Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΟΥ SKAI GR ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΝΟΤΙΑ ΕΥΒΟΙΑ!!!



Δημοσίευμα του Skai.gr που υπογράφει ο Γιώργος Κεραμιτζόγλου αναφέρεται στις μελέτες και στα χρήματα που δαπανήθηκαν σε αυτές για την κατασκευή μονάδας διαχείρισης απορριμμάτων στην Νότια Εύβοια. Μάθαμε λοιπόν ότι στην περιοχή προβλέπεται η κατασκευή Μονάδας στη νότια πλευρά του  νησιού αλλά οι κάτοικοι και φορείς του δήμου Κύμης Αλιβερίου αντιδρούν «εδώ και πολλά χρόνια και για σταθμούς μεταφόρτωσης απορριμμάτων που προβλέπονται, σύμφωνα με τη μελέτη να δημιουργηθούν». Μάλλον αδιάβαστος είναι ο συντάκτης!!!
Συγκεκριμένα το δημοσίευμα έχει ως εξής:
"Skai.gr : Ένα εκατομμύριο ευρώ για μελέτες για τα απορρίμματα στην Εύβοια
Περισσότερα από ένα εκατομμύριο ευρώ έχει ξοδέψει η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας μόνο για μελέτες για την κατασκευή μονάδας διαχείρισης απορριμμάτων στην Εύβοια.
Γιώργος Κεραμιτζόγλου
Δημοσίευση: 20/03/2013
Περισσότερα από ένα εκατομμύριο ευρώ έχει ξοδέψει η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας μόνο για μελέτες για την κατασκευή μονάδας διαχείρισης απορριμμάτων στην Εύβοια.
Η μελέτη προβλέπει να κατασκευαστεί η μονάδα στη νότια πλευρά του νησιού ώστε να αποκατασταθούν 22 παράνομες χωματερές. Κάτοικοι και φορείς του δήμου Κύμης Αλιβερίου αντιδρούν εδώ και πολλά χρόνια και για σταθμούς μεταφόρτωσης απορριμμάτων που προβλέπονται, σύμφωνα με τη μελέτη να δημιουργηθούν.

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

ΛΑΚΙΣΕ ΑΠΟ ΤΟ ΣΑΒΑΝΟ Ο ΔΡΑΚΟΣ..... ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΥΦΤΕΙ ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ


Ιλαροτραγωδία με το πτώμα μέσα στο σάβανο. Θα μου πείτε ότι το δημοσίευσε και το  lalato. Ναι μία ώρα μετά την πρώτη δημοσίευση σε δύο δημοφιλείς όπως λένε και όπως είναι σελίδες. Και πάλι προσπαθήσαμε να διασταυρώσουμε γιατί κάτι δεν κολλούσε. Αλλά όταν έχεις δημοσίευμα με ενημέρωση από τον Αντιδήμαρχο κ. Κιούση η είδηση  έχει βάρος…..Δυστυχώς για τους  δράκους  της τοπικής πολιτικής, της  διοίκησης και της ενημέρωσης το παραμύθι δεν είχε δράκο…. Και θα ήταν χρήσιμος σήμερα και αύριο όταν ο καπνός από την καύση του RDF θα  έκρυβε το σάβανο της άλλοτε περιβαλλοντικής συνείδησης ορισμένων.

ΙΔΟΥ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΥΣΗ ΤΟΥ RDF ΣΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΤΗΣ ΑΓΕΤ ΣΤΟ ΜΗΛΑΚΙ


Εκδόθηκε στις 27 Μαρτίου 2013 η άδεια λειτουργίας για την καύση του RDF στο εργοστάσιο της ΑΓΕΤ στο Μηλάκι. Την ίδια μέρα που η Περιφέρεια διαβεβαίωνε ότι στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων στο Τσιμεντάδικο της Χαλκίδας που βρέθηκαν στον δρόμο μετά την ανακοίνωση του κλεισίματός του. Την άδεια υπογράφει με εντολή Αντιπεριφερειάρχη ο Διευθυντής Βιομηχανίας της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας κ. Γιαννακός.
Στη συνέχεια δημοσιεύουμε ολόκληρο το κείμενο της απόφασης θυμίζοντας ότι πριν λίγα χρόνια η αποτροπή της καύσης του RDF στο εργοστάσιο της ΑΓΕΤ στο Μηλάκι είχε αποτελέσει αντικείμενο κινητοποίησης της τοπικής κοινωνίας αλλά και σημαία περιβαλλοντικής πολιτικής προοδευτικών κομμάτων. 


ΕΚΔΟΘΗΚΕ Η ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΥΣΗ ΤΟΥ RDF ΣΤΟ ΜΗΛΑΚΙ. ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ



ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΥΒΟΙΑΣ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 29/3/13

Την ίδια ημέρα που ο περιφερειάρχης  κ. Περγαντάς υποσχόταν διαμεσολάβηση στους εργαζομένους στα Τσιμέντα Χαλκίδας για συνάντηση με την διοίκηση της εταιρείας είχε αναρτηθεί στην διαύγεια με την υπ.αρ. ΑΔΑ : ΒΕ267ΛΗ - ΩΥΗ / 27-3 απόφαση της περιφέρειας, η αδειοδότηση για την καύση RDF στην ΑΓΕΤ στο Μηλάκι Αλιβερίου.
Άρα η  πρόταση  από μέρους του περιφερειακού  συμβούλου Νίκου Στουπή στην ίδια συνεδρίαση προς το περιφερειακό  συμβούλιο να δεσμευτεί η περιφέρεια για μη αδειοδότηση προς την ΑΓΕΤ για καύση RDF  (που  επιβαρύνει μολυσματικά  την περιοχή) και η ταυτόχρονη πρόταση για Πανευβοϊκή κινητοποίηση για τα Τσιμέντα Χαλκίδας  που  πετάει  στον  δρόμο  τους  εργαζόμενους , ήταν πέρα των δεσμεύσεων που είχε αναλάβει ο κ. Περγαντάς. Γι αυτό και απέτρεψε την κινητοποίηση με την δήθεν μεσολάβηση του για επαφές με τη διοίκηση της ΑΓΕΤ - Lafarge
To ψέμα όμως και η υποκρισία έχουν κοντά ποδάρια.
Καλούμε τον περιφερειάρχη να απαντήσει άμεσα στον Ευβοϊκό λαό τι συμφωνίες κάνει με την Lafarge, ποιές οι δεσμεύσεις του και πώς εννοεί τη συμπαράσταση του περιφερειακού  συμβουλίου στο πρόβλημα της λειτουργίας των Τσιμέντων Χαλκίδας και της διάσωσης των θέσεων εργασίας;

ΥΠΟΛΕΙΜΜΑΤΑ ΕΚΤΑΦΗΣ ΚΑΙ ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ ΕΥΘΥΝΗΣ ΣΤΗΝ ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΤΟΥ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ


Η κατάσταση στην ανεξέλεγκτη χωματερή του Αλιβερίου όπως φαίνεται έχει φθάσει στο απροχώρητο. Παράλληλα όμως το περιστατικό με το σάβανο που προς στιγμή θεωρήθηκε ότι εμπεριείχε και πτώμα αναδεικνύει την επικινδυνότητα της κατάστασης στα νεκροταφεία. Λέγεται ότι τελικά πρόκειται για υπολείμματα εκταφής. Εάν είναι έτσι και μακάρι να είναι έτσι τότε γεννώνται ερωτήματα για τη διαχείριση των νεκροταφείων. 
Επίσης η παντελής έλλειψη περίφραξης και ελέγχου για το ποιος μπαίνει στην χωματερή έχει και στο παρελθόν  προκαλέσει μεγάλα προβλήματα. Ο νέος Αντιδήμαρχος κ. Λαθουράς πρέπει να πάρει μέτρα άμεσα για την σωστή περίφραξη και τον έλεγχο της χωματερής όσο αυτή λειτουργεί. Τέτοιο χάλι δεν είχε υπάρξει ποτέ στο παρελθόν σε καμία χωματερή των  καποδιστριακών δήμων.
 Και επίσης  απόλυτη δημοτικοποίηση της λειτουργίας των κοιμητηρίων με συνεργεία εκταφής ελεγχόμενα από τον δήμο και διαχείριση των υπολειμμάτων με βάση τις υγειονομικές διατάξεις.
Καλές οι κορώνες για τη διαχείριση των απορριμμάτων αλλά αυτό που μετρά είναι τι κάνουμε τώρα, σε κάθε ώρα, μέρα και μήνα που περνά.

ΠΤΩΜΑ ΣΤΗΝ ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΤΟΥ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

Σύμφωνα με το eviatop στην χωματερή του Αλιβερίου βρέθηκε πτώμα τυλιγμένο σε σάβανο. Αυτή την ώρα βρίσκονται εκεί η αστυνομία και ο Αντιδήμαρχος κ. Λαθουράς. Αναμένεται ανακοίνωση από την αστυνομία.

ΤΡΕΧΕΙ ΚΑΤΙ ΣΤΗΝ ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΤΟΥ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ;


Μακάβριο εύρημα στην ανεξέλεγκτη χωματερή του Αλιβερίου σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες έως αυτή την στιγμή πληροφορίες έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία στους εργαζόμενους στον τομέα καθαριότητας. Περιμένουμε να μάθουμε την αλήθεια, εάν πράγματι είναι έτσι ή απλώς πρόκειται για κακόγουστη φήμη.

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΙΑΓΙΑΝΝΗΣ: ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΟΥ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η ανάπλαση, η ‘’χαμένη διετία’’ και ο ‘’ωφέλιμος πολιτικά χρόνος’’

Η ενημέρωση και ο διάλογος που αφορούν σε πολεοδομικές παρεμβάσεις σε θύλακες του κέντρου μιας πόλης  δε μπορεί να συνοδεύονται παρά μόνο από εποικοδομητικά στοιχεία. Τέτοια στοιχεία είναι ακόμη και τα κριτικά στοιχεία.
Ακόμη και όταν ο διάλογος και η ενημέρωση είναι οι ελάχιστοι που απαιτούν τέτοιας κλίμακας έργα.
Εν προκειμένω η ανάπλαση του κεντρικού δρόμου στο Αλιβέρι και η αναγκαία αναβάθμιση που επιχειρείται μπορεί κάτω από όρους και προυποθέσεις να αποτελέσει ποιοτικό άλμα στις λειτουργίες της πόλης που έχουν πρωτογενή αναφορά την κεντρική οδική της αρτηρία (Εθνικός δρόμος), που θα μετατραπεί σε αρτηρία ήπιας μονοδρομημένης κυκλοφορίας.
Αυτό απλά σημαίνει ότι οι πολεοδομικές αλλαγές που αφορούν το “αντικείμενο-κεντρικό δρόμο” θα συσσωρεύσουν και αλλαγές που αφορούν το “υποκείμενο-ευρύτερο κέντρο”.
Η αξιόλογη πραγματικά μελέτη που εκπονήθηκε το 2009 επί Δημαρχίας της κ. Κ. Καράπα και η απόφαση χρηματοδότησής της από την ΔΕΗ αποτέλεσε την ώριμη υλοποίηση των επί χρόνια διεκδικήσεων για μια σειρά από παρεμβάσεις στην πόλη που αφορούσαν και τη Δημαρχία του κ. Γ. Γκίκα.
Παρουσιάστηκε το 2010, χωρίς ουσιαστική Δημόσια Διαβούλευση και ξαναπαρουσιάστηκε μετά από 27 μήνες περίπου, πριν από λίγες μέρες, στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου.
Είναι προφανές ότι αυτό που αποτελεί  κανόνα για άλλους Δήμους εδώ περισσεύει.
Ουδέποτε η μελέτη δημοσιοποιήθηκε ή εκτέθηκε στο κοινό, όπως υποχρεωτικά γίνεται για μελέτη αυτής της κατηγορίας (συγκοινωνιακές, κυκλοφοριακές, αναπλάσεις), δηλαδή μελέτες κανονιστικών πράξεων.
Πέρα όμως από αυτό εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι στο “προετοιμαστικό” νεκρό διάστημα των περίπου δύο χρόνων πριν από την εκκίνηση του έργου “λίγο ή τίποτα” έγινε από την Δημοτική Αρχή στην κατεύθυνση της σοβαρής και ολοκληρωμένης προσπάθειας.
Έτσι:

Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

3η ΓΙΟΡΤΗ- ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗΣ ΣΠΟΡΩΝ ΝΤΟΠΙΩΝ ΠΟΙΚΙΛΙΩΝ ΧΩΡΙΣ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΛΙΤΙ



ΣΤΟ ΔΥΣΤΟ  ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ  7 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2013
 (ώρα 11.00 – 14.00 μμ)
Οργάνωση:
Πολιτιστικός Σύλλογος ΔΥΣΤΟΥ 
Ενεργοί Πολίτες Ερέτριας η «ΜΕΔΟΥΣΑ»
Σας κάνουμε γνωστό, ότι την Κυριακή στις 7 Απριλίου 2013, από τις 11.00 – 14.00 μμ, ο σύλλογός μας και οι Ενεργοί Πολίτες Ερέτριας η «ΜΕΔΟΥΣΑ», σε συνεργασία με το ΠΕΛΙΤΙ και με όλους τους Περιβαλλοντικούς, Αγροτικούς, Πολιτιστικούς συλλόγους και Δημοτικά σχολεία της περιοχής μας, θα οργανώσουν την 3η γιορτή συνάντησης ανταλλαγής σπόρων ντόπιων ποικιλιών (λαχανικά, σιτηρά, ψυχανθή, ελαιούχες καλλιέργειες, βιομηχανικά και αρωματικά φυτά, πεπονοειδή, ανθοκομικά, φαρμακευτικά φυτά, κλπ), ΧΩΡΙΣ ΧΡΗΜΑΤΑ
Στην προσπάθειά που κάνουμε για την προστασία και διάδοση της αγροτικής βιοποικιλότητας (ντόπιες ποικιλίες) του τόπου μας
Καλούμε:
Όσους έχουν σπόρους από ντόπιες ποικιλίες να τους συσκευάσουν σε μικρά χάρτινα σακουλάκια που θα αναγράφουν :
-       Την ποικιλία
-       Περιοχή καλλιέργειας (ή και προέλευσης εφόσον είναι γνωστή)
-       Όνομα και τηλέφωνο καλλιεργητή
Σε κατάλληλη συσκευασία μπορούν επίσης να φέρουν κονδύλους, βολβούς και σπορόφυτα
Να δοθούν σε όσους το δυνατόν περισσότερους καλλιεργητές ποικιλίες λαχανικών, σιτηρών, ψυχανθών, κλπ
Να έρθουν σε επαφή μεταξύ τους οι καλλιεργητές και να ανταλλάξουν ποικιλίες, πληροφορίες, εμπειρίες
Να βρουν παραδοσιακές ποικιλίες οι καλλιεργητές που δεν έχουν παραδοσιακούς σπόρους
Να γίνουν οι ανταλλαγές ελεύθερα χωρίς χρήματα
Ο σύλλογός μας θα φροντίσει να μοιράσει μερικές εκατοντάδες φακελάκια με σπόρους που έχουμε συσκευάσει.
Θα οργανωθεί τραπέζι γνωριμίας, με τη δική σας συμμετοχή, από εδέσματα που μπορείτε να φέρετε, όπως κρασί, τσίπουρο, ψωμί, τυρί, ελιές και στεγνά φαγητά κλπ. Eμείς, από την πλευρά μας, κάτι θα έχουμε να σας κεράσουμε.
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων, και σας περιμένουμε.
Ο Υπεύθυνος της εκδήλωσης
Ευάγγελος Αβδελάς
(Γεωπονος, ΓΠΑ)
Τηλ. 210.8080544, fax: 210.8088180
Κινητό: 6944508501 (7πμ – 4μμ)

ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΑ ΑΠΟ ΔΕΗ ΚΑΙ ΔΕΣΦΑ ΕΡΓΑ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ: ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΑΡΑΠΑ


Η ιστορία, ακόμη και η πρόσφατη, είναι χρήσιμη για την  διάπλαση μίας ολοκληρωμένης γνώμης και κυρίως για την ανάδειξη ενός γνωστού μεν, κρίσιμου δε αλλά συνήθως υποτιμημένου κανόνα. Στη διοίκηση, όπως και στην ζωή υπάρχει συνέχεια. Η ιστορία των καλών γεγονότων δεν ξεκινά πάντα από το παρόν μας όπως και η ιστορία των κακών γεγονότων δεν έχει πάντα τις ρίζες στο προϋπάρχον «ημών» παρελθόν.
Καλά, ωραία και ευπρόσδεκτα τα έργα ανάπλασης που αλλάζουν την ζωή στο Αλιβέρι, μία πόλη με κρυμμένη και όχι φανερή φυσιογνωμία.
Άργησε η  χρηματοδότηση για έργα ανάπτυξης να έρθει. Οι αιτίες πολλές. Δεν είναι του παρόντος να αναλυθούν.
Η χρηματοδότηση, που είναι πάνω από το «ήμιση του παντός» αλλά και οι μελέτες  έχουν ημερομηνία 2010. Εάν τα πρόσωπα γράφουν ιστορία. Το κέρδος της πόλης οφείλεται στην προηγούμενη δημοτική αρχή και ιδιαίτερα στην Κατερίνα Καράπα.
Στην εκτέλεση των έργων θα κριθεί και η ποιότητα και η λειτουργικότητά τους. Την ευθύνη για την καλή εκτέλεση ή τις αποτυχίες την έχει ασφαλώς η παρούσα δημοτική αρχή, ο κ. Θωμάς και πρέπει να τους πιστωθεί. Αλλά αυτό είναι το λιγότερο από το «ήμιση του παντός»
Για να μην ξεχνάμε τώρα που τα έργα προχωράνε, ξεπερνώντας ίσως ατυχείς επιλογές στη διαδικασία ανάθεσης, δημοσιεύουμε τρία (3) ντοκουμέντα: Τις εγκρίσεις των έργων από ΔΕΗ και ΔΕΣΦΑ. Όλα μεταξύ Μαϊου και Αυγούστου 2010.

ΝΑ ΣΤΗΡΙΧΘΕΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ Η ΕΥΒΟΪΚΗ ΠΙΣΤΗ


Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κύμης-Αλιβερίου να στηρίξει την Ευβοϊκή Τράπεζα είναι όντως σημαντική. Όχι γιατί ο Δήμος ή νομικά του πρόσωπα αγόρασαν μετοχές, όπως έκανε η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Είναι σημαντική γιατί κάποια χρήματα θα κατατεθούν σε λογαριασμό στη Ευβοϊκή Πίστη ενώ μέχρι  τώρα τα χρήματα του Δήμου και των νομικών του προσώπων  είχαν όχι μόνο την «δική τους» τράπεζα, την Εθνική αλλά και το δικό τους υποκατάστημα, της Κύμης. Έτσι χωρίς διαγωνισμό ο Δήμος και τα νομικά πρόσωπα (πλην ελαχίστων εξαιρέσεων που επιβεβαιώνουν τον κανόνα ) έχουν αποκλειστική συνεργασία με την Εθνική.
Γιαυτό η απόφαση να συνεργαστεί ο Δήμος με άλλη Τράπεζα, έστω για λόγους συμβολικούς, αποκτά μεγάλη σημασία.
Θα ήταν όμως περισσότερο σημαντική η στήριξη στην Ευβοϊκή Πίστη εάν ο Δήμος ή τα νομικά του πρόσωπα, κυρίως δε η ΔΕΥΑΚΑ και το Ινστιτούτο Παπανικολάου μετέφεραν όλους τους λογαριασμούς στην Ευβοϊκή Πίστη. Ειδικά το Ινστιτούτο που έχει  πολύ πλούσιο χρηματικό υπόλοιπο και αναμένει ακόμη περισσότερα θα μπορούσε να δώσει πραγματική βοήθεια στην Ευβοϊκή Πίστη. Ιδού λοιπόν πεδίον δόξης λαμπρό. Για να έχουν οι λέξεις νόημα.
Εκτός εάν αρκεί η υποστήριξη για το θεαθήναι,  να γράφει και καλά λόγια  η εφημερίδα του Προέδρου της Τράπεζας.

Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΓΙΝΕ Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ



Με δημοσίευσή του στη σελίδα του στο facebook ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Σιαγιάννης  μας ενημερώνει ότι η Συντονιστική Επιτροπή των οκτώ χωριών του Δήμου Ταμυναίων που αντιδρούν στη κατασκευή του Εργοστασίου επεξεργασίας απορριμμάτων στην Μεγάλη Βόλτα Παραμεριτών δημιούργησε Σωματείο με την ίδια επωνυμία προκειμένου να μπορέσει καλύτερα να υπερασπιστεί τις θέσεις των μελών του ενώπιον και των δικαστικών αρχών αφού ήδη έχει ξεκινήσει δικαστικό αγώνα με την κατάθεση αίτησης ακύρωσης στο Συμβούλιο Επικρατείας κατά των απορριπτικών αποφάσεων της Επιτροπής του άρθρου 152.
Το σωματείο έχει την επωνυμία «Σωματείο Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Τραχηλίου – Παραμεριτών – Παρθενίου – Αγίου Λουκά – Αγίου Ιωάννη – Αγίου Γεωργίου – Θαρρουνίων – Κρεμαστού» (εν συντομία: «Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα», με ή χωρίς παράθεση των χωριών της επωνυμίας»), και έδρα του είναι το Τραχήλι του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου
Η Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή αποτελείται από τους:
1) Θεοδώρου Γεώργιος του Βασιλείου, εκπρόσωπος Κρεμαστού
2) Τσάλας Ευάγγελος του Μιχαήλ, εκπρόσωπος Παραμεριτών
3) Κεχρής Κυριάκος, του Κων/νου, εκπρόσωπος Τραχηλίου
4) Λιάπη Ελένη του Δημητρίου, εκπρόσωπος Τραχηλίου
5) Πάττας Αναστάσιος του Γεωργίου, εκπρόσωπος Αγ. Ιωάννη
6) Καλκούνης Δημήτριος του Κων/νου, εκπρόσωπος Αγ. Ιωάννη
7) Γεώργιος Παπαρρήγας του Ιωάννη, εκπρόσωπος Αγ. Γεωργίου
8) Αντωνίου Νικόλαος του Γεωργίου, εκπρόσωπος Αγ. Λουκά
9) Κουσερής Γεώργιος του Χαραλάμπους, εκπρόσωπος Θαρρουνίων
10) Κοττάς Βασίλειος του Κων/νου, εκπρόσωπος Παρθενίου
11) Δεμερτζής Κων/νος του Δημητρίου, για τους σκοπούς του Σωματείου.

ΣΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΩΝ ΤΣΙΜΕΝΤΩΝ ΧΑΛΚΙΔΑΣ


Για «προφανή εκβιασμό» και «κερδοσκοπικό λουκέτο» κάνουν λόγο οι εκπρόσωποι των 236 εργαζομένων της τσιμεντοβιομηχανίας που διαθέτει η ελεγχόμενη από γαλλικά κεφάλαια εταιρεία ΑΓΕΤ Ηρακλής στη Χαλκίδα, αντιδρώντας στην απόφασή της να βάλει λουκέτο στη μονάδα.
Ηλίας Κούκουρας, Πρόεδρος Εργαζομένων
«Αρνούνται να πραγματοποιήσουν εξαγωγές και κλείνουν τη μονάδα της Χαλκίδας με σκοπό να διατηρήσουν υψηλά τις τιμές του τσιμέντου στις αγορές του εξωτερικού, όπου κυριαρχούν λειτουργώντας στο πλαίσιο καρτέλ», ανέφερε ο πρόεδρος του σωματείου τους Ηλίας Κούκουρας, προσθέτοντας: «Για να μην ρίξουν τις τιμές στην Ευρώπη και σε άλλες αγορές, όπου επί δεκαετίες γίνονταν τεράστιες εξαγωγές, προτιμούν να μην κάνουν εξαγωγές, ενώ υπάρχουν όλες οι δυνατότητες να γίνει αυτό».
Επίσης, σύμφωνα με τον πρόεδρο του σωματείου τους, οι εργαζόμενοι θεωρούν «εκβιαστική» την προτροπή της επιχείρησης στο σωματείο να επιλέξει «εναλλακτικές λύσεις» για τον χρόνο και τη μορφή απόλυσής τους, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν πρόκειται να προσέλθουν σε σχετικό διάλογο μαζί της, παρά μόνο «αν αυτός γίνει στο πλαίσιο των θεσμοθετημέων οργάνων της Πολιτείας, για όλα τα ζητήματα που ανακύπτουν».
Παράλληλα, η Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Τσιμέντων Ελλάδας προετοιμάζει τις δικές της αντιδράσεις. «Η απόφαση της ΑΓΕΤ Ηρακλής καταφέρει τεράστιο πλήγμα για ολόκληρο τον κλάδο και την ελληνική οικονομία», αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρός της Βαγγέλης Χατζιάρας, συμπληρώνοντας ότι η ελληνική τσιμεντοβιομηχανία αποτελούσε για πολλά χρόνια έναν από τους μεγαλύτερους εξαγωγείς της χώρας. Προτού αγοραστεί από κεφάλαια του εξωτερικού η τσιμεντοβιομηχανία της Χαλκίδας απασχολούσε σχεδόν 1.200 εργαζομένους.
Για την Τετάρτη η ΑΓΕΤ Ηρακλής έχει καλέσει σε διαβούλευση τα σωματεία των εργαζομένων στις άλλες, παραγωγικές και εμπορικές μονάδες της, με σκοπό να συμφωνηθεί μείωση των αποδοχών τους, στο πλαίσιο νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας.
Πηγή: ΑΜΠΕ

ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΤΗΣ ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΑ



Στην ανεργία οδηγούνται 236 εργαζόμενοι της ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ καθώς η τσιμεντοβιομηχανία ανακοίνωσε την αναστολή λειτουργίας του εργοστασίου στη Χαλκίδα
Την οριστική παύση της λειτουργίας του εργοστάσιου της στην Χαλκίδα ανακοίνωσε σήμερα η εταιρεία ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ, μετά από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, σύμφωνα με την οποία προχωρά σε πρόγραμμα αναδιάρθρωσης της παραγωγικής της δομής τσιμέντου. Στο συγκεκριμένο εργοστάσιο απασχολούνταν συνολικά 236 εργαζόμενοι.
Η ΓΣΕΕ καταγγέλλει την απόφαση της ΑΓΕΤ και καλεί την κυβέρνηση να παρέμβει για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας.
Στόχος του προγράμματος αναδιάρθρωσης είναι, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η αποτελεσματική αντιμετώπιση των επιπτώσεων της ύφεσης στον κατασκευαστικό τομέα, η στήριξη της βιωσιμότητας της εταιρείας και η διασφάλιση των προϋποθέσεων για ανάπτυξη των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων του ομίλου, τόσο στην εγχώρια αγορά, όσο και στις αγορές του εξωτερικού.
Η νέα δομή, σύμφωνα με την εταιρεία, περιλαμβάνει την παραγωγή τσιμέντου από τα δυο εργοστάσια Βόλου και Μηλακίου Ευβοίας, αξιοποιώντας τα συγκριτικά τους πλεονεκτήματα, ιδιαίτερα των λιμενικών τους εγκαταστάσεων, για την εξυπηρέτηση της εσωτερικής αγοράς και την ενίσχυση της εξαγωγικής παρουσίας της ΑΓΕΤ Ηρακλής στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου.
Η λειτουργία του εργοστασίου Χαλκίδας, η παραγωγική δραστηριότητα του οποίου βρίσκεται σε αδράνεια από τον Ιούλιο του 2011, παύει οριστικά.

ΞΕΚΙΝΑ ΑΜΕΣΑ ΤΟ ΕΡΓΟ "ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ"

Σιγά-σιγά πλέον  η έδρα του Δήμου αποκτά τη μορφή μιας σύγχρονης πόλης με ανθρώπινο χαρακτήρα.
Στο πλαίσιο μιας εποικοδομητικής συζήτησης που πραγματοποιήθηκε στις 20 Μαρτίου στο Δημαρχείο στο Αλιβέρι, το Δημοτικό Συμβούλιο και οι πολίτες που παρευρέθηκαν ενημερώθηκαν για τα έργο της  ανάπλασης του εμπορικού κέντρου του Αλιβερίου.
Κατά τη συνεδρίαση, έγινε παρουσίαση της μελέτης από τον μελετητή, κ. Σταύρο  Κωνσταντινίδη, ο οποίος παρουσίασε αναλυτικά την μελέτη με την   οποία αναδεικνύεται  η πόλη του Αλιβερίου.
Την προηγούμενη χρονιά ολοκληρώθηκε από τον Δήμο το έργο της πεζοδρόμησης-ανάπλασης των δύο κυριότερων δρόμων στο κέντρο της πόλης, έργο που έδωσε ήδη μια άλλη διάσταση σε αυτό αποκομίζοντας τις καλύτερες των εντυπώσεων.
Με το νέο έργο της ανάπλασης, του οποίου οι εργασίες θα ξεκινήσουν άμεσα, το Αλιβέρι αλλάζει μορφή και μετατρέπεται σε μια σύγχρονη και φιλόξενη πόλη, με ανθρώπινο  χαρακτήρα, αναβαθμίζοντας κάθε επαγγελματική και κοινωνική δραστηριότητα του.
Επιπλέον ενισχύεται ο ρόλος του Αλιβερίου ως οικονομικού και εμπορικού πνεύμονα του Δήμου και της ευρύτερης περιοχής.
Το έργο προβλέπει την μονοδρόμηση του κεντρικού δρόμου που διέρχεται μέσα από το Αλιβέρι, την κατασκευή  μεγάλου πλάτους  πεζοδρομίων, την δημιουργία μικρών πλατειών και κόμβων, αλλά και ικανών  χώρων  προσωρινής στάθμευσης για την εξυπηρέτηση των αγοραστών και τον ανεφοδιασμό των επιχειρήσεων. Προβλέπει επίσης νέο κοινόχρηστο ηλεκτροφωτισμό,  αντικατάσταση των πεπαλαιωμένων δικτύων ύδρευσης και αποχέτευσης όπως και την κατασκευή αγωγού ομβρίων υδάτων.
Ο Δήμαρχος Δημήτρης Θωμάς, δήλωσε την μεγάλη ικανοποίησή του για την πλήρη αποδοχή του έργου από το σύνολο των Δημοτικών Συμβούλων καθώς και από τη θετική στάση του Εμπορικού Συλλόγου Αλιβερίου, τονίζοντας τη μεγάλη σημασία αυτής της αποδοχής  για την ανάπτυξη και το μέλλον που αξίζει στην πόλη του Αλιβερίου.
Το έργο χρηματοδοτείται από αντισταθμιστικούς πόρους της Δ.Ε.Η και ίδιους πόρους του Δήμου.

ΕΚΘΕΣΗ ΝΤΟΠΙΩΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧNΩΝ ΣΤΗΝ ΚΥΜΗ


ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ-ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ                              26 Μαρτίου 2013

Πραγματοποιήθηκε το τριήμερο 22-24 Μαρτίου η έκθεση ντόπιων Καλλιτεχνών στην αίθουσα του Εκκλησιαστικού Γηροκομείου Κύμης.
Ο Δήμος είχε προετοιμάσει άψογα την αίθουσα τόσο από τεχνική όσο και από άποψη φιλοξενίας.  Οι καλλιτέχνες του δήμου μας με εκθέματα τέχνης όπως ζωγραφική, φωτογραφία, κολλάζ, γλυπτική, μικρογλυπτική, ξυλογλυπτική κ.ά. δημιούργησαν ένα άριστο αποτέλεσμα και άφησαν τις καλύτερες των εντυπώσεων για όσους επισκέφθηκαν την έκθεση.
Συμμετείχαν με έργα τους οι : Δενδρινού Κατερίνα, Δημάς Κωνσταντίνος, Κανονίδης Φωκάς, Καπενής Βαγγέλης, Κεράτσα Ευαγγελία, Κόλλια-Καραχάλιου Ελένη, Λούλη Στέλλα, Ματζαμούρτος Βαγγέλης, Μπαμπούνης Αντώνης, Mullep Va Lieselotte, Παπαδόπουλος Διονύσης, Ποντίκης Μιχάλης, Σαραφιανού Μαρία, Σκαρλάτου Μαρία, Σκρεπετός Γιώργος, Σπανού Κυριακή και Τσομάκας Βασίλης.  Η εκδήλωση μάλιστα επενδύθηκε μουσικά από τον πολύπλευρο καλλιτέχνη Παπαδόπουλο Διονύση. Μια υπέροχη ομάδα ανθρώπων που πέρα από το εικαστικό τους ταλέντο τραγούδησαν, γέλασαν, έγιναν φίλοι και έδωσαν ραντεβού για άλλη μια κοινή παρουσίαση.
Την έκθεση επισκέφθηκαν ο Δήμαρχος Δημήτρης Θωμάς, οι αντιδήμαρχοι Βασίλης Παππάς, Μπάτσα Αρετή και Βλάχος Τάσος, πολλοί δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι και αρκετός κόσμος.



25η ΜΑΡΤΙΟΥ 2013 ΓΙΟΡΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΤΡΑΧΗΛΙΟΥ.


ΔΑΣΚΑΛΑ: ΕΛΕΝΗ ΜΠΑΛΤΑ
ΜΑΘΗΤΕΣ: ΣΗΜΑΙΟΦΟΡΟΣ ΜΑΡΙΑ ΑΛΑΜΠΕΗ
ΕΙΡΗΝΗ ΣΕΓΚΟΥ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΜΠΙΛΙΡΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΑ ΠΑΝΑ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΔΔΙΤΗΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΕΓΚΟΣ, ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΣΕΓΚΟΣ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΜΠΙΛΙΡΗΣ.

Δευτέρα 25 Μαρτίου 2013

“ΟΠΩΣ ΤΑ ΛΕΩ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΓΡΑΨΕΙΣ ΟΠΩΣ ΤΑ ΛΕΩ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΠΕΙΣ». ΤΟ ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ



Σήμερα, τιμώντας τον αγώνα του 1821, στην Ελλάδα της μιζέριας, του μνημονίου και της υποταγής η απαγόρευση του τραγουδιού που έγραψε το Νίκος Καλογερόπουλος για την ταινία οι «Ιππείς της Πύλου» έρχεται να μας θυμίσει ότι η υποταγή στους καθωσπρεπισμούς του συστήματος σημαίνει μία παραπάνω υποταγή. Στην Ελλάδα της 25ης Μαρτίου 2013 όχι μόνο δεν πρέπει να σιωπήσουμε και να ανεχτούμε την λογοκρισία και την καταρράκωση της Ελευθερίας του  Λόγου αλλά να τραγουδήσουμε δυνατά με την φωνή του Βασίλη Παπακωνσταντίνου το τόσο αυθεντικό τραγούδι που επαναλαμβάνει τα ίδια τα λόγια του Καραϊσκάκη. "Μαζί τους είμαστε και μεις"!!! 
Και να ξέρουμε ότι τούτος ο λαός και αυτός ο τόπος πρέπει να προσδοκούν σε γυρισμούς πραγματικούς ή νοητούς, σε γυρισμούς σε αισιόδοξες και νικηφόρες μέρες. 


Αναδημοσίευουμε σχετικό άρθρο του NEWPOST
ΤΟ ΕΣΡ ΛΟΓΟΚΡΙΝΕΙ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ ΚΑΙ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ
Το ΕΣΡ απαγόρευσε τραγούδι για τον Καραϊσκάκη του Βασίλη Παπακωνσταντίνου: «Όταν γυρίσω θα τους γ@μήσω» , βασισμένο στα αυθεντικά λόγια του στρατηγού, για την ταινία του Νίκου Καλογερόπουλου: Οι ιππείς της Πύλου.
Από την Κυπαρισσία, όπου διαμένει μόνιμα τα τελευταία χρόνια σε έναν χώρο που έχει ανακαινίσει στο Τουριστικό, προκειμένου να τον λειτουργήσει σαν πολυχώρο πολιτισμού, ο ανατρεπτικός Νίκος Καλογερόπουλος στέλνει τα δικά του χαιρετίσματα στην εξουσία: «Εγώ τα έχω τραγουδήσει και τα έχω πει ξανά και ξανά και με το τραγούδι για τον Καραϊσκάκη, που το έχω γράψει από την ψυχή μου και δεν έχω ζητήσει καν δικαιώματα».