Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΕΠΙΚΑΙΡΟ ΣΤΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΤΟΥ ΑΥΛΩΝΑΡΙΟΥ. ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ Η ΜΕΡΚΕΛ, Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ (ΔΕΝ ) ΥΠΑΡΧΟΥΝ




Πλήθος κόσμου στο  Καρναβάλι του Αυλωναρίου που διαδραματίστηκε σήμερα το απόγευμα στα Χάνια Αυλωναρίου.
Συμμετείχαν με σατυρικά δρώμενα και άρματα σύλλογοι της περιοχής όπως Ο Σύλλογος των Αγιωργητών, ο σύλλογος της Δάφνης, ο σύλλογος του Οριού και ο σύλλογος του Λοφίσκου καθώς και οι μαθητές των Σχολείων του Αυλωναρίου.
Το Καρναβάλι διοργάνωσε ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Νέων Αυλωναρίου και την εκδήλωση κάλυψε απευθείας του Ράδιο Αλιβέρι και ο Βασίλης Γκότσης.


Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΚΑΡΥΣΤΙΑΣ ΚΑΙ ΣΚΥΡΟΥ κ.κ. ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ κ. ΔΗΜΗΤΡΗ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟ ΓΙΑ ΤΗΝ "ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΥΜΗΣ"



Επιστολή προς τον Υπουργό Εθνικής Αμύνης κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο, απέστειλε ο Σεβ. Μητροπολίτης Καρυστίας κ. Σεραφείμ με θέμα να μην κλείσει το εργοστάσιο Ηλεκτρομηχανικής Κύμης.
Η Επιστολή του Μητροπολίτη Καρυστίας έχει ως εξής:
«Εκ συνοχής καρδίας και θλίψεως δια την ενεστώσαν και μέλλουσαν κατάστασιν, γράφω και πάλιν στον καθ’ ύλην αρμόδιον Υπουργόν, ως υπεύθυνος Πνευματικός Ποιμήν, που η αγαθότης του Θεού με έχει αναδείξη και η μακροθυμία Του με έχει επί 43 έτη διατηρήσει Επίσκοπον.
Η Κύμη συν τω χρόνω μειώνεται, συρρικνώνεται, περιορίζεται, υποβαθμίζεται, πτωχαίνει πληθυσμιακά, διοικητικά, υπηρεσιακά, οικονομικά κ.λ.π.
Η συγχώνευσις του Δήμου, η μεταφορά Δημοσίων Υπηρεσιών, η κατάργησις άλλων, δημιουργούν εκτός της ταλαιπωρίας των κατοίκων και αίσθημα διοικητικής απομονώσεως και κοινωνικής υποβάθμισης.
Η επαγγελματική και εμπορική κίνησις και δραστηριότητα έχει πέσει στο ναδίρ. Η φυγή των νέων λόγω ανεργίας που κινείται στο 100% δεν ανακόπτεται. Οι περικοπές μισθών και συντάξεων ολοκληρώνουν τον κατάλογο των προβλημάτων που κυριαρχούν στην περιοχή, με τις γνωστές και υφιστάμενες και απρόβλεπτες μελλοντικές απεφικτέες συνέπειες.
Σ’ αυτό το πραγματικό και ζοφερό τοπίο που επικρατεί στον τόπο αυτό, υπάρχει ένα καλό στοιχείο που ρίχνει φως στο τούνελ. Είναι η ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΥΜΗΣ.
Με τον άρτιο και σύγχρονο τεχνικό εξοπλισμό, με το εκπαιδευμένο προσωπικό, με το άριστο κτιριακό και φυσικό περιβάλλον, με την οικονομική και κοινωνική προσφορά, έχομε κατ’ επανάληψιν με υπομνήματα και προσωπικές παρεμβάσεις, εργαζόμενοι και τοπικοί φορείς, ασχοληθεί και δεν θα επανέλθω.
Αλλά θα αναφερθώ στην σημερινή κατάστασι και προοπτική:
1. Επί αρκετό καιρό υπάρχει υποαπασχόλησις η καμμιά απασχόλησις και παραγωγή.
2. Για λίγους μήνες είχε γίνει παρακράτησις μισθών αλλά κατόπιν κατεβλήθησαν όλες οι αποδοχές.
Λόγω συνταξιοδοτήσεως μειώνεται το εργατικό δυναμικό.
3. Νέες παραγγελίες στρατιωτικού υλικού δεν γίνονται παρά τις φιλότιμες και συνεχείς ενέργειες της Διοικήσεως και των εργαζομένων.
4. Η αβεβαιότητα που επικρατεί και οι φήμες που κυκλοφορούν δημιουργούν και οδηγούν σε απαισιόδοξες σκέψεις και προβλέψεις.
Όμως η ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΥΜΗΣ είναι για την περιοχή ζήτημα ζωής και θέμα αναπνοής. Το κλείσιμο του Εργοστασίου θα σημάνη πένθημα και η απόφασις θα είναι η ταφόπλακα.
Υπάρχει μία ελπίδα. Η ανάθεσις στην ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΚΥΜΗΣ της κατασκευής των 75.000 κρανών που δημιουργεί χρόνο αρκετό και θέσεις εργασίας με προοπτική πενταετίας. Το θέμα το γνωρίζετε. Έχετε ενημερωθεί, έχετε ζητήσει πληροφορίες.
Εμπιστευόμενοι στην ηθική σας ακεραιότητα, στην υπηρεσιακή ευσυνειδησία, στην κοινωνική σας ευαισθησία και στο ενδιαφέρον σας για την περιοχή μας, παρακαλούμεν όπως η εργασία για τα κράνη να δοθή στην ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΥΜΗΣ.
Είναι πάνδημο αίτημα και εφ’ όσον ικανοποιηθή, θα θεωρηθή ευεργεσία και θα ανταμοιφθή με έμπρακτη ευχαριστία.
Ευχαριστών και Ευχόμενος
Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ
+ Ο ΚΑΡΥΣΤΙΑΣ ΚΑΙ ΣΚΥΡΟΥ ΣΕΡΑΦΕΙΜ»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΠΟΥ ΑΦΗΣΕ Ο 56ΧΡΟΝΟΣ ΠΟΥ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕ ΣΤΗΝ ΕΡΕΤΡΙΑ



Διαβάστε το συγκλονιστικό ιδιόχειρο σημείωμα που άφησε ο 56χρονος άνδρας που αυτοκτόνησε πριν από δύο μέρες στην Εύβοια. Ο απελπισμένος πατέρας που αυτοπυροβολήθηκε στην παραλία προχθές τα ξημερώματα με το όπλο του άφησε ορφανά δύο παιδιά.
Δυστυχώς αποτυπώνεται ανάγλυφα η απόγνωση του κόσμου μετά τις αποφάσεις των «κυρίων» της Ευρώπης που καθορίζουν τύχες και κατευθύνουν ζωές προς το απονενοημένο διάβημα.
Διαβάστε μερικά από τα ανατριχιαστικά λόγια του αυτόχειρα:
 «Ζητώ τα δύο κτήματα στο χωριό, το οικόπεδο με την οικοδομή να πάνε στο κράτος. Διότι τα παιδιά μου δεν έχουν χρήματα για φόρους και χαράτσια».


ΥΠΑΡΧΟΥΝ "ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ" ΣΤΗΝ ΚΑΡΥΣΤΙΑ;


Όταν γεννιέται κάτι νέο, από σχετικά νέους ανθρώπους, κόντρα στα κατεστημένα, ακόμη και εάν είναι ακροδεξιό, γίνεται σημαντικό γιατί καλείται να ταράξει τα λιμνάζοντα νερά της  παρακμής. Αναμένονται, καθώς λέγεται, δυναμικές παρουσίες και από την Καρυστία στο πλευρό των «Ανεξαρτήτων Ελλήνων» του Καμμένου. Στην άλλη πλευρά βολοδέρνουν γύρω από θλιβερούς ομαδάρχες ξεπερασμένοι και ξεπεσμένοι.

ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ «ΚΑΡΠΑΖΙΑΣ» Η ΚΑΡΥΣΤΙΑ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ ΤΗΝ ΓΗ ΤΗΣ. ΤΕΡΜΑ ΣΤΗΝ ΑΣΥΔΟΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΘΕΝ «ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ»



Δυναμική η παρουσία των κατοίκων της Nότιας Καρυστίας στο Δασαρχείο Χαλκίδας και στην Περιφέρεια Στερεάς χθες το πρωί στην Χαλκίδα.
Από αυθεντικό ρεπορτάζ τo KARYSTIAPRESS αντιγράφουμε:
"Όλοι οι κάτοικοι, που ανάμεσά τους ήταν και η Αντιδήμαρχος Καρύστου, Μαρία Κιούκη  και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, Γιάννης Ρουκλιώτης, Γιώργος Σαραβάνος και Πολυχρόνης Πολυχρονίου, έκαναν ξεκάθαρο σε όλους τους τόνους και προς το Δασαρχείο και στον Αντιπεριφερειάρχη ότι δεν θα μπει ούτε μία ανεμογεννήτρια, αν προηγουμένως δεν έχει λυθεί το ιδιοκτησιακό και ο χαρακτηρισμός των εκτάσεων τους.
Έδωσαν και στον κ. Μπουραντά και στην κ. Τσιμίδου να καταλάβουν ότι η Νότια Καρυστία δεν ανήκει στον κανέναν και δεν είναι η ζούγκλα του Αμαζόνιου. Έχει επώνυμους ιδιοκτήτες με συμβόλαια από το 1860 και δεν κατοικείται από τον Ταρζάν και την Τζέιν, αλλά από ανθρώπους που οι ίδιοι και οι πρόγονοί τους μοχθούν  γι αυτήν την γη και ζουν από αυτήν.
Είναι αυτονόητο ότι αυτό έχει αποδέκτες και τις εταιρείες αιολικής ενέργειας, που αφενός στην προσπάθεια τους να επιβληθούν η μία στην άλλη δημιουργούν ένα ανταγωνιστικό κλίμα που δεν ευνοεί τη λύση του προβλήματος και αφετέρου με σύμμαχό τους το κράτος, που αυτοανακηρύσσεται ιδιοκτήτης, πλουτίζουν σε βάρος της περιοχής  και τον ανθρώπων της".

ΤΟ ΣΚΙΤΣΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

ΧΑΣΑΜΕ ΤΟΝ ΚΑΤΣΟΥΛΗ…. ΣΤΟΠ


Τόσα γίνονται τριγύρω μας και μία φωνή έχει σωπάσει περίεργα….. Πρόκειται  για τον πρώην Δήμαρχο Αυλωναρίου, το Δημήτρη Κατσούλη. Χάθηκε από την πιάτσα, εξαφανίστηκε από παντού  και κυρίως δεν ασχολείται με τα προβλήματα της περιοχής μας. Φαίνεται το πήρε απόφαση ότι τον δεν ακούει πλέον κανείς. Τον βαρέθηκαν όλοι…..

ΣΙΜΟΣ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ: ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΥΜΗΣ ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΡΑΝΩΝ ΣΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ


Τη διαβεβαίωση ότι ο διαγωνισμός σύντομα ολοκληρώνεται και θα ανατεθεί στο εργοστάσιο της Ηλεκτρομηχανικής Κύμης το συμβόλαιο για την προμήθεια κρανών στις Ένοπλες Δυνάμεις μας έδωσε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος κατά τη συνάντηση που είχαν ο βουλευτής Εύβοιας, τομεάρχης ΜΜΕ της ΝΔ, Σίμος Κεδίκογλου και ο Δήμαρχος Κύμης-Αλιβερίου, Δημήτρης Θωμάς σήμερα στο Πεντάγωνο.
Από την πλευρά του ο βουλευτής υπογράμμισε, ότι με την υπογραφή του συμβολαίου εξασφαλίζεται η επιβίωση του εργοστασίου, που βρίσκεται σε μία ιδιαίτερα δοκιμαζόμενη περιοχή της Εύβοιας, δηλώνοντας χαρακτηριστικά: η περιοχή της Κύμης έχει υποστεί αλλεπάλληλα πλήγματα τα τελευταία χρόνια και ενδεχόμενη δυσλειτουργία του εργοστασίου της Ηλεκτρομηχανικής θα αποτελούσε τη χαριστική βολή για ολόκληρη την περιοχή.
Ο Σίμος Κεδίκογλου ευχαρίστησε τον Υπουργό για την άμεση ανταπόκριση και υποστήριξή του στην επιβίωση του εργοστασίου, η λειτουργία του οποίου είναι ζωτικής σημασίας όχι μόνο για τους εργαζόμενους, αλλά και για τους κατοίκους όλης της περιοχής.

ΣΧΟΛΙΟ του «Λάλα το!!!»: Εύγε στον Σίμο Κεδίκογλου για την πρωτοβουλία του και στον Δήμαρχο για την συμμετοχή του. Ας ελπίσουμε ότι ο κ. Αβραμόπουλος θα κρατήσει τον λόγο του, γιατί από λόγια ο τόπος μας και οι εργαζόμενοι έχουν χορτάσει. Εάν τα λόγια γίνουν πράξη τότε αυτό θα είναι πολύ σημαντικό για την ανάπτυξη στον τόπο μας. Ευτυχώς που υπάρχει ο Σίμος γιατί κάποιοι άλλοι ασχολούνται πως θα φαγωθούν μεταξύ τους. Φθάνει η ώρα που θα τους στείλουμε για πάντα στο σπιτάκι τους να ησυχάσουμε…..

Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

ΑΠΟ ΕΠΟΜΕΝΗ ΠΕΜΠΤΗ, 1Η ΜΑΡΤΙΟΥ 2012 ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΕΣ



Ξεκινά από την ερχόμενη Πέμπτη 1η Μαρτίου 2012 η εφαρμογή του νόμου 4030/2011, του νόμου που καταργεί τις αμαρτωλότερες των δημοσίων υπηρεσιών τις πολεοδομίες.
Από τούδε και στο εξής:
Οι δήμοι θα χορηγούν τις οικοδομικές άδειες
Αρμόδιες υπηρεσίες για τη χορήγηση της έγκρισης δόμησης και της άδειας δόμησης, δεν θα είναι πλέον οι πολεοδομίες αλλά οι Υπηρεσίες Δόμησης των Δήμων.
Η έγκριση δόμησης ισχύει για ένα έτος για κτίρια συνολικής επιφανείας 2.000τ.μ. και για δύο έτη για μεγαλύτερα κτίρια.
Η έγκριση της κατασκευής ολοκληρώνεται από τις υπηρεσίες εντός 5 ημερών και χορηγείται μοναδικός αριθμός κατασκευής. Στη συνέχεια χορηγείται άδεια δόμησης εντός 2 ημερών από την υποβολή απαραίτητων δικαιολογητικών,
Ποιος θα κάνει τους ελέγχους ;
Τον έλεγχο της κατασκευής σε διαφορετικά στάδια θα πραγματοποιούν ιδιώτες μηχανικοί που ανήκουν στο Σώμα Ελεγκτών Δόμησης και η δαπάνη θα βαρύνει τον ιδιοκτήτη.
Στην τελευταία αυτοψία από τους ελεγκτές δόμησης, αφού πιστοποιηθεί ότι οι οικοδομικές εργασίες εκτελέστηκαν σύμφωνα με τις μελέτες της άδειας δόμησης, εκδίδεται από την Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου το Πιστοποιητικό Ελέγχου Κατασκευής και ενημερώνεται ηλεκτρονικά η αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος.
Στην περίπτωση που διαπιστωθούν παρατυπίες ο ιδιοκτήτης έχει τη δυνατότητα να καταθέσει τις αντιρρήσεις εγγράφως .
Μετά την έκδοση του Πιστοποιητικού Ελέγχου Κατασκευής, μπορεί να γίνει σύνδεση με τα δίκτυα κοινής ωφελείας.
Κάποια στιγμή, τις επόμενες ημέρες, κάνοντας το ευχάριστο μνημόσυνο της Πολεοδομίας θα θυμίσουμε πως στηνόταν η διαπλοκή  μέσα από το πελατειακό σύστημα, το κόμμα, τους τοπικούς άρχοντες κ.ο.κ. 

ΤΟ ΣΚΙΤΣΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


ΝΕΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ 56 ΧΡΟΝΟΥ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΡΧΗ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ



Όμως μετέδωσε πρώτο το evianews σήμερα στις 4 τα ξημερώματα σε παραλιακή περιοχή κοντά στην Χαλκίδα εκτυλίχθηκε ένα δράμα με θύμα έναν 56χρονο οικογενειάρχη. Ο άτυχος άντρας πήρε ένα δίκαννο και πήγε στην παραλία και χωρίς να είναι κανένας εκεί για να τον αποτρέψει αυτοπυροβολήθηκε. Τον άτυχο άντρα βρήκε πεσμένο στο έδαφος, συγγενικό του πρόσωπο. Αμέσως κάλεσε το τοπικό αστυνομικό τμήμα. Η εγκληματική ενέργεια αποκλείστηκε ενώ τα αίτια μέχρι και αυτή την στιγμή παραμένουν άγνωστα αν και οι πρώτες φήμες μιλάνε για απελπισμένο άνθρωπο από έντονα οικονομικά προβλήματα.

Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

ΟΛΑ ΤΑ ΠΟΘΕΣΝ ΕΣΧΕΣ ΤΩΝ "ΤΟΠΙΚΩΝ ΑΡΧΟΝΤΩΝ " ΣΤΟ ΦΩΣ ΤΩΡΑ

Παναγιωτης Νικολούδης
Αντιεισαγγέλας Αρείου Πάγου
Πρόεδρος Αρχής για την καταπολέμηση
 του "Μαύρου Χρήματος"
Αποκαλυπτικός ο Αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Παναγιώτης Νικολούδης, Πρόεδρος της Αρχής Καταπολέμησης «μαύρου χρήματος», κατά την κατάθεσή του στην Επιτροπή Θεσμών της Βουλής. Μεταξύ των περιστατικών που αναφέρει είναι και το ακόλουθο:
 «Ένας ενδιαφερόμενος θέλει να πάρει επιχορήγηση από το ΕΣΠΑ, το επάγγελμά του είναι πολιτικός μηχανικός και πρώην τοπικός άρχων μιας επαρχιακής πόλης, με δηλούμενο εισόδημα 19.000 ευρώ, από ακίνητα και ατομικό εισόδημα 911 ευρώ, -άραγε δεν ντράπηκε τη στιγμή που το έγραφε; Ωστόσο, διαθέτει μια τουριστική και κατασκευαστική επιχείρηση και ετοιμάζεται να ζητήσει επιχορήγηση από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ και η προετοιμασία του είναι η εξής: Παίρνει επιταγές από άλλες τράπεζες, που έχει καταθέσεις, τις καταθέτει σε μια συγκεκριμένη τράπεζα και κάθε φορά που καταθέτει μια επιταγή παίρνει απόδειξη ότι κατέθεσε το ποσό των 250-300-400 χιλιάδων ευρώ, ακολούθως στέλνει τα χρήματα στη Γερμανία και συγκεντρώνοντας όλες αυτές τις αποδείξεις φαίνεται να έχει συμμετοχή ιδίων κεφαλαίων που ξεπερνά κατά πολύ το ένα εκατομμύριο ευρώ. Ο συγκεκριμένος που αναφέρω μάλλον, αποβλέπει στην επιχορήγηση» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Νικολούδης.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΥΠΕΡΧΡΕΩΜΕΝΩΝ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΩΝ ΣΤΟΥΣ ΤΑΞΙΑΡΧΕΣ ΚΥΜΗΣ


Η ΡΟΖΥ ΚΑΡΑΒΑ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ



Η κ. Ρόζυ Καραβά, Μηχανικός, Υπάλληλος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, Περιφερειακή Σύμβουλος, Αναπληρώτρια Γραμματέας της Περιφερειακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Στερεάς Ελλάδας εκλέχθηκε από τα μέλη της Λιμενικής Επιτροπής Αλιβερίου, Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Αλιβερίου. Η Κυρία Ρόζυ ήταν πρόεδρος στην ίδια θέση και παλαιότερα. Γοητευτικότατη και μοιραία όπως πάντα, αν και δεν μας έχει εντυπωσιάσει για τις πολιτικές και διοικητικές  της πρωτοβουλίες, ας ελπίσουμε ότι θα λειτουργήσει η Λιμενική Επιτροπή κανονικά και όχι όπως με την προηγούμενη κυρία. Καλή επιτυχία και εις ανώτερα. Ξέρει αυτή....

Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

ΤΥΧΑΙΟ; ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ!


Διαβάζουμε στο FIMOTRO
"Ο Χρήστος Παπουτσής στέλνει επιστολή στον πρωθυπουργό, με την οποία αφήνει αιχμές κατά του Ευάγγελου Βενιζέλου. Πως το υπουργείο Οικονομικών δεν αξιοποιεί τη δουλειά της οικονομικής αστυνομίας.  Ο Μιχάλης Καρχιμάκης στέλνει τη Ζωή Καρκούλια στη... νομαρχιακή Εύβοιας. Τα στελέχη την ακούν να κατηγορεί τους βουλευτές που... ψήφισαν το μνημόνιο και να χαρακτηρίζει τον Λουκά Παπαδήμο άνθρωπο των τραπεζιτών!
Ο Γιώργος Παναγιωτακόπουλος παραιτείται από το πολιτικό συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ.
Τυχαίο; Δε νομίζω. Όποιος ξέρει τις σχέσεις των τριών στελεχών είναι εύκολο να συμπεράνει ότι υπάρχει σχεδιασμός. Οι Παπανδρεϊκοί στέλνουν μήνυμα στον Ευάγγελο Βενιζέλο. "Δε μας εκπροσωπεί ο Γιώργος" του λένε. "Αν δε θες να μας βρεις απέναντι, πρέπει να μιλήσουμε"!"
ΟΥΤΕ ΤΥΧΑΙΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ
Εστειλαν αυτό το κομματικό νούμερο στο ΠΑΣΟΚ της Εύβοιας στο άλλοτε....απομεινάρι της παράγκας του Άκη. 

ΤΟ ΣΚΙΤΣΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ (2)


ΤΟ ΣΚΙΤΣΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ (1)


Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012

ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ ΤΟΥ Α.Ο. ΚΥΜΗΣ


Μεγάλη εμφάνιση και νίκη με 3-1 επί του Χιλιομοδίου, για την ομάδα μας.Με αυτούς τους τρεις βαθμούς της νίκης ο ΑΟ Κύμης αναρριχήθηκε στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας

ΔΥΣΚΟΛΗ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΥΣ ΠΡΙΓΚΗΠΕΣ


Τα προβλήματα που προκύπτουν στο Νοσοκομείο της Καρύστου  ξεγυμνώνουν με τον πλέον αναμφισβήτητο τρόπο την κατάντια  ενός άθλιου και συνάμα ανεπαρκέστατου συστήματος εξουσίας που βασίζεται στην πίστη των κομματαρχών και των κολαούζων τους. Ένας επίδοξος κομματάρχης του Υπουργού Υγείας, αφού δεν κατόρθωσε να επιβληθεί στην Χαλκίδα λόγω της αντίστασης των τοπικών συστημάτων πασοκικής εξουσίας και της κοινοβουλευτικής τους εκπροσώπησης αναγκάστηκε να διοικεί εκ του μακρόθεν ένα μικρό αλλά προβληματικό νοσοκομείο, εκείνο της Καρύστου. Εκεί  προφανώς πέρα από τα πραγματικά διοικητικά  προβλήματα συναντά και την έχθρα των επιμέρους τοπικών κομματικών συστημάτων που σκληραίνουν την στάση τους όσο η διάλυση του κόμματος προχωρά. Γιατί τα κομματικά συστήματα αυτού του είδους δεν έχουν ιδεολογική και πολιτική συνεκτική σχέση αλλά πρωτίστως σχέση πελατειακής, προδήλως οικονομικής και κάθε άλλης εξουσιαστικής υφής. Έτσι πρώτα αποσυντίθεται το  «όλον» και μετά διαλύονται ή κατά κανόνα μετασχηματίζονται και αυτά.
 Τι άλλο  θα δουν τα μάτια μας!!! τι άλλο  θα ακούσουν τα αυτιά μας ακόμη;

ΣΤΑΘΕΡΑ ΔΕΥΤΕΡΟ ΚΟΜΜΑ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ


Σταθερά δεύτερο κόμμα η ΔΗΜΑΡ δημοσκοπήσεις του Φεβρουαρίου. 16% VPRC(ΕΠΙΚΑΙΡΑ16.02.12).15,2% MARC(Έθνος της Κυριακής 19.02, 12).14,6% MRB(REALNEWS19.02.12). 11,5% ALCO (ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ 190212)
Πτώση των ποσοστών της ΝΔ και σταθεροποίηση του ΠΑΣΟΚ στην πέμπτη θέση εμφανίζεται στην δημοσκόπηση της VPRC για τα Επίκαιρα. Συμφωνα με την έρευνα η ΝΔ συγκεντρώνει 27,5%, και δεύτερο κόμμα είναι η ΔΗΜΑΡ με 16%.
Αναλυτικά από την έρευνα προκύπτει ότι:
■Η ΝΔ προηγείται σταθερά με μεγάλη διαφορά, αλλά παρουσιάζει πτώση κατά 3%, αποτέλεσμα της δυσαρέσκειας για την στάση της στη Δανειακή Συμβαση.
■Το ΠΑΣΟΚ σταθεροποιείται στην πέμπτη θέση των προτιμήσεων, με ποσοστό 11%.
■Μεγάλη πτώση του ΛΑΟΣ που φτάνει το 4,5%
■Σταθερη άνοδο των κομμάτων της Αριστεράς