚΑΙ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΑΠΕΙΝΟΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΔΙΑΛΟΓΟ

Η ανάπλαση του ιστορικού κέντρου της Κύμης είναι ασφαλώς ένα σημαντικό έργο από τα λίγα σοβαρά έργα που θα μπορούσαν ίσως να πιστωθούν στην δημοτική αρχή γιατί όλα τα υπόλοιπα απλώς τα οικειοποιείται  ή είχαν εξασφαλιστεί επί δημαρχίας Σιδεράκη (π.χ. Βιολογικός Κύμης). Παρόλα αυτά ούτε σε αυτό το σοβαρό έργο φαίνεται ότι ακολούθησε τον σωστό, τεχνοκρατικό και  διαχειριστικό, δρόμο. Τουλάχιστον όσον αφορά την εκπόνηση της μελέτης.
Ενώ σωστά παρουσιάστηκε η μελέτη στην πρώτη και γενικόλογη φάση τον Ιούνιο του 2009 σε μία συνήθη αλα καρτ δημόσια συνεδρίαση κανείς έκτοτε δεν έδωσε την ευκαιρία στους φορείς να καταθέσουν τις προτάσεις τους ή να καταλάβουν τις συνέπειες της ανάπλασης. 
Το ζήτημα που προέκυψε με την τροποποίηση στην πλατεία και τις συνέπειες στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου  αποδεικνύει το μέγα ατόπημα της δημοτικής αρχής και το διαρκές διαζύγιό της από τις έννοιες της διαβούλευσης, της συνεννόησης και τους σεβασμού στην γνώμη αλλά και στην ιδιοκτησία των πολιτών πόσο μάλλον με τον σεβασμό στην γνώμη του Δεσπότη, ως πνευματικού μας πατέρα, και στην ιερότητα του Ναού. Δείχνει έλλειψη πραγματικού σεβασμού στην εκκλησία και αποστροφή στην πνευματική της υπόσταση. Συνέπεια άραγε και αυτή του  αγοραίου υλισμού που χαρακτηρίζει όλες τις δράσεις της συγκεκριμένης ομάδας που διοικεί τον Δήμο; Συνέπεια μίας κρυμμένης αλλά όχι τόσο καλά  δογματικής  παλαιοαριστερής καταβολής που  σπάει το κέλυφος της υποκριτικής για να βγει στην επιφάνεια ως  αυθαιρεσία της αλαζονικής εξουσίας. Τέτοια αποστροφή στην γνώμη της Εκκλησίας αλλά και στο ίδιο το γεγονός της μη προσαρμογής της μελέτης στην υπόσταση του Ναού θυμίζει ήπιες μεν αλλά  χαρακτηριστικές εκφάνσεις της εξουσίας του Στάλιν. Σκληρότερες εκφάνσεις δεν είναι επίσης άγνωστες. Σε αυτό το παιχνίδι ενέπλεξαν ως συνήθως και το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας  το οποίο  συμπεριφέρθηκε απρεπώς αρνούμενο να συζητήσει επί της επιστολής του Δεσπότη και να πάρει θέση επί αυτής. Πρέπει να καταλάβουν ότι είναι αυτοτελές συλλογικό όργανο και όχι  υποτακτικοί οιουδήποτε πρίγκιπα Αρχηγού.
Το έργο πρέπει να γίνει. Αλλά πρέπει να γίνει σωστά. Να είναι ανάπλαση και όχι αναστάτωση και καρακιτσαριό.  Δεν υπάρχει άλλος δρόμος από την δημοσίευση της τελικής μελέτης. Πράγμα που πρέπει να γίνεται για κάθε έργο προτού ανατεθεί η εκτέλεσή του. Όπου απαιτείται να γίνουν αλλαγές να γίνουν μετά από διάλογο και τηρώντας τις νόμιμες διαδικασίες. Όσο και εάν αυτές προκαλούν αλλεργία στην δημοτική αρχή. Υπάρχουν και αλλεργιολόγοι στην Κύμη και στο Αλιβέρι.
Εμείς την επιστολή του Σεβασμιώτατου δεν την δημοσιεύουμε παρότι την έχουμε από την πρώτη ημέρα διότι δεν μας την έστειλε ο ίδιος. Οφείλουμε σεβασμό στους πνευματικούς θεσμούς του τόπου μας. Δεν τους κατεβάζουμε στο πεδίο της πολιτικής αντιπαράθεσης διότι δεν είμαστε ούτε συμπολίτευση ούτε αντιπολίτευση. Και αυτές οι δύο πλευρές της παράλυτης τοπικής εξουσίας  οφείλουν να επιδείξουν σύνεση και αυτοσυγκράτηση. Και το κυριότερο: εκατέρωθεν να  είναι πιο πολύ διαβασμένοι για να μην τους στέλνουν αδιάβαστους.

Το ζήτημα δεν είναι κυρίως πολιτικό είναι κοινωνικοδημοκρατικό. Δηλαδή κατά πόσο ένα έργο που απευθύνεται στην τοπική κοινωνία, αγγίζει την καθημερινή της ζωή γιατί είναι το κέντρο της πόλης και επηρεάζει τις  εκδηλώσεις κοινωνικής συνοχής γιατί είναι πλατεία περιβάλλουσα τον Μητροπολιτικό Ναό μπορεί να γίνεται χωρίς την γνώμη και χωρίς την συμμετοχή της κοινωνίας και των βασικών τοπικών θεσμών όπως η Μητρόπολη την οποία θυμόμαστε όταν θέλουμε να διεκδικήσουμε κάτι αλλά την απαξιώνουμε όταν η συμβουλή της δεν αρμόζει στις τεχνοκρατικές επινοήσεις ή στην πολιτική αλαζονεία. Καιρός να καταλάβουν οι υψιπετείς το ατόπημά τους και να προσέλθουν ταπεινοί στον δημοκρατικό δημόσιο διάλογο, έστω και εάν είναι αρχάριοι σε αυτόν!!!