Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013

Η ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΦΕΡΝΕΙ ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗ;


Μάθαμε ότι προκύπτει πρόβλημα με την υλοποίηση της Μελέτης για την Ανάπλαση του Ιστορικού Κέντρου της Κύμης γιατί προβλέπει την μεταβολή των επιπέδων του δρόμου και της πλατείας έτσι ώστε να ενοποιηθεί στο ίδιο επίπεδο ο περιβάλλον χώρος του Μητροπολιτικού Ναού του Αγίου Αθανασίου. Περιλαμβάνονται ακόμη και άλλες παρεμβάσεις στην Πλατεία η οποία κατά τα λεγόμενα της δημοτικής αρχής θα είναι το πιο δυνατό  κομμάτι της ανάπλασης με σημαντικότερο ίσως  την κατασκευή του συντριβανιού  τα νερά του οποίου θα πέφτουν σαν καταρράκτης κάτω από την πλατεία!!!
Επειδή χθες που προέκυψε ένα πρόβλημα αρκετοί αναζητούσαν να μάθουν περισσότερα για την μελέτη, η οποία ίσως απασχολήσει την κοινή γνώμη και όχι μόνο τα επόμενα εικοσιτετράωρα το ΛΑΛΑ ΤΟ!!! δεν χρειάστηκε να ψάξει πολύ για να ενημερώσει τους αναγνώστες του.

Η μελέτη εκπονήθηκε από την ομάδα μελετητών που συνεργάζεται  εδώ και πολλά χρόνια με τον Δήμαρχο. Η μελέτη ανατέθηκε επισήμως το 2008 και η πρώτη φάση παρουσιάστηκε σε ανοικτή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Κύμης στις 22 Ιουνίου 2009 (http://www.servitoros.gr/news/view.php/23896/). Εκεί μάθαμε ότι είχε ξεκινήσει  τρία χρόνια πριν (δύο χρόνια πριν την ανάθεσή της!!! Ίσως δεν χρειάζεται να αναζητήσουμε τον τρόπο με τον οποίο ανατέθηκε). Πληρώθηκε από το Πρόγραμμα ΘΗΣΕΑΣ και μάλιστα παραλήφθηκε πριν λίγους μήνες (2013) ενώ το έργο δημοπρατήθηκε το 2012!!! Η πάγια τακτική του μπερδέματος της ανάθεσης, εκπόνησης και παραλαβής ή έγκρισης των μελετών  από το δημοτικό συμβούλιο.
Το γεγονός όμως της μεταβολής των επιπέδων στην πλατεία  ανακοινώθηκε και τότε αλλά ίσως δεν δόθηκε η δέουσα σημασία. Υποτίθεται μάλιστα ότι η ενημέρωση στο Συμβούλιο ήταν η αρχή της διαβούλευσης με τους φορείς, του πολίτες και την κοινωνία. Αλλά ως συνήθως συμβαίνει ήταν το τέλος της.

Βεβαίως δεν σημαίνει ότι η έκθεση ιδεών που παρουσιάστηκε ως πρώτη φάση της μελέτης ενσωματώνεται απαραιτήτως και στην τελική μελέτη με την οποία εκτελείται το έργο.
Με το μόνιμο μελετητικό σχήμα του Δήμου Κύμης και τώρα Δήμου Κύμης Αλιβερίου συνεργάστηκαν και σημαντικά ονόματα όπως το Γραφείο του Παύλου Νινιού και το Δ.Αρμένη. Την παρουσίαση όμως την έκανε η επικεφαλής της τοπογραφικής ομάδας κ. Μαριάννα Ανδρεάδη, η επικεφαλής της συγκοινωνιακής ομάδας κ. Ντίνα Χατζηνικολή και ο αρχιτέκτονας κ. Ζουριδάκης συνεργάτης του κ. Νινιού. Στην τοπογραφική και συγκοινωνιακή μελέτη μετείχε και η κ. Πελαγία Λιάρου στέλεχος του Γραφείο των Μαριάνας Ανδρεάδη και Ντίνας Χατζηνικολή  η οποία παράλληλα τα τελευταία χρόνια είναι διορισμένη ειδική σύμβουλος του Δημάρχου κ. Θωμά. Την μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων  εκπόνησε ο κ. Γιάννης Δούνας γνωστός και από τις αντίστοιχες μελέτες για την Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων στα Κριεζά και στις Παραμερίτες.
Το έργο έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ με προϋπολογισμό ύψους 1.000.000 ευρώ.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ από servitoros.gr Συνεδρίαση της 22ας Ιουνίου 2009

ΘΑ ΤΟ ΤΟΛΜΗΣΕΙ ΑΡΑΓΕ;


Κάτι δεν πάει καλά εκεί στην Δημοτική Κοινότητα Κύμης και στο Συμβούλιό της. Την περασμένη Κυριακή ο Πρόεδρος κ. Μαργέλης ανάρτησε στο Ιστολόγιό του Ψήφισμα - και κοινοποίησε το δημοσίευμα σε εμάς και σε άλλους ιστοτόπους- ομόφωνο μάλιστα, του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Κύμης, σχετικά με την μεταφορά της έδρας του Δασαρχείου. Αντέδρασαν άλλα μέλη του Συμβουλίου διαψεύδοντας την ύπαρξη ψηφίσματος  ενώ ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αλιβερίου αγανάκτησε εκ μέρους της κοινότητας που εκπροσωπεί για το σκληρό τοπικιστικό πνεύμα αυτού του υποτιθέμενου ψηφίσματος.
Σήμερα, με νέο Επίσημο πλέον Ψήφισμα, αφού διανεμήθηκε  από το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του Δήμου, ομόφωνα εκφράζεται η αντίθεση του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Κύμης εστιάζοντας σε επιχειρήματα τα οποία είναι λογικά παρότι ορισμένα ίσως δεν έχουν ιστορική βάση.
Ο κ. Μαργέλης  σημειώνει ότι όσα έγραψε κατά του Αλιβερίου γράφτηκαν για να δοθεί έμφαση στα πλεονεκτήματα της Κύμης!!!  Ελπίζοντας στην συνεργασία με την Κοινότητα Αλιβερίου και στο μέλλον!!! Αν ξαναδιαβάσει κανείς το κείμενο του κ. Κατσαμάγκου θα πρέπει να ρωτήσει τον κ. Μαργέλη εάν συμφωνεί να μπουν τελικά μία και καλή όλες οι υπηρεσίες στο τραπέζι για μία δίκαιη και βασισμένη στις ιδιαιτερότητες κάθε  κοινότητας μοιρασιά. Διότι εάν δεν συνεργαστούν γιαυτό για ποιο άλλο θα μπορούσαν να συνεργαστούν μετά από όλα αυτά;  
Ο κ. Μαργέλης είναι εκτεθειμένος γιατί έσπευσε να δημοσιεύσει ένα κείμενο ως ομόφωνο ψήφισμα ενώ δεν ήταν ούτε  ομόφωνο αλλά ούτε και ψήφισμα. Είναι εκτεθειμένος γιατί ενέπλεξε το θέμα με την μανία κάποιων να σουτάρουν την κ. Δασάρχη. Τώρα την ξέχασε; θα την κρατήσει;  η κατάλαβε ότι  την κατέστησε ακούνητη; Όσο για το τελευταίο μπράβο του γιατί το αξίζει!!!
Όσοι γνωρίζουν τον κ. Μαργέλη αλλά και η προσωπική μας άποψη  λένε ότι είναι σοβαρός και μετρημένος άνθρωπος, ευγενής και καλόκαρδος. Απορούν γιαυτά τα ακραία ατοπήματα, τις γκάφες χωρίς μέτρο, και ισχυρίζονται ότι δεν είναι αυτός ο συντάκτης  τέτοιων ανακοινώσεων. Τις υποστηρίζει όμως με πάθος.

Οι στρατηγοί όταν μπλέκουν έτσι τουλάχιστον παραιτούνται!!! Θα το τολμήσει  άραγε;

Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

ΜΑΡΙΑ ΤΣΑΛΑ: ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΚΥΜΗΣ

Μετά την σημερινή συνεδρίαση της Δημοτικής Κοινότητας Κύμης και την έκδοση του κανονικού και επίσημου ψηφίσματος για την μεταφορά  της έδρας του Δασαρχείου η Σύμβουλος της Δημοτικής Κοινότητας (της δημοτικής παράταξης ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ) κ. Μαρία Τσάλα δήλωσε: «Αυτό είναι το Ψήφισμα της Δημοτικής Κοινότητας Κύμης και μόνο αυτό. Δεν προσβάλλει, δεν διώχνει και δεν απειλεί κανέναν, απλά ζητά να μείνει το Δασαρχείο εκεί που ήταν  και τίποτε άλλο»


ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ κ. ΒΛΑΧΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ-ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ                                  Αρ. Πρωτ.26958/2013
Κονίστρες   03/10/2013 

Προς
κο  Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων
Κοινοποίηση
- Περιφερειακή Δ/νση  Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας
- Δ/ντή Β/θμιας εκπαίδευσης Ν. Ευβοίας
- Δ/ντή Α/θμιας εκπαίδευσης Ν. Ευβοίας
- Δ/ντές Σχολικών Μονάδων Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης Δήμου Κύμης-Αλιβερίου
-Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Σχολ. Μονάδων Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης Δήμου Κύμης-Αλιβερίου
- Πρόεδροι Σχολικών Επιτροπών Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης Δήμου Κύμης-Αλιβερίου
- ΚΤΕΛ Ν. Ευβοίας
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
Θέμα: «Μετακινήσεις Μαθητών»
Κύριε Υπουργέ,
Εκφράζουμε την έντονη ανησυχία και αγανάκτηση για το γεγονός ότι είκοσι και πλέον ημέρες από την έναρξη του νέου σχολικού έτους 2013-2014, η ταλαιπωρία εκατοντάδων μαθητών του δήμου μας, αλλά και των οικογενειών τους εξακολουθεί να υφίσταται, εξαιτίας της μη μετακίνησής τους με ταξί από τα χωριά  προς τις σχολικές τους μονάδες.
Σας αποτυπώνουμε ορισμένα στοιχεία για να αντιληφθείτε ότι ο δήμος μας πέρα από την ιδιαίτερη γεωμορφολογία και την τεράστια έκτασή του περιλαμβάνει αρκετά δυσπρόσιτα χωριά όπου οι μαθητές που κατοικούν σ’ αυτά αναγκάζονται να μετακινούνται προς τα σχολεία τους 10-15 χλμ. και μάλιστα σε άσχημο οδικό δίκτυο και κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες ιδιαίτερα το χειμώνα.
Σήμερα χρησιμοποιούν οι μαθητές εναλλακτικούς τρόπους μεταφοράς, ακόμα και τρακτέρ ή αγροτικά αυτοκίνητα για να φτάσουν έγκαιρα στις σχολικές αίθουσες, θέτοντας σε κίνδυνο την σωματική τους ακεραιότητα.
Όλη αυτή η κατάσταση έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στην απρόσκοπτη λειτουργία των σχολείων, αλλά και στις οικογένειές των μαθητών, οι οποίοι σε περίοδο οικονομικής κρίσης και λιτότητας είναι αδιανόητο να επιβαρύνονται με επιπρόσθετο κόστος για την μετακίνησή των παιδιών τους στα σχολεία καθημερινά, πρωί και μεσημέρι. Δεν είναι λίγοι οι γονείς που διακόπτουν την εργασία τους για να παραλάβουν τα παιδιά τους από τα σχολεία με ότι αρνητικό αυτό συνεπάγεται για το καθεστώς της  εργασίας τους. Ούτε είναι λίγοι οι γονείς που δεν έχουν τρόπο να μεταφέρουν τα παιδιά τους στο σχολείο με αποτέλεσμα αυτά να παραμένουν απομονωμένα στο σπίτι και να χάνουν τα μαθήματά τους.
κ. Υπουργέ,
Αναλογιζόμενοι όλοι τις ευθύνες μας, πρέπει το υπουργείο σας σε συνεργασία με την Περιφέρεια να δώσουν ΑΜΕΣΗ ΛΥΣΗ σ’ αυτό το πρόβλημα που ταλανίζει εδώ και αρκετό καιρό πλήθος μαθητών και των γονέων τους στο δήμο μας. Εμείς ενώνουμε τη φωνή μας με την εκπαιδευτική κοινότητα και τους γονείς και δηλώνουμε ότι εάν δεν δοθεί άμεση λύση, θ’ αναλάβουμε από κοινού δυναμικές πρωτοβουλίες.
Με τιμή
Ο Αντιδήμαρχος Κύμης-Αλιβερίου
(υπεύθυνος σε θέματα Παιδείας)

Τάσος Βλάχος


ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΚΥΜΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΕΔΡΑΣ ΤΟΥ ΔΑΣΑΡΧΕΙΟΥ ΣΤΟ ΑΛΙΒΕΡΙ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΥΜΗΣ                                  04/10/2013

Το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Κύμης, ομόφωνα καταγγέλλει την μεταφορά της έδρας του Δασαρχείου, από την καταπράσινη περιοχή της Κύμης, στο Αλιβέρι.    
Η Δημοτική Ενότητα Κύμης είναι ένας από τους πρώτους Δήμους (έτος ίδρυσης 1835) από ιδρύσεως του ελεύθερου Ελληνικού κράτους και η Κύμη είναι η ιστορική έδρα του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου. 
Είναι η πρωτεύουσα της επαρχίας Καρυστίας και Σκύρου από το 1835.
Είναι έδρα της μιας εκ των δυο Μητροπόλεων του Νομού, της Ιεράς Μητρόπολης Καρυστίας και Σκύρου.
Η επιλογή της έδρας  του Δασαρχείου,  έγινε πριν από δεκαετίες λόγω της μεγάλης έκτασης των δασών που την περιβάλλουν  (δάσος Καστροβαλά, Καδίου κλπ.)  και της γειτνιάσεως με την νήσο Σκύρο.
Η πλέον αξιόλογη δασική περιοχή της Βορειοανατολικής  και Νότιας Εύβοιας ευρίσκεται στην περιοχή της Κύμης και μάλιστα μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές των τελευταίων ετών, μπορούμε να πούμε ότι είναι ίσως και η μοναδική. Η πλούσια ορεινή δασική βλάστηση της περιοχής, έχει ιδιαίτερη παραγωγική και αισθητική σημασία για τη Δημοτική Ενότητα Κύμης. 
Η Δημοτική Κοινότητα Κύμης, εκφράζει την αγανάκτηση των κατοίκων της περιοχής, για τη μεταφορά του δασαρχείου,   διαμαρτύρεται  έντονα κατά της αποφάσεως αυτής.
Ζητάμε επιμόνως την άμεση ανάκληση αυτής της απόφασης.
Οι προηγούμενες αναφορές μας για την έλλειψη δασών στο Αλιβέρι είχαν ως μοναδικό σκοπό να αιτιολογήσουν την αναγκαιότητα διατήρησης της έδρας του Δασαρχείου  στην Κύμη και σε καμία περίπτωση δεν είχαν σκοπό να το υποτιμήσουν. Το Αλιβέρι διαθέτει σωρεία συγκριτικών πλεονεκτημάτων, που είναι σε όλους μας γνωστά. 
Ως Δημοτικές Κοινότητες έχουμε συνεργαστεί στο παρελθόν και θα συνεργασθούμε ξανά στο μέλλον.      
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΡΓΕΛΗΣ

Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΖΗΤΟΥΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Μετά την δημοσίευση της απάντησης – πρόκλησης του κ. Γιώργου Κατσαμάγκου προς τον ομότιμό του κ. Αγγελή Μαργέλη σχετικά με την μεταφορά της έδρας του Δασαρχείου Αλιβερίου, αναγνώστης του ΛΑΛΑ ΤΟ!!! μας ζητάει να διατυπώσουμε για λογαριασμό του το ερώτημα: Έχει τροποποιηθεί το Προεδρικό Διάταγμα 1213/1981, ΦΕΚ 300 Α΄/14-10-1981, που δημοσιεύτηκε  λίγες ημέρες δηλαδή πριν την άνοδο του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία (18-10-1981);  Διότι παρά την έρευνα που έχει κάνει δεν έχει διαπιστώσει τροποποίηση του Διατάγματος. Εάν είναι έτσι και βρίσκεται σε ισχύ, ορισμένοι θα πρέπει να ψάξουν να βρουν άλλα επιχειρήματα για να στηρίξουν τα αιτήματά τους διότι στα χαρτιά η έδρα είναι στο Αλιβέρι από το 1981!!!

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ: ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟ «ΑΙΤΗΜΑ» ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΔΙΩΞΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΑΣΑΡΧΟΥ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ ΔΙΟΤΙ ΕΜΠΟΔΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΟΥ «ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ» ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑ


 Αναδημοσίευση από eviapost
Διαβάσαμε στο διαδίκτυο το ψήφισμα της Δημοτικής Κοινότητας Κύμης σχετικά με την μεταφορά της έδρας του Δασαρχείου Αλιβερίου από την Κύμη στο Αλιβέρι. Παρότι η χωροθέτηση της έδρας και των επιμέρους οργανικών μονάδων μίας Δημόσιας Υπηρεσίας είναι πρωτίστως υπόθεση της ίδιας της Υπηρεσίας και της διοικητικής της ιεραρχίας  καθώς οφείλει να υπακούει σε κανόνες διοικητικής αποτελεσματικότητας και εξυπηρέτησης των πολιτών- χρηστών της υπηρεσίας αλλά και σε όρους οικονομικότητας και αποδοτικότητας, το να εκφράζει την αντίθεσή της μία Δημοτική ή Τοπική Κοινότητα ή και ένας Δήμος ή άλλος φορέας του τοπικού συμφέροντος είναι  θεμιτό και ευπρόσδεκτο. Συνεπώς όχι απλώς αναμενόμενη αλλά και εύλογη είναι η αντίθεση της  Δημοτικής Κοινότητας Κύμης. Η ορθότητα ή μη μίας τέτοιας απόφασης θα αξιολογηθεί προφανώς από την αρμόδια διοικητική αρχή στην ευθύνη της οποίας ανήκει η υπηρεσία αυτή.
Από του σημείου αυτού όμως μέχρι την απαίτηση της Δημοτικής Κοινότητας Κύμης να αποπεμφθεί από την θέση της Δασάρχου και από το Δασαρχείο η Δασάρχης κ. Αγγελική Γκοτζαμάνη η απόσταση είναι τεράστια και αποκαλυπτική της «θεσμικής σκέψης» ορισμένων παραγόντων της τοπικής πολιτικής εξουσίας.
Για να μην κρυβόμαστε πίσω από τα λόγια. Η Δημοτική Κοινότητα Κύμης ενώ  θεμιτώς θέλησε να υπερασπίσει το στενό τοπικό συμφέρον το ενέπλεξε με ένα ειδικότερο και επίμονο «αίτημα» συγκεκριμένων κύκλων τοπικών πολιτικών και οικονομικών συμφερόντων που επιδιώκουν πολλούς μήνες τώρα την καρατόμηση της συγκεκριμένης Δασάρχου. Την περίμεναν μάλιστα σχεδόν έναν χρόνο πριν!!! Εμφανίζονται όσοι υιοθέτησαν αυτό το «αίτημα» ως φερέφωνα όλων εκείνων που έχουν πολύ σπουδαιότερους πλην όμως ιδιοτελείς λόγους για την αντικατάσταση μίας Δημοσίου Λειτουργού που έκανε το «έγκλημα» να μην υποκύψει στις παραινέσεις ή στις ένοχες σιωπές που πολιτικά, οικονομικά και παρασιτικά συμφέροντα έχουν μάθει να επιβάλλουν προκειμένου να επιτυγχάνουν την απρόσκοπτη επικυριαρχία τους.
Ενδεικτικά, να γίνουμε σαφέστεροι. Το γεγονός ότι η κ. Δασάρχης δεν έκλεισε τα μάτια στην ασύδοτη, παράνομη και περιβαλλοντικά καταστροφική καταπάτηση δημόσιας δασικής περιουσίας στην περιοχή Κύμης και Κονιστρών, της οποίας οι πρωταγωνιστές διακρίνονται για συγκεκριμένες πολιτικές φιλίες σε κομματικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο, την καθιστά άκρως επικίνδυνη και ανεπιθύμητη.
Το γεγονός ότι η κ. Δασάρχης υπερασπίστηκε τον δημόσιο δασικό χαρακτήρα αναδασωτέων εκτάσεων όπως, λόγου χάρη, στις Παραμερίτες, δεν συγχωρείται και διότι αποκαλύπτει την απίστευτη διοικητική και διαχειριστική ανικανότητα ορισμένων.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ Δ.Κ. ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ κ. ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΜΑΓΚΟΣ "ΣΗΚΩΝΕΙ ΤΟ ΓΑΝΤΙ" ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΑ "ΤΣΕΚΟΥΡΑΤΑ" ΣΤΟΝ ΣΤΡΑΤΗΓΟ Ε.Α. κ. ΜΑΡΓΕΛΗ

ΠΡΟΣ : τον πρόεδρο του Συμβουλίου της Δ. Κ. Κύμης κ. Μαργέλη

Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,
το Συμβούλιο της δημοτικής κοινότητας έχει κάθε δικαίωμα να διεκδικεί όπως όλες οι υπηρεσίες να παραμείνουν στην Κύμη (Βέβαια γνωρίζετε με ποια κομματικά τερτίπια δημιουργήθηκε το υβρίδιο «Δασαρχείο Αλιβερίου με έδρα την Κύμη»)
Το ενδιαφέρον σας όμως κ. Πρόεδρε για την Κύμη, δεν σας δίνει το δικαίωμα να υποβαθμίζετε το (περιβαλλοντικά) ταλαιπωρημένο Αλιβέρι με φράσεις όπως  «..μια βραχώδης έκταση με ιχθυοκαλλιέργειες και καμινάδες»
Οι παραπάνω δραστηριότητες έδωσαν και δίνουν ψωμί σε χιλιάδες κατοίκους όλης της επαρχίας αλλά παράλληλα και σημαντική επιβάρυνση στην υγεία τους.
Τελευταία μάλιστα το Αλιβέρι εξελίσσεται σε χώρο συγκέντρωσης απορριμμάτων και αποβλήτων του μεγαλύτερου μέρους του δήμου.
Αν το Αλιβέρι δεν δικαιούται Δασαρχείου, (με τις χιλιάδες εργαζόμενους , συνταξιούχους , το 80% των επαγγελματιών και την σοβαρά επιβαρυμένη υγεία) δικαιούται ΙΚΑ ΤΕΒΕ, ΕΦΟΡΙΑΣ κ.λ.π
Μήπως έχετε ακούσει κάτι περί μεταφοράς του ΙΚΑ από την «γη των καμινάδων» στα Δάση της Κύμης?  Θα θέλαμε πολύ την άποψη σας και πως σκοπεύετε να αντιδράσετε.
Με εκτίμηση

Γ. Κατσαμάγκος

ΕΓΚΡΙΘΗΚΑΝ ΟΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΛΑΤΟΜΕΙΟΥ ΜΑΡΜΑΡΟΥ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ "ΘΥΜΑΡΙ" ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ
Με την Απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Στερεάς Ελλάδας –Θεσσαλίας με Αριθ. Πρωτ.: 4300/178116/2 Οκτωβρίου 2013 έγινε η  έγκριση περιβαλλοντικών όρων για την εκμετάλλευση λατομείου μαρμάρων από τον  ΑΘΑΝΑΣΙΟ ΚΩΝ/ΝΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟ, σε έκταση εμβαδού 57.421,92 τμ, στη θέση «ΘΥΜΑΡΙ»,  της Τοπικής Κοινότητας Αλιβερίου, της Δημοτικής Ενότητας Ταμυνέων, του Δήμου Κύμης Αλιβερίου, Ν. Ευβοίας.
Από τα σχετικά της Απόφαση δύο έχουν ενδιαφέρον. Τα κάτωθι: «47. Το γεγονός ότι ο Δήμος Κύμης Αλιβερίου δεν απάντησε εντός του προβλεπόμενου  διαστήματος.

48. Την αριθμ. 127/05-09-2013 απόφαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος & Ανάπτυξης Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας η οποία γνωμοδοτεί ομόφωνα θετικά για την ΜΠΕ σύμφωνα με την εισήγηση Του Τμήματος Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας ΠΕ Ευβοίας με την προϋπόθεση αποκατάστασης του χώρου μετά την ολοκλήρωση των εργασιών.»
Το ότι όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες απάντησαν θετικά αυτό δεν απαλλάσσει τον Δήμο Κύμης Αλιβερίου από την υποχρέωση να διατυπώσει την γνώμη του. Η εσκεμμένη απώλεια της προθεσμίας γεννά περισσότερα ερωτηματικά από μία οποιαδήποτε γνωμοδότηση. Εκτός εάν έχουν αποδιαρθρωθεί τα πάντα και δεν μπορούν να παρακολουθήσουν τα κρίσιμα για το περιβάλλον και την ανάπτυξη θέματα.

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Αυτοδιοικητικές εκλογές
Οι αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014 θα αποτελέσουν κορυφαία πολιτική μάχη, είτε έχουν προηγηθεί οι βουλευτικές εκλογές, όπως επιδιώκουμε, είτε όχι. Με την έννοια αυτή, η προετοιμασία μας για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, εντάσσεται αντικειμενικά στον κεντρικό πολιτικό στόχο που θέτουμε, την ανατροπή της μνημονιακής πολιτικής και της κυβέρνησης και την υλοποίηση ενός σχεδίου κοινωνικής και παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας από μία κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας, από μία κυβέρνηση της Αριστεράς. Και σε όλη αυτή τη διαδικασία, η Αυτοδιοίκηση θέλουμε να είναι πολύτιμος πυλώνας αντίστασης και αλληλεγγύης, αλλά και κοινωνικής και παραγωγικής ανασυγκρότησης, δημοκρατίας και υπεράσπισης της εθνικής ανεξαρτησίας και της λαϊκής κυριαρχίας.
Τον προηγούμενο χρόνο η Αυτοδιοίκηση, ενώ θα έπρεπε να είναι μορφή λαϊκής εξουσίας, υπέστη ακόμα πιο έντονα τις συνέπειες της μνημονιακής πολιτικής, γεγονός που οδήγησε στην ανάπτυξη σημαντικών αγώνων και δημιούργησε ρήγματα στη συνοχή του άλλοτε κραταιού μπλοκ του δικομματισμού. Για το λόγο αυτό, τα κόμματα της συγκυβέρνησης, φοβούμενα την έκφραση της λαϊκής οργής, επιδιώκουν να δώσουν «τοπικό επίχρισμα» στις εκλογές. Σε αυτό το μήκος κύματος, ήδη από τώρα τα αυτοδιοικητικά τους στελέχη προσπαθούν να απεκδυθούν των κομματικών τους «σημαιών» και χρισμάτων, ενώ την ίδια στιγμή οι ηγεσίες ΝΔ και ΠΑΣΟΚ εργάζονται πάνω σε σενάρια διακομματικής συνεργασίας.
Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, ο δικός μας στόχος θα πρέπει να είναι ακριβώς η ματαίωση των σχεδίων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για μία «χαλαρή» αυτοδιοικητική ψήφο. Πρέπει να αναδείξουμε ότι πάντοτε, και κυρίως μέσα στα ασφυκτικά πλαίσια που θέτει το μνημόνιο, πολιτικό και αυτοδιοικητικό συμβαδίζουν.
Ο αγώνας μας σήμερα είναι πρώτα απ’ όλα αγώνας επιβίωσης της Αυτοδιοίκησης και στη συνέχεια επαναπροσδιορισμού της σε νέες βάσεις. Δεν επιδιώκουμε τον εξωραϊσμό, αλλά την ανατροπή της βάρβαρης κυρίαρχης πολιτικής, την ανατροπή των συσχετισμών στις τοπικές κοινωνίες και την ανατροπή του σημερινού αυτοδιοικητικού χάρτη της χώρας.
Προχωρούμε στις αυτοδιοικητικές εκλογές με αυτοδιοικητικά σχήματα με αντιμνημονιακά, ριζοσπαστικά, δημοκρατικά, οικολογικά και αντιφασιστικά χαρακτηριστικά, με βάση τον αυτοδιοικητικό λόγο που επεξεργαστήκαμε και τις συλλογικές θέσεις που διαμορφώσαμε, με αιχμή την ανατροπή της πολιτικής των μνημονίων και του Καλλικράτη. Το πρόγραμμά μάς θα αποτελέσει τον άξονα για πλατειά εκλογική συνεργασία, η οποία δεν μπορεί να αφορά ούτε φθαρμένα κόμματα, ούτε αναξιόπιστα πρόσωπα, ούτε μνημονιακού τύπου πολιτικές.
Στις εκλογές αυτές πρέπει να νικήσει ο λαός, να νικήσουν οι δυνάμεις που αντιστέκονται στο σημερινό μονόδρομο της καταστροφής. Πρέπει να δώσουμε τη μάχη με αξιοπρέπεια, αριστερή ανιδιοτέλεια, μυαλό και καρδιά, αλλά να τη δώσουμε έτσι ώστε να ανατρέψουμε συσχετισμούς, προγνωστικά και σενάρια υποδούλωσης και να νικήσουμε. Να διαμορφώσουμε ένα μεγάλο συμπαραταγμένο κίνημα ελευθερίας, δημοκρατίας και αντίστασης σε κάθε περιφέρεια, κάθε δήμο και κάθε γωνιά της χώρας, που θα σαρώσει το παλιό, φθαρμένο δικομματικό σύστημα, θα αντιτάξει στην ιδιοτέλεια, στο ψέμα, στους εκβιασμούς, στους παραγοντισμούς μια άλλη λογική, μια άλλη ηθική, μια άλλη αισθητική για την τοπική αυτοδιοίκηση και τη δημοκρατία που αγκαλιάζει και υπολογίζει όλους τους πολίτες και τον καθένα ξεχωριστά.

ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΔΡΑΣΕΙΣ Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ

Το Δ. Σ. Του Σωματείου Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Τραχηλίου – Παραμεριτών – Παρθενίου – Αγίου Λουκά – Αγίου Ιωάννη – Αγίου Γεωργίου  Θαρρουνίων – Κρεμαστού, συνεδρίασε την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013. Στην πρώτη αυτή συνεδρίαση:
Έγινε ενημέρωση από τον Γραμματέα και δικηγόρο του Σωματείου, για την πορεία των υποθέσεων που σχετίζονται με την υπόθεση της διαχείρισης των απορριμμάτων
Κατατέθηκαν, από τον Πρόεδρο και όλα τα μέλη, προτάσεις για δραστηριότητες του Σωματείου, σύμφωνα με τους Καταστατικούς σκοπούς και  στόχους του. Από τις προτάσεις αυτές επιλέχθηκαν ομόφωνα και αποφασίστηκαν δράσεις που θα ξεκινήσουν να πραγματοποιούνται και να υλοποιούνται άμεσα, ενώ οι υπόλοιπες προγραμματίστηκαν για τη συνέχεια
Αποφασίστηκε  ομόφωνα και προγραμματίστηκαν συναντήσεις με όλους τους Μαζικούς φορείς του Δήμου μας
Προτάθηκε και αποφασίστηκε ομόφωνα, η πραγματοποίηση εκδήλωσης στον Άγιο Γεώργιο. Αυτή η εκδήλωση θα πραγματοποιείται κάθε χρόνο εκ περιτροπής στα οκτώ χωριά που εκπροσωπούνται από το Σωματείο.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
                            Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                   Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                   ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ                                 ΔΕΜΕΡΤΖΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

ΑΚΥΡΩΘΗΚΕ Η 160/2012 ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚ. ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ


Δημοσιεύτηκε σήμερα στο Δι@γεια η με Αρ.Πρωτ.: 3430/166212/25 -09-2013 Απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης με  ΘΕΜΑ: «Ακύρωση της υπ’ αριθµ.160/2012 απόφασης της Οικονοµικής Επιτροπής του ∆ήµου Κύµης-Αλιβερίου». Στο σκεπτικό και στο διατακτικό η εν λόγω απόφαση γράφει:
«- Επειδή από τις προεκτεθείσες διατάξεις προκύπτει ότι η απευθείας ανάθεση µελέτης κατά τις διατάξεις της παρ.3  του άρθρου 209 του Ν.3463/06 επιτρέπεται εφόσον η προεκτιµώµενη αµοιβή δεν ξεπερνά το 30% του ανώτατου ορίου αµοιβής πτυχίου Α΄ τάξης που κάθε φορά ισχύει για την αντίστοιχη κατηγορία µελέτης , προϋπόθεση που δεν είναι δυνατόν να εφαρµοστεί στην συγκεκριµένη ανάθεση καθότι ο ∆ήµος ως αναθέτουσα αρχή συνέταξε το πινάκιο προεκτίµησης αµοιβής για την µελέτη σε χρόνο µεταγενέστερο της ανάθεσης. Συγκεκριµένα η ανάθεση της εκπόνησης της µελέτης πραγµατοποιήθηκε στις 12-11-2012, ενώ η σύνταξη της µελέτης στις 05-08-2013 όπως προκύπτει από τα στοιχεία του φακέλου. Εποµένως η ανάθεση της µελέτης έγινε χωρίς να έχει συνταχθεί πινάκιο προεκτίµησης αµοιβής κατά παράβαση της παρ.3 του άρθρου 209 του Ν.3463/2006. ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ
Ακυρώνουµε την αριθµ.160/2012 απόφαση της Οικονοµικής Επιτροπής του ∆ήµου Κύµης-Αλιβερίου αναφορικά µε την απευθείας ανάθεση σύνταξης µελέτης µε τίτλο: «Μελέτη για την περιβαλλοντική αδειοδότηση κινητής µονάδας επεξεργασίας απορριµµάτων το ∆ήµου Κύµης-Αλιβερίου» για λόγους που αναφέρονται στο σκεπτικό της παρούσης. Κατά της ανωτέρω απόφασης, µπορεί οποιοσδήποτε έχει έννοµο συµφέρον να ασκήσει προσφυγή εντός προθεσµίας ενός (1) µηνός από την έκδοσή της ή την κοινοποίησή της ενώπιον της Ειδικής Επιτροπής του άρθρου 152 του Ν.3463/2006.
Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ∆ΙΟΙΚΗΣΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑ∆ΑΣ ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΓΕΡΑΚΟΥ∆Η»
Με απλά λόγια ακυρώθηκε η Απόφαση 160/2012 της Οικονομικής Επιτροπής που αφορούσε την σύνταξη μελέτης για την Μονάδα Απορριμμάτων στις Παραμερίτες  διότι το απαιτούμενο πριν την λήψη της Απόφασης Πινάκιο προεκτίμησης αμοιβής είχε μεταγενέστερη ημερομηνία από την ανάθεση άρα όταν έγινε η ανάθεση αυτό το έγγραφο δεν υπήρχε. Μαθαίνουμε επίσης ότι η σχετική μελέτη συντάχθηκε  στις 5-8- 2013!!!

Θα πείτε είναι τόσο σοβαρό αυτό. Όχι δεν είναι τόσο σοβαρό, είναι κάτι σαν «χέστηκε η φοράδα στο αλώνι» μπροστά σε όσα σοβαρότερα γίνονται τα οποία δε παίρνει ή δεν θέλει να πάρει η κατ΄εφημισμό υπηρεσία Ελέγχου της Αποκεντρωμένης Διοίκησης στην Χαλκίδα. Δείχνει όμως τις παιδαριώδεις παραλείψεις ενός Δήμου που λειτουργεί χειρότερα από ορεινή  κοινότητα της δεκαετίας του ΄60. Κατά τα άλλα τους φταίει το Δασαρχείο που δεν προχώρησε η Μονάδα στις Παραμερίτες.  Μιλάμε για παιδική χαρά!!!

ΟΙ ΕΛΑΙΟΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΤΗΣ ΚΥΜΗΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΝ ΤΟΝ ΒΑΓΓΕΛΗ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ KAI ΔΗΜ. ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ

Στη συνέχεια του εγγράφου προς ΕΛΓΑ, με το οποίο ζητούσαμε την ενίσχυση των ελαιοπαραγωγών της περιοχής της Δ.Κ.Κύμης, λόγω καταστροφής της παραγωγής, ευχαριστούμε θερμά τον αρμόδιο υπάλληλο του ΕΛΓΑ, κ. Μπόλο Δημήτριο, ο οποίος τηλεφωνικά άμεσα, ενημέρωσε τον Πρόεδρο του Συμβουλίου της Δ.Κ. Κύμης, για τις ενέργειες που έχουν γίνει, προκειμένου ικανοποιηθούν τα σχετικά αιτήματα.
Επίσης ευχαριστούμε θερμά τους Βουλευτές Ευβοίας κ.κ. Αποστόλου και Αναγνωστάκη, οι οποίοι με τις ενέργειές τους ανέδειξαν το θέμα.

"ΟΤΑΝ ΘΑ ΠΑΩ ΚΥΡΑ ΜΟΥ ΣΤΟ ΠΑΖΑΡΙ"!!!

Μάθαμε σήμερα ότι σε χθεσινή εκπομπή του ΡΑΔΙΟ ΑΛΙΒΕΡΙ ρωτήθηκε ο Αντιδήμαρχος Αυλώνος κ. Μιχάλης Ρήγας σχετικά με την διάθεση των εσόδων της Εμποροπανήγυρης του Αυλωναρίου  αλλά δεν διαφώτισε τον δημοσιογράφο και τους ακροατές διότι δήλωσε ότι δεν γνωρίζει λεπτομέρειες. Εμείς δεν χρειάστηκε να ψάξουμε πολύ. Διαβάσαμε τα Τεχνικά Προγράμματα των τριών τελευταίων ετών, ρωτήσαμε και καναδυό παλιούς που τα ξέρουν  και διαπιστώσαμε ότι: Τα εργάκια που γίνονται στην Τοπική Κοινότητα Αυλωναρίου αλλά και σε όλη τη δημοτική ενότητα Αυλώνος  χρηματοδοτούνται από την ΣΑΤΑ 2011-2013. Κάθε χρόνο ενδέχεται το ποσόν των 75.000 Ευρώ να καταβάλλεται στην Ένωση Γεωργικών Συνεταιρισμών για την αγορά των Αποθηκών αν και κάπου διαβάσαμε ότι κάποια χρονιά και αυτό αποδόθηκε από την ΣΑΤΑ. Αυτά όφειλε να τα γνωρίζει ο κ. Αντιδήμαρχος για να μην εκθέτει την Δημοτική Αρχή.
Βέβαια το ερώτημα δεν μάθαμε να είχε και άλλες υποερωτήσεις. Τις κάνουμε  εμείς: Είναι τα έσοδα του Παζαριού κάθε έτος γύρω στις 200.000 ευρώ; Γράφονται στον Προϋπολογισμό λιγότερα από 150.000 ευρώ κάθε έτος; Που πάνε και που γράφονται περίπου 50.000 κάθε έτος για το 2011 και 2012; Θα γίνει το ίδιο το 2013;
Εάν γίνει το ίδιο τα συνολικά έσοδα του Παζαριού θα είναι 2011-2013 περίπου 600.000 ευρώ. Από αυτά θα έχουν γραφτεί στον Προϋπολογισμό και συνεπώς θα αντιστοιχούν σε παραστατικά περίπου 450.000 ευρώ και θα έχουν μείνει, χωρίς παραστατικά,  στο άγνωστο 150.000 ευρώ. Τα γράφουμε αυτά όχι μόνο προς γνώση και ενημέρωση αλλά μπας και αναγκαστούν να κάνουν φέτος απολογισμό και για το 2013 και αναδρομικά.

Τώρα ο κ. Αντιδήμαρχος ή οι ενδιαφερόμενοι κάτοικοι του Αυλωναρίου ας συγκρίνουν το έργο του κ. Θωμά στο Αυλωνάρι και θα διαπιστώσουν ότι όλα τα χρήματα πήγαν σε έργα και από πάνω του χρωστάνε κιόλας. Αυτά βλέπει και κάποιος ντεμί αντιπολιτευόμενος και ετοιμάζεται για την Αντιδημαρχία  την αμέσως επόμενη περίοδο.

ΟΡΓΑΣΜΟΣ ΔΡΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΥΣΗ ΤΟΥ RDF!!!


Και σε απάντηση προηγούμενης σημερινής  δημοσίευσής μας, οργασμός  πρωτοβουλιών από τον Δήμο Κύμης Αλιβερίου κατά της καύσης του RDF. Ο Δήμος έδωσε στη δημοσιότητα πριν από λίγο χθεσινό έγγραφό του (1-10-2013) προς την Αστυνομία με την οποία κοινοποιεί την Απόφαση 8/2013 του Διοικητικού Εφετείου Πειραιά.
Την Απόφαση αυτή έχουμε δημοσιεύσει ήδη από την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2013 ενσωματωμένη σε σχετικό Δελτίο Τύπου του Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος Αλιβερίου (βλ. http://lala-to.blogspot.gr/2013/09/blog post_30.html#more  ) Γνωρίζουμε επίσης ότι ο Σύλλογος την  είχε θέσει υπόψη στην Αστυνομία πολύ νωρίτερα γιατί την έλαβε στις 27 Σεπτεμβρίου 2013, γύρω στο μεσημέρι.

Εν πάση περιπτώσει αναμένονται και ουσιαστικές δυναμικές πρωτοβουλίες. Με μία μπαγιάτικη κοινοποίηση δεν ξεμπερδεύει κανείς εύκολα. 

ΜΗ ΜΟΥ ΤΟΥΣ ΚΥΚΛΟΥΣ ΤΑΡΑΤΤΕ

Γράφτηκαν τόσα και τόσα, έγινε χαμός στο Περιφερειακό Συμβούλιο, βουϊξαν τα ραδιόφωνα για την καύση του RDF ΣΤΟ Μηλάκι και μόνο ο Δήμος Κύμης Αλιβερίου έλαμψε δια του ψιθύρου του, δηλαδή της ακόλουθης ανακοίνωσης: 
«Καλούμε τους καθ’ύλην Αρμόδιους φορείς (Περιφέρεια- Πολιτεία), να προβούν στον έλεγχο της φύσης των μεταφερθέντων υλικών
Δημοσιεύθηκε την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013
Σύμφωνα με καταγγελίες, φορτηγά που μετέφεραν RDF και άλλα υλικά εισήλθαν την Τετάρτη 25/09/13 στο εργοστάσιο της ΑΓΕΤ στο ΜΥΛΑΚΙ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ. Είναι γνωστή και δημόσια διατυπωμένη η ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κύμης –Αλιβερίου για τη μη καύση του RDF από το εργοστάσιο της ΑΓΕΤ στο ΜΥΛΑΚΙ. Καλούμε τους καθ’ύλην Αρμόδιους φορείς (Περιφέρεια- Πολιτεία), να προβούν στον έλεγχο της φύσης των μεταφερθέντων υλικών  καθώς και των νομιμοποιητικών εγγράφων (άδειες συνοδευτικά έγγραφα) για αυτή τη μεταφορά, εναπόθεση και πιθανή χρήση τους» Βλ. ΕΔΩ

Χαρακτηριστική της διάθεσης να αποφύγει εμπλοκή είναι η «λακωνική» ανακοίνωση του Δήμου Κύμης Αλιβερίου η οποία παραδόξως δεν υπογράφεται από κανέναν!!! Γεγονός εξαιρετικά σπάνιο αφού ο κ. Δήμαρχος υπογράφει πάντα στα Δελτία Τύπου.
Την  ίδια ώρα οι καταγγελίες είχαν γίνει επώνυμα από τον Σύλλογο Προστασίας Περιβάλλοντος ο οποίος εξάλλου έχει πολύ μεγάλη ιστορία στο ζήτημα του rdf και όφειλε να την γνωρίζει ο κ. Θωμάς και να μνημονεύσει την πρωτοβουλία του.
Το κυριότερο όμως: εδώ έχουν γίνει έκτακτα, επείγοντα αλλά και δια περιφοράς Δημοτικά Συμβούλιο για ζητήματα πολύ μικρότερης σημασίας ακόμη και για «Ψίλλου πήδημα» ή επειδή «χέστηκε η φοράδα στο αλώνι», γιαυτό το πραγματικά καυτό για την τοπική κοινωνία του Αλιβερίου αλλά και της γύρω περιοχής ζήτημα ο Δήμος αρκέστηκε σε μία σύντομη και κυρίως άχρωμη ανακοίνωση υπενθυμίζοντας απλώς την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και δηλώνοντας σαφώς πλην όμως αορίστως να γίνουν έλεγχοι από την Πολιτεία και την Περιφέρεια, αγνοώντας δηλαδή ακόμη και την αρμόδια για τους ελέγχους υπηρεσία. Βέβαια τα κάνει αυτά γιατί κανείς έως τώρα δεν έλεγξε σοβαρά τις δικές του ευθύνες για τις άδειες που χορήγησε η δική του Υπηρεσία Δόμησης (Πολεοδομία) με τις γνωστές διαδικασίες.
Μόνο όταν οι άλλοι βγάλουν το φίδι από την τρύπα τότε ίσως σπεύσει να κάνει κάποια κινητοποίηση για τα μάτια του κόσμου και εκ τους ασφαλούς. Βλέπετε έως τώρα οι χορηγίες της ΑΓΕΤ πήγαν καλά, έρχονται και εκλογές όλο και κάτι θα πέσει, είναι ώρα για συγκεντρώσεις, απειλές ή ακόμη και καταλήψεις του Εργοστασίου;  Ας αφήσουμε τους άλλους για αυτά. Αν τελικά υπάρχουν και άλλοι.


Ο κ. ΑΓΓΕΛΟΣ ΜΑΡΓΕΛΗΣ ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΗΝ κ. ΤΣΑΛΑ

Δεν γράφει κάτι σχετικό η κ. Τσάλα ότι της είχε σταλεί το κείμενο του ψηφίσματος το Σάββατο και αναρτήθηκε την Κυριακή, ούτε ότι την Δευτέρα 30.9.2013 και 08.58 με πήρε τηλέφωνο και δεν διαμαρτυρήθηκε ως παραπλανημένη ή παραπληροφορημένη. Προφανώς, αν κρίνω και από τα τηλέφωνα και άλλων, κάποιοι μετά την έπεισαν ότι είναι παραπλανημένη ή παραπληροφορημένη. Επί των ενεργειών όμως της περί ου ο λόγος κυρίας, ουδέν.
Επιτρέψτε μου όμως να διευκρινίσω και σχετικά με την ανάρτηση του φιλόξενου ιστολόγιό σας ότι η τελευταία παράγραφος του κειμένου που σας έστειλα αναφέρει :
“Μετά τα παραπάνω, ζητάμε επιμόνως την ανάκληση της απόφασης, την απομάκρυνση της κ. Δασάρχου από το συγκεκριμένο Δασαρχείο και την υποστήριξη και ανάδειξη του θέματος από κάθε ουσιαστικά ενδιαφερόμενο άτομο”
Νομίζω ότι απέχει από τον τίτλο της ανάρτησή σας που αναφέρει :
Ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ Ε.Α. ΜΑΡΓΕΛΗΣ ΖΗΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΣΗ ΤΗΣ ΔΑΣΑΡΧΟΥ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ!!!
Δεν μας έχετε συνηθίσει σε τέτοια λάθη.
Ευχαριστώ για την φιλοξενία που είμαι σίγουρος ότι  θα επιδείξετε και θα αναρτήσετε το παρόν αναλόγως..

Ο έχων την σκοπιμότητα( κατά την γνώμη της κ. Τσάλα
Υποστράτηγος ε.α. Άγγελος Μαργέλης, Πρόεδρος Συμβουλίου Δ.Κ.Κύμης

Υ.Γ. ΛΑΛΑ ΤΟ!!!: Πράγματι εκ παραδρομής κατά την αντιγραφή της ανακοίνωσης της Δημοτικής Κοινότητας διαγράφτηκε η τελευταία παράγραφος η οποία μάλιστα ενέπνευσε και τον τίτλο, έτσι ώστε να πλανάται έωλος. Ευχαριστούμε για την επισήμανση και ζητούμε συγνώμη. Το διορθώνουμε στο εν λόγω δημοσίευμα πάραυτα. Όσο για το εάν η "απομάκρυνση" ισοδυναμεί με "απόλυση" κατά την άποψή μας στην σημερινή πολιτική μνημονιακή πραγματικότητα σημαίνει και "απόλυση". 

Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΚΑΙ ΣΥΓΧΩΡΙΑΝΟΙ ΔΕΝ ΞΕΧΝΟΥΝ ΤΟΝ ΑΔΙΚΟΧΑΜΕΝΟ ΣΑΒΒΑ ΧΑΤΖΗΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ



Πέρασε ένας χρόνος από τον περσινό Σεπτέμβρη που έφυγε από την ζωή ο 16χρονος Σάββας Χατζηχριστοδούλου, μετά από τραγικό δυστύχημα. Οι συγχωριανοί του στα Περιβόλια Αχλαδερής αλλά και οι φίλοι και συμμαθητές από όλα τα γύρω χωριά, το Μανδράκι, το Αυλωνάρι, το Νεοχώρι, την Οκτωνιά, και τα υπόλοιπα χωριά τον θυμούνται με αγάπη και μας ζητούν γράψουμε ότι τους λείπει και δεν θα τον ξεχάσουν ποτέ. Στους γονείς και τα αδέλφια για άλλη μία φορά ευχόμαστε η αγάπη των φίλων και η ζωντανή ανάμνηση του να γίνει βάλσαμο που απαλύνει τον  αστείρευτο πόνο. 

Η ΜΑΡΙΑ ΤΣΑΛΑ, ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΚΥΜΗΣ ΑΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ κ. ΑΓΓΕΛΟ ΜΑΡΓΕΛΗ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΟΥ ΔΑΣΑΡΧΕΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΜΗ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΚΑΙ  ΣΤΗΝ «ΤΙΜΩΡΙΑ» ΤΗΣ ΔΑΣΑΡΧΟΥ.

Απάντηση στην ανακοίνωση του προέδρου της δημοτικής κοινότητας Κύμης όσον αφορα την μετακίνηση της έδρας του δασαρχείου από την Κύμη στο Αλιβέρι

Μετά λύπης μου ενημερώθηκα ότι σε συνεδρίαση του συμβουλίου της δημοτικής κοινότητας Κύμης πάρθηκε ομόφωνη απόφαση κατά της απομάκρυνσης του δασαρχείου από την Κύμη στο Αλιβέρι, και την δίωξη της δασάρχου από το δασαρχείο της Κύμης. Δηλώνω ότι δεν συμμετείχα σε κανένα συμβούλιο της δημοτικής κοινότητας Κύμης με τέτοιο θέμα. Σαν μέλος του ΔΣ της δημοτικής κοινότητας Κύμης σε καμία περίπτωση δε θα συμφωνήσω για την απομάκρυνση του δασαρχείου η οποιασδήποτε άλλης υπηρεσίας από την Κύμη. Είμαι αντίθετη όμως στο να παρεμβαίνουμε στο έργο των υπαλλήλων της κάθε υπηρεσίας γιατί δεν είμαστε εμείς οι αρμόδιοι να κρίνουμε κατά πόσο είναι σωστοί στα καθήκοντα τους, σε αυτό την ευθύνη την έχουν οι προϊστάμενοι αυτών. Πόσο μάλλον να εισηγηθώ εγω για την τιμωρία τους. Αυτές οι μέθοδοι και οι πρακτικές ανήκουν στο παρελθόν και ο λαός μας έχει απαντήσει ανάλογα! Η παραπλάνηση και η παραπληροφόρηση από τον πρόεδρο της δημοτικής κοινότητας Κύμης κύριο Άγγελο Μαργέλη έχει κάποια όρια. Δεν θα επιτρέψω για την προσωπική προβολή του προέδρου η οποιουδήποτε άλλου να χρησιμοποιείτε το όνομα μου. Τα προσωπικά του καθενός δεν με ενδιαφέρουν, με ενδιαφέρει το καλό του τόπου μου, για αυτό έχω εκλεγεί κι για αυτό θα αγωνίζομαι!

ΜΑΡΙΑ ΤΣΑΛΑ
 ΜΕΛΟΣ ΔΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΚΥΜΗΣ 
ΜΕ ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ "ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ"

ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΑΓΑΝΕ ΜΑΣ ΠΗΡΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΒΟΔΙ...

Συζητιέται πολύ στα καφενεία ότι την ώρα που οι βιομηχανίες κλείνουν έχει ανοίξει Βιομηχανία αγωγών κατά του Δήμου Κύμης Αλιβερίου από εργολάβους ή προμηθευτές για να διεκδικήσουν οφειλές είτε τωρινές είτε των πρώην Δήμων. Συνήθως ακόμη και για δαπάνες που είχαν τιμολογηθεί και είχαν παρθεί αποφάσεις, άρα μπορούσαν νόμιμα να πληρωθούν στο πλαίσιο της πληρωμής των ληξιπρόθεσμων οφειλών ύψους 4.600.000 ευρώ που πληρώνει το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, εμφανίζονται ότι λείπουν έγγραφα έτσι ώστε να είναι μονόδρομος η δικαστική διεκδίκηση. Από εκεί και πέρα ξεδιπλώνεται το ρεζιλίκι της συναλλαγής. Πρώτον ο καημένος ο άνθρωπος που ζητά τα χρήματά του πρέπει να μπει υποψήφιος αυτός ή μέλος της οικογένειάς του στον συνδυασμό του Δημάρχου και δεύτερον, για να πετύχει δήθεν καλύτερα αποτελέσματα να αναθέσει την άσκηση αγωγής σε συγκεκριμένους δικηγόρους της επιλογής του Δήμου. Αυτοί φυσικά θα πληρωθούν καλά από τον ταλαίπωρο εργολάβο ή προμηθευτή και την πελατεία θα εξασφαλίσουν και τον πελάτη- ψηφοφόρο μαζί με όλη την οικογένεια δεν θα χάσει ο Δήμαρχος αλλά και οι ίδιοι εάν πολιτεύονται.
Κάποιοι θα το λέγανε καπατσοσύνη. Εμείς το λέμε ξεφτίλα τόσο για εκείνους που συναλλάσσονται  με το κύκλωμα της τοπικής πολιτικής διαπλοκής όσο και για εκείνους που οφείλουν, εκ του θεσμικού τους ρόλου, να παρακολουθήσουν και να το ξεσκεπάσουν.
Γιατί εάν δεν είναι ξεφτίλα να  παραδίδει κάποιος την αξιοπρέπειά του σε εκείνους που παρανόμως εκμεταλλεύονται τα χρήματά του και από πάνω να τους πληρώνει κιόλας τότε τι άλλο μπορεί να είναι.

Επειδή πάντως όλα αυτά είναι απίστευτα εμείς το ψάχνουμε και μόλις μαζέψουμε στοιχεία θα κάνουμε αυτό που πρέπει. Μήπως και η Αντιπολίτευση πρέπει να ξυπνήσει και να κάνει και αυτή την δουλειά της;

ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΤΗΚΕ ΜΙΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ. ΘΑ ΚΟΙΤΑΞΕΙ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΗΜΟ;

Διαβάσαμε στο EVIA IN, ( http://eviain.blogspot.gr/2013/09/blog-post_1832.html?spref=fb)τοπική δημοσιογραφική σελίδα του Νίκου Αγγελή, πρώην Υπεύθυνου τύπου της Νομαρχίας και στενού συνεργάτη του Θανάση Μπουραντά  ένα σχόλιο για τον Δήμο Κύμης Αλιβερίου και τον Δήμαρχό του «Έχει επιστρατεύσει μια αθλητική εφημερίδα, ένα τοπικό μπλοκ και ένα τοπικό ραδιόφωνο ο Δήμαρχος Κύμης Αλιβερίου Δ. Θωμάς προκειμένου να επανεκλεγεί και να συνεχίσει το  έργο του στην περιοχή που με δύο λέξεις περιγράφεται ως το «Τεράστιο Τίποτα»….Οι ανακοινώσεις και τα δελτία τύπου που εκδίδει πολυβοληδόν με τις δημόσιες εμφανίσεις του σε αθλητικές και κοινωνικές εκδηλώσεις δεν συμπεριλαμβάνονται στο προαναφερθέν έργο….. Ο λαός της περιοχής έχει αντιληφθεί επακριβώς περί τίνος πρόκειται όμως φοβούμαστε πως αν δεν βρεθεί εγκαίρως σημαντική προσωπικότητα, κοινώς αποδεκτή, να ηγηθεί μιας κοινής προσπάθειας ανασύστασης του δήμου, η Κύμη, το Αλιβέρι, και οι Κονίστρες θα συνεχίσουν να υφίστανται την πλήρη δημοτική απραξία που θα παρουσιάζεται από φίλια μέσα ενημέρωσης ως κοσμογονία έργων!!!!!
Σωστά, κατά την άποψή μας όσα επισημαίνει το EVIA IN. Είναι άραγε και  σημαδιακά μετά την επεισοδιακή αποδέσμευση του Θανάση Μπουραντά από την Περιφέρεια; Έτσι και αλλιώς μακάρι όσες παρατάξεις σχηματιστούν να βρουν σημαντικές προσωπικότητες να βάλουν μπροστά γιατί ο δήμος έχει ανάγκη την απόλυτη ανασυγκρότηση και ως αποδείχθηκε οι μετέχοντες έως σήμερα στο πολιτικό σκηνικό του Δήμου δεν είναι σε θέση ούτε να τον διοικήσουν (η εν ενεργεία δημοτική αρχή) ούτε να αντιληφθούν τι χρειάζεται να γίνει (η αντιπολίτευση). Η επόμενη πενταετία θα είναι πολύ κρίσιμη για την περιοχή γιατί ο Δήμος έτσι όπως πάει θα βαρέσει κανόνι και οι δημοτικοί άρχοντες θα ακολουθήσουν τον δρόμο του «φτερωτού» Παπαγεωργόπουλου.
Αφού το σύστημα της "Μαυρογιαλούρικης Πολιτικής" δεν φαίνεται ότι μπορεί να το κτυπήσει κανείς ας αναλάβει ένας αποδεδειγμένα αποτελεσματικότερος διαχειριστής του μπας και  γλυτώσει κάπως ο τόπος από την απαξίωση και μερικοί από την «μπουζού». Εξάλλου ο Θωμάς από εκεί προήλθε αλλά με ποικίλους τρόπους απέσπασε τον έλεγχο της Πολεοδομίας Κύμης, εστία παραγωγική της Μαυρογιαλούρικης Πολιτικής, και έστησε το δικό του Μαγαζάκι. Δυστυχώς γιαυτόν και για όσους τον πίστεψαν "δεν τραβάει" και ελπίζει να επικρατήσει πάλι ως "μονόφθαλμος". Άνθρωποι με το κύρος του Θανάση θα είναι πάντα μία κάποια λύση διότι έχουν και τα δύο μάτια υπερέχοντας των μονόφθαλμων. Υπό αυτή την έννοια είναι χρήσιμοι και αναγκαίοι.


ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΗΛΙΚΙΑ

ΝΠΔΔ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ
ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΔΗΜΟΥ ΚΥΜΗΣ-ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ
                                                                        ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ
Αγαπητοί  Δημότες,
Η Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων, γνωστή  και ως  ‘’ Παγκόσμια Ημέρα για την Τρίτη Ηλικία ‘’  εορτάζεται κάθε χρόνο την 1η  ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ. Υιοθετήθηκε από την Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ για να αποτίσει τον οφειλούμενο φόρο τιμής στους ηλικιωμένους που πάλεψαν για εμάς πριν από εμάς αλλά και να επισημάνει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.
Για τον λόγο αυτό η υποστήριξη των Κοινωνικών Δομών  για Ηλικιωμένους παραμένει στις πρώτες προτεραιότητες του ΝΠΔΔ Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Αθλητισμού του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου με δράσης που έχουν στόχο  να προσφέρουν  την δυνατότητα να απολαμβάνουν μια γεμάτη, υγιή και ασφαλή ζωή και να συμμετέχουν ενεργά στην κοινωνική, οικονομική και πολιτιστική ζωή του συνόλου ,γιατί έχουν να δώσουν πολλά ιδιαίτερα στις νέες γενεές.
Στα πλαίσια αυτά το ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΡΙΤΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ ΚΑΙ ΕΥΠΑΘΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΤΟΥ
ΝΠΔΔ Κοινωνικής Προστασίας,Παιδείας και Αθλητισμού του ΔΗΜΟΥ ΚΥΜΗΣ-ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ υλοποιεί  προγράμματα όπως:
Α) Φροντίδα τρίτης ηλικίας και ευπαθών ομάδων  με το πρόγραμμα  ‘’ Βοήθεια στο Σπίτι ‘’
Β) Διοργάνωση εκδρομών περιηγητικού και θρησκευτικού χαρακτήρα, μονοήμερες και πολυήμερες
Γ) Μουσικές εκδηλώσεις στα κατά τόπους ΚΑΠΗ
Δ) Προγράμματα ενημέρωσης πάνω σε θέματα πρόληψης και αγωγής υγείας
Ε) Δραστηριότητες Δημιουργικής απασχόλησης και ψυχαγωγίας
Ζ) Λειτουργία νέων ΚΑΠΗ
Πιστεύουμε ότι ΟΛΟΙ ΜΑΖΟΙ  μπορούμε να προσφέρουμε ακόμη περισσότερα στους συνανθρώπους μας  της Τρίτης Ηλικίας όμως θέλουμε να τονίσουμε ότι ο ΣΕΒΑΣΜΟΣ και η ΑΓΑΠΗ μας είναι δεδομένες και θα είμαστε πάντα στο πλευρό σας, γιατί σας το οφείλουμε.
                                                                                                                                            
            H ΠΡΟΕΔΡΟΣ

   ΚΟΥΙΜΗΤΖΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ

Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

ΚΑΥΤΟΙ ΔΙΑΛΟΓΟΙ ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΥΣΗ RDF

Σπίθας: Η ΑΓΕΤ από την Πέμπτη το βράδυ καίει σκουπίδια. Σαν Αλιβέρι δεν μπορούμε να πάμε παραπέρα τον Αγώνα, πρέπει να κινηθούμε υπερτοπικά. Υπήρχε πρόβλημα με την ανάκληση της Απόφασης Γιαννάκου. Η διοικητική απόφαση πρέπει να είναι θωρακισμένη νομικά για να μην μπορεί κανείς την ρίξει. Πρέπει ο αντικαταστάτης του κ. Μπουραντά να ξαναδεί την τεκμηρίωση της Απόφασης. Παρουσίασε την προσωρινή διαταγή ως άδεια καύσης. Η Απόφαση δημοσιοποιήθηκε στην Περιφέρεια αλλά δεν την υποστήριξε κανείς στο Δικαστήριο χωρίς να συντάξει αντιρρήσεις. Αυτή την στιγμή η καύση συνεχίζεται. Μεταφέρουν RDF από Βοιωτία και Εύβοια. Να ανακληθούν οι άδειες μεταφορές. Χρειάζεται νέα απόφαση με καλή τεκμηρίωση.
Περιφερειάρχης: Να στηρίξουμε την υποστήριξη στο Συμβούλιο Επικρατείας την απόφαση μας.
Σπίθας: Μέχρι τώρα δεν είχε υποστηριχθεί
Περιφερειάρχης: Δεν το έμαθα από την Εύβοια ότι είχε βγει ανάκληση. Ξεκινάει ΕΔΕ η κ. Οικονόμου για να μάθουμε γιατί δεν το πληροφορηθήκαμε. Αύριο ξεκινά η ΕΔΕ. Δεν θα περάσει έτσι αυτό. Την πρώτη φορά που δόθηκε η άδεια από τις υπηρεσίες. Μου είχε πει ο Μπουραντάς ότι την πρώτη φορά δεν γνώριζε. Τώρα δεν δέχομαι ότι δεν υπάρχει άγνοια.
Σπίθας: Στην Περιφερειακή Ενότητα Εύβοια έχουμε συναντήσει κλειστές πόρτες. Πρέπει να συνεργάζονται οι Υπηρεσίες της Περιφέρειας με τους φορείς που παλεύουν με αυτό το ζήτημα.
Περιφερειάρχης: Δίνω τώρα εντολή στον κ. Πέππα να δοθεί ο πλήρης φάκελος της υπόθεσης στους κυρίους. Γιατί δεν έμαθα ποτέ για την Απόφαση;
Πέππας: Είχε ενημερωθεί ο Αντιπεριφερειάρχης και ο κ. Γκοσιμίδας.
Περιφερειάρχης: Δεν υπάρχει Σύμβουλος με το όνομα Γκοσιμίδας δεν υπάρχει. Ο κ. Γκοσιμίδας δεν υπάρχει. Όποιος υπηρεσιακός παράγοντας Εύβοιας επικοινωνήσει με άνθρωπο που δεν έχει καμία σχέση με την Περιφέρεια. Ο κ. Γκοσιμίδας από σήμερα, επειδή έχει Γραφείο και δέχεται διευθυντές ο κ. Γκοσιμίδας δεν υπάρχει από αύριο στην Εύβοια.
Πέππας: Ο κ. Γκοσιμίδας πήρε τηλέφωνο τον κ. Καραϊσκο και την κ. Οικονόμου
Οικονόμου και Καραϊσκος: Δεν μας πήρε ο κ. Γκοσιμίδας
Περιφερειάρχης: Αύριο ΕΔΕ για τον κ. Πέππα
Χρονάς: Ο κ. Πέππας  είναι υπηρεσιακός παράγοντας δεν μπορεί να διαταχθεί μέσα στο Περιφερειακό Συμβούλιο
Καραϊσκος: Σήμερα μου εστάλει σημείωμα  από την Νομική Υπηρεσία της Εύβοιας για το ότι σήμερα ενημερώθηκε
Οικονόμου: δεν ενημερώθηκα ποτέ για την προσωρινή διαταγή.
Μπουραντάς: Τρομοκράτηση των υπαλλήλων. Πότε κοινοποιήθηκε στην Περιφέρεια;
Σπίθας: Στις 28/5 ζητήθηκαν οι απόψεις της Περιφέρειας, εντός πέντε ημερών.
Μπουραντάς: Οι απόψεις της υπηρεσίας πήγαν στο Δικαστήριο. Αν δεν είχε η ακύρωση η δική μας θα είχε τελειώσει το θέμα και να είχαν πάρει την άδεια στα χέρια τους. Στην ΑΓΕΤ δεν μπορούν να κάνουν τίποτε. Τώρα ακυρώθηκε και η προσωρινή διαταγή. Δεν ισχύει η προσωρινή διαταγή.


Ο ΠΕΡΓΑΝΤΑΣ ΚΑΘΑΙΡΕΙ ΤΟΝ ΜΠΟΥΡΑΝΤΑ. ΜΠΟΥΡΑΝΤΑΣ: ΔΕΝ ΠΑΡΑΙΤΟΥΜΑΙ!!!

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ!!!

Περγαντάς: Ευθεία προσβολή στον περιφερειάρχη και στην πλειοψηφία του περιφερειακού συμβουλίου και στο ίδιο το περιφερειακό συμβούλιο. Κατόπιν αυτών ο κ. Μπουραντάς παύεται από την θέση του Προέδρου της Οικονομικής Επιτροπής και ανακαλούνται όλες οι αρμοδιότητες και παύεται από όλες τις θέσεις που τον έχω διορίσει και τίθεται εντός συνδυασμού της πλειοψηφίας. Τον καλώ σήμερα να παραιτηθεί. Η θέση του είναι  κενή αρμοδιοτήτων και έμμισθη. Τον καλώ να παραιτηθεί τώρα.
Μπουραντάς: Ο Περιφερειάρχης αποφάσισε και διέταξε. Έπρεπε να είχαν παραιτηθεί νωρίτερα όπως π.χ. όταν μοίρασε τα πυρόπληκτα για να κάνει ρουσφέτια στους Δημάρχους. Δεν τον απασχόλησε η ανάπτυξη. Τον ενδιέφερε να κάνει μοιράζει το ΕΣΠΑ και να κάνει ρουσφέτια. Εδώ είμαι εδώ για να ολοκληρώσω το έργο μου και κυρίως το οδικό δίκτυο του νομού.
Έκλεισε το Διοικητήριο για να μην γίνουν αποφασισμένοι έλεγχοι. Δεν μου ταίριαζαν όλα αυτά. Η κατάληψη σταμάτησε τους ελέγχους.
Μετά όσα είπε στους εργαζόμενους ο Περιφερειάρχης έπρεπε να απαντήσω. Για την αξιοπρέπειά μου. Από σήμερα παραιτούμαι της αποζημίωσης του Αντιπεριφερειάρχη αλλά δεν παραιτούμαι από την θέση μου στην οποία με εξέλεξαν.
Περγαντάς: Θα απαντήσω όταν παραιτηθεί από Αντιπεριφερειάρχης. Δεν έχει καμία αρμοδιότητα. Ο μισθός ακολουθεί την θέση. Δημιουργείται τεράστια θεσμική δυσλειτουργία διότι δεν μπορώ να τον παύσω. Σύντομα αυτό θα τελειώσει. Είμαι ο μόνος που έδωσα πλήρεις αρμοδιότητες. Θεωρώ αδιανόητο αυτή η θεσμική δυσλειτουργία να μην μπορεί να λυθεί. Θα την λύσω  όπως ο γόρδιος δεσμός. Εάν δεν παραιτηθεί δεν του απαντώ. Να υπογράψει τώρα την παραίτησή του. Να υποβάλλετε τώρα την παραίτησή σας.

Μπουραντάς:  Τώρα μαθαίνουν και άλλοι τον ψυχισμό σου. Έχεις μάθει να μην παίρνεις ευθύνες τώρα μου κάνεις και τον πονηρό. Δεν παραιτούμε!!!

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ: Η ΑΓΕΤ ΕΦΕΡΕ ΗΔΗ ΤΑ "ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ" ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ & ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αλιβέρι 29/9/2013
Κατόπιν υποβολής σχετικού μας αιτήματος, η Ελληνική Αστυνομία προέβη σε σχετικούς ελέγχους, επιβεβαιώνοντας το γεγονός ότι η ΑΓΕΤ-LAFARGE προβαίνει ήδη σε μεταφορά και αποθήκευση RDF στο εργοστάσιο της στο Αλιβέρι. Δεν έχουμε ακόμη ενημέρωση από τις κληθείσες αρμόδιες αρχές αναφορικά με το εάν πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι και ως προς τυχόν καύση RDF.
Ένα όμως είναι «γεγονός»: Τα «σκουπίδια» ήλθαν ήδη στα σπίτια μας, ενώ ελλοχεύει πάντα και ο κίνδυνος της εν συνεχεία καύσης τους.
Μάλιστα, για την νομιμότητα της πράξης της, η ΑΓΕΤ – LAFARGE επικαλείται την από 28/05/2013 Προσωρινή Διαταγή της Προέδρου του Α’  Τμήματος του Διοικητικού Εφετείου Πειραιά, η οποία ανέστειλε  προσωρινά και «…μέχρις έκδοσης της αποφάσεως του Δικαστηρίου (εν Συμβουλίω) επί της εκκρεμούσης αιτήσεως αναστολής…», την απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Εύβοιας για την απαγόρευση καύσης RDF.
Μια απόφαση που, εξ όσων γνωρίζουμε,  κοινοποιήθηκε στην Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση Εύβοιας, χωρίς όμως να ενημερωθεί ο Περιφερειάρχης και το Περιφερειακό Συμβούλιο, και κυρίως  η Επιτροπή των κατοίκων, ως όφειλε, με αποτέλεσμα να χαθεί η δυνατότητα  νομικής  υποστήριξης  της ανατροπή της.
Την ίδια στιγμή, όμως, η ΑΓΕΤ-LAFARGE ενδεχομένως να μην ενθυμείται ότι με την εν συνεχεία εκδοθείσα υπ’ αριθ. 8/2013 και από 9/07/2013 Απόφαση του Α2 Ακυρωτικού Τμήματος του Διοικητικού Εφετείου Πειραιά ( σε Συμβούλιο,) η ως άνω προσωρινή διαταγή ανακλήθηκε, δηλαδή στην ουσία ανετράπη, αφού το εν λόγω Δικαστήριο έκρινε εαυτό αναρμόδιο και παρέπεμψε «…την κρινόμενη αίτηση ακυρώσεως καθώς και την εκκρεμή αίτηση αναστολής στο Συμβούλιο της Επικρατείας…».
Κατόπιν τούτων, είναι απόλυτα εμφανές, ότι δεν υφίσταται οποιαδήποτε νομιμοποίηση για την ΑΓΕΤ ως προς ενδεχόμενη καύση του RDF, ούτε για την αποθήκευσή του, ούτε καν για την μεταφορά του. Είναι εμφανές ότι δεν είναι δυνατόν να εξελίσσονται «πειράματα» εις βάρος της Υγείας των κατοίκων της ευρύτερης Περιοχής Αλιβερίου.
Για αυτό και :
1. Καλούμε το Δήμο Κύμης Αλιβερίου και την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος να λάβουν θεσμικές  πρωτοβουλίες διακοπής της μεταφοράς και αποθήκευσης του RDF.
2. Καλούμε του Επιθεωρητές Περιβάλλοντος να παρέμβουν άμεσα, να προβούν σε όλες τις νόμιμες ενέργειες και κυρίως να προβούν σε γενικευμένο έλεγχο ως προς το εάν και σε ποιο βαθμό, η επιχείρηση τηρεί τις Περιβαλλοντικές της Δεσμεύσεις.
3. Τέλος, δηλώνουμε ότι προσφεύγουμε άμεσα και αιτούμαστε Νομική  Προστασία από τον αρμόδιο Εισαγγελέα.
Για το ΔΣ
Ο Πρόεδρος                                             Ο Γ. Γραμματέας

Γ. Λαγανάς                                                        Ε. Σπίθας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ