Παρασκευή 10 Μαΐου 2013

Ο ΝΕΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΑΥΛΩΝΑΡΙΟΥ "ΡΕΟΥΣΑ" ΕΚΛΕΓΕΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ


ΜΑΧΗ ΧΑΡΑΚΩΜΑΤΩΝ;


Το «συνεταιριστικό κίνημα» βρίσκεται σε κινητικότητα στην περιοχή της Κύμης. Ο νεοσύστατος συνεταιρισμός ταράζει τα νερά μίας σταθερής άλλοτε αλλά σήμερα βαλτώδους κατάστασης. Δεν έχει άδικο όμως ο φίλος που μας ενημερώνει σχετικά όταν διαπιστώνει ότι το τάραγμα των νερών δεν σκοπεύει στην εξυγίανση του κινήματος αλλά στο μοίρασμα της πίττας του «συνεταιριστικού βάλτου». Δηλαδή ποιος θα διαχειριστεί τα δικαιώματα, ποιος θα αποκτήσει πρόσβαση στη διαχείριση των επιδοτήσεων που αναμένεται να έρθουν στη νέα προγραμματική περίοδο, ποιος ελέγχοντας τον συνεταιρισμό θα προσθέσει έναν ακόμη φιλικό φορέα στο στρατόπεδό του. Παλιό δοκιμασμένο παιχνίδι από την εποχή της κομματοκρατίας το οποίο ορισμένοι συνεχίζουν να το παίζουν με ενθουσιασμό ενώ οι άλλοι σέρνονται σαν τα κουρασμένα άλογα λίγο πριν το τέλος.
Από το σκηνικό που περιγράφουμε λείπει  το νεύρο της αναγέννησης, της σύγχρονης συνεταιριστικής επιχειρηματικότητας  και κυρίως η εμπέδωση της πραγματικής συμμετοχικής νοοτροπίας που πρέπει να διέπει τους σύγχρονους συνεταιρισμούς έτσι  από μικρομάγαζα του κομματικού κατεστημένου δεξιού, κεντρώου ή αριστερού να γίνουν δυναμικές και ανταγωνιστικές κυψέλες μίας σύγχρονης και αναδυόμενης κοινωνικής οικονομίας.
Σε όλα αυτά έρχεται ως «κερασάκι» η μεθοδική και μεθοδευμένη εμπλοκή των δημοτικών παραγόντων που αντί να κρατούν στάση αντικειμενική και ίσων αποστάσεων εμπλέκονται στον ανταγωνισμό του «συνεταιριστικού» χώρου επιβεβαιώνοντας όλα τα παραπάνω. Βρήκαν φως και μπήκαν ή βρήκαν λεία παραταξιακής πελατείας και έπεσαν σαν τα κοράκια.
Γι αυτό ας προσέξουν ιδιαίτερα οι έχοντες καλές προθέσεις, να έχουν ανοικτές τις κεραίες και να αποφεύγουν τις φάκες. 

ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΥΝΟΥΠΙΑ



ΠΗΓΗ:Agronews                 
Σε μια προσπάθεια να κινητοποιήσει και να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες της, η Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, εξέδωσε οδηγία για την λήψη προληπτικών μέτρων στο πλαίσιο της ολοκληρωμένης διαχείρισης και αντιμετώπισης του προβλήματος των κουνουπιών.
Αναλυτικότερα, προτείνονται τα κάτωθι:
•Απομάκρυνση ή καταστροφή όλων των δοχείων, τα οποία είναι δυνατόν να  συγκεντρώσουν νερό (κουβάδες, γούρνες, ποτίστρες, ανθοδοχεία κ.λ.π.).
•Άδειασμα του νερού μετά το πότισμα, από τα πιατάκια των γλαστών.
•Tακτικός καθαρισμός των υδρορροών, για να μην λιμνάζει νερό.
•Συντήρηση των κατεστραμμένων καπακιών των βόθρων και όλων των αποχετευτικών συστημάτων.
•Ερμητικό κλείσιμο φρεατίων αποχέτευσης και τοποθέτηση λεπτής σίτας στους αγωγούς εξαερισμού της αποχέτευσης.
•Άμεση επισκευή διαρροών σωλήνων ύδρευσης και αποχέτευσης.
•Εφαρμογή καθαρισμού του περιβάλλοντα χώρου.
•Συνεχής ανανέωση του νερού των κολυμβητικών δεξαμενών και των σιντριβανιών.
•Εντοπισμός και εξουδετέρωση κάθε εστίας ανάπτυξης κουνουπιών από τους ιδιοκτήτες τουριστικών και άλλων επιχειρήσεων στους χώρους ευθύνης τους.
•Διαχείριση των αποβλήτων και λυμάτων σε κάθε οικία και επιχείρηση.
•Ανανέωση νερού στις ποτίστρες των ζώων.
•Αποστράγγιση χωραφιών και άλλων επιφανειών, μετά την άρδευση ή βροχή.
•Καθαρισμός αποστραγγιστικών κα αρδευτικών καναλιών για τη διευκόλυνση της συνεχούς ροής υδάτων.
•Αποφυγή ανεξέλεγκτης διάθεσης σκουπιδιών.
•Λήψη ατομικών μέτρων προστασίας, όπως τοποθέτηση λεπτών σιτών σε πόρτες και παράθυρα.
Επισημαίνεται ότι, η συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες των δήμων καθώς και η συνεισφορά των πολιτών αποτελεί σημαντικό βήμα στην γενικότερη αντιμετώπιση του προβλήματος της καταπολέμησης των κουνουπιών.
Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τις Διευθύνσεις Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας των Περιφερειακών Ενοτήτων

Πέμπτη 9 Μαΐου 2013

Ο ΑΝΑΔΟΧΟΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ "ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΕΡΚΙΔΩΝ ΣΤΑ ΓΗΠΕΔΑ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΥΛΩΝΑΡΙΟΥ" ΑΠΑΝΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΈΡΓΟΥ


Από τον ανάδοχο του έργου της Κατασκευής των κερκίδων στο Νεοχώρι και Αυλωνάρι λάβαμε την ακόλουθη επιστολή στην οποία αναφέρεται στη χρηματοδότηση του έργου και στο ότι η έως τώρα καθυστέρηση δεν οφείλεται σε δικές του οικονομικές δυσκολίες όπως είχε γράψει το ΛΑΛΑ ΤΟ!!! αλλά στην αβελτηρία της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Ευχαριστούμε την Εταιρία Η. ΜΙΧΑΗΛ. Ο.Ε. για την διόρθωση και προφανώς η  Περιφέρεια οφείλει να πληρώσει άμεσα για την ολοκλήρωση του έργου, όπως κάνει έως τώρα εκεί που θέλει....

"Κύριοι,
είμαι ο ανάδοχος του έργου για την κατασκευή των κερκίδων στα γήπεδα Νεοχωρίου και Αυλωναρίου.
Χαίρομαι που διάβασα αναφορά σας στο έργο μας από το Blog σας, παρακαλώ όμως να κάνω μία διευκρίνιση και να διορθωθεί.
Στο άρθρο σας για τις κερκίδες στο Νεοχώρι http://lala-to.blogspot.gr/2013/04/blog-post_1341.html  αναφέρετε ότι το έργο είχε διακοπεί λόγω οικονομικών προβλημάτων του εργολάβου.
Σε καμία απολύτως περίπτωση η διακοπή δεν είχε γίνει λόγω οποιουδήποτε προβλήματος από την εταιρεία μας.
Αντιθέτως οι εργασίες είχαν διακοπεί λόγω μη χρηματοδότησης του έργου από τη Νομαρχία Ευβοίας.
Ο πρώτος λογαριασμός που είχαμε καταθέσει για πληρωμή από το 2011 δεν είχε πληρωθεί με αποτέλεσμα να διακόψουμε βάσει νόμου τις εργασίες και επιπλέον να έχουμε νόμιμα το δικαίωμα να διαλύσουμε τη σύμβαση με το έργο, πράγμα το οποίο όμως ΔΕΝ κάναμε.
Ο πρώτος λογαριασμός του έργου ακόμη δεν έχει πληρωθεί, όμως η εταιρεία μας με δική μας ευθύνη συνεχίζει τις εργασίες βασισμένη σε προφορικές διαβεβαιώσεις της Νομαρχίας Ευβοίας ότι το έργο θα εξοφληθεί εξ ολοκλήρου.
Επομένως παρακαλώ όπως διορθώσετε το άρθρο περί του έργου στο γεγονός ότι η διακοπή των εργασιών ΔΕΝ οφείλεται σε δική μας υπαιτιότητα.
Με τιμή,
ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
Η. ΜΙΧΑΗΛ Ο.Ε"

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΣΤΟ ΝΕΟ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΚΤΗΡΙΟ ΣΤΟΥΣ ΚΗΠΟΥΣ


ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ                                                                                            9/5/2013


Τη Δευτέρα 6 Μαΐου 2013 και ώρα 19:00 μ.μ εγκαινιάσθηκε  στην Τ.Κ Κήπων το νέο κτήριο που θα στεγάσει το Κοινοτικό Κατάστημα, το Αγροτικό Ιατρείο και ένα πολυχώρο για ποικίλες δραστηριότητες της νεολαίας κυρίως του χωριού.
 Η αποπεράτωση του κτηρίου ήταν μια δέσμευση του Δημάρχου προς τους κατοίκους του χωριού κατά την περσινή λαϊκή συνέλευση η οποία υλοποιήθηκε και το έργο παραδόθηκε για χρήση σ’ αυτούς.
Ο Δήμαρχος στην ομιλία του αναφέρθηκε στο ότι αφ’ ενός μεν παρά την οικονομική στενότητα του Δήμου βρέθηκαν τα χρήματα που απαιτούνταν για να τελειώσει το έργο και αφετέρου ότι το χωριό διαθέτει και ένα νεοσύστατο πολιτιστικό σύλλογο με έντονη δραστηριότητα που προάγει τον τοπικό πολιτισμό και διοικείται από νεαρά άτομα με όρεξη και φιλοδοξία για έργο στο χωριό τους πράγμα που δείχνει το ενδιαφέρον και την αγάπη για τον τόπο τους.


ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΚΥΜΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΠΑΡΑΛΙΩΝ. «ΗΜΕΡΑ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΑΡΗ ΚΟΥΤΕΛΟΥ» Η ΤΕΤΑΡΤΗ 22 ΜΑΙΟΥ 2013



1. Η Δημοτική Κοινότητα Κύμης με βάση την  επιτυχία των προηγουμένων ετών,  προτίθεται και εφέτος για τρίτη φορά, να οργανώσει μία ημέρα όπου με την εθελοντική προσφορά και συμμετοχή θα καταβληθεί προσπάθεια για την καθαριότητα των ακτών και των παραθαλασσίων δασών που βρίσκονται στη ζώνη ευθύνης της, καθώς και της Πλατάνας.
2. Εφέτος την εκδήλωση θα την ονομάσουμε «Ημέρα στη μνήμη του Άρη Κουτέλου», ο οποίος  χάθηκε στη θάλασσα και ο οποίος κάθε χρόνο συμμετείχε δυναμικά στην καθαριότητα των ακτών της Πλατάνας, ως εκπρόσωπος του Τοπικού Συμβουλίου και θα υλοποιηθεί την Τετάρτη 22 Μαΐου 2013.
3.  Οι ακτές στις οποίες θα πραγματοποιηθεί η καθαριότητα θα είναι :
α.  Των ακτών   Σουτσίνι και Αγίου Γεωργίου με μέριμνα του 1ουΔημοτικού Σχολείου Κύμης.
β. Των ακτών της Πλατάνας με μέριμνα του 2ου Δημοτικού Σχολείου  Κύμης.
γ. Των ακτών παλαιό και νέο Λιμανάκι με μέριμνα της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού.
4.  Η όλη επιχείρηση θα εκτελεσθεί, αφού το ΚΤΕΛ Ευβοίας διαθέσει 3 λεωφορεία, όπως παρακάτω: 

Τρίτη 7 Μαΐου 2013

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ….ΑΛΛΑ ή αλλιώς «ΟΝΕΙΡΟ ΘΕΡΙΝΗΣ ΝΥΚΤΟΣ»



Χωρίς καμία έκπληξη διαβάσαμε στη στήλη «Παραπολιτικά και… άλλα»  της εφημερίδας «Νέοι Ορίζοντες» του κ. Θωμά: «Τους βλέπεις στο σύνολό τους να τρέχουν. Δήμαρχος, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι της συμπολίτευσης  και να προσπαθούν με πενιχρά μέσα να λειτουργήσει αυτός ο τεράστιος Δήμος που μας επιβλήθηκε. Θα περίμενε κανείς να τους το αναγνωρίσουν τουλάχιστον οι της αντιπολίτευσης που υποτίθεται πως είναι στα….πράγματα»
Συμπέρασμα Πρώτον: Τρέχουν υποτίθεται «σαν τον Βέγγο…»  αμειβόμενοι (όσοι πράγματι τρέχουν») για ένα Δήμο που τους «επιβλήθηκε», δεν θέλουν, δεν πιστεύουν, δηλώνουν ότι δεν μπορούν….Συνεπώς τι περιμένουν; Ελπίζουν, επεργάζονται την κατάργησή του. Δηλαδή είναι υπό προθεσμία, διάγουν τον τελευταίο χρόνο της καταναγκαστικής εργασίας.
Συμπέρασμα Δεύτερον: Αν η αντιπολίτευση τους το αναγνώριζε και συνέτρεχε μαζί τους και στον «ασταμάτητο» ρυθμό τους δεν θα ήταν αντιπολίτευση αλλά «παρεάκι». Εξάλλου δικαιούνται και κάποιοι στην αντιπολίτευση  να πιστεύουν ότι αυτός ο Δήμος δεν τους επιβλήθηκε, καλώς υπάρχει, θα μπορούσε να διοικηθεί καλύτερα αλλά δεν μπορεί να διοικηθεί από τους εκτελούντες καταναγκαστική εργασία.  Γιατί  δεν το σκέπτονται αυτό;
Συμπέρασμα Τρίτον: Τα «πενιχρά μέσα». Και όμως τις καθόλου πενιχρές χρηματοδοτήσεις που εν πολλοίς είχε εξασφαλίσει για τη δημοτική ενότητα Ταμυναίων η προηγούμενη Δημοτική Αρχή τις «πανηγυρίζουν» αγόγγυστα άλλο εάν δεν μπορούν να τις απορροφήσουν εγκαίρως
Συμπέρασμα Τέταρτο: Αν δεν θέλουν αυτόν τον Δήμο να βγουν ευθαρσώς και να το πουν. Τότε μόνο μπορεί να τους συγχωρεθεί η αδυναμία να τον διοικήσουν αποτελεσματικά
Συμπέρασμα Πέμπτον: Εύλογο με βάση τα παραπάνω συμπεράσματα μετά από προηγούμενο δημοσίευμα του «Λάλα το!!!» να περιμένουν τη στιγμή της διάσπασης. Αλλά τότε μάλλον ζουν σε « όνειρο θερινής νυκτός»