Σάββατο 22 Ιουνίου 2013

ΣΙΑΓΙΑΝΝΗΣ: Η ΚΑΤΑΛΗΞΗ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ Η ΑΠΟΡΡΙΨΗ

                                                                  22/06/2013
 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Το τέλος που έθεσε η Αποκεντρωμένη Διοίκηση ( ουσιαστικά υποχρεωμένη από το πλήθος των μη νόμιμων πράξεων) στην μονάδα απορριμμάτων στους Παραμερίτες  Ταμυνεων, ήταν μια – για  αρκετούς – προαναγγελθείσα ληξιαρχική πράξη διαγραφής του ατελέσφορου σχεδίου..
Ο κ. Θωμάς, σε περιπλάνηση από «χωρίου εις χωρίον» σε ένα δίχρονο ταξίδι, στο δρομολόγιο Μονόδρι, Ρεούσα Αυλωναρίου, Κριεζά και Παραμερίτες, κομπάζων συνεχώς κατά τη διάρκεια του, ευτελίζοντας θεσμούς και διαδικασίες με τον ερασιτεχνισμό και την παραβατικότητα του, επέστρεψε μετά από μια καταστροφική περιπέτεια για το Δήμο στο σημείο μηδέν.
                    Έχοντας πλήξει βαριά την ίδια την ιδέα της διαχείρισης των απορριμμάτων.
                    Έχοντας τραυματίσει βαρύτατα την συνοχή και ηρεμία των τοπικών κοινωνιών.
                    Έχοντας διαιρέσει και διχάσει με την πελατειακή συνδρομή των τοπικών λεγεωνάριων.
                    Έχοντας ευτελίσει θεσμούς και διαδικασίες – ποιος δε θυμάται τις συνεδριάσεις του ΦΟΔΣΑ τα χαράματα  στα Κριεζα- ?
                    Έχοντας προβεί με τη συνδρομή του Αντιδημάρχου του κ. Κιούση και τοπικών «φίλων» σε αγοραπωλησίες και δωρεές Δασικών εκτάσεων, προφανείς παράνομες πράξεις, για την ουσία και το περιεχόμενο των οποίων έχει επιληφθεί η Δικαιοσύνη.
                    Έχοντας κατασπαταλήσει δια μέσου του ΦΟΔΣΑ Ν. Εύβοιας και του Δήμου, πολύτιμους πόρους για Μελέτες, αλλαγή Μελετών, πολυτελή έντυπα, αμοιβές δικηγόρων, προσφυγές κλπ. διαχειριζόμενος αυτά τα ποσά, σ’αυτές τις δύσκολες εποχές, χωρίς φειδώ.
                    Αλλά κυρίως έχοντας εκθέσει ανεπανόρθωτα τον ίδιο το Δήμο του οποίου προΐσταται.
-  Ποιος μπορεί να επιχαίρει για αυτήν την κατάληξη?
-  Ποιος μπορεί να επιχαίρει που το μέγα θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων  παραμένει χωρίς λύση?
-  Ποιος μπορεί να επιχαίρει για την διαχειριστική ανεπάρκεια, τον ερασιτεχνισμό, την παραβατικότητα και το αδιέξοδο στο οποίο περιέρχεται  - κρίνοντας από το αποτέλεσμα – ο Δήμος?
Οι πολίτες παρακολουθούν αποσβολωμένοι την απαξίωση του Αυτοδιοικητικού θεσμού στην περιοχή τους. Απαξίωση που προέρχεται αποκλειστικά από ενέργειες, πράξεις ή παραλείψεις του κ. Θωμά. Του γνωστού πλέον σε όλους, για τη πρακτική του….
Οι ευθύνες σας κ. Δήμαρχε είναι τεράστιες.
Γι’ αυτές ακριβώς τις ευθύνες αλλά και για την οικονομική διαχείριση και το εύρος της, θα υποχρεωθείτε σε απολογισμό και εξηγήσεις.
Φρόνιμο είναι να ετοιμάζεστε……
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΝΕΡΓΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΙΑΓΙΑΝΝΗΣ

ΕΦΥΓΕ ΤΟ FAX;

Διαβάσαμε στο AVLONARI,such a lovely place σχολιασμό της παρακείμενης φωτογραφίας ως εξής: «Κρουνός κάτω απ' τον Άγιο Γεώργιο (νεκροταφείο) στο Οριό. Κάθε χρόνο οι δήμοι παίρνουν κάποια χρήματα για αυτές τις δουλειές. Μήπως φέτος δεν πήραν; Δεν φτάνει που οι αγροτικοί δρόμοι είναι σε άθλια κατάσταση έχουμε και τους κρουνούς τώρα. Εν τω μεταξύ, πυρκαγιά ξέσπασε σήμερα το μεσημέρι στο Οριό, απέναντι από το φυτώριο του Αποστόλου. Ευτυχώς η φωτιά δεν εξαπλώθηκε χάρις την άμεση επέμβαση της Πυρ/κης και των κατοίκων».
Και να σκεφθείτε ότι στο Αυλωνάρι εδρεύει ως Αντιδήμαρχος ο υπεύθυνος για την πολιτική προστασία του Δήμου Κύμης Αλιβερίου, φανταστείτε τι γίνεται εκεί που δεν εδρεύει ο υπεύθυνος. Χάθηκε ο κόσμος να στείλει ένα fax για να τους ενημερώσει; Όσο για τον Πρόεδρο του Οριού αυτός μένει  έκθαμπος από την μεγαλοσύνη του Δημάρχου....
Η περσινή πυρκαγιά δεν τους  έβαλε μυαλό. Πως άλλωστε όταν μετά τις πυρκαγιές έρχονται τα χρήματα. Όσο πιο μεγάλη η καταστροφή τόσο περισσότερα. Ας  είναι καλά ο Σίμος και η Ματίνα που καθαρίζουν για τον Δήμαρχο. Τώρα που επιστρέφει στο μαντρί και ο Μαρκόπουλος ποιος τους πιάνει. Με τους κρουνούς θα ασχολούμαστε; Τουλάχιστον να στείλει το fax ο Αντιδήμαρχος να ησυχάσουμε!!! Στο γραφείο του Δημάρχου το περιμένουν πως και πως για να δώσει λύση ο "μέγιστος".

Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

ΚΑΝΤΕ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΣΑΣ …..ΦΕΤΟΣ ΘΑ ΚΑΟΥΜΕ ΠΑΛΙ!!!



Απόψε, τέλος Ιουνίου, στην καρδιά του καλοκαιριού και ενώ ήδη έχουμε την προχθεσινή καταστροφική πυρκαγιά στο Αργυρό και Πόρτο Μπούφαλο συνεδριάζει ανά δημοτική ενότητα το συντονιστικό. Απόψε συνεδρίασε για τις δημοτικές ενότητες Δυστίων και Αυλώνος, τις πλέον πυρόπληκτες την τελευταία διετία.
Τέλος Ιουνίου και ακόμη δεν ξεκίνησε η συντήρηση της αγροτικής οδοποιίας. Και αύριο να ξεκινήσει δεν πρόκειται να καλυφθεί το μεγαλύτερο μέρος του Δήμου. Τα περί εμπλοκής δήθεν στην επιτροπή του άρθρου 152 δεν είναι δικαιολογία. Για να υπάρχει εμπλοκή σημαίνει ότι κάτι δεν έγινε σωστά. Η ανικανότητα για μία σωστή ανάθεση είναι πλέον υπόθεση ρουτίνας.
Η αντιπυρική περίοδος ξεκινά στην Εύβοια πρώτη Απρίλη και οι φωτιές που έχουν μπει διατρανώνουν με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι  βρισκόμαστε στην καρδιά της.  Ο Μηχανισμός του Δήμου βρίσκεται σε πλήρη ακινησία. Προχθές στο Αργυρό δεν κινήθηκε η υδροφόρα γιατί  δεν είχε μπαταρία. Κανένα μηχάνημα ούτε δημοτικό ούτε ιδιωτικό δεν κινήθηκε. Αυτό σημαίνει ότι ακόμη δεν ξεκίνησε ο σχεδιασμός. Αφήστε τον για τον Δεκέμβρη!!! Τώρα θα ξεκινήσει ο έλεγχος στους πυροσβεστικούς κρουνούς!!!
Αυτά και άλλα πολλά άκουσε ο Δήμαρχος στην σημερινή αντιπυρική σύσκεψη. Ο επικεφαλής της μείζονος Αντιπολίτευσης κ. Γιάννης Μπενάκης αν και παρέστη απρόσκλητος  έκανε μία σφαιρική ανάλυση της ανυπαρξίας αντιπυρικής προστασίας και του λήθαργου στον οποίο βρίσκεται ο δημοτικός μηχανισμός. Περιέγραψε μάλιστα την θλιβερή εικόνα στην φωτιά του Πόρτο Μπούφαλου όπου παρακολουθούσαν οι αντιδήμαρχοι ως τουρίστες  την ίδια ώρα που ο περιφερειάρχης της πυροσβεστικής  συνεργαζόταν επί ώρες μαζί του για την αντιμετώπιση της κατάστασης.
Ο Δήμαρχος ασφαλώς τα διέψευσε όλα επιμένοντας ότι τα πάντα είναι στην εντέλεια εκτός από την αγροτική οδοποιία, τους πυροσβεστικούς κρουνούς, τις μπαταρίες στην υδροφόρα, τον σχεδιασμό και την οργάνωση της σύμπραξης των δημοτικών και ιδιωτικών μηχανημάτων για να συνδράμουν την πυροσβεστική και μερικά άλλα. Όλα τα υπόλοιπα είναι στην εντέλεια.
Γιαυτό κάντε τον σταυρό σας και ανάψτε και κανένα κερί!!!

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΔΗΜΟΥ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ: Η ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ Ο ΕΥΤΕΛΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΘΕΣΜΩΝ

ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ –  ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ – ΕΝΕΡΓΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΔΗΜΟΥ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ


 21/06/2013
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου κ. Άγγελος Ποθητάκης εκτελώντας ως συνήθως εντολές του κ. Θωμά, ξεδίπλωσε για άλλη μια φορά την προσπάθεια απαξίωσης του θεσμού του Δημοτικού Συμβουλίου.
Μόλις σήμερα το βράδυ Παρασκευής γνωστοποίησε τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Τρίτη, με παράλληλες συνεδριάσεις της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.
Τα θέματα του Δημοτικού Συμβουλίου είναι 45 τον αριθμό και από πρώτη ανάγνωση κρίνονται εξαιρετικώς σοβαρά. Το ίδιο ισχύει και για τα θέματα των Επιτροπών.
Ο κ. Ποθητάκης επέλεξε συνειδητά να μην χορηγήσει εισηγήσεις στους Δημοτικούς Συμβούλους, βάζοντας για πολλοστή φορά απαράδεκτα εμπόδια στην άσκηση του ρόλου τους.
Αυτό του το επιτρέπει το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, άρα οι εισηγήσεις θα δοθούν προ της συνεδρίασης την Τρίτη.
Η μεθοδευμένη απαξίωση των διαδικασιών και ο πολιτικός κατήφορος  Προέδρου και Δημάρχου είναι προφανείς.
Την απαξίωση αυτή η Αντιπολίτευση του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου δεν θα την επιτρέψει.
Ζητάμε άμεσα την χρονική μετατόπιση της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου και την εμπρόθεσμη και έγκαιρη χορήγηση των εισηγήσεων σε όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους Αντιπολίτευσης και Συμπολίτευσης.
Σε αντίθετη περίπτωση θα λάβουμε όλα τα θεσμικά μέτρα που απαιτούνται για την προστασία και την περιφρούρηση του κύρους του Δημοτικού Συμβουλίου και των αρχών που πρέπει να διέπουν τη λειτουργία του.
Για την Αντιπολίτευση

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΕΝΑΚΗΣ – ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΚΗΣ – ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΙΑΓΙΑΝΝΗΣ

Η ΓΕΡΑΚΟΥΔΗ ΕΓΡΑΨΕ ΤΟ ΟΡΙΣΤΙΚΟ ΤΕΛΟΣ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ

Η κ. Καλλιόπη Γερακούδη
Με την με αριθμό 2526/97154/19.6.2013 Απόφασή της που δημοσιεύτηκε στο Δι@γεια σήμερα, πριν από λίγο, δεν  εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι «για την κατασκευή και λειτουργία κινητού Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων και κινητής Μονάδας Ανάκτησης Ανακυκλώσιμων –Κομποστοποίησης στους Δήμους Κύμης Αλιβερίου και Καρύστου της 3ης Διαχειριστικής Ενότητας Εύβοιας». Το εργοστάσιο για τα Σκουπίδια στην Μεγάλη Βόλτα Παραμεριτών παραμένει «άπιαστο όνειρο» για όσους το είχαν αποφασίσει και είχαν επενδύσει προσδοκίες σε αυτό.
Η Γενική Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας- Στερεάς Ελλάδας μετά και την μη γνωμοδότηση της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας βασιζόμενη στο γεγονός της χωροθέτησης του εργοστασίου σε δημόσια δασική έκταση από την οποία έχουν ήδη αποβληθεί ο Δήμαρχος και ο Αντιδήμαρχος Κύμης Αλιβερίου δεν ενέκρινε τους όρους περιβαλλοντικών επιπτώσεων. Τώρα ο ΦΟΣΔΑ στον οποίο ανήκει η υπόθεση μπορεί να προσφύγει στον Υπουργό Περιβάλλοντος εντός 30 ημερών καθώς και στο Συμβούλιο Επικρατείας με αίτηση ακύρωσης. Έλα όμως που ο ΦΟΔΣΑ ουσιαστικά δεν υπάρχει διότι ενσωματώθηκε στον Περιφερειακό ΦΟΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας του οποίου πρόεδρος είναι ο Δήμαρχος Λαμίας και Αντιπρόεδρος ο Αντιδήμαρχος Χαλκιδέων κ. Καθαροσπόρης ενώ έξω από το Διοικητικό Συμβούλιο είναι ο κ. Θωμάς.  Συνεπώς «Μεγάλη Βόλτα» και οτιδήποτε άλλο στα όρια του Δήμου Κύμης Αλιβερίου ΤΕΛΟΣ.
Απόδειξη των αδιεξόδων και του ερασιτεχνισμού με τον οποίο χειρίστηκε την υπόθεση των σκουπιδιών ο κ. Θωμάς είναι και το γεγονός ότι την ίδια ακριβώς ημέρα που εκδόθηκε η υπόθεση δικαζόταν στην Χαλκίδα η ανακοπή του Δήμου κατά του Πρωτοκόλλου Διοικητικής Αποβολής που εξέδωσε το Δασαρχείο και στο οποίο βασίστηκε η Απόφαση της κ. Γερακούδη. Η πλευρά του Δήμου, ενώ λογικά θα έπρεπε να επιθυμεί την επίσπευση της εκδίκασης, προκάλεσε αναβολή της δίκης για τον Σεπτέμβρη. Εάν το Πρωτόκολλο είχε πέσει προχθές θα είχε ένα γερό χαρτί είτε για το ΥΠΕΚΑ είτε για το Συμβούλιο Επικρατείας. Τώρα και αυτό χάθηκε με υπαιτιότητα του Δήμου.

Και να σκεφθεί κανείς ότι ο Δήμαρχος «έπαιζε» ουσιαστικά μόνος του. Η Συντονιστική έκανε παιδαριώδη πολιτικά και όχι μόνο λάθη ενώ η αντιπολίτευση υπήρξε μάλλον θεατής. Εξαίρεση αλλά και νέο δεδομένο για την τοπική κοινωνία η οργανωμένη και τεκμηριωμένη αντίσταση των κατοίκων. Εντούτοις αποδείχθηκε ότι η Δημοτική Αρχή «δυο γαϊδάρων άχυρα» δεν είναι σε θέση να μοιράσει όταν πρόκειται για σοβαρές υποθέσεις. Αλλά ούτε στα εύκολα μπορεί να τα διαχειριστεί. Εξάλλου όπως λέει και λαός μας «τα μεταξωτά βρακιά θέλουν και επιδέξιους κώλους».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ

Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

ΚΑΙΓΕΤΑΙ ΤΟ ΠΟΡΤΟ ΜΠΟΥΦΑΛΟ. Τώρα 00:50 π.μ.


Οι φλόγες ανεξέλεγκτες από την πρώτη στιγμή έως τώρα έχουν αρχίζει να γλύφουν τα πρώτα σπίτια του Πόρτο Μπούφαλο. Η κίνδυνος για τον οικισμό είναι κάτι πάρα πάνω από άμεσος. Η φωτιά φαίνεται ότι θα σταματήσει στην θάλασσα. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις παλεύουν.
 Η κατάσταση είναι δραματικά σοβαρή. Οι πυροσβέστες δίνουν την μάχη μαζί με τους εθελοντές και τους κατοίκους.  Αυτές τις στιγμές χρειάζεται ψυχραιμία και ο καθένας να αναλαμβάνει τις ευθύνες του. Το πυροσβεστικό όχημα είναι για την πρώτη γραμμή και όχι για να περιφέρει τον κύριο με το σορτς και τις σαγιονάρες!!!

Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΑΡΓΥΡΟ ΚΑΙ ΠΟΡΤΟ ΜΠΟΥΦΑΛΟ. ΠΟΛΛΑ ΜΕΤΩΠΑ. Νέα Ενημέρωση



ΝΕΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 11:40μμ
Η πυρκαγιά μαίνεται λόγω και των ανέμων. Έχουν συγκεντρωθεί μεγάλες πυροσβεστικές δυνάμεις. Συνεχίζει να κατευθύνεται προς Πόρτο Μπούφαλο. Προς το παρόν δεν κινδυνεύει ο οικισμός αλλά αυτό μπορεί να συμβεί εάν δεν κατορθώσουν να τιθασεύσουν την πύρινη λαίλαπα οι πυροσβεστικές δυνάμεις και οι εθελοντές που όμως αγωνίζονται σε αντίξοες καιρικές συνθήκες. Ως προς τα αίτια συζητείται και η εκδοχή η φωτιά να προκλήθηκε από καλώδια της ΔΕΗ, όχι πάντως πολύ κοντά από τον υποσταθμό. Δεν αποκλείεται πάντως και η εγκληματική ενέργεια.




Πριν από λίγο ξέσπασε μεγάλη Πυρκαγιά που καίει την περιοχή μεταξύ Πόρτο Μπούφαλο και Αργυρό. Προς το παρόν δεν κινδυνεύει κανένα χωρίο αν και η φωτιά κινείται προς Πόρτο Μπούφαλο. Όπως μαθαίνουμε από αυτόπτες μάρτυρες ξεπετάγονται  εστίες σε μεγάλη απόσταση μεταξύ τους γεγονός που φανερώνει οργανωμένο σχέδιο εμπρηστών. 

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΑΧΗΛΙ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΗΣΑΝ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ. ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΔΙΑΚΟΠΕΣ

ΛΗΞΗ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2013
ΓΙΟΡΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΤΡΑΧΗΛΙΟΥ 17-6-13

ΔΑΣΚΑΛΑ : ΕΛΕΝΗ ΜΠΑΛΤΑ.
ΜΑΘΗΤΕΣ : ΣΕΓΚΟΥ ΕΙΡΗΝΗ, ΑΛΑΜΠΕΗ ΜΑΡΙΑ, ΣΜΠΙΛΙΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΚΑΔΔΙΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, ΔΗΜΗΤΡΑ ΠΑΝΑ, ΣΕΓΚΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ.

Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

ΕΝΑΣ ΓΑΤΟΣ......ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΓΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΣ

Μια υποψηφιότητα που σίγουρα κάνει τη διαφορά.
Ένας γάτος κατεβαίνει για δήμαρχος στην πολιτεία Βερακρούζ στο Μεξικό και μάλιστα η κίνηση έχει μεγάλη απήχηση.
Η επιλογή του γάτου, δεν είναι καθόλου τυχαία, καθώς η λέξη «αρουραίοι»  χρησιμοποιείται ευρέως στη χώρα για να περιγράψει τους διεφθαρμένους πολιτικούς και έτσι πρόκειται για μια... ειρωνική απάντηση των δυσαρεστημένων πολιτών.

Το σύνθημα της προεκλογικής εκστρατείας του γάτου Μόρις είναι «έχετε βαρεθεί να ψηφίζετε αρουραίους;» και ήδη έχει μαζέψει 110.000 “like” στο Facebook, πολύ περισσότερα από τους άλλους ψηφοφόρους των δημαρχιακών εκλογών του Ιουλίου.

Σε έντεκα μήνες έχουμε και εδώ δημοτικές εκλογές. Μήπως πρέπει να αρχίσουν να το σκέπτονται κάποιοι γάτοι;

Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

ΚΛΕΦΤΕΣ ΕΚΑΝΑΝ ΑΝΩ ΚΑΤΩ ΠΕΝΤΕ ΣΠΙΤΙΑ ΣΤΟ ΩΡΟΛΟΓΙ. ΨΑΧΝΟΥΝ ΜΟΝΟ ΜΕΤΡΗΤΑ

Τις τελευταίες ημέρες  οι διαρρήξεις  εξοχικών κατοικιών στο Ωρολόγι δίνουν και παίρνουν. Πέντε σπίτια διέρρηξαν  με το εικονιζόμενο να είναι ένα από τα τελευταία. Οι διαρρήκτες – αράχνες δεν προτιμούν τιμαλφή, ηλεκτρονικές συσκευές ή άλλα πολύτιμα αντικείμενα. Αναστατώνουν το σπίτι, αδειάζουν όλα τα συρτάρια στο πάτωμα δεν αφήνουν σημείο χωρίς ψάξιμο. Άλλωστε διαλέγουν σπίτια που  κατοικούνται μόνο τα σαββατοκύριακα διότι τα αφεντικά τους μένουν σε Αθήνα ή Χαλκίδα. Άρα οι κλέφτες «εργάζονται» άνετα. Όπως μάθαμε στο εικονιζόμενο σπίτι τα αφεντικά χρειάστηκαν πάνω από τέσσερις μέρες να ξανατακτοποιήσουν τα έπιπλα και τα συρτάρια. Οι κλέφτες έχουν μοναδικό ενδιαφέρον για τα μετρητά. Όπου τα βρίσκουν δεν τα αφήνουν. Η μανία τους για μετρητά αποτυπώνεται  στο ανακάτεμα του σπιτιού. Τους βοηθά και η ΔΕΗ που συχνά κάνει διακοπές αλλά και οι σβηστές λάμπες στις κολώνες του δημοτικού φωτισμού.
Η αστυνομία έχει ήδη επιληφθεί. Εκτιμούμε ότι σύντομα θα τους ξετρυπώσει.  Οι κάτοικοι ας έχουν όμως το νου τους και για τα σπίτια τους και για τα σπίτια των γειτόνων που λείπουν.

Η ΠΛΕΙOΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΥΜΗΣ – ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ ΞΕΚΑΘΑΡΙΖΕΙ.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ                                                                                  
 17 Ιουνίου 2013
Μας έγινε γνωστή μέσω του τύπου ανακοίνωση της αυτοαποκαλούμενης ‘’Συντονιστικής επιτροπής των προέδρων των Τοπικών Συμβουλίων Δήμου Κύμης-   Αλιβερίου ‘’.
 Εμείς, η πλειοψηφία των Προέδρων του Δήμου μας, προερχόμενοι από  όλη την συμπολίτευση αλλά και από  μεγάλο μέρος της αντιπολίτευσης, 25 τον αριθμό από τους 47 συνολικά, Πρόεδροι Δημοτικών και  Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Κύμης- Αλιβερίου που υπογράφουμε το παρακάτω κείμενο , δηλώνουμε με τον πιο σαφή και κατηγορηματικό τρόπο ότι:
Διαφωνούμε πλήρως  με το περιεχόμενο αλλά και με το ύφος της εν λόγω ανακοίνωσης.
Διαχωρίζουμε  ολοκληρωτικά την θέση μας από τους Προέδρους που την υιοθετούν.
Σε αυτή την δύσκολη περίοδο την οποία περνάει η χώρα μας που έχει πλήξει βάναυσα και την Τοπική Αυτοδιοίκηση  οφείλουμε όλοι μας να επιδεικνύουμε την δέουσα  υπομονή, σύνεση και σοβαρότητα. Πόσο μάλλον  όταν  έχουμε στο Δήμο μας  έναν Δήμαρχο και μια Δημοτική Αρχή που καθημερινά δίνουν ένα μεγάλο  αγώνα,  σε ένα δυσμενέστατο περιβάλλον, για να πετύχουν το καλύτερο δυνατό για τον τόπο μας.
Εμείς όλοι που ασχολούμαστε με τα κοινά αυτή την δύσκολη εποχή οφείλουμε να μην προβαίνουμε σε διχαστικές ενέργειες αλλά να κινούμαστε ενωτικά. Για να γίνουμε όσο πιο αποτελεσματικοί γίνεται σε σχέση με την αντιμετώπιση των προβλημάτων της περιοχής μας.
 Όσο αφορά τα έξοδα παράστασης που μας οφείλονται, γνωρίζουμε όλοι μας ότι έχουν δρομολογηθεί εδώ και καιρό οι διαδικασίες από τις Υπηρεσίες του Δήμου προκειμένου να μας αποδοθούν στο μεγαλύτερο μέρος τους, στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.
Οι υπογράφοντες:

Κυριακή 16 Ιουνίου 2013

ΜΑΖΕΥΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΟΥΝ- ΣΤΗΝΕΤΑΙ ΑΝΤΙΚΙΝΗΣΗ

Η κίνηση των Προέδρων των Τοπικών Κοινοτήτων στον Δήμο Κύμης Αλιβερίου που έχει ήδη οργανώσει τουλάχιστον δύο συναντήσεις και διαρκώς οργανώνεται, όπως ήταν αναμενόμενο, λαμβάνοντας υπόψη πρακτικές, νοοτροπίες, ανασφάλειες  προκάλεσε αμέσως αντι-κίνηση από την πλευρά του Δημάρχου. Ήδη έχει γραφτεί το κείμενο υποστήριξης στον Δήμαρχο και στενοί του συνεργάτες, λένε σε επίπεδο Αντιδημάρχων, έχουν ξαμοληθεί για να μαζέψουν προέδρους τοπικών κοινοτήτων. Οι πιέσεις στοχεύουν πρώτα σε εκείνους που είχαν κατέβει με τον Δήμαρχο στον  ίδιο συνδυασμό το 2010 για να μην λείψει η υπογραφή κανενός ενώ οι ειδικές αποστολές στοχεύουν υπογραφές προέδρων που ενώ δεν εκλέχθηκαν με τον Δήμαρχο έχουν πολύ καλή συνεργασία μαζί του και μερικοί από αυτούς έχουν ήδη υπογράψει και στο παρελθόν κείμενο υποστήριξης.
Τα χιλιοταγμένα έργα, διορισμοί συγγενών και κουμπάρων,  η πληρωμή έναντι οφειλόμενων εξόδων κίνησης, είναι μερικά μόνο από τα επιχειρήματα των διοργανωτών αυτής της κίνησης. Εξάλλου είναι γνωστή η επιρροή που παραδοσιακά ασκούν οι Δήμαρχοι στους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων ανεξαρτήτως δημοτικής παράταξης, εάν επιπλέον παίξουν και τα παραπάνω επιχειρήματα δεν είναι δύσκολο να συγκεντρωθούν οι υπογραφές.

Το δύσκολο και η μαγκιά είναι να οργανωθούν όλοι εκείνοι που δεν μασάνε με τα επιχειρήματα  και θέλουν να κοιτούν τους συγχωριανούς τους στα μάτια.  Τα άλλα είναι εύκολα, συνηθισμένα και εντέλει άσφαιρα.