Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2013

ΣΟΦΙΑ ΜΟΥΤΣΟΥ: ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΟΤΙΑ ΚΑΡΥΣΤΙΑ


Αναδημοσίευση από: http://sofia-moutsou.blogspot.gr
Η πρώην Δήμαρχος Στυρέων κ. Σοφία Μούτσου δημοσίευσε στο ιστολόγιό της (http://sofia-moutsou.blogspot.gr) προτάσεις για τον Χωροταξικό Σχεδιασμό που αναφέρονται στην Νότια Καρυστία, ενόψει και της αυριανής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Καρύστου γιαυτό το θέμα:
Αναδημοσιεύουμε το σχετικό κείμενο λόγω του ενδιαφέροντος των προτάσεων αλλά και του διαλόγου που πρέπει να αναπτύσσεται.
Χωροταξικός Σχεδιασμός για την νότια Καρυστία
Α. Καθορισμός ζωνών δραστηριότητας :
Οικιστικές : σε Ευβοϊκό και Αιγαίο. Ανάπτυξη των υπαρχόντων οικισμών σε όλα τα σημεία του δήμου και δημιουργία νέων, όπου δεν έχουν χαρακτηριστεί, προκειμένου να αναπτυχθούν τουριστικά όπως π.χ. Λιμιώνα Μεσοχωρίων, Λεύκα και Δήλισο Νέων Στύρων, Νημποριό, Πόρτο Λάφια, Φυγιάς Μαρμαρίου, Μπούρος Καρύστου, περιοχές διαφόρων Συνεταιρισμών κλπ. Χαρακτηρισμός Περιοχών Πρώτης και Δεύτερης Κατοικίας. Κήρυξη Παραδοσιακών Οικισμών και ανάπτυξη δράσεων για την ανάδειξη και προβολή τους π.χ. Μύλοι Καρύστου κλπ. Συνέχιση του ΣΧΟΟΑΠ που είχε ξεκινήσει ο δήμος Στυρέων και του Μαρμαρίου που εκπονεί η Περιφέρεια. Εναρξη διαδικασίας ΣΧΟΟΑΠ για την Κάρυστο. Η σημασία αυτών είναι τεράστια καθώς είναι γνωστό ότι το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο των Νέων Στύρων ακυρώθηκε από το Συμβούλιο Επικρατείας λόγω μη παρουσίας του Δήμου και υποστήριξης των επιχειρημάτων που είχαμε υποβάλλει εμείς με την εκπόνηση ΣΧΟΟΑΠ το 2007-2010. Στις Οικιστικές ζώνες περιλαμβάνονται και οι τουριστικές περιοχές όπου πρέπει να γίνει καταγραφή ξενοδοχειακών μονάδων και καταλυμμάτων, δυναμικότητα, κλπ. Εδώ δεν μιλάμε για τις εκπονούμενες επεκτάσεις Σχεδίων Πόλης που δεν εντάσσονται σε αυτό το θέμα.
Δασικές : Ο δήμος πρέπει να έχει άμεση γνώση των δασικών χαρτών. Οπου εκπονούνται ΣΧΟΟΑΠ είναι ήδη γνωστοί όπως για τον δήμο Στυρέων όπου το δασαρχείο παρέδωσε στον μελετητή. Ολοκλήρωση των υπολοίπων με απαίτηση του δήμου προς τις δασικές υπηρεσίες. Ο καθορισμός των δασικών εκτάσεων είναι ζωτικής σημασίας για πολλές δραστηριότητες που μπορεί να αναπτύξει ο ίδιος ο δήμος ή να προωθήσει προς ιδιωτικές επενδύσεις επωφελείς για την περιοχή.  
Ζώνες Λιμένων : Σύνδεση και συσχετισμός των υπαρχόντων λιμενικών εγκαταστάσεων προς τους εξυπηρετούμενους οικισμούς π.χ. Νέα Στύρα - Μαρμάρι - Κάρυστος μέσω των ΣΧΟΟΑΠ για την ανάπτυξη και αναβάθμιση των λιμένων. Είναι γνωστό το παράδειγμα της απένταξης του λιμένος Μαρμαρίου από χρηματοδότηση μέσα στο 2012 διότι δεν μπορούσε να δικαιολογηθεί το εύρος ενός τέτοιου έργου ως μεμονωμένου κλπ. Αναθεωρήσεις - οριοθετήσεις αιγιαλών όπου απαιτείται και εφόσον συντρέχουν οι νόμιμες προϋποθέσεις. 
Λατομικές : Περιορισμός κατά το δυνατόν της μεγάλης λατομικής περιοχής Μεγάλου Βουνού Αλμυροποτάμου λόγω της γειτνίασης με τον οικισμό και την παραλία, καθορισμός λατομικής περιοχής Μαρμαρίου και Καρύστου. Είναι γνωστά τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στην παραλία Αλμυροποτάμου με την αδειοδότηση νέου λατομείου το 2008.
Ιδιαιτέρου Φυσικού Κάλλους : Οριοθέτηση των περιοχών και επισήμανση των προστατευόμενων (natura και μη) π.χ. Φαράγγι του Χάρακα (Αμινού), Πευκοδάσος/Αριοπούλι Στυρέων-Μαρμαρίου,  Δημοσάρη Κάρυστος κλπ για την αποφυγή βλαπτικών δραστηριοτήτων. Περιοχή Παλαιοντολογικών Ευρημάτων Αλμυροποτάμου. 
Αρχαιολογικές περιοχές : κηρυγμένοι αρχαιολογικοί χώροι και προτάσεις για την κήρυξη άλλων. (ΦΕΚ κήρυξης κλπ). Ανάδειξη και προβολή με την ανάπτυξης Καινοτόμων Δράσεων. Συνεργασία με την ΙΑ' Εφορία Αρχαιοτήτων (ΠΚΑ) Εύβοιας. Αξιοποίηση των συμπερασμάτων του Διεθνούς Αρχαιολογικού Συνεδρίου που έγινε στα Στύρα τον Ιούλιο του 2009 με την συμμετοχή 22 Καθηγητών μεγάλων Πανεπιστημίων Ευρώπης και Αμερικής και όπου εξετάστηκαν συνολικά οι αρχαιολογικοί χώροι ολόκληρης της νότιας Καρυστίας. Δημιουργία Σταθμών Ενημέρωσης.
Εγκατάστασης ΑΠΕ : Καθορισμός των περιοχών εγκατάστασης ΑΠΕ - οι αποφάσεις Δημοτικών Συμβουλίων των πρώην Δήμων να τεθούν σε εφαρμογή και να οριστούν οι περιοχές εγκατάστασης με συγκεκριμένους όρους και περιορισμούς. Παρεπιπτόντως να αναφερθεί και η ανάγκη διεκδίκησης για την επιστροφή στο οικιακό τιμολόγιο ρεύματος προς ελάφρυνση των καταναλωτών του 1,5% του ειδικού τέλους ΑΠΕ που αφαιρέθηκε από τον δήμο με τον νόμο Μπιρμπίλη το 2010, όπως είχαμε διεκδικήσει στην ΚΕΔΚΕ ως δήμος Στυρέων στο συνέδριο κατά τον σχεδιασμό του Καλλικράτη το 2010. Γιατί μέχρι σήμερα εξαιρείται η νότια Εύβοια από την εγκατάσταση Ηλιακών Πάρκων; Συνεργασία με όλους τους φορείς και τον Σύλλογο Περιβαλλοντικής Προστασίας Νότιας Καρυστίας ΣΠΠΕΝΚ. Η συγκροτημένη πολιτική στο θέμα αυτό θα επιλύσει και τα επιμέρους προβλήματα (ιδιοκτησιακό κλπ)
Διαχείρησης Αποριμμάτων : Καθορισμός των αντίστοιχων περιοχών για τα έργα και τις υποδομές διαχείρησης όπως πρόκειται να γίνουν.
Βιομηχανικές : Εφόσον υπάρχουν ή είναι επιθυμητό να διαμορφωθούν για την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας.

ΕΦΥΓΕ ΞΑΦΝΙΚΑ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΡΗΓΑΣ, ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ "ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ" ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ


Έφυγε από την ζωή  σήμερα το μεσημέρι, από ανακοπή καρδιάς, ο Κώστας Ρήγας, Πρώην Πρόεδρος της Κοινότητας Αγίου Γεωργίου Καρυστίας (1995-1998) από τους ιδρυτές και  Πρόεδρος για πάρα πολλά χρόνια της  ποδοσφαιρικής ομάδας του χωριού τους, «Άρτεμης» Αγίου Γεωργίου. Η ήσυχη δύναμη του χωριού. Ο εκλιπών ήταν 62 ετών και εργαζόταν στη ΔΕΗ. Λόγω του θανάτου του η αρμόδια επιτροπή της ΕΠΣΕ ανέβαλε τον αγώνα της ομάδας με τον ΑΟ Αγ. Αθανασίου που επρόκειτο να διεξαχθεί την Κυριακή στο γηπεδο Στενής.
Ο Κώστας Ρήγας ήταν πολύ αγαπητός όχι μόνο στο χωριό του αλλά και σε όλη την περιοχή και η είδηση του θανάτου του έχει συγκλονίσει τους συγχωριανούς τους αλλά και τους συναδέλφους του στη ΔΕΗ. Η κηδεία του θα γίνει αύριο το μεσημέρι στις 12.00, στην Εκκλησία του χωριού του.
Θα μείνει αξέχαστος

"ΣΜΥΡΝΗ: Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΜΙΑΣ ΚΟΣΜΟΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΟΛΗΣ"


Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η προγραμματισμένη από το Τοπικό Τμήμα  Αλιβερίου της Εταιρείας Ευβοϊκών Σπουδών  εκδήλωση μνήμης για την Μικρασιατική Καταστροφή την Τετάρτη  13 Φεβρουαρίου 2013 και ώρα 20:00 στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων  τού  Γυμνασίου Αλιβερίου .
Προβλήθηκε  το ιστορικό ντοκιμαντέρ «ΣΜΥΡΝΗ: Η καταστροφή μιας κοσμοπολίτικης πόλης». Στην εκδήλωση  παρευρέθη και  μίλησε  η δημιουργός και σκηνοθέτις της ταινίας Μαρία Ηλιού.
Το εκλεκτό ακροατήριο καταχειροκρότησε την ταινία και υπέβαλε πλήθος ερωτήσεων στην Μαρία  Ηλιού, η οποία απάντησε ευχαρίστως. Μεγάλη ήταν η συγκίνηση πολλών από τους θεατές οι οποίοι έλκοντας  την καταγωγή από τη Μ. Ασία και τη Σμύρνη φορτίστηκαν συναισθηματικά καθώς παρακολούθησαν τις δραματικές στιγμές από την καταστροφή της Σμύρνης.
Η κ. Μαρία Ηλιού έφυγε κατενθουσιασμένη από το «εκπληκτικό κοινό» όπως το χαρακτήρισε, την θριαμβευτική υποδοχή της ταινίας και την άψογη φιλοξενία εκ μέρους του ΔΣ του Τ.Τ. Αλιβερίου της Εταιρείας Ευβοϊκών Σπουδών.
Στην εκδήλωση παρέστησαν, ο Δήμαρχος Κύμης-Αλιβερίου κ. Δημήτρης Θωμάς, ο πρόεδρος της κοινωφελούς επιχείρησης του Δήμου  κ. Βασίλης  Ντόβολης , ο πρόεδρος της Δημοτικής κοινότητας Αλιβερίου κ. Γιώργος  Κατσαμάγκος  κ.ά.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ: ΟΙ ΕΚΒΙΑΣΜΟΙ, Η ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΚΑΙ Η ΜΗ ΧΡΗΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΟΥΝ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΑΣ


ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ
ΠΑΡΘΕΝΙΟΥ  - ΤΡΑΧΗΛΙΟΥ – ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ - ΘΑΡΡΟΥΝΙΩΝ
ΠΑΡΑΜΕΡΙΤΩΝ – ΑΓΙΟΥ ΛΟΥΚΑ – ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ - ΚΡΕΜΑΣΤΟΥ
            Αλιβέρι 16 – 2 – 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Μετά τις οργανωμένες, νόμιμες ενέργειες και την υποβολή των σχετικών αναφορών της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα, που καταθέσαμε προς κάθε εποπτεύουσα και εμπλεκόμενη αρχή στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων και ιδιαίτερα:
•Το από 10-12-2012 έγγραφό μας σχετικά με τον «Τρόπο απόκτησης Δημοτικής Περιουσίας στη θέση Μεγάλη Βόλτα Παραμεριτών και Αξιολόγηση Ευθυνών Δημοτικών Λειτουργών»
•Την από 20-12-2012 Ανακοίνωση – Διαμαρτυρία μας για «κατάφορη περίπτωση κακοδιοίκησης…. Για το εργοστάσιο σκουπιδιών στις Παραμερίτες»
•Την με αριθ. ΓΕΕΔ: 20.074/18-12-2012 αναφορά μας προς το Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης με θέμα «Αναφορά κατάφορων πράξεων κακοδιοίκησης»
 Το Δασαρχείο Αλιβερίου προέβη στις παρακάτω ενέργειες για το συγκεκριμένο θέμα:
1. Υπέβαλε στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Χαλκίδας τη σχετική δικογραφία «…για παράνομη επέμβαση επί αναδασωτέας έκτασης, παράνομη κατάτμηση και παράνομη σύνταξη συμβολαίων στη θέση Μεγάλη Βόλτα του Δημοσίου Δάσους οικισμού Παραμεριτών….» και ζητά «…όπως διατάξετε την άσκηση ποινικής δίωξης κατά των κ.κ. Θωμά Δημήτριο, Κιούση Νικόλαο, Πηνελόπη Γιαννούλη και Παναγιώτη Τσάλα επί παραβάσει  …..»
2. Συνέταξε το ΔΥ/10-12-2012 Πρωτόκολλο μήνυσης κατά των: Θωμά Δημήτριο, Κιούση Νικόλαο, Πηνελόπη Γιαννούλη και Παναγιώτη Τσάλα. Με τη μήνυση στο δια ταύτα αναφέρει: «….μηνύω τους ανωτέρω και εξαιτούμαι την νόμιμη τιμωρία τους την δε προξενηθείσα ζημιά που υπέστη η δασική έκταση εξετίμησα κατά την ανωτέρω λεπτομερή αναλογία στο ποσό των 11.771,76 ευρώ, δι’  ας δεον να εκδικαστεί ίση αποζημίωση υπέρ του Δημοσίου κατά την εκδίκαση της υπόθεσης…»
3. Συνέταξε το υπ’  αριθμ. 470/8782/1/16-1-2013 Πρωτόκολλο Διοικητικής Αποβολής κατά των κ.κ. Θωμά και Κιούση το οποίο διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Χαλκίδας με το υπ’  αριθμ. 512/10867/17-1-2013 έγγραφό του.
4. Με το υπ’  αριθμ. 526/10867 έγγραφό του προς το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, προτείνει «…. Να εγερθεί τακτική αγωγή αναγνωριστικής ακυρότητας του αριθμ. 3965 συμβολαίου αγοραπωλησίας.»
5. Για τα τμήματα Ε1, Ε2 και Ε3 (του κ. Τσάλα) «…η υπηρεσία βρίσκεται στη διαδικασία σύνταξης Πρωτοκόλλου Διοικητικής Αποβολής, μηνύσεων, κ.λ.π. και πρότασης για ακυρότητα συμβολαίων»
Είναι ευνόητο ότι και για το δεύτερο συμβόλαιο θα ακολουθηθούν οι ίδιες διαδικασίες. Έχει δε ορισθεί και η ημερομηνία συζήτησης της αγωγής που έχει καταθέσει η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα κατά της εγκυρότητας των συμβολαίων. Είναι δε άξιο προσοχής η προχειρότητα, η αλαζονεία και η μη τήρηση της νομιμότητας που ο Δήμαρχος αντιμετωπίζει το ζήτημα. Χαρακτηριστικά στοιχεία αναφέρονται στα σχετικά έγγραφα που υπεβλήθησαν όπως:

Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

ΕΝΑ ΧΕΙΜΩΝΙΑΤΙΚΟ ΩΡΟΛΟΓΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ


Πάνω από  τρεις μήνες, όταν βρέχει ή όταν έχει υγρασία το Ωρολόγι μένει στο σκοτάδι. Παρά τις επανειλημμένες διαμαρτυρίες του Προέδρου του Τοπικού Συμβουλίου κανείς δεν ευαισθητοποιείται, ούτε η ΔΕΗ ούτε ο Δήμος. Τόσο ο Δήμος όσο και η ΔΕΗ έχουν την υποχρέωση να αποκαθιστούν τις βλάβες στο δίκτυο του δημοτικού φωτισμού για το οποίο μάλιστα οι κάτοικοι πληρώνουν δημοτικά τέλη. Αλλά η ΔΕΗ και ο Δήμος ασχολούνται με μεγάλες μπίζνες σιγά να μην ασχοληθούν με το σκοτάδι στο χειμωνιάτικο Ωρολόγι. Έλα όμως που το χωριό αυτό είναι από εκείνα που έχουν κτυπηθεί περισσότερο από τους κακοποιούς που ληστεύουν μοναχικά νοικοκυριά. Το σκοτάδι τους διευκολύνει ακόμη περισσότερο.
Επειδή ασφαλώς ούτε ο Δήμος ούτε η ΔΕΗ επιθυμούν να προστεθούν νέα θύματα ας σπεύσουν προτού να είναι αργά…Εξάλλου το πρόβλημα δεν είναι άλυτο, κάποια επιδιόρθωση ή αντικατάσταση υλικού χρειάζεται. Έως τώρα πηγαίνουν με κίνδυνο της ζωής τους είτε ο Πρόεδρος είτε άλλοι κάτοικοι και σηκώνουν τον διακόπτη. Το κακό όμως δεν αργεί. 
Γιαυτό ο ηλεκτρολόγος του Δήμου να τρέξει τώρα…..

Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ, ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 18 .2.2013



Συνεδριάζει το  Δημοτικό Συμβούλιο, που θα διεξαχθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Καταστήματος στα Κριεζά, την 18 του μηνός Φεβρουαρίου    2013, ημέρα  Δευτέρα και ώρα 18:00, για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων   στα παρακάτω θέματα  της ημερήσιας διάταξης.

1. Ψήφιση   τεχνικού  προγράμματος του Δήμου οικ. έτους 2013
2. Διατύπωση απόψεων-προτάσεις επί της μελέτης  «Αξιολόγηση, αναθεώρηση και εξειδίκευση Περιφερειακού Πλαισίου Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας»
3. Έγκριση 3ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών και παράταση εργασιών του έργου αποκατάσταση κατεστραμμένου δικτύου ύδρευσης Δήμου Κονιστρών .
4. Έγκριση οριστικής παραλαβής για το έργο «Διαμόρφωση πλατείας οικ. Αγίων Αποστόλων» Τ.Κ Πετριών της Δ.Ε Δυστίων 
5. Έγκριση οριστικής παραλαβής για το έργο : «Επισκευή κτιριακών οικίσκων αντλιοστασίων και δεξαμενών» της Δ.Ε Δυστίων
6. Έγκριση οριστικής παραλαβής για το έργο «Ανάπλαση Κοινόχρηστων χώρων ΤΔ Κριεζών, Αργυρού, Δύστου, Λεπούρων, της Δ. Ε Δυστίων»
7. Έγκριση παράτασης προθεσμίας του έργου «Τσιμεντοστρώσεις –Ασφαλτοστρώσεις δρόμων Τ.Κ. Οξυλίθου»
8. Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής και οριστικής παραλαβής έργου «Αποκατάσταση οδοστρωμάτων-τμηματικές ασφαλτοστρώσεις δρόμων»
9. Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής και οριστικής παραλαβής έργου «Αλλαγή χρήσης και κατασκευή αίθουσας πολλαπλών χρήσεων κτιρίου Ενορίας»
10. Παράταση προθεσμίας του έργου  «Αποκατάσταση οδοποιίας του Δήμου Κύμης»
11. Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής και οριστικής παραλαβής έργου «Κατασκευή Δεξαμενής στο ΤΔ Καλημεριάνων»
12. Έγκριση 3ο ΑΠΕ για τη μελέτη: Μελέτη Εφαρμογής Πολεοδομικής μελέτης ΕΠΑ τμημάτων των Πολεοδομικών Ενοτήτων 1,2 και 3 (ΦΕΚ 330Δ/30-5-1989)
13. Έγκριση διενέργειας διαγωνισμού για την προμήθεια «Παροχές σε γάλα».
14. Γνωμοδότηση επί της Μ.Π.Ε σταθμού βάσης κινητής τηλεφωνίας της COSMOTE στην περιοχή της Κύμης
15. Παραίτηση από ένδικα μέσα.
16. Ανανέωση άδειας υπαίθριου πλανόδιου εμπορίου (Κωνσταντίνος Λάμπρου του Ηλία) .
17. Έγκριση διάθεσης ΣΑΤΑ έτους 2011 και ΣΑΤΑ έτους 2012
18. Κατανομή ΣΑΤΑ Σχολικών κτιρίων έτους 2012
                                                               Ο  Πρόεδρος
                                                    Άγγελος  Ποθητάκης

ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΥΜΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2013


Συνεδριάζει   την       Δευτέρα  18  Φεβρουαρίου  2013  και ώρα    11.00   στο χώρο συνεδριάσεων του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Κύμης, Ιππ. Βάχλα 14, 1ος όροφος, το Συμβούλιο της Δ.Κ.Κύμης,   για τα παρακάτω θέματα :
1.    Παρουσίαση του υποβληθέντος αναλυτικού τεχνικού προγράμματος και εισήγηση προέδρου επί λεπτομερειών των προτεινομένων έργων, τοποθέτηση μελών Συμβουλίου, υποβολή προτάσεων  και λήψη απόφασης.(παρατίθεται στη συνέχεια)
2.    Εισήγηση Προέδρου για υποβολή αιτήματος προς τον Δήμο Κύμης – Αλιβερίου, για την διάθεση υπαλλήλου μία ημέρα κάθε 15 ημέρες με τον αναγκαίο εξοπλισμό και μέσα ( όχημα, κοπτικά εργαλεία κλπ) για την εκτέλεση εργασιών κατά την κρίση της Δ. Κ. Κύμης.
3.    Ενημέρωση επί ενέργειας Προέδρου για υποβολή αιτήματος προς τον Δήμο Κύμης – Αλιβερίου, ώστε οι Πάγια Προκαταβολή των ετών 2011 και 2012 της Δημοτικής Κοινότητας να χαρακτηρισθεί ως οφειλή του Δήμου προς την Δημοτική Κοινότητα και να χρεωθεί στις ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις του Δήμου.
4.     Εισήγηση Προέδρου για υποβολή αιτημάτων προς   Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου.
5.    Ενημέρωση από φορείς του Δήμου για θέματα που αφορούν την Δ. Κ. Κύμης, της αρμοδιότητάς  τους:
α.  κατά την κρίση τους. 
β. επί αιτήματος για τοποθέτηση κεραίας κινητής τηλεφωνίας στην περιοχή Πετισούνας, τοποθέτηση μελών συμβουλίου και λήψη απόφασης.
6.    Ενημέρωση   από τον Πρόεδρο  για δραστηριότητες της Δ. Κ. Κύμης, από την προηγούμενη συνεδρίαση του Συμβουλίου.
7.    Λοιπά θέματα.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ

ΠΑΣΥ- ΑΓΡΟΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ Β/Κ ΕΥΒΟΙΑΣ: ΣΤΙΣ 20 ΦΛΕΒΑΡΗ ΚΑΤΕΒΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΑ


ΔΕΛΤΙΟ   ΤΥΠΟΥ
Καταγγέλλουμε τον αυταρχισμό και την τρομοκρατία των  ΜΑΤ  που μας εμπόδισαν  να κατέβουμε  και να   διαδηλώσουμε  στην Χαλκίδα. Η φωνή διαμαρτυρίας όμως των  αγροτών δυναμώνει, συσσωρεύεται,   θα γίνει ποτάμι , που δεν θα γυρνάει  πίσω , σε όλη την Ελλάδα, σε όλη την Εύβοια από αύριο. Όσες δυνάμεις καταστολής και να μαζέψουν δεν φτάνουν για να φιμώσουν το δίκιο της αγροτιάς και των λαϊκών στρωμάτων γενικότερα. 
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ....
Δεν θα τους αφήσουμε να μας ξεκληρήσουν.
Καλούμε τους Αγρότες – κτηνοτρόφους της Εύβοιας σε Πανευβοϊκό Συντονισμό προετοιμασία με συγκέντρωση μηχανημάτων στα χωριά και κάθοδο στην Χαλκίδα στις 20 Φλεβάρη μέρα πανελλαδικής - πανεργατικής Απεργίας.
                                                                                            13/2/2013

Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

ΛΙΜΝΗ ΠΑΛΙ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΗΣ ΚΥΜΗΣ. ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ ΠΑΛΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ Α.Ο.ΚΥΜΗΣ- ΝΕΟΧΩΡΙ




Ακατάλληλο ήταν πάλι το γήπεδο της Κύμης και αναβλήθηκε για δεύτερη φορά ο αγώνας της τοπικής ομάδας με το Νηλέα Νεοχωρίου για την Α1 που είχε οριστεί να γίνει σήμερα, αλλά σύμφωνα και με το διαιτητή κ. Κάμπαξη ήταν αδύνατο να διεξαχθεί
Η βροχή που έπεσε σήμερα έκανε ξανά το γήπεδο ...λίμνη στην πλευρά που βρίσκονται οι πάγκοι, εκεί, όπου εντοπίζεται εδώ και καιρό το μεγάλο πρόβλημα, χωρίς όμως, να δίνεται λύση, με αποτελεσμα να μπούν σε ταλαιπωρία για δεύτερη φορά οι δυο ομάδες


ΠΑΣΥ- ΑΓΡΟΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ Β/Κ ΕΥΒΟΙΑΣ


ΔΕΛΤΙΟ   ΤΥΠΟΥ
Η   τρικομματική  κυβέρνηση  της  ΝΔ –ΠΑΣΟΚ- ΔΗΜΑΡ  για  άλλη μια φορά  επιχειρεί να  τρομοκρατήσει και να αποτρέψει  με τον  ωμό αυταρχισμό και τα  ΜΑΤ  την  αγωνιστική κινητοποίηση  των Αγροτών. 
Αυτή τη φορά κλούβα των ΜΑΤ και  αστυνομικές δυνάμεις   έχουν  στρατοπεδεύσει  στην περιοχή  Δερβένι    της   Εύβοιας  και  απαγορεύουν   την κάθοδο των αγροτών της  Β/Κ  Εύβοιας   που  ξεκίνησαν  για  την   Χαλκίδα . 
Ας  το  πάρουνε  χαμπάρι !
Όσο  θα ενισχύουν την  καταστολή και  την  αστυνομοκρατία  τόσο  θα δυναμώνουν  και θα πολλαπλασιάζονται  τα μπλόκα  σε όλη την  Ελλάδα.
Καλούμε   σε ξεσηκωμό  όλους τους  αγρότες – κτηνοτρόφους  της Εύβοιας.
Εργάτες,  Αγρότες,  μικροί  αυτοαπασχολούμενοι, Συνταξιούχοι, νεολαία  όλοι μαζί  κόντρα στην  αντιλαϊκή  πολιτική της  κυβέρνησης ,της   ΕΕ  και του  ΔΝΤ. 

                13/2/2013

Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

Η ΜΑΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΡΩΝΗ!!!


Η πρόσληψη τέκνων συμβούλων σε θέσεις εργασίας ή η ανάθεση  εργασιών σε αυτά τείνει να γίνει καθεστώς στον Δήμο Κύμης Αλιβερίου. Παλιά λέγαμε για «μπάρμπα στην Κορώνη», τώρα μιλάμε για «Μπαμπά ή Μαμά στην Κορώνη». Τελευταίο κρούσμα η πρόσληψη θυγατέρας μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου  του ΝΠΔΔ Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Αθλητισμού  στο εν λόγω Νομικό Πρόσωπο για το πρόγραμμα «Άθληση για όλους».  Αφού το παιδί έπρεπε να βρει δουλειά και τελικά προσελήφθη με διαδικασίες μοριοδότησης και με σπαθί της, η μαμά οφείλει να παραιτηθεί και να πάει σπιτάκι της. Εξάλλου δεν θα χάσει και η βενετιά βελόνι, ούτε δα και είναι αναντικατάστατη. Στοιχειώδης αξιοπρέπεια και σεβασμός σε τόσα άνεργα παιδιά επιβάλλουν την απομάκρυνση  της μαμάς από το Διοικητικό Συμβούλιο του Ν.Π.Δ.Δ. και εάν η ίδια δεν το καταλαβαίνει οφείλει να το επιβάλλει ο Δήμαρχος, ο οποίος την τοποθέτησε εκεί και ο οποίος εν προκειμένω εκτίθεται. Νομίζουμε ότι θα το κάνει πάραυτα.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ



Η Εκτελεστική Επιτροπή του Δήμου Κύμης Αλιβερίου (Δήμαρχος + Αντιδήμαρχοι με την παρουσία των Προέδρων των ΝΠΔΔ και των δημοτικών κοινοτήτων) συνεδριάζει στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Καταστήματος Αλιβερίου, την 14 του μηνός  Φεβρουαρίου του έτους 2013 ,  ημέρα  Πέμπτη και ώρα 13:00 , για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στο θέμα: Εισήγηση Εκτελεστικής Επιτροπής στο Δ.Σ. για το σχέδιο του Τεχνικού προγράμματος Δήμου ΚΥΜΗΣ-ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ (άρθρο 63 γ Ν. 3852/2010).

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΣΕΛΜΑΝ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΧΑΛΚΙΔΑΣ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ανακοινώθηκε εχθές 11/02/2013 η απόφαση του Υπουργού Εργασίας να μην εγκρίνει τις ομαδικές απολύσεις για να προχωρήσει το κλείσιμο της παραγωγικής μονάδα του Σέλμαν στο Βασιλικό. Ουσιαστικά αυτό αποτελεί μια μικρή νίκη αποτέλεσμα των ενεργειών που έχει κάνει μέχρι σήμερα το Σωματείο μας, αποτελεί μια «ανάσα ζωής» για να οργανώσουμε ακόμα καλύτερα τον αγώνα μας, να ασκήσουμε μεγαλύτερη πίεση για να ικανοποιηθούν τα αιτήματά μας. Συνεχίζουμε στις αρχικές μας θέσεις και διεκδικούμε:
•  Να παραμείνει ανοιχτή η παραγωγική μονάδα που έχει φτιαχτεί με τον ιδρώτα χιλιάδων εργαζομένων και αποτελεί κομμάτι των παραγωγικών δυνατοτήτων της χώρας μας.
•    Να μην υπάρξει καμία αλλαγή στις εργασιακές σχέσεις των εργαζομένων.
•    Να καταβληθούν άμεσα τα δεδουλευμένα που οφείλονται.
Συνεχίζουμε τον αγώνα μας μέχρι να δικαιωθούν τα αιτήματά μας.

Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013

ΑΛΙΒΕΡΙ 24 ΜΗΝΕΣ ΜΕΤΑ


Κατάμεστο  το Εργατικό Κέντρο Αλιβερίου στην ενημέρωση από το Δήμαρχο για τα πεπραγμένα στο Αλιβέρι .

Ενημέρωση για τα πεπραγμένα της Δημοτικής αρχής στο Αλιβέρι,  τη διετία που πέρασε, έγινε από το Δήμαρχο Κύμης – Αλιβερίου Δημ Γ. Θωμά στο κατάμεστο από κόσμο Εργατικό Κέντρο Αλιβερίου   την Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου. 
Κατά την ενημέρωση  ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στο σύνολο των δραστηριοτήτων του Δήμου και της Δημοτικής Αρχής  κατά την περασμένη διετία, αποδεικνύοντας ότι  υλοποιήθηκε η προεκλογική δέσμευση : «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΑΝΤΟΥ, ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ» . Εξήγησε ότι η δέσμευση αυτή  συμπυκνώνει τη βασική   φιλοσοφία για την αναπτυξιακή πορεία του Δήμου. Μια αναπτυξιακή πορεία που θα αφορά ισότιμα όλους τους πολίτες και ισοδύναμα όλους του τομείς.
Ο Δήμαρχος ξεκίνησε  με αναφορές για τις υποδομές που παρέλαβε η Δημοτική Αρχή από τους πρώην ΟΤΑ και την προσπάθεια που χρειάστηκε να καταβληθεί προκειμένου να ανταποκριθεί ο ενιαίος Δήμος Κύμης - Αλιβερίου στο σύνολο των υποχρεώσεών του.
Στην συνέχεια ενημέρωσε τους κατοίκους του Αλιβερίου, για τον τρόπο οργάνωσης των υπηρεσιών, την σύνταξη επιχειρησιακού προγράμματος, την απόκτηση Διαχειριστικής Επάρκειας στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, την οργάνωση της Υπηρεσίας Καθαριότητας και ειδικά για το Αλιβέρι στο οποίο υπήρχε τεράστιο πρόβλημα, καθώς και την εφαρμογή του προγράμματος Ανακύκλωσης και τις ενέργειες του Δήμου για την Ολοκληρωμένη Διαχείριση των Απορριμμάτων.
Εκτενώς μίλησε για τα έργα που έχουν γίνει στο Αλιβέρι , στους τομείς της ύδρευσης και της αποχέτευσης, της πρόνοιας, της εκπαίδευσης ,  της οδοποιίας, του αθλητισμού αλλά και τις πολλές  πολιτιστικές εκδηλώσεις. Αναφέρθηκε επίσης στα έργα ανάπλασης που έχουν γίνει στο Αλιβέρι αλλά και σε αυτά που πρόκειται σύντομα να γίνουν, όπως επίσης και σε σημαντικές παρεμβάσεις όπως η μεταστέγαση της Πυροσβεστικής, η παραμονή του Ειρηνοδικείου, του ΟΑΕΕ(ΤΕΒΕ) κ.α.
Για ενημέρωση των παρισταμένων διανεμήθηκε έντυπο με τίτλο : «Αλιβέρι 24 μήνες μετά…» το οποίο θα αναρτηθεί και στην ιστοσελίδα του Δήμου.
Ο Δήμαρχος κλείνοντας ευχαρίστησε τον κόσμο που ανταποκρίθηκε με θέρμη στο κάλεσμα, γεγονός που όπως είπε : ‘’επιβεβαιώνει την εμπιστοσύνη σας και  τη στήριξη σας στη  Δημοτική Αρχή και σε εμένα προσωπικά.’’

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΜΟΝΟΔΡΙΟΥ ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ


ΕΔΡΑΙΩΝΕΙ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΞΙΕΣ
ΧΤΙΖΕΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΕ ΓΕΡΕΣ ΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΩΡΑ

ΕΚΟΨΑΝ ΤΗΝ ΠΙΤΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΜΟΝΟΔΡΥ
Έκοψαν την πίτα οι ακαδημία Μονοδρίου και η ομάδα των ανδρών, με πλήθος κόσμου στο γήπεδο του Μονοδρίου , με όλους τους ποδοσφαιριστές μεγάλους-μικρούς σαν μια γροθιά, η Αναγέννηση Μονοδρίου έκοψε την πίτα της.
Παρουσία του πατέρα Δημήτριου ενός αξιόλογου κληρικού όχι μόνο στο Μονόδρυ, αλλά σε όλη την περιοχή, του προέδρου του χωριού Ιωάννη Καψούλη, του προέδρου της ομάδας Τάσσου Ξυνογαλά, του αντιπροέδρου Δημήτρη Σκεμπέ, του ταμία Δημήτρη Καψούλη,του γενικού αρχηγού και υπεύθυνου και πρωτεργάτη των ακαδημιών Χρήστου Μαντζάκου, του αξιόλογου μέλους του Δ.Σ της ομάδας Χρήστου Γανωτή, παικτών και προπονητών  πραγματοποιήθηκε η κοπή της πίτας πριν το συναρπαστικό παιχνίδι με το Μετόχι που πρόσφερε πολλά γκολ διακυμάνσεις του σκορ κα πλούσιο θέαμα και από τις δύο ομάδες.
Η Αναγέννηση Μονοδρίου έκανε και πάλι το καθήκον της, κερδίζοντας με 4-2, στο 5’’  προηγήθηκε το Μετόχι με γκολ του Α. Ξουρίκη, το Μονόδρυ ισοφάρισε στο 10’’ με σκόρερ τον πολύπειρο αρχηγό του, Θάνο Χατζή, στο 36’’ ένας από τους καλύτερους επιθετικούς της κατηγορίας ο Γ. Ανδρέου έδωσε το προβάδισμα στο Μονόδρυ , στο 63 ισοφάρισε η ομάδα του Μετοχίου με γκολ του Κ. Αλεξίου  για να τελειώσουν το παιχνίδι οι Ιούλιος Τίλα στο 70’’ για το Μονόδρυ και ο μαγευτικός και φοβερός τεχνίτης της κατηγορίας Λούντι Σαράτση .
Το Μονόδρυ είχε στο πλευρό του πλήθος κόσμου που θα ζήλευαν και ομάδες μεγάλων κατηγοριών, χτίζει σε γερές βάσεις το μέλλον του βάζοντας ένα λιθαράκι στον αθλητισμό της περιοχής σαν μοναδικός εκπρόσωπος της δημοτικής ενότητας Κονιστρών του Δήμου Κύμης Αλιβερίου, παίρνοντας σαν Άτλας στους ώμους του το κενό που άφησε η αποχώρηση της ομάδας των Κονιστρών από το πρωτάθλημα της Β ΕΠΣΕ Ευβοίας.
Με πολύ δουλειά και κόπο η βάση έγινε γερή το μέλλον είναι δικό τους…..