Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012

Η ΜΑΤΙΝΑ ΑΠΟ ΤΟ "ΡΑΔΙΟ ΑΛΙΒΕΡΙ" .....ΣΤΑ ΡΕΤΙΡΕ ΤΗΣ ΕΡΤ!!!



O προσφάτως αποδημήσας Μιχάλης Μενιδιάτης τραγουδούσε το περίφημο "Πετραδάκι- Πετραδάκι" με τον σοφότατο στίχο "τα ψηλά τα σκαλοπάτια όσες τα ανεβήκανε βρήκαν πλούτη μεγαλεία μα καρδιά δεν βρήκανε...." Η γνωστή συμπατριώτισσά μας δημοσιογράφος, αθλητικός παράγων και πολιτικός κ. Ματίνα Ρέτσα ανεβαίνει τρέχοντας τα ψηλά σκαλοπάτια, προς τον παρόν της ΕΡΤ, της ευχόμαστε πάντως πέρα από τα "πλούτη και τα μεγαλεία" να βρεί και "καρδιά".....
Σήμερα το Ειδεσεογραφικό site NEWPOST η δημοσιογράφος Χριστίνα Αναστασίου υπογράφει το ακόλουθο δημοσίευμα με την παραπάνω εικόνα.
"Μία πρόεδρος ποδοσφαιρικής ομάδας ενός χωριού κοντά στο Αλιβέρι, δημοσιογράφος- παρουσιάστρια, απόφοιτος ΙΕΚ, πρώην μέλος του ΠΑΣΟΚ και υποψήφια της ΝΔ, προορίζεται να αναλάβει τις δημόσιες σχέσεις της ΕΡΤ- απίστευτο και όμως αληθινό!
Η Ματίνα Ρέτσα, αν και ζει στο Φάληρο, είναι πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομάδας του Αθλητικού Ομίλου Κριεζών. Την καριέρα της στη δημοσιογραφία την ξεκίνησε στο Αλιβέρι, σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό, κάνοντας πολιτικό ρεπορτάζ. Στο βιογραφικό της αναφέρει ότι εργάστηκε και για τον Flash, χωρίς περαιτέρω πληροφορίες. Αναφέρει επίσης ότι είναι απόφοιτος ΙΕΚ, χωρίς επίσης περαιτέρω πληροφορίες.
Η αλήθεια είναι ότι εξεπλάγην. Με τέτοια προσόντα- είπα, τι να την κάνει την ΕΡΤ. Το CNN ή το BBC έπρεπε να αναλάβει- και βάλε…

Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

ΥΠΕΓΡΑΨΕ Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΤΗΝ ΣΥΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΣΤΟΜΙΟ- ΠΛΑΤΑΝΑ




Υπογράφηκε από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχο Περγαντά η σύμβαση κατασκευής του σημαντικού έργου αντιμετώπισης των καταπτώσεων – κατολισθήσεων στο δρόμο από Στόμιο προς Πλατάνα - Οξύλιθο Εύβοιας, συμβατικού αντικειμένου 1.455.351 €.
Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχος Περγαντάς και ο ανάδοχος του έργου, υπέγραψαν την Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου, τη σύμβαση μεταξύ Περιφέρειας και εργολήπτριας επιχείρησης για την κατασκευή του έργου με πλήρη τίτλο «Αντιμετώπιση καταπτώσεων – κατολισθήσεων επί της οδού Στόμιο – διασταύρωση με ΕΟ (Οξύλιθος – Πλατάνα)». Το έργο είναι ενταγμένο και χρηματοδοτείται από το Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Στερεάς Ελλάδας (ΣΑΕΠ 766).
Πρόκειται για ένα εξαιρετικά σημαντικό έργο για την περιοχή, που αποκαθιστά τον παραλιακό συνδετήριο δρόμο της Κύμης και του λιμανιού της με την υπόλοιπη Εύβοια, παρέχοντας ασφάλεια στην κυκλοφορία και ευχέρεια στην προσπέλαση. Η αντιμετώπιση των καταπτώσεων και των κατολισθήσεων στην περιοχή, αποτέλεσε ένα οξύ θέμα τα τελευταία χρόνια και μπήκε στις πρώτες προτεραιότητες της Περιφέρειας.
Με πρώτο βήμα την εξεύρεση χρηματοδότησης του έργου από τη Συλλογική Απόφαση του Ειδικού Αναπτυξιακού Προγράμματος της Περιφέρειας, συντάχθηκαν οι μελέτες και ολοκληρώθηκε η δημοπράτηση. Πλέον, με την υπογραφή της σύμβασης, δρομολογείται η άμεση υλοποίηση του έργου, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι κατεπείγουσες ανάγκες και τα σοβαρά προβλήματα στο συγκεκριμένο τμήμα του δρόμου, που είναι επικίνδυνος και διακόπτεται από καταπτώσεις και κατολισθήσεις.
Με την παρέμβαση θα γίνουν εργασίες σε μήκος περίπου 1 χιλιομέτρου, εστιασμένες σε ειδικές κατασκευές στερέωσης, αποκατάστασης και αντιμετώπισης των κατακρημνίσεων, με τη δημιουργία φράχτη ανάσχεσης σε πασσαλότοιχο στην ανάντι πλευρά του δρόμου.
Προχωρά λοιπόν η υλοποίηση αυτού του σημαντικού έργου, που αποκαθιστά την ασφαλή και ευχερή οδική επικοινωνία της περιοχής της Κύμης, αντιμετωπίζοντας τα χρόνια, μεγάλα και επικίνδυνα προβλήματα του τόπου.

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ: ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΔΟΚΙΑ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΔΕΛΦΙΝΙΩΝ ΤΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ



                                                                                                            ΑΛΙΒΕΡΙ   13-09-2012
Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η παρουσία των "δελφινιών" του      Ναυτικού Ομίλου Αλιβερίου, κατέκτησαν 16 χρυσά, 31 ασημένια,         27 χάλκινα μετάλλια και 6 κύπελλα!
Θρίαμβος σε ομαδικό και ατομικό επίπεδο. 
  Μια από τις σπουδαιότερες εμφανίσεις των τελευταίων ετών πέτυχε η Ομάδα του Ναυτικού Ομίλου Αλιβερίου στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης Συλλόγων θάλασσας  που διεξήχθη πρόσφατα. Οι αθλητές της Ομάδας γύρισαν με τις αποσκευές τους γεμάτες μετάλλια και διακρίσεις.
Η Δημοτική Αρχή συγχαίρει ολόθερμα τους κολυμβητές και τις κολυμβήτριες  του Ν.Ο. Αλιβερίου, που τίμησαν το Δήμο  μας με τις επιτυχίες τους, και χάρισαν σε όλους μας ένα χαμόγελο χαράς και αισιοδοξίας. 

Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

ΣΕ «ΚΛΕΙΔΑΡΗ» ή «ΛΟΥΚΑ», ΠΑΝΤΩΣ ΕΠΙ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΧΑΝΙΑΑΥΛΩΝΑΡΙΟΥ - ΠΑΡΑΜΕΡΙΤΕΣ ΑΝΑΖΗΤΕΙ «ΟΙΚΟΠΕΔΟ» Η ΜΟΝΑΔΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΝΟΤΙΑΣ ΕΥΒΟΙΑΣ.




Σε περιοχή επί του δρόμου Χάνια Αυλωναρίου- Παραμερίτες, εντός των ορίων των Παραμεριτών εστιάζεται το ενδιαφέρον του Δήμου για την εγκατάσταση της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων Νότιας Εύβοιας και του Σταθμού Μεταφόρτωσης. Το ενδιαφέρον για αγροτεμάχιο  πλησίον του δρόμου Άγιος Λουκάς- Παραμερίτες  αποσύρθηκε γιατί δεν ήταν αποδεκτό από τους κατοίκους του χωριού επειδή είχε ορατότητα από το χωριό. Κατόπιν αυτού τις τελευταίες ημέρες συζητείται  η θέση  «Κλειδάρης»  κοντά στα όρια της Τοπικής Κοινότητας Τραχηλίου όπου μάλιστα βρίσκεται και ο χώρος διάθεσης των λυμάτων του Τραχηλίου.  Εξετάζεται όμως σοβαρά και η περίπτωση αγροκτήματος, άνω των δέκα στρεμμάτων,  περίπου χίλια μέτρα πιο κάτω προς Άγιο Γεώργιο, στην θέση «Λούκα» το οποίο έχει πρόσωπο στον δρόμο Χάνια Αυλωναρίου- Παραμερίτες και είναι περίπου πενήντα μέτρα από την κοίτη του Χόνδρου. Οι εν λόγω εκτάσεις είναι και αυτές ιδιωτικές και εάν οι διαπραγματεύσεις έχουν αίσιο τέλος θα αγοραστούν από τον Δήμο.  Στην περίπτωση που προχωρήσει η κατασκευή της Μονάδας ο δρόμος Χάνια Αυλωναρίου – Παραμερίτες θα βελτιωθεί δεδομένου ότι θα είναι η κύρια οδός πρόσβασης στην Μονάδα. Η εγκατάσταση της Μονάδας σε ένα μικρό χωριό, όπως οι Παραμερίτες, συμφέρει γιατί το κόστος των αντισταθμιστικών οφελών θα είναι ελάχιστο, ιδιαίτερα το κόστους της απαλλαγής από τα ανταποδοτικά τέλη, αντίθετα το κόστος είναι σημαντικότερο όσο μεγαλύτερο είναι το χωριό που θα φιλοξενήσει την  Μονάδα. Βέβαια δεν σκέπτονται όλα τα μικρά χωριά έτσι όπως έδειξε το Πυργί και το Παρθένι. Ευχόμαστε αυτή την φορά η υπόθεση να έχει αίσιο τέλος.

ΣΑΒΒΑΤΟ 15 ΚΑΙ ΚΥΡΙΑΚΗ 16 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ: ΔΩΡΕΑΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΣΤΙΣ ΚΟΝΙΣΤΡΕΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΤΟ ΕΝΙΑΙΟ ΠΑΛΛΑΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ (ΕΠΑΜ)


ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ – ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ : ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ 12 ΚΑΙ 13 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2012



            ΑΛΙΒΕΡΙ   11-09-2012
Έχοντας υπόψη: το ψήφισμα του Εκτάκτου Συνεδρίου της ΚΕΔΕ,καθώς και το από 6-9-2012 έγγραφο της ΚΕΔΕ προς τους Δήμους και ΠΕΔ της Χώρας, στο οποίο συμμετείχε και ο Δήμος Κύμης – Αλιβερίου. Αποφασίζουμε : Οι Υπηρεσίες του Δήμου Κύμης –Αλιβερίου  θα παραμείνουν  κλειστές την Τετάρτη 12 και την Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012, σύμφωνα με την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας για την αναστολή λειτουργίας των Δήμων τις δύο αυτές ημέρες κινητοποιήσεων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΟΣ ΑΓΩΓΟΣ ΟΜΒΡΙΩΝ ΣΤΟ ΟΡΙΟ.



ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ-ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ                                                        ΑΛΙΒΕΡΙ:10/09/2012
 Ένα μεγάλο πρόβλημα, που ταλανίζει πολλά χρόνια το Οριό, επιλύεται.
Συγκεκριμένα το κεντρικό τμήμα του οικισμού υποφέρει από την  μεγάλη συγκέντρωση των όμβριων υδάτων στο σημείο που ο δρόμος προς Μουρτερή  διασταυρώνεται με την πλατεία του χωριού. Η συγκέντρωση αυτή καθιστά την περιοχή αδιάβατη και δημιουργεί τεράστια προβλήματα στους περίοικους και στους διερχόμενους.
Τον περασμένο Ιούνιο, η δημοτική αρχή, επέκτεινε τον αγωγό των  όμβριων υδάτων, σε μήκος 60 περίπου μέτρων, από τον παρακαμπτήριο δρόμο  μέχρι  την συνάντηση του με τον δρόμο προς Μουρτερή,  όπου  τοποθετήθηκε σχάρα που υποδέχεται τα όμβρια ύδατα.
Αναγκαστικά, το έργο διακόπηκε προσωρινά,  γιατί η συνέχιση του απαιτεί την διάνοιξη τάφρου στο οδόστρωμα του κεντρικού  δρόμου προς Μουρτερή. Οι  εργασίες αυτές δεν μπορούσαν  να γίνουν τους καλοκαιρινούς μήνες, γιατί θα διέκοπταν την  κίνηση των αυτοκινήτων  στο μοναδικό δρόμο που οδηγεί στην κοσμοβριθή παραλία. Έτσι οι εργασίες θα συνεχιστούν περί τα μέσα Οκτωβρίου και  με την ολοκλήρωση του, από εφέτος και στο εξής,  το κέντρο του Οριού θα ανακουφιστεί από την πλησμονή των όμβριων, η κυκλοφορία  προς Μουρτερή θα διεξάγεται ασφαλώς και οι περίοικοι δεν θα αντιμετωπίζουν προβλήματα στην καθημερινότητα τους μόλις βρέξει.

Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΟ ΑΘΛΟΡΑΜΑ!!! Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ



Σήμερα βγήκε στα περίπτερα η Αθλητική Εφημερίδα ΑΘΛΟΡΑΜΑ. Ήταν μία αναπάντεχη έκπληξη και έκανε την διαφορά. Όχι μόνο το στήσιμο της που δένει το μοντέρνο με τον απόλυτο επαγγελματισμό αλλά και η ποιότητα της γραφής  την κάνει να ξεχωρίσει από τα άλλα αθλητικά φύλλα. Το γεγονός ότι εκδίδεται στην Κύμη μας γεμίζει χαρά γιατί σπάει το μονοπώλιο της Χαλκίδας και δείχνει ότι η περιοχή μας έχει νέα παιδιά με σύγχρονη ματιά στην αθλητική δημοσιογραφία, πολυτάλαντους ανθρώπους που ανοίγουν τους ορίζοντες του τόπου μας όχι μόνο στα αθλητικά αλλά γενικότερα στην επικοινωνία και τον πολιτισμό. Σοφό το πάντρεμα της φρέσκιας ματιάς των νέων με την εμπειρία και την συμβολή καταξιωμένων ανθρώπων στην ευβοϊκή αθλητική δημοσιογραφία όπως είναι ο κ. Γκάρας αλλά και ο φωτορεπόρτερ Ηλίας Θαλάσσης. Και οι δύο έχουν πλούσια προϋπηρεσία στην ηλεκτρονική και έντυπη αθλητική δημοσιογραφία και όχι μόνο. Την παρέα συμπληρώνει ένας μεγάλος συμπατριώτης Αθλητικογράφος ο Γιάννης Μπίλιος με εικοσαετή θητεία στα  Αθλητικά ΜΜΕ της Αθήνας που δίνει κύρος και όραμα στο Αθλόραμα.  Η συμμετοχή τους αποτελεί εγγύηση για την απόλυτη επιτυχία του εγχειρήματος. Αυτό που τελικά αναδεικνύεται είναι και η μεγάλη αγάπη τους για την περιοχή και τις δημιουργικές της  δυνάμεις. Ένα ευτυχές πάντρεμα με μεγάλη προοπτική.
Συνιστούμε σε όλους να διαβάζουν κάθε Δευτέρα το Αθλόραμα και μόνο αυτό. Με ανυπομονησία περιμένουμε την άλλη Δευτέρα και το αφιέρωμα στον ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΥΜΗΣ  ενώ στο σημερινό φύλλο ξεχωρίζουν  το αφιέρωμα στις ΑΒΑΝΤΙΔΕΣ, οι συνεντεύξεις της Ματίνας Ρέτσα και του Γ. Παπακωνσταντίνου Πρόεδρου της ΕΠΣΕ αλλά και οι δυνατές έρευνες για τις Αθλητικές Υποδομές του Δήμου Χαλκιδέων.
Ο Αρχισυντάκτης του ΑΘΛΟΡΑΜΑ κ. Γκάρας με τον  Δήμαρχο Δημήτρη Θωμά παρακολουθούν τον Αγώνα Ευβοϊκού Κύμης FOTO Ηλίας Θαλάσσης :http://evia--halkida.blogspot.gr/2012/09/blog-post_6.html

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΛΕΑΡΧΟΥ ΠΕΡΓΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ



Όπως κάθε φορά, η επίσημη έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, είναι μια καινούργια αρχή για τους μαθητές, τους δάσκαλους και τους καθηγητές που θα βαδίσουν μαζί το δρόμο της γνώσης και της μάθησης. Ένα δρόμο πλούσιο σε εμπειρίες και συναισθήματα, ένα δρόμο που καλλιεργεί προσδοκίες, δημιουργεί στόχους και χαράζει το μέλλον.
Χωρίς αμφιβολία, η σημερινή γενιά των νέων δοκιμάζει τα βήματά της σε μια μεταβατική και δύσκολη εποχή. Αυτή η γενιά, τα νέα παιδιά έχουν να αντιμετωπίσουν μεγάλες και σύνθετες προκλήσεις με τα δικά τους οράματα, με τη δική τους ευαισθησία, με τις δικές τους αξίες. Αυτά τα παιδιά, σίγουρα έχουν να δώσουν κάτι καινούργιο στον κόσμο.
Το σχολείο δεν είναι πια ο στατικός στίβος στους αγώνες της γνώσης. Είναι ένα δυναμικό πεδίο, που αναζητά νέους τρόπους, νέες μεθόδους, νέα μέσα για να διαμορφωθεί μια παιδεία με κέντρο τον άνθρωπο. Το σχολείο είναι ο χώρος που αναπτύσσονται δυνατότητες, αποκτώνται οι γνώσεις κι αναδεικνύονται θεμελιακές κοινωνικές αρχές : ισότητα, αλληλεγγύη, δικαιοσύνη, ελευθερία, ειρήνη. Από τη σχολική εκπαίδευση οικοδομούνται τα θεμέλια για να μπορέσει η Ελληνική κοινωνία να ανταγωνιστεί άλλες κοινωνίες.
Εύχομαι σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα καλή αρχή, καλό ξεκίνημα με δύναμη και υγεία. Να είναι μια χρονιά γόνιμη και δημιουργική.