Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΤΡΙΜΕΛΟΥΣ ΕΦΕΤΕΙΟΥ ΘΡΑΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΩΝ BLOGS



Η εξάπλωση των blogs συντελέστηκε με ραγδαίους ρυθμούς τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας, ενώ η επιρροή τους παρατηρείται συνεχώς αυξανόμενη. Εκτός από το να ανοίγουν ένα ακόμη «παράθυρο» στην ενημέρωση και στον δημόσιο διάλογο, ολοένα και συχνότερες εμφανίζονται οι περιπτώσεις, κατά τις οποίες έρχονται αντιμέτωπα με τη Δικαιοσύνη. Πολιτικοί και άλλα δημόσια πρόσωπα προσφεύγουν στη Δικαιοσύνη κατά ιστολογίων, προβάλλοντας κατά κόρον τις κατηγορίες της συκοφαντικής δυσφήμισης και της προσβολής της προσωπικότητάς τους, θιγμένοι από δημοσιεύματα-συχνότατα ανυπόγραφα- που αφορούν το πρόσωπό τους. Κι όλα αυτά, σε μια περίοδο που το νομικό πλαίσιο σχετικά με το διαδίκτυο είναι ακόμα ασαφές.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΙΑΓΙΑΝΝΗΣ: ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΠΕΝΤΕ ΠΡΩΗΝ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΩΝ ΔΗΜΩΝ



Μετά από 15μηνη προκλητική καθυστέρηση και κατ΄ ουσία ανεξήγητες διαδοχικές αναβολές το τελευταίο χρονικό διάστημα, το Δ. Σ. του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου ασχολήθηκε με την Απογραφή και τον ισολογισμό έναρξης 1-1-2011 του νέου Δήμου.
Η συνεδρίαση αυτή του Δ.Σ. αποκάλυψε τους πραγματικούς λόγους της αποφυγής συζήτησης της Απογραφής των οικονομικών στοιχείων των τ. Καποδιστριακών Δήμων και στην πραγματικότητα διέγραψε το ‘’κάλπικο πλεονέκτημα’’ του κ. Θωμά.
Ο κ. Θωμάς περιφέροντας  τον ισοπεδωτικό λαϊκισμό και την πολιτική του εμπάθεια ‘’φόρτωνε’’ επί 15 μήνες τα χρέη στους πρώην Καποδιστριακούς Δήμους πλην του δικού του.
Στην πράξη με βάση τη γενόμενη απογραφή ο κ. Θωμάς ‘’κουβάλησε’’το 42,7% του συνολικού ονομαστικού χρέους του νέου Καλλικρατικου Δήμου.
Επί 15 μήνες παραποιώντας ρητορικά τα στοιχεία και συντηρώντας προς ίδο όφελος ένα νοσηρό πολιτικό κλίμα προσπάθησε να αποκρύψει την σκληρή γι’ αυτόν πολιτική πραγματικότητα.
Ένας Δήμαρχος που άφησε πίσω του έναν υπερβολικά χρεωμένο Καποδιστριακό Δήμο . Είναι προφανές ότι οι κενολογίες και παρακαταθήκες ‘’πλούσιου έργου’’ δεν πείθουν πλέον κανέναν.

Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

ΟΙ "ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ" ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΝ


Το Δ.Σ του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου, στη συνεδρίαση της Δευτέρας 12/03/2012, ασχολήθηκε με την απογραφή έναρξης των οικονομικών  και πάγιων στοιχείων, των πρώην Δήμων που συγκρότησαν τον νέο Καλλικρατικό  Δήμο.
   Σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου 3852/2010 (Π-ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ  ),  της υπουργικής απόφασης 74445/29/12/2010  και της   εγκυκλίου   5   /12-01-2011 του Υπουργείου Εσωτερικών( ΥΠΕΣΑΗΔ), η ολοκλήρωση της απογραφής έναρξης των συνενούμενων Δήμων, έπρεπε να είχε περατωθεί μέχρι της 28-02-2011 και να έχει εγκριθεί από το Δ.Σ, σε ειδική συνεδρίαση  μέσα στον Μάρτιο του 2011 .
Το Δ.Σ, όπως όφειλε  από τον Ιανουάριο του 2011 είχε αποφασίσει ομόφωνα τη συγκρότηση Επιτροπής απογραφής και τον ορισμό ορκωτών λογιστών.   
Παρόλα αυτά,  βρεθήκαμε ένα χρόνο μετά από τον προβλεπόμενο, να συζητάμε  τον απολογισμό των πρώην Δήμων, όχι σε ειδική συνεδρίαση  αλλά σε συνεδρίαση με ημερήσια διάταξη 19(δεκαεννέα) τακτικών θεμάτων,  αλλά και τεσσάρων προ ημερήσιας διάταξης.  Μια μαραθώνια συνεδρίαση εκτός κανονισμού, διάρκειας εξίμιση (6 ½ )  ωρών .
Ποιοι ήταν οι λόγοι που ‘’ υποχρέωσαν ‘’  το Δήμαρχο και την Δημοτική αρχή να καθυστερήσει’’  ηθελημένα και παράνομα την απογραφή ;

Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΟ ΤΕΛΩΝΕΙΟ ΚΥΜΗΣ Η κ. ΓΕΡΑΚΟΥΔΗ


Με σημερινή Απόφαση της Γενικής Γραμματέως Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας κ. Γερακούδη λύεται πρόωρα η μίσθωση του οικήματος, ιδιοκτησίας Ειρήνης Μούντριχα,  που φιλοξενούσε το Τελωνείο Κύμης, στην Παραλία, επειδή «εξέλιπαν οι λόγοι μίσθωσης», δηλαδή κλείνει το Τελωνείο. 

Η ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ, ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΙ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΦΤΗΝΗΣ ΠΑΤΑΤΑΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ (16 ΚΑΙ 17 ΜΑΡΤΙΟΥ 2012)



Η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Στερεάς Ελλάδας σε συνεργασία με το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας και τα Σωματεία των Εργαζομένων της Περιοχής Κύμης Αλιβερίου διοργανώνουν διάθεση φτηνής πατάτας την Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012 στις 11 το πρωί στο Εργοστάσιο της ΑΓΕΤ στο Μηλάκι. Θα διατεθούν 30 τόνοι σε 20 κιλα σακκιά με 6 ευρώ το ένα.
Το Σάββατο 17 Μαρτίου 2012 η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών σε συνεργασία με το Σωματείο Εργαζομένων της Ηλεκτρομηχανικής θα διαθέσει 30 τόνους όπως παραπάνω στο Λιμάνι της Κύμης.
Το Σάββατο 24 Μαρτίου 2012 η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών σε συνεργασία με το Δήμο Κύμης Αλιβερίου θα διαθέσουν επίσης 30 τόνους πατάτας, όπως παραπάνω. 
Συνολικά στην περιοχή του Δήμου Κύμης Αλιβερίου θα διατεθιούν 120 τόνοι πατάτας Νευροκοπίου.

ΚΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ ΣΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΤΗΣ ΠΑΤΑΤΑΣ



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΚΙΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ
Ο Δήμος Κύμης-Αλιβερίου σε συνεργασία με τα σωματεία εργαζομένων του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου συμμετέχοντας στο Πανελλαδικό Κίνημα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αυτό-οργάνωσης των πολιτών για το ξεπέρασμα της τρέχουσας οικονομικής κρίσης, σαν πρώτο βήμα έχει έρθει σε συνεννόηση με παραγωγούς πατάτας και στις 24 Μαρτίου 2012, ημέρα Σάββατο, θα διατεθούν 30 τόνοι πατάτας σε συσκευασίες των 20 κιλών με τιμή 6 ευρώ (30 λεπτά ανά κιλό).
Η διανομή του προϊόντος, θα γίνει στους ενδιαφερόμενους με σειρά προτεραιότητας και γι’ αυτό το λόγο καλούνται οι πολίτες του Δήμου να υποβάλλουν γραπτώς στις Τοπικές Δημοτικές Ενότητες τα στοιχεία τους, για να ενταχθούν στον κατάλογο.
Για πληροφορίες :
Κύμη             2222350020 (Ευαγγελία Γιαννιού)
Κονίστρα      2222350200 (Μάγδα Παπαδοπούλου)
Αυλωνάρι     2223031111 (Ελένη Μακρυνικόλα)
Κριεζά          2223052123 (Αποστόλου Κών/νος)
Αλιβέρι         2223029744 ( Μαρία Νταμηλάκη)
και στα σωματεία του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου
ΛΑΛΑ ΤΟ!!!
Μέχρι τώρα ξέραμε ότι αυτά τα είχε κανονίσει η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών. Πρόκειται για την ίδια πατάτα ή είναι άλλη;

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΧΑΡΑΞΗ ΤΟΥ ΑΙΓΙΑΛΟΥ ΣΤΗΝ ΜΟΥΡΤΕΡΗ


Αναγνώστης από την περιοχή του Αυλωναρίου μας γράφει: 
"Ολοκληρώθηκε η χάραξη του αιγιαλού στη Μουρτερή και στον Άγιο Μερκούριο. Να μη ξεχνάμε (γιατί πολλοί είναι αμνήμονες, αν όχι αχάριστοι- στον τόπο μας) ότι αυτός που προώθησε το έργο με συγκεκριμένες παρεμβάσεις, καθ' όλη τη διάρκεια της θητείας του ήταν ο Δήμαρχος Αυλώνος Δημήτρης Κατσούλης, ερχόμενος σε αντίθεση με πολλούς καταπατητές και όχι μόνο στη περιοχή αυτή. Παρέχεται λοιπόν σήμερα η δυνατότητα στον νέο Δήμο για απόδοση στους δημότες και όχι μόνο μιας από τις ομορφότερες παραλίες της χώρας μας, αλλά και για ποικίλες δραστηριότητες προς όφελος των δημοτών, καθώς επίσης και για τη δημιουργία εσόδων υπέρ του Δήμου κλπ.

Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΣΩΡΙΝΟ ΠΙΝΑΚΑ ΤΩΝ ΕΝΤΑΣΣΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΟΥ ΟΑΕΔ ΓΙΑ ΕΡΓΑ ΑΥΤΕΠΙΣΤΑΣΙΑΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ


 
Επισκεφθείτε την σελίδα http://www.asep.gr/asep/site/home/Single+Pages/autepistasia-pages/list-ana-forea.csp  και επιλέξτε τον Δήμο Κύμης Αλιβερίου για να δείτε τον Προσωρινό Πίνακα Κατάταξης των Ανέργων που εντάσσονται στα Προγράμματα του ΟΑΕΔ για έργα αυτεπιστασίας στον Δήμο Κύμης Αλιβερίου. Επίσης στην σελίδα του ΑΣΕΠ (www.asep.gr )μπορείτε να δείτε υπόδειγμα ενστάσεων για όσους θέλουν να υποβάλλουν ένσταση. Από τον τελικό πίνακα κατά σειρά προτεραιότητας μπορεί ο Δήμος Κύμης Αλιβερίου να προσλαμβάνει ανέργους για την εκτέλεση έργων που εντάσσονται σε δράσεις αυτεπιστασίας.

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ- ΔΗΛΩΣΗ ΑΝΥΠΑΚΟΗΣ ΤΗΣ ΑΓΓΕΛΑΣ ΚΑΡΑΠΑ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ



Η κ. Αγγέλα Καράπα (aggela.karapa@gmail.com) κοινοποίησε στο ΛΑΛΑ ΤΟ !!! ανοικτή επιστολή με την οποία δηλώνει ανυπακοή στην επιβολή των δημοσιονομικών μέτρων. Η επιστολή της κ. Καράπα καταλήγει: «Αρχής γενομένης από την ανάρτηση της παρούσας επιστολής σας γνωστοποιώ ότι αρνούμαι να νομιμοποιώ πλέον την παρούσα κυβέρνηση με την πλήρη ανυπακοή μου σε οποιαδήποτε απόφαση, νομοθέτημα, επιβολή φόρου, ειδικών τελών, όπως επιβάλλεται δια νόμου ή εγκυκλίου.
Νομιμοποιούμε να αντισταθώ σε κάθε επιβολή και καταχρηστικό μέσο που χρησιμοποιείται ή θα χρησιμοποιηθεί για την επιβολή των παραπάνω.
Επιφυλάσσομαι για κάθε άλλη πράξη, όπως αυτή απορρέει από την υποχρέωσή μου ως Έλληνας πολίτης απέναντι στο σύνταγμα βάσει του άρθρου 120 παρ.4, που είναι απαραίτητη για την αποκατάσταση της νομιμότητας, της Δημοκρατίας, της λαϊκής κυριαρχίας και την υπεράσπιση του Εθνικού συμφέροντος.
Η ανυπακοή αυτή θα ισχύει έως ότου εκλείψει ο λόγος για τον οποίο γίνεται.»
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΧΕΙ ΩΣ ΕΞΗΣ:

Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΟΥΝΤΡΙΧΑΣ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΣΚΕΜΠΕ



Ο Γιάννης Σκεμπές, Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κύμης Αλιβερίου έχει παραιτηθεί από την θέση του δημοτικού συμβούλου και αναμένεται να ορκιστεί και να αναλάβει καθήκοντα ο πρώην Αντιδήμαρχος του Δήμου Κονιστρών και εκ των στενότατων συνεργατών του αείμνηστου Δημάρχου Δημήτρη Παπαναστασίου κ. Δημήτρης Μούντριχας, πρώην συνδικαλιστής και τώρα συνταξιούχος πολιτικός υπάλληλος του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Ο  κ. Μούντριχας είναι από τον Κρεμαστό. Η είσοδος του Δημήτρη Μούντριχα στο Δημοτικό Συμβούλιο αναμένεται να δυναμώσει την φωνή της μείζονος αντιπολίτευσης και να βοηθήσει τον επιμελή κ. Μπενάκη. Καιρός ήταν να εμπλουτιστεί το Δημοτικό Συμβούλιο με έμπειρους και ικανούς ανθρώπους. 

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΕΡΛΕΠΕ: ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΚΟΜΕΙΟ ΚΑΡΥΣΤΟΥ



Η Βουλευτής Εύβοιας του ΠΑΣΟΚ κ. Κατερίνα Περλεπέ – Σηφουνάκη, με αφορμή τη φημολογία που συνεχίζει να αναπτύσσεται από κάποιους σε σχέση με την περιβόητη «τροπολογία» για το Νοσοκομείο Καρύστου, σε δήλωσή της αναφέρει:
«Πρώτον, η περίφημη “τροπολογία” περί εξαίρεσης του Νοσοκομείου Καρύστου από τα διασυνδεόμενα Νοσοκομεία δεν κατατέθηκε ποτέ ούτε καν ως εκπρόθεσμη και άρα, δεν επρόκειτο να συζητηθεί  στη Βουλή, όσο κι αν κάποιοι συνάδελφοι εξέδωσαν δελτία τύπου περί κατάθεσής της.

ΠΑΣΟΚ: ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΙΝ ΔΗΜΗΤΡΗΣ OUT


Η επικείμενη διάσπαση του ΠΑΣΟΚ θα βρει το ευβοϊκό ΠΑΣΟΚ σχεδόν έτοιμο από καιρό. Η  διαγραφή της Κατσέλη  έσπρωξε το σύστημα Πιπεργιά  στην  έξοδο προς μεγάλη ανακούφιση της Κατερίνας Περλεπέ. Βέβαια  ένα νέο κεντροαριστερό κόμμα  ξεκινώντας στην Εύβοια με τον Πιπεργιά δεν ξεκινάει και με τους καλύτερους οιωνούς........ Αλλά και αυτό που μένει δεν πάει πίσω. Με την αγωνιστική Κατερίνα και τον πολιτικάντη Συμεών  δεν είναι εύκολο να εξηγήσεις την διάψευση τόσων υποσχέσεων σε  έναν νομό που έδωσε στο ΠΑΣΟΚ και δεν πήρε τίποτε από αυτό. Ας είναι καλά το σύστημα της παλαιάς νομαρχίας που με τις πελατειακές του σχέσεις θα σώσει πάλι την παρτίδα. Εκπλήξεις πάντως δεν περιμένουμε, εκτός εάν έρθουν από την Αριστερά.

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΠΕΡΛΕΠΕ ΓΙΑ ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΚΑΛΠΗ ΣΤΙΣ 18 ΜΑΡΤΙΟΥ ΚΑΙ ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗ ΒΕΛΙΖΕΛΟΥ.



Η Βουλευτής Εύβοιας του ΠΑΣΟΚ κ. Κατερίνα Περλεπέ-Σηφουνάκη, σε μήνυμά της προς τα μέλη και τους φίλους του ΠΑΣΟΚ του Νομού μας για την εκλογή του νέου Προέδρου του κόμματος την Κυριακή 18 Μαρτίου, αναφέρει:
«Στην πιο δύσκολη περίοδο για τη χώρα και στην πιο κρίσιμη στιγμή για το ΠΑΣΟΚ από την ίδρυσή του, καλώ όλα τα μέλη και τους φίλους του κινήματός μας στην Εύβοια, να συμμετάσχουν μαζικά στην εκλογική διαδικασία στις 18 του Μάρτη, για την ανάδειξη του νέου μας Προέδρου και να υπερψηφίσουν τον Βαγγέλη Βενιζέλο.
Και, από τη Δευτέρα 19 Μαρτίου, τους καλώ επίσης, να πορευτούμε όλοι μαζί στον αγώνα για την νίκη στις βουλευτικές εκλογές.
Να ξαναδώσουμε έτσι τη δυναμική που δικαιούται και αξίζει το κόμμα μας ώστε να μπορέσουμε, ενωμένοι και δυνατοί,  να πρωτοστατήσουμε πάλι στη μεγάλη προσπάθεια, για να βγει η χώρα από την κρίση και να δικαιωθούν οι θυσίες των πολιτών.
Στόχο έχουμε, πάλι το κόμμα μας να είναι η πρώτη δύναμη, η δύναμη ευθύνης που μας αρμόζει, ώστε να πάει μπροστά  η Ελλάδα και η ελπίδα να ανατείλει ξανά για όλους τους πολίτες.
Ας αφήσουμε κατά μέρους τις δικαιολογημένες πικρίες ή και τον θυμό και ας στοιχηθούμε πάλι στις γραμμές του αγώνα.
Το ΠΑΣΟΚ είμαστε εμείς, είναι η ιστορία μας, είναι η υπόσχεσή μας για ένα στέρεο, καλύτερο Αύριο».

ΔΗΛΩΣΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ ΤΑΣΟΥ ΓΕΡΑΛΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ της ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ του ΠΑΣΟΚ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ



Προς
Τον Γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ
Μιχάλη Καχριμάκη
Σύντροφε Γραμματέα,
Μετά από μια μακρόχρονη διαδρομή  μου στο κόμμα, ήρθε η στιγμή να κλείσει για μένα ένας κύκλος κομματικής δράσης μέσα από τις τάξεις του ΠΑΣΟΚ. Σήμερα όσο ποτέ άλλοτε ο καθένας από εμάς χρειάζεται να κάνει ένα απολογισμό για την προσωπική πορεία του και την υπηρέτηση των αρχών του κινήματος.
Προσωπικά, την ώρα αυτή αισθάνομαι την ανάγκη να καταθέσω ένα μικρό απολογισμό και αυτός δεν είναι άλλος από τις μνήμες, των ωραίων και νικηφόρων εικόνων που περνούν από τα μάτια μου, των ιδεολογιών της ομορφιάς και της δημιουργίας που συνδέθηκα με τις νίκες του λαού μας που τόλμησε να ονειρευτεί και να παλέψει μέσα από  τις ιδέες, τους αγώνες και τις οργανώσεις του ΠΑΣΟΚ. Και είναι βέβαιο ότι κάποια μέτρα «γης» κατακτήσαμε μαζί.
Σήμερα στις δύσκολες στιγμές που περνάμε ως χώρα, ο καθένας από εμάς κατακλύζεται από ποικίλα συναισθήματα που άλλοτε εναρμονίζονται με τον ψυχικό μας κόσμο άλλοτε έρχονται σε σύγκρουση.
Σύντροφοι,
Η χώρα μας βρίσκεται σε δύσκολη κατάσταση και η διαπίστωση αυτή δεν είναι μοιρολατρική αποδοχή.  Δυστυχώς όμως η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ τα δύο τελευταία χρόνια παραδέχτηκε και συγκατατέθηκε και εσωτερικά και ιδεολογικά αυτή την αναγκαιότητα, και ταξικά επέλεξε τον δρόμο της  μοιρολατρικής αποδοχής.

Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

KOYIZ


Σε ποιόν δήμο της Εύβοιας η αντιπολίτευση ζητά την χορήγηση πληροφοριών και εγγράφων, η δημοτική αρχή την γράφει κανονικά στα παλιά της τα παπούτσια και αντί να φέρουν τα πάνω κάτω και όχι μόνο…… καταγγέλλοντας επίσης εκεί που πρέπει την προκλητική παράβαση καθήκοντος της δημοτικής αρχής…… κάθονται και χαζέυουν.

ΑΝΕΠΙΔΕΚΤΟΙ ΜΑΘΗΣΕΩΣ


Ο Δήμος Κύμης Αλιβερίου ίσως κατέχει μία μάλλον ευκαταφρόνητη πρωτιά. Είναι ο Δήμος στον οποίος λαμβάνονται οι περισσότερες αποφάσεις χωρίς να συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο, δηλαδή δια περιφοράς. Το άκρον άωτο της δια περιφοράς λήψης των αποφάσεων είναι η εκλογή αντιπροσώπων στον Σύνδεσμο της Νότιας Εύβοιας για τα Απορρίμματα. Με το δήθεν λογικό επιχείρημα ότι έπρεπε δια νόμου να  αποφασίσουν έως την 4η Μαρτίου 2012, κλήθηκαν να αποφασίσουν δια περιφοράς μετά αυτή την ημερομηνία. Για την προθεσμία αυτή είχε βουήξει ο τόπος αλλά μόνο στον Δήμο Κύμης Αλιβερίου την πληροφορήθηκαν κατόπιν εορτής. Και αντί να  συνεδριάσουν έστω και ως κατεπείγον προκειμένου να τηρήσουν τις δημοκρατικές διαδικασίες αποφάσισαν – λέει- διά περιφοράς. Μάλλον ψήφισαν και δια περιφοράς. Έτσι η επιλογή του ενός εκπροσώπου της μειοψηφίας έγινε – άκουσον !!! άκουσον !!! στην δεύτερη ψηφοφορία όπου  επελέγη ο υποψήφιος του συνδυασμού του κ. Κούκη με τη συναίνεση του συνδυασμού που στήριξε το ΠΑΣΟΚ. Φαίνεται βιώνουν την συγκυβέρνηση έως το μεδούλι. Ο εμπειρότερος των υποψηφίων κ. Μπενάκης έμεινε αναπληρωματικός.
Μάθημα πρώτο: Η εκπροσώπηση της μειοψηφίας ήταν δικαίωμά της και όφειλε να το ασκήσει σοβαρά. Δηλαδή να μην δεχθεί την διακωμώδηση της διαδικασίας
Μάθημα δεύτερον: Η επιδίωξη της δημοτικής αρχής ήταν να πετύχει την διακωμώδηση της μειοψηφίας αφού δεν μπόρεσε να πετύχει την οριστική εξαφάνισή της.
Μάλλον όμως πρόκειται για ανεπίδεκτους μαθήσεως.