Σάββατο 27 Ιουλίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΙΝΝΕΥΒ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠ.ΥΓΕΙΑΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ

Ο Πρόεδρος της ΕΙΝΝΕΥΒ κ. Αντ. Σώτος
Καλό είναι να μαθαίνουμε τις απόψεις και την πληροφόρηση  και των γιατρών για τα θέματα των Νοσοκομείων της Νότιας Εύβοιας. Αυτοί τουλάχιστον δεν περιμένουν ψηφαλάκια και μπορεί να λένε την αλήθεια. Να τι γράφει στο http://einnev.blogspot.gr/ το ιστολόγιο της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Νομού Ευβοίας ο πρόεδρό της και παρών στη χθεσινή συνάντηση κ. Αντώνιος- Πάρις Σώτος.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΙΝΝΕΥΒ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠ.ΥΓΕΙΑΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ
Συνάδελφοι,συναδέλφισσες,
Σήμερα πραγματοποιήθηκε συνάντηση των ενδιαφερομένων φορέων για τα Νοσοκομεία Κύμης και Καρύστου με τον Υπουργό Υγείας κο Γεωργιάδη.
Την ΕΙΝΝΕΥΒ εκπροσώπησε ο πρόεδρος Αντώνης -Πάρις Σώτος και ο αντιπρόεδρος Αλκιβιάδης Βόσσος .
Η ΕΙΝΝΕΥΒ μέσω του προέδρου της τοποθετήθηκε ενάντια στο κλείσιμο και στην υποβάθμιση των Νοσοκομείων Κύμης και Καρύστου και υπέρ της στελέχωσης και των δύο Νοσοκομειακών αυτών δομών με το απαραίτητο ιατρικό αλλά και λοιπό προσωπικό με σκοπό να ανατραπεί η σημερινή φθίνουσα πορεία και των δύο Νοσοκομείων.
Η ΕΙΝΝΕΥΒ επιχειρηματολόγησε με κριτήριο τις σύγχρονες υγειονομικές ανάγκες του πληθυσμού  και επεσήμανε στον Υπουργό ότι τα Νοσοκομεία αυτά καταρρέουν κάτω από το βάρος της υποστελέχωσης και της υποχρηματοδότησης και της πολιτικής των μνημονιακών υποχρέωσεών της συγκυβέρνησης.
Επισημάναμε στον υπουργό ότι δεν πρέπει να χαθεί ούτε μία θέση εργασίας αντιθέτως δε,τονίσαμε ότι πρέπει να γίνουν επαρκείς προσλήψεις νέου προσωπικού τόσο Ιατρών όσο και λοιπών ειδικοτήτων (νοσηλευτές, παρασκευαστές,τραυματιοφορείς κλπ).

ΑΡΤΕΜΙΣΙΑ 2013 Η ΕΛΕΝΗ ΒΙΤΑΛΗ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΓΕΩΡΓΙΟ ΑΥΛΩΝΟΣ


ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΕΡΕΤΡΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΠΟΛΥΣΗ ΤΗΣ ΑΣΗΜΙΝΑΣ ΚΑΡΑΜΠΕΤΣΟΥ



Μαζική και δυναμική ήταν η συγκέντρωση στην Ερέτρια το απόγευμα της Παρασκευής, που διοργάνωσε η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων και στην οποία συμμετείχαν δυνάμεις από ταξικά σωματεία της περιοχής καθώς και από την Ομάδα Γυναικών της Χαλκίδας. Αντιπροσωπείες παραβρέθηκαν επίσης από την ΕΛΜΕ Εύβοιας, την Ένωση Εργαζομένων στα Τσιμέντα Χαλκίδας, το σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων - Επισιτισμού Εύβοιας και το σωματείο εργαζομένων στο δήμο Χαλκίδας. Η συγκέντρωση έγινε με αφορμή την παράνομη και προκλητική απόλυση της προέδρου της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Ασημίνας Καραμπέτσου, από το ξενοδοχείο Avantis Suites Hotel. Αξίζει να σημειωθεί ότι ιδιοκτήτης του συγκεκριμένου ξενοδοχείου είναι ο Γιώργος Κάλφας, γραμματέας της ένωσης ξενοδόχων Εύβοιας. Το αίτιο της απόλυσης αποτέλεσε η συνεπής στάση της συνδικαλίστριας, η οποία διεκδικούσε τη δημιουργία και την τήρηση προγράμματος, όπως επίσης και τη διακοπή των εξαντλητικών ωραρίων, που σε ορισμένες περιπτώσεις έφταναν τις 26ώρες! Η απόλυση έγινε μία μέρα με την πανεργατική απεργία ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας. Στη συγκέντρωση μίλησε ο Γιάννης Τζαβάρας, μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ Εύβοιας και μέλος της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας. Μετά την ομιλία ακολούθησε πορεία σε κεντρικό δρόμο της Ερέτριας, η οποία κατέληξε έξω από το ξενοδοχείο Avantis. Το πλήθος των συγκεντρωμένων έδωσε μια πρώτη απάντηση στην τρομοκρατία που καλλιεργείται, τόσο στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο όσο και στα υπόλοιπα. Τα συνθήματα καλούσαν τους εργαζόμενους του κλάδου να εμπιστευτούν τη δύναμή τους, να προσπεράσουν το φόβο και να παλέψουν συλλογικά και οργανωμένα, μέσα από τις γραμμές των ταξικών σωματείων. Στο χώρο δεν εμφανίστηκε καθόλου ο ιδιοκτήτης (αν και είναι γνωστό ότι βρισκόταν εντός). Εμφανίστηκε όμως ένας δάσκαλος πολεμικών τεχνών(!), ο οποίος δήλωσε ότι ήρθε κατόπιν σχετικού αιτήματος του ιδιοκτήτη, για να εξασφαλίσει την… ειρήνη.


Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

ΣΙΑΓΙΑΝΝΗΣ: ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ

                                                                26/7/13
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Το Νοσοκομείο της Κύμης έχει έναν αναντικατάστατο ρόλο παροχής Δημόσιας Υγείας στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου μας.
Η διατήρηση αλλά και αναβάθμισή του σε σύγχρονη νοσοκομειακή μονάδα είναι καθολικό αίτημα και απαίτηση των κατοίκων όλης Της Ανατολικοκεντρικης Εύβοιας  και όχι μόνο.
Με αφορμή την κρισιμότητα του θέματος αποδέχθηκα τη πρόσκληση που μου απηύθυνε ο Υφ. Παιδείας κ. Συμεών Κεδίκογλου και παρευρέθηκα στην σύσκεψη υπό τον Υπουργό Υγείας, που έγινε με πρωτοβουλία του.
Για να συνδράμω στο ελάχιστο ως οφειλα, αποκλειστικά τις αγωνίες των κατοίκων της περιοχής, των Ιατρών και των εργαζομένων του Νοσοκομείου μας απέναντι στην επαπειλούμενη κατάρρευση της Δημόσιας Υγείας στην περιοχή μας.
Η παρουσία αντιπροσωπειών και των δύο Νοσοκομείων της Εύβοιας , Κύμης και Καρύστου, είναι φανερό ότι δεν ευνοούσε την ευρεία χρονική ανάπτυξη των αντίστοιχων επιχειρημάτων.
Μέσα απ’ την αναμφίβολα θετική αυτή πρωτοβουλία δεν νομίζουμε ότι προκύπτουν αισιόδοξα συμπεράσματα.
Η χρονική μετάθεση των οριστικών αποφάσεων για το Νοσοκομείο της Κύμης για το 2014 δεν αφήνει κανένα περιθώριο εφησυχασμού.
Η «κατανόηση» από πλευράς της ηγεσίας του Υπ. Υγείας των παραμέτρων που συνθέτουν το πρόβλημα επ’ ουδενί δεν αποτελεί κριτήριο για την επιθυμητή λύση στην οποία προσβλέπουμε.
Οι μνημονιακές περιοριστικές δεσμεύσεις βρίσκονται σε πλήρη εξάπλωση και εφαρμογή.
Η συρρίκνωση των υπηρεσιών, η κινητικότητα των εργαζομένων και οι οριζόντιες περικοπές αποτελούν την τροχοπέδη και στο συγκεκριμένο τομέα.
Όλα τα παραπάνω πρέπει να τα αντιπαλέψουμε σθεναρά και αποτελεσματικά με ενότητα και ωριμότητα.
Με θέσεις, πρωτοβουλίες και στήριξη στις αποδόσεις του Νοσοκομείου μας.
Σ’ αυτό, καθοριστική θα είναι η συμβολή του προσωπικού και των Ιατρών του Νοσοκομείου Κυμης.
Κυρίως όμως αυτό θα πρέπει να γίνει χωρίς εκμετάλλευση του θέματος, χωρίς επικοινωνιακά παιχνίδια όπως εν πολλοίς γίνεται σήμερα και με αποκλειστικό γνώμονα τη Δημόσια Υγεία στην περιοχή και όχι το πολιτικό μέλλον προσώπων η παραταξεων,εν όψει μάλιστα και των επερχόμενων Δημοτικών εκλογών .
Ο αγώνας θα είναι μακρύς και σκληρός.
Σύντομα γι’ αυτό θα αναπτύξουμε τις θέσεις μας δημόσια.
Σ’ ό,τι αφορά όμως ένα Επιστημονικό  όνομα, το οποίο θα μπορούσε να είναι το βασικό ατού στο θέμα του Νοσοκομείου, αυτό του αείμνηστου Γ. Παπανικολάου δεν έχουμε παρά να συμφωνήσουμε απόλυτα με τις διαπιστώσεις του ιστολογίου «Λάλα το !!!» που, ελπίζουμε με την άδειά του, μεταφέρουμε αυτούσιες:

ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ. ΕΠΑΝΕΛΑΒΕ ΌΣΑ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΕ ΣΤΟΝ ΣΙΜΟ

Πριν από λίγο έληξε η επίσκεψη του δεύτερου κυβερνητικού κλιμακίου στον Υπουργό Υγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδη για το Νοσοκομείο Κύμης και παρεπιπτόντως Καρύστου. Στο κυβερνητικό κλιμάκιο που είχε συγκροτηθεί με πρωτοβουλία του άλλου Υφυπουργού κ. Συμεών Κεδίκογλου με την ακάλεστη συμμετοχή του Βουλευτή της Νέας Δημοκρατία κ. Κώστα Μαρκόπουλου μετείχαν και δημοτικοί παράγοντες Κύμης και Καρύστου καθώς και εκπρόσωποι των σωματείων των εργαζομένων. Μάλιστα για πρώτη φορά ο Δήμος Κύμης Αλιβερίου είχε διευρυμένη αντιπροσωπεία αφού ο κ. Θωμάς συνοδευόταν και από τον κ. Σιαγιάννη. Δεν έχουμε πληροφορίες για την συμμετοχή του κ. Μπενάκη και Κούκη, πιθανόν δεν τους ήθελε μαζί του ο κ. Κεδίκογλου γιατί δεν είναι είχαν υποστηριχθεί από το ΠΑΣΟΚ αλλά και ο κ. Θωμάς δεν θα ήθελε να υποβαθμιστεί η αντιπροσωπεία.

Η αντιπροσωπεία άκουσε αυτά τα οποία χθες είχε ανακοινώσει ο άλλος Υφυπουργός κ. Κεδίκογλου. Για το 2013 δεν θα ασχοληθεί ο Άδωνις με την Εύβοια, άρα τα Νοσοκομεία εντός του 2013 δεν θα πειραχθούν. Όταν ασχοληθεί το 2014 θα λάβει σοβαρά υπόψη τα επιχειρήματα της τοπικής κοινωνίας και θα πράξει ανάλογα. 

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΥΜΗΣ ΚΑΙ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ: ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΝΑ ΛΕΜΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ

Κάποιοι προκάτοχοι του κ. Γεωργιάδη έφεραν το Ινστιτούτο Παπανικολάου
στην Κύμη. Είναι ευκαιρία για τον νέο Υπουργό να αποκαταστήσει το χρέος
της Πολιτείας για το Ινστιτούτο, τον Γ.Ν. Παπανικολάου και την Κύμη.
Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,
 το Νοσοκομείο Κύμης φέρει το όνομα του μεγάλου ευεργέτη της ανθρωπότητας, του Κυμαίου ιατρού και ερευνητή, Γεωργίου Ν. Παπανικολάου.
Από το 2006 λειτουργεί στην Κύμη το Ινστιτούτο Τεκμηρίωσης, Πληροφόρησης και Έρευνας του καρκίνου «Γεώργιος Ν. Παπανικολάου». Δημιουργήθηκε από το Δήμο σε συνεργασία με την ιατρική σχολή του πανεπιστήμιου Θεσσαλίας και στόχο έχει την ιατρική έρευνα για τον καρκίνο. Η λειτουργία του και η διεύρυνση του είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το Νοσοκομείο Κύμης, του οποίου ο εκάστοτε διοικητής είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ινστιτούτου.»
Χάριν συντομίας ή γιατί το ξέχασε ή γιατί από ντροπή έπρεπε να το κρύψει ο Δήμαρχος κ. Θωμάς δεν έγραψε ότι την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας που με χρήματα του Υπουργείου Υγείας ήρθε να μας φτιάξει το Ινστιτούτο την διώξαμε κακήν κακώς καταργώντας το επιστημονικό συμβούλιο αφού εν τω μεταξύ δαπανήσαμε όχι για τους καταστατικούς σκοπούς του Ινστιτούτου το ποσόν των 250.000 ευρώ (200.000+50.000) που οι τότε πολιτικές ηγεσίες του Υπουργείου Υγείας μας εξασφάλισαν.
Όσο για την σχέση του Νοσοκομείου με το Ινστιτούτο  επικαλείται την συμμετοχή του εκάστοτε Διοικητή στο Δ.Σ. του Ινστιτούτου αλλά αυτό δεν ισχύει πλέον, ίσχυε έως το 2011 και έκτοτε με την τροποποίηση της συστατικής πράξης εκδιώχθηκε ο διευθυντής του Νοσοκομείου από το Ινστιτούτο!!!.
Η παροιμία λέει ότι «όποιος κατουράει στη θάλασσα το βρίσκει στο αλάτι». Για σκεφθείτε ποια θα ήταν η δύναμη στον αγώνα για το Νοσοκομείο που αφορά την υγεία της τοπικής κοινωνίας εάν τα πράγματα είχαν γίνει όπως έπρεπε. Δηλαδή να είχε αφεθεί η επιστημονική κοινότητα απερίσπαστη στην οργάνωση και λειτουργία του Ινστιτούτου ως επιστημονικού και ερευνητικού φορέα με κύρος και εάν στη Διοίκηση του Ινστιτούτου είχε παραμείνει ο εκάστοτε Διοικητής του Νοσοκομείου Κύμης. Πόση δύναμη θα είχε πάρει το Νοσοκομείο από ένα πραγματικό Ινστιτούτο Παπανικολάου!!!
Δεν ξέρουμε αν η παραποίηση της πραγματικότητας ή το κρύψιμο των τεράστιων πολιτικών λαθών κάτω από το χαλί του επαρχιώτικου λαϊκισμού θα κοροϊδέψουν τον κ. Άδωνι. Αλλά είναι καιρός εάν πράγματι θέλουμε να υπάρξει και να στηθεί το Νοσοκομείο Κύμης σε στέρεες βάσεις να αποχωρήσει εντελώς ο θίασος της Δημοτικής Αρχής από το Ινστιτούτο Παπανικολάου, να δοθεί το Ινστιτούτο στην Επιστημονική Κοινότητα και να υπάρξει πράγματι στην πατρίδα του Γ.Παπανικολάου ένα ανεξάρτητο από πολιτικαντισμούς επιστημονικό ερευνητικό κέντρο, στήριγμα για το Νοσοκομείο και την τοπική ανάπτυξη. Δόξα τω θεώ γραφεία συνεδριακού τουρισμού υπάρχουν πολλά δεν χρειάζεται αυτό το παιχνίδι με ένα Ινστιτούτο που το Υπουργείο Υγείας επί Σκουλάκη κατεξοχή και επί Αβραμόπουλου μετά  ήθελε να στηθεί στην  Κύμη αλλά έπεσε σε λάθος χέρια.
Αντί να γράφουν ψέματα ας αποκαταστήσουν την τάξη όπως γράφουμε παραπάνω. Εμείς για την διάσωση από την υποβάθμιση και την αναβάθμιση του Νοσοκομείου Κύμης θα παλέψουμε για να γίνει η αποκατάσταση της τάξης πράξης. Εννοείται ότι και οι πολίτες και το επιστημονικό δυναμικό της περιοχής πρέπει να λάβει αυτού του είδους τις πρωτοβουλίες.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΘΩΜΑ ΣΤΟΝ ΑΔΩΝΙ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΟΚΟΜΕΙΟ ΚΥΜΗΣ


ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ-ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ                                                                  09/07/2013


Προς:   Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Άδωνη Γεωργιάδη  

Αξιότιμε κ.  Υπουργέ,
Αρχικά   σας παρακαλώ όπως δεχτείτε τα θερμά μας συγχαρητήρια και τις ευχές μας για επιτυχία στο έργο σας  με την ανάληψη των νέων καθηκόντων σας στο Υπουργείο Υγείας, στον δύσκολο, ευαίσθητο  αλλά τόσο σημαντικό  τομέα της υγείας, μέσα στη δύσκολη αυτή  περίοδο που διέρχεται η χώρα μας.
Ξεκινώντας θα θέλαμε να σας αναφέρουμε συνοπτικά το ιστορικό του Νοσοκομείου Κύμης:
Ιδρύθηκε το 1964 και το 1980 εγκαινιάστηκε το νέο κτίριο.
•  Στο Νοσοκομείο της Κύμης υπάγονται έξι (6) Περιφερειακά ιατρεία και ένα Πολυδύναμο της Νήσου Σκύρου. Το  ανθρώπινο δυναμικό είναι 86 άτομα.
• Διαθέτει όλα τα βασικά τμήματα και κλινικές (παθολογικό, χειρουργικό, καρδιολογικό, ορθοπεδικό, παιδιατρικό,) εξωτερικά ιατρεία και εργαστήρια με πλήρη και σύγχρονο εξοπλισμό, έχοντας τη  δυνατότητα και για περαιτέρω ανάπτυξη.
Από την 1/8/2008 διαθέτει Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, με 5 μηχανήματα αιμοκάθαρσης που μπορούν να καλύψουν τουλάχιστον 30 νεφροπαθείς. Μια σημαντική βοήθεια για όσους πάσχουν από Χρόνια Νεφρική Ανεπάρκεια τελικού σταδίου.
Επιπλέον, υπάρχει η δυνατότητα κτιριακής επέκτασής του στα υπό προσάρτηση από το Σχέδιο Πόλεως όμορα οικόπεδα, ενώ έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ ο εκσυγχρονισμός και ανακατασκευή  των χειρουργείων και του εξοπλισμού τους.
Εξυπηρετεί μια περιοχή εκτεταμένη γεωγραφικά (συμπεριλαμβανομένης και της νήσου Σκύρου), με κακό οδικό δίκτυο και δύσκολο γεωγραφικό ανάγλυφο που κάνει δυσχερέστατες τις διακομιδές εκτάκτων περιστατικών που επιβάλλουν άμεση θεραπευτική αντιμετώπιση. Εξυπηρετεί 36.000 άτομα, όχι μόνο το Δήμο Κύμης – Αλιβερίου αλλά και τη Νήσο Σκύρο!! Που εκτός των άλλων πρόκειται και για τουριστικές περιοχές και που το καλοκαίρι ο πληθυσμός τους ξεπερνά τις 110.000. Μια περιοχή που απέχει από 2 έως 5 ώρες από το πλησιέστερο   Νοσοκομείο της Χαλκίδας, περίπου 100χλμ  συν τα 45 ναυτικά μίλια της Σκύρου.
Εξασφαλίζει τη νοσηλεία ασθενών δίχως την ανάγκη μετάβασής τους σε άλλα  Νοσοκομεία,  στη Χαλκίδα ή την Αθήνα, με τον όποιο κίνδυνο μπορεί να σημαίνει αυτό για την υγεία τους, αλλά και με την ταλαιπωρία των ίδιων αλλά και των οικογενειών τους.
Επίσης προσφέρει θέσεις εργασίας και δίνει ζωή στον τόπο.
Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,
 το Νοσοκομείο Κύμης φέρει το όνομα του μεγάλου ευεργέτη της ανθρωπότητας, του Κυμαίου ιατρού και ερευνητή, Γεωργίου Ν. Παπανικολάου.
Από το 2006 λειτουργεί στην Κύμη το Ινστιτούτο Τεκμηρίωσης, Πληροφόρησης και Έρευνας του καρκίνου «Γεώργιος Ν. Παπανικολάου». Δημιουργήθηκε από το Δήμο σε συνεργασία με την ιατρική σχολή του πανεπιστήμιου Θεσσαλίας και στόχο έχει την ιατρική έρευνα για τον καρκίνο. Η λειτουργία του και η διεύρυνση του είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το Νοσοκομείο Κύμης, του οποίου ο εκάστοτε διοικητής είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ινστιτούτου.

OXI ΣΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΥΜΗΣ «Γ.Ν.ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ»

ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ – ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ                                       ΑΛΙΒΕΡΙ 26-07-2013

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η πάνδημη συγκέντρωση στην πλατεία της Κύμης την Τετάρτη 24 Ιουλίου, για την μη υποβάθμιση του Γενικού  Νοσοκομείου της Κύμης Γ.Ν. Παπανικολάου. Την συγκέντρωση διαμαρτυρίας οργάνωσαν οι φορείς που συναποτελούν το «Συντονιστικό για την Υγεία Κεντρικής-Ανατολικής Εύβοιας και Σκύρου», ο Δήμος Κύμης-Αλιβερίου, η Ι.Μ. Καρυστίας και Σκύρου, το Σωματείο Εργαζομένων του Γ.Ν. Κύμης και 33 ακόμη φορείς.
Πλήθος κόσμου, ο Δήμαρχος, ο Μητροπολίτης, Δημοτικοί και Τοπικοί σύμβουλοι, εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο και εκπρόσωποι φορέων, συγκεντρώθηκαν, δηλώνοντας ξεκάθαρα ότι δεν θα δεχτούν καμία υποβάθμιση του Νοσοκομείου Κύμης και είναι αποφασισμένοι με κάθε τρόπο να διεκδικήσουν την αυτονομία του και την αναβάθμισή του.
 Επιστολές συμπαράστασης αποστάλθηκαν από τους :  Σίμο Κεδίκογλου, Βαγγέλη Αποστόλου και Κώστα Μαρκόπουλο,  οι οποίοι  αδυνατούσαν να παραβρεθούν ενώ αναγνώστηκε και ομόφωνο ψήφισμα του Περιφερειακού Συμβουλίου.
Όλοι όσοι χαιρέτησαν την συγκέντρωση  δήλωσαν ξεκάθαρα την αντίθεσή τους για το ενδεχόμενο  υποβάθμισης του νοσοκομείου Κύμης. 
Η Αντιδήμαρχος Κύμης Αρετή Μπάτσα  έκανε αναφορά στο ιστορικό και τις ενέργειες  που έχουν γίνει τα δύο τελευταία χρόνια για τη διάσωση του Νοσοκομείου τονίζοντας ότι : «Δύο ολόκληρα χρόνια η τοπική κοινωνία, μάχεται για την διαφύλαξη του Νοσοκομείου. Όλο αυτό το διάστημα υπήρξαν πολλαπλές έγγραφες δεσμεύσεις Υπουργών για την διατήρηση και την αναβάθμιση του Νοσοκομείου, αλλά  δυστυχώς σήμερα εξακολουθούμε να είμαστε  αντιμέτωποι με το ίδιο πρόβλημα! Πρέπει να συνεχίσουμε τον αγώνα μας , όπως οφείλουμε σε εμάς, τα παιδιά μας, αλλά και στον Γεώργιο Παπανικολάου!»

Ο ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ!!! ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΡΑΓΕ ΤΟ ΑΣΤΕΙΟ;


Αύριο η μεγάλη συναυλία του Γιώργου Μαργαρίτη στο δεύτερο, στο διατηρητέο Δημοτικό Σχολείο Κύμης. Πολλοί Κυμαίοι, μετά τη δημοσίευση στο ΛΑΛΑ ΤΟ!!! του αγγέλματος αυτής της σημαντικής μουσικής εκδήλωσης μας ρωτούν για την διοργάνωσή της και τον φορέα που τη διοργανώνει. Ομολογουμένως δεν γνωρίζουμε, μάθαμε ότι είναι ιδιώτης όπως εξάλλου φαίνεται και στο αυτοσχέδιο πανώ που κοσμεί την είσοδο του σχολείου.
Προφανώς ο διοργανωτής ζήτησε αυτόν τον δημόσιο χώρο διότι η θέση του, η έκταση ίσως και η αρχιτεκτονική του είναι κατάλληλη να στεγάσει αυτό το μουσικό γεγονός. Ο Δήμος στον οποίο ανήκει ο χώρος προφανώς τον παραχώρησε με απόφαση των αρμοδίων οργάνων του, (μπορεί να την βρείτε στο Δι@υγεια ή και στο Δημαρχείο) και ακόμη πιο σίγουρα θα έχει παραχωρήσει τον χώρο έναντι χρηματικού τιμήματος διότι δεν φαίνεται η εκδήλωση να γίνεται για φιλανθρωπικό αλλά για εμπορικό σκοπό. Πιστεύουμε ότι το τίμημα δεν μπορεί να είναι συμβολικό αλλά αντιθέτως να είναι ποσοστό επί του εισιτηρίου. Ίσως με τα έσοδα ενισχυθεί το ταμείο του Δήμου για να ολοκληρωθεί  ο ελαιοχρωματισμός και η συντήρηση που έχει ξεκινήσει. Σίγουρα επίσης ο Δήμος την Δευτέρα, όταν θα έχει γίνει ταμείο, θα ανακοινώσει όπως συνήθως κάνει στο πλαίσιο της απόλυτης διαφάνειας το έσοδό του από την παραχώρηση του χώρου και θα το γράψει με αναμόρφωση στον προϋπολογισμό του.
Εκτός εάν είναι συνδιοργανωτής οπότε ο χώρο παραχωρήθηκε δωρεάν αλλά ξέχασαν να το γράψουν στο πανώ και στις αφίσες.

Άντε και καλή διασκέδαση.

ΟΙ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΟΥ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ ΑΓΑΝΑΚΤΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ

Αλιβέρι 23/07/2013


Αξιότιμοι κύριοι και κυρίες,
συνάδελφοι, ιδιοκτήτες επιχειρήσεων και συμπολίτες κάτοικοι της κεντρικής οδού Αλιβερίου και λοιπών σημείων που επηρεάζονται από τα εκτελούμενα έργα του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου,  αποτελεί επιτακτική ανάγκη η άμεση συγκρότηση ενός ενιαίου μετώπου για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που απορρέουν από την εκπόνηση των οδικών και λοιπών τεχνικών έργων του δήμου μας.
Ας ενώσουμε και ας συνυπογράψουμε την παρούσα επιστολή διαμαρτυρίας που θα κοινοποιηθεί στη δημοτική αρχή της πόλης μας, ώστε να καταγγείλουμε:
α) την χωρίς συντονισμό και σαφές χρονοδιάγραμμα, εκτέλεση των έργων αλλά, κυρίως, την έλλειψη ενδιαφέροντος από πλευράς δημοτικής αρχής, συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης. Να υπενθυμίσουμε ότι ενώ είχε ανακοινωθεί η έναρξη των εργασιών στις 2 Απριλίου 2013, τελικά ξεκίνησαν στις 15' Μαΐου 2013. Αυτό αποτελεί μια πρώτη ένδειξη για την αφερεγγυότητα των εμπλεκόμενων φορέων, γεγονός που μας δημιουργεί έντονη ανασφάλεια και για την ημερομηνία ολοκλήρωσης των έργων.
β) την ανεπάρκεια της οδικής σήμανσης μετά τις νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της πόλης που έχει μετατρέψει το Αλιβέρι σε λαβύριθνό για ντόπιους και επισκέπτες. Μάλιστα, κατ' επανάληψη έχουμε γίνει θεατές παραβίασης του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας στην κεντρική οδό, με ότι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια πεζών και οδηγών. Αγωνιούμε δε μήπως κατά τη διάρκεια του Αυγούστου που αυξάνεται ο αριθμός των επισκεπτών στο Αλιβέρι, θρηνήσουμε και ανθρώπινες ζωές, εξαιτίας της υπερβολικής ταχύτητας, της κακής κατάστασης του οδοστρώματος στην κεντρική οδό και της απουσίας ειδικής σήμανσης κατά την εκτέλεση των τεχνικών έργων.
γ) τις ιδιάζουσες ατμοσφαιρικές συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί στην πόλη από την εκτέλεση των έργων, με τα “σύννεφα” σκόνης να δυσχεραίνουν τη ζωή καταστηματαρχών και κατοίκων της κεντρικής οδού. Να σημειωθεί δε ότι η αρμόδια δημοτική αρχή δεν έχει μεριμνήσει ούτε καν για την τακτική ρήψη νερού κατά τη διάρκεια των έργων, ώστε να περιορίζεται η μεταφορά σκόνης. Αναγκαζόμαστε με ίδια μέσα να καταβρέχουμε εκ περιτροπής το οδόστρωμα, ώστε να διασφαλίζουμε όσο το δυνατόν πιο ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης τόσο για τους κατοίκους όσο και για τους πελάτες των καταστημάτων μας.
Ας ενωθούμε λοιπόν, για να απαιτήσουμε από τη δημοτική αρχή την ολοκλήρωση των έργων, το ταχύτερο δυνατόν, καθιστώντας σαφές ότι δεν επιδιώκουμε την αντιπαράθεση με κανέναν. Εκφράζουμε την απόγνωση και την αγωνία μας στους δημοτικούς άρχοντες, που θα πρέπει να μας θεωρούν μεν συνεργάτες και συμπαραστάτες, αυστηρούς κριτές των επιλογών τους, που πολλές φορές λαμβάνουν ερήμην μας.
Στην κρίσιμη αυτή οικονομική συγκυρία για το σύνολο της χώρας, ας μην επιτρέψουμε στην έλλειψη συντονισμού κατά την εκτέλεση των έργων, να μας γεμίσει ανασφάλεια για την επιβίωση των  επιχειρήσεών μας. Υπογράφοντας την παρούσα επιστολή διαμαρτυρίας καθιστούμε σαφές στον αξιότιμο κύριο δήμαρχο και τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου ότι είμαστε έτοιμοι να κινηθούμε και νομικά εάν χρειαστεί, για την διεκδίκηση διαφυγόντων κερδών, αλλά και ηθικών και υλικών αποζημιώσεων για κάθε συνάδελφο επιχειρηματία που πλήττεται από το ρυθμό εκτέλεσης των τεχνικών έργων. 

Καταστηματάρχες - κάτοικοι

Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

Η ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΘΕΣΙΝΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗ ΚΥΜΗ

ΛΑΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ
       ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ                          
   ΑΛΙΒΕΡΙ 25-07-2013
  
Μαζική και δυναμική ήταν η παρουσία των σωματείων που συγκροτούν την Λαϊκή Επιτροπή Περιοχής Αλιβερίου στην συγκέντρωση του Συντονιστικού για την Υγεία Ανατολικής και Κεντρικής Εύβοιας και Σκύρου στη μεγάλη αγωνιστική συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 24-7 στην πλατειά της Κύμης.
Στις ομιλίες οι εκπρόσωποι των σωματείων αυτών κατήγγειλαν όλους όσους το προηγούμενο διάστημα εφησύχαζαν το λαό της περιοχής ότι δεν θα γίνει τίποτα γιατί έχουν άκρες με υπουργούς και βουλευτές.
Ζήτησαν από το λαό της περιοχής να μην εμπιστευτεί τα κόμματα που σήμερα δήθεν τους συμπαραστέκονται, αλλά έχουν ψηφίσει την συνθήκη του Μάαστριχ, γιατί σε αυτή την συνθήκη η μια από τις τέσσερις ελευθερίες της είναι η ελευθερία στη παροχή υπηρεσιών:
Δηλαδή επιχειρηματίες στα Νοσοκομεία!
Δηλαδή να πληρώνει ο λαός!
Πρότειναν να συντονιστούμε σε όλη την Εύβοια για:
Να μην καταργηθεί κανένα νοσοκομείο είτε στην Κύμη, είτε στην Κάρυστο.
Να μην υποβαθμιστεί κανένα νοσοκομείο.

ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΤΩΡΑ ΚΑΘΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

ΟΡΥΜΑΓΔΟΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΩΝ ΣΠΡΩΞΙΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΚΥΜΗΣ ΚΑΙ ΚΑΡΥΣΤΟΥ

ΓΙΑ ΚΟΜΜΑΤΑΡΧΙΣΚΟΥΣ ΠΟΥ ΠΛΗΓΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΚΑΝΕΙ ΛΟΓΟ  Ο ΈΩΣ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΑΠ΄ΕΞΩ ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ
Παραθέτουμε κατά σειρά τις ανακοινώσεις των Κυβερνητικών Βουλευτών κ.κ. Σίμου Κεδίκογλου, Υφυπουργού Παρά τω Πρωθυπουργω, Συμεών Κεδίκογλου, Υφυπουργού Παιδείας  και την σφήνα του ανακάμψαντος βουλευτή της Νεάς Δημοκρατίας κ. Κώστα Μαρκόπουλου.
Ο πρώτος σπεύδει να διαβεβαιώσει ότι δεν θα πειράξει ο Άδωνις τα δύο Νοσοκομεία μας για τους επόμενους 5 μήνες που μένουν από το 2013 και μετά θα γίνει διάλογος με την τοπική κοινωνία ( ο νοών νοείτω). Ο δεύτερος εξάδελφος αναγγέλει αυριανό ραντεβού με τον Άδωνι όπου θα τον συνεδεύουν και οι δημοτικές αρχές, οι εργαζόμενοι και οι  «διοικητές», θα ακούσουν άραγε τα ίδια όπως ο πρώτος Σίμος; Και σφήνα ο Κώστας Μαρκόπουλος γιατί δεν τον πήρε μαζί του ο Συμεών!!! Αλλά αυτός θα πάει ακάλεστος!!!
Καλά κύριε Μαρκόπουλε, εδώ δεν σε πήρε μαζί του ο Σίμος με τον οποίο είστε στο ίδιο κόμμα και περιμένετε να σας πάρει ο ΠΑΣΟΚΟΣ (τρομάρα του) Συμεών. Δεν μιλιέσαι με τον Άδωνι; Κλείσε και συ μία συνάντηση.
ΙΔΟΥ ΤΟ ΛΟΓΟΥ ΤΟ ΑΛΗΘΕΣ
ΣΙΜΟΣ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ
Κατά τη χθεσινή συνάντηση του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ, Κυβερνητικού Εκπροσώπου Σίμου Κεδίκογλου με τον Υπουργό Υγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδη εξασφαλίστηκαν οι διαβεβαιώσεις, ότι δεν θα υπάρξει καμία μεταβολή στη λειτουργία των Νοσοκομείων Κύμης και Καρύστου για το 2013 και στη συνέχεια δεν θα υπάρξει καμία αλλαγή πριν από εξαντλητικό διάλογο με την τοπική κοινωνία.
ΣΥΜΕΩΝ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ
Αύριο το πρωί έχει προγραμματιστεί η συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας κ. Γεωργιάδη που οργάνωσε ο Συμεών Κεδίκογλου προκειμένου να υπάρχει σαφής και έγκαιρη ενημέρωση σχετικά με των μέλλον των δύο νοσοκομείων στην Κάρυστο και την Κύμη. Στη συνάντηση έχουν προσκληθεί να παρευρεθούν οι δημοτικές αρχές των δύο πόλεων, τα σωματεία των εργαζομένων και οι διοικητές  των νοσοκομείων.
ΚΩΣΤΑ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ
Ο νέος υφυπουργός Παιδείας κος Συμεών Κεδίκογλου έλαβε πρωτοβουλία να οργανώσει συνάντηση φορέων με τον Υπ. Υγείας κο Άδωνι Γεωργιάδη με θέμα την τύχη των Νοσοκομείων Κύμης και Καρύστου. Ωστόσο, «ξέχασε» να καλέσει όλους ανεξαιρέτως τους βουλευτές του νομού μας, όπως και την περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Τυχαίο; Δε νομίζω…
Είναι ίδιον αρκετών βουλευτών να επιδιώκουν ρόλο πολιτικού-μεσίτη με προσδοκώμενο πολιτικό κέρδος τα μεσιτικά. Ο ατομικισμός είναι παροιμιώδης, όπως και η παντελής έλλειψη συνειδητοποίησης του ρόλου ενός μέλους της κυβέρνησης. Η Εύβοια ποτέ δεν κατάφερε να επουλώσει πληγές με κομματαρχίσκους.
Αν και απρόσκλητος θα είμαι παρών, διότι δεν κατέχομαι από συμπλέγματα. Οδηγός μου είναι η τύχη των συμπολιτών μου.
ΜΗΠΩΣ ΤΑ ΛΕΕΙ ΣΤΗΝ "ΠΕΘΕΡΑ " Ο ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΑΚΟΥΣΕΙ Η "ΝΥΦΗ", όπου πεθερά ο Συμεών και νύφη ο Σίμος; Ε ρε γλέντια!!!

ΕΝΝΕΑΜΕΛΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΨΑΧΝΕΙ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΧΩΡΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΤΑΥΛΙΣΜΟ ΤΩΝ ΤΣΙΓΓΑΝΩΝ ΣΤΟ ΑΛΙΒΕΡΙ




Με την με Αριθ. Απόφ.: 231/2013 το Δημοτικό Συμβούλιο Κύμης Αλιβερίου αφού  συζήτησε σε σχέση με τους ΡΟΜΑ στο Αλιβέρι “Α π ο φ α σ ί ζ ε ι ομόφωνα
Α. Να γίνει καθαρισμός στην περιοχή «Στενό»
Β. Να συγκροτηθεί επιτροπή αποτελούμενη από τους κ.κ Ντόβολη, Παπαϊωάννου, Κιούση, Στουπή, Κατσαμάγκο, Μπενάκη, Σιαγιάννη, Μπάνο και Μιχαήλ, προκειμένου μέσα σε 15 μέρες να εξετάσει και να προτείνει κατάλληλους χώρους για την μετεγκατάστασή τους από την θέση «Στενό»
Γ. Το θέμα να συζητηθεί άμεσα στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο»
Εννεαμελής επιτροπή υψηλού επιπέδου για να προταθούν κατάλληλοι χώροι για την μετεγκατάσταση των τσιγγάνικων καταυλισμών από την περιοχή «Στενό» σε άλλη κατάλληλη περιοχή.  Οι προτάσεις μετά από δέκα πέντε ημέρες θα πρέπει να υποβληθούν για συζήτηση στο «επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο». Προφανώς εννοούν την επόμενη συνεδρίαση και όχι την επόμενη σύνθεση του Δημοτικού Συμβουλίου μετά τις εκλογές του 2014!!!
Τώρα γιατί οι τέσσερις «ηγέτες» της αντιπολίτευσης δέχθηκαν να μπουν σε μία επιτροπή για το θέμα αυτό με τα πέντε πρωτοπαλλίκαρα (τέσσερα για την ακρίβεια διότι περιλαμβάνεται και ένα κορίτσι) της πλειοψηφίας δεν μπορούμε να γνωρίζουμε. Η πλειοψηφία θέλει να πάει τους ΡΟΜΑ στις Στάχτες δίπλα στο Μηλάκι. Το ότι θα ζουν και θα αναπνεύουν σε αυτό τον χώρο ποσώς του ενδιαφέρει, γιατί άλλωστε; αφού είναι ΡΟΜΑ!!! Εξάλλου και το μέλος της Επιτροπής που γνωρίζει καλά από αυτές τις συνθήκες διαβίωσης και τις συνέπειες σε ανθρώπινες ζωές θα έχει γνωματεύσει.

Η μία εβδομάδα πέρασε. Έχετε άλλη μία για βρείτε την κατάλληλη θέση.

ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ ΣΤΟ ΤΡΑΧΗΛΙ ΚΑΙ ΣΤΑ ΚΟΣΚΙΝΑ.

Μεταξύ των σχολικών μονάδων που καταργούνται σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας είναι και δύο νηπιαγωγεία της περιοχής μας: Το Νηπιαγωγείο Τραχηλίου και το Νηπιαγωγείο Κοσκίνων. Η τοπική αυτοδιοίκηση θα έχει έτσι λιγότερες έγνοιες γιαυτό παρέμεινε σιωπηλή

Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ: ΠΟΙΟΣ ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ;

ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
ΔΗΜΟΥ ΚΥΜΗΣ- ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στο δήμο μας η διαβούλευση και ο δημοκρατικός διάλογος, ακόμα και για τα πιο σοβαρά θέματα, είναι εντελώς άγνωστη έννοια για τον δήμαρχο και την δημοτική αρχή. Απλά μεθοδεύουν και αποφασίζουν. Όταν υπάρχουν θέματα τα οποία θεωρούν ότι τους ευνοούν πολιτικά και επικοινωνιακά, με επιμέλεια και μεθοδικότητα επικεντρώνονται σε αυτά προσπαθώντας να κάνουν το έλασσον μείζον ή και αντίστροφα.
Σε ένα τόσο σοβαρό θέμα που αφορά την πορεία του τόπου μας για τα επόμενα τριάντα χρόνια, όπως είναι τα ΣΧΟΟΑΠ (γενικά πολεοδομικά), δεν έγινε διαβούλευση, συζήτηση όπως ρητά προβλέπεται από την νομοθεσία, αλλά μεθοδεύτηκε με απαράδεκτο και πολιτικά ανήθικο τρόπο, να κλείσει η πρώτη φάση.
Οι μελέτες των ΣΧΟΟΑΠ είχαν ανατεθεί από την Περιφέρεια. Όπως προβλέπεται, μετά την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης οι μελετητές πρέπει να καταθέσουν την πρότασή τους στις ενότητες που τις αφορούν, έτσι ώστε να επακολουθήσει διαβούλευση με τους τοπικούς και κοινωνικούς φορείς, επί των προτάσεων που κατατέθηκαν.
Στη Δ.Ε Αυλώνος έγινε μόνο μια πολύ σύντομη παρουσίαση χωρίς ανάλυση των προτάσεων που αποτυπώνονται στη μελέτη. Ούτε καν στοιχεία της μελέτης δεν δόθηκαν, παρά μόνο τις τελευταίες μέρες πριν τη συζήτηση στο Δ.Σ της 2-7-2013 με την μορφή CD.
Στη Δ.Ε Δυστίων, η πρόταση που κατέθεσαν οι μελετητές ήταν ολοκληρωμένη και είχε παρουσιαστεί στους φορείς από το 2010 με αποτέλεσμα να έχει υπάρξει στοιχειώδης πολιτική διαβούλευση.
Στη Δ.Ε Κονιστρών, δεν έγινε καμία παρουσίαση της μελέτης ούτε δόθηκαν τα απαραίτητα στοιχεία, παρά μόνο τις τελευταίες μέρες πριν την προγραμματισμένη συζήτηση στο Δ.Σ με την μορφή CD.
Με αυτά τα δεδομένα, το Δ.Σ αναγκάστηκε να αναβάλει την συζήτηση για τα ΣΧΟΟΑΠ Αυλώνος και Κονιστρών, αφού απουσίαζαν και οι εκπρόσωποι των μελετητικών γραφείων. Έγινε συζήτηση για την Δ.Ε Δυστίων, αφού παραβρέθηκε η μελετητική ομάδα που είχε αναλάβει το έργο.
Στην συνεδρίαση στις 18-7-2013 που ήταν προγραμματισμένο να συζητηθεί και πάλι το θέμα, χωρίς να έχει στο ενδιάμεσο γίνει οποιαδήποτε διαβούλευση, έκπληκτοι ενημερωθήκαμε από το δήμαρχο, ότι είχε ήδη εγκριθεί από τις υπηρεσίες της περιφέρειας Στ. Ελλάδας η πρώτη φάση του ΣΧΟΟΑΠ Αυλώνος. Το ίδιο θα γινόταν και για τα αντίστοιχα Δυστίων και Κονιστρών.

ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ: ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΥΜΗΣ

ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
ΔΗΜΟΥ ΚΥΜΗΣ- ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Όχι στην υποβάθμιση του Γ.Ν Κύμης
Απαραίτητη η διατήρηση και αναβάθμισή του

Σε αυτή την κρίσιμη για την κοινωνία και τους πολίτες εποχή, που όλοι βιώνουμε στην πατρίδα μας, η κυβέρνηση και οι εντολοδόχοι της, αφού απέτυχαν να επιλύσουν το δημοσιονομικό πρόβλημα, παρόλα τα απάνθρωπα και βάρβαρα μέτρα που πήραν,(μειώσεις μισθών και συντάξεων, βαριά φορολογία, χαράτσια, απολύσεις κλπ), έχουν επιδοθεί σε έναν αγώνα για την μείωση και των τελευταίων κοινωνικών παροχών που έχουν απομείνει.
Ο κοινωνικός δείκτης προστασίας αποτελεί πλέον στόχο της κυβερνητικής πολιτικής και των εντολοδόχων της, στη λογική εξοικονόμησης πόρων.
Η υγεία ως κοινωνικό αγαθό, φαίνεται πως δεν αποτελεί πλέον αναγκαιότητα, αλλά χώρος από τον οποίον θα προκύψει εξοικονόμηση πόρων, ανεξάρτητα από τις επιπτώσεις οι οποίες θα δημιουργηθούν για τους Έλληνες πολίτες. Όποιες και αν είναι οι συνέπειες από την πολιτική αυτή.
 Στη λογική των κυβερνώντων και των δανειστών, είναι η υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών στις περιφέρειες ενισχύοντας τα αστικά κέντρα. Στην πρόταση που έχει διαμορφωθεί από το Υπουργείο Υγείας, προβλέπεται η υποβάθμιση τυ Γ.Ν Κύμης, σε κέντρο υγείας αστικού τύπου με αντίστοιχη υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας.
  Όλοι όσοι ζούμε στην περιοχή, γνωρίζουμε πολύ καλά, τι σημαίνει εάν υλοποιηθεί η πρόταση αυτή. Το νοσοκομείο Κύμης, αποτελεί ειδική περίπτωση, η οποία επιβάλει όχι μόνο την συνέχιση της λειτουργίας του αλλά και την αναβάθμιση του. (Απομακρυσμένη περιοχή παροχή υπηρεσιών στην Ν. Σκύρο, μεγάλες αποστάσεις που πρέπει να διανυθούν στην Χαλκίδα, σε συνδυασμό με το άθλιο οδικό δίκτυο, γηρασμένος πληθυσμός που διαμένει στην περιοχή, σε συνδυασμό με τα αποτελέσματα της οικονομικής κρίσης)
Λέμε όχι στην υποβάθμιση του Νοσοκομείου Κύμης. Ζητάμε την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας, τόσο από το νοσοκομείο όσο και από το Κ.Υ Αλιβερίου, που λειτουργεί μέσα στο δήμο μας και εξυπηρετεί τις ανάγκες του μισού δήμου.
Αυτό θα γίνει με πραγματική ενότητα και αγώνα, όχι με φιέστες και πανηγυράκια, που κάποιοι εμπνεύστηκαν στη λογική της προεκλογικής επικοινωνιακής πολιτικής.
                                                                                                                                                               24/7/2013

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ ΣΤΗΝ ΚΥΜΗ ΣΤΙΣ 27 ΙΟΥΛΙΟΥ 2013


Στη Κύμη στο όμορφο Αιγαιοπελαγίτικο  μπαλκόνι της Εύβοιας θα βρεθεί ο Γιώργος Μαργαρίτης στις 27 Ιουλίου για μια ξεχωριστή συναυλία . Ο διαχρονικός λαϊκός ερμηνευτής θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα με τραγούδια μέσα από τη μεγάλη προσωπική  δισκογραφική του διαδρομή . Θα είναι μια βραδιά που σίγουρα θα μαγέψει τους φίλους των λαϊκών ακουσμάτων.
Η εκδήλωση γίνεται στο Δημοτικό Σχολείο Κύμης το οποίο ευγενικά παραχωρήθηκε στον μεγάλο Λαϊκό Τραγουδιστή.

Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

ΣΙΑΓΙΑΝΝΗΣ: ΟΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΟΑΠ ΚΑΙ ΟΙ ΒΑΡΥΤΑΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗΣ

   ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Οι αλήθειες για τα ΣΧΟΟΑΠ και οι βαρύτατες πολιτικές ευθύνες της Δημοτικής Αρχής.
Στο χθεσινό μόλις δελτίο τύπου μας (22 Ιουλίου), δελτίο αφιερωμένο στα ΣΧΟΟΑΠ (Πολ. Σχέδια) του πρώην Δήμου Αυλώνος και Κονιστρών, είχαμε με σαφήνεια διατυπώσει τις θέσεις μας για το διάτρητο της διαδικασίας κατάρτισης των δύο (2) ΣΧΟΟΑΠ και ειδικότερα αυτό του Δημ. Αυλώνος.
Είχαμε τονίσει το πλήθος των ανακριβειών αλλά και των σκοπιμοτήτων.
Μάλιστα, ευθέως επιρρίψαμε τις πολιτικές ευθύνες στη Δημοτική Αρχή για τον ευτελισμό και διασυρμό του Δημ. Συμβουλίου, που σύρθηκε σε συνεδριάσεις-παρωδίες.
Με τον Δήμαρχο κ. Θωμά και τον Πρόεδρο του Δημ. Συμβουλίου κ. Ποθητάκη να δηλώνουν άγνοια και έκπληξη για την στάση της Προϊστάμενης Αρχής να εγκρίνει το Α στάδιο των ΣΧΟΟΑΠ χωρίς τη γνωμοδότηση του Δημ. Συμβουλίου. Η υποκριτική δε τέχνη τους αλλά και η σκηνοθετική ικανότητά τους, έδωσαν και τη δυνατότητα σε καλόπιστους αφελείς, να πιστέψουν προς στιγμήν και σε ενδεχόμενη θετική στάση τους.
Σήμερα αποκαλύπτουμε το πολιτικό θέατρο αλλά και τις βαρύτατες πολιτικές ευθύνες που προκύπτουν απ’ τον «βιασμό» της Πολιτικής και Δημοκρατικής νομιμότητας.
Από 23 Μαΐου (23/5) η Προϊστάμενη αρχή της Περιφέρειας ζήτησε τις απόψεις του Δήμου και μάλιστα το αργότερο σε 10 ημέρες μια και ο χειμώνας για τα ΣΧΟΟΑΠ είχε περάσει άπρακτα.
Αυτούσιο το έγγραφο:

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΥΜΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με μεγάλη χαρά, η Διοίκηση του Γ.Σ.ΚΥΜΗΣ καλεί όλους τους φίλους του μπάσκετ και της μουσικής στην καλοκαιρινή συναυλία που διοργανώνει στην Κύμη.
Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στη παραλίας της Κύμης (Λιμάνι), την Παρασκευή 9 Αυγούστου με ώρα έναρξης τις 21:30 το βράδυ, και θα συμμετέχουν οι Μέλιssεs,  βραβευμένοι ως το καλύτερο συγκρότημα στα Mad Music Awards 2013, η εκρηκτική Τάμτα και Special Guest ο διαχρονικός Θάνος Καλλίρης.
Γενική είσοδος: 12 ευρώ (Με ποτήρι μπίρα)
Παιδικό: 5 ευρώ

Σας περιμένουμε όλους!

ΓΙΟΡΤΗ ΣΑΡΔΕΛΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΥΜΗΣ


Ο Προοδευτικός Επιμορφωτικός Σύλλογος Παραλίας Κύμης ‘Η ΛΙΑΝΗ ΑΜΜΟΣ’  σας προσκαλεί στην ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΣΑΡΔΕΛΑΣ  που θα γίνει την  Παρασκευή 9 Αυγούστου   και ώρα 9:30 μ.μ. στο πρώην δημοτικό σχολείο της Παραλίας στα πλαίσια των πολιτιστικών εκδηλώσεων ‘ ΛΙΑΝΑΜΜΙΑ 2013’
Με ψητή σαρδέλα, πολύ κέφι  ελάτε να περάσουμε μια όμορφη βραδιά με λαϊκή και νησιώτικη μουσική  με τους 

ΘΕΜΗΣ ΖΕΡΒΑΣ ΦΩΝΗ

ΒΑΣΙΑ ΦΡΑΓΚΟΥ ΦΩΝΗ
ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΡΓΑΣ ΒΙΟΛΙ 
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΚΡΗΣ ΠΛΗΚΤΡΑ
ΤΑΣΟΣ ΚΟΝΙΑΡΗΣ ΜΠΟΥΖΟΥΚΙ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΓΙΑΝ. ΣΙΑΓΙΑΝΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΟΑΠ

                                                                22/7/13
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΣΧΟΟΑΠ: Όταν οι διάτρητες διαδικασίες με συνοδεία της υποκριτικής τέχνης οδηγούν σε ανακλητέες διάτρητες προτάσεις

Τα ΣΧΟΟΑΠ  (Α στάδιο)  των πρώην Δήμων Αυλώνος και Κονιστρών που (με προφανείς αφέλειες αλλά και μεθοδεύσεις) συζητήθηκαν πρόσφατα στο Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Κύμης-Αλιβερίου έχουν ήδη έντονα αμφισβητηθεί και κυρίως απαξιωθεί ως σχέδια και προτάσεις γραφειοκρατικού χαρακτήρα που πίσω απ’ αυτά το μόνο που κρύβεται είναι οι μεθοδεύσεις της Δημοτικής Αρχής και οι στοχευμένες «ελαφρότητες» των μελετητών.
Τα Γενικά, λοιπόν, Πολεοδομικά Σχέδια αυτών των περιοχών – που αποτελούν την αναπτυξιακή πυξίδα αλλά και τις κανονιστικές πράξεις του Πολεοδομικού ιστού για την επόμενη δεκαπενταετία – θα έπρεπε να είναι προϊόν της ευρύτερης δυνατής ενημέρωσης, διαβούλευσης και πρότασης ή αποδοχής των πολιτών και φορέων των περιοχών Αυλώνος και Κονιστρών. Κατόπι δε, να τύχουν της θετικής γνωμοδότησης του Δημ. Συμβουλίου.
Μια προσεκτική ανάγνωση του Ν. 2508/97 στο άρθρο 5 παρ. 3 και στο άρθρο 1 παρ. 5 οδηγεί άμεσα και με σαφήνεια στο ποιες είναι οι διαδικασίες κατάρτισης των ΣΧΟΟΑΠ.
Στις διαδικασίες αυτές, ουσιαστικό συστατικό στοιχείο είναι η ευρύτερη δυνατή δημοσιότητα-διαβούλευση και συναίνεση. Στοιχεία εξ’ άλλου που διασφαλίζουν δια μέσου του κοινωνικού ελέγχου την σαφήνεια των αναπτυξιακών ιεραρχήσεων προς όφελος του τόπου αλλά και την αποφυγή «πριμοδοτήσεων» κάθε είδους συμφερόντων που καραδοκούν για να κερδοσκοπήσουν στην «πολιτική της γης» και της «αναπτυξιακής της προοπτικής».

Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013

ΚΑΝΤΕ ΔΟΥΛΕΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΤΟ ΑΚΕΡΑΙΟ

Σχετικά με την πληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών
Του Οικονομικού μας Αναλυτή

Άμεση υπήρξε η απάντηση της Οικονομικής Υπηρεσίας του Δήμου στα δημοσιεύματα για την μηδενική απορρόφηση των χρηματοδοτήσεων για την πληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών. Μακάρι να ήταν τόσο άμεση και η ανταπόκριση των οικονομικών υπηρεσιών του Δήμου όλο το διάστημα κάποιων μηνών που μεσολάβησε από την ανακοίνωση της χρηματοδότησης έως την 17η Ιουνίου 2013 που ξεκίνησε η αποστολή των πινάκων στο Υπουργείο Εσωτερικών ενώ είχε προηγηθεί το ίδιο  περίπου με το χθεσινό δημοσίευμα από την «aftodioikisi.gr» με στοιχεία που είχε δώσει το ίδιο το Υπουργείο Εσωτερικών.
Αφού αναλύονται οι διαδικασίες προσπαθεί με αριθμούς να αποδείξει ότι για όλα φταίει το Ελεγκτικό Συνέδριο, το Ταμείο Παρακαταθηκών και τελευταίοι εκείνοι που πρέπει να κάνουν εγκαίρως όλη τη δουλειά για να αρχίσουν να φταίνε οι άλλοι.
Ενώ από την απάντηση δεν προκύπτει ότι οι πίνακες που αποστέλλονται είναι συμπληρωματικοί, δηλαδή ο δεύτερος περιλαμβάνει τον πρώτο και τους δύο ο τρίτος, της 4/7/2013 αυτό προκύπτει από το σκέλος της σύνοψης για τον Πίνακα Β, δηλαδή τα Χρηματικά εντάλματα που δεν είναι έτοιμα για πληρωμή στο Ταμείο.  Πράγματι ως προς τον Πίνακα Β ο τελευταίος περιλαμβάνει και τα στοιχεία των δύο προηγουμένων.
Ας δεχθούμε ότι αυτό δεν συμβαίνει με τον πίνακα Α. Διατηρούμε επιφυλάξεις
Στον Πίνακα Α «Εντολή Πληρωμής» οι αριθμοί αναφέρονται σε Χρηματικά Εντάλματα που είναι έτοιμα να πληρωθούν στο Δημοτικό Ταμείο. Πρόκειται για 289.476,84 δηλαδή το 6,2% του συνόλου των ληξιπρόθεσμων οφειλών ύψους 4.661.739,00€. Από το ποσοστό αυτό πρόκειται να παύσει ο μηδενισμός της απορροφητικότητας.  Γιαυτό το 6,2% δεν ευθύνεται πράγματι η Οικονομική Υπηρεσία. Είναι ένα βήμα πριν την πληρωμή. Εάν και εδώ τα εντάλματα αντί για 289.476,84 είναι 175.576,16 ευρώ τότε το ποσοστό είναι μόλις 3, 76%
Στην σειρά Β του Πίνακα Β δηλαδή Χρηματικά Εντάλματα που έχουν ελεγχθεί από το Ελεγκτικό Συνέδριο και δεν έχουν κατατεθεί από τους δικαιούχους λογαριασμός, φορολογική η ασφαλιστική ενημερότητα για να πάνε στην κατηγορία της «Εντολής Πληρωμής, ανέρχονται σε 177.527,56 Ευρώ, ποσοστό 3,80% επί του συνόλου των οφειλών.
Αυτό το ποσοστό εφόσον συμπληρωθούν τα παραστατικά που λείπουν με ευθύνη των δικαιούχων θα προστεθεί στο ποσοστό του Πίνακα Α΄και έτσι το ποσόν που είναι ένα βήμα πριν από την απορρόφηση θα φθάσει στο 10% της συνολικού ποσού. Ακόμη όμως η απορρόφηση είναι στο 0%.
Πράγματι η οικονομική υπηρεσία έχει ενταλματοποιήσει το 60% των οφειλών αλλά η ουσία είναι ότι μόλις έναν μήνα πριν άρχισε να  προχωρά  την αποστολή των πινάκων. Τόσους μήνες είχε μείνει πολύ πίσω με κύρια ευθύνη του Δημάρχου ο οποίος ως προϊστάμενος των Υπηρεσιών του Δήμου δεν φρόντισε να ξεκινήσει άμεσα η προετοιμασία και η προώθηση των Πινάκων όπως έκαναν οι περισσότεροι δήμοι που πληρώνουν ληξιπρόθεσμες οφειλές.
Συνεπώς όταν δεν έχει πληρωθεί ούτε σεντς δεν πρέπει να επαίρεται γιατί προχωρά με ρυθμό χελώνας στρέφοντας σε άλλες κατευθύνσεις την ενάργειά του. Τέλος ένα κρίσιμο ερώτημα είναι: και να έρθουν τα χρήματα θα πάνε αμέσως στους δικαιούχους όταν άλλες χρηματοδοτήσεις έρχονται και λιμνάζουν στο Ταμείο κάνοντας τους δικαιούχους  οργισμένους επαίτες των δικών τους χρημάτων.

Άνθρακας ο θησαυρός. Κάντε δουλειά να πληρωθεί ο κόσμος και μάλιστα στο ακέραιο και αφήστε τις αναιτιολόγητες ανακοινώσεις.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΥΜΗΣ - ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ


ΑΛΙΒΕΡΙ, 22/07/2013
Κατόπιν του άρθρου που δημοσιεύθηκε στην Κυριακάτικη Εφημερίδα «ΕΘΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ» θα θέλαμε να κάνουμε γνωστά τα κάτωθι:
Η διαδικασία εξόφλησης των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων έχει ως εξής:
1. Συγκέντρωση όλων των παραστατικών και νομιμοποιητικών δικαιολογητικών των δαπανών
2. Εκκαθάριση και έκδοση Χρηματικών Ενταλμάτων Πληρωμής τα οποία διακρίνονται σε:
2.1. Σειράς Α που αποστέλλονται στο Ελεγκτικό Συνέδριο προς έλεγχο σύμφωνα με το Π.Δ. 163 και αφού εγκριθούν, αποστέλλονται στο δημοτικό ταμία προς πληρωμή.
2.2. Σειράς Β τα οποία με την έκδοσή τους αποστέλλονται στο δημοτικό ταμία προς πληρωμή
3. Συγκέντρωση τραπεζικών λογαριασμών δικαιούχων ενταλμάτων και φορολογικών και ασφαλιστικών ενημεροτήτων όπου αυτές απαιτούνται, για να είναι δυνατή η πληρωμή.
4. Σύνταξη των πινάκων:
4.1. «Α. Εντολή Εξόφλησης», ο οποίος περιλαμβάνει τα Χρηματικά Εντάλματα Πληρωμής για τα οποία έχει πραγματοποιηθεί εκκαθάριση όπως περιγράφεται στη παράγραφο 2 και μπορούν να πληρωθούν όπως περιγράφεται στη παράγραφο 3
4.2. «Β. Περιπτώσεις Παράκαμψης Χρονολογικής Σειράς», ο οποίος περιλαμβάνει τα Χρηματικά Εντάλματα Πληρωμής για τα οποία δεν έχει δοθεί ακόμα η έγκριση από το Ελεγκτικό Συνέδριο και για τα οποία δεν έχει παραδοθεί στην οικονομική υπηρεσία είτε τραπεζικός λογαριασμός είτε φορολογική ή ασφαλιστική ενημερότητα. Ο πίνακας Β περιλαμβάνει σε κάθε αποστολή που πραγματοποιείται προς το Υπουργείο Εσωτερικών το σύνολο των Χρηματικών Ενταλμάτων Πληρωμής τα οποία δεν μπορούν να πληρωθούν τη συγκεκριμένη ημερομηνία αποστολής.

ΤΣΙΚΑ..ΤΣΙΚΑΜΠΟΥΜ

Τελικά ο Θωμάς με την βοήθεια του Λάκη έπεισαν τον Γιοκαρίνη να κάνουν την             Τετάρτη τη συναυλία για το Νοσοκομείο Κύμης. Από το ύφος του Γιοκαρίνη φαίνεται πως είχε επιφυλάξεις αλλά τελικά πείστηκε και από το γεγονός του ιερού σκοπού και την συμμετοχή στο Συντονιστικό της Μητρόπολης Κύμης –Καρυστίας.
«Στο παράλογο το ρίχνεις του Ιονέσκο
χτες αγόραζες καρτούλες της Unesco
όρους θέτεις πια με ύφος σοβαρόν
μα όλα τούτα ρουφηχθέντων των μπυρών
τσικαμπούμ και εγώ την έπεσα στην Βίκυ
σου την έφερα ρε κάλπικο ραδίκι
έχω γκόμενα με δυάρι προς το στάδιο
που έχει Φίατ πέρσοναλ με ράδιο
Τσικαμπούμ..."

Ο ΟΡΚΙΣΜΕΝΟΣ ΜΠΑΤΑΧΤΣΗΣ ΟΣΑ ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥ ΧΑΡΙΣΤΟΥΝ ΜΠΑΤΑΧΤΣΗΣ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ

Πηγή: εφημερίδα ΕΘΝΟΣ της 21ης Ιουλίου.
Στην σελίδα κοινωνικής δικτύωσης ο Δημοτικός Συμβουλος κ. Σιαγιάννης παραθέτει το δημοσίευμα του ΕΘΝΟΥΣ και σημειώνει
"Δήμος Κύμης-Αλιβεριου και κόκκινη λίστα...
Μηδενική απορροφητικοτητα πληρωμής ληξιπροθεσμων χρεών προς τους πολίτες και επαγγελματιες. Οι εξωδικαστικοι συμβιβασμοι και η πελατειακή λογική υποκαθιστούν τις νόμιμες διαδικασίες. Η αδιαφάνεια και η τρύπα του χρέους διογκώνονται.
Το να τιναζεις τη μπανκα στον αερα για μικροπολιτικους και πελατειακούς λόγους ειναι εύκολο.Το να σου καταλογιστεί η ευθύνη επίσης εύκολο.
Το "τουλάχιστον ανεύθυνο" είναι, να βάζεις όλους τους άλλους να πληρώνουν τα συντρίμμια."
Θα προσθέταμε δύο σχόλια: Εδώ συμβαίνει το πρωτάκουστο: "ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ" ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ  "ΦΑΜΕ"
Άμα είσαι ορκισμένος μπαταχτζής και όλα τα λεφτά να σου δώσουν μπαταχτσής θα μείνεις.

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΤΟΥ "ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ-ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ & ΣΚΥΡΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ 10/7/2013"


Σχετικά με την υποβάθμιση του ΓΝ ΚΥΜΗΣ

Στο << Σχέδιο αναδιάταξης του ΕΣΥ>> αναφέρονται κατά λέξη τα κάτωθι:
<<5ηΔΥΠΕ :  Ανάπτυξη των ΓΝ-ΚΥ Κύμης και Καρύστου σε μονάδες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας( ΜΠΦΥ),  Τμήμα Βραχείας Νοσηλείας,  Χειρουργεία μιας μέρας,  Μονάδα Τεχνητού Νεφρού(ΜΤΝ) και Μονάδα Αποκατάστασης>>.
Δηλαδή παρά την διατύπωση <<καμία μετατροπή>> στην συνέχεια προσδιορίζονται επακριβώς τα δύο ΓΝ ως ΜΟΝΑΔΕΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΥΓΕΙΑΣ, δομή δηλαδή που ισούται με Κέντρο Υγείας. Αμέσως μετά μάλιστα, εξηγείται με την μεγαλύτερη δυνατή σαφήνεια, ότι τα νοσοκομεία αυτά δεν θα μπορούν πλέον να νοσηλεύουν ασθενείς , η μη μόνον για μια μέρα(  Τμήμα Βραχείας Νοσηλείας,  Χειρουργεία μιας μέρας). Στις λειτουργίες αυτές προστίθεται η διατήρηση της ΜΤΝ και η<<φιλόδοξη>> δημιουργία Μονάδας Αποκατάστασης.
Στην ουσία δηλαδή αυτό που προτείνεται αυτή τη στιγμή είναι ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΜΕ ΜΟΝΑΔΑ ΤΕΧΝΗΤΟΥ ΝΕΦΡΟΥ(ΜΤΝ).