Σάββατο 13 Απριλίου 2013

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΕΩΝ ΑΥΛΩΝΑΡΙΟΥ: ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΧΑΡΑΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ




Ο Σύλλογος Νέων του Αυλωναρίου κάλεσε τα  μέλη του και ξεκίνησαν σήμερα εργασίες συντήρησης στην Παιδική Χαρά του χωριού στην περιοχή της Αγίας Τριάδας. Ευτυχώς που είχαν Σύλλογοι με νέους ανθρώπους οι οποίοι ξαναφέρνουν στο προσκήνιο έννοιες όπως η εθελοντική εργασία, η κοινωνική προσφορά και η συμμετοχή. Αυτό σημαίνει ότι κάτι καινούργιο φέρνει η νέα γενιά αφήνοντας πίσω τις εποχές που όλα τα περιμέναμε από το Κράτος, την Κοινότητα, τον Δήμο. Γιαυτό τέτοιες πρωτοβουλίες πρέπει να ενθαρρύνονται και να γίνονται παραδείγματα προς μίμηση. 

ΣΙΑΓΙΑΝΝΗΣ: ΤΟ ΜΗΛΑΚΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΤΟ ΣΥΝΟΔΕΥΟΥΝ



Ένα εύστοχο σχόλιο ανέβασε στην σελίδα  κοινωνικής δικτύωσης  ο Δημοτικό Σύμβουλος Γιάννης Σιαγιάννης, Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ενεργοί δημότες» σχετικά με την κατάσταση στο Μηλάκι Αλιβερίου
«Το Μηλακι ειναι μεταξύ ΔΕΗ και ΑΓΕΤ και σε απόσταση αναπνοής και απ τις δυο Βιομηχανίες. Είναι δηλ. στο επίκεντρο της βιομηχανικής πραγματικής οικονομίας, αλλα και το ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ μιας πρωτοφανούς περιβαλλοντικης ρύπανσης και υποβάθμισης.
Και αυτό για πολλές δεκαετίες.....
Με βάση τα παραπάνω, και ως επιβεβλημένο αντισταθμισμα, το Μηλακι θα έπρεπε να είναι ένας πρότυπος οικισμός με αυξημένη φροντίδα.
Άρτιες υποδομές, παιδικές χαρές, μικρές πλατείες,αλση και παρκακια,ασφαλτοστρωμενοι δρόμοι και κυρίως άφθονες ζώνες πρασίνου, θα έπρεπε να είναι τα πολεοδομικά χαρακτηριστικα του πολύπαθου οικισμού.
Και όμως μόλις προχθές -και μετά το θόρυβο των αντιδράσεων- η κατά τα άλλα "άκρως ευαίσθητη' σε περιβαλλοντικά θέματα Δημοτική Αρχή, "παζάρευε" μερικές δεκάδες μέτρα αποχέτευσης στο Μηλακι προφασιζόμενη έλλειψη πιστώσεων.
Την ίδια στιγμή που οι χορηγίες της ΔΕΗ αποτελούν το αντιβιοτικό πάσας νόσου, αλλά όχι της θεραπείας της καρδιάς του προβλήματος που λέγεται Μηλακι.
Έχω την αίσθηση ότι και οι συγγενείς επιστήμες σηκώνουν τα χέρια ψηλά πλέον !»

ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΔΟΜΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΚΥΜΗ- ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ


Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε για την επιστολή διαμαρτυρίας μηχανικών Δήμου Κύμης – Αλιβερίου, προς διαφόρους αρμόδιους φορείς με αίτημα  την μεταφορά της υπηρεσία δόμησης στο Αλιβέρι.
Το πρώτο ερώτημα που αυτόματα τίθεται είναι γιατί δεν ενημερώθηκαν οι μηχανικοί της περιοχής Κύμης αλλά και της Σκύρου για αυτή την επιστολή;  η οποία αυθαίρετα υπογράφεται ως επιστολή των μηχανικών του Δήμου μας.
Δηλώνουμε εξοργισμένοι για  την   προσβολή μας από τους συντάξαντες αυθαιρέτως την επιστολή διαμαρτυρίας.
Επιπρόσθετα θέλουμε να υπενθυμίσουμε στους συντάξαντες ότι η Πολεοδομία από την σύσταση της ως υπηρεσία πριν από 30 χρόνια λειτουργεί  στην Κύμη.
Η περιοχή ευθύνης και εξυπηρέτησης της υπηρεσίας Δόμησης του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου  εξυπηρετεί και  τη νήσο  Σκύρο (μικρός νησιωτικός Καλλικρατικός Δήμος) με  την 2ωρη ακτοπλοϊκή της σύνδεση. 

ΣΤΗ ΘΗΒΑ Η ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΦΟΔΣΑ


ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΞΕΛΕΓΕΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΘΑΡΟΣΠΟΡΗΣ
Βασίλης Καθαροσπόρης, Αντιπρόεδρος Περ. ΦΟΔΣΑ
Συνεδρίασε στην Θήβα την Παρασκευή 12 Απριλίου 2013 η Εκτελεστική Επιτροπή  του Περιφερειακού Συνδέσμου Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (Φο.Δ.Σ.Α) Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας με αντικείμενο την συγκρότηση του οργάνου, την εκλογή Αντιπροέδρου και την έγκριση του σχεδίου δράσης για την ολοκληρωμένη διαχείριση των στερεών αποβλήτων στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.
Για την θέση του Αντιπροέδρου της Εκτελεστικής Επιτροπής εξελέγη ομόφωνα ο Καθαροσπόρης Βασίλειος, του Δήμου Χαλκιδέων.
Στην συνέχεια η Εκτελεστική Επιτροπή ενέκρινε ομόφωνα το σχέδιο δράσης για την ολοκληρωμένη διαχείριση των στερεών αποβλήτων και το χρονοδιάγραμμα εκπόνησής του.
Το σχέδιο δράσης θα περιλαμβάνει τον σχεδιασμό για την Περιφέρειά μας και θα καλύπτει τόσο τις υποχρεώσεις και τους στόχους που θέτει η Ελληνική νομοθεσία και οι Ευρωπαϊκές Οδηγίες όσο και την δρομολόγηση του συνόλου των έργων και εγκαταστάσεων διαχείρισης απορριμμάτων. 
Στην συνέχεια ο προτεινόμενος σχεδιασμός θα τεθεί υπόψη του Διοικητικού Συμβουλίου, προκειμένου να εγκριθεί και να αποτελέσει την αναθεώρηση του Περιφερειακού Σχεδίου Διαχείρισης Απορριμμάτων (ΠΕ.Σ.Δ.Α) για την περιφέρειά μας.
Η βούληση του συνόλου των μελών του Περιφερειακού Φο.Δ.Σ.Α είναι να δρομολογηθούν άμεσα και με ταχύτατους ρυθμούς όλες οι ενέργειες και δράσεις, προκειμένου να κατασκευαστούν τα αναγκαία έργα προς όφελος των πολιτών και της προστασίας του περιβάλλοντος όπως διαβεβαίωσε κατά την σημερινή διαδικασία ο πρόεδρος του οργάνου Γεώργιος Κοτρωνιάς .
Πηγή: LAMIAFM1

Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ - ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥΣ



Πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη από την Δημοτική Κοινότητα Κύμης, η  συνάντηση στο Δημοτικό Κατάστημα Κύμης με μηχανικούς που εργάζονται στην Κύμη ή κατάγονται από την Κύμη.
   Στη συνάντηση παρευρέθηκαν η Αντιδήμαρχος Ενότητας Κύμης κ. Μπάτσα Αρετή, ο Αντιδήμαρχος έργων κ. Παππάς Βασίλειος, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας κ. Μαργέλης Α., ο Αντιπρόεδρος της Δ. Κ. Κύμης κ. Γεωργίου Η., εκπρόσωποι του Δομικού Γραφείου και της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου.
  Ο Πρόεδρος της Δ.Κ.Κύμης παρουσίασε τον αρχικό σχεδιασμό του έργου, που αποτελείται από τέσσερις φάσεις, την κατεδάφιση του εναπομείναντος ναού, έργο που πραγματοποιήθηκε την 11 Απριλίου 2013, την σταθεροποίηση του χώρου, την ανακατασκευή της εκκλησίας και τέλος την γενική διευθέτηση του   περιβάλλοντος χώρου.
   Στην τοποθέτησή του ο μηχανικός κ. Φεργάδης Ιωάννης, προσδιόρισε τους στόχους της εξακρίβωσης των συνθηκών της δημιουργίας του προβλήματος που δημιουργήθηκε με το γνωστό αποτέλεσμα και τις προϋποθέσεις για την εκτέλεση του έργου. Ο αντιδήμαρχος κ. Παππάς αναφέρθηκε στα έργα που έχουν γίνει στην περιοχή και στον τρόπο που θα πρέπει να εξετασθεί η συμμετοχή τους στον εντοπισμό του προβλήματος.
  Ο μηχανικός κ. Σαπουτζής Ιωάννης αφού συμφώνησε με τους προηγούμενους ομιλητές, προσφέρθηκε να συντάξει το τοπογραφικό σχέδιο του χώρου που αφορά το έργο, προκειμένου να υπάρχει η αρχική βάση δεδομένων για την συνολική εργασία.
  Η Αντιδήμαρχος κ. Μπάτσα Αρετή ανέλαβε να συντονίσει την σύνταξη και προώθηση του καταστατικού του υπό ίδρυση σωματείου με σκοπό την ολοκλήρωση του έργου της ανακατασκευής του Ι.Ν. της Αγίας Μαρίνας και την οικονομική υποστήριξη αυτού.
  Τέλος η Δημοτική Κοινότητα θα συντονίσει όλες τις εργασίες ώστε να γίνει σωστός προγραμματισμός και να μην υπάρχουν κενά και  αδικαιολόγητη απώλεια χρόνου.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΥΜΗΣ-ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ


Προς :
α) Υπουργείο Εσωτερικών
    Γενική Δ/νση Τοπ. Αυτοδιοίκησης
    Δ/νση Οργάνωσης και Λειτουργίας ΟΤΑ
   Τμήμα Οργάνωσης και Λειτουργίας ΟΤΑ
   Σταδίου 27 , Τ.Κ. 10183 , Αθήνα
β) Σώμα Επιθεωρητών – Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης
    Λ. Συγγρού 60
    Τ.Κ 11742 Αθήνα
γ) Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας
    Γραφείο Γενικής Γραμματέως
    Σωκράτους 111 Τ.Κ 41336 Λάρισα
δ) Αποκεντρωμένη Διοίκηση  Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας
    Γενική Δ/νση Εσωτερικής Λειτουργίας
    Δ/νση Διοίκησης
    Τμήμα Διοικητικού – Οικονομικού  Νομού Ευβοίας
    Ελ. Βενιζέλου και Βελισσαρίου 2
    Τ.Κ 34100 Χαλκίδα
ε) Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας
    Υψηλάντου 1
    ΤΚ 35100 Λαμία
ζ) Περιφερειακή Ενότητα Ευβοίας
    Χαινά 93
    ΤΚ 34100 Χαλκίδα
Κοινοποίηση :
α) Δήμο Κύμης-Αλιβερίου
    Κ. Μπακόλα 30 ,  ΤΚ 34500 , Αλιβέρι

Θέμα:  ‘Μεταφορά υπηρεσίας δόμησης του Δ. Κύμης Αλιβερίου στο  Αλιβέρι’
Κ. Γενικέ Γραμματέα
Όπως γνωρίζετε οι Υπηρεσίες Δόμησης (πρώην Πολεοδομικά Γραφεία) ανήκουν πλέον στους ΟΤΑ. Με το νέο θεσμικό πλαίσιο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης («ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΛΙΚΡΑΤΗΣ») προβλέφτηκε ότι το Σύνολο των Υπηρεσιών των Δήμων θα έχει έδρα την έδρα του νέου Δήμου και όλες οι έως τότε λειτουργούσες Υπηρεσίες θα μεταφέρονταν στην έδρα του Δήμου.
Στο Δήμο Κύμης Αλιβερίου η έδρα του Δήμου είναι το Αλιβέρι. Το Πολεοδομικό Γραφείο που εξυπηρετούσε το Δήμο μας ήταν το Πολεοδομικό Γραφείο Κύμης το οποίο είχε έδρα την Κύμη, πόλη και αυτή του νέου Δήμου Κύμης Αλιβερίου, πρώην έδρα του Καποδιστριακού Δήμου Κύμης ο οποίος καταργήθηκε και συνενώθηκε με άλλους όμορους Δήμους στον ενιαίο Δήμο Κύμης – Αλιβερίου.

Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

ΑΓΓ.ΜΑΡΓΕΛΗΣ: ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ


Ο κόσμος άρχισε να συγκεντρώνεται από νωρίς. Θα κατεδαφισθεί ότι έχει απομείνει από το εκκλησάκι της Αγίας Μαρίνας, που είχε κατασκευασθεί το 1928.  Κανένας δεν ήταν χαρούμενος. Παρόντες ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ, ο Δήμαρχος κ. Θωμάς Δ., οι Αντιδήμαρχοι κ. Μπάτσα Αρ. και κ. Παππάς Β., η Σύμβουλος κ. Κουιμιτζή Κ., ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος της Δ.Κ.Κύμης οι Ιερείς Πατήρ Απόστολος στην ενορία του οποίου ανήκει η Αγία Μαρίνα και ο Πατήρ Ελευθέριος , ιδιοκτήτες παλαιοί και νέοι κάτοικοι της περιοχής, καθώς και πλήθος κόσμου.

 Η Δημοτική Κοινότητα είχε οργανώσει την όλη επιχείρηση και έτσι ευρίσκονταν επί τόπου, εκτός από τους προαναφερθέντες εκπρόσωποι του Υπολιμεναρχείου Κύμης, του Δομικού Γραφείου του Δήμου, της Τεχνικής Υπηρεσίας, της ΔΕΥΑΚ-Α, ηλεκτρολόγοι, εργολάβοι και βοηθητικό προσωπικό του Δήμου. Βασικός πρωταγωνιστής ο Σύμβουλος του Δήμου κ. Κόκκος, ο οποίος εθελοντικά διέθεσε το κατάλληλο μηχάνημα και την προσωπική εργασία που ακολούθησε. Την λεπτή και δύσκολη εργασία λόγο της θέσης και του αντικειμένου.

ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΥΛΩΝΑΡΙΟΥ: ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΕΠΕΚΤΑΣΗΣ ΤΟΥΣ


               

Η Α.Ε. ΑΡΤΕΜΙΣ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ διοργανώνει την
Κυριακή 14 Απρίλη  και ώρα 10.30 π.μ.
ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΓΕΩΡΓΙΟ - ΑΥΛΩΝΑΡΙΟΥ
(ΔΗΜΟΥ ΚΥΜΗΣ-ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ)
στην ταβέρνα της Τασίας,
Ενημερωτική εκδήλωση ,
με θέμα: «Εναλλακτικές καλλιέργειες-
              Δυνατότητες επέκτασής τους»
(Αρώνια, Γκότζι-Μπέρι, Ιπποφαές, Μύρτιλλο κ.λ.π.)
ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ: Βασίλης Δαφνής - Αγάπιος Κιούσης
                                  Καλλιεργητές    
                       Νίκος Τόγιας - Γεωπόνος-Τ.Ε.
Στις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται στη χώρα μας, η εκδήλωση παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον.
Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος
Μούντριχας Βασίλης

ΗΜΕΡΑ ΛΑΜΙΑΣ: «ΦΟΔΣΑ – ΕΒΓΑΛΑΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ. ΨΑΧΝΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ»


Αναδημοσίευση από «ΗΜΕΡΑ», φ.10ης Απριλίου 2013
Ο δήμαρχος Λαμιέων  Γιώργος Κοτρωνιάς εκλέχθηκε πρόεδρος στο ΦΟΔΣΑ Στερεάς με την έδρα να πηγαίνει Θήβα


Η επιτάχυνση των διαδικασιών για την επίλυση του προβλήματος της διαχείρισης των απορριμμάτων που αντιμετωπίζουν αρκετές περιοχές της Στερεάς Ελλάδας είναι πλέον ο στόχος των Δήμων της Περιφέρειας, μετά και την εκλογή προέδρου και Δ.Σ. αλλά και καθορισμού της έδρας του νέου Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Στερεάς Ελλάδας.
Χθες το μεσημέρι στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Λαμιέων πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του νέου ΦΟΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας, η οποία και αποτελείται από 55 συνολικά δημάρχους και δημοτικούς συμβούλους των Δήμων της Περιφέρειας. Στο πλαίσιο της χθεσινής διαδικασίας εκλέχθηκαν ο πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. του Φορέα καθώς και η έδρα του. Συγκεκριμένα στη θέση του προέδρου εκλέχθηκε ομόφωνα ο δήμαρχος Λαμιέων κ. Γιώργος Κοτρωνιάς, ενώ τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής αποφάσισαν ομόφωνα η έδρα του Φορέα να είναι η πόλη της Θήβας.
Μπορεί για τη θέση του προέδρου να υπήρχε ομοφωνία καθώς είχαν προηγηθεί διαβουλεύσεις σε επίπεδο Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Στερεάς, κάτι τέτοιο όμως δεν συνέβη στη διαδικασία για την εκλογή των 6 συνολικά μελών του Διοικητικού Συμβουλίου. Στις προεργασίες που είχαν πραγματοποιηθεί σε επίπεδο ΠΕΔ υπήρξε συμφωνία στο πρόσωπο 6 ατόμων, τα οποία και πρότεινε στο Σώμα ο πρόεδρος της ΠΕΔ κ. Βαγγέλης Τετριμίδας. Συγκεκριμένα προ τάθηκαν ο αντιδήμαρχος Χαλκιδέων και πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ Κεντρικής Εύβοιας κ. Βασίλης Καθαροσπόρης, ο δήμαρχος Θήβας κ. Σπύρος Νικολάου, ο αντιδήμαρχος Δελφών κ. Ευστάθιος Μαντζώρος, ο δήμαρχος Λοκρών κ. Νίκος Λιόλιος, ο δήμαρχος Κύμης-Αλιβερίου κ. Δημήτρης Θωμάς και ο δήμαρχος Λεβαδέων κ. Νικόλαος Παπαγγελής.
Ωστόσο η πρόταση της υποψηφιότητας του κ. Θωμά προκάλεσε την αντίδραση του δημάρχου Διφρύων-Μεσσαπίων κ. Γιάννη Μπουροδήμου, ο οποίος διαφώνησε με την υποψηφιότητα του κ. Θωμά, προβάλλοντας ως αιτιολογία την απουσία του από τη συνεδρίαση και κατ’ επέκταση την έλλειψη νομιμότητας της υποψηφιότητας. Μάλιστα ο κ. Μπουροδήμος υπέβαλε με τη σειρά του υποψηφιότητα, ενώ οι αιτιάσεις του περί έλλειψης νομιμότητας στην υποψηφιότητα του κ. Θωμά οδήγησαν τον πρόεδρο της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας κ. Βαγγέλη Τετριμίδα να τροποποιήσει την αρχική του πρόταση και στη θέση του κ. Θωμά να προτείνει τον αντιδήμαρχο Κύμης-Αλιβερίου κ. Νικόλαο Κιούση.

Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

ΥΣΤΑΤΟ ΧΑΙΡΕ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΘΩΜΑ ΣΤΟ ΝΑΥΑΡΧΟ ΝΙΚΟ ΠΑΠΠΑ


ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ-ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ                                    
                    10/4/2013

ΣΤΗΝ ΕΞΟΔΙΟ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ
ΣΤΟΝ Ι.ΝΑΟ ΑΓ.ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΚΥΜΗΣ
 Ναύαρχε
Δανείζομαι  ατόφιους τους  λόγους σου για να σε συντροφέψουμε στο ξόδι σου, εκπροσωπώντας ως Δήμαρχος όλους τους συμπολίτες μας.
Είχες πει λοιπόν: «Το Σύμφωνο του ΝΑΤΟ αυτό, το ορίζει νομικά. Στην πατρίδα μου έχει επιβληθεί μία στρατιωτική δικτατορία ιδιοτελών αξιωματικών. Εσείς την ευλογείτε  και δεν κάνετε τίποτα. Εγώ αποχωρώ από τον σχηματισμό. Φεύγω και θα αγωνιστώ για την αποκατάσταση της δημοκρατίας στην πατρίδα μου».
Τι άλλο θα μπορούσε να διατυπώσει ένας  απόγονος του Κανάρη και του Ιωάννη Βελισαρίου; Τι άλλο πέρα από την Κουμιώτικη και την  Ψαριανή καταγωγή του να έτρεφε στο στήθος του; Εξάλλου, η απόταξη και η αφαίρεση της ιθαγένειας από επίορκους ηγέτες… δεν αποτελούν τα σημαντικότερα παράσημα της καριέρας του;
Τα όσα είπες και τα όσα έπραξες Ναύαρχε, αποτελούν λόγους και πράξεις που καθορίζουν τη στάση ζωής των αληθινών ουμανιστών. Των αληθινών αγωνιστών. Των αληθινών ανδρών.
Και σήμερα, που το πανελλήνιο και ιδιαίτερα η Κύμη θρηνούν πάνω από τη σορό ενός από τους πιο σπουδαίους της πατρίδας μας, έρχονται στη μνήμη μας οι πιο πάνω λόγοι του ιδίου, του συμπολίτη μας Νίκου Παππά, να μας θυμίσουν, πως το πέρασμα από τη ζωή πρέπει να συνοδεύεται από γενναιότητα, ανιδιοτέλεια, περηφάνια, ήθος και γνώση των ιστορικών μας ευθυνών.
Σε περιόδους κρίσεων, εκείνος μας έδειξε το δρόμο που πρέπει να ακολουθούμε. Με ακεραιότητα και ευρύτητα της σκέψης, συνοδευμένες από απαράμιλλη νηφαλιότητα. Με αποφασιστικότητα, σε τομείς όπως η στρατιωτική οργάνωση.
Ιδιαίτερα στη σημερινή συγκυρία, το σύνολο των πράξεών του πρέπει να αποτελούν οδηγό, για το πώς πρέπει να λειτουργούν οι πραγματικοί πατριώτες.
Ίσως οι λόγοι να περισσέψουν τη σημερινή μέρα, αλλά οι παρακαταθήκες του εκλιπόντος θα αποτελούν στο διηνεκές, ΒΕΛΗ στη μνήμη μας.
Βέλη που θα κεντρίζουν τις συνειδήσεις όλων μας προς την κατεύθυνση της διατήρησης των δημοκρατικών μας κατακτήσεων.

Τρίτη 9 Απριλίου 2013

ΤΑΞΔΕΥΕΙ ΣΤΗΝ ΑΙΩΝΙΟΤΗΤΑ Ο ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Το απόγευμα έφθασε στο κοιμητήριο του Αγίου Γεωργίου στην Παραλία της Κύμης η σωρός του Ναυάρχου Νίκου Παππά συνοδευόμενη από την Ηγεσία του Ναυτικού και την υποδέχθηκε πλήθος κόσμου. Στην δέηση που εψάλλη στον Ναό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ.κ. Σεραφείμ ενώ επικήδειους λόγους εκφώνησαν ο Δήμαρχος Κύμης- Αλιβερίου κ. Θωμάς και εκ μέρους των Εν Αττική Κυμαίων διάβασε το ψήφισμα το Βαγγέλης Στάμου. Τέλος, μετά τον αποχαιρετιστήριο λόγο του γιού του η σωρός ενταφιάστηκε στον περικαλλή οικογενειακό τάφο.
Το χώμα της Κύμης, λίγα βήματα από την θάλασσα του Αιγαίου έκλεισε για πάντα το σώμα του Ηρωϊκού Ναυάρχου, του Αγωνιστή της Λευτεριάς και της Δημοκρατίας, του Μεγάλου 'Έλληνα.

Άλλες Φωτογραφίες ( Koumiotis.blogspot.gr)

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΛΕΥΤΕΡΗ ΡΑΒΙΟΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΗΣ ΝΟΤΙΑΣ ΚΑΡΥΣΤΙΑΣ


ΛΕΥΤΕΡΗΣ  ΡΑΒΙΟΛΟΣ                                                                         ΚΑΡΥΣΤΟΣ 09/04/2013
 ΑΡΧΗΓΟΣ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ
 ΔΗΜΟΥ ΚΑΡΥΣΤΟΥ
 ΑΙΟΛΟΥ 30
 ΚΑΡΥΣΤΟΣ 34001                                                                                                                 ΠΡΟΣ:
 Tηλ:693 2728727
 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΕΥΒΟΙΑΣ
Kο Αναγνωστάκη Δημήτριο
Κο Αποστόλου  Ευάγγελο
Κο Κεδίκογλου Σίμο
Κο Κεδίκογλου Συμεών
Κο Μαρκόπουλο Κων/νο
Κο Μίχο Νικόλαο

         ΚΟΙΝ:
           ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΣΤ.ΕΛΛΑΔΑΣ
             Κο Περγαντά Κλέαρχο
            ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΕΥΒΟΙΑΣ
            Κο Μπουραντά Αθανάσιο       

 Κύριοι,
Όπως γνωρίζετε στο  ΥΠΕΚΑ εκκρεμεί τροπολογία σχετική  με το ιδιοκτησιακό καθεστώς της Νότιας Καρυστίας.
Επειδή τα περιθώρια  στενεύουν σε σχέση με το έντονο ενδιαφέρον, κυρίως από πλευράς των  εταιρειών παραγωγής  ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ, προκύπτει  άμεσα η  ανάγκη για την επίλυση  του ιδιοκτησιακού στην περιοχή  μας.
Σας καλώ λοιπόν, να πάρετε άμεσα πρωτοβουλία για την  από κοινού κατάθεση της τροπολογίας  για το ιδιοκτησιακό στη βουλή  αφού είναι  μοναδική λύση για να προστατευθούν τα δικαιώματα των  ιδιοκτητών γης από την εγκατάσταση  ΑΠΕ  μεγάλων εταιρειών. Είναι  επιτακτική ανάγκη τη δεδομένη στιγμή να προστατευτούν οι συνδημότες μας και να κατοχυρώσουν τις περιουσίες τους με τα νόμιμα  δικαιώματα   στην  γη που τους ανήκει και νόμιμα νέμονται από γενιά σε γενιά.
Επίσης η ψήφιση της  τροπολογίας για το ιδιοκτησιακό της Νότιας Καρυστίας κατοχυρώνει και άλλες παραγωγικές δραστηριότητες  της περιοχής μας , λατομεία, κτηνοτροφία, γεωργία, τουρισμό κ.α.
Παρακαλώ για τις  άμεσες  δικές σας ενέργειες  ώστε να εξασφαλιστούν  οι ιδιοκτήτες γης και να επιλυθεί ένα δίκαιο αίτημα της περιοχής με γνώμονα πάντα το γενικό συμφέρον των δημοτών μας και του Δήμου μας. 

ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ                 
ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΡΑΒΙΟΛΟΣ
ΑΡΧΗΓΟΣ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΑΝΤ/ΣΗΣ
ΔΗΜΟΥ ΚΑΡΥΣΤΟΥ

ΑΥΤΟ ΛΕΓΕΤΑΙ «ΛΟΥΜΠΙΝΙΑ»



Η αποκεντρωμένη διοίκηση Στερεάς και Θεσσαλίας και ειδικότερα το Τμήμα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Ν. Ευβοίας έχει βρει τον νομιμοφανή τρόπο για να περνά όσες Αποφάσεις Δήμων, Δημοτικών Επιχειρήσεων ή Νομικών Προσώπων δεν τις θεωρεί νόμιμες αλλά για  λόγους που μόνο οι ίδιοι ξέρουν θέλουν ή τους επιβάλλεται να δώσουν «χαρτί νομιμότητας». Αφήνουν την προθεσμία να περάσει και σύμφωνα με τον νόμο απορρίπτουν τις προσφυγές κατά της νομιμότητας λόγω παρέλευσης της προθεσμίας στην οποία όφειλαν να ελέγξουν την νομιμότητα.
Τώρα βρήκαν και άλλοι μηχανή. Τεκμαίρουν, δηλαδή θεωρούν νόμιμες Αποφάσεις που οφείλουν να ελέγξουν «αυτεπαγγέλτως», δηλαδή χωρίς προσφυγή, όταν περάσει η προθεσμία έτσι ώστε αυτομάτως η μεν πράξη να θεωρείται νόμιμη ενώ πιθανόν δεν είναι  αυτοί δε απαλλάσσουν τον εαυτό τους από την υποχρέωση να ελέγξουν την νομιμότητα.
Κατά τα άλλα αυτοί οι κύριοι και κυρίες  πληρώνονται για να προστατεύουν το δημόσιο συμφέρον και να επιβάλλουν την νομιμότητα.
Αυτό λέγεται και «Λουμπινιά»…..

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΦΟΡΕΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΑΜΙΑΣ κ. ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΤΡΩΝΙΑΣ. ΕΔΡΑ Η ΘΗΒΑ. ΣΤΗΝ Ε.Ε. ΕΞΕΛΕΓΕΙ Ο ΝΙΚΟΣ ΚΙΟΥΣΗΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΤΡΩΝΙΑΣ, ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΑΜΙΑΣ
ΠΗΓΗ:STAR ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
 ΣΧΕΤΙΚΟ VIDEO
Ο δήμαρχος της Λαμίας Γιώργος Κοτρωνιάς είναι ο πρόεδρος του περιφερειακού συνδέσμου του φορέα διαχείρισης στερεών αποβλήτων Στερεάς Ελλάδας. Η εκλογή του έγινε σε συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα της οδού Αινιάνων στην Λαμία, μετά από πρόταση του προέδρου της ΠΕΔ Φθιώτιδας Βαγγέλη Τετριμήδα. Ο νέος φορέας αντικαθιστά σύμφωνα με τον καινούριο νόμο τους παλιούς τοπικούς φορείς διαχείρισης.
Ο κύριος Κοτρωνιάς εκλέχθηκε ομόφωνα από τους 44 δημάρχους και εκπροσώπους δημάρχων μέλη της εκτελεστικής επιτροπής που βρέθηκαν στην συνέδρίαση.
Στην συνεδρίαση αποφασίστηκε επίσης ότι έδρα του φορέα θα είναι η Θήβα.
Μέλη του διοικητικού συμβουλίου εκλέχθηκαν οι:
Β. Καθαροσπόρης με 41 ψήφους
Σπύρος Νικολάου  με 41 ψήφους
Ευστάθιος Μαντζώρος με 39 ψήφους
Νίκος Λιόλιος με 37 ψήφους
Νίκος Παπαγγελής με 35 ψήφους
Νίκος Κιούσης με 32 ψήφους

Ο ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΠΑΣ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΑ ΤΟ ΒΕΛΟΣ

Λίγο πριν ο Ναύαρχος Νίκος Παππάς αποχαιρέτισε το θρυλικό ΒΕΛΟΣ και οδεύει στην γενέτειρα γη της Κύμης, λίγα βήματα πιο μακρυά από τα κύματα του Αιγαίου. Στην καρδιά της Ελλάδας θα μείνει ΑΘΑΝΑΤΟΣ
ΒΙΝΤΕΟ (Πηγή: ONALERT)

Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΑ ΤΟΝ ΝΑΥΑΡΧΟ ΝΙΚΟ ΠΑΠΠΑ


Η Ελλάδα αποχαιρετά σήμερα μια από τις σημαντικότερες προσωπικότητες της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας.
Στην κηδεία του Ναυάρχου Νίκου Παππά  στο Α΄ Νεκροταφείο Αθηνών οι πολίτες που πήγαν να πουν το ύστατο χαίρε είναι εκατοντάδες.

ΩΡΑΙΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΝΟΥΜΕΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΙΘΕΙ Η ΕΠΙΔΟΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ.



Συμπληρώνεται ένας χρόνος από τότε που άρχισε να λειτουργεί η Ανακύκλωση  στον Δήμο Κύμης Αλιβερίου και δικαιολογημένα εκδόθηκε από τον Δήμαρχο σχετική ανακοίνωση στην οποία υπογραμμίζεται η πίστη στην ανακύκλωση. Θα ήταν όμως κίνητρο για τους πολίτες, για όλους μας, να μας ενημερώσουν για τα αποτελέσματα της ανακύκλωση με στοιχεία συγκεκριμένα. Ποιο το κόστος της ανακύκλωσης, ποια η ποσότητα των υλικών που συγκεντρώθηκαν. Εάν ξέρουμε με αριθμούς και ποσά το τι έγινε στον ένα χρόνο μπορούμε να βάλλουμε στόχο να αυξήσουμε τα πλάνα τον επόμενο. Τέτοια ανακοίνωση πρέπει να βγει. Διότι πέρα από τα πανηγυρικά μάθαμε  ότι με άλλους 100 κάδους που θα αγοραστούν θα πάνε καλύτερα τα πράγματα. Όσο για την ανακύκλωση των ηλεκτρικών συσκευών αυτή λειτουργούσε χρόνια στην περιοχή αλλά σταμάτησε. Επιτέλους είναι καιρός να ξεκινήσει πάλι.

Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΕΥΒΟΪΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΑΥΑΡΧΟ ΝΙΚΟ ΠΑΠΠΑ


ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΥΒΟΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ
ΤΟΠΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΚΥΜΗΣ
     Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Τοπικού Τμήματος της Εταιρείας Ευβοϊκών Σπουδών, με το άγγελμα του θανάτου του Κουμιώτη Ναυάρχου Νίκου Παππά, Επίτιμου Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, πρώην Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας, Πρώτου Προέδρου και επανιδρυτή  του Τοπικού Τμήματος Κύμης, συνεδρίασε έκτακτα σήμερα 6 Απριλίου 2013 και αποφάσισε ομόφωνα
1.  Να εκφράσει τα συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.
2. Να παραστεί σύσσωμο το Δ.Σ. στην εκφορά της σωρού και ταφή στην Παραλία της Κύμης.
3. Να καταθέσει χρηματικό ποσό αντί στεφάνου στο Ίδρυμα «η Ελπίς» για παιδιά με καρκίνο.
4.  Να επιδώσει το παρόν ψήφισμα στην οικογένεια του εκλιπόντος.
5. Να δημοσιευθεί το παρόν ψήφισμα στον Ευβοϊκό Τύπο.
Το Διοικητικό Συμβούλιο,
Ευάγγελος Στάμου     Ελένη Γλάρου  Λίνος Τριανταφυλλίδης Αντιπρόεδρος
Πρόεδρος                    Γεν. Γραμματέας           Ευάγγελος Βάχλας         Ταμίας
                                                                              Γεωργία Κομπορόζου   Έφορος
                                                                              Νικόλαος Πράγιας         Μέλος
                                                                              Αθανασία Χονδρονικόλα Μέλος

ΣΥΜΠΛΗΡΩΘΗΚΕ ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΑΝΑΛΥΚΛΩΣΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ


ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ-ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ                                                                      Αλιβέρι: 8/4/2013

Στις 9 Απριλίου του 2012 ξεκίνησε η ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ υλικών στο Δήμο Κύμης – Αλιβερίου.
Η Δημοτική Αρχή με δικά της μέσα και πόρους (αγορά 100 κάδων – χρήση απορριμματοφόρου) και με την ενημέρωση (φυλλάδια, συζητήσεις σε σχολεία και τις έδρες των Δημοτικών Ενοτήτων) αποφάσισε να προχωρήσει στην υλοποίηση προεκλογικής δέσμευσης για την εφαρμογή της ανακύκλωσης στο Δήμο μας. Κάλυψε έτσι τον κεντρικό οδικό άξονα από το Αλιβέρι ως την Κύμη.
Η ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ βρήκε μεγάλη ανταπόκριση στους κατοίκους του Δήμου και λειτούργησε από την έναρξη της πολύ καλά.
Καλούνται οι δημότες να συνεχίσουν να στηρίζουν αυτή τη σημαντική προσπάθεια.
Πρόθεση της Δημοτικής Αρχής και αίτημα των Δημοτών είναι να διευρυνθεί και να καλύψει περισσότερα μεγάλα χωριά, σε μια προσπάθεια ολοκλήρωσης της.
Παρά τις οικονομικές αλλά και τις θεσμικές δυσκολίες θα κάνουμε τα αδύνατα – δυνατά, ώστε η ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ να καλύψει το 2013 τα 2/3 του Δήμου. Με την προμήθεια άλλων 100 κάδων, αυτοκινήτου μεταφοράς κ.τ.λ. 
Πίστη και πάθος μας είναι να λειτουργήσει η ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ υλικών όσο γίνεται καλλίτερα. Να διευρυνθεί και να  ολοκληρωθεί, γιατί αυτό θα είναι σημαντικό  για το περιβάλλον, την παιδεία και τον πολιτισμό μας.
Χαρτί – γυαλί – πλαστικό – αλουμίνιο θα μπορούν έτσι να μη ρυπαίνουν, αλλά να επαναχρησιμοποιηθούν, κερδίζοντας με αυτό τον τρόπο σε υλικά, πόρους, ενέργεια και κυρίως περιβαλλοντική συνείδηση.
Η Δημοτική Αρχή έχει ως θέση στην οποία στηρίζεται και ενεργεί για τη διαχείριση των απορριμμάτων την ΠΡΟΛΗΨΗ – ΔΙΑΛΟΓΗ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ – ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ – ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΣΗ – ΕΠΑΝΑΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΗ – ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΤΑΦΗ.
Εργαζόμαστε επίσης για την Ανακύκλωση, Ηλεκτρικών - Ηλεκτρονικών συσκευών, όπως και την ανακύκλωση αδρανών υλικών.
Δημοτική Αρχή και Δημότες καλούμαστε σ’ αυτή τη δύσκολή περίοδο για τη χώρα και το Δήμο μας να συνεργαστούμε για να βελτιώσουμε το περιβάλλον και την ποιότητα της ζωής στο Δήμο μας.

Κυριακή 7 Απριλίου 2013

Ο ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΑΥΑΡΧΟ ΝΙΚΟ ΠΑΠΠΑ.


ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ – ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ                               Σάββατο 6 Απριλίου 2013

ΕΦΥΓΕ Ο ΗΡΩΙΚΟΣ ΚΥΜΑΙΟΣ ΝΑΥΑΡΧΟΣ ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΠΑΣ 

Έφυγε από τη ζωή τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής 5 Απριλίου, ο Ηρωικός Κυμαίος Ναύαρχος Νίκος Παππάς, ο οποίος είχε πρωτοστατήσει στο κίνημα του Πολεμικού Ναυτικού κατά της χούντας των συνταγματαρχών.
Τον Μάιο του 1973, ως κυβερνήτης του αντιτορπιλικού "Βέλος", κι ενώ το κίνημα του Ναυτικού είχε ήδη προδοθεί, αποχώρησε αιφνίδια από τη ΝΑΤΟϊκή άσκηση στη Μεσόγειο, όπου συμμετείχε και μαζί με 31 ακόμη αξιωματικούς, υπαξιωματικούς και ναύτες, έπλευσαν με το "Βέλος" προς την Ιταλία, όπου  και ζήτησαν πολιτικό άσυλο.
Η ανταρσία του «Βέλους» το '73 είχε διεθνή αντίκτυπο και ήταν σημαντικό πλήγμα στην εικόνα του δικτατορικού καθεστώτος στο εξωτερικό. Μετά την πτώση της δικτατορίας ο Νίκος Παππάς ανέλαβε σημαντικές θέσεις στο Ναυτικό, διετέλεσε αρχηγός του ΓΕΝ και συμμετείχε στην υπηρεσιακή κυβέρνηση του Ι. Γρίβα και στην οικουμενική κυβέρνηση Ζολώτα, ως υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας.
Ο Νικόλαος Παππάς γεννήθηκε το 1930 στην Κύμη της Εύβοιας και σπούδασε στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων, στη Σχολή Ναυτιλίας και Κατευθύνσεως του Βρετανικού Ναυτικού και στη Σχολή Πάλέμου και Αμύνης του ΝΑΤΟ Ρώμης.
Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου, μετά την ανακοίνωση της απώλειας του Ναύαρχου Ν. Παππά,  σε έκτακτη συνεδρίασή του αποφάσισε :
 -Να εκφράσει θερμά συλλυπητήρια  στην οικογένεια του
-Αντιπροσωπεία του Δήμου με επικεφαλής τον Δήμαρχο να παραστεί στην εξόδιο ακολουθία στο Α΄ Νεκροταφείο Αθηνών την Τρίτη 9/4/13 και ακολούθως στην Παραλία Κύμης όπου θα γίνει και η ταφή του.
-  Το Δημαρχείο στην Κύμη να παραμείνει κλειστό την Τρίτη 9/4/2013.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΚΥΜΗΣ


Το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Κύμης, συνεδρίασε έκτακτα την 6 Απριλίου 2013 λόγο του θανάτου του Επίτιμου Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, Ναυάρχου Νικολάου Παππά και απεφάσισε ομόφωνα:
1. Να εκφράσει την λύπη του λαού της Κύμης για την απώλεια του τέκνου της Νικολάου Παππά.
2. Να συλλυπηθεί  την οικογένεια του εκλιπόντος.
3. Να συνοδεύσει την σορό του εκλιπόντος από της εισόδου στα όρια της Κύμης και μέχρι του κοιμητηρίου.
4. Να καταθέσει στέφανο στον τάφο του εκλιπόντος.
5. Να παρευρεθεί σύσσωμο κατά την τελετή της ταφής στο κοιμητήριο του Αγίου Γεωργίου στην Παραλία της Κύμης.
6. Να προτείνει την ονοματοθεσία οδού με το όνομα του εκλιπόντος Ναυάρχου.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΩΝ ΕΝ ΑΤΤΙΚΗ ΚΥΜΑΙΩΝ


Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου των εν Αττική Κυμαίων, συνεδρίασε έκτακτα την 6 Απριλίου 2013 λόγο του θανάτου του Επίτιμου Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, Ναυάρχου Νικολάου Παππά, μέλους του Συλλόγου, και απεφάσισε ομόφωνα:
1. Να εκφράσει την λύπη των μελών του Συλλόγου για την απώλεια του Κουμιώτη Νικολάου Παππά.
2. Να συλλυπηθεί  την οικογένεια του εκλιπόντος.
3. Να παρευρεθεί   κατά την τελετή της νεκρώσιμου ακολουθίας στην Αθήνα και να συνοδεύσει την σορό του εκλιπόντος από την Αθήναι μέχρι του κοιμητηρίου στην Παραλία της Κύμης.
4. Να καταθέσει χρηματικό ποσό αντί στεφάνου στη μνήμη του εκλιπόντος σε φιλανθρωπικό ίδρυμα.
5. Να παρευρεθεί σύσσωμο κατά την τελετή της ταφής στο κοιμητήριο του Αγίου Γεωργίου στην Παραλία της Κύμης.
6. Να καθιερώσει ετήσιο χρηματικό βραβείο στον καλύτερο απόφοιτο του Γυμνασίου Κύμης.